-
@babisstinson said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@hountalas said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εδώ μάλλον ρωτάμε γνώμες για λάστιχα σωστά;
Από Michelin Primacy 4 215/60 R17 που μπορώ να πάω; Δεν έχω ιδιαίτερη γνώση και "αίσθηση" για τα ελαστικά οπότε ξεκίνησα να διαβάζω και σε site με tyre reviewΕξαρτάται το όχημα και την χρήση. Δώσε παραπάνω πληροφορίες αν μπορείς.
2008 έχω, χρήση ανάλογα τώρα δεν είναι σταθερό. Αυτό τον καιρό κάνω κάποια ταξίδια 200χλμ.
Από Οκτώβριο λογικά θα παίζω περισσότερο μέσα σε πόλη -
Από Michelin Primacy 4 215/60 R17 που μπορώ να πάω; Δεν έχω ιδιαίτερη γνώση και "αίσθηση" για τα ελαστικά οπότε ξεκίνησα να διαβάζω και σε site με tyre reviewΕξαρτάται το όχημα και την χρήση. Δώσε παραπάνω πληροφορίες αν μπορείς.
2008 έχω, χρήση ανάλογα τώρα δεν είναι σταθερό. Αυτό τον καιρό κάνω κάποια ταξίδια 200χλμ.
Από Οκτώβριο λογικά θα παίζω περισσότερο μέσα σε πόληΔεν σκεφτεσαι για 4 εποχων? Αν δεν το κυνηγας να σε νοιαζει το απολυτο γκριπ (εκει θες καλοκαιρινα), βαζοντας 4 εποχων εισαι και καπως (σχετικα) απαλλαγμενος απο το αγχος χιονιου σε περιπτωση χειμωνιατικων αποδρασεων!!
-
@chrisk6 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Από Οκτώβριο λογικά θα παίζω περισσότερο μέσα σε πόληΔεν σκεφτεσαι για 4 εποχων? Αν δεν το κυνηγας να σε νοιαζει το απολυτο γκριπ (εκει θες καλοκαιρινα), βαζοντας 4 εποχων εισαι και καπως (σχετικα) απαλλαγμενος απο το αγχος χιονιου σε περιπτωση χειμωνιατικων αποδρασεων!!
Δεν κάνω αποδράσεις σε χιόνι! Έχω να πατήσω χρόνιαααα σε χιόνι.
-
@chrisk6 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δεν κάνω αποδράσεις σε χιόνι! Έχω να πατήσω χρόνιαααα σε χιόνι.
Λογικα κοιτας εδω. Σε καθε ελαστικο εχει και τα τεστ που εχει συμμετασχει.
Μετρημενα κουκια βλεπω. Continental, Michelin, Goodyear και Bridgestone (005 'η τα 6 τα καινουρια).
Εγω με τα 005 ειμαι σχετικα ικανοποιημενος. Δεν ειναι και πολυ μαλακο ελαστικο σαν τα Michelin αλλα ειναι οκ.
Ειναι και πως οδηγει ο καθενας. Χαλαρα? Το πιεζει? Θελει ανεση? Χιλιομετρα? -
Πήρα επιπλέον προσφορές και διευκρινίσεις.
Αυτό με το δείκτη ταχύτητας και το βάρος του αυτοκινήτου, μάλλον παπάτζα...
Νομίζω πως καλύτερα θα μου ταίριαζε Η.Τα pirelli P7 C2 τα αποκλείω λόγο κόστους και κυρίως επειδή ΑΝ είναι αρκετά καλύτερα των άλλων που κοιτάζω, μάλλον δεν θα το διαπιστώσω στις συνθήκες που οδηγώ...
Μένω λοιπόν με τις εξής επιλογές:
- Linglong Sportmaster 205/55/16 91V (C/A) στα 249 ευρώ με τοποθέτηση
- Kleber Dynaxer HP4 DT1 205/55/16 91H (C/A) τα 268 ευρώ με τοποθέτηση
- Kleber Dynaxer χωρίς το DT1 (τάχα μου είπαν ότι έχει να κάνει με το προμηθευτή αλλά είναι νομίζω άλλο προφίλ/πέλμα της Michellen) στα 275 με δωρεάν ευθυγράμμιση
- Dunlop Sport BluResponse 205/55/16 91H (B/A) στα 292 με τοποθέτηση.
Ακούω γνώμες...
-
Γλινγκ γκλονγκ σίγουρα όχι. Εγώ θα έβαζα τα Dunlop, γιατί είναι πολύ μικρή η διαφορά τιμής από τα Kleber.
-
Από Michelin Primacy 4 215/60 R17 που μπορώ να πάω; Δεν έχω ιδιαίτερη γνώση και "αίσθηση" για τα ελαστικά οπότε ξεκίνησα να διαβάζω και σε site με tyre reviewΠροσωπικά οι εντυπώσεις μου από τα Primacy 4+ είναι πολύ κακές. Απόφυγε τα.
