-
Σάρωσα τα περισσότερα από τα vd που βρήκα. Τα μείον που του καταλογίζουν συνολικά είναι κυρίως ηχομόνωση (αέρας, εξωτερικοί θόρυβοι και αρκετός ήχος κινητήρα όχι τόσο κύλισης ελαστικών) και μέτρια ποιότητα υλικών καμπίνας για τα οποία δεν προβλέπεται καλό μέλλον (από Marek και κάτι άλλους τυχαίους).
Περιττό να αναφέρω στο κλασικό θέμα με το all-in infotainment (γειά σου Δημήτρη) και το κατά πόσο αυτό (θα) είναι λειτουργικό. Σε αρκετά vds έφαγε σκάλωμα on camera. Ευχάριστο έτσι και αλλιώς δεν το λές, ειδικά στην εκδοχή Seat/VW με τα sliders χωρίς νυκτερινό φωτισμό. Ο εμπνευστής του μάλλον στην προηγούμενη ζωή του είχε την τύχη να είναι νυχτερίδα αρχηγός αγέλης. Τουλάχιστον για όσους θα δώσουν τα έξτρα 700€ για τις 12' (δεν θα το έκανα) νομίζω ότι ακόμα και τυφλοί που λέει ο λόγος να είναι θα κινηθούν άνετα στο πολύπλοκο/βαθύ μενού. Είναι σαν την φάση που πας και παίρνεις πρώτη φορά 55-60' tv σε σαλόνι μέσου διαμερίσματος και βλέπεις τις τρίχες στην μύτη του Higgins στο snooker κάθε φορά που σκύβει να στεκάρει.
Πάντως το αμάξι ακόμα και στην απλούστερη εκδοχή του με λευκό μη μεταλλικό χρώμα σπάει άλατα στον αυχένα, αυτά να λέγονται. Σε πρακτικότητα και ομορφιά παίρνει άριστα. Το **'κόκκινο της Seat' (ξεχνάω πως το λένε) **είναι τρέλα, μακράν καλύτερο από τα ματ χρώματα λες και αγόρασες τα Χάμερ που περίσσεψαν από την 'καταιγίδα της ερήμου'.
Τέλος μιλάνε για εξαιρετική απόδοση των πολλαπλών με αποτέλεσμα να σχολιάζουν όλοι πολύ θετικά την συνολική απόδοση της ανάρτησης.
Θα ήθελα ειλικρινά να το δω σε ένα old school 1vs1 από κάποιον non biast reviewer απέναντι στο Kuga οδηγικά (1,5T βενζίνη 150ps M/T αμφω). Στην τελική ζυγαριά δεν ξέρω πόσο θα μπορούσε να επιδράσει το δεδομένο συγκριτικό πλεονέκτημα εμφάνισης αλλά και του 'μαζεμένου' όγκου απέναντι στο επίπεδο της εργονομικής απλότητας σε συνδυασμό με την εξαιρετική από κάθε άποψη κύλιση/οδηγική συμπεριφορά του Kuga. Αυτό και αν είναι sudoku, εδώ σας θέλω...
-
Desire Red λέγεται το χρώμα και τα σπάει στο Leon. Για το Formentor νομίζω το Dark Camouflage (Green) είναι το πιο ωραίο μεταλλικό..
-
Για την ποιότητα των υλικών της καμπίνας γιατί την βρίσκουν μέτρια και δεν προβλέπεται καλό μέλλον; Εμένα μου φάνηκε πολύ καλή. Είδαν κάτι περίεργο;
-
Το infotainment έχει bugs, φαίνεται και στα βίντεο και το αναφέρουν και οι ιδιοκτήτες της Seat/Cupra. Γενικά το Group VAG στο θέμα software πάτωσε άσχημα, δεν απολύθηκε (αν δεν κάνω λάθος) τυχαία και ο υπεύθυνος software της Volkswagen πριν μερικούς μήνες.
-
Αν μας διαβάζουν από το περιοδικό, έχετε το VS που θέλουν οι αναγνώστες στο μεθεπόμενο τεύχος, Kuga 1.5T vs Formentor 1.5T..!
