-
@maylo
Καλώς ήρθες!!!
Θα συμφωνήσω με τον @mastoras78 όσον αφορά την ανάγκη για αλλαγή οχήματος αφού έχεις το μικρόβιο του χώματος
Αλλά αφού αναφέρεις αδυναμία αλλαγής οχήματος θα έλεγα για 4 εποχών και σίγουρα μια αλλαγή σε μπροστά πίσω (δεν αναφέρεις αν έκανες, οπότε θεωρώ πως όχι) ώστε να μην είναι πολύ ανομοιόμορφη η φθορά στους 2 άξονες!!!
Για συγκεκριμένα ελαστικά δεν ξέρω να σου προτείνω, αφού παίζω αποκλειστικά με θερινά!! -
@mastoras78, @lap , @nickthetrib
Δυστυχώς δε προβλέπεται 4χ4 για την επόμενη 2ετία...Να πω εδώ, ότι στην καθημερινότητα, κινούμαι σε κάμπο, χωρίς κλίσεις και συχνά σε χωματόδρομο (πάντα στεγνό) με χαλικάκι όμως (σε χωράφια) αλλά χωρίς κλίσεις.
Οι εξερευνητικές εξορμίσεις σε δύσκολους δασικούς με κλήση, ή χωρίς είτε σε τσιμεντοστρωμένους μπορεί να είναι 3-4 φορές το χρόνο.
Να δώσω ένα παράδειγμα:
Πρόσφατα έκανα διαδρομή Μαριές - Υψάριο Θάσου, που δε συνάντησα κάποιο θέμα (αν και ήμουν ο μόνος στην κορυφή με συμβατικό όχημα).
Επίσης, έκανα πριν ένα 3 μηνο, διαδρομή μέσα στο Πήλιο, σε έναν πολύ δύσκολο δασικό, από παραλία Πάλτση σε Μουρτιά, όπου εκεί θεωρώ ότι έφτασα τα όρια του οχήματος σιγουρα και των ελαστικών με αρκετά σπινιαρίσματα λόγω εδάφους και κλίσεων.Σε περιπτώσεις σαν αυτές ας πούμε, καλύτερο grip δίνει ένα 4 season ή ένα καλοκαιρινό ή κανένα?
Τωρα να βάλω all terrain σε Astra H? Δε ξέρω καν αν βγαίνει σε 205/55R16 +τα όποια αρνητικά έχει από θόρυβο, κατανάλωση, ποιότητα κύλισης στο οδόστρωμα, φρενάρισμα, κλπ.
Είναι deal breaker για μένα
-
Εγώ τελικά μετά από σύντομη έρευνα (όπου έχουν τσιμπήσει αρκετά τα λαστιχα), πηγα σημερα στον Φωκά και έβαλα τα πιρελλι. Ήταν η φθηνότερη επιλογή σε 1ης κλάσης λάστιχα.
Επίσης πολύ καλό σερβις και εξυπηρέτηση. -
Με πρόσθιοκινητό και χειροκίνητο είναι λογικό να διαλύσεις τα λάστιχα. Σε γρασίδι με υγρασία την άνοιξη δεν πάει πουθενά με κλίση. Σε τέτοιους δρόμους πας λόγω εργασίας ή για τη φάση?
-
@maylo said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@mastoras78, @lap , @nickthetrib
Δυστυχώς δε προβλέπεται 4χ4 για την επόμενη 2ετία...Να πω εδώ, ότι στην καθημερινότητα, κινούμαι σε κάμπο, χωρίς κλίσεις και συχνά σε χωματόδρομο (πάντα στεγνό) με χαλικάκι όμως (σε χωράφια) αλλά χωρίς κλίσεις.
Οι εξερευνητικές εξορμίσεις σε δύσκολους δασικούς με κλήση, ή χωρίς είτε σε τσιμεντοστρωμένους μπορεί να είναι 3-4 φορές το χρόνο.
Να δώσω ένα παράδειγμα:
Πρόσφατα έκανα διαδρομή Μαριές - Υψάριο Θάσου, που δε συνάντησα κάποιο θέμα (αν και ήμουν ο μόνος στην κορυφή με συμβατικό όχημα).
Επίσης, έκανα πριν ένα 3 μηνο, διαδρομή μέσα στο Πήλιο, σε έναν πολύ δύσκολο δασικό, από παραλία Πάλτση σε Μουρτιά, όπου εκεί θεωρώ ότι έφτασα τα όρια του οχήματος σιγουρα και των ελαστικών με αρκετά σπινιαρίσματα λόγω εδάφους και κλίσεων.Σε περιπτώσεις σαν αυτές ας πούμε, καλύτερο grip δίνει ένα 4 season ή ένα καλοκαιρινό ή κανένα?
