-
Σήμερα ενημερώθηκα ότι το δικό μου κατασκευάστηκε και σε 20-25 μέρες θα γίνει η παραλαβή. Ηλεκτρικό, παραγγελία αρχές Νοεμβρίου.
Έχει κανείς άλλος εμπειρία με το ηλεκτρικό C4; Πρέπει να κυκλοφορούν πολύ λίγα.
-
@andreast-0 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Σήμερα ενημερώθηκα ότι το δικό μου κατασκευάστηκε και σε 20-25 μέρες θα γίνει η παραλαβή. Ηλεκτρικό, παραγγελία αρχές Νοεμβρίου.
Έχει κανείς άλλος εμπειρία με το ηλεκτρικό C4; Πρέπει να κυκλοφορούν πολύ λίγα.
ποιος θα μπορουσε να εχει?...παντως εχει ακουστει για χαμηλη αυτονομια, εσυ τι πληροφοριες εχεις?
-
ποιος θα μπορουσε να εχει?...παντως εχει ακουστει για χαμηλη αυτονομια, εσυ τι πληροφοριες εχεις?
Δεν έχω κάποια πληροφορία πέραν αυτής που δίνει το εργοστάσιο, δηλαδή 350 χλμ. Δεν είναι μεγάλη, αλλά υπάρχουν και μικρότερες. To Peugeot 208, το Peugeot 2008 και το Opel Mokka, που έχουν την ίδια μπαταρία και το ίδιο μοτέρ, δηλώνουν μικρότερη αυτονομία, γύρω στα 340 χλμ.
-
κρατα το 60% της αυτονομιας που λεει ο κατασκευαστης δλδ λιγο πανω από τα 200 χλμ.
-
@tkin73 said in CITROEN C4 III mod 2021:
κρατα το 60% της αυτονομιας που λεει ο κατασκευαστης δλδ λιγο πανω από τα 200 χλμ.
Μέσα στην πόλη είναι αρκετά παραπάνω, κοντά σε αυτό που ανακοινώνει ο κατασκευαστής. Εκτός πόλης μπορεί να είναι και 50%.
-
@fanis75 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Μέσα στην πόλη είναι αρκετά παραπάνω, κοντά σε αυτό που ανακοινώνει ο κατασκευαστής. Εκτός πόλης μπορεί να είναι και 50%.
μεσα στην πολη θα ειναι παραπανω σιγουρα αλλα και σιγουρα λιγοτερο απο αυτο που λεει ο κατασκευαστης υπο νορμαλ συνθηκες (διαφορετικα θα μιλαμε για κατασκευστη παναγια που λεει την αληθεια!!), χειμωνα με καλοριφερ αναμμενο δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλει τα χλμ που λεει ο κατασκευαστης ακομα και μεσα στην πολη, για ταξιδι δε απο αθηνα μεχρι σουβλακι λιβαδειας τρως, στην ανηφορα της αραχωβας με 60 για να φτασεις...
-
μεσα στην πολη θα ειναι παραπανω σιγουρα αλλα και σιγουρα λιγοτερο απο αυτο που λεει ο κατασκευαστης υπο νορμαλ συνθηκες (διαφορετικα θα μιλαμε για κατασκευστη παναγια που λεει την αληθεια!!), χειμωνα με καλοριφερ αναμμενο δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλει τα χλμ που λεει ο κατασκευαστης ακομα και μεσα στην πολη, για ταξιδι δε απο αθηνα μεχρι σουβλακι λιβαδειας τρως, στην ανηφορα της αραχωβας με 60 για να φτασεις...
Μπορεί να είναι κοντά στην ονομαστική μέσα στην πόλη γιατί έχεις μεγάλη ανάκτηση ενέργειας. Μπορείς ακόμα και να ξεκινήσει με υπολειπόμενα π.χ. 100χλμ και να φτάσεις στον προορισμό σου πάλι με 100χλμ υπολειπόμενα!!
