-
Γεια σας.πριν απο λιγο καιρο μαθαμε οτι περιμενουμε δευτερο παιδι και αυτο με εβαλε σε διαδικασια αναζητησης καινουριου αυτοκινητου.σημερα ειμαι κατοχος ενος seat ibiza του 6 (1.4 101 ιπποι) και ο χωρος αποσκευων οριακα μας επαρκει.η κορη μου ειναι 2 χρονων και με τον ερχομο του δευτερου μωρου προφανως οι αναγκες μας μεγαλωνουν.κανουμε καθε χρονο κατι παραπανω απο 20000 χλμ και μια με δυο φορες τον μηνα κανουμε ταξιδι 500 χλμ πανε ελα.τα περισσοτερα χιλιομετρα γινονται σε εθνικο επαρχιακο δικτυο και λιγοτερο σε αστικο.υπαρχει ομως το δεδομενο πως στο μελλον (σε καμια 5ετια) ισως αυτο να αλλαξει και οι μετακινησεις μου να διαφοροποιηθουν και να ελλατωθουν καπως.
το μπατζετ μας θα φτασει το πολυ μεχρι τις 22 χιλιαδες εκτος κι αν η κριση της επιδημιας αλλαξει τα δεδομενα ειτε στην δουλεια ειτε στην αγορα.τοτε αλλαζουν και τα δικα μας δεδομενα εννοειται.μιλαμε παντα με την σημερινη κατασταση λοιπον.δεν βιαζομαι δεν θελω αμαξι αμεσα μπορω να περιμενω καποιο διαστημα.η δικη μου προτιμηση ειναι ξεκαθαρα σενταν η χατσμπακ γιατι δεν πολυγουσταρω τα suv/crossover.της γυναικας μου το αναποδο και εχει ξεχωρισει το σπορτατζ(ντιζελ μονο αν θα το παιρνα).εγω αν εμπαινα στην διαδικασια για suv θα κοιταγα και το kadjar λογω τιμης και προσωπικης εκτιμησης στα ντιζελ των γαλλων στην διαρκεια των χρονων(ειχα επαγγελματικο κλουβακι renault παλιοτερα).η δικη μου προτιμηση για να το κλεινω ειναι το civic το σενταν με την τωρινη προσφορα του αντιπροσωπου το οποιο το θεωρω πολυ καλη τιμη για αυτα που σου δινει το συγκεκριμενο αυτοκινητο.το προβλημα μου ειναι το μηκος του γιατι εκει που μενω σημερα το παρκαρισμα ειναι ζητημα(θεσσαλονικη θεαγενειο).γι αυτο κοιταω και το ceed ειτε σε βενζινη(1.4 τουρμπο) ειτε σε ντιζελ(1.6 115) αμφοτερα στην εκδοση gt line.απλα για το ceed δεν ξερω κατα ποσο θα χωρανε τα μπαγκαζια μας στα ταξιδια αυτη την πενταετια.οσο μεγαλωνουν τα παιδια θα ειναι και πιο ευκολα τα πραγματα σιγουρα γιατι θα λειπουν αρκετα ογκωδη του σημερα(καροτσια παρκα κτλ κτλ)
Γι αυτο λοιπον ανοιγω το θεμα πιο πολυ βασικα για να πω την σκεψη μου και δευτερευοντως να ακουσω γνωμες που ισως εγω δεν εχω σκεφτει.να συμπληρωσω τελος πως ηδη εχω μιλησει με αντιπροσωπειες και τα συναφη,εννοειται εχω δει και αλλα αυτοκινητα που εγω εχω απορριψει για χ ψ λογους(vag,opel ,ford,κινητηρες 1.0 κυβικων) απλα το κακο ειναι οτι δεν μπορεσα να κανω καποιο td απο αυτα που εχουμε ξεχωρισει και οι δυο μονο και μονο για να εχω καλυτερη εικονα.το μονο που καταφερα ηταν να μπω στην θεση οδηγησης του civic(και γι αυτο το ερωτευτηκα)
Αυτα κι οποια τοποθετηση κι αν κανει ο οποιοσδηποτε δεκτη γιατι θα με βοηθησει στο να ξεμπερδεψω το κουβαρι στο κεφαλι μου
-
