-
Τελικά ισχύει ή δεν ισχύει ότι το ίδιο το manual 'δικαιολογεί' κατανάλωση ως 1L/1000km ή τέλος πάντων κάποιο αντίστοιχο απαράδεκτο νούμερο κατανάλωσης λαδιού;
Ισχύει για όλους τους κινητήρες αυτό και είναι φυσιολογικό. Και η BMW το ίδιο λέει. Δεν σημαίνει ότι όλα τα μοτέρ θα καταναλώνουν λάδι, σημαίνει ότι έως ένα σημείο η κατανάλωση λαδιού είναι φυσιολογική.
Η BMW μάλιστα έχει βγάλει και ειδική τενχική οδηγία και εξήγηση για ποιο λόγο ένας κινητήρας καταναλώνει λάδι και μάλιστα καταλήγει:
'It is a technical necessity that every combustion engine consumes engine oil' -
31130 βγαίνει με μεταλλικό , safe driving L και full link , με το 7.9% υπολογιστε πέρα από τους πολλούς τόκους και ένα επιπλέον χιλιάρικο για την ασφάλεια δανείου ( τοκισμενο το ποσό που αναφέρω). Πρακτικά πληρώνεις +26% ακόμα της αξίας του αμαξιου! Τέτοιους τόκους έτρωγες την περίοδο της βαθείας κρίσης 2013-2016 (όχι ότι έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό δλδ τώρα αλλά λέμε).
Δλδ στον όμιλο ή πας με το κασέρι στο χέρι ή μην ασχολείσαι καθόλου είναι κοροϊδία.
Σε τιμή μετρητοίς όμως είναι ανταγωνιστικό το αμάξι τοποθετείται μαζί με το 1.5 st line με το drive assist , όντας όμως σαφώς πιο γρήγορο από το Κούγκα αφού είναι ελαφρύτερο κατά 130 κιλά.
Εκεί πρέπει να βγαίνει και το tucson distinctive 1.6 180 manual το οποίο είναι μεν 180 αλλά είναι λίγο πιο σβέλτο από το Κούγκα και αργότερο από το κουπρα , αν του βάλεις το χρώμα και το πακέτο με το acc.
-
Οι σύγχρονοι ατμοσφαιρικοί κινητήρες της Mazda είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Είναι αστείο να το συζητάμε. Flashback στη δεκαετία του 1990 με περιβαλλοντικό περιτύλιγμα τους χαμηλούς ρύπους.
2000 κ.εκ. 122 άλογα και κάτι τέτοια αστεία. Στη θεωρία κάνουν, υποτίθεται, θαύματα. Στην πράξη, σε όσα συγκριτικά έχω δει, τρώνε σκόνη από όλους τους τουρμπάτους του πλανήτη με αντίστοιχη ιπποδύναμη...
-
31130 βγαίνει με μεταλλικό , safe driving L και full link , με το 7.9% υπολογιστε πέρα από τους πολλούς τόκους και ένα επιπλέον χιλιάρικο για την ασφάλεια δανείου ( τοκισμενο το ποσό που αναφέρω). Πρακτικά πληρώνεις +26% ακόμα της αξίας του αμαξιου! Τέτοιους τόκους έτρωγες την περίοδο της βαθείας κρίσης 2013-2016 (όχι ότι έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό δλδ τώρα αλλά λέμε).
Δλδ στον όμιλο ή πας με το κασέρι στο χέρι ή μην ασχολείσαι καθόλου είναι κοροϊδία.
Σε τιμή μετρητοίς όμως είναι ανταγωνιστικό το αμάξι τοποθετείται μαζί με το 1.5 st line με το drive assist , όντας όμως σαφώς πιο γρήγορο από το Κούγκα αφού είναι ελαφρύτερο κατά 130 κιλά.
Εκεί πρέπει να βγαίνει και το tucson distinctive 1.6 180 manual το οποίο είναι μεν 180 αλλά είναι λίγο πιο σβέλτο από το Κούγκα και αργότερο από το κουπρα , αν του βάλεις το χρώμα και το πακέτο με το acc.
Καλή τιμή τα 31130. Εγώ όπως το ξανασκέφτομαι θα έβαζα και τις μπακετιές πάντως..
