-
tapouts wrote:
Καλημέρα !
Κοιτώντας για αγορα καινουριου αυτοκινητου, σε ενα μπατζετ εως πανω κατω 15,000 € εχω ριξει μια ματια σε ι30 Hyundai και στο Κορσα, τεινοντας περσσοτερο στο ι30 ! Η ερωτηση ειναι η εξης, υπαρχει καποιο αλλο B SUV τυπου Stonic που να πλησιαζει αυτα τα χρηματα, σε περιπτωση που θελησω να ριξω μια ματια και σε αλλη κατηγορια; Γιατι ηδη ειμαστε 3 ατομα σαν οικογενεια και φοβαμαι οτι σε βαθος χρονου ισως τα ι30 και Κορσα δε μας επαρκουν σε χωρους.
Το Stonic είναι από τα μικρότερα.
Δες Crossland/Aircross (αυτή τη στιγμή το Crossland φαίνεται καλύτερη επιλογή). Άνετα χωράει μία 4μελης οικογένεια και τις αποσκευές τους.
Το Corsa επίσης ανήκει σε μία κατηγορία που δεν είναι και ότι καλύτερο για οικογενειακό.
Πολλά Β suv πλέον παίρνουν το ρόλο οικογενειακού, και για 4μελης οικογένειες. Το Stonic πάντως δεν είναι από αυτά.
Crossland/Aircross απλα ανεβαινουν σε ευρος τιμης εκτος αν παμε στις εκδοσεις με τα λιγοτερα αλογα. Crossland το ειδα σημερα, θα δω και το Aircross.
-
Dublin wrote:
tapouts wrote:
Καλημέρα !
Κοιτώντας για αγορα καινουριου αυτοκινητου, σε ενα μπατζετ εως πανω κατω 15,000 € εχω ριξει μια ματια σε ι30 Hyundai και στο Κορσα, τεινοντας περσσοτερο στο ι30 ! Η ερωτηση ειναι η εξης, υπαρχει καποιο αλλο B SUV τυπου Stonic που να πλησιαζει αυτα τα χρηματα, σε περιπτωση που θελησω να ριξω μια ματια και σε αλλη κατηγορια; Γιατι ηδη ειμαστε 3 ατομα σαν οικογενεια και φοβαμαι οτι σε βαθος χρονου ισως τα ι30 και Κορσα δε μας επαρκουν σε χωρους.
Το Stonic είναι από τα μικρότερα.
Δες Crossland/Aircross (αυτή τη στιγμή το Crossland φαίνεται καλύτερη επιλογή). Άνετα χωράει μία 4μελης οικογένεια και τις αποσκευές τους.
Το Corsa επίσης ανήκει σε μία κατηγορία που δεν είναι και ότι καλύτερο για οικογενειακό.
Πολλά Β suv πλέον παίρνουν το ρόλο οικογενειακού, και για 4μελης οικογένειες. Το Stonic πάντως δεν είναι από αυτά.
Crossland/Aircross απλα ανεβαινουν σε ευρος τιμης εκτος αν παμε στις εκδοσεις με τα λιγοτερα αλογα. Crossland το ειδα σημερα, θα δω και το Aircross.
Μέχρι 31/03 είχε καλές προσφορές και φοβερά εξοπλιστικά δώρα το Crossland. Ειδικά Elegance έπαιρνες τα πάντα.
Παρόμοια είναι μέσα από χώρους αποσκευές. Λίγο καλύτερη κονσόλα το Opel. Ίδια πλατφόρμα/κινητήρες.
Δεν μπορεις να τα έχεις όλα, και πολύ γρήγορο κινητήρα, και απλετους χώρους για 3μελη/4μελη οικογένεια, και χαμηλή τιμή κτήσης, και όλα, αλλιώς θα το περνάμε όλοι και θα ξενοιαζαμε!
Αλλιώς κοίτα μεταχειρισμένο.
Πώς σου φάνηκε από χώρους το Crossland σε σχέση με το Stonic;
-
tapouts wrote:
Dublin wrote:
tapouts wrote:
Μέχρι 31/03 είχε καλές προσφορές και φοβερά εξοπλιστικά δώρα το Crossland. Ειδικά Elegance έπαιρνες τα πάντα.
Παρόμοια είναι μέσα από χώρους αποσκευές. Λίγο καλύτερη κονσόλα το Opel. Ίδια πλατφόρμα/κινητήρες.
