-
Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος το Forscan στο Kuga? Γνωρίζετε τι μπορούμε να "πειράξουμε"?
-
@regresso said in FORD KUGA 2020:
Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος το Forscan στο Kuga? Γνωρίζετε τι μπορούμε να "πειράξουμε"?
Αυτοματο κλείδωμα σε πόρτες και λογότυπο οταν ξεκινάει η οθόνη.
Επίσης να έχεις control για κλιματισμό σε οθόνη εκτός από τους φυσικούς διακόπτες
Τα υπόλοιπα δεν είναι καλό να πειραχτούν
-
Το έχεις χρησιμοποιήσει στο Puma?
-
Εξαρτατε τι εχεις ηδη στον εξοπλισμο.
Στο focus εχω ενεργοποιησει αρκετα πραγματα.
Αυτοματη ενναλαγη στα μεγαλα φωτα, εργοστασιακο συναγερμο (χωρις τους εσωτερικους αισθητηρες) ενδειξη χιλιομετρων performance, το δευτερο σημα στο sign recognision, -
Τι είναι η ένδειξη χιλιομέτρων performance και το δεύτερο σήμα στο sign recognision? Εάν μπορείς ανέβασε photo.
-
Τι είναι η ένδειξη χιλιομέτρων performance και το δεύτερο σήμα στο sign recognision? Εάν μπορείς ανέβασε photo.
Το δευτερο σημα εμφανιζετε διπλα απο το οριο ταχυτητας που εχω σημειωσει με κοκκινο, ειναι διαφορα, για προσπεραση η για κινδυνου μεσω και του traffic
[url=https://postimg.cc/S2D56q9h][img]https://i.postimg.cc/2yDDfS8V/2.jpg[/img][/url]
-
@a-ctive said in FORD KUGA 2020:
Το δευτερο σημα εμφανιζετε διπλα απο το οριο ταχυτητας που εχω σημειωσει με κοκκινο, ειναι διαφορα, για προσπεραση η για κινδυνου μεσω και του traffic
[url=https://postimg.cc/S2D56q9h][img]https://i.postimg.cc/2yDDfS8V/2.jpg[/img][/url]
Υπάρχει κάποιος εξειδικευμένος τεχνικός που αναλαμβάνει τις παραμετροποιήσεις του Forscan ή τις έκανες μόνος σου?
-
Υπάρχει κάποιος εξειδικευμένος τεχνικός που αναλαμβάνει τις παραμετροποιήσεις του Forscan ή τις έκανες μόνος σου?
Δεν υπαρχει τεχνικος για αυτες τις αλλαγες, μονος μου τις εκανα. Υπαρχουν πληροφοριες απο αλλους χρηστες που εχουν δοκιμαστει στα αντιστοιχα φορουμ
-
Το έχεις χρησιμοποιήσει στο Puma?
Οχι δεν το έχω κάνει. Απλα το έχουν κάνει πολλοι από το Puma club.
ΑΦΟΙ ΛΙΑΤΗΡΑ το κάνουν όσοι το έχουν κάνει
Καλύτερα να ΜΗΝ το προσπαθήσεις μόνος σου, αν και φυσικά γίνεται.
-
Να γνωριζετε παντως οτι και οποιο τεχνικος ασχοληθει τα δεδομενα τα παιρνει απο εκει που τα παιρνουν και οι απλοι χρηστες και με το ιδιο προγραμμα.Φυσικα αυτο προυποθετει καποια εμπειρεια (και φυσικα το προγραμμα με το καλωδιο συνδεσης) που αν δεν εχεις, καλο θα ειναι να το κανει καποιος που εχει ξαναασχοληθει.
-
Να γνωριζετε παντως οτι και οποιο τεχνικος ασχοληθει τα δεδομενα τα παιρνει απο εκει που τα παιρνουν και οι απλοι χρηστες και με το ιδιο προγραμμα.Φυσικα αυτο προυποθετει καποια εμπειρεια (και φυσικα το προγραμμα με το καλωδιο συνδεσης) που αν δεν εχεις, καλο θα ειναι να το κανει καποιος που εχει ξαναασχοληθει.
Ετσι ακρίβως είναι προφανώς. Αλλά αυτοί το έχουν κάνει 100 φορές ξέρουν την διαδικασία.
Αν το έχεις με αυτά το κάνεις και μόνος σου. Αλλά αν Δεν το έχεις μπορείς ανετα να κάνεις ζημιά εγώ συμβουλεύω να το πας σε κάποιον που ξέρει αν δεν αισθάνεσαι σίγουρος.
-
Reset Ford BMS .
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους.
Πριν κάποιο καιρό είχα μείνει από μπαταρία και το έβαλα μπροστά με starter όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο post. Έκτοτε όλα καλά αλλά μετά από λίγες μέρες σταμάτησε το start/stop να δουλεύει.
