-
@panos2171 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Έχεις κάποια επίσημη απάντηση από κάποιον κατασκευαστή ελαστικών για αυτό τον έλεγχο ή το λες σε φάση εμπειρίας;
Αδυνατώ να καταλάβω πως γίνεται με το να πιέσεις ένα ελαστικό να γίνει αντιληπτή η σκληρότητα του σκελετού.
Πίσω από από τη γόμα κρύβεται ο μεταλλικός σκελετός και κάθε γόμα σίγουρα έχει διαφορετικό πάχος.Ο harisma το τεστ της χείρας το έκανε σε ένα λαστιχα που υποτίθεται είχε διαθεσιμα 5-6 ελαστικά διαφόρων εταιρειών σε όχι ζανταρισμενο και φουσκωμένο τροχό. Αν το δοκιμάζει κανείς αυτό με το χέρι σε φουσκωμένο τροχό μαλλον ανέκδοτα λέει η τρολαρει.
-
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@panos2171 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Άρα θες να μας πεις ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να καταλάβεις την ακαμψία ενός ελαστικού πιέζοντάς το με το χέρι στο πλάι.
Εννοείται ότι μπορείς να καταλάβεις πανεύκολα τη δομική ακαμψία του πλαϊνού ενός ελαστικού με το χέρι. Μια δοκιμή θα σε πείσει.
Βεβαίως στη χρήση μπορείς ανάλογα με την πίεση του αέρα που θα βάλεις να διαφοροποιήσεις το αποτέλεσμα. Δηλαδή μπορεί ένα ελαστικό με πιο εύκαμπτα πλαϊνά με 36 psi να αποκτήσει μεγαλύτερη ακαμψία από ένα με πιο άκαμπτα πλαϊνά με 30 psi. Δεν αλλάζει όμως αυτό την κατάταξη όσον αφορά τη δομική ακαμψία του πλαϊνου.
Αυτα με το χερι που λες τα ελεγε και ο τοτος
-
Βρε σεις, πάτε στο λαστιχά σας και κάνετε τη δοκιμή σε μερικά ελαστικά της ίδιας διάστασης. Πιάστε το χείλος του ελαστικού (εκεί που ακουμπάει η ζάντα) και τραβήξτε το προς τα μέσα και προς τα έξω. Θα δείτε μεγάλες διαφορές στη δύναμη που θα χρειαστεί να βάλετε και στην αντίσταση που θα νιώθετε, απόλυτα ενδεικτικές της ακαμψίας του πλαϊνού. Ένα ελαστικό που έχει πιο άκαμπτο πλαϊνό χωρίς να είναι στη ζάντα, θα έχει πιο άκαμπτο πλαϊνό και όταν ζανταριστεί. Απλή φυσική είναι.
Μετά ελάτε να καταγράψετε τις αντιρρήσεις σας και να ειρωνευτείτε...
Υ.Γ.1 @panos2171 : Όχι, δεν έχω αλληλογραφία με κάποιον κατασκευαστή ελαστικών. Έχω βγάλει όμως ένα Πολυτεχνείο, έχω βασικές γνώσεις φυσικής και δομικής και γνωρίζω τη βάση του ορθού πειραματισμού που είναι οι σταθερές και επαναλαμβανόμενες συνθήκες.
Υ.Γ.2 @otokomae : Χαίρομαι που σε ψυχαγωγώ, αλλά θα προτιμούσα να είχες κάποιο αντεπιχείρημα να συζητήσουμε. Δηλαδή να μου έλεγες που βασίζεις την άποψη σου ότι π.χ. ένα ελαστικό Α με πιο άκαμπτο πλαϊνό από ένα άλλο Β, μπορεί όταν ζανταριστεί, το πλαϊνό του να γίνει πιο εύκαμπτο από το πλαϊνό του Β και το αντίθετο. Επίσης δε νομίζω να έχω δώσει δικαιώματα να αμφισβητείται η ειλικρίνεια μου. Δεν "υποτίθεται" ότι δοκίμασα 5-6 διαθέσιμα ελαστικά στο λαστιχά μου. Ο λαστιχάς μου είναι από τους πιο μεγάλους στην Αθήνα και έχει πάντα διαθέσιμα μπροστά στη reception του, τουλάχιστον 7-8 διαφορετικά ελαστικά σε 225/45/17.
