-
Toyo φοράει πρώτης τοποθέτησης το cx30.Αψογα!
Falken έβαλα στη τέταρτη αλλαγή ελαστικών στο Α5 και ήταν με διαφορά καλύτερα και από Dunlop και από Conti.
Τυχαίο που είναι γιαπωνέζικα άραγε?
Χα χα. -
Πραγματικά κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ή δεν καταλαβαίνουν όντως. Δεν μίλησα ποτέ για ελαστικά β διαλογής ή κινέζικα ή θυγατρικών αλλά για πολύ συγκεκριμενες μάρκες της λεγόμενης mid range κατηγορίας. Toyo, falken, kumho, uniroyal, vredestein, nokian για αυτές μιλάω και όχι για την kitsos tyres!
Ο φίλος μου ανάφερε την φερραρι ότι παίρνει πολύ συγκεκριμένα ελαστικά μόνο του αποδεικνύω το αντίθετο και γράφει περί ιμιτασιόν ανταλακτικών. Τι κάνεις μπάρμπα κουκιά σπερνω το πάτε. Ιμιτασιόν ελαστικά δεν ξέρω εγώ να υπάρχουν πάντως. Οπότε το θέμα με την φερραρι έκλεισε.
Πιο πριν άλλος φίλος έλεγε ότι τα ελαστικά της mid κατηγορίας είναι επικύνδυνα, γλυστράνε και τα ρέστα. Αναφέρομαι στους δείκτες των τεστ που αποδεικνύουν το αντίθετο και τσακ μετά βγαίνει το θέμα της κατανάλωσης. Αποφασίστε είναι επικυνδυνα τα ελαστικά της mid η τραβάνε πιο πολυ καύσιμο; καθώς το ένα δεν έχει καμία σχέση με το άλλο. Αλλά ακόμα και ως προς την κατανάλωση mid ελαστικά έχουν την ίδια κατανάλωση ή και καλύτερη. Λοιπόν πάλι τι κάνεις μπάρμπα κουκιά σπερνω.
Μετά πετάγεται ένας άλλος και αναφέρει κάτι μάρκες από την budget κατηγορία και ομιλεί για την ανωτερότητα των premium. Μόνο που εγώ δεν μίλησα ποτέ για την budget κατηγορία αλλά για την mid και μάλιστα για συγκεκριμένες εταιρείες με δικά τους εργοστάσια, δικό τους τμημα έρευνας και ανάπτυξης και όχι για θυγατρικές της κακιάς ώρας ούτε για κινέζικα, τουρκικά και αρβανίτικα ελαστικά.
Για να μην το πολυκουράζουμε όλα τα παραπάνω δείχνουν πανικό και έλλειψη επιχειρήματων. Καταλήγουμε ότι ορισμένοι γουστάρεται premium ελαστικά γιατί έτσι σας αρέσει κατά το γνωστό σλόγκαν γνωστής μπύρας. Το θέμα καταντάει ταυτόχρονα διασκεδαστικό, κουραστικό και τραγικό. Λοιπόν προτείνω να φτιάξετε ένα θέμα με τίτλο "πόσο γουστάρω την Michelin, bridgestone, hankook, pirelli, continental, good year και Dunlop".
Εδώ το θέμα έχει τίτλο περί ελαστικών γενικώς. Δυστυχώς δεν είναι τυχαίο που είμαστε η χώρα που στην παγκόσμια ιστορία δέχτηκε 4 μνημόνια! Αυτό τα λέει όλα. Και με φωνές σαν του Αδώνιδος που έλεγε ότι το μνημόνιο είναι για καλό. Βρίζουμε οι ελληναρες τα αμερικανάκια τα οποία μετά λύπης διαπιστώνω ότι έχουν πολύ μεγαλύτερη καταναλωτική συνείδηση και ευφυΐα. Εδώ ακόμα επιλέγουμε με την λογική ότι ακριβότερο και καλύτερο ή αυτό μου το πρότεινε ο τρίτοξάδερφος του μπατζανακη της γειτόνισσας που ξέρει από αυτά...
