-
Μια χαρα ειναι. Καο τα 380 λιτρα αν ειναι τετραγωνος ο χωρος αππσκευων θα ειναι ανω των 400 λιτρων ρεαλιστικά.
Για παραδειγμα το sandero με 328 λιτρα χωρά μεσα του μια βαλιτσα παραπανω απο το polo με τα 351 λιτρα!
Ολα τα αλλα φαινονται καλα. Κλασικο γαλλικό του c seg.
-
Ο χώρος αποσκευών με το διπλο πάτωμα είναι τελείως ρηχός μόνο ξαπλωτα παίρνει βαλίτσες στο πλάι ούτε μεσαίου όγκου δεν παίρνει και επειδή λογικά ούτε βάθος θα έχει λόγω του ότι δινει χώρο στα πόδια των πίσω πρακτικά μόνο μια μεγάλη βαλίτσα 90 λτ και μετά σακίδια γύρω του.
-
Διαθέτει επίσης πληρέστατη γκάμα κινητήρων με επιλογές πετρελαίου (1.5 BlueHDi με 110 ή 130 PS), βενζίνης (1.2 PureTech με 100, 130 ή 155 PS) και το αμιγώς ηλεκτρικό e-C4, προκειμένου να καλύψει όλα τα ζητούμενα.
Παρατηρω οτι την εκδοση με τους 155 δεν την διαθετουν στο ομοσταυλο Mokka
-
Παράτησε επίσης ότι η τιμη του 155 είναι στις 28400 όχι με το κλειδί!
-
Το Μοκκα δεν έχει ούτε το αυτόματο ντίζελ .
Καλά σχόλια διαβάζω στο ντράιβ που είναι και οδηγοκεντρικό περιοδικό .
Αντε να το δοκιμάσει κανένας να μας πει .
-
Το 195/60/18 δεν είναι ιδιοτροπία ,ανωμαλία είναι....
-
Τι εννοείς; Επειδή δεν έχει πάρει έγκριση τύπου και άρα δεν μπορούν να υπολογίσουν ρύπους κατανάλωση η τιμή αυτή είναι χωρίς ΤΤ;; Δηλαδή θα το έχουν όσο το αντίστοιχο 2008 GT με το κλειδί;
-
-
Tkin73 wrote:
Τι εννοείς; Επειδή δεν έχει πάρει έγκριση τύπου και άρα δεν μπορούν να υπολογίσουν ρύπους κατανάλωση η τιμή αυτή είναι χωρίς ΤΤ;; Δηλαδή θα το έχουν όσο το αντίστοιχο 2008 GT με το κλειδί;
Όχι βρε εννοώ ότι δεν είναι τελική , χρώμα πινακίδες και λοιπά έξοδα όπως όλα τα αμάξια δλδ όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά πιάνει τα 29Κ τουλάχιστον δλδ αρκετά ακριβό.
-
Από την δοκιμή του DRIVE ξεχώρισα τα εξής: '... η κορυφαία ηχομόνωση, η οποία εγγυάται την απομόνωσή σου από το περιβάλλον σε κορυφαίο βαθμό γι’ αυτή την κατηγορία. Θα εντυπωσιαστείς με το πόσο χαμηλό είναι το συνολικό επίπεδο θορύβου..' και 'το ζητούμενο ήταν προφανώς η άνεση και το αποτέλεσμα σε αφήνει άναυδο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κόμπακτ μοντέλο με πιο αφράτο πάτημα στον δρόμο και οι ατέλειες του δρόμου στρογγυλεύονται χωρίς σχεδόν ούτε να τις αισθάνεσαι ούτε να τις ακούς, οπότε σε συνδυασμό με την άψογη ηχομόνωση η κύλιση είναι εξίσου κορυφαία.Το C4 C-Cross είναι σαφώς μαλακό αλλά χωρίς ενοχλητική κλίση, με την ανάρτηση να κουμαντάρει αποτελεσματικά τις κινήσεις του αυτοκινήτου'
Αν ισχύουν τα παραπάνω φτάνουν για να το ξεχωρίσουν στην κατηγορία ως εναλλακτική για πολλά c hatch και B SUV για όσους δεν κυνηγούν τα όρια της πρόσφυσης στις στροφές και ειδικά σε συνδυασμό με τις τιμές που ανακοινώθηκαν και φαίνονται πολύ ανταγωνιστικές. Ίσως το θέμα της συμπεριφοράς του λόγω του στενού ελαστικού στο όριο να λύνεται με την πρώτη αλλαγή ελαστικών αν το επιτρέπει η ζάντα και φυσικά δεν δημιουργούνται θέματα με τα ηλεκτρονικά συστήματα και την λειτουργία της εξελιγμένης ανάρτησης που έχει. Ένα 205 σε πλάτος θα ήταν το ιδανικό θεωρώ και με 225 θα ήταν τρένο.
