-
Εξαιρετικό, piliourits.
-
Όταν αυτά γίνονται από την απέναντι πλευρά τα καταδικάζουμε ως προκλήσεις. Ναι μεν ελληνικό έδαφος αλλά και 3 χλμ από τις τουρκικές ακτές.
Άραγε όταν αυτοτρολαριζόμεθα για "τουρκική φρεγάτα στα 2.5 μίλα από την Κρήτη", τώρα θα έπρεπε να πανηγυρίσουμε; -
@fiverg said in EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος:
Όταν αυτά γίνονται από την απέναντι πλευρά τα καταδικάζουμε ως προκλήσεις. Ναι μεν ελληνικό έδαφος αλλά και 3 χλμ από τις τουρκικές ακτές.
Άραγε όταν αυτοτρολαριζόμεθα για "τουρκική φρεγάτα στα 2.5 μίλα από την Κρήτη", τώρα θα έπρεπε να πανηγυρίσουμε;ΝΔ κυβέρνηση έχουμε οπότε γιατί όχι, ας χειροκροτουμε προληπτικά σε κάθε περίπτωση. Αν δεν ξέρουμε εμείς το γιατί, το ξέρει η ΝΔ.
-
-
Άραγε όταν αυτοτρολαριζόμεθα για "τουρκική φρεγάτα στα 2.5 μίλα από την Κρήτη", τώρα θα έπρεπε να πανηγυρίσουμε;Η τουρκική φρεγάτα ήλθε μέσα στα χωρικά μας ύδατα.
Εμείς είμαστε στα δικά μας χωρικά ύδατα και η επίδειξη σημαίας είναι για να στηρίξει τους κατοίκους που ζουν εκεί στα 3 χλμ από την Τουρκία.Μήπως να μην πάμε και στην Σύμη , ή στο Πυθαγόρειο της Σάμου ?
-
@johanndelta said in EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος:
Μάλιστα . Μας βγαίνει και από δεξιά η αριστερά. Λες και στο Σκοπιανό δεν έκανε υποχωρήσεις ο Αλέξης , αλλά κατέλαβε επικεφαλής των ΕΑΑΚ τα Σκόπια...
Είναι προφανές ότι στην διεθνή πολιτική προσπαθείς να βρεις παράθυρα ευκαιρίας που οι διεθνείς συνθήκες σε βολεύουν.
Ετσι γλυτώσαμε την ήττα από τον Ιμπραήμ με την "τυχαία" ναυμαχία του Ναυαρίνου , έτσι πήραμε χωρίς πόλεμο τα Επτάνησα το 1864 και την Θεσσαλία το 1881, έτσι νικήσαμε το 1912-1913 , έτσι προχτές πήραμε 3 φρεγάτες στα 2,7 δις και μία αμυντική συμφωνία , αντί για 2 φρεγάτες στα 3 δις σκέτες που μας έδιναν πριν γίνει το σκηνικό με τους Αυστραλούς..
Αντίθετα όταν δεν εκμεταλλευτούμε το παράθυρο γρήγορα , έρχονται οι ήττες , όπως η Αλωση , αφού προτιμήσαμε στο σαρίκι του Τούρκου, έτσι την πατήσαμε το 1897 και το 1922 , αλλά και το 1945-49, που ο εμφύλιος μας εμπόδισε να σταθούμε όπως έπρεπε στο τραπέζι των νικητών και να επιβάλλουμε τις αξιώσεις μας. Μάλιστα όχι μόνο δεν πήραμε αυτά που έπρεπε τότε , αλλά βρεθήκαμε και με κρατίδιο Μακεδονία στα βόρεια σύνορα μας.
Υπήρξε ένα παράθυρο ευκαιρίας το 1991 , με την αμετάφραστη και μία λέξη Σλαβομακεδονία , αλλά τότε οι "υπερπατριώτες" του πασοκ και της αριστεράς , μαζί με τον πιτσαδόρο , δεν επέτρεψαν την λύση.
Τώρα η λύση ήταν προφανώς πολύ χειρότερη , όπως χειρότερη θα είναι κάθε λύση που θα έλθει τελικά στην Κύπρο , αφού και εκεί χάνουν το ένα παράθυρο ευκαιρίας πίσω από το άλλο θεωρώντας ο ένας προδότη τον άλλο.