Υγ. Αν θέλετε να πιάσουμε και τον τομέα των ανταλλακτικών οκ. Δεν ξαναπαίρνω γερμανικό ανταλλακτικό χρυσοπληρωμένο και made in China, Mexico, Singapore που νά ειναι από την Δευτέρα μέχρι την Τρίτη. Προτιμώ γαλλικό, ιταλικό ή ακόμα και πολωνικό φτιαγμένα στην Ευρώπη σε χώρες με παράδοση στην βιομηχανία κι όχι από τον μεξικάνο τον συμπαθέστατο κατά τα άλλα που μέχρι εχτές μάζευε ντομάτες και δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ στο Μεξικό χωρίς εκπαίδευση για ένα κομμάτι ψωμί στο εργοστάσιο της γερμανικής φίρμας. Γιατί σκ@τ@ πληρώνεται σκ@τ@ προϊόν θα παράγει κιόλας. Και μην μου πείτε για τον γερμανικό ποιοτικό έλεγχο όταν ελέγχουν ένα κομμάτι ανά κάμποσες χιλιάδες. Λοιπόν τα ψέμματα τελείωσαν στις μέρες μας. Ούτε η τιμή πλέον είναι ενδεικτική της ποιότητας, ούτε η εταιρεία, ούτε η έδρα κάθε εταιρείας. Γιατί πολύ απλά η ιδιοκτήτρια εταιρεία δεν σημαίνει ότι είναι πλέον η εταιρεία παραγωγής ούτε η έδρα της εταιρείας έχει καμία σχέση με την χώρα παραγωγής και την ποιότητα του τελικού παραγόμενου προϊόντος. Δεν πάμε φυσικά σε noname αλλά μεταξύ των γνωστών εταιρειών δεν πάμε με βαση την τιμή ως ένδειξη της ποιότητας. Γιατί πολύ απλά ένα ακριβό τακακι textar μπορεί να είναι χειρότερο από ένα φθηνότερο valeo. Γιατί το πρώτο μπορεί να είναι φτιαγμένο στην Ινδονησία και το δεύτερο στην Γαλλία. Και με καλύτερη απόδοση. Τυχαίο το παράδειγμα και πάλι αλλά με πραγματική βάση. Αυτά...
-
@kostis20 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Toyo φοράει πρώτης τοποθέτησης το cx30.Αψογα!
Falken έβαλα στη τέταρτη αλλαγή ελαστικών στο Α5 και ήταν με διαφορά καλύτερα και από Dunlop και από Conti.
Τυχαίο που είναι γιαπωνέζικα άραγε?
Χα χα.Όχι ρε φίλε μην τα λες κι εσύ σαν εμένα, αυτά... Toyo και falken καλά ελαστικά; Μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Michelin είχες βάλει ή κοντινενταλ και μπέρδεψες τις ετικέτες!
Αν η εταιρεία δεν σου πιάνει τον κ@λο στην τιμή το ελαστικό δεν είναι καλό! Τέρμα και γεγονός...!
-
Μετά το lpg , η μάστιγα στενόμυαλοι επεκτείνονται στα ελαστικά .
Σειρά έχουν τα τακάκια άραγε? -
Λυχνίας σβησθείσης πάσα γυνή ομοία. Τα ακριβά γούστα πλερώνονται αλλά στην δράση το ακριβό δεν έχει διαφορά... Από λάστιχα μέχρι γυναίκες. Και πολλές φορές το ακριβό σου βγαίνει και σκάρτο. Για να μην πω τις περισσότερες!
-
@ohristou said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ο φίλος μου ανάφερε την φερραρι ότι παίρνει πολύ συγκεκριμένα ελαστικά μόνο του αποδεικνύω το αντίθετο και γράφει περί ιμιτασιόν ανταλακτικών. Τι κάνεις μπάρμπα κουκιά σπερνω το πάτε. Ιμιτασιόν ελαστικά δεν ξέρω εγώ να υπάρχουν πάντως. Οπότε το θέμα με την φερραρι έκλεισε.
Όχι καθόλου δεν έκλεισε. Το λινκ που έβαλες δείχνει ότι πολλές εταιρείες βγάζουν λάστιχα στις διαστάσεις μιας Ferrari. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ειδικά φτιαγμένα για αυτά τα αυτοκίνητα. Όπως εξήγησα και πριν, η Ferrari έχει συνεργασία με ορισμένες εταιρείες (αυτήν την στιγμή είναι οι Pirelli, Michelin και Bridgestone - παλιότερα ήταν και η Goodyear), που εξελίσσουν κάποια λάστιχα ειδικά για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Οι αναρτήσεις, τα ηλεκτρονικά κλπ εξελίσσονται σε συνεργασία με λάστιχα που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, κατά απαίτηση στης Ferrari (και άλλων κατασκευαστών αντίστοιχα) Μάλιστα ενώ έχουν ίδιο όνομα με όλα τα άλλα της σειράς (π.χ. Michelin Pilot Sport Cup 2) δεν είναι ίδια με τα υπόλοιπα με αυτό το όνομα, πρέπει να ζητήσεις τον κωδικά που δηλώνει ότι είναι για Ferrari (K1 για παράδειγμα), Το ίδιο κάνουν και άλλοι κατασκευαστές (των Porsche έχουν κωδικό Ν01 ή 02). Μπορείς να βάλεις κάποιο άλλο λάστιχο; Ναι, αλλά είναι το αντίστοιχο με το να βάλεις ένα μη γνήσιο ανταλλακτικό στο αυτοκίνητο. Μπορεί να κάνει μια χαρά την δουλειά, αλλά δεν είναι το ίδιο. Τώρα για κουκιά δεν ξέρω, εσύ φαίνεσαι ειδικός.