Δεν μπορεις να τα έχεις όλα, και πολύ γρήγορο κινητήρα, και απλετους χώρους για 3μελη/4μελη οικογένεια, και χαμηλή τιμή κτήσης, και όλα, αλλιώς θα το περνάμε όλοι και θα ξενοιαζαμε!
Πώς σου φάνηκε από χώρους το Crossland σε σχέση με το Stonic;
Εχεις δικιο απολυτο, οπως τα ειπες ακριβως ειναι.
Ισχυει οντως η προσφορα στο Crossland απλα ληγει σημερα, και δυστυχως ηταν απιθανο να αποφασισω τοσο συντομα.1600 ευρω στο συνολο ηταν η εκπτωση και οταν του ειπα οτι δεν εχει καμερα οπισθοπορειας / αισθητηρες κλπ μου ειπε οτι ξεχασα να σας το πω θα τα εχουμε και αυτα, εννοωνοντας προφανως με τοποθετηση στην αντιπροσωπεια.
Μεσα να ειμαι ειλικρινης μου αρεσε περισσοτερο το Crossland απο το Aircross. Ισως να ναι λιγο πιο ανετο το Aircross! Ετσι μου φανηκε.
Το Aircross βγαινει 17,700 με λιγα κομματια ωστοσο ακομα διαθεσιμο στη C Series εκδοση.
Εννοειται καμια σχεση με το Stonic και τα δυο, απο καθε αποψη.
Για να ειμαι ελικρινης αν κρατουσε η προσφορα της Opel ακομη, προφανως θα κατεληγα στο Crossland .
Η γυναικα θελει να παμε να δουμε και το Ecosport λογω της 'ουσιαστικα' ατοκης χρηματοδοτησης.
-
Dublin wrote:
tapouts wrote:
Dublin wrote:
tapouts wrote:
Πώς σου φάνηκε από χώρους το Crossland σε σχέση με το Stonic
Εχεις δικιο απολυτο, οπως τα ειπες ακριβως ειναι.
Ισχυει οντως η προσφορα στο Crossland απλα ληγει σημερα, και δυστυχως ηταν απιθανο να αποφασισω τοσο συντομα.1600 ευρω στο συνολο ηταν η εκπτωση και οταν του ειπα οτι δεν εχει καμερα οπισθοπορειας / αισθητηρες κλπ μου ειπε οτι ξεχασα να σας το πω θα τα εχουμε και αυτα, εννοωνοντας προφανως με τοποθετηση στην αντιπροσωπεια.
Μεσα να ειμαι ειλικρινης μου αρεσε περισσοτερο το Crossland απο το Aircross. Ισως να ναι λιγο πιο ανετο το Aircross! Ετσι μου φανηκε.
Το Aircross βγαινει 17,700 με λιγα κομματια ωστοσο ακομα διαθεσιμο στη C Series εκδοση.
Εννοειται καμια σχεση με το Stonic και τα δυο, απο καθε αποψη.
Για να ειμαι ελικρινης αν κρατουσε η προσφορα της Opel ακομη, προφανως θα κατεληγα στο Crossland .
γυναικα θελει να παμε να δουμε και το Ecosport λογω της 'ουσιαστικα' ατοκης χρηματοδοτησης.
Το Crossland είναι η καλύτερη αγορά (value for money) αν κάποιος χρειάζεται χώρους, αυτή τη στιγμή στην κατηγορία. Έχει και τα Opel More! (Εξοπλιστικά δώρα).
Το Ecosport θα μου άρεσε πολύ σαν δεύτερο/μικρό, αλλά δεν έχει καμία σχέση με οικογενειακό αυτοκίνητο. Είναι τόσο φθηνότερο από το Crossland; Δεν νομίζω..
Καλή συνέχεια στο ψάξιμο.
-
Είναι σχεδόν ίδια σε διαστάσεις εσωτερικού χώρου με ένα κλικ καλύτερο υπό περιπτώσεις το opel και αντίστοιχα αλλού καλύτερο υπό περιπτώσεις το Ford. Μιλάμε για 1 με 2 εκ διαφορά.
Οδηγηκα σαφώς είναι καλύτερο το Ford.
-
Το Crossland είναι η καλύτερη αγορά (value for money) αν κάποιος χρειάζεται χώρους, αυτή τη στιγμή στην κατηγορία. Έχει και τα Opel More! (Εξοπλιστικά δώρα).
