-
@tjk said in FORD KUGA 2020:
Σ΄ ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
Εχει ασύρματη φόρτιση (το αυτοκίνητο εισήχθη 6/2021) για το led στην πίσω πόρτα δεν κατάλαβα που πρέπει να δω, αν θέλεις μου λες να το κοιτάξω.
Και πάλι ευχαριστώ -
Η τρύπα είναι γεμάτη!
Έχει φως που ανάβει μόλις ανοίξει η πόρτα. -
@panormus772 said in FORD KUGA 2020:
@regresso said in FORD KUGA 2020:
Και εμένα μπαίνει που το αγόρασα τον 6/2021. Μπήκα στο gov.gr και μου έβγαλε το ειδικό σήμα με εκπομπές ρύπων 119 CO2.
Περίεργο.Κάτι μπέρδεψαν ή πέρασαν λάθος φαίνεται στο σύστημα, αλλά αφού σας δίνει το ελευθέρας,αφήστε το.
Δοκίμασα να βγάλω το πάσο για τον δακτύλιο.
Δεν το βγάζει και με πληροφορεί με μηνυμα ότι αν και το όχημα είναι euro6 εκπέμπει πάνω από 120 (είναι καταχωρημένο 151 ?!) οπότε δεν... -
Και εμένα μπαίνει που το αγόρασα τον 6/2021. Μπήκα στο gov.gr και μου έβγαλε το ειδικό σήμα με εκπομπές ρύπων 119 CO2.
Περίεργο.Κάτι μπέρδεψαν ή πέρασαν λάθος φαίνεται στο σύστημα, αλλά αφού σας δίνει το ελευθέρας,αφήστε το.
Είναι όντως περίεργο. Αγορά 10/2020 και στην Άδεια Κυκλοφορίας αναγράφονται εκπομπές CO2: 129gr/km. (Ecoboost 1.5L, 150hp)
Στο gov.gr, μου βγάζει: 3: Το όχημα είναι EURO 6 αλλά έχει εκπομπές CO2 μεγαλύτερες ή ίσες των 120 g/km.
Πώς γίνεται να αδειοδοτούνται οχήματα, με άδεια κυκλοφορίας, μετά την 01/2021 και δεν αδειοδοτούνται τα οχήματα του 2020; -
@monokoygki said in FORD KUGA 2020:
Είναι όντως περίεργο. Αγορά 10/2020 και στην Άδεια Κυκλοφορίας αναγράφονται εκπομπές CO2: 129gr/km. (Ecoboost 1.5L, 150hp)
Στο gov.gr, μου βγάζει: 3: Το όχημα είναι EURO 6 αλλά έχει εκπομπές CO2 μεγαλύτερες ή ίσες των 120 g/km.
Πώς γίνεται να αδειοδοτούνται οχήματα, με άδεια κυκλοφορίας, μετά την 01/2021 και δεν αδειοδοτούνται τα οχήματα του 2020;Μάλλον,η εδώ Ford μέχρι τον 6/2021 έδινε τις τιμές ρύπων NEDC που ήταν σε αρκετά μοντέλα πιο χαμηλές από 120gr.,ενώ στο β' εξάμηνο δίνει τις WLTP.
Βέβαια,αν έχεις μοντέλο που και πριν το 2021 είχε ψηλές τιμές NEDC >120gr. πάλι δεν μπορείς να μπεις.
Και μένα με το scross (7/17),βγάζει 127 κατά NEDC (με το WLTP ακόμη περισσότερο),οποτε ούτως ή αλλιώς δεν μπαίνει δακτύλιο.Επίσης για το Kuga,άλλο το ντίζελ(πιο χαμηλοί ρυποι),άλλο το βενζίνης.
-
@kyriakos33 said in FORD KUGA 2020:
Καλημέρα.
Το 1.5 ecoboost βενζίνη βγάζει άδεια δακτυλίου τουλάχιστον με τον τρόπο που υπολογίζεται τώρα.
Στην άδεια λέει 149 που είναι με Wltp αλλά το NEDC του είναι 119 οπότε και περνάει.
Ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε κάποιον.
Μπαίνει δακτύλιο,αν αγοράστηκε πριν την 1-1-2021.
Ο kyriakos33 δηλώνει σαφέστατα ότι πρόκειται για 1.5 ecoboost βενζίνη (σαν το δικό μου, δηλαδή) και όχι πετρέλαιο.
Είναι δυνατόν, τα ίδια αυτοκίνητα (κινητήρες), να έχουν διαφορετικές τιμές ρύπων, κατά το ίδιο σύστημα μέτρησης; (NEDC).
Συγκεκριμένα, το δικό μου (10/2020), αναγράφει στην άδεια: 129gr/km (NEDC), ενώ του kyriakos33, αναγράφει 119gr/km.
Έχει κάποιος άλλος συμφορουμίτης, πασαπόρτι για δακτύλιο, με 1.5 Ecoboost βενζίνη; -
Είναι δυνατόν, τα ίδια αυτοκίνητα (κινητήρες), να έχουν διαφορετικές τιμές ρύπων, κατά το ίδιο σύστημα μέτρησης; (NEDC).
Ίδιος κινητήρας ΔΕΝ σημαίνει ίδιο αυτοκίνητο!! Εδώ το ίδιο μοντέλο έχει διαφορά σε CO2 λόγω εξοπλισμού ή μεγαλύτερης διάστασης ελαστικών. Σε άλλα μοντέλα οι διαφορές είναι ακόμα μεγαλύτερες.
-
@fanis75 said in FORD KUGA 2020:
Ίδιος κινητήρας ΔΕΝ σημαίνει ίδιο αυτοκίνητο!! Εδώ το ίδιο μοντέλο έχει διαφορά σε CO2 λόγω εξοπλισμού ή μεγαλύτερης διάστασης ελαστικών. Σε άλλα μοντέλα οι διαφορές είναι ακόμα μεγαλύτερες.
Έχεις δίκιο σ' αυτό που λες, για τον κινητήρα. Βιάστηκα.
Ωστόσο, η διαφορά των 10gr/km (129-119) θεωρώ ότι είναι αρκετά μεγάλη.
Το δικό μου Kuga ST-Line X, φοράει ελαστικά 225/60R18 και δεν έχει ηλιοροφή, ούτε κοτσαδόρο, ούτε ηλεκτρικά ανοιγόμενο πορτ-μπαγκάζ, ούτε ρεζέρβα (κλαψ).
Δεν ξέρω αν κάτι άλλο παίζει αυξητικό ρόλο στους ρύπους.
Ας μας πει ο kyriakos33 ή και οι υπόλοιποι που βγάζουν πασαπόρτι για τον δακτύλιο, το στήσιμο του Kuga τους. -
Πάντως και το focus μου, αγορά το 2019, 129 γραμμάρια έχει. Λίγα περισσότερα άλογα βέβαια.
-
Εμένα μου βγάζει 119gr/km ρύπους και μου δίνει δυνατότητα εισόδου στο δακτύλιο. Επίσης τέλη κυκλοφορίας μου βγήκαν 104 ευρώ.
Έχει ρεζέρβα και hands free πορτ παγκαζ. ST LINE X 6/2021.
-
@fanis75 said in FORD KUGA 2020:
Έχεις δίκιο σ' αυτό που λες, για τον κινητήρα. Βιάστηκα.
Ωστόσο, η διαφορά των 10gr/km (129-119) θεωρώ ότι είναι αρκετά μεγάλη.
Το δικό μου Kuga ST-Line X, φοράει ελαστικά 225/60R18 και δεν έχει ηλιοροφή, ούτε κοτσαδόρο, ούτε ηλεκτρικά ανοιγόμενο πορτ-μπαγκάζ, ούτε ρεζέρβα (κλαψ).
Δεν ξέρω αν κάτι άλλο παίζει αυξητικό ρόλο στους ρύπους.
Ας μας πει ο kyriakos33 ή και οι υπόλοιποι που βγάζουν πασαπόρτι για τον δακτύλιο, το στήσιμο του Kuga τους.Καλησπέρα.
Το δικό μου είναι:
Stlinex 1.5 ecoboost βενζίνη χειροκίνητο με κοτσαδορο.Όπως αναφερα και πριν στην άδεια έχω 149 με wltp και στην εφαρμογή για το δακτύλιο μου έβγαζε 119 χωρίς να αναφέρει αν είναι nedc αλλά υποθέτω ότι αυτό είναι.
Νομίζω όμως ότι να νούμερα τα στέλνουν οι εταιρείες πχ. Ford hellas στο κράτος. Μπορεί σε μια ανανέωση να το άλλαξαν.Επίσης το stlinex το ονομάζει η ford hellas. Το μοντέλο μου με βάση το vin του από το εργοστάσιο ονομαζόταν Kuga 1.5l Dragon και είχαν επιλεχθεί διαφορά από accessories και ονομάστηκε από την ford hellas stlinex . Για παράδειγμα εμένα την έχει την ηλεκτρική πορτ α πορτμπαγκάζ.
-
1.5 βενζίνη titanium χωρίς τίποτε έξτρα
Στην άδεια (πρώτη κυκλ 6/2021) γράφει 151 κατά wltp και τα τέλη μου βγήκαν € 105,7
(151 x 0,70) και όχι πάσο για δακτύλιο. -
Κούγκα του 2018 βενζίνη διαβάζω σε ομάδα στο fb πάει για αλλαγή κινητήρα με 23000 χλμ....και υπάρχει κόσμος που το βρίσκει ...θετικό γιατί θα πάρει αμάξι με 0 χλμ....
-
Καλησπέρα παιδιά, είμαι νέος στο forum και ήθελα να μοιραστώ τη δική μου εμπειρία σχετικά με την παραγγελία ενός kuga 1.5 titanium.
Αρχικά, δεν σας κρύβω ότι με έχουν ανησυχήσει αρκέτα σχόλια για το τι θα συναντήσω όταν με το καλό παραλάβω το αυτοκίνητο. Διαβάζω για όχι κάτι τρομερό σε χώρους, αναλογικά με το μέγεθος, για πιθανές "περικοπές" στον παραδοτέο εξοπλισμό και άλλα.
Πέρα από αυτά, ενημερώθηκα ότι το kuga δεν θα έρχεται πλέον με πολλαπλών συνδέσμων πίσω, αλλά με ημιάκαμπτο. Δεν ξέρω αν έχει κάποιος παραπάνω γνώση για το συγκεκριμένο θέμα αλλά το θεωρώ μεγάλο φάουλ.
Γενικά έχει αρχίσει να με αγχώνει σαν επιλογή.. -
Το μόνο άγχος που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι το πότε θα παραλάβεις. Σχετικά με τις περικοπές σε εξοπλισμούς σχετίζεται με την έλλειψη microchips. Αντιγράφω από το forum του puma στο facebook.
Εξαιτίας της έλλειψης των ημιαγωγών, στο 2022.25ΜΥ δεν μπορούν να υποστηριχθούν στην παραγωγή οι εξής λειτουργίες/χαρακτηριστικά:✓ BLIS- Επιτήρηση τυφλών σημείων
✓ Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες
✓ Φώτα εδάφους στους εξωτερικοί καθρέφτες
✓ Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός που ανεβαίνουν με μία κίνηση (κατεβαίνει με μία κίνηση μόνο
του οδηγού)
✓ Αυτόματο κλείσιμο παραθύρων μέσω του κλειδιού.Οπότε ρώτα το πωλητή για να είσαι σίγουρος τι ισχύει με το Kuga. Γενικότερα αυτή τη περίοδο παρατηρούνται καθυστερήσεις και μείωση εξοπλισμών σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Σχετικά με τους πολλαπλούς πρώτη φορά το ακούω, που το έχεις διαβάσεις; Ποιόν κινητήρα έχεις παραγγείλεις; -
Τον ecoboost έχω παραγγείλει, παρέλειψα να το αναφέρω μαζί με το 1.5! Σχετικά με την αντικατάσταση των πολλαπλών με ημιάκαμπτο(για όλα τα προσθιοκίνητα kuga), με ενημέρωσαν από την αντιπροσωπεία. Τους ήρθε πρόσφατα σχετική ενημέρωση, απ' ότι μου είπαν..
-
@chris_kam said in FORD KUGA 2020:
Τον ecoboost έχω παραγγείλει, παρέλειψα να το αναφέρω μαζί με το 1.5! Σχετικά με την αντικατάσταση των πολλαπλών με ημιάκαμπτο(για όλα τα προσθιοκίνητα kuga), με ενημέρωσαν από την αντιπροσωπεία. Τους ήρθε πρόσφατα σχετική ενημέρωση, απ' ότι μου είπαν..
Καλησπέρα. Με το καλό να το δεχτείς και καλοταξιδο.
Η αντικατάσταση με ημιακαμπτο μυρίζει μείωση κόστους. Τα περισσότερα μοντέλα βάζουν πολλαπλών στις ακριβότερες εκδόσεις και ημιακαμπτο στις φθηνότερες. Το kuga είχε σε όλες τις εκδόσεις πολλαπλών. Μπορεί να έρχεται μείωση τιμής.
Έχει ένα ωραίο video το trcoff νομίζω για τις διάφορες.
Όσο για την αφαίρεση εξοπλισμού και τους χρόνους παράδοσης είναι ο λόγος που τα μεταχειρισμένα το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει τα πάνω τους. -
@kyriakos33 said in FORD KUGA 2020:
@chris_kam said in FORD KUGA 2020:
Καλησπέρα. Με το καλό να το δεχτείς και καλοταξιδο.
Η αντικατάσταση με ημιακαμπτο μυρίζει μείωση κόστους. Τα περισσότερα μοντέλα βάζουν πολλαπλών στις ακριβότερες εκδόσεις και ημιακαμπτο στις φθηνότερες. Το kuga είχε σε όλες τις εκδόσεις πολλαπλών. Μπορεί να έρχεται μείωση τιμής.
Έχει ένα ωραίο video το trcoff νομίζω για τις διάφορες.
Όσο για την αφαίρεση εξοπλισμού και τους χρόνους παράδοσης είναι ο λόγος που τα μεταχειρισμένα το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει τα πάνω τους.Καλησπέρα. Ευχαριστώ πολύ!
Μείωση κόστους για τη Ford και μόνο, θα τολμήσω να πω, γιατί σε μένα δεν ανάφεραν κάτι για μείωση στην τελική τιμή λόγω αυτής της αλλαγής! Πάντως, απ' ότι μου είπαν δεν υπάρχει διαχωρισμός σε φθηνές ή ακριβές εκδόσεις, θα ισχύει για όλες.
Κάτι σχετικό βρήκα στο παρακάτω link:
https://www.carexpert.com.au/car-news/2022-ford-escape-front-drive-models-lose-independent-rear-suspensionΤο βίντεο του trcoff το έχω παρακολουθήσει και είναι όντως ενδιαφέρον. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι στην καθημερινή χρήση ίσως να μην καταλάβει κάποιος διαφορά παρά μόνο αν το πιέσεις πολύ σε στροφές κλπ.
-
Στη ford μου δίνουν την εντύπωση ότι μαζεύονται κάθε 2-3 μήνες και συσκέπτονται με θέμα "τι λαλακία να ανακοινώσουμε αυτή τη φορά να ξενερώσουμε τους υποψήφιους πελάτες;;;"
Και οι κερατάδες τα καταφέρνουν πάντα.... μπράβο δλδ, τους παραδέχομαι. -
Πριν 10 χρόνια όλα τα μοντελα της FORD (πλην FIESTA και KA) σε όλες τις εκδοσεις είχαν πολλαπλούς συνδεσμους ...Kριμα
FORD KUGA 2020