Από χώρους φαίνεται να είναι καλύτερο από οποιοδήποτε B SUV μέσα και με πορτπαγκάζ στον μέσο όρο των C hatch. Αν με 2 μικρά παιδιά έχεις θέμα με τα 380 λίτρα σιγά την διαφορά που θα κάνουν τα 450 που έχουν κάποια b suv . Με μικρά παιδιά κοντά στην ηλικία ή δίδυμα δεν γλιτώνεις την μπαγκαζιέρα όταν μιλάμε για καρότσια, αυτοκινητακια , τρικυκλάκια κλπ που θα χρειαστεί να τα κουβαλήσεις όλα μαζί 2-3 φορές το χρόνο. Ούτε με SW δεν καλύπτεσαι , ίσως μόνο Kodiaq χωρίς την εταζιέρα.
Και πάμε στις τιμές , η Shine είναι η πιο VFM επιλογή σε βενζίνη και πετρέλαιο πάντα χειροκίνητο (τα καλά εξοπλισμένα αυτόματα πλέον αρχίζουν να μοιάζουν με όνειρο για τα ελληνικά δεδομένα νομίζω) στα 22.200 και 22.900 , θεωρώ πιο συμφέρουσες (ειδικά στο πετρέλαιο) απο allure και dynamic στα 2008 και Captur αντίστοιχα ,μάλιστα στο Captur δεν υπάρχει πλέον βενζίνη με 130 άλογα, στο πετρέλαιο ξεφεύγουν και τα 2 , αλλά το 2008 έφερε τελευταία την active plus σαν σφήνα απλώνοντας τις τιμές μεταξύ active και allure , πολύ έξυπνη επιλογή που το βάζει να παίζει παντού πλεον και ακόμη και εδώ φαίνεται πως η τιμολόγηση του C4 έγινε και κοιτώντας προσεκτικά και το 2008 μέχρι τα 23.000. O Dublin θα μπορούσε να μας διαφωτίσει πολύ περισσότερο στο σημείο αυτό , ειδικά σε σχέση με την feel pack που χάνει και που κερδίζει σε σχέση με την active Plus.
Για εμένα το μόνο που λείπει από την Shine και το έχει το Shine pack είναι το καλό αυτόματο φρενάρισμα μέχρι τα 140 και με νυχτερινή λειτουργία. Blind spot ...εδώ οι εισαγωγείς το θεωρούν κανένα υπερσύστημα ή νομίζουν πως είμαστε γάτοι στις σφήνες ή θέλουν να αφήσουν χώρο ακόμη στον τζίρο για μικροτρακαρίσματα και ACC βλέπω το έχει μόνο το ΕΑΤ8 αν δεν κάνω λάθος.
-
Διαθέτει επίσης πληρέστατη γκάμα κινητήρων με επιλογές πετρελαίου (1.5 BlueHDi με 110 ή 130 PS), βενζίνης (1.2 PureTech με 100, 130 ή 155 PS) και το αμιγώς ηλεκτρικό e-C4, προκειμένου να καλύψει όλα τα ζητούμενα.
