-
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@ohristou said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@ss_76 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ώρα για αλλαγή στο PANDA των μέτριων FALKEN ecorun SN832 σε διάσταση 165/65/14
Καθώς τα top Brands έχουν ξεφύγει σε τιμές (310-340ευρώ) θα κινηθώ σε midrange εταιρίες
Επιλογές:-
Yokohama BlueEarth ES32
-
Falken Sincera SN110
-
Kleber Dynaxer HP4
-
Nexen N'Blue HD Plus
-
Barum 5HM
Όλα στα 245-250ευρώ
Έχετε εμπειρία από κάποιο εξ αυτών;
Δυστυχώς περίεργη διάσταση. Αν έβγαιναν στην διάσταση αυτή θα σου πρότεινα τα kumho ecsta hs52 ή τα toyo proxes comfort ή τα falken ziex 310 ecorun. Αλλα δυστυχώς δεν βγαίνουν. Από αυτά που αναφέρεις το πιο αξιόλογο είναι το falken sinsera sn110. Όσο για τα επώνυμα πληρώνεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες στην συγκεκριμένη διάσταση. Για το panda φίλε μου μια χαρά είναι τα falken και παραπάνω από μια χαρά! Αγνόησε ορισμένους που λένε σιγά μωρέ 50 ευρώ διαφορά 100 ευρώ διαφορά τι είναι; Περιμένουμε να γίνουν μέγα χορηγοί αλλιώς καλύτερα να μασάνε πάρα να μιλάνε. Κατάντησε αηδία και κουραστικό το θέμα. Απέφυγε kleber και barum. Βάλε τα falken και καλά χιλιόμετρα φιλε μου.
Πολλοί το panda το έχουν για κύριο αμάξι, πολλά δε ατυχήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο γίνονται με τέτοια αυτοκίνητα μιας και είναι η πλειονότητα .
H conti έχει το ultracontact ,η Bridgestone το t005 λάστιχα που βγαίνουν και σε 17αρες.Ακριβώς... Το ultracontact και το t005 δεν βγαίνουν στην διάσταση του φίλου μας. Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω γιατί να πληρώσει κάνα ecocontact μαύρο χαβιάρι και να μην βάλει το falken sn110 που στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο μην πω ότι είναι καλύτερο από το ecocontact. Λοιπόν λίγο να σοβαρευτούμε γενικά και να αφήσουμε τις μεγάλες κουβέντες περί premium μάρκων ακόμα δε περισσότερο τα κουβαρνταλικια με ξένα κόλλυβα.
Δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά w202amg. Αλλά το στυλάκι, ότι δεν ανήκει στα premium είναι σκουπίδι ή το στυλάκι σιγά μωρε για 50, 100 ή 200 ευρώ διαφορά βάλε μόνο τις τάδε 5 μάρκες, κατάντησαν αηδία.
Πρώτα από όλα μεγάλη μάρκα δεν θα πει πάντα άριστη απόδοση και δεύτερον κουβαρνταλικια με ξένα κόλλυβα είναι γεγονότα γελοία.
-
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλύτερα να έχεις καινουργια έστω και από το 2ο ράφι, που αρκετά είναι και καλά, παρά να κυκλοφορείς με τα τελειωμένα!!
Δεν γνωρίζουμε την οικονομική δυνατότητα του καθένα.Όντως δεν γνωρίζουμε την οικονομική δυνατότητα του καθένα, αλλά αν δεν κάνω λάθος ο συγκεκριμένος έχει αγοράσει πολύ πρόσφατα αυτοκίνητο των 35 χιλιάδων, οπότε δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα ζορισμένος οικονομικά.
Για τους περισσότερους λοιπόν από εμάς, που δεν καιγόμαστε για ένα 50άρικο, είναι κακώς εννοούμενη οικονομία το να πας για ένα πενηντάρικο σε κατασκευαστή της Α2 κατηγορίας (όπως τους λέω εγώ) σε σχέση με τους 6 μεγάλους. Ακόμη κι επειδή απλώς βελτιώνεις τις πιθανότητες σου να πετύχεις καλύτερο λάστιχο. -
Δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά w202amg. Αλλά το στυλάκι, ότι δεν ανήκει στα premium είναι σκουπίδι ή το στυλάκι σιγά μωρε για 50, 100 ή 200 ευρώ διαφορά βάλε μόνο τις τάδε 5 μάρκες, κατάντησαν αηδία.
Πρώτα από όλα μεγάλη μάρκα δεν θα πει πάντα άριστη απόδοση και δεύτερον κουβαρνταλικια με ξένα κόλλυβα είναι γεγονότα γελοία.
Κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει, ακριβώς στο ύφος του δικού σου ποστ, ότι η σταυροφορία σου κατά των μεγάλων κατασκευαστών ελαστικών είναι γελοία και η εμμονή σου καταντάει αηδία.
