-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@japanese1 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Michelin primacy 4+ σε Vitara diesel, με λίγα λόγια, εξαιρετικό ελαστικό.
Φοβερό στο στεγνό, και με 42 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία, απίστευτα σταθερό.Επαναλαμβάνω: δεν υπάρχει καλύτερο ελαστικό. Βέβαια μαζί με τα ελαστικά, θέλουν έλεγχο και/ή αλλαγή και τα αμορτισέρ. Για πιο σωστά αποτελέσματα.
Ο vasil όμως λέει ότι με τα falken φρεζαριζε τα πεζοδρόμια και δεν καταλάβαιναν τίποτα, ενώ τα Michelin δεν ήταν καλά στο φρεζαρισμα των πεζοδρομίων..
Μπορεί να ήταν λάθος επιλογή ελαστικού. Δεν θα τα ξανά έβαζα. Ίσως έπρεπε να δω σε Bridgestone. Μάλλον θέλει πιο σκληρό λάστιχο. Δηλαδή και τα saga Eskimo που φοράει το χειμώνα και υποτίθεται είναι μαλακό ελαστικό λόγω ότι είναι χειμερινό δεν μου εμφανίζουν τα προβλήματα των Michelin.
-
@vastil said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Φοβερό στο στεγνό, και με 42 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία, απίστευτα σταθερό.Επαναλαμβάνω: δεν υπάρχει καλύτερο ελαστικό. Βέβαια μαζί με τα ελαστικά, θέλουν έλεγχο και/ή αλλαγή και τα αμορτισέρ. Για πιο σωστά αποτελέσματα.
Ο vasil όμως λέει ότι με τα falken φρεζαριζε τα πεζοδρόμια και δεν καταλάβαιναν τίποτα, ενώ τα Michelin δεν ήταν καλά στο φρεζαρισμα των πεζοδρομίων..
Μπορεί να ήταν λάθος επιλογή ελαστικού. Δεν θα τα ξανά έβαζα. Ίσως έπρεπε να δω σε Bridgestone. Μάλλον θέλει πιο σκληρό λάστιχο. Δηλαδή και τα saga Eskimo που φοράει το χειμώνα και υποτίθεται είναι μαλακό ελαστικό λόγω ότι είναι χειμερινό δεν μου εμφανίζουν τα προβλήματα των Michelin.
Και γω δεν θα έβαζα τα michelin. Αλλά και συ τώρα πρόσεχε γιατί με αυτά δεν είναι για να φρεζαρεις τα πεζοδρόμια.
-
@vastil said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Και γω δεν θα έβαζα τα michelin. Αλλά και συ τώρα πρόσεχε γιατί με αυτά δεν είναι για να φρεζαρεις τα πεζοδρόμια.
Καλά να πάθω. Όταν λένε κάποιοι όχι Michelin είναι μαλακά καλά να πάθω αφού την πατάω μόνος μου.
-
Mάγκες, ένα είναι το λάστιχο: Michelin Primacy 4+. Στο τσακίρ κέφι μπορεί, ΜΠΟΡΕΙ, και κανένα Continental. Πειραματισμοί δε χωρούν στα λάστιχα.
Να είστε όλοι καλά. -
Το ίδιο λέω κι εγώ, αλλά επειδή δε πουλάω λάστιχα ας πάρει ότι θέλει από λινκ λονκ μέχρι τουρκοφάλκεν.
Για να βοηθήσω μη πάνε τσάμπα τα 680 ευρώ τα michelin ζεσταίνονται γρήγορα και καμιά φορά παραζεσταίνονται, το παραφούσκωμα δε κάνει καλό. -
Για τα ίδια Primacy 4+ μιλάμε;
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/Results-Grid/2023-Tyre-Reviews-Summer-Tyre-Test.htm -
Για τα ίδια λάστιχα Δία. Άλλο οδόστρωμα είχαν εκείνα τα λάστιχα του τέστ και άλλο οδόστρωμα έχουν οι Ελληνικοί δρόμοι.
Δία λαστιχάς δεν είμαι, πάρτε οτι θέλετε εγώ προσωπικά με τα λάστιχα πειράματα δεν κάνω,πλέον, και καταθέτω εδω τη γνώμη μου. -
Οι γενικεύσεις αυτού του είδους δείχνουν φτωχό οδηγικό υποβαθρο. Και στα ελαστικά το παν είναι να ξέρεις τι ζητάς. Σωστή επιλογή είναι αυτή που ανταποκρίνεται στο οδηγικό προφίλ του καθενός.