Οπότε εαν ξέρεις να το πάς, μπορείς να είσαι κοντά. Το είχα δει και στο i3 και στην Mustang και στο Tesla. Ομως σε συνεχόμενη κίνηση όπως στην Εθνική, τότε και 50% ίσως να λέω πολύ. Το έχουμε πει, για την πόλη είναι ΙΔΑΝΙΚΑ αυτοκίνητα, για εκτός απαιτούν συμβιβασμούς. -
Σε ιστοσελίδες άλλων κατασκευαστών (πχ Skoda και Cupra αν θυμάμαι καλά) έχει εφαρμογή που δίνεις κάποιες παραμέτρους οδήγησης και σου βγάζει τη θεωρητική αυτονομία. Δεν πιστεύω ότι θα είναι και απολύτως αξιόπιστες αλλά έχει ενδιαφέρον να παίξει κανείς λίγο.
-
Μόλις έμαθα ότι η Αυτοκίνηση ακυρώθηκε (θα γινόταν στις 14/5) γιατί οι αντιπρόσωποι δεν έχουν αυτοκίνητα να στείλουν στην έκθεση.
Νομίζω ότι αυτό είναι μια ενδείξη για το πως πάνε οι παραδόσεις αυτοκινήτων... -
@gnikolas82 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Μόλις έμαθα ότι η Αυτοκίνηση ακυρώθηκε (θα γινόταν στις 14/5) γιατί οι αντιπρόσωποι δεν έχουν αυτοκίνητα να στείλουν στην έκθεση.
Νομίζω ότι αυτό είναι μια ενδείξη για το πως πάνε οι παραδόσεις αυτοκινήτων...Γύφτοι - τσιγγούνηδες - καρμίρηδες , δεν μπορούσαν να είχαν προ-παραγγείλει ?
-
Έχω ένα καλό και ένα κακό νέο. Από που να ξεκινήσω ; lol
Το καλό είναι ότι και τρίτος ιδιοκτήτης στα μόλις 6000χλμ μου επιβεβαίωσε τις πολύ χαμηλές καταναλώσεις του βενζίνη με τα 130 άλογα. 4,7 μέση με ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 120 στα ταξίδια και λίγα χιλιόμετρα εντός πόλης. Όταν το πάτησε στα 170 το μέγιστο που είδε ήταν 6,4….. η μεταβλητή τουρμπίνα που έχει κάνει παπάδες σε συνδυασμό βέβαια με την αεροδυναμική του αυτοκινήτου και το χαμηλό βάρος. Για παράδειγμα το c3 aircross με τον ασθενέστερο κινητήρα κιόλας με τα 110 παίζει στα 6 με 8 μέση ανάλογα τη χρήση……
Το κακό νέο είναι ότι πριν 2 μήνες η Citroen ενημέρωσε τους αντιπροσώπους ότι τα αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν από Φεβρουάριο και μετά θα έρθουν χωρίς αισθητήρες παρκαρίσματος. Μόνο πίσω κάμερα. Εξαιρούνται τα ηλεκτρικά που θέλουν και να τα προωθήσουν. Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος ; Έχω ξενερώσει άγρια….. ακόμα δεν έχω πάρει τον αντιπρόσωπο να τον ρωτήσω. H συγκεκριμένη πληροφορία προέρχεται από αναξιόπιστο πωλητή….
-
@sakiss said in CITROEN C4 III mod 2021:
Το καλό είναι ότι και τρίτος ιδιοκτήτης στα μόλις 6000χλμ μου επιβεβαίωσε τις πολύ χαμηλές καταναλώσεις του βενζίνη με τα 130 άλογα. 4,7 μέση με ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 120 στα ταξίδια και λίγα χιλιόμετρα εντός πόλης. Όταν το πάτησε στα 170 το μέγιστο που είδε ήταν 6,4…..
Έχω κι εγώ ένα κακό νέο: Ο τύπος σε παραμύθιασε! lol
Ο τύπος που έχει κατανάλωση 4,7 με ταχύτητες ως 120, μάλλον πάει συνεχώς με 90 στην εθνική και μια φορά που ξεχάστηκε σε κατηφόρα είδε 120 και τρόμαξε. 'Η απλώς δεν έχει 130άρι βενζίνη αλλά πετρέλαιο.
Καλά, τα 6,4 στα 170 μόνο ως στιγμιαία κατανάλωση σε κατηφόρα μπορεί να τα δει είτε με βενζίνη είτε με diesel.