Όχι εγώ, πάντως. -
Καλύτερα να έχεις καινουργια έστω και από το 2ο ράφι, που αρκετά είναι και καλά, παρά να κυκλοφορείς με τα τελειωμένα!!
Δεν γνωρίζουμε την οικονομική δυνατότητα του καθένα.Μπροστα σε κατι κινεζικα και κατι θυγατρικες της συμφορας παντως που απ'την πρωτη μερα ειναι για πεταμα, ενα premium 3ετιας και 30.000 χλμ καλυτερο ειναι και με διαφορα.
-
Καθώς τα top Brands έχουν ξεφύγει σε τιμές (310-340ευρώ) θα κινηθώ σε midrange εταιρίες
Yokohama BlueEarth ES32
-
Falken Sincera SN110
-
Kleber Dynaxer HP4
-
Nexen N'Blue HD Plus
-
Barum 5HM
Όλα στα 245-250ευρώ
Δυστυχώς περίεργη διάσταση. Αν έβγαιναν στην διάσταση αυτή θα σου πρότεινα τα kumho ecsta hs52 ή τα toyo proxes comfort ή τα falken ziex 310 ecorun. Αλλα δυστυχώς δεν βγαίνουν. Από αυτά που αναφέρεις το πιο αξιόλογο είναι το falken sinsera sn110. Όσο για τα επώνυμα πληρώνεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες στην συγκεκριμένη διάσταση. Για το panda φίλε μου μια χαρά είναι τα falken και παραπάνω από μια χαρά! Αγνόησε ορισμένους που λένε σιγά μωρέ 50 ευρώ διαφορά 100 ευρώ διαφορά τι είναι; Περιμένουμε να γίνουν μέγα χορηγοί αλλιώς καλύτερα να μασάνε πάρα να μιλάνε. Κατάντησε αηδία και κουραστικό το θέμα. Απέφυγε kleber και barum. Βάλε τα falken και καλά χιλιόμετρα φιλε μου.
Τα FALKEN SN832 που έχω τώρα ήταν μέτρια σε απόδοση και πλέον σε πολύ κακή κατάσταση παρά τα λίγα χλμ και την μέτρια ηλικία, οπότε δεν θα προτιμήσω.
Τα 80ευρώ των Yokohama με τα GOODYEAR, είναι 32% το οποίο -σύμφωνα και με τον λάστιχα μου- δεν το παίρνεις στον δρόμο. Επίσης το CONTINENTAL ultracontact είναι μέτριο στο βρεγμένο, και δεν παρέχει εγγύση σε περίπτωση κλαταρίσματος -
-
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει, ακριβώς στο ύφος του δικού σου ποστ, ότι η σταυροφορία σου κατά των μεγάλων κατασκευαστών ελαστικών είναι γελοία και η εμμονή σου καταντάει αηδία.
Όχι εγώ, πάντως.Μιάς και αναφέρεσαι προσωπικά σε εμένα αντιστοίχως η ανοησία του να λες ότι οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν καλύτερα ελαστικα είναι γελοία και εμμονική καθώς και κομπλεξική και προπάντων τελείως αστηρικτη αφού οι μεγάλοι κατασκευαστές όπως τους λες έχουν βγάλει ουκ ολίγες φορές φόλα ελαστικά.
Επίσης εσύ και οι όμοιοι σου μάλλον δεν ξέρετε και ελληνικα. Όταν κάποιος ρωτάει μεταξύ αυτών τι να επιλέξω και λέτε αλλά αντί άλλων κάτι δεν πάει καλά. Και τέλος φαντάζομαι το 50αρικο που ο φίλος δεν έχει για πέταμα για να φοράει μόνο κσι μόνο το ταμπελάκι του μεγάλου θα του το δώσεις εσύ. Μιας και για εσένα δεν είναι τίποτα να πετάς 50αρικα για το placebo ανωτερότητας των ελαστικων σου κι όχι μόνο.
Αν ρωτούσε κάποιος να του προτείνεις ελαστικά γενικώς τότε μπορείς να του προτείνεις ότι γουστάρεις. Όταν ρωτάει μεταξύ συγκεκριμένων πραγμάτων να του προτεινεις και προτείνεις κάτι άλλο συνοδευόμενο και από σχόλιο για την οικονομική του κατάσταση για την οποία δεν σου πέφτει λόγος τότε τρία τινά υφίστανται. Είτε είσαι ηλιθιος και κακιασμένος είτε δεν ξέρεις να διαβάζεις είτε εξυπηρετείς σκοπιμότητες. Διάλεξε και πάρε.