Φαντάστηκα ότι επειδή συνήθως κάνω μικρές διαδρομές δεν προλάβαινε να φορτίσει τέρμα η μπαταρία. Το ίδιο όμως συνέχισε να συμβαίνει και μετά από 2 μεγάλα ταξίδια.
Ξαχνωντας λοιπόν βρήκα πως μπορεί κάποιος να κάνει reset το bms. Στα μοντέλα 2020/2021:- ανοίγεις τον διακόπτη χωρίς να το βαλεις μπροστά.
- ανάβεις τα μεγάλα φώτα με τον λεβιέ των φλας 5 φορές
- πατάς 3 φορές φρένο
Στην συνέχεια το εικονίδιο της μπαταρίας αναβοσβηνει.
Μετά ξεκινάς την μηχανή.
Σε μένα δεν δούλεψε την ίδια μέρα αλλά την επόμενη. Κάπου διάβασα ότι το bms θέλει 8 ώρες αδράνειας για να πάρει την αρχική μέτρηση.
Την επόμενη μέρα το πρωί δούλεψε το start/stopΣτα μοντέλα πριν το 2020 είναι 5 φορές τα πίσω φώτα ομίχλης και 3 φορές τα αλαρμ.
Το ξέρω ότι ακούγεται χαζό αλλά δουλεύει. Ελπίζω να βοηθήσει κάποιον.
Καλή συνέχεια και καλά ταξίδια.
-
Σαν check list που έφτιαξε ο ΘΒ - φαλακρός πράκτωρ είναι
-
Το φρένο θέλει πάτημα με αθλητικό παπούτσι ή κάνει και το σκαρπινι;!!! Μπράβο σου το βρήκες και που δούλεψε που και το κοινοποιήσεις!
-
@tkin73 said in FORD KUGA 2020:
Το φρένο θέλει πάτημα με αθλητικό παπούτσι ή κάνει και το σκαρπινι;!!! Μπράβο σου το βρήκες και που δούλεψε που και το κοινοποιήσεις!
Χαχα. Σαν παγανιστική τελετουργία είναι αλλά δούλεψε. Όταν το διάβαζα έλεγα κάνουν πλάκα. Αλλά δούλεψε.
-
Όλες οι εταιρείες έχουν διάφορα τέτοιες διαδικασίες reset διαφόρων συστημάτων. Απλά δεν τις γνωρίζουμε...και να οι περισσότερες είναι "κουλές".
-
@fanis75 said in FORD KUGA 2020:
Όλες οι εταιρείες έχουν διάφορα τέτοιες διαδικασίες reset διαφόρων συστημάτων. Απλά δεν τις γνωρίζουμε...και να οι περισσότερες είναι "κουλές".
Είναι 'κουλές' για να μην γίνονται reset κατά λάθος
-
Στα 2.99% το επιτόκιο για τα Ford πλέον (πέρα από την μεγάλη αύξηση τιμών)... θυμίζω πριν 1-1.5 χρόνο περίπου ήταν στο 0.99% για Kuga και μετά έγινε και για Puma τόσο... περασμένα μεγαλεία.
-
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους!
Παρατήρησα ότι η καταγραφή των διαδρομών που γίνεται μέσω της εφαρμογής ford pass στο κινητό (Δεδομένα Οδήγησης -έχω ενεργοποιήσει την διαδικασία-) δεν συμβαίνει πάντοτε! Χονδρικά να πω ότι καταγράφει τις τρεις στις πέντε διαδρομές. Έχετε παρατηρήσει κάτι ανάλογο;
Όλες οι υπόλοιπες δυνατότητες της εφαρμογής πάντως, σε σχέση με την διασύνδεση με το αυτοκίνητο λειτουργούν κανονικά. -
@tjk said in FORD KUGA 2020:
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους!
Παρατήρησα ότι η καταγραφή των διαδρομών που γίνεται μέσω της εφαρμογής ford pass στο κινητό (Δεδομένα Οδήγησης -έχω ενεργοποιήσει την διαδικασία-) δεν συμβαίνει πάντοτε! Χονδρικά να πω ότι καταγράφει τις τρεις στις πέντε διαδρομές. Έχετε παρατηρήσει κάτι ανάλογο;
Όλες οι υπόλοιπες δυνατότητες της εφαρμογής πάντως, σε σχέση με την διασύνδεση με το αυτοκίνητο λειτουργούν κανονικά.Ισχύει. Και εμένα μου κάνει κουλα πράγματα. Κάποιες φορές μπορεί να κάνει και 2 εβδομάδες να δουλέψει σωστά. Κάποιες διαδρομές δεν τις φέρνει ποτέ. Επίσης με κάθε update της εφαρμογής κάτι θα φτιάξει και κάτι θα χαλάσει.
Τελευταίο fail είναι ότι σταμάτησαν να δουλεύουν τα προγράμματα στο securialert.
Ελπίζω ότι θα τα φτιάξουν σε επόμενο update.
FORD KUGA 2020