Γεια σας.πριν απο λιγο καιρο μαθαμε οτι περιμενουμε δευτερο παιδι και αυτο με εβαλε σε διαδικασια αναζητησης καινουριου αυτοκινητου.σημερα ειμαι κατοχος ενος seat ibiza του 6 (1.4 101 ιπποι) και ο χωρος αποσκευων οριακα μας επαρκει.η κορη μου ειναι 2 χρονων και με τον ερχομο του δευτερου μωρου προφανως οι αναγκες μας μεγαλωνουν.κανουμε καθε χρονο κατι παραπανω απο 20000 χλμ και μια με δυο φορες τον μηνα κανουμε ταξιδι 500 χλμ πανε ελα.τα περισσοτερα χιλιομετρα γινονται σε εθνικο επαρχιακο δικτυο και λιγοτερο σε αστικο.υπαρχει ομως το δεδομενο πως στο μελλον (σε καμια 5ετια) ισως αυτο να αλλαξει και οι μετακινησεις μου να διαφοροποιηθουν και να ελλατωθουν καπως.
το μπατζετ μας θα φτασει το πολυ μεχρι τις 22 χιλιαδες εκτος κι αν η κριση της επιδημιας αλλαξει τα δεδομενα ειτε στην δουλεια ειτε στην αγορα.τοτε αλλαζουν και τα δικα μας δεδομενα εννοειται.μιλαμε παντα με την σημερινη κατασταση λοιπον.δεν βιαζομαι δεν θελω αμαξι αμεσα μπορω να περιμενω καποιο διαστημα.η δικη μου προτιμηση ειναι ξεκαθαρα σενταν η χατσμπακ γιατι δεν πολυγουσταρω τα suv/crossover.της γυναικας μου το αναποδο και εχει ξεχωρισει το σπορτατζ(ντιζελ μονο αν θα το παιρνα).εγω αν εμπαινα στην διαδικασια για suv θα κοιταγα και το kadjar λογω τιμης και προσωπικης εκτιμησης στα ντιζελ των γαλλων στην διαρκεια των χρονων(ειχα επαγγελματικο κλουβακι renault παλιοτερα).η δικη μου προτιμηση για να το κλεινω ειναι το civic το σενταν με την τωρινη προσφορα του αντιπροσωπου το οποιο το θεωρω πολυ καλη τιμη για αυτα που σου δινει το συγκεκριμενο αυτοκινητο.το προβλημα μου ειναι το μηκος του γιατι εκει που μενω σημερα το παρκαρισμα ειναι ζητημα(θεσσαλονικη θεαγενειο).γι αυτο κοιταω και το ceed ειτε σε βενζινη(1.4 τουρμπο) ειτε σε ντιζελ(1.6 115) αμφοτερα στην εκδοση gt line.απλα για το ceed δεν ξερω κατα ποσο θα χωρανε τα μπαγκαζια μας στα ταξιδια αυτη την πενταετια.οσο μεγαλωνουν τα παιδια θα ειναι και πιο ευκολα τα πραγματα σιγουρα γιατι θα λειπουν αρκετα ογκωδη του σημερα(καροτσια παρκα κτλ κτλ)
Γι αυτο λοιπον ανοιγω το θεμα πιο πολυ βασικα για να πω την σκεψη μου και δευτερευοντως να ακουσω γνωμες που ισως εγω δεν εχω σκεφτει.να συμπληρωσω τελος πως ηδη εχω μιλησει με αντιπροσωπειες και τα συναφη,εννοειται εχω δει και αλλα αυτοκινητα που εγω εχω απορριψει για χ ψ λογους(vag,opel ,ford,κινητηρες 1.0 κυβικων) απλα το κακο ειναι οτι δεν μπορεσα να κανω καποιο td απο αυτα που εχουμε ξεχωρισει και οι δυο μονο και μονο για να εχω καλυτερη εικονα.το μονο που καταφερα ηταν να μπω στην θεση οδηγησης του civic(και γι αυτο το ερωτευτηκα)
Αυτα κι οποια τοποθετηση κι αν κανει ο οποιοσδηποτε δεκτη γιατι θα με βοηθησει στο να ξεμπερδεψω το κουβαρι στο κεφαλι μου
-
(Ο...αιρετικός)
Fiat tipo; Mtj 120hp εννοείται. Δε ξέρω, αλλά εξαιρουμένης της μη πίσω κίνησης, εγώ το λέω 'giulia του φτωχού' τουλάχιστον στατικά/εικόνα-φινιρισμα εσωτερικου.