Υ.Γ.3 @nikos-golf : Σε ευχαριστούμε για την πολύ χρήσιμη συνεισφορά σου.
-
Harisma μη λες για μένα γιατί εγώ σε έβγαλα και από τη δύσκολη θέση να δίνεις εξηγήσεις και για ζανταρισμενο και φουσκωμένο ελαστικό που εννοουσες σε προηγούμενο post!!!!
Εγώ σε προστατεύω αλλά είσαι αχάριστος. -
Εγώ πάντως λέω το εξής απλό: Η πληροφόρηση και η αμεσότητα δεν είναι άμεση συνάρτηση του "χεράτου" τεστ του πλαϊνού ενός ελαστικού. Απλό παράδειγμα; Τα run-flat έχουν πλαϊνά νταμάρια, αλλά συνήθως κακή πληροφόρηση στο τιμόνι.
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εγώ πάντως λέω το εξής απλό: Η πληροφόρηση και η αμεσότητα δεν είναι άμεση συνάρτηση του "χεράτου" τεστ του πλαϊνού ενός ελαστικού. Απλό παράδειγμα; Τα run-flat έχουν πλαϊνά νταμάρια, αλλά συνήθως κακή πληροφόρηση στο τιμόνι.
Μόνο που εγώ σε κανένα ποστ μου δεν μίλησα για πληροφόρηση. Μόνο για ακαμψία μίλησα. Αν θες, υπόδειξε μου ένα έστω ποστ μου, που να κάνω αναφορά στην πληροφόρηση που δίνει στο τιμόνι.
Και βεβαίως δεν συνέκρινα runflat με μη runflat. Τα πρώτα είναι λόγω κατασκευής πολύ χειρότερα σε απόδοση (σε αρκετούς τομείς) από τα δεύτερα.
-
Ήξερα για το αποκαλούμενο χέρι του Θεού όταν μπήκε το γκολ της Αργεντινής με το Μαραντόνα.
Τωρα έμαθα για το χέρι των ελαστικών. Όσο ζεις μαθαινεις -
Ρε Νικο, ασχολήσου με κάναν άλλο. Αν έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις, με επιχειρήματα, πες το! Αλλιώς, δεν σε παίρνει εδώ...
-
@manast said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@gatoz said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
εχθες εβαλα goodyear 4Seasons Gen-3 225/55 R18 102W XL
για να δουμε τι θα δουμε...
ελπιζω επειδη εχουν σκληροτερα πλαινα (ειναι τα ενισχυμενα) για μεγαλυτερο βαρος που το εχουμε ειναι η αληθεια να αποδωσει. αλλωστε τα μαμα και γλιστραγανε απιστευτα στη βροχη αλλα κυριως δημιουργουσαν πολυ θεμα και στη πραμαικρη νερολακουβα με υδρολισθιση.
το w δινει προβλημα στη τιμη, στα σκρουτζοτετοια που ειναι φθηνα, λιγα που κοιταξα, παραδοση που αργα....Καλοπάτητα. Ποια ήταν αυτά που γλiστράγανε;
ευρεθησαν........
χαχαχα
πράιμασι 4 225/55/18 102xl
τα 4seasons ειναι xl = μεγαλο βαρος = ακαμπτα πλαινα = οτι πρεπει για τον χοντρο γκέι
κατεβηκα προς μεθανα και στον δρομο της επιδαυρου πεταγα, πανω-κατω
μονο στα τουνελ στη εο πανω απο 170-180 ακουγοντουσαν σαν εφ 16 με μετακαυση
μεσα ομως ασιωπη -
@manast said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
εχθες εβαλα goodyear 4Seasons Gen-3 225/55 R18 102W XL
για να δουμε τι θα δουμε...
