-
@manast said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Γιατί δεν βάζεις τα ίδια;
Λέω για κάτι διαφορετικό!!!
Στο τέλος τα ίδια θα βάλω...
-
Δες και τα Falken 310, πολύ καλά λάστιχα και φτηνότερα (~300 ευρώ με δωροεπιταγή 20 ευρώ)
-
+1 για τα Falkel. Τα έχω βάλει σε 308 και μετά από 7-8000χλμ δε έχω καταλάβει αν έχουν να ζηλέψουν κάτι από bridgestone ή continental. Αυτό που μένει είναι να δω τι φθορά έχουν.
-
@antonakis said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Goodyear/EfficientGrip-Performance-2.htm
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Continental/Premium-Contact-6.htm(με την εμπειρία που έχω με τα ecocontact δεν θα έπαιρνα conti ποτέ, αν και είναι άλλο λάστιχο)
Αν δεν ξεφεύγει πολύ σε τιμή και https://www.tyrereviews.com/Tyre/Michelin/Primacy-4-Plus.htmΤα Goodyear EfficientGrip Performance 2 είναι πολύ καλά touring ελαστικά.
Τα Continental Premium Contact 6 είναι πολύ καλά sport ελαστικά.
Ανάμεσα στα δύο διαλέγεις τι χαρακτήρα προτιμάς. Τα δεύτερα τα είχα και ήταν πολύ καλά και σε απόδοση και σε διάρκεια. Πλέον όμως πας στα Premium Contact 7 αντί για τα 6, εφόσον υπάρχουν στη διάσταση σου.Υ.Γ.: Εννοείται ότι τα Eco Contact, που είναι όντως μέτρια και βγάλε, καμία σχέση δεν έχουν με τα Premium Contact 6.
-
Τα Goodyear τα φοράω από το 2020 που βγήκαν και είναι εξαιρετικά...σε σχέση με τα bluresponse που τα φορούσα σε άλλη διάσταση είναι ελάχιστα πιο σκληρά και οπτικά τουλάχιστον "γερνούν" καλύτερα σε βάθος χρόνου
-
Υπάρχει κάποιος που φορούσε ή φοράει τα Bridgestone re002 και είχε δοκιμάσει διαφορετικές πιέσεις?
Τα έβαλα στο w202 από το w203 και με πίεση 2,2- 2,5 φαινόταν να είναι γύρω από το ιδανικό με ένα αρνητικό την ασάφεια εμπρός στις εισόδους των στροφών υπό βροχή και κρύο έως ότου γίνει μετατόπιση βάρους.
Για να διορθώσω αυτό έβαλα πίεση 2 και 2,3 πίσω μιας και δεν έκαναν μαγουλο καθόλου και αντί να γίνει σοφτ και να εξαφανιστεί η ασάφεια έχασε ένα 10% πρόσφυση μπροστά αλλά πίσω έγινε επικίνδυνο σε δύο στροφές με άγρια φθαρμένη άσφαλτο που έβαζαν ποταμίσιο χαλίκι παλιά το πίσω μέρος αποφάσισε να αυτονομηθεί δίχως να πιέζεται το αμάξι ούτε γκάζι ούτε φρένο ούτε πλευρικά. Έχουν μυστήριο σκελετό ?Πρώτη φορά μου τυχαίνει λάστιχο να συμπεριφέρεται τόσο αντίθετα στη μείωση πίεσης.
Τα ξαναβαλα 2,2 2,5 .
Πάντως επειδή στο παρελθόν τα έχω κράξει οφείλω να πάρω πίσω κάποια πράγματα ,στο w202 δουλεύουν πολύ καλά σε σχέση με το w203 -
Φοράω τα 002 χρόνια τώρα.
Επειδή έχει σκληρά πλαϊνά δεν κάνει μεγάλη διαφορά η πίεση στην αίσθηση του τιμονιού. Κάνει διαφορά μόνο στην πρόσφυση.
2.5 PSI? Σοβαρά; Λογικό να μην πιάνει πουθενά! Λέει o κατασκευαστής σχεδόν 40 PSI? -
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Φοράω τα 002 χρόνια τώρα.
Επειδή έχει σκληρά πλαϊνά δεν κάνει μεγάλη διαφορά η πίεση στην αίσθηση του τιμονιού. Κάνει διαφορά μόνο στην πρόσφυση.
2.5 PSI? Σοβαρά; Λογικό να μην πιάνει πουθενά! Λέει o κατασκευαστής σχεδόν 40 PSI?Άδειο 2,1 μπροστά 2,3 πίσω και φορτωμένο 2,3 μπροστά 2,8 πίσω. Μπαρ όχι psi
-
2.8 BAR είναι 40 PSI.
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
2.8 BAR είναι 40 PSI.
Ναι Αλεξ, το 207 λεει 2,5 bar μπρος πισω . Και φορτωμενο λεει ακομα παραπανω για πισω . 2,5 bar το δουλευω παντα , κανενα θεμα
-
ΟΚ, απλά μου φαίνεται πάρα πολύ.
Ειδικά στα 002. Τα δούλευα 30 PSI, όταν τα Yoko τα είχα στα 35. Τα 002 είναι νταμάρια στο πλάι.
-
Νομιζω παιζει ρολο το ποσο χαμηλοπροφιλα ειναι τα λαστιχα
Οσο πιο λιγο προφιλ, τοσο πιο πολυ αερα θελουν . Αυτο εχω παρατηρησει, αλλά μπορει να κανω και λαθος -
@w202-amg Εγώ θα έριχνα πιέσεις και να το δω στην πράξη παρά τις προτάσεις του κατασκευαστή, δεν χάνεις τπτ να το δοκιμάσεις
-
Εχει δοκιμασει και γλιστραει.