Από εκεί και πέρα αν θα είναι καλό ένα προϊόν δεν εξαρτάται από την χώρα παραγωγής αλλά από τις προδιαγραφές του εργοστασίου. Πολλές φορές τα καινούρια εργοστάσια ενός κατασκευαστή (οποιουδήποτε προϊόντος) σε τριτοκοσμικές χώρες βγάζουν καλύτερα προϊόντα από ότι σε βιομηχανικές γιατί απλούστατα έχουν νέα μηχανήματα παραγωγής και εφαρμόζουν υψηλότερα στάνταρ. Θα πω στον προηγούμενό μου κλάδο (υλικά συσκευασίας), το εργοστάσιο του Μαϊλη στην Πολωνία έβγαζε καλύτερο stretch film από αυτό της Αλεξανδρούπολης. Ελληνική εταιρεία που απλά άνοιξε νέο εργοστάσιο εκεί και τα εκεί προϊόντα ήταν καλύτερα.
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Όχι καθόλου δεν έκλεισε. Το λινκ που έβαλες δείχνει ότι πολλές εταιρείες βγάζουν λάστιχα στις διαστάσεις μιας Ferrari. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ειδικά φτιαγμένα για αυτά τα αυτοκίνητα. Όπως εξήγησα και πριν, η Ferrari έχει συνεργασία με ορισμένες εταιρείες (αυτήν την στιγμή είναι οι Pirelli, Michelin και Bridgestone - παλιότερα ήταν και η Goodyear), που εξελίσσουν κάποια λάστιχα ειδικά για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Οι αναρτήσεις, τα ηλεκτρονικά κλπ εξελίσσονται σε συνεργασία με λάστιχα που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, κατά απαίτηση στης Ferrari (και άλλων κατασκευαστών αντίστοιχα) Μάλιστα ενώ έχουν ίδιο όνομα με όλα τα άλλα της σειράς (π.χ. Michelin Pilot Sport Cup 2) δεν είναι ίδια με τα υπόλοιπα με αυτό το όνομα, πρέπει να ζητήσεις τον κωδικά που δηλώνει ότι είναι για Ferrari (K1 για παράδειγμα), Το ίδιο κάνουν και άλλοι κατασκευαστές (των Porsche έχουν κωδικό Ν01 ή 02). Μπορείς να βάλεις κάποιο άλλο λάστιχο; Ναι, αλλά είναι το αντίστοιχο με το να βάλεις ένα μη γνήσιο ανταλλακτικό στο αυτοκίνητο. Μπορεί να κάνει μια χαρά την δουλειά, αλλά δεν είναι το ίδιο. Τώρα για κουκιά δεν ξέρω, εσύ φαίνεσαι ειδικός.
Από εκεί και πέρα αν θα είναι καλό ένα προϊόν δεν εξαρτάται από την χώρα παραγωγής αλλά από τις προδιαγραφές του εργοστασίου. Πολλές φορές τα καινούρια εργοστάσια ενός κατασκευαστή (οποιουδήποτε προϊόντος) σε τριτοκοσμικές χώρες βγάζουν καλύτερα προϊόντα από ότι σε βιομηχανικές γιατί απλούστατα έχουν νέα μηχανήματα παραγωγής και εφαρμόζουν υψηλότερα στάνταρ. Θα πω στον προηγούμενό μου κλάδο (υλικά συσκευασίας), το εργοστάσιο του Μαϊλη στην Πολωνία έβγαζε καλύτερο stretch film από αυτό της Αλεξανδρούπολης. Ελληνική εταιρεία που απλά άνοιξε νέο εργοστάσιο εκεί και τα εκεί προϊόντα ήταν καλύτερα.