Έχω μπει μέσα σε εκθεση, δεν έχω οδηγική εμπειρία απλά μου φαίνεται συμπαθες για ανθρωπομεταφορεας που δε θα κοστίσει.
Αν πάλι περιμένεις (που για μένα αυτό πρέπει να κάνεις, ήτοι μετά τη γέννα όπου θα έχει έρθει και ο οποίος λογαριασμός της κρισης του ιου) δεν το ξανασκέφτεσαι και να δεις το 4ης γενιας Leon που θα έχει περπατήσει στην αγορά;
-
Εντάξει διάβαζα, διάβαζα, διάβαζα και όσο περνούσαν τα δευτερόλεπτα σκεφτομουν 'τώρα θα πει για το tipo, τώρα θα πει για το tipo.'
Δεν το είπε όμως.
Για όσους δεν κατάλαβαν Tipo sedan σε όποιο μοτέρ θες το μπάτζετ σου τα πιάνει όλα!!!
Καλοτάξιδο!!!
-
To προτεινετε, αλλά το εχετε οδηγησει το Tipo ?
edit: O 1ος οχι . O 2ος?
Εγω δεν θα το επαιρνα μονο και μονο επειδη φτιαχνεται στην Τουρκια. Οπως και το 4θυρο Civic ( το γραφω μηπως και δεν το ξερει ηδη ο Argosxolos)
-
KIA PRO Ceed αφού θέλεις χώρους
-
η δικη μου προτιμηση για να το κλεινω ειναι το civic το σενταν
Το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας μαζί με το Focus και το Megane. Πήγαινε και πάρε το! Αν ήταν να ρωτάμε τις γυναίκες για τα αυτοκίνητα...
-
Εκτός από το Honda Civic 1.0 μπορείς να δεις και το Toyota Corolla sedan 1.8 hybrid που παίζουν περίπου στα 21k.
-
Εκτός από το Honda Civic 1.0 μπορείς να δεις και το Toyota Corolla sedan 1.8 hybrid που παίζουν περίπου στα 21k.
Ναι, αν θέλει να αυτοκτονήσει από βαρεμάρα, μπορεί να το δει κι αυτό...
