-
@lap said in CITROEN C4 III mod 2021:
Ναι αλλά έχει ροπή οσο δύο swift και ένα σκούτερ μαζι
Να τα πούμε απλά.
Όταν φορτωθεί το Σουίφτ ( και οποιο αλλο βενζινοκίνητο) με βάρος (επιβάτες και μπαγαζια) η κουτάλα θα πάρει φωτιά με 1η-2ρα σε ανηφορικό κομμάτι, εκεί όπου το ντίζελ θα έχει μια 2ρο 3τη καρφωμένη . -
@andreas72 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Παρόλο που γενικώς οδηγώ ήπια, βρίσκω οτι στις ρεπρίζ είναι κάπως αργό. Ειδικά εάν δεν κατεβάσω σχέση
Αποκλείεται αφού έχει ροπή......έτσι μας λένε.
Συνήθως μιλάνε για τα 130 άλογα που είναι και αυτόματα οπότε έχουν πάντα τη σωστή σχέση στο κιβώτιο. Επίσης, στις χαμηλές στροφές είναι δυνατό. Ψηλά πάσχει.
Αυτή είναι η φύση των diesel εξού και οι κόντρες στο φόρουμ. Ότι δεν προσφέρει την οδηγική ευχαρίστηση της βενζίνης.
Τι κατανάλωση έχεις;
5λ/100κμ στα πρώτα του 2.000κμ. Χρήση μεικτή, σε αναλογίες περίπου 20%-30%-50% [πόλη-επαρχιακός (ημιαστική) -εθνική]. Συνήθως με 3-4 άτομα, οδήγηση ήπια. Περιλαμβάνονται βεβαίως και οι δοκιμές με πιο ακραία οδήγηση.
Ψηλό καλή, στην πόλη είσαι πάνω από 6 λίτρα στα σίγουρα, δες το και μόνος σου. Μηδενησε τον υπολογιστή και μέτρησε το. Άλλο ένα αφήγημα των φίλων των diesel θα καταρρεύσει
Γενικά, σαν αυτοκίνητο φαινετια να είναι από τα καλύτερα για την ελληνική πραγματικότητα. Μη δίνεις σημασία στο τι λένε εδώ μέσα για οθόνες κτλ
Έχω πολλούς λόγους να το χαίρομαι. Απλώς, όπως ξαναέγραψα, με χαλάει λίγο η ιστορία με το Adblue και περισσότερο με την καδένα, μιας και σκοπεύω να το κρατήσω πολλά χρόνια και η Citroen δεν έχει σταθεί στο υψος των περιστάσεων!
Το αυτοκίνητο είναι από τα αγαπημένα μου. Είναι ακριβώς ότι πρέπει για την Ελλάδα. Όσον αφορά τα μηχανικά θα σου πω πως έχω και είχα στο περιβάλλον μου σχεδόν όλα τα βασικά μοντέλα της psa. Και τα πιο ζημιαρικα και τα πιο καλά και σπορτίφ. Από τότε έχει βελτιωθεί πολύ η psa. Το θέμα με το adblue θα λυθεί κάποτε όπως επίσης και η καδένα θα αλλάξει αργά ή γρήγορα.
Απόλαυσε τη citroen σου γιατί τέτοια είναι. Μια γνήσια citroen
-
@teo-mak said in CITROEN C4 III mod 2021:
Να τα πούμε απλά.
Όταν φορτωθεί το Σουίφτ ( και οποιο αλλο βενζινοκίνητο) με βάρος (επιβάτες και μπαγαζια) η κουτάλα θα πάρει φωτιά με 1η-2ρα σε ανηφορικό κομμάτι, εκεί όπου το ντίζελ θα έχει μια 2ρο 3τη καρφωμένη .Αν είναι να φορτώσω το swift θα πάρω στο υπερατου στην έκδοση με το turbo του. Ή ακόμα και το sport. Οπότε άντε γεια ξανά. Θα ψάχνει να βρει τι έγινε το diesel
-
@manos89ch said in CITROEN C4 III mod 2021:
Όχι φιλε είμαι Κρήτη.. Ελπίζω να έχει για να το οδηγήσω γιατί όταν ξαναπήγα δεν είχε για Τest drive.. Ναι και αυτό με το κιτ το σκέφτηκα.. Βλέπω ότι παραγγέλνουν ακριβότερα πακέτα και τους έρχονται μετά από μήνες με ελλείψεις στα αμάξια.. Τέτοιες εποχές με τόσες δυσκολίες να κάνουν αυτά τα καραγκιοζιλικια..
