-
Ρε συ μάστορα, αφού είσαι σωστός γιατί αρχίζεις και εσύ;
Μιας και σ αρέσουν οι ντομπρες κουβέντες και το έχω παρατηρήσει και για αυτο σε συμπαθώ πολυ, αν εγώ έκανα αστεία με τα πσοτ σου, και σου έγραφα απαξιωτικά και περιπαικτικά σχόλια με κακεντρεχη όμως σκοπό και οχι της παρέας τον χαβαλέ, δεν θα αντιδρούσες με αναφορά στους mods;
Τι όχι; (που ειναι κα τη μοδως;)
Μια απλη λεξούλα σου ανέφερα, ούτε καν υβρης, σε ανταλλαγή ποστς με αντίθετες αποψεις (Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε αυτό τα είπαμε και τα λύσαμε) και έκανες αναφορά το ποστ μου και ο φίλος σου ο Φάνης με απέβαλε.
Ντομπρα και αντρίκια. Να τα λέμε όλα.
Οποτε δεν υπερβάλλω όταν λέω για ιντερνετικο bulling. Τεσπα. Ας το αφήσουμε
Ας καθαρίσουν ότι θέλουν οι mods να μη χαλάσουμε το νημα.
-
Lap σου τα έχω ξαναπεί, να είσαι και εσύ ειλικρινής με τον εαυτό σου. Για κάθε report που σου έχω κάνει ήταν δίκαιο και γι'αυτό τιμωρήθηκες και όχι από τον 'φίλο μου το Φάνη'. Τα report τα βλέπει και ο Admin, όχι μόνο ο moderator. Υπάρχουν και περιπτώσεις που δε σε έχω κάνει report ενώ θα έπρεπε.
Το post μου δε ξέρω γιατί σε ενόχλησε εσένα συγκεκριμένα μιας και δεν σε ανέφερα. Είναι αλήθεια όμως ότι έχουν γραφτεί πολλά εδώ και όχι μόνο από εσένα που βαράω μπιέλα. Δε γράφω όμως 'σοβαρά' και προτιμώ να το πάρω στο χαβαλέ. Τέλος πάντων δέχομαι ότι σε ενόχλησε αλλά δε ξέρω αν είναι internetικο bulling όπως το λές. Anyway
-
Κατ' αρχάς ο θόρυβος στην ουσία μας απασχολεί μόνο με κλειστά παράθυρα, γιατί με ανοιχτά έχεις χίλιους δύο άλλους θορύβους. Με κλειστά λοιπόν παράθυρα, όσο κι αν κόψει ο κετσές από το θόρυβο μηχανής προς το εξωτερικό του αυτοκινήτου, δεν θα κάνει καμία ουσιαστικά διαφορά στο θόρυβο που περνάει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Και η εμπειρία και η επιστήμη αυτό λένε. Εσύ συνέχισε να πιστεύεις ότι θες. Εγώ σταματάω εδώ την κουβέντα, νικημένος...
Κάνει ρε συ, αν φωνάξεις ή μιλήσεις μπροστά από ένα τζάμι αυτό θα έχει μικρό δονήσεις και θα αναπαράγει τον ήχο στην άλλη πλευρά. Όλα τα μέσα είτε υγρά είτε στερεά μεταφέρουν δονήσεις.
Ετσι θα περάσει μέρος του θόρυβο του κινητηρα από πίσω, διοτι το ιδιο το τζάμι έχει και έναν συντελεστή αντιστάσεις σε μικροδονησεκς.
Έτσι μειώνοντας τα ηχιτικα κύματα από το καπό, μειώνεις και τις μικροδονήσεις που θα δεχτεί το παρμπριζ και θα αναπαράγει εν συνεχεία στην μέσα πλευρά της κάμπινας.
Αντίστοιχα αφού επικαλείσαι την εμπειρία, αν οδηγήσεις έστω για λίγο αυτοκινητο χωρις καπό θα διαπιστώσεις πως ο ήχος από τον κινητήρα είναι πολύ πιο έντονος ακόμα και σε μικρές ταχυτητες. Ακόμα και στο ρελαντι. Και αυτό διότι έστω αυτή η μικρή αντίσταση της λαμαρίνας στα ηχιτικα κύματα του κινητηρα μειώνει κατά λίγο έως αρκετά την ένταση του ήχου που εισέρχεται από την περιοχή του παρμπριζ.
