-
Ξέχασες 21 Quadra - την άλλη μεγάλη απάτη (;) - το βολάν διπλής μάζας (Dual Mass Flywheel) αυτό φθείρεται όταν επιταχύνεις τέρμα γκάζι με χαμηλές στροφές (και χαμηλή ταχύτητα) και μεγάλη σχέση στο σασμάν . Βέβαια δεν είναι κάτι που τα φτύνει εύκολα αλλά ανεβάζει δραματικά το κόστος της αλλαγής συμπλέκτη , σε corsa cdti των 70 μουλαριών (ροπή λέμε) ο κουνιάδος πλήρωσε ...κρατηθείτε 850 € ! Βέβαια του έβγαλε σχεδόν 250.000 χλμ αλλά εκεί που θα τη γλίτωνε με 300€ , το βολάν διπλής μάζας είχε μεγάλο τζόγο και υπερδιπλασιάστηκε το κοστολόγιο . Γιαυτό και οι μετατροπές σε βολάν μονής μάζας σε επαγγελματικά και ταξί είναι στη μόδα.
-
Εχεις δίκηο, παράβλεψη μου, ευχαριστώ για την υπενθύμιση.
-
Γιατί το λέτε αυτό για το βολάν διπλής μάζας; Υποτίθεται ότι προσφέρει ποιότητα κύλισης, μέσω εξάλειψης κραδασμών κατά την (από)σύμπλεξη. Ναι μεν είναι ακριβή η αλλαγή του, αλλά με την ίδια λογική να γυρίσουμε στα ασυγχρόνιστα σασμαν που δεν πάθαιναν τίποτα. Ο ΜΟΝΜΑΝ2 θά έχει να μας πει για την παρομοιώδη αντοχή τους.
-
H αναφορά από τον ΜΟΝΜΑΝ2 στο διπλό βολάν διπλής μάζας έγινε μόνο για την περίπτωση που ο οδηγός πατάει βαθιά το γκάζι με μεγάλη σχέση στον κινητήρα και χαμηλές στροφές που αυξάνει τη φθορά του.
-
Γιατί το λέτε αυτό για το βολάν διπλής μάζας; Υποτίθεται ότι προσφέρει ποιότητα κύλισης, μέσω εξάλειψης κραδασμών κατά την (από)σύμπλεξη. Ναι μεν είναι ακριβή η αλλαγή του, αλλά με την ίδια λογική να γυρίσουμε στα ασυγχρόνιστα σασμαν που δεν πάθαιναν τίποτα. Ο ΜΟΝΜΑΝ2 θά έχει να μας πει για την παρομοιώδη αντοχή τους.
Ναι , στα ντίζελ που έχουν κραδασμούς συντονισμους και γενικά βαβούρα προσφέρουν αλλά τι τα βάζουν στα βενζίνης μέχρι και το δικό μου βελούδινο V6 είχε , γιατί ; Και όσο προσεκτικός να είσαι κάποτε θα χαλάσουν και όπως και στο corsa που ανέφερα πονάει να δώσεις το 30-40% της αγοραίας τιμής του αυτοκινήτου για επισκευή!
-
Όταν πιέζεις τους υποκατασκευαστές σου να σου δώσουν την δυνατή χαμηλότερη τιμή, τους δίνεις το δικαίωμα να παράγουν εξαρτήματα που μετά τη λήξη της εγγύησης θα κερδίσουν από την πώληση το ποσοστό που έχασαν κατά την προμήθεια του ανταλλακτικού π[ου πούλησαν στο εργοστάσιο, μόνο που τώρα τη διαφορά την πληρώνει ο πελάτης.
Παράδειγμα με τους ιμάντες χρονισμού, σε Γαλλικό αυτοκίνητο παλαιότερα ήθελαν αλλαγή στο 120.000 χλμ και οι εντατήρες τους ήταν μεταλλικοί, μετά έγιναν πλαστικοί και η αλλαγή τους ορίστηκε στα 60.000 χλμ, οι ιμάντες είναι ίδιοι, φτήνυναν με τα πλαστικά τα υπόλοιπα εξαρτήματα, πάλι όμως το κόστος μεταφέρθηκε στον καταναλωτή, το ίδιο συμβα.ινει και σε πολλά άλλα εξαρτήματα, πχ φανάρια εμπρός.