-
@sette said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Άντε να το πούμε ακόμα μια φορά. Ο δείκτης ταχύτητας είναι άσχετος με το βάρος, όπως σωστά λες, αν και διότι όσο ταχύτερο είναι ένα αυτοκίνητο συνήθως είναι και πιο βαρύ, υπάρχει έμμεση συσχέτιση. Όπως και ο δείκτης ταχύτητας είναι επίσης άσχετος με το πόσο γρήγορα ζεσταίνεται ένα λάστιχο, καθώς δεν αφορά την γόμα, αλλά τον σκελετό του ελαστικού. Μάλιστα συνήθως τα ελαστικά με υψηλότερο δείκτη ταχύτητας έχουν πιο grippy γόμα, διότι απευθύνονται σε γρηγορότερα αυτοκίνητα. Δηλαδή για δύο ίδια λάστιχα, το ένα σε H και το άλλο σε V, συνήθως το V παρέχει ελάχιστα υψηλότερη πρόσφυση, χωρίς βέβαια να είναι θέσφατο αυτό.
Από τα λάστιχα που κοιτάς, θα πήγαινα στο Dunlop.
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Άντε να το πούμε ακόμα μια φορά. Ο δείκτης ταχύτητας είναι άσχετος με το βάρος, όπως σωστά λες, αν και διότι όσο ταχύτερο είναι ένα αυτοκίνητο συνήθως είναι και πιο βαρύ, υπάρχει έμμεση συσχέτιση. Όπως και ο δείκτης ταχύτητας είναι επίσης άσχετος με το πόσο γρήγορα ζεσταίνεται ένα λάστιχο, καθώς δεν αφορά την γόμα, αλλά τον σκελετό του ελαστικού. Μάλιστα συνήθως τα ελαστικά με υψηλότερο δείκτη ταχύτητας έχουν πιο grippy γόμα, διότι απευθύνονται σε γρηγορότερα αυτοκίνητα. Δηλαδή για δύο ίδια λάστιχα, το ένα σε H και το άλλο σε V, συνήθως το V παρέχει ελάχιστα υψηλότερη πρόσφυση, χωρίς βέβαια να είναι θέσφατο αυτό.
Από τα λάστιχα που κοιτάς, θα πήγαινα στο Dunlop.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Δεν αμφισβητώ αυτά που γράφεις για το δείκτη ταχύτητας, απλά δεν αντιλαμβάνομαι τη σημασία του για το καταναλωτή... Εμένα, με ενδιαφέρει ένα ρημαδολάστιχο που να ζεσταίνεται σχετικά γρήγορα, μιας και κινούμαι στη πόλη (και τα όποια ταξίδια τα πηγαίνω με max 130-140). Δεν με ενδιαφέρουν τα 210, 240 και 300 km/h ως προδιαγραφή του ελαστικού (που δεν θα τα πιάσω ούτε με ευνοϊκό τυφώνα...). Ειρήσθω εν παρώδο, η FORD συστήνει 205/55/16 91V (εκτός σε κάποιες χώρες τις ανατολικής Ευρώπης που σύστηνε 89V). Με βάση αυτά που γράφεις, πρέπει γενικά να κοιτάξω σε V, σωστά; Από όλα αυτά που αναφέρω, έχεις υπόψη ποια βγάζουν περισσότερα km (είμαι μεταξύ των 15-18k km το χρόνο); Τα Bravuris που έχω, δεν έχουν εμφανή θέματα μετά από ~37-38k km και σχεδόν 4 χρόνια χρήσης από εμένα και τον προηγούμενο).
-
Δεν αμφισβητώ αυτά που γράφεις για το δείκτη ταχύτητας, απλά δεν αντιλαμβάνομαι τη σημασία του για το καταναλωτή
Η σημασία του έχει να κάνει με το να βάλει κάποιος το κατάλληλο λάστιχο, ανάλογα με την τελική του αυτοκινήτου του.
Εμένα, με ενδιαφέρει ένα ρημαδολάστιχο που να ζεσταίνεται σχετικά γρήγορα
Αυτό είναι θέμα του κάθε ελαστικού (μάρκα και μοντέλο). Σε Ford Focus είμαι πολύ ευχαριστημένος από το Falken ZE310. Μαλακό, όπως το θέλεις και δεν χρειάζεται ζέσταμα. Μέτρια πληροφόρηση στο τιμόνι, δεν είναι σπορ, αλλά καλό κράτημα. Πόσα χλμ θα βγάλει δεν ξέρω, αλλά καμιά 50αριά θα τα φτάσει πιστεύω. Μην σκας με τον δείκτη ταχύτητας, αρκεί να καλύπτει την τελική του αυτοκινήτου σου.
-
Στις επιλογές, προστέθηκε το Kumho HS52 205/55/16 91V (A/C) στα 290 τοποθέτηση.
Γενικά, έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα για το συγκεκριμένο και σύμφωνα με αυτό https://www.tyrereviews.com/Article/2023-ADAC-Summer-Tyre-Test.htm
φαίνεται να είναι εξαιρετική επιλογή (χάνει μόνο σε κατανάλωση). -
@mariost said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Από Michelin Primacy 4 215/60 R17 που μπορώ να πάω; Δεν έχω ιδιαίτερη γνώση και "αίσθηση" για τα ελαστικά οπότε ξεκίνησα να διαβάζω και σε site με tyre reviewΠροσωπικά οι εντυπώσεις μου από τα Primacy 4+ είναι πολύ κακές. Απόφυγε τα.
