-
@xenos said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
@manast said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
@gv2000 said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Πλήρωσα φαντάζομε κάτι τι παραπάνω, αλλά!.. πως διάολο, βελτιώθηκε κάθε τι που είχε σχέση με το γκάζι, ρίχνοντας την κατανάλωση, δεν το κατάλαβα ποτέ.Mε περισσότερη βενζίνη είσαι πιο ασφαλής (και καλύτερες θερμοκρασίες έχεις), αλλά πιο στεγνά βγάζουν μεγαλύτερη απόδοση (μέχρι να παραστεγνώσει και να το πάρεις στα χέρια - αν είναι βλήμα ο προγραμματιστής).
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
Είναι έξω από τις γνώσεις μου έτσι κι αλλιώς βέβαια. Αλλά, ίσως λίγο καλύτερη ανάλυση. -
This post is deleted! -
@gv2000 said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
@manast ok ο schnitzer μόνο τυχαίος δεν είναι… αρα πηγές σε κάτι δοκιμασμένο με εγγύηση…
@super-t τι εννοείς;
από αυτά που διαβάζω στα diesel όλοι λένε ότι είναι safe το πρώτο στάδιο αλλά όπως προανέφερα με προβληματίζει το γεγονός που οι περισσότεροι αφαιρούν egr και dpf…
δεν ξέρω, ίσως μείνω στις stock ρυθμίσεις γιατί αν είναι να πληρώνω dpf, μπεκ και τουρμπίνες για 20 άλογα παραπάνω εεε είναι λίγο χαζή επιλογή για εμένα…
Η οικονομία είναι ένα από τα πράματα που έχουν στο μυαλό τους οι κατασκευαστές όταν τα κάνουν τις ρυθμίσεις του κινητήρα. Αλλά έχουν και άλλα πράματα να σκεφτούν, που αρκετές φορές έρχονται σε αντίθεση με την οικονομία, οπότε πρέπει να βρουν μια συμβιβαστική λύση.
-
Μπορείς να πάς και σε εγκεφαλάκι που δεν είναι πιο αποδοτικό από δουλειά προγραμματιστή αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πιο συντηρητικό και safe.
Ο προγραμματιστής αν κάτι δε το κάνει σωστά το πρόβλημα θα το έχεις εσύ. Επίσης σε μια αναβάθμιση λογισμικού σε αντιπροσωπεία οι ρυθμίσεις του μπορεί να χαθούν. Τέλος το εγκεφαλάκι έχει και μια αξία μεταπώλησης ή και το αφαιρείς προσωρινά ή και μόνιμα αν το επιλέξεις ανα πάσα στιγμή.
Είχα βάλει τέτοιο θυμάμαι στο Abarth και ήμουν αρκετά ικανοποιημένος για το ποσό που έδωσα.
-
@manast said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
Είναι έξω από τις γνώσεις μου έτσι κι αλλιώς βέβαια. Αλλά, ίσως λίγο καλύτερη ανάλυση.Οι κατασκευαστές δίνουν περισσότερο καύσιμο για να είναι πιο ασφαλές το μοτέρ (η βενζίνη ψύχει τα επιμέρους τμήματα του μοτέρ). Οι προγραμματιστές, πέρα από το ότι δίνουν περισσότερη πίεση στο τούρμπο, δίνουν λιγότερη αναλογικά βενζίνη για να πετύχουν την καλύτερη κατανάλωση (λέει ο οδηγός και πάει καλύτερα και καίει λιγότερο), όμως αυτό εμπεριέχει ένα ρίσκο. Πόσο μεγάλο; Όσο νομίζει ο προγραμματιστής. Πολύ φτωχά (σε βενζίνη εννοούμε, αναλογικά με τον εισερχόμενο αέρα) μίγματα μπορεί να προκαλέσουν και το αντίστοιχο μπαμ (πιστόνια, μπιέλες, κλπ κλπ).
-
@mastoras78 said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Μπορείς να πάς και σε εγκεφαλάκι που δεν είναι πιο αποδοτικό από δουλειά προγραμματιστή αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πιο συντηρητικό και safe.
Ο προγραμματιστής αν κάτι δε το κάνει σωστά το πρόβλημα θα το έχεις εσύ. Επίσης σε μια αναβάθμιση λογισμικού σε αντιπροσωπεία οι ρυθμίσεις του μπορεί να χαθούν. Τέλος το εγκεφαλάκι έχει και μια αξία μεταπώλησης ή και το αφαιρείς προσωρινά ή και μόνιμα αν το επιλέξεις ανα πάσα στιγμή.
Είχα βάλει τέτοιο θυμάμαι στο Abarth και ήμουν αρκετά ικανοποιημένος για το ποσό που έδωσα.
