-
@monman2 said in FORD KUGA 2020:
40 χρόνια πριν οι μηχανικοί της mercedes
https://www.tedgum.pl/en/40-years-of-the-mercedes-190/Το έχω πει, από τα καλύτερα και πιο πρωτοποριακά αυτοκίνητα της ΜΒ, ακόμα την θαυμάζω και πιστεύω ότι ήταν μέσα στα καλύτερα αμάξια που έχει βγάλει και συγκριτικά με την εποχή μακράν η καλύτερη C class!! Η δε Ε W124 μέσα στις 3 καλύτερες ΜΒ όλων των εποχών!!
@stefan147 said in FORD KUGA 2020:
Το θεμα ηταν να ανεβαινε σε χωρητικοτητα και η μπαταρια για να βγαζουμε 100χλμ ηλεκτρικα απο 50-70 που βγαζουμε τωρα.
Να σε φέρω σε επαφή με τον κουμπάρο μου, που βγάζει σταθερά πάνω από 80 και συνήθως πάνω από 90!!
-
@fanis75 said in FORD KUGA 2020:
@monman2 said in FORD KUGA 2020:
40 χρόνια πριν οι μηχανικοί της mercedes
https://www.tedgum.pl/en/40-years-of-the-mercedes-190/Το έχω πει, από τα καλύτερα και πιο πρωτοποριακά αυτοκίνητα της ΜΒ, ακόμα την θαυμάζω και πιστεύω ότι ήταν μέσα στα καλύτερα αμάξια που έχει βγάλει και συγκριτικά με την εποχή μακράν η καλύτερη C class!! Η δε Ε W124 μέσα στις 3 καλύτερες ΜΒ όλων των εποχών!!
Το θεμα ηταν να ανεβαινε σε χωρητικοτητα και η μπαταρια για να βγαζουμε 100χλμ ηλεκτρικα απο 50-70 που βγαζουμε τωρα.
Να σε φέρω σε επαφή με τον κουμπάρο μου, που βγάζει σταθερά πάνω από 80 και συνήθως πάνω από 90!!
στη κατηφορα....
ρε φανη λες πραγματα που αποκλειεται να γινονται....
14αρα μπαταρια εχει και ζυγιζει 2 τονους
σε οσα τεστ το κανανε 30μιλια βγαζει και χωρις κρυα -
@gatoz said in FORD KUGA 2020:
σε οσα τεστ το κανανε 30μιλια βγαζει και χωρις κρυαΠας να με βγάλεις λάθος όταν αυτό που λέω τα έχω δει με τα μάτια μου και όχι μια φορά αλλά πολλαπλές!! Σου είπα, εαν δεν πιστεύεις, πήγαινε να το δεις και εσύ. Αλλά το να με αμφισβητείς ετσι επειδή το λέει κάπου, κάποιος άσχετος που το οδηγεί όπως νάναι, οταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος μονίμως έχει τέτοια αυτονομία, δεν το δέχομαι. Σου έχω στείλει και screenshots από την αυτονομία. Πως το κάνει? Ρώτα τον. Η διαδρομές του ειναι Δροσιά - Λυκόβρυση, Δροσιά-Πάχη κλπ. Για λεπτομέρειες έχεις το τηλέφωνό του να σου πει.
-
Το αμαξι υπο πολυ συγκεκριμενες συνθηκες μπορει να βγαλει 90χλμ. Δεν ειναι ομως ρεαλιστικες αυτες οι συνθηκες για τη συντριπτική πλειοψηφια των οδηγων. Με νορμαλ αστικη χρηση (κεντρο πολης, αττικη οδο και εθνικη για καποια λιγα χλμ) και χαλαρη οδηγηση, βγαζει κατα μ.ο. 60χλμ. Με κατω απο 10 βαθμους θερμοκρασια και καλοριφερ παει αυτοματως -25 με 30% η αυτονομια.
-
@fanis75 said in FORD KUGA 2020:
σε οσα τεστ το κανανε 30μιλια βγαζει και χωρις κρυαΠας να με βγάλεις λάθος όταν αυτό που λέω τα έχω δει με τα μάτια μου και όχι μια φορά αλλά πολλαπλές!! Σου είπα, εαν δεν πιστεύεις, πήγαινε να το δεις και εσύ. Αλλά το να με αμφισβητείς ετσι επειδή το λέει κάπου, κάποιος άσχετος που το οδηγεί όπως νάναι, οταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος μονίμως έχει τέτοια αυτονομία, δεν το δέχομαι. Σου έχω στείλει και screenshots από την αυτονομία. Πως το κάνει? Ρώτα τον. Η διαδρομές του ειναι Δροσιά - Λυκόβρυση, Δροσιά-Πάχη κλπ. Για λεπτομέρειες έχεις το τηλέφωνό του να σου πει.
ξαναλεω
14αρα μπαταρια
δεν....
απλα δεν....