Να ρωτήσω μόνο, το +26% της αξίας του αμαξιού πώς προκύπτει από το δάνειο μόνο;
-
Για την ιστορία. Αυτά έχουν και ηχομονωτικες ιδιότητες. Για να ξέρουμε και τι λέμε. Όποιος λίγο ψαχτεί θα δει ότι όντως έχουν και ιδιότητες ηχομονωσης. Και αυτό κυριως διοτι το καπό ελεύθερο παίζει τον ρόλο του ηχείου λόγω των μικρό δονήσεων από τον ήχο του κινητηρα. Σε άλλες εταιρίες είναι πολύ παχύ σε άλλες ψεύτικο κτλ... Αλλα οντως παίζουν διπλό ρόλο.
Εδω ενα aftermarket για πολύ καλά αποτελέσματα.
https://www.amazon.com/FatMat-Hood-Liner-Self-Adhesive-Automotive-Deadening/dp/B00H6X4V7C
Εδω ηχομονωτικη ιδιότητα έχει η ειδική τσόχα πάνω από το πλαστικό καπάκι στον κινητήρα, το ξέρατε;
Το οτι το αναφέρει ένας κατάλογος δεν σημαίνει πως πάντοτε μια έξτρα πληροφόρηση δεν είναι σωστή. Ειδάλλως διαβάστε τους καταλόγους και αφηστε σε ησυχία τους υπόλοιπους. Εδώ είμαστε forum και αναλύουμε και λέμε την αποψη μας και η εμπειρία μας με δεκαετίες ενασχόλησης πάνω σε αυτοκίνητα. Αν σε αντιπαράθεση βάζει κάποιος τον κατάλογο τότε δεν γινεται σωστή ανταλλαγή εμπειριών. Ανταλλαγή καταλόγων γίνεται.
-
Βρε γύρω γύρω
δεν επιδέχονται απάντησης αυτά που γράφεις, μόνο να ξαναδιαβάσεις αυτά που σου γράφουν.Ας μη χαλάσουμε το θέμα.
-
Tkin73 wrote:
Καλή τιμή τα 31130. Εγώ όπως το ξανασκέφτομαι θα έβαζα και τις μπακετιές πάντως..
Να ρωτήσω μόνο, το +26% της αξίας του αμαξιού πώς προκύπτει από το δάνειο μόνο;
το 26% της αξιας του αμαξιου προκύπτει από το πρόγραμμα με το επιτόκιο '7.9%' σε 84 μηνες με 9000 προκαταβολή πληρώνεις σχεδόν 8.500 τόκους!!!
Τελικά για να μην αδικω το τουσον το 180 ειναι λιγο γρηγορότερο από το 1.5 dsg cupra που σημαίνει ακομα λιγο γρηγορότερο απο το χειρκινητο που συγκρίνουμε. Συνεπώς δεν ειναι πιο vfm απο το τουσον.
-
Βρε συ γύρε, προφανώς και ο κετσές στο καπό έχει και ηχομονωτικές ιδιότητες. Αλλά η θέση που είναι τοποθετημένο είναι τέτοια που δεν μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην βελτίωση της ηχομόνωσης της καμπίνας.
Κάνε μια προσπάθεια να καταλάβεις τι γράφει ο άλλος και μην είσαι τόσο επικεντρωμένος στο εγώ σου...
-
Εγω άλλο έχω καταλάβει.
Αρχίσαμε τις απαξιωτικές αφ υψηλού απαντήσεις... Μεγάλη ταύτιση βλέπω. Παρά πολύ μεγάλη.
Τεσπα, φυσικά και δεν επιδέχονται απάντησης διοτι ειναι το σωστό αυτό που γραφω. Ξαναλέω λίγο επαφή με τα τεκταινόμενα των αυτοκινήτων να έχει κανείς τα γνωρίζει. Η μόνωση αυτή παίζει διπλό ρόλο. Τέλεια και παύλα. Όλα τα άλλα είναι αλλά λόγια να αγαπιομαστε
-
Μόλις είδα το night POV του Ricov (το 310ps) και λέει ότι στα 150χαω ο θόρυβος του αέρα είναι τόσος που δεν έχει νόημα να οδηγείς σε αυτά τα χιλιόμετρα. Και 310ps έχει κάλυμμα στο καπό.
https://youtu.be/aDbZ-THHQRk (16:10')
ΥΓ: Ως συγκεκριμένος είναι τέρμα VAGήτης btw.
Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω πόσο επηρεάζει αλλά αναφέρει ότι με χειμερινά ελαστικά το αυτοκίνητο.