ελπιζω επειδη εχουν σκληροτερα πλαινα (ειναι τα ενισχυμενα) για μεγαλυτερο βαρος που το εχουμε ειναι η αληθεια να αποδωσει. αλλωστε τα μαμα και γλιστραγανε απιστευτα στη βροχη αλλα κυριως δημιουργουσαν πολυ θεμα και στη πραμαικρη νερολακουβα με υδρολισθιση.
το w δινει προβλημα στη τιμη, στα σκρουτζοτετοια που ειναι φθηνα, λιγα που κοιταξα, παραδοση που αργα....Καλοπάτητα. Ποια ήταν αυτά που γλiστράγανε;
ευρεθησαν........
χαχαχα
πράιμασι 4 225/55/18 102xl
τα 4seasons ειναι xl = μεγαλο βαρος = ακαμπτα πλαινα = οτι πρεπει για τον χοντρο γκέι
κατεβηκα προς μεθανα και στον δρομο της επιδαυρου πεταγα, πανω-κατω
μονο στα τουνελ στη εο πανω απο 170-180 ακουγοντουσαν σαν εφ 16 με μετακαυση
μεσα ομως ασιωπηΑρα αν καταλαβαίνω σωστά, τα πράιμασι 4 είναι αυτά που γλιστράνε στη βροχή. Χρήσιμο δεδομένο.
Πάντως σου θυμίζω, ότι με τα crossclimate, είχα αντίστοιχα εγώ γλίστρημα στο βρεγμένο.
Σε κάθε περίπτωση, ασφαλείς διαδρομές! -
Καλησπέρα.
Έβαλα σήμερα στον Φωκά τα Continental Premium Contact 7 205/55/16. Το θέμα είναι ότι χωρίς να με ενημερώσει μου έβαλε τα 91H και όχι τα 91V που είχα πριν (Turanza T005). Γνωρίζω τις διαφορές τους στα χαρτιά αλλά επειδή είμαι ψείρας το μυαλό μου δεν λέει να ξεκολλήσει. Αυτός λέει ότι για την οδήγηση που κάνω μες την πόλη θα είναι και καλύτερα και ότι δεν υπάρχει διαφορά αλλά . . . Εσείς οι "γνώστες" τι λέτε; Είμαι ΟΚ; Τα κρατάω ή όχι; -
@paidimalama said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα.
Έβαλα σήμερα στον Φωκά τα Continental Premium Contact 7 205/55/16. Το θέμα είναι ότι χωρίς να με ενημερώσει μου έβαλε τα 91H και όχι τα 91V που είχα πριν (Turanza T005). Γνωρίζω τις διαφορές τους στα χαρτιά αλλά επειδή είμαι ψείρας το μυαλό μου δεν λέει να ξεκολλήσει. Αυτός λέει ότι για την οδήγηση που κάνω μες την πόλη θα είναι και καλύτερα και ότι δεν υπάρχει διαφορά αλλά . . . Εσείς οι "γνώστες" τι λέτε; Είμαι ΟΚ; Τα κρατάω ή όχι;Ωραίο nickname!
-
Καλησπέρα.
Έβαλα σήμερα στον Φωκά τα Continental Premium Contact 7 205/55/16. Το θέμα είναι ότι χωρίς να με ενημερώσει μου έβαλε τα 91H και όχι τα 91V που είχα πριν (Turanza T005). Γνωρίζω τις διαφορές τους στα χαρτιά αλλά επειδή είμαι ψείρας το μυαλό μου δεν λέει να ξεκολλήσει. Αυτός λέει ότι για την οδήγηση που κάνω μες την πόλη θα είναι και καλύτερα και ότι δεν υπάρχει διαφορά αλλά . . . Εσείς οι "γνώστες" τι λέτε; Είμαι ΟΚ; Τα κρατάω ή όχι;σε τι αυτοκινητο? στην ιδια τιμη?