-
2 παιδικά καροτσια, αργότερα 2 πατίνια ή 2 ποδηλατακια, μαζί με κάποια ακόμα συμπραγκαλα για μια μικρή αυθημερόν βόλτα δεν χωράνε ευκολα σε ceed. Πόσο μαλλον για ολιγοήμερες αποδρασεις ή επισκέψεις σε παππούδες κτλ. Με 2 καλα καθισματακια τα πράγματα θα είναι στριμωγμένα και πίσω. Επίσης με τα χιλιόμετρα που κανεις πας περισσότερο προς ντίζελ ή βενζίνη + υγραέριο. Είναι δύσκολη αυτή η φάση και για 3-4 χρόνια ακόμα. Το civic θα το απέρριπτα λόγω βενζίνης καθως και το ότι είναι χαμηλό και θα δυσκολεύει τις κινήσεις με το μπες βγες κούμπωσε ξεκουμπωσε κτλ, τα b suv θα είναι και αυτά οριακα, οπότε το kadjar είναι μια καλή λύση αλλά εγώ θα προτιμούσα το Sportage 1,6 mild hybrid diesel. Δεν μου αρέσει αισθητικά και το πορτμπαγκάζ δεν είναι και τόσο μεγαλο αλλά σε όλα τα υπόλοιπα είναι μια χαρά. Και αφού έχεις και την σύζυγό να συμφωνεί (το κυριότερο κριτήριο) τι άλλο θες; Οδηγικά θα είναι καλύτερα με το civic δεν το συζητάμε.
-
Το ο,τι φτιάχνεται στην Τουρκία είναι ένα θέμα, καμία αντίρρηση. Πάντως προσωπικά θα απέφευγα να πάρω ένα αυτοκίνητο που φτιάχνεται στη Γερμανία, είναι μακράν επιβλαβεστερο αν το καλοσκεφτείς.
Μιλάμε για οικογενειακά αυτοκίνητα, όχι για gti. Προφανώς και θα κάνει test drive ο άνθρωπος. Από το ibiza κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα θα είναι καλύτερο στο βασικό που ζητά ένας οικογενειάρχης (ποιότητα κύλισης). Επίσης μιλάω πάντα για πετρέλαιο όπου και η τιμή του είναι πολύ καλή και θα δει διαφορά από το προηγούμενο του αυτοκίνητο.
Και βέβαια 3000€ διαφορά στην τιμή από το ΚΙΑ προ φόρων. Με τις επιβαρύνσεις λόγω εξοπλισμού υποθέτω η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη με τους φόρους...
-
Σας ευχαριστώ ολους σας για τις απαντήσεις σας.Εννοείται κλινω προς την δικια μου επιλογή και θεληση realzeus.εγω ειμαι ο μαλακας που οδηγαω και κουβαλαω τα παντα εγω θα παρω στο τελος και την απόφαση.το πρόβλημα με το civic ειναι το πρόβλημα που νομιζω εχει η πλειοψηφία στην Ελλάδα στα δυο αστικα κεντρα.το παρκάρισμα.πραγματικά δεν θελω να σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί σε ενα αυτοκίνητο καινούργιο 21 22 χιλιαδων στα κωλοστενα που μενω.θα μου πεις το ιδιο ισχυει για οποιο καινούργιο αγορασω απλα το συγκεκριμένο ειναι κ μακρυ.τελος πάντων.
Ο φιλος που ειπε για το tipo μου δωσε την αφορμή να το ψαξω.πολυ καλο πακετο σε πολυ καλη τιμη αλλα παντα υπάρχει ενα αλλα...στην δουλειά η εταιρεία μας παρεχει τρια κλουβακια,τα δυο berlingo βενζίνη και το τριτο μαντεψε..doblo πετρέλαιο.Μέχρι που να ζεστάνει ο καιρος είχαμε διαρκως το ιδιο πρόβλημα με την εκκίνηση του κινητήρα.επρεπε να την κάνουμε δυο φορες.Επίσης μας εχει αφησει σε δρομους που αναπτύσσεται ταχυτητα χωρίς δυνατότητα γκαζιού και οι στροφες να πέφτουν οσο κι αν πατας το πενταλ.για μενα αδικαιολόγητο κατι τετοιο αν και ισως να προέρχεται απο την ποιότητα του καυσίμου.είναι μοντελο του 15 το αυτοκίνητο δλδ δεν ειναι παλιο.Ακόμα κι αν η τεχνολογία του tipo η ο κινητήρας του ειναι διαφορετικος δεν θα επελεγα ποτε fiat για κανεναν λογο(μην πω για προσωπική εμπειρία με lancia ypsilon θα ξεφύγουμε).
