-
@teo-mak said in CITROEN C4 III mod 2021:
Ξεχνάς ότι το diesel δεν ενδείκνυται για χρήση μέσα στην πόλη λόγω των δοχείων και του dpf.
Δεν κάνουμε όλοι το δρομολόγιο του τρόλει, Κολιάτσου - Παγκράτι.
Αλλωστε η μισή Αθήνα έχει μετρό για να πηγαίνει στο κέντρο της πόλης.
Το τογιότα δεν ενδείκνυται για εκτός πόλης...
Και τα 200 άλογα είναι σαν των ηλεκτρικών.
Αχρηστα... -
@stefan147 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Το δικο μου C4 παντως εχει τωρα 37.500€ και 33.000€ ειχε το Δεκεμβρη του '21.
1.5d αυτοματο shine pack με ηλιοροφη, θερμαινομενα, highway assist και το αναβαθμισμενο ηχοσυστημα.
Αρα αυτη τη στιγμη που μιλαμε καποιος με μολις 1000€ παραπανω παιρνει επιπλεον 4κινηση (οσο φλωρικη κι αν ειναι), +60 αλογα, ανεξαρτητη πισω και γενικα σασι κατηγοριας C, ηλεκτρικο ανοιγμα μπαγκαζ, καλυτερη εγγυηση, καλυτερη μεταπωληση και καλυτερη καταναλωση.
Χανεις βεβαια σε ποιοτητα κατασκευης (μεγαλη διαφορα υπερ του C4), ποιοτητα κυλισης, ηχομονωση, ομορφια και ΦΠ.
Οποτε εαν θελουμε να συγκρινουμε ομοια πραγματα τοτε το ΨΨ καλως ή κακως κερδιζει ευκολα γιατι στα σημεια που υπερτερει, υπερτερει κατα πολυ.
Καλύτερη μεταπώληση το δίλιτρο ?
Γελάει και ο Σεφερλής.
Εχεις βάλει την πιο πλούσια έκδοση και επιπλέον πράγματα. Εγώ έβαλα την ΄σαιν και το χάιγουει ασίστ.
Καλύτερη κατανάλωση αν δεν κάνεις δρομολόγια τρόλει, ούτε να το συζητάς.
-
Αν το πουλήσει στα 10ετη δεν έχει φόρο πολυτελείας
-
@criuser said in CITROEN C4 III mod 2021:
1.5d αυτοματο shine pack με ηλιοροφη, θερμαινομενα, highway assist και το αναβαθμισμενο ηχοσυστημα.
Αρα αυτη τη στιγμη που μιλαμε καποιος με μολις 1000€ παραπανω παιρνει επιπλεον 4κινηση (οσο φλωρικη κι αν ειναι), +60 αλογα, ανεξαρτητη πισω και γενικα σασι κατηγοριας C, ηλεκτρικο ανοιγμα μπαγκαζ, καλυτερη εγγυηση, καλυτερη μεταπωληση και καλυτερη καταναλωση.
Χανεις βεβαια σε ποιοτητα κατασκευης (μεγαλη διαφορα υπερ του C4), ποιοτητα κυλισης, ηχομονωση, ομορφια και ΦΠ.
Οποτε εαν θελουμε να συγκρινουμε ομοια πραγματα τοτε το ΨΨ καλως ή κακως κερδιζει ευκολα γιατι στα σημεια που υπερτερει, υπερτερει κατα πολυ.
Γελάει και ο Σεφερλής.
Εχεις βάλει την πιο πλούσια έκδοση και επιπλέον πράγματα. Εγώ έβαλα την ΄σαιν και το χάιγουει ασίστ.
Εχω βαλει τις ιδιες εκδοσεις γιατι οι περισσοτεροι κανετε κατι συγκρισεις οτι να ναι με λογικα αλματα τυπου επιχειρημα. Πχ που κολλαει το μετρο και που κολλαει αν θελουμε ή οχι τα 200 αλογα? Like for like γινονται οι συγκρισεις για να εχει νοημα και να βγαινει ακρη.
Και ναι, για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ παραδειγμα που παρεθεσα το ΨΨ σαφως και υπερτερει στη μεταπωληση κι ας ηταν και 5.000cc V10. Το πληθος των εν δυναμει αγοραστων ενος τοπ σπεκ Τουοτα suv (εστω και 2λτ) ειναι ξεκαθαρα μεγαλυτερο απο αυτο ενος αντιστοιχης εκδοσης Σιτροεν. Δεν εξεταζω εαν καλως ή κακως ισχυει αυτο αλλα δεν παυει να ειναι γεγονος.
-
Αχρηστα...Γιατί;
-
Η μεταπώληση ενός πετρελαιοκίνητου μετά από μερικά χρόνια πιθανόν να είναι πολύ δύσκολη.
-
@lap said in CITROEN C4 III mod 2021:
Αν το πουλήσει στα 10ετη δεν έχει φόρο πολυτελείας
Στα 10 έτη μπορεί να θέλει μπαταρία που δεν ξέρουμε πόσο θα κάνει.