Aυτό που αναφέρεις για την Ferrari φίλε μου είναι το ίδιο με την τάδε εταιρεία που προτείνει λάδι από την τάδε μάρκα μόνο. Λες και αν βάλεις άλλη μάρκα το αυτοκίνητο θα εκραγεί. Λοιπόν αυτά είναι αστεία πράγματα που μου λες... Ελαστικά που προτείνει η Ferrari... Οκ! Τα ελαστικά φίλε μου έχουν και αυτά προδιαγραφές ξέρεις. Αν το ελαστικό έχει τις προδιαγραφές που θέλει το αντίστοιχο αυτοκίνητο είτε φερραρι είναι είτε fiat είναι ένα και το αυτό. Δείκτης ταχύτητας, δείκτης φορτίου, διάσταση. Από εκεί και έπειτα αυτό που λες δεν ισχύει. Η φερραρι επίσης ειχε συνεργασία με την shell για την ανάπτυξη των λιπαντικών και καυσίμων. Αν βάλεις άλλη εταιρεία λάδια ή καύσιμο στην φερραρι θα πάθει κάτι ή υπάρχει κανείς να στο απογορεύει; Όχι αρκεί το λάδι που θα βάλεις στην φερραρι να έχει τις προδιαγραφές που θέλει η φερραρι. Λοιπόν εκτιθεστε με αυτά που λέτε ειλικρινά... Και εν πασει περιπτώσει πες ότι έχεις δίκιο που δεν έχεις αλλά για χαρην της κουβέντας ας πούμε ότι έχεις... Ήρθε κανένας με φερραρι στο φόρουμ να ρωτήσει για ελαστικά και δεν τον πήραμε χαμπάρι; Ημαρτον δηλαδή με το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα και τα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...
Ως προς τα ανταλλακτικά... Τυχαίο που τα leforder για παράδειγμα από όταν πήγαν την κατασκευή στην Κίνα έγιναν χρέπι; και όσοι τα έβαζαν μετά από λίγο ήθελαν αλλαγή... Αλλά το προσπερνώ. Σημασία δεν έχει λοιπόν η χώρα κατασκευής αλλά το αν τηρούνται τα στάνταρ. Και όταν πληρώνω ένα ανταλλακτικό διπλή τιμή γιατί είναι δήθεν ποιοτικό γερμανικό και η ποιότητα του είναι για τα μπάζα δεν θα το προτιμήσω... Τι να κάνουμε τώρα; Η αν προσφέρει ίδια ποιότητα με ένα φθηνότερο θα αγοράσω το φθηνότερο κι όχι αυτό που μου μοσχοπουλαει την στάμπα. Κατανοητό; Δεν είναι και πυρηνική φυσική.
Μόνο μην με πάτε σε λίγο και σε συζήτηση για αγγούρια και ντομάτες... Αυτό φοβάμαι. Αλλά ακόμα και εκεί η τιμή δεν παίζει ρόλο. Πας στο σούπερ μάρκετ και η ακριβή ντομάτα είναι σαπίλα σκέτη και πας στην λαϊκή και παίρνεις μισή τιμή ντοματαρα. Όποιος βαριέται να πάει στην λαϊκή ας πάρει τις σαπίλες του σούπερ μάρκετ διπλή τιμή. Η ακόμα και καλές να είναι οι ντομάτες του σούπερ μάρκετ, οι ίδιες στην λαϊκή είναι πιο φτηνές. Τι να κάνουμε; Οποίοι βαριούνται ή κάτι κυρίες που θέλουν να πουλάνε μούρη ακόμα και στις ντομάτες από σούπερ μάρκετ θα τις πάρουν!
Και κάτι τελευταίο όχι σε εσένα προσωπικά. Αυτοί που έχουν απξψη για τα mid ελαστικα και τα θάβουν έχουν βάλει ποτέ τέτοια ελαστικά; Γιατί εκφέρουνε άποψη παρατηρώ άτομα που δεν έχουν βάλει καν τέτοια ελαστικά. Και ομιλώ για toyo, falken, kumho, uniroyal, vredestein, Nokian και όχι για τα σαπακια που πουλάνε οι θυγατρικές των μεγάλων τύπου sava, kormoran, kleber και δεν συμμαζεύεται.
Οποίος έχει βάλει λοιπόν σε δεδομένο αυτοκίνητο ένα ελαστικό εκ των παραπάνω που αναφέρω και εκ των μεγάλων και είχε θέμα ας μας πει μοντέλο ελαστικού, το πρόβλημα που είχε και το μοντέλο του premium ελαστικού και πως συμπεριφερθηκε. Γιατί έτσι γενικώς και αορίστως κουβέντα δεν γίνεται. Και φυσικά στο ίδιο αυτοκίνητο να είναι φορεμένα τα ελαστικά και σε ίδιες συνθήκες χρήσης
-
Πραγματικά δεν γνωρίζεις μάλλον ότι αυτές οι εταιρείες εξελίσσουν ελαστικά και αναρτήσεις/ηλεκτρονικά κλπ μαζί. Ζητάει π.χ. ο κατασκευαστής πιο μαλακή γόμα και πιο σκληρό σκελετό μπροστά (γιατί έχουν άλλες διαστάσεις και προδιαγραφές μπρος-πίσω) ή πίσω κλπ. Δεν είναι ίδια δηλαδή με το ίδιο μοντέλο ελαστικού του εμπορίου. Οι άλλες εταιρείες ελαστικών, που δεν έχουν αυτήν την συνεργασία, δεν έχουν λάστιχα ειδικά για αυτά τα αυτοκίνητα. Μπορείς να βάλεις διαφορετικά λάστιχα, αλλά δεν θα έχει την συμπεριφορά που θα είχε με τα λάστιχα που εξελίχθηκαν ειδικά για αυτό!