-
Έχεις δίκιο, ξεχάστηκα. Ford Focus mk2 2009 1600 115hp. Ίδια τιμή. Οδήγηση πόλη (Αθήνα), δεν το τρέχω (εθνική 120-140) απλώς οδηγάω λίγο νευρικά.
Ρωτάω κιόλας γιατί το αμάξι "μαμά" είχε τα V και όχι τα H. -
Έχεις δίκιο, ξεχάστηκα. Ford Focus mk2 2009 1600 115hp. Ίδια τιμή. Οδήγηση πόλη (Αθήνα), δεν το τρέχω (εθνική 120-140) απλώς οδηγάω λίγο νευρικά.
Ρωτάω κιόλας γιατί το αμάξι "μαμά" είχε τα V και όχι τα H.Χωρίς να έχω ...πτυχίο στα ελαστικά, καλά στα είπε. Καλοπάτητα.
Αν κάτι σου κακοφανεί, θα είναι ότι τα t005, είναι περίφημα. Τα άλλα δεν ξέρω. -
Ρωτάω κιόλας γιατί το αμάξι "μαμά" είχε τα V και όχι τα H.προφανως τα v ειναι ακριβοτερα
οχι οτι θα πιασει ποτε το αυτοκινητο σου 210 που ειναι τα h
θα ζηταγα εκπτωση παντως
απο προδιαγραφες βαρους? ιδια?
ο συγκεκριμενος ειναι απο το γραφειο μου στα 100 και στα 500 μετρα
παω οικονομου ομως.... οταν τον δοκιμασα ηταν βαθεια απογοητευση. -
Καλησπέρα.
Έβαλα σήμερα στον Φωκά τα Continental Premium Contact 7 205/55/16. Το θέμα είναι ότι χωρίς να με ενημερώσει μου έβαλε τα 91H και όχι τα 91V που είχα πριν (Turanza T005). Γνωρίζω τις διαφορές τους στα χαρτιά αλλά επειδή είμαι ψείρας το μυαλό μου δεν λέει να ξεκολλήσει. Αυτός λέει ότι για την οδήγηση που κάνω μες την πόλη θα είναι και καλύτερα και ότι δεν υπάρχει διαφορά αλλά . . . Εσείς οι "γνώστες" τι λέτε; Είμαι ΟΚ; Τα κρατάω ή όχι;Δε τρέχει καστανο
-
Κι εγώ άλλαξα στο Φωκά χτες τα τραγικά eco contact που φόραγε και έβαλα michelin, προφανώς θα βάζουν τα eco για να πιάσουν τους ρύπους του euro 6, τα χαρίζω άμα τα θέλει κάποιος (9.000χλμ)
Τώρα γιατί πήγα σε αυτόν? γιατί τα είχε ετοιμοπαράδοτα αυτά που ήθελα, τα βλέπω 215/55 R17 94V, ημερομηνία, χώρα κατασκευής οκ, τα έβαλα και έφυγα σε 1 ώρα με τα καινούργια.
Πήγα και μια βόλτα σήμερα για δοκιμή τα primacy 4+ καμία σχέση με τα ecocontact τουλάχιστον σε θέμα άνεσης και γενικά. -
Εχει δοκιμασει κανεις τα BFGoodrich Advantage;
-
@a65 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Πήγα και μια βόλτα σήμερα για δοκιμή τα primacy 4+ καμία σχέση με τα ecocontact τουλάχιστον σε θέμα άνεσης και γενικά.
Yaris Cross δεν είσαι?
Και γω το ίδιο λάστιχο σκέφτομαι στο μέλλον... Τα ecocontact σπινιάρουν για πλάκα και έχουν και λίγο θόρυβο κύλισης. Πραγματική αποτυχία.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]