ασε να σου που οι τεσλαιοι τι και πως με 14 -
Πόσο καίει ένα ηλεκτρικό (phev) εντός πόλης με χαλαρή οδήγηση και ανάκτηση ενέργειας;
Ρεύμα κατανάλωση
-
@gtsartsal said in FORD KUGA 2020:
Πόσο καίει ένα ηλεκτρικό (phev) εντός πόλης με χαλαρή οδήγηση και ανάκτηση ενέργειας;
Ρεύμα κατανάλωση
τα σκετα ηλεκτρικα προφανως κανουν καλυτερη διαχειριση και 14 κιλοβατωρες με κινηση σε εο σε μεγαλο ποσοστο οπως ειναι οι διαδρομες που αναφερονται και γκαζωμενα ειναι γτπκ ενημερωση
τι λεμε τωρα -
ξαναλεω
14αρα μπαταρια
δεν....
απλα δεν....
ασε να σου που οι τεσλαιοι τι και πως με 14Ο άλλος το έχει 2 χρόνια αλλά δεν ξέρει και ξέρεις εσύ από τα βίντεα....ΟΚ και πολύ ασχολήθηκα.
-
Για να υπάρχει μια εικόνα πως λειτουργεί ένα phev με 0 μπαταρία.
Από χθες βράδυ μπαταρία γιοκ οποτέ σημερινή διαδρομή για γραφείο. Θηβών από την αρχή της - μέσα από Ίλιον - Λ. Κωνσταντινουπόλεως - Δυρραχίου μέσα από Σεπόλια - Λιοσίων έως Πλ. Βάθης - Χαλκοκονδύλη. Φαίνεται και από το χρόνο για τι συνθήκες μιλάμε. Κανονικά είναι 16-17 λεπτά διαδρομή.
Στην ίδια διαδρομή self charging ίδιας κατηγορίας παίζει να κάψει τα ίδια ή και λίγο παραπάνω.
-
Αφού δεν έχει μπαταρία γιατί γράφει 6.5 electric kμ;
-
@famas said in FORD KUGA 2020:
Κινείται πλέον ως full hybrid αυτοφορτιζόμενο, οπότε και αφόρτιστο το plug in έχει την κατανάλωση ενός αυτοφορτιζόμενου
-
@nmsm2 said in FORD KUGA 2020:
@famas said in FORD KUGA 2020:
Κινείται πλέον ως full hybrid αυτοφορτιζόμενο, οπότε και αφόρτιστο το plug in έχει την κατανάλωση ενός αυτοφορτιζόμενου
εμ, αυτο δεν λεμε τοσο καιρο - τα φεβ ειναι και εξαιρετικα φουλ χάιμπριντ
εχω γεμισει μεχρι και μπαταρια σχεδον φουλ στο πηλιοβεβαια του στεφαν ειναι απολογιστικο που μπορει να σημαινει οτι ειχε μια καποια ενεργεια ηδη ή μεχρι να ζεσταθει ο κινητηρας φορτιζε για κανενα 3λεπτο (οταν ειναι κρυο παει με τη ρεζερβα της μπαταριας και γενικα προσπαθει να μην βαλει τον θερμικο να σπρωξει αλλ αμονο να δωσει σε μπαταρια - το γκέικο τουλαχιστον) οποτε εδωσε και ρευμα
-
Mπορεί να μας πει ο stefan147 εάν το kuga αφόρτιστο με τον ίδιο τρόπο οδήγησης και συναφείς οδηγικές συνθήκες έχει την ίδια κατανάλωση με ένα αυτοφορτιζόμενο λ.χ. το cc. Το λογικό θα ήταν το cc, ως ελαφρύτερο, να είναι πιο οικονομικό όταν το kuga είναι τελείως αφόρτιστο και κινείται ως αυτοφορτιζόμενο.
-
Κάποια λίγη μπαταρία πάντα έχει. Όταν όμως είναι γκρι και όχι μπλε το 0 της μπαταρίας σημαίνει ότι είναι ξελιγωμένη σε βαθμό που θα πρέπει να δουλέψει η μεκ. Επίσης ο κινητήρας δε ζεστάθηκε ποτέ κανονικά (δεν έφτασε ποτέ στην κατάλληλη ένδειξη η θερμοκρασία νερού) που μάλλον σημαίνει ότι δεν τον χρησιμοποίησε για να φορτίσει μπαταρία αλλά μόνο για να ζμπρώξει. Ότι χρησιμοποίησε από μπαταρία πρέπει να ήταν από ανάκτηση και τίποτα άλλο.
-
Κάποια λίγη μπαταρία πάντα έχει. Όταν όμως είναι γκρι και όχι μπλε το 0 της μπαταρίας σημαίνει ότι είναι ξελιγωμένη σε βαθμό που θα πρέπει να δουλέψει η μεκ. Επίσης ο κινητήρας δε ζεστάθηκε ποτέ κανονικά (δεν έφτασε ποτέ στην κατάλληλη ένδειξη η θερμοκρασία νερού) που μάλλον σημαίνει ότι δεν τον χρησιμοποίησε για να φορτίσει μπαταρία αλλά μόνο για να ζμπρώξει. Ότι χρησιμοποίησε από μπαταρία πρέπει να ήταν από ανάκτηση και τίποτα άλλο.