-
-
Τα αποτελέσματα από Λεόν και κουπρα στα κρας τεστ 5* και τα δύο.
https://m.youtube.com/watch?v=9P1PHxvGH7c
Εξαιρετικά τα πήγαν.
https://www.euroncap.com/en/results/Cupra/Formentor/42254
Εντάξει το κουπρα πήγε να πατήσει λίγο τον ποδηλάτη , του έγδαρε την φτέρνα!
-
Εμένα επειδή τα αυτόματα δεν με ενδιαφέρουν όπως το Φάνη που προβληματίζεται για την αξιοπιστία του απο την πλευρά του κιβωτίου είμαι ήσυχος. Απο θέμα αξιοπιστίας κινητήρα και κάψιμο λαδιών δεν ξέρω τι γίνεται, είμαι καμένος απο θέμα κατανάλωσης λαδιου σε παλιότερο VW και εχω ορκιστεί μακρια απο το group. Αλλά το Formentor με εχει βάλει σε μεγάλες σκέψεις γμτ. Απο χρώματα το Urban silver, to Desire red kai to Dark camouflage η άποψη μου είναι οτι του ταιριάζουν περισσότερο.
-
@BabisStinson δες το vd από το 08:35' και βγάλε τα συμπεράσματα σου. Έχει και υπότιτλους. Δεν ξέρω τι να συμπεράνω και φυσικά δεν έχω δει αντίθετα με εσένα το όχημα από κοντά. Ούτε καν το Leon δεν έχω δει από κοντά ώστε να μπορώ να τα συγκρίνω αν και από όσο καταλαβαίνω έχω ακριβώς την ίδια ποιότητα εσωτερικού. Αν καταλάβεις πως το εννοεί να μου το πεις.
ΥΓ: Ξέχασα να αναφέρω ότι στο όχημα δεν υπάρχει το μονωτικό κάτω απ' το καπό. Δεν ξέρω αν και αυτό μπορεί να παίζει ρόλο στον ήχο του κινητήρα που φτάνει έντονα στην καμπίνα.
Είναι ενα συμπέρασμα δικό του που δεν το τεκμηριώνει, θεωρώ οτι δεν πρέπει να σε προβληματίζει. Καλύτερα να το δείς απο κοντά και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα για την ποιότητα της καμπίνας και των υλικών.
-
Νομίζω η απόσταση από το έδαφος είναι 17εκ
Τώρα για την ποιότητα είναι καλύτερη από του Leon όσον αφορά τις επενδύσεις σε ταμπλό, πόρτες και στα χερούλια τις πόρτας. Σε όλα τα υπόλοιπα τουλάχιστον στο μάτι - αφή είναι ίδια
Ο ήχος του κινητήρα ακούγεται και στο Leon και προσωπικά δεν μου αρέσει.
Παράξενο μου φάνηκε το test drive του Q3 με τον ίδιο κινητήρα που είχε διαφορετική χροιά.
Δεν γνωρίζω αν έχει box για τον ήχο το Q3
-
Νομίζω είναι υπερβολικός ο reviewer ή πέτυχε μοντέλο που το έχουν ταλαιπωρήσει ηθελημένα.
Μέσα στο Formentor προσωπικά είδα καλή ποιότητα. Ειδικά το ταμπλώ που είναι ντυμένο ύφασμα και δεν βλέπεις ακόμα ένα κομμάτι πλαστικό ανεβάζει πολύ την ποιότητα του εσωερικού. Το Leon είναι ένα σκαλί κάτω αλλά σε καμία περίπτωση δεν το λες κακό. Προσωπικά ίδιο με το Focus μου φάνηκε σε ποιότητα το Leon.
Για τον κινητήρα και το κάλυμά του δεν ξέρω, πρέπει να μας διαφωτίσει κάποιος κάτοχος αν έχει
-
Sabas_Thess λογικά ετσι πρέπει να εχει γίνει με τον 1.5 ACT αλλά επειδή πρόκειται για VW εγω προσωπικά δεν της εχω καθόλου εμπιστοσύνη και θα το ψάξω πολύ αν είναι να προχωρήσω κάποια στιγμή στην αγορά του.