-
Βρήκα ένα σχετικό video ωστόσο οι εντυπώσεις είναι 3 προς 1
-
Πάω και σταμαατάω πίσω από μια MITO σε μια διαστα΄΄υρωση και περιμενω να στρίψω. Ξεκινάει ο τύπος... πωωωωω ντουμάνια οι καπνοί. Με κλειστά παράθυρα εγώ δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Σύννεφα καπνού που όμοια δεν έχω ξαναδεί. Στην επόμενη διασταύρωση σταμάτησα δίπλα του και του έκανα νόημα να κατεβάσει το παράθυρο.
"Το ξέρεις ότι η εξάτμισή σου πίσω βγάζει καρκίνο? "
" Δεν είναι καρκίνος, κάνει αναγέννηση"
"Μιλάς σοβαρά"
" Τι να σου κάνω ρε φίλε, έτσι τα φτιάχνουν"
Ρε παιδιά, αλήθεια τώρα? Έτσι γίνεται η αναγέννηση? Παθαίνει καρκινο όποιος είναι από πίσω? -
@megane98hp said in Παθητητική αναγέννηση (ξεμπούκωμα) DPF:
Πάω και σταμαατάω πίσω από μια MITO σε μια διαστα΄΄υρωση και περιμενω να στρίψω. Ξεκινάει ο τύπος... πωωωωω ντουμάνια οι καπνοί. Με κλειστά παράθυρα εγώ δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Σύννεφα καπνού που όμοια δεν έχω ξαναδεί. Στην επόμενη διασταύρωση σταμάτησα δίπλα του και του έκανα νόημα να κατεβάσει το παράθυρο.
"Το ξέρεις ότι η εξάτμισή σου πίσω βγάζει καρκίνο? "
" Δεν είναι καρκίνος, κάνει αναγέννηση"
"Μιλάς σοβαρά"
" Τι να σου κάνω ρε φίλε, έτσι τα φτιάχνουν"
Ρε παιδιά, αλήθεια τώρα? Έτσι γίνεται η αναγέννηση? Παθαίνει καρκινο όποιος είναι από πίσω?Ο καπνός είχε λευκό ή μαύρο χρώμα;;
-
Ότι χρώμα και να είχε,παπαριές είπε ο τύπος…
-
Και εμένα ετσι κανει παντως η ΜιΤο, λευκό καπνό σε κάθε αναγέννηση…για αυτο ειπα τερμα για εμενα τα μαζούτ!!
-
H MITO, τόσο παλιό μοντέλο, είχε dpf;
-
@georgemit said in Παθητητική αναγέννηση (ξεμπούκωμα) DPF:
H MITO, τόσο παλιό μοντέλο, είχε dpf;
Εμένα που ηταν του 2011 ειχε. Δεν ξέρω ποια χρονολογία έβαλαν. Μιλαώ για τον 1.3 eco με τα 85 άλογα όχι τον 95αρι που ειχε πιο πριν.
-
Να ξαναρωτήσω. Αυτό το απίστευτο άσπρο σύννεφο που βγαίνει από την εξάτμιση που έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική, που δεν μπορούσα να αναπνεύσω, είναι φυσιολογικό, είναι νόμιμο?
-
@fanis75 said in Παθητητική αναγέννηση (ξεμπούκωμα) DPF:
Και εμένα ετσι κανει παντως η ΜιΤο, λευκό καπνό σε κάθε αναγέννηση…για αυτο ειπα τερμα για εμενα τα μαζούτ!!