Τα όσα γράφει ο αρθρογράφος για την Χάγη , πάσχουν .
Η Χάγη δεν μπορεί να ανατρέψει Διεθνείς Συνθήκες. Μπορεί μόνο να ερμηνεύσει το Διεθνές Δίκαιο.Και τα νησάκια του μεν Αιγαίου είναι δικά μας όσα είναι με την Συνθήκη του Βουκουρεστίου , ενώ αυτά της Δωδεκανήσου είναι με την Ιταλοοθωμανική συνθήκη του 1911.
Αυτό που μπορεί να κρίνει είναι το εύρος των χωρικών υδάτων και το πόσο ακατοίκητες βραχονησίδες μπορεί να εμποδίζουν την θαλάσσια κυκλοφορία . Και αυτό όπου αυτές δεν καλύπτονται από τα 6 ή τα 12 μίλια που επιτρέπει το δίκαιο της θάλασσας από κατοικούμενα νησιά.
Στην πράξη το μόνο που ρισκάρουμε είναι να μην μας αφήσει τα 12 μίλια εκεί που μέχρι σήμερα με τα 6 υπάρχει ελεύθερος διάδρομος βαριάς ναυσιπλοΐας και με τα 12 θα κλείσει και να μας υποχρεώσει στην δημιουργία διαύλου.
Στο θέμα όμως της ΑΟΖ , τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά , όπως έχω ξαναγράψει.
Αυτό που έχει σημασία είναι αν έχεις κάτι να βγάλεις.
Ας δεχτούμε ότι έχουμε πολύ αέριο ανάμεσα Ελλάδα και Κύπρο.
Αυτό για να βγεί θα πρέπει το πετρέλαιο να κάνει πάνω από 100 δολάρια για καιρό , να υπάρχει οικονομική λύση μεταφοράς του στην κατανάλωση και να είναι και σχετικά οικονομική η άντληση του.Νομίζω ότι το αέριο αυτό δεν πρόκειται να βγει ποτέ . Γιατί σε 20-30-50 χρόνια θα έχει ξεπεραστεί ενεργειακά , γιατί για να είναι οικονομική η μεταφορά του θα πρέπει να περάσει μέσα από την Τουρκία ο αγωγός και όχι να διασχίσει όλη την ανατολική Μεσόγειο και γιατί οι τιμές του πετρελαίου δεν μένουν πάνω από τα 100 δολάρια για καιρό.
Αρα η επιλογή του συμβιβασμού με την Τουρκία στο θέμα της επήρειας του Καστελόριζου , σε συνδυασμό με την επέκταση των υδάτων του στα 12 μίλια , προς νότο , θα ηρεμούσε μία κατάσταση και θα επέτρεπε να γίνει σοβαρή έρευνα για αέριο ανατολικά της νοητής γραμμής Ταίναρο - Λιβύη , όπου οι παίκτες της ακτής θα μπορούσαν να επωφεληθούν όλοι από αυτό συνεταιρικά .
Η Μεσόγειος είναι συνιδιοκτησία και όπως και στα οικόπεδα , αν οι οικοπεδούχοι δεν τα βρούν μεταξύ τους , εργολάβος για αντιπαροχή δεν έρχεται.
-
@criuser said in EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος:
Άραγε όταν αυτοτρολαριζόμεθα για "τουρκική φρεγάτα στα 2.5 μίλα από την Κρήτη", τώρα θα έπρεπε να πανηγυρίσουμε;Η τουρκική φρεγάτα ήλθε μέσα στα χωρικά μας ύδατα.
Εμείς είμαστε στα δικά μας χωρικά ύδατα και η επίδειξη σημαίας είναι για να στηρίξει τους κατοίκους που ζουν εκεί στα 3 χλμ από την Τουρκία.Μήπως να μην πάμε και στην Σύμη , ή στο Πυθαγόρειο της Σάμου ?
Καθόλου δεν διαφωνώ, ωστόσο πιστεύω καταλαβαίνεις την λεπτή διαφορά του να γίνεται κάτι τέτοιο με μια μονάδα επιφάνειας σε σχέση με ένα υποβρύχιο.