Αν τώρα η λαμαρινα έχει εξτρα ένα μονωτικο υλικό που παίζει οντως διπλό ρόλο όπως συμφωνήσαμε. (το οποίο ειναι παχύ με κυψλες με εγκλωβισμέο αέρα μέσα της (σε ακριβότερες υλοποιήσεις)) τότε μειώνονται περεταιρω τα ηχιτικα κύματα που θα δεχθεί το παρμπριζ από την περιοχή του καπό.
Όσο για το τι λέει η εμπειρία αν θες διάβασε ξένα forums που ασχολούνται όλη μέρα μέ ηχονονωσεικαι με μετρήσεις, ή πάνε ρώτα κάποιο ειδικό μαγαζί με ηχονονωσεις αυτοκινήτων.
-
Sabas_Thess wrote:
Τελικά ισχύει ή δεν ισχύει ότι το ίδιο το manual 'δικαιολογεί' κατανάλωση ως 1L/1000km ή τέλος πάντων κάποιο αντίστοιχο απαράδεκτο νούμερο κατανάλωσης λαδιού;
Ισχύει για όλους τους κινητήρες αυτό και είναι φυσιολογικό. Και η BMW το ίδιο λέει. Δεν σημαίνει ότι όλα τα μοτέρ θα καταναλώνουν λάδι, σημαίνει ότι έως ένα σημείο η κατανάλωση λαδιού είναι φυσιολογική.
Η BMW μάλιστα έχει βγάλει και ειδική τενχική οδηγία και εξήγηση για ποιο λόγο ένας κινητήρας καταναλώνει λάδι και μάλιστα καταλήγει:
'It is a technical necessity that every combustion engine consumes engine oil'Το ότι το γράφουν οι κουτοπόνηροι Γερμανοί ότι είναι επιτρεπτή αυτή η κατανάλωση λαδιού δεν είναι θέσφατο.
Είναι προσθήκη που επιβλήθηκε για να σταματήσει η η γκρίνια των κατόχων ότι καίνε λάδι τα αμάξια τους!
Έχουν το καρπούζι και το μαχαίρι.
Οι ίδιοι βάζουν τις προδιαγραφές και τις επιτρεπτές ανοχές τι επιτρέπεται και τι όχι.
Γράφουν ότι είναι επιτρεπτή η Χ κατανάλωση λαδιού ώστε όταν γκρινιάζει ο πελάτης να του τρίψουν στα μούτρα το εγχειρίδιο χρήσης και να πουν φίλε μην γκρινιάζεις εδώ το λέει είναι αποδεκτό!
Δεν είναι συμπέρασμα ανεξάρτητου επιθεωρητή!
Τα εγχειρίδια των Γερμανών πιο πολύ τα γράφουν δικηγόροι παρά μηχανικοί!
Είναι θεοί στην διαστρέβλωση...
-
Και εγω φίλε μάστορα υπηρχαν περιπτώσεις που έπρεπε να σου κάνω αναφορά αλλά και εγω δεν σου έκανα. Οχι πολλές φορές, αλλά υπηρχαν κυρίως στο παρελθόν σε ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια προσωπικότητας κατά τις κόντρες της συζήτησης. Θεώρησα πως δεν είχα εκ τότε τέτοια σχόλια εκ μέρους σου και ως εκ τούτου απολαμβάνω τις συνομιλίες μαζί σου.
Και το ξαναλέω δημοσίως πως είσαι πολύ ενδιαφέρον μέλος του forum. Με πολλές γνώσεις και εμπειρίες στα αυτοκίνητα. Όπως επίσης είσαι κια αρκετά καυστικός αλλά αυτό το δέχομαι ως χαρακτηριστικό της προσωπικότητας σου, για αυτο και δεν εκανα όπως είπα report.
Όπως φυσικά δεν έχω κάνει στον Χάρη και ας κάνει 'interentiko bulling'.
Θα φριξουν οι mods με τα Offtopic μου. Ξεφύγαμε τελείως. Σταματώ εδώ.
-
Γινεται να φτιάξετε ένα νέο Topic με θέμα 'Παρεξηγήσεις και άλλα off topic' και να συζητάτε εκεί τα νταραβέρια σας και τις παρεξηγήσεις σας;;; Και όσες συζητήσεις ξεφεύγουν από το εκάστοτε topic να μεταφέρονται εκεί... Και βάλτε το όσο φωτιά θέλετε... Δε γίνεται κάθε φορά που ένα topic γίνεται επίκαιρο καποιοι να έχουν τα προσωπικά τους και οι υπόλοιποι να ψαχνουμε χρήσιμες πληροφορίες ανάμεσα σε ένα κατεβατό από off topic.
Σορυ για το off topic!
Ευχαριστώ BabisStinson για την απάντηση.
-
Καλά αν ήξερα ότι θα ανοίξω τον ασκό του Αιόλου και 'θα ξυπνήσω το Κράκεν' απλά θα το βούλωνα και την ερώτηση για το κάλυμμα θα την έπαιρνα μαζί μου στον τάφο σαν ένοχο μυστικό.
Σε άλλα νέα αν έχει την καλή διάθεση κάποιος να μου πει τι είναι το balloon πρόγραμμα. Χωρίς όμως να γίνουμε Συρία έτσι; Γιατί έτσι και αλλιώς αν καταλήξω σε VAG για μετρητά + Τσέχο ανταλλαγή πάει η δουλειά με αυτά που διαβάζω.
Κανένας που να το οδήγησε (θα το οδηγήσει) να μας πει στην τελική αν είναι ήσυχο ή όχι το αυτοκίνητο γιατί με τους reviewers άκρη δεν βγαίνει. Πριν λίγο άλλος που είδα το χαρακτήρισε εξαιρετικό ως προς την ηχομόνωσή του...
ΥΓ: Υπάρχει κάπου που μπορούμε να τσεκαρουμε αν έχουμε φάει αναφορά από μέλος, πότε και για πιο post;
@Sabas_Thess Όοοοχιιιι, τώρα που αρχίσαμε θα το πάμε μέχρι το μεδούλι !
Λοιπόν κάτι ballon για ιδιώτες, κάτι ελάχιστες προκαταβολές και δόσεις μέχρι την δευτέρα παρουσία είναι σχεδόν πάντα κακές αγορές μιας και τα επιτόκια κακώς (ή καλώς) ξεφεύγουν. Αν ο πωλητής είναι έντιμος, δίνει και μαντήλι να κλάψεις κατά την έξοδο από την αντιπροσωπεία. Αν μπορείς μετρητά, όρμα. Ελπίζω να βοήθησα.
Μπήκα μια φορά στο Formentor να το δώ το ακριβό με τα 310. Ναι αν κάποιος πάει για αυτή την έκδοση και κατηγορία τιμής ίσως τον ενοχλήσουν κάποιες λεπτομέρειες και τα φτηνά πλαστικά σε κάποια σημεία.
Δεν θεωρώ ότι είναι στην κατηγορία Kuga, Τουσόν,3008 κτλ. Σπόρ Suv/crossover είναι με έμφαση στην εμφάνιση. Αντίπαλος του η Χ2, Q3 sportback και λοιπά (αν υπάρχουν)
Για το κάλλυμα απάντησε ο Χάρης, εγώ δε το ήξερα, κάτι μάθαμε και σήμερα..
-
Το να γίνεται αναφορά μέλους σε αυτοκινητιστικό φόρουμ το θεωρώ ντροπιαστικό για αυτόν που το κάνει και δείγμα κακού και μοχθηρού χαρακτηρα.
Δεν εννοώ φυσικά όταν πχ βρίσει κάποιος μάνες και σπίτια....
Με έχουν κράξει άπειρες φορές εδώ απαντάω όταν προκαλούμε αλλά ποτε δεν διανοήθηκα να πάω να κλαφτω στον admin....
Μου θυμίζει όταν είμασταν μικροί και κάποιοι με το παραμικρό έβαζαν τα κλάματα και έφερναν την μάνα τους για να καθαρίσει.... ντροπιαστικό....και ασφαλιτικης λογικής...
Κραξτε ελεύθερα ....
-
Κι εγώ 'κατηγορια-αντίπαλο' το πανέμορφο Q3 Sportback θα χαρακτήριζα. Η Χ2 μου φαίνεται σαν καλοαναθρεμμένη γαλοπουλα ετοιμη για Χριστουυγεννιατικο τραπεζι.
Στην αντιπροσωπεία μου είπαν για τέλος του μήνα διαθέσιμο για test drive, μόλις το οδηγήσω θα επανέλθω..
Κι ένα βίντεο από την κατασκευή: https://www.youtube.com/watch?v=9nw42SMK6Ac
-
...
Το ότι το γράφουν οι κουτοπόνηροι Γερμανοί ότι είναι επιτρεπτή αυτή η κατανάλωση λαδιού δεν είναι θέσφατο.
Είναι προσθήκη που επιβλήθηκε για να σταματήσει η η γκρίνια των κατόχων ότι καίνε λάδι τα αμάξια τους!
Έχουν το καρπούζι και το μαχαίρι.
Οι ίδιοι βάζουν τις προδιαγραφές και τις επιτρεπτές ανοχές τι επιτρέπεται και τι όχι.
Γράφουν ότι είναι επιτρεπτή η Χ κατανάλωση λαδιού ώστε όταν γκρινιάζει ο πελάτης να του τρίψουν στα μούτρα το εγχειρίδιο χρήσης και να πουν φίλε μην γκρινιάζεις εδώ το λέει είναι αποδεκτό!
Δεν είναι συμπέρασμα ανεξάρτητου επιθεωρητή!
Τα εγχειρίδια των Γερμανών πιο πολύ τα γράφουν δικηγόροι παρά μηχανικοί!
Είναι θεοί στην διαστρέβλωση...
Από το μανουάλι ποιας εταιρίας λες ότι είναι το παρακάτω;
-
-
Λίγο ακόμη μελάνι.....
Ουφ εντάξει
Χαχαχα
-
τι έγινε παλουκαρια μου; μου πετάει αβερτα το tzi mail μηνύματα για thread. δυνατό πακέτο ο φορμεντορας
-
-
Το να γίνεται αναφορά μέλους σε αυτοκινητιστικό φόρουμ το θεωρώ ντροπιαστικό για αυτόν που το κάνει και δείγμα κακού και μοχθηρού χαρακτηρα.
Με έχουν κράξει άπειρες φορές εδώ απαντάω όταν προκαλούμε αλλά ποτε δεν διανοήθηκα να πάω να κλαφτω στον admin....
Μου θυμίζει όταν είμασταν μικροί και κάποιοι με το παραμικρό έβαζαν τα κλάματα και έφερναν την μάνα τους για να καθαρίσει.... ντροπιαστικό....και ασφαλιτικης λογικής...
Κραξτε ελεύθερα ....
Μόνο που στον πολιτισμένο κόσμο και επειδή ο κάθε θρασύδειλος κρυμμένος πίσω από ένα υπολογιστή και με την ανωνυμία που του προσφέρει το ίντερνετ νομίζει ότι μπορεί να προσβάλλει τον συνομιλητή του όποτε του καπνίσει (και δε θα τολμούσε να κάνει από κοντά), είναι απαραίτητο να υπάρχουν κουμπάκια αναφοράς στα φόρα. Welcome to digital world.
Άλλο χιούμορ και καυστικότητα και άλλο προσβολές και ύβρεις. Υπάρχει λοιπόν και ιντερνετικός πολιτισμός που μας διαχωρίζει από τα ζώα..
Εξκιουζ μι φορ οφ τόπικ
-
Tkin73 wrote:
Κραξτε ελεύθερα ....
Μόνο που στον πολιτισμένο κόσμο και επειδή ο κάθε θρασύδειλος κρυμμένος πίσω από ένα υπολογιστή και με την ανωνυμία που του προσφέρει το ίντερνετ νομίζει ότι μπορεί να προσβάλλει τον συνομιλητή του όποτε του καπνίσει (και δε θα τολμούσε να κάνει από κοντά), είναι απαραίτητο να υπάρχουν κουμπάκια αναφοράς στα φόρα. Welcome to digital world.
Άλλο χιούμορ και καυστικότητα και άλλο προσβολές και ύβρεις. Υπάρχει λοιπόν και ιντερνετικός πολιτισμός που μας διαχωρίζει από τα ζώα..
Εξκιουζ μι φορ οφ τόπικ
Για αυτό το διαχώρισα και μίλησα όταν δεν πρόκειται για προσβολές και ύβρεις.
Κάποιος μπορεί να προσβληθεί γιατί ο συνομιλητής του παρατονιζει τις λέξεις ή είναι ανορθόγραφος! Και να κάνει 'αναφορά' ,η political correct έκφραση τού παλιού παραδοσιακού καρφιού ή ρουφ, για την παραδειγματική τιμωρία του...
Για αυτό λέω ότι το θεωρώ το να κάνουμε αναφορές στον admin λίγο ντροπιαστικό , παιδαριώδες και δείγμα κακού χαρακτηρα.
Καλό είναι να μπορούμε να τα λύνουμε χωρίς διαιτητές/φίλους.
Αν υπάρχει ύβρεις φυσικά να καυτηριαζεται και να τιμωρείται το μέλος.
Αλλα να φωνάζουμε την μαμά μας για να το κάνει ντα το μέλος για να ικανοποιηθεί ο μικροεγωισμος μας είναι απαράδεκτο. Γνώμη μου.
-
προφανως καποιου γάλλου ή ιαπωνα ! σωστά?
το προβλημα σου είναι οτι δεν το κανουν μονο οι γερμανοι ή οτι οι βιομηχανιες οτι δεν μπορουν ή δεν θελουν να επιλυσουν το περνάνε ως φυσιολογικη ανοχη και το κάνουν εντός προδιαγραφης?
μεινε σε αυτό , οταν τις προδιαγραφες τις βάζει ο κατασκευαστης μαζευει όλα τα προβληματα του προιοντος που κοστίζουν εντος εγγυησης ή μπορει να επιφέρουν προστιμα και κάθονται μηχανολογοι με δικηγόρους αγκαλια και ανοιγουν τις ανοχες προδιαγραφών όσο τους συμφέρει.
Η bmw αν συνεχίσουν να λαμπαδιαζουν τα αμαξια τους και αυτο θα το γράψουν ότι είναι εντος των φυσιολογικών ορίων λειτουργίας. Μηχανικός είμαι και δεν είναι επαινετικο για την δουλειά μας αλλα δυστυχώς ειναι μεσα στην βρωμια του επαγγέλματος.
Εχω βάλει πολλές φορες υπουλες παραγράφους σφηνες σε συμβασεις για να διασφαλίσω οτι η εταιρεία μου δεν θα χρεωθεί κατι σε προιον, όπως και έχω περίγραψει ή μη περιγραψει σε εγχειρίδια χρήσης για να καλύψω αστοχίες΄ή φθορές που μπορεί ο πελάτης να ζητήσει να καλυφθεί και ξέρω ότι θα τα βρει μπροστά του!
Είναι στα πλαίσια του εταιρικού operational risk management.
-
Από το μάνιουαλ του cupra σελ. 334-335
Ανάλογα με το πως οδηγείτε και με τις συνθή-
κες στις οποίες χρησιμοποιείται το αυτοκίνητο,
η κατανάλωση λαδιού μπορεί να είναι μέχρι
και 0,5 l/1000 km. Η κατανάλωση λαδιού
είναι πιθανόν να είναι υψηλότερη για τα
πρώτα 5.000 km. Για το λόγο αυτόν θα πρέ-
πει να ελέγχεται η στάθμη λαδιού του κινητή-
ρα σε τακτικά διαστήματα, κατά προτίμηση
όταν γεμίζετε το ρεζερβουάρ και πριν από ένα
ταξίδι.Το 1lt/1000km το κάνανε 0,5lt/1000km πιθανα λοιπόν διορθωθήκανε κάποια πράγματα στον νεο 1.5 ACT.
-
Για αυτό το διαχώρισα και μίλησα όταν δεν πρόκειται για προσβολές και ύβρεις.
Κάποιος μπορεί να προσβληθεί γιατί ο συνομιλητής του παρατονιζει τις λέξεις ή είναι ανορθόγραφος! Και να κάνει 'αναφορά' ,η political correct έκφραση τού παλιού παραδοσιακού καρφιού ή ρουφ, για την παραδειγματική τιμωρία του...
Για αυτό λέω ότι το θεωρώ το να κάνουμε αναφορές στον admin λίγο ντροπιαστικό , παιδαριώδες και δείγμα κακού χαρακτηρα.
Καλό είναι να μπορούμε να τα λύνουμε χωρίς διαιτητές/φίλους.
Αν υπάρχει ύβρεις φυσικά να καυτηριαζεται και να τιμωρείται το μέλος.
Αλλα να φωνάζουμε την μαμά μας για να το κάνει ντα το μέλος για να ικανοποιηθεί ο μικροεγωισμος μας είναι απαράδεκτο. Γνώμη μου.
Όσο λοιπόν είμαι σε αυτό το forum δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου κάποιο 'άδικο' ban. Ίσα ίσα που την διαχείρηση την λές και ελαστική.
Τώρα τα κατά φαντασία σενάρια αν γίνονται πολλές και υπερβολικές αναφορές δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε παρά μόνο οι διαχειριστές.
Τα υπόλοιπα είναι για λαική κατανάλωση. Εντ οφ οφ τόπικ, αι χοπ...
-
Πωπω ρε φίλε σου έμεινε ....έχεις φάει σκάλωμα... υπάρχει και το ανοικτό Πανεπιστήμιο ποτέ δεν είναι αργά....
Cupra Formentor