Παρατηρω οτι την εκδοση με τους 155 δεν την διαθετουν στο ομοσταυλο Mokka
Από την παρουσίαση αντιγράφω
Στο αισθητικό κομμάτι, τον βασικότερο ρόλο στη σύγχρονη λογική παίζουν οι δύο οθόνες. Η μια αφορά στον ψηφιακό πίνακα οργάνων και η άλλη στο infotainment. Μόνο που η πρώτη είναι μικρή και δεν εμφανίζει στον οδηγό όλες τις πληροφορίες με την ανάλυση που θα ήθελε. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με το στροφόμετρο που είναι πολύ μικρό και δυσανάγνωστο, ωστόσο πρόκειται για μια συνειδητή απόφαση της εταιρείας προκειμένου ο οδηγός να μη βομβαρδίζεται με πληροφορίες σε μεγαλύτερη ανάλυση από αυτή που πραγματικά είναι απαραίτητη.
Ο ορισμός της παπατζας για γλυκανουμε το χάπι της ελλειμματικής οθόνης οργάνων!
Εντομεταξυ τα υπόλοιπα γραφόμενα είναι τουλάχιστον αποθεωτικα!
Και άνετο με την κορυφαία ποιότητα κύλισης που ισοπεδώνει τις λακούβες και κορυφαία ηχομόνωση και δεν βουλιάζει ταυτόχρονα στο φρενάρισμα και δεν γέρνει παρά το λεπτό λάστιχο!
Το επόμενο υπέρατου?!
-
@VAGKIRK τα αξιόλογα SW της αγοράς έχουν χώρο αποσκευών συνήθως 600-610L με εσωτερικούς χώρους υπερπλήρεις και δεν επαρκούν για οικογένεια με δύο παιδιά; Δεν έχουμε αποκτήσει ακόμα αλλά μου φαίνεται λίγο υπερβολικό ως δήλωση.
Αν υποστήριζαν τα SW κανονικά οι εισαγωγικές και τα έφερναν με όλους τους κινητήρες/εξοπλισμούς θα είχε γραφτεί αλλιώς η ιστορία. Ένα Kodiaq στα 4,7κάτι που είναι σαν μεταγωγικό είναι η λύση; Μας έχει φάει αυτή η μόδα των SUVs.
-
χαχαχα ναι προκειμενου να μην 'βομβαρδιζεται' με πληροφοριες ο οδηγος(!) ας κανουμε το στροφομετρο μικρο και δυσαναγνωστο
Εγω θα το πηγαινα ενα βημα παραπαπερα, πεταξτε το εντελως ρε παιδια τι το θελουμε.
Νομιζω ειναι ξεκαθαρα ακριβο ωστε να προσφερει μια αισθηση πρεμιουμιλας.
Πως αλλιως θα το ξεχωρισεις τιμολογιακα απο το entry level Mokka οτα θα ειναι ιδια σε χωρους, μοτερ, αναρτηση και κιβωτιο?
-
Το να κρίνουμε αυτοκίνητα και κινητά τηλέφωνα απ' τις τιμές που ανακοινώνονται πριν καν είναι παραδοτέα στην αγορά, απέχει πολύ απ' την πραγματικότητα και το τελικό κόστος που θα πληρώσει σαν μέσο όρο η πληθώρα των αγοραστών.
Είναι ελάχιστα τα αυτοκίνητα που δεν έχουν σοβαρές διακυμάνσεις κι αποκλίσεις, και ο εξοπλισμός/τιμή έχουμε δει να μεταβάλλεται έτσι κι αλλιώς 2-3 φορές το χρόνο απ' τους Έλληνες εισαγωγείς... ακόμη κι οι εταιρικοί αγοραστές, που πιθανόν 'προπαραγγείλουν' παίρνουν λίζινγκ με εκδόσεις και τιμές που δεν έχουν σχέση με το ευρύ κοινό.
Οπότε ας περιμένουν λίγο όσοι ενδιαφέρονται...
-
Ξεχνάτε ότι έχει HUD από την προτελευταία έκδοση .