Κατά τα λοιπά, προφανώς και πρέπει να γίνει ένας συμβιβασμός με τους Τούρκους αλλά προσωπικά δεν πιστεύω ότι τους ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Έχουν καθαρά αναθεωρητική ατζέντα και το τελευταίο που τους νοιάζει είναι ο οποιος πλούτος του Αιγαίου και της Μεσογείου. Κατέχουν έδαφος σε 4 γειτονικές χώρες πλέον, όποιος δεν το βλέπει πλανάται. Εμείς βέβαια θα συνεχίσουμε τα δικά μας κι όπου βγει.
Λογικά πάντως οι υπερπατριωτες έχουν πάθει ντουβρουτζα. Δεν περνάει μέρα χωρίς να ανακοινωθεί ένα εξοπλιστικό οπότε τι να γράψουν, άντε τα ίδια, εδώ και δύο χρόνια μαθαίνουμε για τις παραχωρήσεις που ετοιμάζεται να κάνει ο Μητσοτάκης και αντί αυτού βλέπουμε φρεγάτες και Ραφαλ...
Πιο επίκαιρη από ποτέ η ρήση αν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο...
-
Εαν μπορέσετε να δείτε 2-3 τυπικές ημέρες πολιτικών, τι λένε και πως λαμβάνονται οι αποφάσεις, θα σταματήσετε να μαλώνετε! Είναι πραγματικά για κλάματα (επειδή αφορά την χώρα μας...αλλιώς ειναι για γέλια), ειλικρινά!
-
Εγώ Criuser βρίσκω πολύ λογικά τα όσα γράφεις, και γενικώς συμφωνώ.
Ξέρεις ποιο είναι όμως το πρόβλημα;Τελικά "το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του;" ΚΑΙ σύμφωνα με τους Οικογενειάρχες Πατριώτες κι όχι μόνο τους αστεφάνωτους απάτριδες; Προς τι τότε το κλάμα και ο οδυρμος και τα δισεκατομμύρια εξοπλισμών;
-
@piliourits said in EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος:
Ξέρεις ποιο είναι όμως το πρόβλημα;Τελικά "το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του;" ΚΑΙ σύμφωνα με τους Οικογενειάρχες Πατριώτες κι όχι μόνο τους αστεφάνωτους απάτριδες; Προς τι τότε το κλάμα και ο οδυρμος και τα δισεκατομμύρια εξοπλισμών;
Απ' ότι καταλαβαίνω είναι πολύ σημαντικό να παραλάβουν οι επόμενες γενιές την ΔΕΗ στο 51% αλλά όχι τόσο σημαντικό να παραλάβουν την εθνική επικράτεια στο 100%.
Λέμε και ξαναλέμε ότι οι γείτονες έχουν πατήσει πόδι σε 4 συνορευουσες και μη χώρες και τρίβονται πανταχόθεν να αναθεωρήσουν όλες τις συνθήκες με το status quo της περιοχής... Τις απαντήσεις βέβαια τις ξέρω προκαταβολικά.
Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ και δεν πρόκειται να γίνει κάτι, τα κάνουν για εσωτερική κατανάλωση κλπ. Το να έχουν παίξει λίγο τον ρόλο τους και οι ένοπλες δυνάμεις μας και διατηρουμαστε σε μια σχετική ισορροπία φαντάζομαι δεν παίζει ε; -
Εξοπλιζόμαστε ακριβώς με το που βγήκαμε ( αν βγήκαμε ) από τα μνημόνια , καλά κάνουμε . Από την άλλη εδώ και δύο χρόνια έχουν συμβεί τα κάτωθι στις σχέσεις μας με τους γείτονες:
-
Η Τουρκία προχώρησε μετά από 50 χρόνια, στην ολοκλήρωση της κατοχής της Κύπρου με το άνοιγμα των Βαρωσίων. Μάλλον ισχύει το δόγμα η Κύπρος είναι μακρυά ή ότι απλά κατοικείται από ελληνόφωνους κατοίκους με περίεργη προφορά , ή το άλλο που μας έλεγαν αν μπει η Κύπρος στην Ε.Ε. , θα λυθούν τα προβλήματα.
-
Η Τουρκία έκανε "σουρωτήρι" την Κυπριακή ΑΟΖ , καθώς πλέον δεν κάνει απλά επιφανειακή έρευνα αλλά κάνει δοκιμαστικές τομές. Μάλλον ισχύουν τα προαναφερόμενα.