Την ηχομόνωση μήπως την πουλάνε ως ανταλλακτικό μετά και μπορεί να την προσθέσει όποιος θέλει; Ή να την βρει στο εμπόριο από άλλο ανεξάρτητο κατασκευαστή ανταλλακτικών; Μου κάνει εντύπωση το 2021 να υπάρχει αυτοκίνητο χωρίς μόνωση στο καπό και ειδικά σε αυτό το κόστος. Λες η τσιπιά της VW να έφτασε σε αυτό το σημείο;
-
Sabas_Thess λογικά ετσι πρέπει να εχει γίνει με τον 1.5 ACT αλλά επειδή πρόκειται για VW εγω προσωπικά δεν της εχω καθόλου εμπιστοσύνη και θα το ψάξω πολύ αν είναι να προχωρήσω κάποια στιγμή στην αγορά του.
Την ηχομόνωση μήπως την πουλάνε ως ανταλλακτικό μετά και μπορεί να την προσθέσει όποιος θέλει; Ή να την βρει στο εμπόριο από άλλο ανεξάρτητο κατασκευαστή ανταλλακτικών; Μου κάνει εντύπωση το 2021 να υπάρχει αυτοκίνητο χωρίς μόνωση στο καπό και ειδικά σε αυτό το κόστος. Λες η τσιπιά της VW να έφτασε σε αυτό το σημείο;
Φίλε μου αγόρασα το Leon χωρίς Full link , την ενεργοποίηση απλά του android auto / car play. Κάτι που στο χρεώνει 150ε στην παραγγελία.
Κάτι που θα μπορούσε να το ενσωματώσει στην αρχική τιμή και να έχουν όλα τα αμάξια εν έτη 2021 συνδεσιμότητα .
Αντί αυτού προτίμησε να το βάλει ως εξτρα και όσοι πήραμε ετοιμοπαράδοτο έχουμε μία οθόνη για τον κλιματισμό και το ραδιόφωνο σε αμάξι των 24000ε
Τι συζητάς για τσιπιές τώρα.....
-
Το έχουμε δει σε βίντεο αυτό ότι λείπει η ηχομόνωση στο καπό ή το ανέφερε ριβιουερ; Γιατί είναι όντως παράξενο για αμάξι που ξεκινά κοντά στα 30Κ να μην έχει προβλεψη.
Ο μηχανικός που έλεγε για τους tsi που έκαιγαν λάδια και για τα έμβολα ότι ήταν χαμηλής ποιότητας και στραβοναν και είχαν ανοχές πάνω από το επιτρεπτό αναφεροταν στον 1.4 και σε αμάξια του 2010-12.
Φυσικά δεν σημαίνει ότι ξαφνικά το 2020 κινητήρες με τόσο κακό παρελθόν έγιναν ξαφνικά μπουμπούκια ανέβηκε ο ποιοτικός έλεγχος των υλικών ή ξαφνικά τα έμβολα βελτίωσαν 100% τα κράματα τους!
Υπάρχει δυσπιστία απέναντι στους κινητήρες ότι καίνε υπερβολικό λάδι και γενικά ότι έχουν χαμηλή ποιότητα κατασκευής. Είναι η παραδοσιακή τσιπια των Γερμανών στους μικρούς κινητήρες που τους θεωρεί ότι απευθύνονται στην πλεμπα.
Το formentor δεν είναι ακριβώς σχεδιασμένο σε λευκό χαρτί σε σχέση με το Λεόν αλλά σίγουρα δεν είναι ένα ψηλομενο Λεόν.
Έχει καθαρά δική του γραμμή εκτός από τα φανάρια , έχει πιο άνετο μπασιμο , και 40 ως 65 περισσότερα λτ απόσκευες .
Έχει μεγαλύτερη οθόνη πολυμέσων ένα κλικ πάνω ποιότητα υλικών.
Έχει πολλαπλούς που στο Λεόν δεν τους βρίσκεις στον 1.5 και αυτόματο υγρού τύπου αν ισχύουν αυτά που γράφτηκαν εδώ.
Είναι πιο καλοεξοπλισμενο από το Λεόν.
Ο Μάρεκ όταν είχε μπει στο απλό Λεόν είχε κάνει αντίστοιχο σχόλιο ότι δεν τα βλέπει τα πλαστικά να αντέχουν στον χρόνο;
Αν όχι απλά έψαχνε αφορμή να θαψει το αμάξι....
Για μένα το αμάξι τιμολογιακα ξεβρακωνει το 3008 ! Πώς δικαιολογεί τα 38.5Κ που ζητά το 1.2 130 manual gt line ποτέ δεν το κατάλαβα και τώρα εκτίθεται ακόμα περισσότερο!
Με 32Κ παίρνεις πιο δυνατό κινητήρα , ομοίως καλοεξοπλισμενο ομοίως σχεδιαστικά ξεχωριστό με παρόμοια ποιότητα απτή , με καλύτερους χώρους για τα πόδια πίσω , εντάξει χάνει σε φάρδος ( αυτό πρέπει να το δούμε που ανέφερα πιο πάνω πως ενώ είναι φαρδύτερο από το Λεόν 4εκ εμφανίζεται -4εκ καθαρό φάρδος εσωτερικά! μου φαίνεται απίστευτο!) και αποσκευές και περι αξιοπιστίας εντάξει και η πεζό δεν έγινε και Μάζντα ξαφνικά!
-
Εν τω μεταξύ ένα σχόλιο που είδα στο βιντεο που ανέβηκε παραπάνω νομίζω είναι για το καπάκι του κινητήρα ότι είναι 'απλό' και δεν προδιαθέτει για συγκινήσεις. Πραγματικά κάποια σχόλια αυτοί οι επαγγελματίες reviewers τα κάνουν για να πουν ότι κάτι είπαν. Λες και θα ανοίγεις κάθε μέρα το καπώ να χαζεύεις τον κινητήρα 1.500 κυβικών
Το καλό με αυτά τα βίντεο (Carwow, autogefhul, κλπ) είναι ότι ξεψαχνίζουν κάθε λεπτομέρεια, αποθηκευτικούς χώρους, πως θα μπει η ζώνη, θα πατήσουν όλα τα πλαστικά, κλπ. Σου δίνει καλή εικόνα για την χρήση του αυτοκινήτου δηλαδή.
Για οδήγηση όμως πρέπει να προσεύχεσαι να κάνει κανά review ο Steve Stuffcliffe του Evo, o Chris Harris και κάποιοι άλλοι.
Ένα παράδειγμα: https://www.youtube.com/watch?v=pSJU7SWYgxw
@4Τροχοί: Θα είναι καλή ιδέα πιστεύω να βλέπουμε περισσότερα αντίστοιχα βίντεο στο κανάλι σας στο Youtube.
@TKin73: Χωρίς να έχω δει τα επίσημα νούμερα για τους αποθηκευτικούς χώρους, επειδή τα είδα καπάκι Leon-Formentor, του Formentor φαίνεται αρκετά μεγαλύτερος. Όχι ότι μου φάνηκε μικρός του Leon απλά στο Formentor έλεγες οκ βάζω πολύ περισσότερα πράγματα εδώ μέσα σε σχέση με το Leon.
-
Σχετικά με τους χώρους επιβατών, επειδή έχω δει συγκριτικές μετρήσεις σε ξένο περιοδικό που πέτυχα τυχαία, τα αποτελέσματα δίνουν τα ίδια περίπου νούμερα με το Leon. Ο χώρος αποσκευών είναι φυσικά μεγαλύτερος.
Αυτό που ξεχωρίζει και στα δύο αμάξια, θυμάμαι, είναι ότι έχουν τεράστιο χώρο για τα πόδια αλλά σχετικά περιορισμένο εσωτερικό πλάτος για τους πίσω επιβάτες. Δεν είναι δηλαδή ιδανικά για την άνετη μεταφορά 3 ενηλίκων πίσω.
-
Τα επιτόκια για το αμάξι είναι 7.9+0.6% για 84 μήνες που με τα 'έξοδα δανείου' που βάζουν γίνεται 9+0.6% ή 4.9% +0.6 για 60 μήνες που γίνεται 6.4% με τα 'εξοδα' .
Πρακτικά με τις κρυφές χρεώσεις ακόμα και στο κλασικό επιτόκιο πρόκειται από τα υψηλότερα ειδικά για 84 είναι το υψηλότερο της αγοράς.
Μπαλουν για την ώρα δεν έχει το αμάξι.
-
Να πω τώρα ότι κανονικά υπάρχει η ηχομόνωση στο καπώ του Formentor
κωδικός ανταλλακτικού 5FA863831ή θα με ρωτήσει κανένας «ειδικός» αν έχω τις γνώσεις κι αν κατέβασα τη μηχανή;
LOL -
Ο μαρεκ είναι απίστευτα γκρινιάρης. Ούτε ένα χαμόγελο δνε σκάει στην κάμερα. Μόνιμα μουτρωμένος με ειρωνικό στυλάκι. Αλλά κατά τα άλλα συνεχώς αναβαθμίζεται ως δοκιμαστής. Το πιο αστείο είναι πως όταν τον κράζουν σε κάποιο βίντεο στο επόμενο ψηλό χαμόγελα με χίλια ζόρια, τρέμουν τα μάγουλα του από την προσπάθεια, μήπως και δείξει πως αλλάζει.