-
Και στα ελαστικά το παν είναι να ξέρεις τι ζητάς. Σωστή επιλογή είναι αυτή που ανταποκρίνεται στο οδηγικό προφίλ του καθενός.
+1 και να συμπληρώσω το ελαστικό να ανταποκρίνεται στο κατάλληλο αυτοκίνητο.
Π.χ στο YC που τα έβαλα διάβασα ότι υστερούν στο στεγνό έναντι falken, cumho, conti αλλά η προτεραιότητα ήταν η άνεση και όχι οι επιδόσεις σε πίστα που γίνονται τα test.
Σε μια καθημερινή διαδρομή 10 χλμ έχω πέσει σε 20 μαντεμένια καπάκια υπονόμων συν λακκούβες, προτίμησα να χάσω 1 sec στο dry handling από το να κοπανάει το αυτοκίνητο και να αρχίσουν να τρίζουν τα πλαστικά.
Αλλά το να φεύγει michelin σε στροφή με 100χλμ/ώρα είναι κάπως περίεργο. -
Και με 60 μπορει να φυγει το οποιοδηποτε ελαστικο.
(αναλογα τον χειρισμο και την προσφυση) -
Δεν έχουμε το VAR της φάσης να δούμε πως έγινε
-
Σίγουρα ήταν υπερβολικά φουσκωμένα ή η ευθυγράμμιση από τις επαφές με τα πεζοδρόμια έχει χαθεί. Με 100χαω δεν έχει στροφή η Εγνατία που μπορείς να φύγεις μέχρι και με κουβά.
Στα πίσω της μερκ(245 45 17 Uniroyal) βάζω 2,9 μπαρ αυτή τη στιγμή με 15-20 βαθμούς. Σε θερμοκρασία λειτουργίας φθάνουν στα 3,2 μπαρ εύκολα. Στο στεγνό ωραίο grip και άψογη ισορροπία...
Στο βρεγμένο το αμάξι ξαφνικά πήγε στα 300+ άλογα ατελείωτο drift..... Προφανώς το παρακανα με την πίεση. Φταίει το λάστιχο? ΟΧΙ είναι λάστιχο με φοβερή πρόσφυση ( ναι δεν του αρέσει με 40 βαθμούς να το πάω για ώρα τέρμα) αλλά με την επιλογή αυτή της πίεσης το κάνα να φαίνεται άχρηστο.
Τα Michelin αν και δεν τρελαίνομαι για αυτά, είναι λάστιχα που δεν θα σε πουλήσουν άσχημα ακόμη και τα παλιά energy που όλοι κράζουν. -
2.4 bar έχουν πίεση. Μέσα στα τούνελ έφυγε και έφυγε ο κωλος του αυτοκινήτου χωρίς να είναι φορτωμένο το αμάξι. Μπορεί ίσως επειδή ήταν καινούργιο το ελαστικό. Μπορεί ν φταίω εγώ. Όντως στο υγρό στοιχείο τα πηγαίνουν αρκετά καλά. Ενδεχομένως να είναι ιδέα μου και να φταίω εγώ. Πάντως από την αντιπροσωπεία μου είπαν ότι καλύτερα θα ήταν Continental γιατί έχουν καλύτερα συμπεριφορά.
-
Θέλουν στρώσιμο 500χλμ ίσως και παραπάνω, θα έπρεπε να σε είχε ενημερώσει αυτός που τα έβαλε.
Εντάξει το Continental PremiumContact 7 είναι καλύτερο στο φρενάρισμα, το Michelin Primacy 4+ είναι καλύτερο στην άνεση.
Θέλει διάβασμα πριν βάλεις το χέρι στη τσέπη και να ξέρεις τι ζητάς. -
Κατά την άποψη μου μία είναι η τριάδα που για το 99% των αυτοκινήτων που μπορούν με βάση τις διαστάσεις των τροχών τους να τα φορέσουν και των καταστάσεων που θα αντιμετωπίσει ένας οδηγός στον δρόμο δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να τον απογοητεύσουν.
Premium Contact (πρώην sport contact ουσιαστικά)
F1 Assymetric
Pilot Sport
Όχι οτι τα Primacy , Cinturanto, Powergy (Πάρα πολύ καλά παρεπιπτόντως) , Τ της Bridgestone δεν είναι καλά, άλλα ένας καλός οδηγός μπορεί να καταλάβει τις διαφορές υπέρ των πρώτων.