Το Ecosport θα μου άρεσε πολύ σαν δεύτερο/μικρό, αλλά δεν έχει καμία σχέση με οικογενειακό αυτοκίνητο. Είναι τόσο φθηνότερο από το Crossland; Δεν νομίζω..
To Opel More μου ειπαν οτι ληγει σημερα, δε ξερω αν ηταν τεχνασμα του πωλητη.Μακαρι να μην ειναι γιατι το σκεφτομαι...
Το Ecosport αρχιζει απο 17+ για να ειμαι ειλικρινης δε με τρελαινει.
Σ ευχαριστω πολυ !
-
Dublin wrote:
To Opel More μου ειπαν οτι ληγει σημερα, δε ξερω αν ηταν τεχνασμα του πωλητη.Μακαρι να μην ειναι γιατι το σκεφτομαι...
Σ ευχαριστω πολυ !
Τίποτα! Πρόσεξε και την πόρτα αποσκευών του Ecosport, μπορεί να σε εκπλήξει δυσάρεστα!
Στην παλιά μου πολυκατοικία ένα ζευγάρι το έβγαζε από την πυλωτη για να το φορτώσει!
-
Dublin wrote:
Σ ευχαριστω πολυ !
Ναι από 09/04 είπαν θα ανέβουν οι τιμές σε όλα τα opel, για να δούμε..
-
Dublin wrote:
Σ ευχαριστω πολυ !
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/34664689-opel-crossland-x
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/36789068-opel-crossland-x
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/35987563-opel-crossland-x
Πάρε COVIDόχαρτο και τρέχα!
-
Και βέβαια πιο ολοκληρωμένη επιλογή είναι αυτό με κάποια υπέρβαση στο budget βέβαια
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/35350605-citroen-c3-aircross
-
Το 1ο Elegance Crossland είναι το εκθεσιακό, το έχω δει, τέλεια κατάσταση είναι, μυρίζει καινουργιλα, έχει και τα έξτρα Opel More! Οροφή σε (Μαύρη) Noir Perla Nera, Προβολείς ομίχλης εμπρός, 3o πίσω προσκέφαλο, Safety Pack (πολύ βασικό, τα σύστηματα ασφαλείας), Rear View Camera Pack
Δεν ξέρω τι διαφορά τιμής έχει με το facelift (ρωταγα για diesel μόνο, δεν ξέρω τιμές βενζίνης), αλλά αν είναι συγκεκριμένη και αξιόλογη είναι καλή ευκαιρία.
-
Το 1ο Elegance Crossland είναι το εκθεσιακό, το έχω δει, τέλεια κατάσταση είναι, μυρίζει καινουργιλα, έχει και τα έξτρα Opel More! Οροφή σε (Μαύρη) Noir Perla Nera, Προβολείς ομίχλης εμπρός, 3o πίσω προσκέφαλο, Safety Pack (πολύ βασικό, τα σύστηματα ασφαλείας), Rear View Camera Pack
Δεν ξέρω τι διαφορά τιμής έχει με το facelift (ρωταγα για diesel μόνο, δεν ξέρω τιμές βενζίνης), αλλά αν είναι συγκεκριμένη και αξιόλογη είναι καλή ευκαιρία.
Θα παω αυριο να το δω απο κοντα, καπου ειδα οτι πηρε παραταση το Μore ως 30/4 !
Θα τραβαει με τα 83 αλογα ή θα εχουμε θεματακια ; Ο πωλητης, μου το συστησε μονο για αστικη ας πουμε χρηση.
-
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα ονομαστικά άλογα. Αλλα ο λόγος βαρος/ίππους.
Σε ένα μικρό αυτοκινητακι τα 83 αλογα μπορεί να είναι υπεραρκετά σε ένα βαρύ οικογενειακό να είναι επικυνδυνα.
Το αυτοκινητο είναι ξεκάθαρα για αστικη χρήση, έχει έναν πολύ αδύναμο κινητηρα για το βαρος του και μαλιστα χωρίς turbo. Δηλαδή, για να κινηθείς και να κάνεις κάποια προσπέραση θα το πιέζεις στα άκρα και γενικως σε ταξιδια σε ταχύτητες γύρω στα 130χλμ/ωρα θα εχεις καπως υψηκη καταναλωση λόγω του ότι το μοτερ θα ζητά πολύ βενζινη για να κινήσει το βαρος συν την κακή αεροδυναμική ενός suv.
-
Dublin wrote:
Δεν ξέρω τι διαφορά τιμής έχει με το facelift (ρωταγα για diesel μόνο, δεν ξέρω τιμές βενζίνης), αλλά αν είναι συγκεκριμένη και αξιόλογη είναι καλή ευκαιρία
Θα παω αυριο να το δω απο κοντα, καπου ειδα οτι πηρε παραταση το Μore ως 30/4 !
Θα τραβαει με τα 83 αλογα ή θα εχουμε θεματακια ; Ο πωλητης, μου το συστησε μονο για αστικη ας πουμε χρηση.
Εγώ από ότι κατάλαβα, είχαν αυξήσει τις εξοπλιστικές εκδόσεις, και τα ονόμασαν δώρα, μέχρι να 'φύγουν' αυτά τα αυτοκίνητα θα υπάρχουν σαν δώρα, ή θα παραμείνουν οι ίδιες τιμές (κόλπα των εταιρειών και τμημάτων μάρκετινγκ, στην τελική θα μετρήσει ΤΙ θα πάρεις με τα λεφτά σου, και ΠΟΣΟ θα είναι η τελική τιμή, τώρα δώρα/προσφορές/εκπτώσεις, ας τα ονομάσουν όπως θέλουν, πάντα να ξέρεις τιμή με κλειδί στο χέρι, και χρώμα αν θες/χρειάζεσαι).
Πόση διαφορά τιμής έχουν τα 84 με τα 100 άλογα; Θα πρότεινα το δεύτερο αν βάζεις πολλά άτομα και φορτώνεις, όσο να' ναι είναι συγκεκριμένη και μετρήσιμη διαφορά..
Αν θες τους χώρους και είσαι οικονομικά πολύ σφιχτός, μήπως να κοιτάξεις μεταχειρισμένο, ή να ανεχτείς τις μικρότερες επιδόσεις (και ροπή). Όπως και να έχεις προσπάθησε να το πας βόλτα πρώτα, να ξέρεις τι παίρνεις. Δεν μπορεί, κάτι θα καταλάβεις.
Ρώτα και το facelift τι παίζει.. η μάσκα μπροστά είναι πολύ ωραία και έχει κάτι μικροδιαφορές σε ρυθμίσεις αμορτισέρ και κολώνα τιμονιού νομίζω.
Επειδή το έχω δει, είναι πολύ ωραίο λευκό με μαύρη οροφή πάντως.
-
Πόση διαφορά τιμής έχουν τα 84 με τα 100 άλογα; Θα πρότεινα το δεύτερο αν βάζεις πολλά άτομα και φορτώνεις, όσο να' ναι είναι συγκεκριμένη και μετρήσιμη διαφορά..
Τα 84 αλογα βγαινει 15522 και τα 100 παει 17946. (Απο μεταχειρισμενα που λες, εχω δει μεχρι στιγμης το Νιssan Pulsaρ, μοντελο 2018 σε αυτοματο , αλλη κατηγορια οκ, αλλα επαρκεις χωροι απλα να υπαρχει στα υποψιν )
-
Τα 83 άλογα είναι ΜΕΓΑΛΟΣ συμβιβασμός....
Το επόμενο στάδιο είναι 110 άλογα .
Ψάξε και αιρκρος που αλλάζει και ίσως έχουν προσφορές στα υπάρχοντα και πινακιδωμένα , αφού το φέις λίφτ είναι σημαντικό...
-
83 άλογα είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ συμβιβασμός.
Όγκος, βάρος, χαμηλή αεροδυναμική, θα αγκομαχούν τα αλογάκια.
Ακόμη και σε αμιγώς αστική χρήση θα υπάρξουν πολλές στιγμές που θα χρειάζεται η παραπάνω ροπή και η ιπποδύναμη.
Μία ανάβαση Κατεχάκη, ένας Κηφισός, μία υπεραστική καλοκαιρινή μετακίνηση, σίγουρα θα το αυτοκίνητο θα δείξει ότι δεν τραβάει.
-
Για τις επόμενες 3 εβδομάδες, μέχρι την κορύφωση των παθών του Κυρίου και την περιφορά του Επιταφίου, μια χαρά θα είναι τα 83 (ψωρ)άλογα του ατμοσφαιρικού 1.2. Μετά την Ανάσταση όμως, θα αναρωτιέσαι αν κατούρησες στο πηγάδι...
Αγορα νεου αυτοκινητου