Μάνο, εγώ έχω το diesel με τα 110 άλογα (manual). Παρόλο που γενικώς οδηγώ ήπια, βρίσκω οτι στις ρεπρίζ είναι κάπως αργό. Ειδικά εάν δεν κατεβάσω σχέση. Δεν ξέρω ποια θα είναι η αντίστοιχη συμπεριφορά του βενζινοκίνητου, γι' αυτό καλύτερα να το δοκιμάσεις να δεις αν σε καλύπτει.
Όπως θα είδες, εσωτερικά είναι ποιοτικό, με καλή ηχομόνωση. Θα σου επισημάνω να προσέξεις το θέμα της ορατότητας. Για εμένα, δεν είναι μόνο μέτρια προς τα πίσω αλλά και προς το πλάι, καθώς ο συνδυασμός μεσαίας κολώνας και καθίσματος, περιορίζουν αρκετά την ορατότητα. Βεβαίως, ήμουν και μαθημένος αλλοιώς με το Picasso που ήταν σαν... αίθριο! Δες και το πορτμπαγκαζ αν σε καλύπτει.@dublin , αυτό το κιτ μπαίνει και στα ντιζελ (το έχεις χρησιμοποιήσει;); Που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες; Ίσως για αργότερα...
Αυτά έχω πάρει, μία απλή έκδοση για το C3 και μία πιο ακριβή για το 2008 αλλά δεν το έχω βάλει λόγω εγγύησης ακόμη, και επειδή ακούστηκαν κάποια θέματα και περιμένω να δω τι θα γίνει.
Νομίζω είναι καλή αγορά και safe. Γεμίζει παντού και οριακά ίσως δεις και μείωση καυσίμου, αλλά το σημαντικό είναι ότι γεμίζει την καμπύλη και κρεμάει λιγότερο.
-
@teo-mak said in CITROEN C4 III mod 2021:
Να τα πούμε απλά.
Όταν φορτωθεί το Σουίφτ ( και οποιο αλλο βενζινοκίνητο) με βάρος (επιβάτες και μπαγαζια) η κουτάλα θα πάρει φωτιά με 1η-2ρα σε ανηφορικό κομμάτι, εκεί όπου το ντίζελ θα έχει μια 2ρο 3τη καρφωμένη .Αν είναι να φορτώσω το swift θα πάρω στο υπερατου στην έκδοση με το turbo του. Ή ακόμα και το sport. Οπότε άντε γεια ξανά. Θα ψάχνει να βρει τι έγινε το diesel
Χαίρω πολύ!
Δεν είπε κανείς ότι τα ντίζελ προσφέρουν συγκινήσεις.
Εκτός από κάτι αλπινες, αλλά και αυτές πλησιάζουν το 2τονο. -
..., στην πόλη είσαι πάνω από 6 λίτρα στα σίγουρα, δες το και μόνος σου. Μηδενησε τον υπολογιστή και μέτρησε το. Άλλο ένα αφήγημα των φίλων των diesel θα καταρρεύσει
Ναι, αλλά δεν είμαι αντιπροσωπευτική περίπτωση. Είναι πολλές οι διαδρομές εντός πόλης της τάξης των 1-2κμ, και με ψοφόκρυο. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις σε τέτοιες διαδρομές τα 6 λίτρα που αναφέρεις είναι λίγα.
Επίσης, δεν νομίζω να υποστήριξε κανείς ότι το ντίζελ είναι οικονομικό στην πόλη. Κι εγώ για να πηγαίνω στο χωριό μου στα 400κμ μακρυά το πήρα. Εκεί, θα δείξει. -
Λαπ, να βρεις ένα C5 φορτωμένο να συγκρίνεις to 0-100 με το Σουίφτ μόνος σου, γιατί σταματάς στο C4?
Άλλωστε αυτός που θα πάρει γαλλικό σουβ/κροσόβερ πετρέλαιο, αυτό που ψάχνει είναι το 0-100 για να πετιέται πρωτος από φανάρι σε φανάρι στην πολή μαζί με τα στρογγυλοφάναρα παπιά με πειραγμένο εκκεντροφόρο,κάνε τέτοια σύγκριση και θα τον ταπώσεις στα σίγουρα... -
Επίσης, δεν νομίζω να υποστήριξε κανείς ότι το ντίζελ είναι οικονομικό στην πόλη
Κανεις; Όλοι οι ντιζελαδες του forum.
Να τους λέω πως πιάνω 7 λ/100χλμ με προσοχή και 8-10 χωρίς προσοχή με c suv diesel της psa μεν και όχι b suv και να μου βγαζουν ως απάντηση επαρχιακές διαδρομές με ταχύτητες βόλτας.