-
Μόνο εμένα δεν ενοχλεί η οθόνη που έχει για πίνακα οργάνων?!? Μια χαρά μου φάινεται...δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Οι στροφές αδιάφορες (αφού το αυτόματο αλλάζει όποτε χρειάζετα...ποιος θα πάρει τέτοιο αυτοκίνητο χειροκίνητο?, χάνεται το μισό νόημα!). Το αυτόματο κορυφαίο με ακόμα πιο ωραίο επιλογέα από τα Πεζώ. Για εμένα, χωρίς να το έχω οδηγήσει, είναι το καλύτερο της κατηγορίας του...όμορφο, ξεχωριστό με καλό εξοπλισμό και κορυφαία άνεση / ποιότητα κύλισης που είναι το ζητούμενο σε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο και bonus το αυξημένο ύψος που ταιριάζει στους γεμάτους λακούβες Ελληνικούς δρόμους. Εαν έψαχνα αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία, ξεκάθαρα η 1η μου επιλογή για οικογενειακό με το 182αρι Focus σταθερή αξια εαν έψαχνα μόνο για εμένα.
-
Το hud θα δειχνει και gps;;;
-
Ε δεν νομίζω! Στην καλύτερη κάνα βελάκι και αν και αυτό...
-
@Tutuyo είμαι βέβαιος ότι το Mokka έχει πολύ μικρότερους χώρους από το C4, επιπέδου DS3. Στο λέω γιατί εσωτερικά μου άρεσε πολύ περισσότερο από το C4. Αν είχε τον πίνακα οργάνων του Mokka το C4 θα ήταν δύο επίπεδα επάνω.
Κατά τα άλλα το C4 είναι πολύ καλή εναλλακτική στα οικογενειακά hatchback. Όλα 380L έχουν αποσκευών ενώ εσωτερικούς χώρους μοιράζεται τους κορυφαίους με τα Focus/Leon. Λογικά έχει καλύτερη ποιότητα εσωτερικού από το πρώτο και μεγαλύτερη εγγύηση, μικρότερο κόστος συντήρησης και καλύτερη θεωρητική αξιοπιστία από το Leon. Τα δύο αυτά βέβαια έχουν καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά αλλά για δύο φορές τον χρόνο που θα λείπει η γυναίκα σου από το αμάξι δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα. Κοιτάς μόνο HUD καταπίνεις σάλια όταν θα δώσεις τα εξακό για Michelin Primacy 4 και καθάρισες.
ΥΓ: Αν και εκεί μπαίνεις σε χωράφια 'Premium' και παίρνουν κεφάλια μετά το ενδιαφέρον C4 είμαι γεμάτος αγωνία για το επερχόμενο DS4. Σίγουρα δεν θα έχει τον πίνακα οργάνων του πρώτου. Ίσως και πολλαπλούς πίσω; Θα το πληρώσεις χρυσό βέβαια αλλά και πιο δεν πληρώνεις χρυσό σήμερα. Κάποτε γύρω στα 30κ έπαιρνες 'GTI' και τώρα παίρνεις πλήρες οικογενειακό hatcback ή midspec c_suv, αμφότερα κάπου να χωλαινουν έτσι απλά για να έχουμε να γκρινιάζουμε...
-
Κοιτάς μόνο HUD καταπίνεις σάλια όταν θα δώσεις τα εξακό για Michelin Primacy 4 και καθάρισες.
Δεν εχεις αδικο, αυτο ειναι μεγαλο δελεαρ
Και εμενα ετσι μου φαινεται για τους χωρους, νομιζω ειναι εμφανης η διαφορα για τα γονατα των πισω υπερ του C4
Οσο αφορα στα λιτρα του πορτ μπαγκαζ, εχοντας σαν μπουσουλα τα 360 του ole faithful Auris, νομιζω για μια οικογενεια με ενα παιδακι ειναι αρκετα.
Για το C4 δεν ξερω τι γινεται με την διχοτομηση πισω
CITROEN C4 III mod 2021