Αλλα στο μεθεπόμενο ακόμα και αν είναι καλό αυτοκινητο, ξεφορτώνει όλη την μαζεμένη ειρωνεία του.
Εχει γίνει καλτ φιγούρα. Αν τον δεις έτσι τότε ναι είναι αγαπητός.
Κατά τα άλλα. Φοβερό αυτό το forumrto@€&, τι σκατα όνομα είναι αυτό. Όλο το ξεχνάω.
-
Στο θέμα του 1,5TSI ACT με εξαίρεση του πολυσυζητημένο θέμα του DSG νομίζω ότι μπορεί να πούμε πως ο κινητήρας πλέον έχει εξελιχθεί σε τέτοιο επίπεδο ώστε να έχει ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες του 1,4TSI. Είναι ένα κινητήρας γραμμικός, αρκουντως αποδοτικός και με ανάλογη χρήση πολύ οικονομικός. Είναι τραχύς στην λειτουργία του και αρέσκεται στις μεσαίες στροφές όπως οι περισσότεροι ευρωκινητήρες. Απέναντι στους Tce/Puretech/Ecoboost στέκεται ισάξια. Δεν έγινε βέβαια ούτε Honda ούτε φυσικά Mazda και λογικά δεν θα γίνει ποτέ αφού η μαμά VW σταματάει την εξέλιξη των μεκ.
Μπράβο πάντως στην Seat. Σκέφτομαι τι θα γινόταν αν δεν είχε περιορισμούς εντός Group. Μα να μην αφήνεις να βάλουν την σωστή ηχομόνωση βρε κομπλεξικη VW για να μας σπρώξεις στο Τινγκ; Τς τς τς...
Συγνώμη για το off-topic, αλλά πρέπει να το σχολιάσω, επειδή το διαβάζω συχνά: Την παρούσα (δεν εξετάζω το παρελθόν) υπεροχή της Honda στην σχεδίαση κινητήρων τη δέχομαι, αλλά της Mazda από που προκύπτει; Επειδή ακολούθησε (και μπράβο για το θάρρος της) ένα δικό της δρόμο; Τα αποτελέσματα όμως δεν φαίνεται να τη δικαιώνουν, καθώς στην πράξη δεν φαίνεται οι δίλιτροι ατμοσφαιρικοί SkyAktiv να έχουν το προσδοκώμενο πλεονέκτημα σε κατανάλωση έναντι των αντίστοιχης ιπποδύναμης υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων του ανταγωνισμού, ενώ ταυτόχρονα υπολείπονται σαφώς σε ροπή και επιδόσεις. Ποιος ας πούμε θεωρεί καλύτερο κινητήρα τον τελευταίο SkyAktiv με τα 186 άλογα έναντι του 1.5 turbo του Civic;
Και για να επανέλθουμε στο θέμα μας, όπως γράφεις σε επόμενο ποστ σου Χρήστο, το μονωτικό του καπό είναι θερμομονωτικό και όχι ηχομονωτικό για το χώρο των επιβατών. Γιατί ο θόρυβος της μηχανής, με κλειστά παράθυρα, περνάει στην καμπίνα των επιβατών από τον 'καθρέφτη', δηλαδή το διαχωριστικό μεταξύ του χώρου του κινητήρα και της καμπίνας. Εκεί έχει σημασία τι μόνωση έχει μπει. Το μονωτικό του καπό κάνει δύο άλλες δουλειές. Πρωτίστως διατηρεί τον κινητήρα ζεστό ανάμεσα σε μικρές σχετικά στάσεις, προς όφελος της κατανάλωσης και των ρύπων και δευτερευόντως (αυτό το λέω εγώ) μπορεί να προστατεύει το βερνίκι της βαφής του καπό. Διαφορά στην ηχομόνωση της καμπίνας δεν κάνει, τουλάχιστον αντιληπτή.
-
Και ομως κάνει.