With Michelin tires, K1, K2, and K3 represent Ferrari and Maserati specifications – these tyres are developed and produced according to certain specifications and requirements of the vehicle manufacturers. K1 and K2 feature new rubber compounds and modern tread patterns; these should not be mounted together with older tread patterns.
Note: These tires can also be employed on other vehicles.With Pirelli tires, the abbreviations stand for:
Technical designation K1: Designation for various tread pattern
Technical designation K2: Designation for various tread pattern
Technical designation KA: Designation for various dimension/size
https://www.mytyres.co.uk/FAQs/k1-ka-k-k2-k3.html
Το γνωρίζω καλά το θέμα, επειδή είχα αυτοκίνητο που είχε λάστιχα με προδιαγραφές για αυτό. Όσο για Ferrari, καλός μου φίλος είχε 430, και το είχαμε ψάξει. Είσαι μάλλον νέος στο φόρουμ, έγραφε εδώ για χρόνια, αλλά δεν γράφει πια. Παλιά είχαμε μερικά τέτοια αυτοκίνητα στο Forum.
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Πραγματικά δεν γνωρίζεις μάλλον ότι αυτές οι εταιρείες εξελίσσουν ελαστικά και αναρτήσεις/ηλεκτρονικά κλπ μαζί. Ζητάει π.χ. ο κατασκευαστής πιο μαλακή γόμα και πιο σκληρό σκελετό μπροστά (γιατί έχουν άλλες διαστάσεις και προδιαγραφές μπρος-πίσω) ή πίσω κλπ. Δεν είναι ίδια δηλαδή με το ίδιο μοντέλο ελαστικού του εμπορίου. Οι άλλες εταιρείες, που δεν έχουν αυτήν την συνεργασία, δεν έχουν λάστιχα ειδικά για αυτά τα αυτοκίνητα. Μπορείς να βάλεις διαφορετικά λάστιχα, αλλά δεν θα έχει την συμπεριφορά που θα είχε με τα λάστιχα που εξελίχθηκαν ειδικά για αυτό!
With Michelin tires, K1, K2, and K3 represent Ferrari and Maserati specifications – these tyres are developed and produced according to certain specifications and requirements of the vehicle manufacturers. K1 and K2 feature new rubber compounds and modern tread patterns; these should not be mounted together with older tread patterns.
Note: These tires can also be employed on other vehicles.With Pirelli tires, the abbreviations stand for:
Technical designation K1: Designation for various tread pattern
Technical designation K2: Designation for various tread pattern
Technical designation KA: Designation for various dimension/size
https://www.mytyres.co.uk/FAQs/k1-ka-k-k2-k3.html
Το γνωρίζω καλά το θέμα, επειδή είχα αυτοκίνητο που είχε λάστιχα με προδιαγραφές για αυτό. Όσο για Ferrari, καλός μου φίλος είχε 430, και το είχαμε ψάξει. Είσαι μάλλον νέος στο φόρουμ, έγραφε εδώ για χρόνια, αλλά δεν γράφει πια. Παλιά είχαμε μερικά τέτοια αυτοκίνητα στο Forum.
Φιλεμλυ εντάξει. Όταν λοιπόν συζητήσουμε για φερραρι το βλέπουμε το θέμα. Για το Ibiza και το golf που συζητάμε εδώ πες μου σε τι διαφωνείς με τα λεγόμενα μου. Στο Ibiza των 80 ιππων είτε κοντινενταλ βάλεις είτε toyo άρχοντας θα είσαι. Αν βάλεις kormoran αλλάζει το θέμα.
-
Εσύ ανέφερες την Ferrari και σου είπα ότι ορισμένα αυτοκίνητα έχουν λάστιχα ειδικά λάστιχα εξελιγμένα για αυτά.
Αν δεν υπάρχει ειδικά εξελιγμένο λάστιχο, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Που ακόμα και ειδικά εξελιγμένο λάστιχο να υπάρχει για ένα αυτοκίνητο, δεν υπάρχει πρόβλημα αν μπει λάστιχο που έχει τις προβλεπόμενες διαστάσεις και δείκτες ταχύτητας και βάρους. Απλά δεν θα είναι το ίδιο στον δρόμο με το αν φορούσε το ειδικά εξελιγμένο. -
@ohristou Κατα βάση συμφωνώ σε αυτά που λες , έχω περάσει από premium και τώρα τελευταία έχω καταλήξει σε δύο οχήματα της οικογένειας σε falken sn832 και Uniroyal rain expert 3 και 5 και έχω μείνει ενθουσιασμένος. Η διαφορά τιμής στα premium δεν με ενοχλησε ιδιαίτερα καθώς έκανα έρευνα αγοράς και πάντα έβρισκα κάποια προσφορά καλή με έκπτωση (βλέπε προσφορά ασφαλείας anytime , κουπόνια βενζίνης, κτλ κατά καιρους) οπότε και τα αγόραζα σε αρκετά καλές τιμές.