Το mild hybrid sportage ειναι 1,5 χιλιάρικο πανω απο το μπατζετ μας.το μη υβριδικό το φτάνουμε αλλα περα απο αυτα πολυ γυμνό το αυτοκίνητο απο συστήματα ασφαλείας.ισως ναναι το τελευταίο πράγμα που θα μ ενοιαζε αλλα θα μ ενοιαζε,σε αντίθεση με το αν εχω η οχι infotainment.το μονο πολυ συν του στο κεφάλι μου ειναι οι χώροι του και γι αυτο δινω μια ελπίδα στην γυναίκα να γίνει το δικο της.βέβαια το να φχαριστιεσαι την οδήγηση ειναι ενα θεμα αν η προοπτική να αλλαξεις αμαξι ειναι σε 15 χρονια
Το proceed που πε καποιος φιλος ειναι πολυ ομορφο το χω δει κι απο κοντα αλλα ξεφεύγει η τιμη του ενω το xceed το κανε και td φιλος ισως ναναι το καλυτερο crossover που κυκλοφορεί αλλα κι αυτο πανάκριβο για τα στανταρ που θετω
-
Εδώ και σχεδόν 20 χρόνια εργάζομαι στο rent a car. Έχουμε αυτή τη στιγμή γύρω στα 150 Tipo sedan 1400 βενζίνη. Αν είσαι φορτωμένος με αυτό το μοτέρ δεν βάζεις φωτιά στην άσφαλτο, Θες να πας σε πετρέλαιο? Πήγαινε άφοβα!!!
Είναι το απόλυτο οικογενιεακό αυτοκίνητο με λίγα - σχετικά - χρήματα.
Όλα τα άλλα είνια πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές!!!
-
Αργόσχολε, το αφεντικό είπε και ελάλησε, τα υπόλοιπα περισσεύουν. Τι δικαιολογία θα εφεύρεις αύριο, 'μου το πρότειναν στο φόρουμ κάποιοι που δεν γνωρίζω'?
-
Δεν τα εχεις ξεκαθαρισεις εντελως στο μυαλο σου. Προφανως η πρωτη σου προτεραιοτητα ειναι οι χωροι, αλλα η επιλογη 'σου' ειναι το Κατζαροκασκαι με το μικροτερο χωρο αποσκευων εναντι του ανταγωνισμου?
Επισης δεν καταλαβα για ποιο λογο αποκλειεις τις προτασεις απο VW,Peugeot,Opel, Ford, αφου σε αυτα τα χρηματα σου προσφερουν εξαιρετικες επιλογες. Ειναι μεγαλο σφαλμα να μην κανεις test drive, τοσα λεφτα θα δωσεις.
Για το θεμα του παρκαρισματος, επειδη ειμαι παθων (Μαρτιου), οντως ενα μεγαλο SUV σε προβληματιζει και στο παρκαρισμα και στις μανουβρες λογω ογκου. Ισως ενα ευρυχωρο χατσμπακ ταιριαζε περισσοτερο στην περιπτωση σου ΠΧ Golf.
Το Civic ειναι αμαξαρα, το εβλεπα και εγω στην ερευνα αγορας μου και ειχα ξετρελαθει, μεχρι και ο συναγερμος εργοστασιακος, αλλα ηταν σχετικα χαμηλο και φυσικα οπως και σε εσενα δεν αρεσε στο αφεντικο οποτε απορριφθηκε με συνοπτικες διαδικασιες
-
To προτεινετε, αλλά το εχετε οδηγησει το Tipo ?
edit: O 1ος οχι . O 2ος?