Ο ήχος που παράγεται απο τον κινητήρα συντονίζει την λαμαρινα και αυτή ως ηχείο παράγει ήχο που περνά μέσα από το παρμπριζ μπροστά. Στα πολλά χιλιόμετρα δνε γινετια και τόσο αντιληπτό λόγω των αεροδυναμική θορύβων που αλληλοεξουδετερωνουν τα ηχητικά κύματα. Αλλά όντως παίζει και τον ρόλο του ηχομονωτικου. Κατά τα άλλα ισχύει αυτό που λες για την μόνωση στον καθρέφτη.
Τωρα στο άλλο, από που προκύπτει ότι δνε είναι ισάξιος και αν όχι καλύτερος ο skyactive;
Εχει διαφορετική φιλοσοφία λειτουργίας. Θέλει δηλαδή ένα κατέβασμα κάτω από ότι φαίνεται και το αναφέρουν πολλοί, αντιστοίχως ομως και τα turbo θέλουν ένα ανέβασμα πάνω στα υψηλότερα.
Απο οικονομία και τα δύο μοτερ είναι αρκετά καλά. Νομίζω λίγο καλύτερα τα παει ο skyactive, ενώ περιβάλλοντικα ο skyactive αν θυμάμαι σωστά, τα πάει πολύ καλύτερα.
-
Η αλήθεια είναι ότι το μονωτικό του καπώ αναφέρεται συνήθως ως θερμομονωτικό.
Μια ελάχιστη επίδραση σε ηχομόνωση μπορεί να υπάρχει, αλλά κυρίως προορίζεται για θερμομόνωση για τον χώρο του κινητήρα και το χρώμα του καπώ, όπως σωστά ανέφερε κι ο harisma23.Ακόμα κι αυτή η ποδιά που μπαίνει κάτω από το χώρο του κινητήρα, περισσότερο αναφέρεται ως ηχομόνωση (σε αντίθεση με το πώς αναφέρεται το μονωτικό του καπώ). Ας πούμε ότι μπορεί να βάζουν και άλλη ποδιά αναλόγως του ηχητικού επιπέδου του κινητήρα.
Ασφαλώς αυτό δεν αποκλείει το ότι η ποδιά εξυπηρετεί και άλλες λογικές (μηχανική προστασία, αεροδυναμική κλπ), αλλά αυτές δεν είναι παρά δευτερεύουσες.Η ουσιαστική ηχομόνωση παρέχεται από τα ηχομονωτικά που περιβάλλουν τον κινητήρα στο επίπεδο του καθρέφτη όπως είπε κι ο harisma23.
-
Ναι όντως καλά τα είπε ο harisma23, σωστά τα λεει. Ταυτίζεται κάνεις εύκολα μαζί του...
Επειδή ασχολήθηκα μια περίοδο με ηχομονωτικα σε ένα κάρο που είχα, το οποίο ητνα κουδουνίστρα και μηχάνημα παραγωγής ηχων. Η μόνωση στο καπό βελτιώνει αισθητά τον ήχο σε ρελαντι και σε ταχύτητες πόλης. Αλλωστε υπάρχουν άπειρα forums με βελτιώσεις και μετρήσεις με db που αναφέρουν το ιδιο αποτέλεσμα με εμένα.
-
Ταυτίζεται κανείς εύκολα με την πραγματικότητα.
Αν το αναφέρουν οι κατάλογοι των εξαρτημάτων ως τέτοιο, και συμβαίνει να το λέει κι ο harisma, είναι εύκολο να συμφωνήσει κάποιος.Κάποιος που έχει τσακωθεί με την πραγματικότητα, μπορεί να μη συμφωνεί.
-
Δείτε ένα πολύ πρόσφατο τεστ με τον τελευταίο SkyAktiv X M Hybrid:
Αυξημένη κατανάλωση σε σχέση με τον 180άρη και μερικές περίεργες ως επικίνδυνες 'τρύπες' στην επιτάχυνση, σε συνθήκες βροχερές. Θέλει 'μαστίγωμα' για ασφαλή προσπέραση. Προχωρήστε και στη σελίδα Fiche Technique να δείτε επιδόσεις. 0-100 μετρημένο στο 9,6.
Κατά τ' άλλα όλα καλά και η Mazda στην κορυφή όσον αφορά τους κινητήρες...
Cupra Formentor