για πες.
-
τις επιλογές, προστέθηκε το Kumho HS52 205/55/16 91V (A/C) στα 290 τοποθέτηση.
Είχα Kumho ES31 στην 330i. Τίποτα το εξαιρετικό, είχα αρκετό σπινάρισμα, αλλά είχα και 272 άλογα στις πίσω ρόδες. Τα 52 διαβάζω ότι είναι βελτιωμένα.
-
Είχα Kumho ES31 στην 330i. Τίποτα το εξαιρετικό, είχα αρκετό σπινάρισμα, αλλά είχα και 272 άλογα στις πίσω ρόδες. Τα 52 διαβάζω ότι είναι βελτιωμένα.
Αν δεν κάνω λάθος, τα ES31 είναι εντελώς άλλη σειρά (ecoνίζει). Τα HS52 είναι αντικαταστάτης των HS51. Πρέπει να είναι HP ή touring ελαστικά. Τώρα βέβαια αν τα πρώτα είναι πιο κατάλληλα για τη περίπτωση μου, είναι άλλη κουβέντα...
-
θελω την γνωμη σας για αλλαγη ελαστικων 205/60/16 σε Opel Combo life με λιγα χλμ τον χρονο (10/2019 μεχρι τωρα 22.000χλμ).Ειμαι αναμεσα σε Falken Sincera sn110 και Vredestein ultrac.Καθε αποψη δεκτη.....
-
@lemouz75 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
θελω την γνωμη σας για αλλαγη ελαστικων 205/60/16 σε Opel Combo life με λιγα χλμ τον χρονο (10/2019 μεχρι τωρα 22.000χλμ).Ειμαι αναμεσα σε Falken Sincera sn110 και Vredestein ultrac.Καθε αποψη δεκτη.....
Καλωσήρθες. Αφού κάνεις λίγα χιλιόμετρα, πήγαινε σε Ultrac να το ευχαριστηθείς. Υψηλότερων προδιαγραφών λάστιχο. Το Sincera θα βγάλει περισσότερα χιλιόμετρα και είναι πιο commuting και eco λάστιχο. Ίσως θα έπρεπε να το κοιτάζω και εγώ για το δικό μου, απλά θεωρώ ότι η τιμή του δεν είναι αυτή που πρέπει (ειδικά όταν παίζει κοντά σε αυτή του νέου Z320 της ίδιας εταιρείας...
-
Νέες εξελίξεις...
Τα kleber τα βγάζω από την εξίσωση, καθώς σε κοντινή τιμή (272 με τοποθέτηση) βρήκα τα Kumho ECSTA HS52 205/55R16 91V που φαίνεται να είναι σε άλλη κλάση.
Δεδομένου ότι έχω τα Bravuris, μπήκαν στο παιχνίδι και τα Sava intensa hp2 που παίζουν στα 235 με τοποθέτηση. Τα Kumho, Sava, Linglong και κάποια κινέζικα (chengsan/austone/prinx/fortune), έχουν εγγύηση 1 χρόνο/20000 km. -
Αν δεν κάνω λάθος, τα ES31 είναι εντελώς άλλη σειρά (ecoνίζει). Τα HS52 είναι αντικαταστάτης των HS51. Πρέπει να είναι HP ή touring ελαστικά. Τώρα βέβαια αν τα πρώτα είναι πιο κατάλληλα για τη περίπτωση μου, είναι άλλη κουβέντα...
Δικό μου λάθος, τα PS71 φορούσα, που είναι φυσικά πιο σπορ από τα 31 και 52.
-
Δικό μου λάθος, τα PS71 φορούσα, που είναι φυσικά πιο σπορ από τα 31 και 52.
Η αλήθεια είναι ότι μου δημιούργησες έκπληξη με την αρχική αναφορά σου. Αφού μπήκα και βρήκα ES31 σε 18αρες και μόνο τότε πείστηκα ότι δεν έχω καταλάβει κάτι λάθος.
-
Δύο ερωτήσεις σχετικά με τα μοντέλα ελαστικών των εταιρειών :
- Αν κατασκευάζονται με ενιαίες προδιαγραφές για όλο τον κόσμο ή διαφέρουν ανάλογα την ήπειρο διανομής π.χ. Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αυστραλία κλπ όπως τα αυτοκίνητα ;
- Εμπιστεύεστε τους μεγάλους "λαστιχάδες" στην Αττική που φέρνουν απευθείας λάστιχα από το εξωτερικό χωρίς τη διαμεσολάβηση του εισαγωγέα/προμηθευτή ;
ως εκ τούτου έχουν χαμηλότερες τιμές (50 με 60 ευρώ στη τετράδα) και ταχύτερη παραλαβή από το υπόλοιπο δίκτυο διανομής/τοποθέτησης π.χ. 9-10 ημέρες. Πρόκειται για την ίδια ποιότητα ελαστικών ;
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]