Αν δεν κάνω λάθος, το εγκεφαλάκι απλά παραποιεί κάποιες παραμέτρους με σκοπό να μπερδέψει τον εγκέφαλο να δώσει παραπάνω πχ καύσιμο, ενώ στον προγραμματισμό του εγκεφάλου το κάνει ο ίδιος και με μεγαλύτερη ακρίβεια και δυνατότητες.
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ εγκεφαλάκι, αλλά πάντα ήμουν σκεπτικός γι αυτά... -
επεξηγηματικός ο @xenos
ο @mastoras78 έχει ένα δίκιο...στην τελική αν δεν σου κάνει το αφαιρείς και όλα οκ... -
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ εγκεφαλάκι, αλλά πάντα ήμουν σκεπτικός γι αυτά...
Έχω ακούσει γενικά θετικές κριτικές, αλλά όποιον ξέρω που έβαλε παράλληλο, το έβγαλε μετά από λίγο.
-
@antonakis said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Έχω ακούσει γενικά θετικές κριτικές, αλλά όποιον ξέρω που έβαλε παράλληλο, το έβγαλε μετά από λίγο.
Εμ αυτό είναι το θέμα, γιατί το έβγαλάν;
Εγώ ιδανικά θα ήθελα το αμάξι μου να έχει modes οδήγησης και να πέφτει το πρόγραμμα σε κάποια από αυτά. πχ στο νορμάλ είναι ο εργιστασιακός χάρτης και στο sport ο "πειραγμένος". -
Εμ αυτό είναι το θέμα, γιατί το έβγαλάν;
Εγώ ιδανικά θα ήθελα το αμάξι μου να έχει modes οδήγησης και να πέφτει το πρόγραμμα σε κάποια από αυτά. πχ στο νορμάλ είναι ο εργιστασιακός χάρτης και στο sport ο "πειραγμένος".αυτό από όσο ξέρω δεν γίνεται...
και εγώ ιδανικά αυτό θα ήθελα αλλά δεν...
στο remap όλα τα modes παιρνουν το νέο mapping. -
Μόλις μερικά posts πριν, έγραψα για την δική μου εμπειρία. Αντίθετη με αυτό που γράφεις. Ποτέ δεν ξαναγύρισα στο παλιό. Την ήθελα όμως να υπάρχει η δυνατότητα αναίρεσης-αφαίρεσης του νέου κώδικα.
-
Ναι αλλά εσένα δεν σε ξέρω...
-
Για αυτά τα κιτακια έχει κανείς άποψη; έχει βάλει κανείς;
Το feedback είναι απολύτως θετικό.... -
@tkin73 said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Για αυτά τα κιτακια έχει κανείς άποψη; έχει βάλει κανείς;
Το feedback είναι απολύτως θετικό....Σε ντίζελ μόνο πρόγραμμα σε προγραμματιστή με δυναμόμετρο και να να του πεις άνοιξε τις πόρτες διάπλατα -του μαγαζιού- στο τελευταίο πάτημα και βγάλε την χοάνη απο την εξάτμιση να δω αν καπνίζει
-
Δλδ δεν είναι αξιόπιστα αυτά τα τσιπάκια;
-
Αυτό που έβαλες δίνει το ίδιο "εγκεφαλάκι" για 3 διαφορετικούς κινητήρες ... απορρίπτεται!
-
Για ρώτα τι εγγύηση δίνουν.
Έτοιμα τσιπ θα έπαιρνα μόνο από γνωστούς οίκους (εντάξει το μοτέρ της fiat είναι χιλιοχρησιμοποιημένο). Βέβαια τίποτα δεν φτάνει πρόγραμμα γραμμένο πάνω στο δυναμομετρο.
-
Για ρώτα τι εγγύηση δίνουν.
Έτοιμα τσιπ θα έπαιρνα μόνο από γνωστούς οίκους (εντάξει το μοτέρ της fiat είναι χιλιοχρησιμοποιημένο). Βέβαια τίποτα δεν φτάνει πρόγραμμα γραμμένο πάνω στο δυναμομετρο.
24 μήνες γράφει...
-
@monman2 said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Αυτό που έβαλες δίνει το ίδιο "εγκεφαλάκι" για 3 διαφορετικούς κινητήρες ... απορρίπτεται!
Δλδ είναι κακογραμμένο και πρακτικά δεν κουμπώνει σε κανένα προσπαθώντας για γίνει συμβατό και για τους 3;
Όσα είδα με obd δεν είναι μόνο για τον δικό μου.
Αυτά που ανοίγεις καπό που είναι και φθηνότερα βρίσκω αποκλειστικά για τον 1.6 -
Δλδ είναι κακογραμμένο και πρακτικά δεν κουμπώνει σε κανένα προσπαθώντας για γίνει συμβατό και για τους 3;
Να εύχεσαι να έχει μέσα ενα τσιπάκι με κάποιο πρόγραμμα , κάποια που τα άνοιξαν είχαν μέσα led λαμπάκια και ενα κύκλωμα για να αναβοσβήνουν
Βελτίωση κινητήρα diesel