Εμαθα ότι η μπαταρία των υβριδικών τύπου 24/48 βόλτ κάνει 2000. -
Στα 12v στο μικρό ιαπωνικο είναι στα 600 ευρώ , και όταν έψαξα βρήκα μεταχειρισμένη στα 50 ευρω από Ιαπωνία. Αλλά τα mhev λειτουργούν και με άδειες μπαταρίες
-
Γελάει και ο Σεφερλής.
Εχω βαλει τις ιδιες εκδοσεις γιατι οι περισσοτεροι κανετε κατι συγκρισεις οτι να ναι με λογικα αλματα τυπου επιχειρημα. Πχ που κολλαει το μετρο και που κολλαει αν θελουμε ή οχι τα 200 αλογα? Like for like γινονται οι συγκρισεις για να εχει νοημα και να βγαινει ακρη.
Και ναι, για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ παραδειγμα που παρεθεσα το ΨΨ σαφως και υπερτερει στη μεταπωληση κι ας ηταν και 5.000cc V10. Το πληθος των εν δυναμει αγοραστων ενος τοπ σπεκ Τουοτα suv (εστω και 2λτ) ειναι ξεκαθαρα μεγαλυτερο απο αυτο ενος αντιστοιχης εκδοσης Σιτροεν. Δεν εξεταζω εαν καλως ή κακως ισχυει αυτο αλλα δεν παυει να ειναι γεγονος.
Διαφωνώ κάθετα για την μεταπώληση του δίλιτρου.
Δεν είναι μόνο ο φόρος πολυτελείας, αλλά και το τεκμήριο των 8800 τον χρόνο.
Αλλο τα γιάρις. Ακόμα και τα 1800 έχουν θέμα. Αυτός που θα πάρει μτχ, δεν του περισσεύουν λεφτά για τεκμήρια...
Επίσης βλέποντας ότι σταματάει στα 170 η ταχύτητα, τα 200 άλογα που τα θέλεις ?
Σε προσπεράσματα στους επαρχιακούς ?
-
@realzeus said in CITROEN C4 III mod 2021:
Αχρηστα...Γιατί;
Γιατί έχουν περιορισμένη ταχύτητα, γιατί δεν πρέπει να το πατήσεις γιατί ξεφορτίζει.
-
@dstou said in CITROEN C4 III mod 2021:
Η μεταπώληση ενός πετρελαιοκίνητου μετά από μερικά χρόνια πιθανόν να είναι πολύ δύσκολη.
Μπορεί να είναι, αλλά τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μια τεχνολογία που εξελίσσεται όπως η υβριδική, δεν θα έχει εξελιχθεί τόσο, που θα θεωρούνται αρχαία τα σημερινά ?
-
Στα 12v στο μικρό ιαπωνικο είναι στα 600 ευρώ , και όταν έψαξα βρήκα μεταχειρισμένη στα 50 ευρω από Ιαπωνία. Αλλά τα mhev λειτουργούν και με άδειες μπαταρίες
Εμένα μου το είπαν πωλητές σε βάγκ.
Πάντως φίλος σε παλιό μίνι που είχε στάρτ-στοπ του είχαν ζητήσει 500 ευρώ.
-
Τόσο είναι, 500-600 ευρώ. Και εγώ που ρωτησα τόσο θυμάμαι. Μη με κάνεις να αμφιβάλω με την μνήμη μου βραδιάτικα.
-
@realzeus said in CITROEN C4 III mod 2021:
Αχρηστα...Γιατί;
Γιατί έχουν περιορισμένη ταχύτητα, γιατί δεν πρέπει να το πατήσεις γιατί ξεφορτίζει.
Έχω την εντύπωση ότι πάντα κρατάει αρκετό ρεύμα για να δίνει δύναμη. Δεν ξεφορτίζει δηλαδή ποτέ πλήρως, ακόμα και όταν δεν μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά.
-
Επίσης βλέποντας ότι σταματάει στα 170 η ταχύτητα, τα 200 άλογα που τα θέλεις ?
Σε προσπεράσματα στους επαρχιακούς ?
Nαι κι όμως criu τα θες στους επαρχιακούς. Ξέρεις πόσες φορές σε επαρχιακό δρόμο και σαν αγροτικός γιατρός και πηγαίνοντας στο εξοχικό, βρίσκοντας μια μικρή ευθεία θες να απαλλαγείς από το ΚΤΕΛ ή το βυτίο ή το φορτηγό που είναι μπροστά σου;
Kι εμμέσως η μεγάλη ιπποδύναμη σημαίνει γενικά καλύτερες επιδόσεις κι ειδικότερα και καλύτερες ρεπρίζ...
-
Τα υβριδικά είναι στο στοιχείο τους συνήθως στην πόλη, αλλά και έξω σε χαμηλές και μεσαίες σαλ. Όχι ψηλά, όχι το λαφεράρι.
-
Και το ντίζελ με 300 ροπή είναι πολύ γρήγορο σε αυτά τα προσπερασματα
-
Αύριο-μεθαύριο βγαίνουν οι πινακίδες!
Σαν όνειρο μου φαίνεται...μην με ξυπνάτεεεεε!!! -
Τι εννοείς λειτουργούν με άδειες μπαταρίες;
-
Ότι ακόμα και αν πέσει η απόδοση τους δεν θα μείνει ακινητοποιημένο το όχημα όπως τα full hybrids
CITROEN C4 III mod 2021