Ακόμη και σε όλα τα B και C SUV που δεν έχω καταλάβει γιατί βάζουν κάτι ειδικές εκδόσεις M - S , σε 17αρες και 18άρες θα έβαζα μόνο αυτά της αγίας τριάδας παραπανω , δεν θα ρίσκαρα να βάλω την οικογένεια μου μέσα με διαφορετικό ελαστικό.
-
@vagkirk said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Κατά την άποψη μου μία είναι η τριάδα που για το 99% των αυτοκινήτων που μπορούν με βάση τις διαστάσεις των τροχών τους να τα φορέσουν και των καταστάσεων που θα αντιμετωπίσει ένας οδηγός στον δρόμο δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να τον απογοητεύσουν.
F1 Assymetric
Pilot Sport
Όχι οτι τα Primacy , Cinturanto, Powergy (Πάρα πολύ καλά παρεπιπτόντως) , Τ της Bridgestone δεν είναι καλά, άλλα ένας καλός οδηγός μπορεί να καταλάβει τις διαφορές υπέρ των πρώτων.
Ακόμη και σε όλα τα B και C SUV που δεν έχω καταλάβει γιατί βάζουν κάτι ειδικές εκδόσεις M - S , σε 17αρες και 18άρες θα έβαζα μόνο αυτά της αγίας τριάδας παραπανω , δεν θα ρίσκαρα να βάλω την οικογένεια μου μέσα με διαφορετικό ελαστικό.
+1
-
F1 Assymetric
Pilot Sport
Συμφωνώ απόλυτα όσον αφορά την τελευταία 5ετία τουλάχιστον. Έχω φορέσει και τα τρία σε διαφορετικές γενιές τους: PS3, PC6, Assy6 κατά χρονολογική σειρά. Μεταξύ PS3 και PC6, φόρεσα και τα SportContact 5, τα οποία ήταν καλύτερα από τα PS3 και χειρότερα από τα PC6
-
Καλησπέρα σε όλους! Έχει έρθει η ώρα να αλλάξω τα ελαστικά στο αμάξι (i20 2009) και σκέφτομαι να αλλάξω διάσταση. Αυτή τη στιγμή φοράει 185/60R14 και λέω να πάω σε 185/60R15. Να σημειώσω ότι η διάσταση που φοράει τώρα δεν αναγράφεται στο ταμπελακι που υπάρχει στην πόρτα και πως όσο αυξανει η ταχύτητα τόσο αυξάνει η απόκλιση με το GPS (διαφορά όχι λίγο όπως έχουν τα GPS αλλά στα 120km η διαφορά είναι 15-17km).
Αυτός είναι ο λόγος που θέλω να αλλάξω διάσταση μιας και η 185/60R15 αναγράφεται στο ταμπελακι και δεν θέλω να πάω σε μεγαλύτερες διαστάσεις όπως πχ 16,17αρες ζάντες.
Επομένως, θα ήθελα προτάσεις αρχικά αν το σκέφτομαι σωστά και κατά δεύτερον αν υπάρχουν προτάσεις σε ελαστικά και ζάντες μιας και δεν έχω βρει κάτι να μου αρέσει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
F1 Assymetric
Pilot Sport
Τα Cinturato παντως βγήκαν τα καλύτερα στο στεγνό και 2α στο τεστ που παρέθεσα. ΟΚ, θέμα αυτοκινήτου, οδηγού και συνθηκών, αλλά απορώ πως σας αρέσουν αυτά τα μαλακά που μετά από 5-6 γήγορες στροφές γίνονται Big Bubble...
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
F1 Assymetric
Pilot Sport
Τα Cinturato παντως βγήκαν τα καλύτερα στο στεγνό και 2α στο τεστ που παρέθεσα. ΟΚ, θέμα αυτοκινήτου, οδηγού και συνθηκών, αλλά απορώ πως σας αρέσουν αυτά τα μαλακά που μετά από 5-6 γήγορες στροφές γίνονται Big Bubble...
Υπάρχουν αυτοκίνητα που έχουν φθαρμένες ή πολύ soft αναρτήσεις και βολεύονται καλύτερα με λάστιχα με μαλακά πλαϊνά. Φυσικά και οι οδηγοί αυτών δεν θέλουν κάτι σκληρότερο.
Μπήκα σε w202 γνωστού μου γιατί έλεγε πως κοπανουσε.... Το αμάξι βάρκα..... αέρας όντως αρκετός, βγάζουμε αέρα και τι έμεινε..... Για μένα έτοιμο να τουμπαρει, για αυτόν μαγικό χαλί.Μπηκα στη δική μου και ήταν σαν αγωνιστικό dtm με νορμάλ απόσβεση στις λακούβες.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]