Το δικό μου focus 1.5 ecoblue του 2019 δεν βγάζει καθόλου καπνό κατά την αναγέννηση. Μήπως έχει να κάνει με την ηλικία του φίλτρου και πόσο πολύ έχει γεμίσει;
-
Να ξαναρωτήσω. Αυτό το απίστευτο άσπρο σύννεφο που βγαίνει από την εξάτμιση που έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική, που δεν μπορούσα να αναπνεύσω, είναι φυσιολογικό, είναι νόμιμο?
Δεν μπορώ να σου απαντήσω! 2 συνεργεία που πήγα μου είπαν "είναι η αναγέννηση, μην ανησυχείς, δεν είναι τίποτα". Κάτι άλλο δεν μπορώ να πω, πάντως ναι ειναι αποπνικτικό και το έχω δει και από άλλα αυτοκίνητα με το ίδιο μοτέρ.
-
και το δικό μου το yaris θυμάμαι οτι μια φορά τουλάχιστον το έχει κάνει ,είχε προηγηθεί χαλαρό ταξίδι 200 χλμ με 4 λίτρα μέση κατανάλωση
κλασικά την ώρα που έφτασα στον προορισμό άρχισε αναγέννηση , έπρεπε να πάω για κατούρημα και το έσβησα.. Μετα απο ενα μισάωρο πετάχτηκα στο μαρκετ για ψώνια ,την ώρα που το έδωσα γκάζι με πρώτη -δευτέρα για να φύγω πεταξε αυτό το λευκό ντουμάνι ,τα περισσευούμενα πετρέλαια μάλλον απο την προηγούμενη διακοπή θα ήταν...
-
Κατά την αναγέννηση δεν βγάζει καπνό, αν θα χρειαστεί θα βγάλει πολύ λίγο και δεν θα το καταλάβει κανένας.
Ο πολύς καπνός και μάλιστα συνεχόμενος δηλώνει πρόβλημα, είτε στο DPF είτε στην ηλεκτρονική του μονάδα...
Τα πλέον σύγχρονα αυτοκίνητα διαβάζουν το συγκεκριμένο σφάλμα και με ένα καλό διαγνωστικό το διαβάζεις.
Δεν το δέχομαι και με εκνευρίζει να διαβάζω ότι 2 συνεργεία αναφέρουν ότι είναι από αναγέννηση, μην ανησυχείς! Ενώ το ντουμάνι είναι θεόρατο.
Έχει τύχει αστυνομία να έχει σταματήσει ένα PEGEUOT πετρέλαιο, μου φαίνεται 208, γιατί έβγαζε μόνιμα ντουμάνι. Το αμάξι του 2018! Και επειδή πήγε στο συνεργείο του κολλητού μου είχε πρόβλημα η ηλεκτρονική μονάδα του, την οποία είχε αλλάξει πριν 3-4 μήνες με μεταχειρισμένη βέβαια. -
Τι πάει να πει νόμιμο;
Αν το μετρήσεις για ρύπους εκείνη την ώρα, φαντάζομαι είναι εκτός ορίων.
Αν φας πρόστιμο σε έλεγχο ή κοπείς στο ΚΤΕΟ (καλό) θα κυνηγήσεις την εταιρεία;
Αυτά είναι ασκήσεις/σκέψεις για ομαδικές αγωγές κατά εταιρειών. -
@antonakis said in Παθητητική αναγέννηση (ξεμπούκωμα) DPF:
Τι πάει να πει νόμιμο;
Αν το μετρήσεις για ρύπους εκείνη την ώρα, φαντάζομαι είναι εκτός ορίων.
Αν φας πρόστιμο σε έλεγχο ή κοπείς στο ΚΤΕΟ (καλό) θα κυνηγήσεις την εταιρεία;
Αυτά είναι ασκήσεις/σκέψεις για ομαδικές αγωγές κατά εταιρειών.Νόμιμο δεν είναι με τίποτα!!!!
Ακριβώς όπως έγραψες, είναι τελείως εκτός ορίων!
Παθητητική αναγέννηση (ξεμπούκωμα) DPF