-
@harisma23 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Το καλό είναι ότι και τρίτος ιδιοκτήτης στα μόλις 6000χλμ μου επιβεβαίωσε τις πολύ χαμηλές καταναλώσεις του βενζίνη με τα 130 άλογα. 4,7 μέση με ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 120 στα ταξίδια και λίγα χιλιόμετρα εντός πόλης. Όταν το πάτησε στα 170 το μέγιστο που είδε ήταν 6,4…..
Ο τύπος που έχει κατανάλωση 4,7 με ταχύτητες ως 120, μάλλον πάει συνεχώς με 90 στην εθνική και μια φορά που ξεχάστηκε σε κατηφόρα είδε 120 και τρόμαξε. 'Η απλώς δεν έχει 130άρι βενζίνη αλλά πετρέλαιο.
Καλά, τα 6,4 στα 170 μόνο ως στιγμιαία κατανάλωση σε κατηφόρα μπορεί να τα δει είτε με βενζίνη είτε με diesel.
Χαχα!
-
@harisma23 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Συμφωνώ 100%, αλλά είπα να μην το γράψω και γίνω "κακός". Τέτοιες καταναλώσεις, απλά δεν υπάρχουν με αυτές τις ταχύτητες σε αυτό το συνδυασμό αυτοκινήτου/μοτέρ.
-
Σχετικά με τους αισθητήρες παρκαρίσματος, δεν μου ανέφεραν τπτ πριν από λίγες μέρες που έκανα παραγγελία. Για ράδιο αρβύλα μου ακούγεται.
-
4.7 στην εθνική στην κατηφόρα με 90 μπορεί και να είδε..με τον 1.2 ....ούτε με τον ντίζελ δεν βλέπεις τέτοια νούμερα όχι με την βενζίνη που γράφει εύκολα 2-2.5 λτ παραπάνω...
-
Και μια εικόνα απο χρήστες του μοντέλου....κάτω από 6λ/100 δύσκολα...
-
Τόσο καταναλωνει ένα μικρό εκπληκτικό θαυματουργό ιαπωνικό στα 120 χλμ/ωρα με έναν οδηγό μέσα και χωρίς κλίμα και 3000 σ.α.λ
-
Το καλό είναι ότι και τρίτος ιδιοκτήτης στα μόλις 6000χλμ μου επιβεβαίωσε τις πολύ χαμηλές καταναλώσεις του βενζίνη με τα 130 άλογα. 4,7 μέση με ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 120 στα ταξίδια και λίγα χιλιόμετρα εντός πόλης. Όταν το πάτησε στα 170 το μέγιστο που είδε ήταν 6,4….. η μεταβλητή τουρμπίνα που έχει κάνει παπάδες σε συνδυασμό βέβαια με την αεροδυναμική του αυτοκινήτου και το χαμηλό βάρος. Για παράδειγμα το c3 aircross με τον ασθενέστερο κινητήρα κιόλας με τα 110 παίζει στα 6 με 8 μέση ανάλογα τη χρήση……
Το κακό νέο είναι ότι πριν 2 μήνες η Citroen ενημέρωσε τους αντιπροσώπους ότι τα αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν από Φεβρουάριο και μετά θα έρθουν χωρίς αισθητήρες παρκαρίσματος. Μόνο πίσω κάμερα. Εξαιρούνται τα ηλεκτρικά που θέλουν και να τα προωθήσουν. Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος ; Έχω ξενερώσει άγρια….. ακόμα δεν έχω πάρει τον αντιπρόσωπο να τον ρωτήσω. H συγκεκριμένη πληροφορία προέρχεται από αναξιόπιστο πωλητή….
Είχα ρωτήσει τον πωλητή εκεί που παρήγγειλα για αντίστοιχη (λεγόμενη) έλλειψη πριν από 2-3 μήνες και μου είχε πει ότι δεν θα αλλάξει τίποτα από την παραγγελία.
Τι να πω... -
Να συμπληρώσω ότι όταν ήμουν ακόμη στο ψάξιμο, κάποιος πωλητής μου ανέφερε πως υπάρχει πιθανότητα από τον εξοπλισμό της παραγγελίας να "κοπεί" κάτι (αν υπάρξει έλλειψη), και να υπάρξει ανάλογη αναπροσαρμογή στην τιμή. Κάτι τέτοιο όμως δεν αναγράφεται ούτε στα "ψιλά γράμματα" του δελτίου παραγγελίας.
CITROEN C4 III mod 2021