Τώρα είμαι σε αγορά ελαστικών για το suv μου και θέλω να βάλω all season . Ποιο λαστιxo θα έβαζες λοιπον σε mid κατηγορία που να είναι αξιολογο? Προσωπικά μετά από ψάξιμο στα διάφορα κανάλια εξωτερικού του YouTube έχω καταλήξει στα Goodyear 4season vector gen3 τα οποία έχουν έλλειψη στο δεικτη ταχύτητας που τα θέλω (Η) οπότε είμαι στο ψάξιμο ακόμη. -
@cson said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@ohristou Κατα βάση συμφωνώ σε αυτά που λες , έχω περάσει από premium και τώρα τελευταία έχω καταλήξει σε δύο οχήματα της οικογένειας σε falken sn832 και Uniroyal rain expert 3 και 5 και έχω μείνει ενθουσιασμένος. Η διαφορά τιμής στα premium δεν με ενοχλησε ιδιαίτερα καθώς έκανα έρευνα αγοράς και πάντα έβρισκα κάποια προσφορά καλή με έκπτωση (βλέπε προσφορά ασφαλείας anytime , κουπόνια βενζίνης, κτλ κατά καιρους) οπότε και τα αγόραζα σε αρκετά καλές τιμές.
Τώρα είμαι σε αγορά ελαστικών για το suv μου και θέλω να βάλω all season . Ποιο λαστιxo θα έβαζες λοιπον σε mid κατηγορία που να είναι αξιολογο? Προσωπικά μετά από ψάξιμο στα διάφορα κανάλια εξωτερικού του YouTube έχω καταλήξει στα Goodyear 4season vector gen3 τα οποία έχουν έλλειψη στο δεικτη ταχύτητας που τα θέλω (Η) οπότε είμαι στο ψάξιμο ακόμη.Θα σου απαντήσω ειλικρινά. Σε all season δεν θα έβαζα ακόμα από mid range κατηγορία καθώς ακομα και οι premium εταιρείες στη συγκεκριμένη κατηγορία ακόμα το ψάχνουν. Το good year που αναφέρεις έχει καλές κριτικές. Αλλά προσωπικη άποψη πάντα... All season ελαστικο δεν θα έβαζα από καμία εταιρεία. Για την Ελλάδα ειδικά τα θεωρώ ακατάλληλα. Γιατί καλοκαίρι ακόμα και στις κρύες μας περιοχές χτυπάμε πολύ μεγάλες θερμοκρασίες που σκοτώνουν τα all season. Αν μένεις σε περιοχή Βόρεια καλύτερα χειμερινό και θερινό παρά 4 εποχών.
Προσωπική άποψη πάντα.
-
Ναι εντάξει η Φερραρι και τα υπόλοιπα υπεραυτοκίνητα είναι παντελώς ακραία παραδείγματα σε σχέση με αυτά που συζητάμε.
Σε καθημερινά αυτοκίνητα δε κάνει καμια διαφορα αν θα μπουν ΜΟ ή όχι πχ .Εκτός απο τη τιμή. -
Άλλο το ΜΟ και άλλο το αποκλειστικα σχεδιασμένο για ΕΝΑ αυτοκίνητο που συζητάτε δύο σελίδες τώρα. Το αν μιλάμε για Ibiza 80 ίππων δεν σημαίνει ότι αυτό δεν έχει ψυχή σε σχέση με ένα w212 300+ ίππων όταν πρόκειται για λάστιχα.
Ohristou γιατί φοβάσαι τα mid range ελαστικά στην κατηγορία all weather και winter? Συνήθως είναι οι δυο κατηγορίες που τα λάστιχα ξεβρακωνονται με το καλημέρα και δεν περιμένουν να περάσουν 1-2 χρόνια χρήσης. Παράλληλα πρέπει να ικανοποιήσουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα ( μέχρι και την κατανάλωση που σνομπαρεις,και εγώ δεν έδινα σημασία παλιότερα). Στα τεστ ,σε αυτές τις δύο κατηγορίες το βαρέλι δεν έχει πάτο με τις διαφορές να είναι τρομακτικές συνήθως.