-
Στα Ελληνικά ύδατα το βλέπουμε το έργο , δύο χρόνια τώρα. Κάποια στιγμή ερευνητικό πλοίο το είχε παρασύρει ο άνεμος κιόλας πολύ κοντά , ήταν τότε που το βύθισε εικονικά ο πωλητής αλοιφών. Εδώ μάλλον περιμέναμε τα νέα όπλα μπας και σκιαχτούν λίγο.
-
Πουλάμε εγχώρια το παραμύθι ότι είναι απομονωμένος και διεθνώς παραβρίσκεται σε όποια σύσκεψη θέλει και ταυτόχρονα διεξάγει πόλεμο χιλιάδες χλμ μακριά ( Λιβύη) ή εμπλέκεται και αναζωπυρώνει διαμάχες τρίτων χωρών . ( Αρμενία). Ταυτόχρονα η Ε.Ε. τον χρηματοδοτεί με πολλαπλάσια ευρώ συγκριτικά με εμάς στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. Δε μπορώ να θυμηθώ ( μπορεί και να υπάρχει) σοβαρή διπλωματική κίνηση της χώρας για να καταδείξει και να καταδικάσει τη Τουρκία για αυτές τις συμπεριφορές. Μάλλον εμείς είμαστε οι απομονωμένοι.
-
Μπορεί να πάμε στη Χάγη , αλλά μπορεί και να μην πάμε γιατί μπορεί να χάσουμε ( λόγια συμβούλου του Πρωθυπουργού)...
-
Στα των Σλάβων, πουλάμε την εγχώρια παραμύθα, αλλά ταυτόχρονα , δεν έκανε καμία κίνηση ενάντια στην είσοδο της χώρας στο φιλειρηνικό συνασπισμό , και επίσης στέλνει τον Υπ. Εξ. να πείσει τη Γαλλία ( π.χ. ) που είναι ενάντια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων , να το ξανασκεφτεί. Θα μου πεις πως να μη το κάνει αφού η μισή οικονομία τους είναι εξαρτώμενοι από μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά η παραμύθα, παραμύθα.
-
Τέλος στέλνουμε ένοπλες δυνάμεις σε μια χώρα που μας αγοράζει αύριο όλους αν θέλει με τον παρά της , να πολεμήσει εναντίον κάτι φτωχοδιαβόλων γειτόνων της , για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει ακόμα. Πιθανόν να είναι ο εχθρός του εχθρού μου , αλλά να μπλέξεις ένοπλα στις αραβικές διαμάχες και να χαλάς παραδοσιακές φιλίες με άλλα αραβικά κράτη έτσι εύκολα, εξακολουθώ να μη βλέπω το λόγο.
Δε ξέρω πως θα πρέπει να κινηθούμε , δεν είμαι σε καμία περίπτωση πολεμοκάπηλος , αλλά κάπου ο σανός των ΜΜΕ ότι "κερδάμε αδέρφια" πρέπει να σταματήσει. Δε νομίζω ότι η λύση πάντως βρίσκεται απλά στην αγορά νέων εξοπλισμών. Στην εύλογη ερώτηση και τι να κάνουμε να το βυθίσουμε να το καταρρίψουμε κ.λπ. , δεν έχω απάντηση. Αλλά κάτι δε γίνεται σωστά αυτό είναι το σίγουρο , όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο.
-
-
@piliourits said in EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος:
Απ' ότι καταλαβαίνω είναι πολύ σημαντικό να παραλάβουν οι επόμενες γενιές την ΔΕΗ στο 51% αλλά όχι τόσο σημαντικό να παραλάβουν την εθνική επικράτεια στο 100%.
Λέμε και ξαναλέμε ότι οι γείτονες έχουν πατήσει πόδι σε 4 συνορευουσες και μη χώρες και τρίβονται πανταχόθεν να αναθεωρήσουν όλες τις συνθήκες με το status quo της περιοχής... Τις απαντήσεις βέβαια τις ξέρω προκαταβολικά.
Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ και δεν πρόκειται να γίνει κάτι, τα κάνουν για εσωτερική κατανάλωση κλπ. Το να έχουν παίξει λίγο τον ρόλο τους και οι ένοπλες δυνάμεις μας και διατηρουμαστε σε μια σχετική ισορροπία φαντάζομαι δεν παίζει ε;Μπορεί ο καθένας να καταλαβαίνει ή μη, ό,τι γουστάρει.
Η ΔΕΗ λοιπόν ΔΕΝ είναι Εθνικό ζήτημα κατά τη γνώμη σου;
Θα μου πεις οι Φρεγάτες και το Στρατηγείο έχουν δικές τους γεννήτριες, οπότε ας κάνει η ιδιωτική εταιρεία που παράγει και διανέμει το ρεύμα για κέρδος, όπως νομίζει καλύτερα σε όλη την επικράτεια, και στα νησιά που θα υπερασπίζονται οι φρεγάτες, και στον Εβρο και παντού...
Αυτό που εγώ σχολιάζω είναι, ναι μεν καλώς δανειζόμαστε και ξοδεύουμε και θωρακιζόμαστε και δεν μας σκιάζει φοβέρα καμιά, αλλά θα κάνουμε ΚΑΙ αμοιβαίες υποχωρήσεις με τους Τούρκους, όντας θωρακισμένοι;
Και ο απροσμέτρητος Πατριωτισμός των Δεξιών κύριε; Πού 'ντος; -
Criu συμφωνούμε σχεδόν σε πάρα πολλά στα εθνικά. Ο Τριάντης δεν είναι τοοοσο αριστερός όσο νομίζεις.
Η αλήθεια είναι ότι αν ο Αλεξέι έλεγε ότι έχουμε πολλές διαφορές με τους απέναντι και πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις θα είχε γίνει χαμουλης από τους πατριωται. -
@johanndelta said in EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος:
Criu συμφωνούμε σχεδόν σε πάρα πολλά στα εθνικά. Ο Τριάντης δεν είναι τοοοσο αριστερός όσο νομίζεις.
Η αλήθεια είναι ότι αν ο Αλεξέι έλεγε ότι έχουμε πολλές διαφορές με τους απέναντι και πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις θα είχε γίνει χαμουλης από τους πατριωται.Τουλάχιστον ένα συλλαλητήριο μασκαράδων εν μέσω έξαρσης Κορωνοϊού...
-
Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ και δεν πρόκειται να γίνει κάτι, τα κάνουν για εσωτερική κατανάλωση κλπ. Το να έχουν παίξει λίγο τον ρόλο τους και οι ένοπλες δυνάμεις μας και διατηρουμαστε σε μια σχετική ισορροπία φαντάζομαι δεν παίζει ε;Μπορεί ο καθένας να καταλαβαίνει ή μη, ό,τι γουστάρει.
Θα μου πεις οι Φρεγάτες και το Στρατηγείο έχουν δικές τους γεννήτριες, οπότε ας κάνει η ιδιωτική εταιρεία που παράγει και διανέμει το ρεύμα για κέρδος, όπως νομίζει καλύτερα σε όλη την επικράτεια, και στα νησιά που θα υπερασπίζονται οι φρεγάτες, και στον Εβρο και παντού...
Αυτό που εγώ σχολιάζω είναι, ναι μεν καλώς δανειζόμαστε και ξοδεύουμε και θωρακιζόμαστε και δεν μας σκιάζει φοβέρα καμιά, αλλά θα κάνουμε ΚΑΙ αμοιβαίες υποχωρήσεις με τους Τούρκους, όντας θωρακισμένοι;
Και ο απροσμέτρητος Πατριωτισμός των Δεξιών κύριε; Πού 'ντος;Νομίζω καταλαβαινομαστε. Αμοιβαίες υποχωρήσεις μπορούν να γίνουν για το θέμα των θαλάσσιων ζωνών. Οι εξοπλισμοί έχουν στόχο να αποτρέψουν τον γείτονα να απλώσει χέρι σε μέρος της εθνικής επικρατειας. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
-
Και ο απροσμέτρητος Πατριωτισμός των Δεξιών κύριε; Πού 'ντος;Νομίζω καταλαβαινομαστε. Αμοιβαίες υποχωρήσεις μπορούν να γίνουν για το θέμα των θαλάσσιων ζωνών. Οι εξοπλισμοί έχουν στόχο να αποτρέψουν τον γείτονα να απλώσει χέρι σε μέρος της εθνικής επικρατειας. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Εντάξει τότε, έτσι είναι σαφή τα όρια και οι κόκκινες γραμμές που βάζει ο Πατριωτισμός.