Εγω δεν θα το επαιρνα μονο και μονο επειδη φτιαχνεται στην Τουρκια. Οπως και το 4θυρο Civic ( το γραφω μηπως και δεν το ξερει ηδη ο Argosxolos)
Μαζί σου, εχεις απόλυτο δίκιο. Και εγώ δεν θα αγόραζα κάτι που κατασκευάζεται Τουρκία, όπως κάνω σε οτιδήποτε γράγει made in Turkey.
-
Εγώ πάντως με 20.000+ χλμ/χρόνο θα αγόραζα ντίζελ. Με budget 22k εγώ θα αγόραζα το ceed αυτόματο και θα κοιταγα και το 308 αν δεν με ενοχλούσε το ότι λογικά του χρόνου θα βγει ο αντικαταστάτης του. Επίσης για να σου μείνουν και ρέστα υπάρχουν και το tipo multijet που όμως λογικα δεν το θες λόγω κακών προηγούμενων και το Dacia duster ακόμη και 4χ4 αν θες να αρχίσεις το off-roading.
-
Δεν τα εχεις ξεκαθαρισεις εντελως στο μυαλο σου. Προφανως η πρωτη σου προτεραιοτητα ειναι οι χωροι, αλλα η επιλογη 'σου' ειναι το Κατζαροκασκαι με το μικροτερο χωρο αποσκευων εναντι του ανταγωνισμου?
Επισης δεν καταλαβα για ποιο λογο αποκλειεις τις προτασεις απο VW,Peugeot,Opel, Ford, αφου σε αυτα τα χρηματα σου προσφερουν εξαιρετικες επιλογες. Ειναι μεγαλο σφαλμα να μην κανεις test drive, τοσα λεφτα θα δωσεις.
Για το θεμα του παρκαρισματος, επειδη ειμαι παθων (Μαρτιου), οντως ενα μεγαλο SUV σε προβληματιζει και στο παρκαρισμα και στις μανουβρες λογω ογκου. Ισως ενα ευρυχωρο χατσμπακ ταιριαζε περισσοτερο στην περιπτωση σου ΠΧ Golf.
Το Civic ειναι αμαξαρα, το εβλεπα και εγω στην ερευνα αγορας μου και ειχα ξετρελαθει, μεχρι και ο συναγερμος εργοστασιακος, αλλα ηταν σχετικα χαμηλο και φυσικα οπως και σε εσενα δεν αρεσε στο αφεντικο οποτε απορριφθηκε με συνοπτικες διαδικασιες
Γι αυτο σκέφτομαι και το ceed.μικροτερο απο το civic σε μηκος καλος εξοπλισμός ντιζελ κινητηρας στα λεφτα που θελω και μετριο πορτ-μπαγκάζ.την Peugeot δεν την αποκλειω,δεν την σκεφτηκα απλα.δεν θελω suv δύσκολο να παρω και ναι το γραψα κ στην αρχη οτι δεν τα χω ξεκάθαρα πληρως.εννοείται td και μετα αποφασεις αρα περιμένω
-
Το τι θα πάρεις είναι δικιά σου απόφαση. Η άποψή μου είναι ότι έχεις 2 επιλογές βάση αυτών που μας είπες. ότι δηλαδή μεγαλώνει η οικογένειά σου κλπ κλπ και φυσικά λαμβάνοντας υπόψη τα χρήματα που διαθέτεις.
Πας στο καλύτερο οικονομικό Tipo ή στο καλύτερο Civic. Και τα 2 είναι αυτό που θες, χωράνε μέσα άνετα την οικογένειά σου και πας παντού. Στο μεν πρώτο έχεις κάποιες χιλιάδες ευρώ 'ρέστα' στο δεύτερο έχεις κάτι ποιοτικότερο, δυνατότερο και γενικά έχεις κάτι αρκετά καλύτερο από το πρώτο.
-
Κοίτα και το I 30 fastback 1.6 diesel 136 άλογα 22250 η φουλ έκδοση με 460 λίτρα νομίζω χώρο αποσκευων
Αγορα νεου αυτοκινητου