-
Ναι το δοκίμασα και..... Είναι διασκεδαστικό για 1-2 στροφές, επικίνδυνο για συνέχεια . Προς το παρόν έμεινα στο 2,2 2,5 . Πιθανόν χωρίς πολύ πίεση παραμορφώνεται παράξενα ο σκελετός και χάνει πρόσφυση, απλά δεν μου είχε ξανατυχει.
-
Καλησπέρα...σε ένα παλιό ibiza 2000 μοντέλο φοράω τα Goodyear EfficientGrip Performance 195/50R15 το οποία απο αμέλεια πάνε σε λίγο τα 6χρόνια...(είχα την εντύπωση πως έκλειναν τα 5...)
Η τιμή που τα έβαζα συνήθως ήταν στα 220-240 και τώρα τα βλέπω να έχουν εκτοξευθεί στα 330 ευρώ...
Υπάρχει κάποια εναλλακτική με τα ίδια χαρακτηριστικά τους?
Πχ βρίσκω τα YOKOHAMA ES32 BLUEARTH 195/50R15 82V στα 280...αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ....
Ευχαριστώ -
@gomi said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα...σε ένα παλιό ibiza 2000 μοντέλο φοράω τα Goodyear EfficientGrip Performance 195/50R15 το οποία απο αμέλεια πάνε σε λίγο τα 6χρόνια...(είχα την εντύπωση πως έκλειναν τα 5...)
Η τιμή που τα έβαζα συνήθως ήταν στα 220-240 και τώρα τα βλέπω να έχουν εκτοξευθεί στα 330 ευρώ...
Πχ βρίσκω τα YOKOHAMA ES32 BLUEARTH 195/50R15 82V στα 280...αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ....
ΕυχαριστώΠροτείνω τα kumho ecsta ps52. Τα φοράω και είναι εξαιρετικά λάστιχα. Δεν έχουν τίποτα να ξηλεψουν από τα δήθεν πρωτοκλασάτα και σε καταπληκτική τιμή. Το καλύτερο φρένο από λάστιχα που έχω φορέσει. Ακόμα και στα τεστ τα πάνε μια χαρά ενώ είναι και καινούριο μοντέλο του 2022. Για μένα ριξτους μια ματιά. Για το Ίμπιζα θα σε επερκαλυψουν.
-
Καλημέρα σας. Έχω ένα Troc 1.0 . Φοράω χειμερινά ελαστικά 215/60R16 Sava Eskimo hp2. Θα αλλάξω για να βάλω τα καλοκαιρινά michelin primacy 4+ xs στην ίδια διάσταση. Τα έχει βάλει κανείς; Πως είναι; Θα βγάλουν 45.000; Τα πηγαίνω σεζόν με σεζόν. Θα βάλω το χειμώνα πάλι τα sava. Η τιμή ήταν λίγο αλμυρή 650 και αντίστοιχα μου άφησε τα continental 6 xs στα 640. Έπρεπε να δω τα continental? Σας ευχαριστώ πολύ.
-
@ohristou said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
ΕυχαριστώΠροτείνω τα kumho ecsta ps52. Τα φοράω και είναι εξαιρετικά λάστιχα. Δεν έχουν τίποτα να ξηλεψουν από τα δήθεν πρωτοκλασάτα και σε καταπληκτική τιμή. Το καλύτερο φρένο από λάστιχα που έχω φορέσει. Ακόμα και στα τεστ τα πάνε μια χαρά ενώ είναι και καινούριο μοντέλο του 2022. Για μένα ριξτους μια ματιά. Για το Ίμπιζα θα σε επερκαλυψουν.
Σ ευχαριστώ...Η αλήθεια είναι πως διάβασα αρκετά θετικά πράγματα...Στο μόνο που υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί είναι στην αντοχή τους σε βάθος χρόνου μιας και όπως αναφέρεις πρόκειται για σχετικά νέο λάστιχο....
-
@ohristou said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σ ευχαριστώ...Η αλήθεια είναι πως διάβασα αρκετά θετικά πράγματα...Στο μόνο που υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί είναι στην αντοχή τους σε βάθος χρόνου μιας και όπως αναφέρεις πρόκειται για σχετικά νέο λάστιχο....
Στα τεστ βγαίνει στην αντοχή χιλιομέτρων αρκετά καλό και αν κρίνω από το τεστ με το χέρι ισχύει. Για μένα το καλύτερο value for money ελαστικό αυτη την στιγμή. Στο αυτοκίνητο σου δεν θα δεις καμία διαφορά σε σχέση με premium μάρκες. Σε φρενάρισμα πανικού όπου μετά την έξοδο κλειστής στροφής χωρίς ορατότητα λόγω βράχων υπήρχαν σταματημένα αυτοκίνητα σταμάτησαν εκεί που δεν το περίμενα. Αφού είχε σταματήσει το αμάξι και εγώ σκεφτόμουν ωρε π@υστη πάει το αμάξι. Είχα δεδομένη την στουκα στον μπροστινό.
Αξίζει να το δεις. Πριν φόραγα τα toyo proxes cf2. Το καλύτερο ελαστικο που είχα φορέσει. Τα kumho ακόμα καλύτερα. Πριν φόραγα continental, pirelli, Michelin. Συμπέρασμα... Οι premium μάρκες για εμένα τουλάχιστον είναι φρου φρου και αρώματα τουλάχιστον στο ταπεινό μου opel corsa. Τα καλύτερα λάστιχα ήταν τα toyo και τώρα τα kumho. Pirelli δε δεν ξαναβάζω ποτέ. Τόσο χάλια εμπειρία είχα.
Μόνο ένα λάθος. Το μοντέλο είναι hs52 όχι ps52.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]