Οπότε είναι δικαιολογημένη υποχώρηση να κρατήσουμε τη θαλάσσια ζώνη μισή-μισή, όπως περίπου έγινε με την Ιταλία αν δεν κάνω λάθος.
Η υποχώρηση που θα κάνουν οι Τούρκοι βάση της αμοιβαιότητας ποια θα είναι; Ότι θα κρατήσουν κι αυτοί μόνο τη μισή θαλάσσια ζώνη; -
Εντάξει τότε, έτσι είναι σαφή τα όρια και οι κόκκινες γραμμές που βάζει ο Πατριωτισμός.
Οπότε είναι δικαιολογημένη υποχώρηση να κρατήσουμε τη θαλάσσια ζώνη μισή-μισή, όπως περίπου έγινε με την Ιταλία αν δεν κάνω λάθος.
Η υποχώρηση που θα κάνουν οι Τούρκοι βάση της αμοιβαιότητας ποια θα είναι; Ότι θα κρατήσουν κι αυτοί μόνο τη μισή θαλάσσια ζώνη;Τα όρια της "γαλάζιας πατριδας" τα έχεις δει; Χάρτες αυτοί, χάρτες κι εμείς, αυτό υπάρχει αυτή την στιγμή.
-
Οι θέσεις μου στην διεθνή πολιτική , όπως και γενικά οι ιδέες μου, δεν ανήκουν σε κόμματα , αλλά σε μένα προσωπικά.
Ετσι ελάχιστα ενδιαφέρομαι το τι θα πούν οι "πατριώτες" κάθε πυκνότητας και ποσότητας .Οπως πολύ σωστά είπε ο fiverg, υπάρχουν τα όρια της χώρας , αλλά και οι άνθρωποι της. Δεν στέλνεις τον κόσμο που έτσι και αλλιώς λόγω της υπογεννητικότητας είναι λίγος να σκοτωθεί για τα λαυράκια και τις τσιπούρες της Ανατολικής Μεσογείου.
Ούτε όμως αποδέχεσαι να χάσεις κομμάτι.
Αρα η επιλογή είναι μία . Ψιλοκάνεις τον μλκα στις προκλήσεις χαμηλού επιπέδου , αλλά έχεις δώσει το μήνυμα και έχεις φροντίσει να δείξεις ότι έχεις και την δύναμη να το πραγματοποιήσεις.Προδοτική ενέργεια ήταν στα Ιμια όταν μετά την κατάρριψη δεν αντέδρασες.
Τώρα αυτό που τους λες είναι ότι αν πατήσεις πόδι στο Καστελόριζο ή στο Φαρμακονήσει , θα σου ισοπεδώσω ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας σου .
Διότι δεν ξεκινάς πόλεμο με χαμηλή ένταση .
Κοιτάς να τον αποφύγεις μέχρι την τελευταία στιγμή , ενώ έχεις ενημερώσει και τους μεγάλους , ότι αν ο γείτονας περάσει την κόκκινη γραμμή , δεν θα μείνει καμία γραμμή στο έδαφος.
Αυτό θα σου εξυπηρετήσει η ύπαρξη των Ραφάλ και των φρεγατών . Οτι μπορείς να του δώσεις το πλήγμα με το οποίο τον απειλείς.
Αν στην ιστορική διαδρομή βρεθούν ευκαιρίες να υπάρξει ειρήνη με την Τουρκία , αυτό θα είναι καλό .
Δυστυχώς η διαφορά αξίας του "κρέατος" στις χώρες μας , εμείς δεν θέλουμε να σκεφτούμε ότι θα χάσουμε κάποιους σε πόλεμο , εκεί χάνουν κάθε μέρα και δεν τους νοιάζει , είναι που βάζει κακές σκέψεις στους Τούρκους. ηγέτες.
Αυτό που μπορεί μόνο να τους κάνει κακό είναι μεταφερθεί ο πόλεμος στους ίδιους.
Και αυτό μόνο με στρατηγικά όπλα μπορεί να συμβεί.
EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος