@monokoygki said in FORD KUGA 2020:
@fanis75 said in FORD KUGA 2020:
@monokoygki said in FORD KUGA 2020:
Είναι δυνατόν, τα ίδια αυτοκίνητα (κινητήρες), να έχουν διαφορετικές τιμές ρύπων, κατά το ίδιο σύστημα μέτρησης; (NEDC).
Ίδιος κινητήρας ΔΕΝ σημαίνει ίδιο αυτοκίνητο!! Εδώ το ίδιο μοντέλο έχει διαφορά σε CO2 λόγω εξοπλισμού ή μεγαλύτερης διάστασης ελαστικών. Σε άλλα μοντέλα οι διαφορές είναι ακόμα μεγαλύτερες.
Έχεις δίκιο σ' αυτό που λες, για τον κινητήρα. Βιάστηκα.
Ωστόσο, η διαφορά των 10gr/km (129-119) θεωρώ ότι είναι αρκετά μεγάλη.
Το δικό μου Kuga ST-Line X, φοράει ελαστικά 225/60R18 και δεν έχει ηλιοροφή, ούτε κοτσαδόρο, ούτε ηλεκτρικά ανοιγόμενο πορτ-μπαγκάζ, ούτε ρεζέρβα (κλαψ).
Δεν ξέρω αν κάτι άλλο παίζει αυξητικό ρόλο στους ρύπους.
Ας μας πει ο kyriakos33 ή και οι υπόλοιποι που βγάζουν πασαπόρτι για τον δακτύλιο, το στήσιμο του Kuga τους.
Καλησπέρα.
Το δικό μου είναι:
Stlinex 1.5 ecoboost βενζίνη χειροκίνητο με κοτσαδορο.
Όπως αναφερα και πριν στην άδεια έχω 149 με wltp και στην εφαρμογή για το δακτύλιο μου έβγαζε 119 χωρίς να αναφέρει αν είναι nedc αλλά υποθέτω ότι αυτό είναι.
Νομίζω όμως ότι να νούμερα τα στέλνουν οι εταιρείες πχ. Ford hellas στο κράτος. Μπορεί σε μια ανανέωση να το άλλαξαν.
Επίσης το stlinex το ονομάζει η ford hellas. Το μοντέλο μου με βάση το vin του από το εργοστάσιο ονομαζόταν Kuga 1.5l Dragon και είχαν επιλεχθεί διαφορά από accessories και ονομάστηκε από την ford hellas stlinex . Για παράδειγμα εμένα την έχει την ηλεκτρική πορτ α πορτμπαγκάζ.