-
@piliourits said in CITROEN C4 III mod 2021:
Λαπ, να βρεις ένα C5 φορτωμένο να συγκρίνεις to 0-100 με το Σουίφτ μόνος σου, γιατί σταματάς στο C4?
Άλλωστε αυτός που θα πάρει γαλλικό σουβ/κροσόβερ πετρέλαιο, αυτό που ψάχνει είναι το 0-100 για να πετιέται πρωτος από φανάρι σε φανάρι στην πολή μαζί με τα στρογγυλοφάναρα παπιά με πειραγμένο εκκεντροφόρο,κάνε τέτοια σύγκριση και θα τον ταπώσεις στα σίγουρα...Ενώ αυτός που θα αγοράσει c4 cross το αγοράζει για φορτηγό. Σωστά!
-
Δηλαδή σε κινηση μεσα σε πολη τι μεση κατανάλωση εχουμε...?
-
Λοιπόν εγώ μέσα στην πόλη, γιατί υπάρχουν εποχές που δεν τυχαίνει ταξίδι, έχω τώρα τον χειμώνα 6,4 και πριν που δεν είχε κρύο είχα 5,8.
Μωτ γύρω στο 22-23.
-
Ο ντιζελο-σταυροφόρος δεν παραιτείται ποτέ.
Προτείνω να στηθούν σταντ στις πιάτσες των ταξί, "εχετε 5 λεπτα να σας μιλήσω για τα μάηλντ-χάημπριντ που είναι οικονομικά μέσα στην πόλη;"
Ρε συ Λαπ, κι εγώ αν έχω το όμορφο το σουιφτάκι δεν θα πάρω το ντιζελοσουβ να πάω στο μάρκετ στο 1 χιλιόμετρο.
Αλλά τι νόημα έχει αυτή η σύγκριση/αντιπαράθεση και την συνεχίζεις, μόνο εσύ το ξέρεις. Δηλαδή τι, να σώσεις κάποιον που κοιτάζει ένα C4 στην κατηγορία που λέμε "οικογενειακό" στην Ελλάδα, να προτιμήσει ένα Σουίφτ;
Να του πεις, μην πάρεις αυτό το ντίζελ, προτίμησε μια κορόλα που είναι και αυτόματη και θα κοστίσει/καίει τα ίδια, ναι το καταλαβαίνω! Αλλά το Σουίφτ;
Να βγει και κάποιος με χιλιάρι C1 η το παλιό τρικίλυνδρο Κόρσα το χρυσαφί, να ταπώσει τους πάντες που πάνε κι αγοράζουν αηδίες... -
@criuser said in CITROEN C4 III mod 2021:
Λοιπόν εγώ μέσα στην πόλη, γιατί υπάρχουν εποχές που δεν τυχαίνει ταξίδι, έχω τώρα τον χειμώνα 6,4 και πριν που δεν είχε κρύο είχα 5,8.
Μωτ γύρω στο 22-23.
Α! Να πως τους ξεφεύγουν οι αλήθειες.
Όχι κάτι 4 άρια που μας έλεγαν σε αντιδιαστολή με τα full hybrids.
6,4λιτρα λοιπόν!!!. Άρα πες 7 λιτρα γιατί ο ταξιδευτής στρογγυλεύει προς το συμφέρον του.
Να πως βγαίνουν τα νούμερα όπως τα λέω και εγώ. Έστω σε βαρύτερα αμαξώματα.
-
@piliourits said in CITROEN C4 III mod 2021:
Ο ντιζελο-σταυροφόρος δεν παραιτείται ποτέ.
Προτείνω να στηθούν σταντ στις πιάτσες των ταξί, "εχετε 5 λεπτα να σας μιλήσω για τα μάηλντ-χάημπριντ που είναι οικονομικά μέσα στην πόλη;"
Ρε συ Λαπ, κι εγώ αν έχω το όμορφο το σουιφτάκι δεν θα πάρω το ντιζελοσουβ να πάω στο μάρκετ στο 1 χιλιόμετρο.
Αλλά τι νόημα έχει αυτή η σύγκριση/αντιπαράθεση και την συνεχίζεις, μόνο εσύ το ξέρεις. Δηλαδή τι, να σώσεις κάποιον που κοιτάζει ένα C4 στην κατηγορία που λέμε "οικογενειακό" στην Ελλάδα, να προτιμήσει ένα Σουίφτ;
Να του πεις, μην πάρεις αυτό το ντίζελ, προτίμησε μια κορόλα που είναι και αυτόματη και θα κοστίσει/καίει τα ίδια, ναι το καταλαβαίνω! Αλλά το Σουίφτ;
Να βγει και κάποιος με χιλιάρι C1 η το παλιό τρικίλυνδρο Κόρσα το χρυσαφί, να ταπώσει τους πάντες που πάνε κι αγοράζουν αηδίες...Μα δεν είπα αυτό. Για αυτό αναρωτήθηκα αν αξίζει να μπω σε συζήτηση.
Το swift το ανέφερα διότι πρώτος εσύ το έθεσες ως συμψηφισμό στην συζήτηση. Μάλιστα με αρκετή δόση ειρωνίας. Απήντησα λοιπόν στην αναφορά σου και έθεσα με στοιχεία πως η υπερδιπλάσια ροπή που ανέφερες κατά τον χλευασμό σου σε καθημερινές συνθήκες κίνησης, δηλαδή στο υποθετικό σενάριο εξόδου από αστικό δρόμο σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας είναι σχεδόν στον ίδιο χρόνο με το swift, παρά την τεράστια διαφορά ροπής που τα χωρίζει. Οπότε η φράση ντιζελροπη δεν είναι κάτι το φοβερό όπως παρουσιάζεται. Είναι πρακτική όταν σέρνεις βάρκα, όταν έχεις φορτηγό κτλ.
Πως γίνεται λοιπόν να με εγκαλεις που αναφέρω το swift όταν εσύ το επικαλέστηκες και απήντησα στον χλευασμό σου;
Επειδή δεν έχεις γνώση περι αυτων που λες, το swift είναι πολύ πιο γρήγορο και ταυτόχρονα πολύ πιο οικονομικό από τα μικρά αυτοκίνητα που αναφέρεις.
-
Μωτ γύρω στο 22-23.
Α! Να πως τους ξεφεύγουν οι αλήθειες.
Όχι κάτι 4 άρια που μας έλεγαν σε αντιδιαστολή με τα full hybrids.
6,4λιτρα λοιπόν!!!. Άρα πες 7 λιτρα γιατί ο ταξιδευτής στρογγυλεύει προς το συμφέρον του.
Να πως βγαίνουν τα νούμερα όπως τα λέω και εγώ. Έστω σε βαρύτερα αμαξώματα.
Δεν στρογγυλεύω και έχω αμάξι ψηλό με μέτρια αεροδυναμική.
Τα 7 δεν τα βλέπουμε ποτέ. Επίσης τα 6,4 τώρα τον χειμώνα που κάνω μικρές διαδρομές με κρύο το αυτοκίνητο που δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί . Τις υπόλοιπες εποχές μισό λίτρο κάτω τουλάχιστον.
Τα υβριδικά όμως δεν λένε αλήθεια, γιατί ποζάρουν μόνο μποτιλιάρισμα και στον δρόμο πάνε σαν υπερφορτωμένο φορτηγό.
Σαν μέση τιμή για μένα είναι κοντά στο ντίζελ, οπότε με την διαφορά τιμής το ντίζελ κερδίζει.
-
Εγώ φέτος τον χειμώνα κάνω 1μιση χιλιόμετρο απ το σπίτι μου 6-7:00 το πρωί και σταματάω.
Γράφει και 8+λτ "μέση" κατανάλωση γι αυτό το 1μισι χιλιόμετρο.
Το μεσημέρι που έχει βγει ο ήλιος γράφει 6+ λίτρα το 1μισι χιλιόμετρο που γυρνάω.
Το απόγευμα κάνω πολλές φορές 10-15 χιλιόμετρα προς παραθαλάσσιο προορισμό της περιοχής ή σπανιότερα τα 65χλμ μέχρι Λάρισα ή τα 25+ χλμ στα καφέ της Πορταριάς που γράφει 4-5 λτ.
Έχει χαλάσει ο μέσος όρος στην εφαρμογή και γράφει τώρα 6λτ/100 αντί για 5,4λτ/100 που έγραφε το καλοκαίρι και το 5,5λτ/100 που έγραψε συνολικά στα 10,000+ χιλιόμετρα του 2022 και τα οποία πλήρωσα με ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΝΤΙΖΕΛ στην αντλία... -
Σαν μέση τιμή για μένα είναι κοντά στο ντίζελ,
Στην πόλη όχι. Στην ΕΟ ναι. Αυτό δεν θες να δεχτείς και συνέχεια λές το ίδιο για να βγει το αφήγημα. Στην πόλη είναι πάνω 20-30% και αυτό δεν αλλάζει. Αδιάφορο βέβαια γιατί μια ζωή την έχουμε!! Αλλά οι αλήθειες να λέγονται.