Στα δε winter επειδή φοράω μια ζωή τα hankook ήταν μετά το 1-2 χρόνια ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΑ ( Έχω μια τετράδα eurotec του 1998? Και όσες φορές τα βαλα για εκτός δρόμου δουλειά μέχρι και σε άσφαλτο βρεγμένη έπιαναν.
Τα χανκοοκ για την ιστορία σε κάποιο μακρινό ταξίδι προφανώς κάηκαν εξού και η ραγδαία κατρακύλα ενώ τα Κόντι έχουν γόμα που ΔΕΝ θερμαίνεται ο κόσμος να χαλάσει . Σε παγωμένο χιόνι το χανκοοκ no grip , με Κόντι σε ίδιες συνθήκες grip παντού και στο τιμόνι και φρένο. Κάπως έτσι το Κόντι είναι πιο ακριβό με τρελό r&d από πίσω ενώ το χανκοοκ ξαναζεσταμενο φαγητό σε άλλο καλούπι πράγματα που δεν γινόταν με τα χειμερινά ήδη από τη δεκαετία του 90.........
Κατά τα άλλα η χανκοοκ ναι πιθανόν ισχύει ότι έβγαλε αξιόλογα θερινά όπως λένε τα παιδιά εδώ. -
Νομίζω ότι τελικά είναι πολύ υποκειμενικό το τι πιστεύουμε εμείς για ένα μοντέλο ελαστικού, δεδομένου ότι δεν έχουμε όλοι:
-το ίδιο αμάξι
-τις ίδιες διαστάσεις
-τις ίδιες συνθήκες
-την ίδια αντίληψη
-κλπΕδώ η πλειοψηφία εκεί έξω δεν γνωρίζει πόσο αέρα παίρνουν τα λάστιχα του.
Εγώ από "Β" ελαστικά έχω ανάμικτη εμπειρία (καλή από falken, κακή από hankook), αλλά από την "Α" κατηγορία δεν έχω ιδιαίτερα αρνητική στο σύνολο της. Γι αυτό και ψωνίζω από το πάνω ράφι, για να τα κρατάω και λίγο περισσότερο. Γιατί αν βάλω μούφα λάστιχο για να γλιτώσω 80ε/4ετία, θα έχω απλά ένα κακό λάστιχο για 4 χρόνια! -
Για την all weather κατηγορία δεν εμπιστεύομαι ούτε mid ούτε premium καθότι δεν με πείθουν. Θεωρώ ότι είναι μια μετριότητα παντού χειμώνα καλοκαίρι.
Και όσο και να αναπτυχθεί η γόμα τους δεν θα παύουν να είναι συμβιβασμός στο ζεστό αλλά και στο κρύο σε σχέση με ένα θερινό και χειμερινό ελαστικό. Από εκεί και έπειτα ένα all weather ελαστικό είτε από premium είτε από mid κατηγορία θέλει προσαρμογή στην οδήγηση προς τα κάτω. Πάντα ένας γάμος θέλει συμβιβασμούς και το πάντρεμα χειμερινού και θερινού δεν αποτελεί εξαίρεση. Ειδικά για την Ελλάδα δεν ξέρω και την χρησιμότητα των 4 εποχών ελαστικών. Τεσπα!
Όσον αφορά τα υπόλοιπα ως γενικό σχόλιο θα πω το εξής. Δεν με αφορά η σύγκριση εταιρειών αλκα μοντέλων ελαστικών. Το έχω πει από την αρχή. Δεν ισχύει για μένα ότι είναι continental και είναι εγγύηση ή είναι toyo και είναι εγγύηση.