-
Τα t005 πάντως βλέπω ότι βγαίνουν σε αυτή τη διάσταση, με τη διαφορά που έχουν στην αντίσταση κύλισης θα βγάλει από εκεί τη χρηματική διαφορά...επίσης και τα Uniroyal rainexpert 5 φαίνεται καλή επιλογή
-
Για το panda μιλάμε? 165/65 R14
Άμα τα γκουγκλάρεις σου βγάζει ο σκρουτζ 4 καταστήματα Αττική, πας τα βλέπεις άμα σου αρέσουν τα βάζεις και φεύγεις https://www.skroutz.gr/s/17931708/Bridgestone-Turanza-T005-165-65-R14-79T-Θερινό-Λάστιχο-για-Επιβατικό-Αυτοκίνητο.htmlΓια 10-20 ευρώ πάνω κάτω μη το κάνουμε συνάντηση ΒΠ
-
Yokohama BlueEarth ES32
-
Falken Sincera SN110
-
Kleber Dynaxer HP4
-
Nexen N'Blue HD Plus
-
Barum 5HM
Όλα στα 245-250ευρώ
Από αυτά, Yokohama ή Falken. Βέβαια αν η διαφορά με τα Τ005 δεν είναι μεγάλη, θα σκεφτόμουν και τα Bridgestone.
-
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Yokohama BlueEarth ES32
-
Falken Sincera SN110
-
Kleber Dynaxer HP4
-
Nexen N'Blue HD Plus
-
Barum 5HM
Όλα στα 245-250ευρώ
Από αυτά Yokohama ή Falken. Βέβαια αν η διαφορά με τα Τ005 δεν είναι μεγάλη, θα σκεφτόμουν και τα Bridgestone.
Και για την ακρίβεια τα yokohama δεν είναι δεύτερο ράφι.
-
-
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δεν γνωρίζουμε την οικονομική δυνατότητα του καθένα.Μπροστα σε κατι κινεζικα και κατι θυγατρικες της συμφορας παντως που απ'την πρωτη μερα ειναι για πεταμα, ενα premium 3ετιας και 30.000 χλμ καλυτερο ειναι και με διαφορα.
Νομίζω υπερβάλεις. Θα έλεγε κανείς ότι είσαι λαστίχας και έχεις στοκ μεταχειρισμένων.
-
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Όχι εγώ, πάντως.Οι λαστιχάδες όμως πάντα παρουσιάζουν τις μικρο-εταιρείες σαν θυγατρικές των μεγάλων, απλά με διαφορετικό όνομα.
Έχει δίκιο ο συνφορουμίτης, αν λοιπόν θα πέσετε έξω για 50ε [=12.5/χρόνο]/4ετία, τότε βάλτε τα φθηνότερα. -
Πήγα το πρωϊ να αλλάξω πίσω-μπρος.
Μου λέει «αυτά τα σκασίματα είναι από βάρος και λίγο αέρα»
Με ρωτάει «Βάζεις σιλικόνη στα λάστιχα;»
Απάντηση «Ναι..»
Τιμή για ίδια τετράδα, 320€.
Μετά πήγα στο μανάβικο, αλλά δεν πήρα αγγούρι, το έφαγα στον «λαστιχά»...
-
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Νομίζω υπερβάλεις. Θα έλεγε κανείς ότι είσαι λαστίχας και έχεις στοκ μεταχειρισμένων.
Το πετυχες, λαστιχας μεταχειρισμενων ειμαι και ψαρευω πελατες απο'δω και τους παραπλανω για να μην αγορασουν τα φοβερα και τρομερα γ διαλογης ελαστικα με 50-60 ευρω λιγοτερα (στις διαστασεις που μιλαμε) που ειναι και ιδανικα για drift (αφου εχουν αστεια προσφυση).
-
@bassstarlet said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Πήγα το πρωϊ να αλλάξω πίσω-μπρος.
Μου λέει «αυτά τα σκασίματα είναι από βάρος και λίγο αέρα»
Με ρωτάει «Βάζεις σιλικόνη στα λάστιχα;»
Απάντηση «Ναι..»
Τιμή για ίδια τετράδα, 320€.
Μετά πήγα στο μανάβικο, αλλά δεν πήρα αγγούρι, το έφαγα στον «λαστιχά»...
Tην σιλικονη γιατι στην ανεφερε?
Και τι εννοεις σιλικονη, τα διαφορα γυαλιστικα? Αν ναι και ειναι καλης ποιοτητας παντως σιγουρα δεν προκαλουν φθορες στα πλαινα. -
@bassstarlet
Αυτα ειναι τα goodyear efficientgrip compact? -
Ακριβώς.
-
@bassstarlet said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ακριβώς.
Ποσο καιρο τα ειχες ?
Κατι σε ρωτησε κι αλλος παραπανω -
A συγγνώμη, δεν το είδα.
Πρέπει να τα έβαλα '19-'20.
Γιατί μου το ανέφερε...γιατί υποθέτω, πως ξέρει ότι είναι ακατάλληλο (;)
Την έχω ξαναπατήσει με τα απλά γυαλιστικά, στο παρελθόν...
Τέλος από δω και πέρα.
Έβαζα αυτό:
-
Ο @lap στο εδωσε ?
Αυτο δεν ειναι γυαλιστικο ρε φιλε.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]