το αναποδο παιζει στο τριοοχτω. εαν ειναι κρυος ο κινητηρας, αναβει στις 1500rpm και δεν δινει στο σασμαν αλλα στις μπαταριες που κινουν, θα μπει στο σασμαν του εαν σανιδωσεις ή ζεσταθει μετα απο λιγο.
-
Mπορεί να μας πει ο stefan147 εάν το kuga αφόρτιστο με τον ίδιο τρόπο οδήγησης και συναφείς οδηγικές συνθήκες έχει την ίδια κατανάλωση με ένα αυτοφορτιζόμενο λ.χ. το cc. Το λογικό θα ήταν το cc, ως ελαφρύτερο, να είναι πιο οικονομικό όταν το kuga είναι τελείως αφόρτιστο και κινείται ως αυτοφορτιζόμενο.
Καίει ξακάθαρα πιο λίγο απ' το ΨΨ. Στην ίδια δροδρομή με τις ίδιες συνθήκες και ίδιο οδηγό, το ΨΨ είναι στα 5 με 5.5λτ. Είναι εντελώς διαφορετικές οι λειτουργίες τους. Το μεν ΨΨ στην παραμικρή υποψία βαθύτερου πατήματος του πεντάλ βάζει μπρος τη μεκ ενώ το κουγκα μένει στη μπαταρία μέχρι τελικής πτώσεως. Κάνει ότι μπορεί για να μην χρησιμοποιήσει μεκ.
το αναποδο παιζει στο τριοοχτω. εαν ειναι κρυος ο κινητηρας, αναβει στις 1500rpm και δεν δινει στο σασμαν αλλα στις μπαταριες που κινουν, θα μπει στο σασμαν του εαν σανιδωσεις ή ζεσταθει μετα απο λιγο.
Δε νομίζω ότι έχω συλλάβει ποτέ τη μεκ να δουλεύει για να φορτίσει μπαταρία. Μπορεί απλά να μην το έχω καταλάβει εγώ βέβαια. Είναι και σούπερ αθόρυβο σε αντίθεση με το τουότα.
-
Oπότε κάνει πολύ μεγαλύτερη ανάκτηση το kuga, είτε λόγω λογισμικού είτε λόγω μεγέθους μπαταρίας. Το cc ακόμη και πλήρως φορτισμένο εφόσον το ζορίσεις θα μπει η μεκ και θα απενεργοποιηθεί αμέσως όταν σταθεροποιηθεί η ταχύτητα. Εφόσον στο kuga με αφόρτιστη μπαταρία επιτρέπει τη κίνηση με μπαταρία προφανώς διατηρεί μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας λόγω μεγέθους μπαταρίας την οποία θα πρέπει να ανακτά και με μεγαλύτερη ταχύτητα από το cc διότι διαφορετικά (εάν επιτρέπει την πλήρη αποφόρτιση της) θα πρέπει να ενεργοποιείται συχνά η μεκ για να φορτίσει τη μπαταρία
-
Oπότε κάνει πολύ μεγαλύτερη ανάκτηση το kuga, είτε λόγω λογισμικού είτε λόγω μεγέθους μπαταρίας. Το cc ακόμη και πλήρως φορτισμένο εφόσον το ζορίσεις θα μπει η μεκ και θα απενεργοποιηθεί αμέσως όταν σταθεροποιηθεί η ταχύτητα. Εφόσον στο kuga με αφόρτιστη μπαταρία επιτρέπει τη κίνηση με μπαταρία προφανώς διατηρεί μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας λόγω μεγέθους μπαταρίας την οποία θα πρέπει να ανακτά και με μεγαλύτερη ταχύτητα από το cc διότι διαφορετικά (εάν επιτρέπει την πλήρη αποφόρτιση της) θα πρέπει να ενεργοποιείται συχνά η μεκ για να φορτίσει τη μπαταρία
προφανως οι διαφορες ειναι στο οριο της μπαταριας - το ενα εχει περιθωρια να συνεχισει την ανακτηση αρκετα, το αλλο οχι και χανεται ενεργεια επειδη οι μικρη χωρητικοτητα τερματισε
-
Υποθέτω ότι το λογισμικό στο kuga όταν δείχνει αφόρτιστο διατηρεί πολύ μεγαλύτερο ποσοστό φόρτισης για λόγους προστασίας της μπαταρίας, οπότε ακόμη και όταν δείχνει μηδενική αυτονομία, έχει αποθέματα από την φόρτιση στην πρίζα και για τον λόγο αυτό δεν ενεργοποιείται η μεκ ανεξαρτήτως τρόπου οδήγησης, δεδομένου ότι είναι και βαρύτερο 200 κιλά.
-
Από 0 υπόλοιπο, έχω δει μαξ 12.2kWh να παίρνει έως το 100%. Άρα 2.2kWh κάπου πάνε. Δεν ξέρω εάν είναι reserve ή χάνονται ως απώλειες.
FORD KUGA 2020