Ως προς την κατανάλωση παίζουν πολλά ρόλο. Το falken 310 έχει αυξημένη αντίσταση κύλησης αλλά όταν πρωτοβγήκε βεντούζαρε σε στεγνό και βρεγμένο παραπάνω και απο premium εταιρείες. Αυξημένη αντίσταση κύλησης σημαίνει αυξημένη περιοχή πέλματος ελαστικού σε επαφή με τον δρόμο. Επομένως καλύτερο πάτημα αν κι όχι απαραίτητα. Επομένως ο καθένας επιλέγει σύμφωνα με τις πρωτεραιοτητες που θέτει από ένα ελαστικό. Στο falken συγχωρείς την αυξημένη αντίσταση κύλισης για την αυξημένη απόδοση που σου προσφέρει. Σε ένα κακοσχεδιασμένο ελαστικό που η αυξημένη αντίσταση κύλισης δεν μεταφράζεται σε απόδοση δεν την συγχωρείς. Για αυτό είμαστε εδώ να συζητάμε λοιπόν και η εξαρχής ένσταση μου είναι οι αφορισμοί τύπου premium μόνο και τίποτα άλλο αν θες ασφάλεια ή οικονομία. Δεν είναι έτσι... Κάθε ελαστικό είτε premium είτε mid έχει συν και πλην και κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις από επιμέρους δείκτες απόδοσης. Εμένα αυτό που με αφορά σαν καταναλωτή είναι να μην πάρω ένα επικυνδυνο ελαστικό. Και οι μάρκες που αναφέρω από την mid range κατηγορία κι οχι όλες προσφέρουν ασφαλή και καλά ελαστικά και μάλιστα σε πιο προσιτή τιμή. Είναι αξιόλογες και αξιόπιστες all around λύσεις. Για παράδειγμα το kumho βγήκε πρώτο σε φρενάρισμα στεγνού και σε κράτημα τρίτο στα τελευταία τεστ. Στο βρεγμένο βγήκε στον μέσο όρο από τους μεγάλους ενώ βγήκε αρκετά καλό στην αντίσταση υδρολισθησης ξεπερνώντας και premium ελαστικά. Ε αυτό το λάστιχο δεν θα το πω επικυνδυνο ούτε σκοτωστρα. Ούτε υστερεί παιδιά. Τώρα αν πάρουμε επιμέρους δείκτες μπορεί να υστερεί στο βρεγμένο αλλά όχι επικυνδυνα. Αντιστοίχως τα premium υστερούν στο στεγνό σε σχέση με το kumho. Έτσι είναι κάθε ελαστικό χάνει κάπου και κερδίζει κάπου αλλού. Εν Ελλάδι και Αττική προτιμώ την απόδοση σε στεγνό καθώς 8 μήνες από τους 12 στεγνό έχουμε. Αν και φέτος είχαμε 12 μήνες στους 12 με στεγνό. Σίγουρα όμως στο βρεγμένο δεν ήταν επικυνδυνο ενώ σε επιμέρους δείκτες όπως υδρολισθησης ήταν από τα κορυφαία. Οι διάφορες στα τεστ είναι πλέον θέμα εκατοστών ενώ με τα κινέζικα είναι δεκάδων μέτρων.
Αυτά... Ο καθένας κρίνει μόνος του. Το σίγουρο είναι πως το απόλυτο στην ζωή δεν υπάρχει.
-
..... Αυξημένη αντίσταση κύλησης σημαίνει αυξημένη περιοχή πέλματος ελαστικού σε επαφή με τον δρόμο.....
Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, δεν είναι ευθέως ανάλογο το ένα με το άλλο! Έχει λογική, αλλά εδώ το θέμα είναι εξαιρετικά δυναμικό, παίζουν ρόλο αρκετά, όπως σύσταση γόμας, tread pattern, σκελετός, ακαμψία, αέρας, θερμοκρασία και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός...
-
@tjk said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
..... Αυξημένη αντίσταση κύλησης σημαίνει αυξημένη περιοχή πέλματος ελαστικού σε επαφή με τον δρόμο.....
Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, δεν είναι ευθέως ανάλογο το ένα με το άλλο! Έχει λογική, αλλά εδώ το θέμα είναι εξαιρετικά δυναμικό, παίζουν ρόλο αρκετά, όπως σύσταση γόμας, tread pattern, σκελετός, ακαμψία, αέρας, θερμοκρασία και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός...
Συμβαίνει όμως σχεδόν σε όλα τα σπορ ελαστικά.
-
Κάποια στιγμή είχε πάρει το μάτι μου μια δοκιμή ελαστικών όπου είχαν μετρήσει το πραγματικό πλάτος ελαστικών διαφόρων εταιριών στην ίδια διάσταση και τα αποτελέσματα ήταν απρόσμενα (για μένα) με διαφορές στο πραγματικό πλάτος της τάξης του + ή - 5% ή και παραπάνω. Παραδείγματος χάριν ελαστικά με πλάτος 225, στην πράξη είχαν πλάτη από 215 ως 235. Από αυτό και μόνο, σίγουρα προκύπτουν ουσιαστικές διαφορές στην αντίσταση κύλισης.
-
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Κάποια στιγμή είχε πάρει το μάτι μου μια δοκιμή ελαστικών όπου είχαν μετρήσει το πραγματικό πλάτος ελαστικών διαφόρων εταιριών στην ίδια διάσταση και τα αποτελέσματα ήταν απρόσμενα (για μένα) με διαφορές στο πραγματικό πλάτος της τάξης του + ή - 5% ή και παραπάνω. Παραδείγματος χάριν ελαστικά με πλάτος 225, στην πράξη είχαν πλάτη από 215 ως 235. Από αυτό και μόνο, σίγουρα προκύπτουν ουσιαστικές διαφορές στην αντίσταση κύλισης.
215?! Φθάνουν και 20 εκ και λιγότερο, έπρεπε να υπάρχει νόμος από την ΕΕ να προστατέψει τον κόσμο,κλέψιμο
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]