-
@fanis75 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Σαν μέση τιμή για μένα είναι κοντά στο ντίζελ,
Στην πόλη όχι. Στην ΕΟ ναι. Αυτό δεν θες να δεχτείς και συνέχεια λές το ίδιο για να βγει το αφήγημα. Στην πόλη είναι πάνω 20-30% και αυτό δεν αλλάζει. Αδιάφορο βέβαια γιατί μια ζωή την έχουμε!! Αλλά οι αλήθειες να λέγονται.
Συμφωνώ. Στην πόλη είναι ψηλότερα το ντίζελ. Και στον αυτοκινητόδρομο είναι αντιστοίχως ψηλότερα το υβριδικό ΤΟΥΟΤΑ αν κινηθεί στους ίδιους ρυθμούς με φορτίο και κάνει τις ίδιες προσπεράσεις αν μπορεί, εφόσον χωράει το ίδιο φορτίο σε ένα ΤΟΥΟΤΑ, επειδή λέμε τις αλήθειες
Εγώ πάντως μια Turing Sports πολύ τη ζηλεύω και θα θυσίαζα και το ύψος... να μη σου πω και Swace, είναι η αλήθεια... (εφόσον πλέον το αυτόματο ντίζελ ψηλό φόκους βάγκον δεν...) -
Αυτό το ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ είναι που τους πονάει περισσότερο....
-
@gaspar said in CITROEN C4 III mod 2021:
Χαιρετώ τους συμφορουμίτες.
Μέχρι τώρα επισκέπτης και αναγνώστης, είπα να ποστάρω για πρώτη φορά και να καταθέσω τις εντυπώσεις μου από το C-Cross.
Το αυτοκίνητο αγοράστηκε αρχές Ιουλίου, είναι ένα Feel-Pack 130HP EAT8, βενζίνη. Μέχρι σήμερα έχει κάνει 4Κ km, σε Αθήνα, ταξίδια και επαρχιακούς δρόμους. (Γιάννενα, Κεφαλονιά και Πήλιο).
Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι είναι απόλυτα ασφαλές, καλά εξοπλισμένο και σύγχρονο... αλλά δεν μπήκα να γράψω για τα θετικά. Γι' αυτά έχει γράψει ο Σάμπας και ο Πάνος - λίγο πολύ συμφωνώ σε όλα.
Το δε έτερον ήμισυ κυριολεκτικά το λάτρεψε και πήρα πολλά credits που επιτέλους "ξεκόλλησα" από τα ΙταλικάΤο πρόβλημα...
Σε πρόσφατο τριήμερο ταξίδι στο Πήλιο, πατώντας φρένο με στριμμένους τροχούς ακούστηκε ένα "κλακ" από το μπροστινό σύστημα. Χωρίς αντίστοιχη αίσθηση / αντίδραση στο τιμόνι. Τα "κλακ" αυτά συνεχίζονται μέχρι και σήμερα άσχετα με την ταχύτητα ή την πίεση στο φρένο.Ο τεχνικός του επίσημου δικτύου δηλώνει ότι το ακούει το "κλακ" αλλά δεν έχει ιδέα τι μπορεί να είναι, από το τεχνικό τμήμα της εισαγωγικής πληροφορείται ότι "το έχουν εμφανίσει και άλλα αυτοκίνητα", ...έχουν επικοινωνήσει με το εργοστάσιο και το εξετάζουν ...και θα ενημερώσουν όταν βρουν τη λύση!
Μέχρι τότε και χωρίς οδηγίες από την εταιρία, δεν μπορεί να κάνει κάτι και να περάσω να πάρω το αυτοκίνητο!
Και συμπληρώνει το απόλυτα τραγικό...
"Μου είπαν από την Citroen ότι δεν είναι επικίνδυνο αυτό..."- Μπορείτε να μου το δώσετε γραπτώς αυτό? ...ρωτάω.
- Όχι βέβαια! ...λέει, αλλά μπορείτε να καλέσετε την Εξυπηρέτηση Πελατών της Citroen.
Μίλησα με την ΕΠ της Citroen - περιέγραψα το πρόβλημα και τον διάλογο που είχα με τον Τεχνικό Σύμβουλο - και περιμένω αύριο απάντηση...
Έπεται συνέχεια λοιπόν! Θα ενημερώσω...
Μου εμφάνισε κ εμένα το ίδιο πρόβλημα με το θόρυβο κατά το στρίψιμο των τροχών. Βρήκες λύση;; Τι έφταιγε τελικά;;
CITROEN C4 III mod 2021