-
Εγω άλλο έχω καταλάβει.
Αρχίσαμε τις απαξιωτικές αφ υψηλού απαντήσεις... Μεγάλη ταύτιση βλέπω. Παρά πολύ μεγάλη.
Θα στο αποκαλύψω: Υπάρχει σχέδιο εξόντωσης σου!
Ξεκινάω εκστρατεία: Save gyros !
-
Lap wrote:
Εγω άλλο έχω καταλάβει.
Θα στο αποκαλύψω: Υπάρχει σχέδιο εξόντωσης σου!
Ξεκινάω εκστρατεία: Save gyros !
LOOOOOOOOOOOOOOOL !
-
Βρε Χάρη,μιας και φτάσαμε στο 'προφανως', οντως παίζει ρόλο ηχομονωσης και μαλιστα μετρημένη σε db, οχι βεβαίως πολύ αλλά μια καλή υλοποίηση δίνει έως και 3 db λιγότερο θόρυβο μπροστά από το παρμπριζ κάτι που βοηθά στην συνολική αισθηση ησυχίας.
Εκεί που εμφανίζεται δηλαδή η διαφορά και ειναι αισθητή είναι σε χαμηλές ταχύτητες και στο ρελαντι. Αυτό λέω αν διαβάσεις πιο πάνω. Σε μεγαλύτερες ταχύτητες, αλλα σημεία παίζουν ρόλο όπως ο καθρέφτης και στο οποίο ξαναλέω πως συμφωνώ.
Άσε το 'εγώ' μου στην θέση του. Καλά είναι. Όταν κάτι δεν το ξέρω, το λεω.
-
Τα μπροστινά καθίσματα είναι αποκλειστικά αυτά τα ογκώδη που βλέπω σε διάφορες φωτος/βιντεος; Είναι τραγικά για τους πίσω, σε ταξίδι θα είναι ενοχλητικό/κουραστικό. Επίσης αυτό το προσκέφαλο δεν παίρνει και ρύθμιση ύψους όπως το βλέπω, πόσο κακό είναι αυτό;
-
Κατ' αρχάς ο θόρυβος στην ουσία μας απασχολεί μόνο με κλειστά παράθυρα, γιατί με ανοιχτά έχεις χίλιους δύο άλλους θορύβους. Με κλειστά λοιπόν παράθυρα, όσο κι αν κόψει ο κετσές από το θόρυβο μηχανής προς το εξωτερικό του αυτοκινήτου, δεν θα κάνει καμία ουσιαστικά διαφορά στο θόρυβο που περνάει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Και η εμπειρία και η επιστήμη αυτό λένε. Εσύ συνέχισε να πιστεύεις ότι θες. Εγώ σταματάω εδώ την κουβέντα, νικημένος...
Υ.Γ.: Γι' αυτό και οι εταιρίες περιγράφουν τον κετσέ ως θερμομονωτικό και όχι ως ηχομονωτικο ή ηχοθερμομονωτικό.
-
Για πολύ pop corn το topic, παρακαλώ συνεχίστε !
-
Όταν κάποιοι αρεκσονται στην ειρωνεία και στο bulling έχει ποπ κορν η υπόθεση.
-
Παραδίνομαι και υποκλίνομαι.
-
Όταν κάποιοι αρεκσονται στην ειρωνεία και στο bulling έχει ποπ κορν η υπόθεση.
Ποιό bulling βρέ Lap. Το bulling που τρώνε τα ματάκια μας και ο παρά φύση βιασμός της κοινής μας λογικής δεν πιάνονται? Χαλάρωσε όλα καλά θα πάνε
-
Τα μπροστινά καθίσματα είναι αποκλειστικά αυτά τα ογκώδη που βλέπω σε διάφορες φωτος/βιντεος; Είναι τραγικά για τους πίσω, σε ταξίδι θα είναι ενοχλητικό/κουραστικό. Επίσης αυτό το προσκέφαλο δεν παίρνει και ρύθμιση ύψους όπως το βλέπω, πόσο κακό είναι αυτό;
Αυτά που βλέπεις στα περισσότερα βίντεο είναι τα εξτρα για το 1.5 TSI, standard για το διλιτρο με τα 310. Τα βασικά του 1.5 TSI είναι αυτά που δείχνει εδώ: https://youtu.be/neGVlZqCZBQ?t=433 και αγκαλιάζουν πολύ καλά το σώμα.
Cupra Formentor