Τωρα να βάλω all terrain σε Astra H? Δε ξέρω καν αν βγαίνει σε 205/55R16 +τα όποια αρνητικά έχει από θόρυβο, κατανάλωση, ποιότητα κύλισης στο οδόστρωμα, φρενάρισμα, κλπ.
Είναι deal breaker για μένα
Εφόσον δεν γίνεται να μην πας σε χωματόδρομους,στη θέση σου θα έβαζα θερινά και μάλιστα απο τις φθηνότερες μάρκες που κυκλοφορούν. Οτιδήποτε άλλο είναι πεταμένα χρήματα και είναι κρίμα.
-
@w202-amg
Σε χωματόδρομο - χαλικόδρομο πηγαίνω κάποιες φορές λόγω δουλειάς, αλλά είναι στρωμένοι και χωρίς κλίσεις, δεν τίθεται θέμα προσφρυσης, παρά μόνο φθοράς.Τώρα σε χωματόδρομους - δασικούς, μόνο με καλό καιρό, καλοκαίρι συνήθως, για καμιά παραλία περίεργη ή κάποιο αξιοθέατο βουνού. Δε μιλάμε για απάτητους δρόμους προφανώς.
-
Βρες κάποιο θερινό με σκληρά πλαϊνά. Αυτά τα ξέρουν εμπειρικά οι βουλκανιζοτέτοιοι
-
@bathan said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Γεια χαρά.
Μετά από χρόνια απουσίας επανήλθα
Θέλω να αλλάξω τα λάστιχα σε Hyundai i10 γιατί ήρθε η ώρα τους
Η μαμά διάσταση είναι 165/60/14 και λέω να πάω σε 165/65/14 που είναι εμπορικότερη διάσταση άρα και φτηνότερηΘετικά/αρνητικά ;
Πόσο αλλάζει το βήμα ;
ΕυχαριστώΤελικά έβαλα (πάλι) τα Sumitomo BC100 που φόραγε και πριν το i10 στη μαμά διάσταση. Πολύ τίμια και αξιόπιστα λάστιχα.
-
Γεια χαρά.
Η μαμά διάσταση είναι 165/60/14 και λέω να πάω σε 165/65/14 που είναι εμπορικότερη διάσταση άρα και φτηνότερηΘετικά/αρνητικά ;
Πόσο αλλάζει το βήμα ;
ΕυχαριστώΤελικά έβαλα (πάλι) τα Sumitomo BC100 που φόραγε και πριν το i10 στη μαμά διάσταση. Πολύ τίμια και αξιόπιστα λάστιχα.
Να ξέρεις ότι η sumitomo είναι κολοσσός στην Ασία,απλά στα μέρη μας δεν την γνωρίζουν οι περισσότεροι. Εγώ έχω Falken η οποία είναι θυγατρική της Sumitomo να φανταστείς και απόλυτα ικανοποιημένος.
-
@ggab said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Γεια χαρά.
Πόσο αλλάζει το βήμα ;
Να ξέρεις ότι η sumitomo είναι κολοσσός στην Ασία,απλά στα μέρη μας δεν την γνωρίζουν οι περισσότεροι. Εγώ έχω Falken η οποία είναι θυγατρική της Sumitomo να φανταστείς και απόλυτα ικανοποιημένος.
Τα Sumitomo στο εξωτερικό έχουν πολύ καλές κριτικές, εδώ στην Ελλάδα δεν τα ξέρουν πολλοί. Falken φοράω και εγώ στο Mazda και ειμαι πολύ ευχαριστημένος
-
Falken και εγω στο νταστερ φορεσα για δευτερη φορα και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο το κρατημα και φρεναρισμα.
Εξαιρετικα λαστιχα. -
@spi_duster said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Falken και εγω στο νταστερ φορεσα για δευτερη φορα και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο το κρατημα και φρεναρισμα.
Εξαιρετικα λαστιχα.Τα 832 ecorun έχουν μέτριο φρενάρισμα και ελκτική. Δεν θα τα επιλέξω στην επόμενη αλλαγή κι ας έχουν αντικατασταθεί από τα 810 ecorun.
Σκέφτομαι hankook kinergy 4S2 ή continental allseason contact ή θερινά Continental Ultracontact ή Bridgestone T005165/65/14
-
Εξαιρετικα λαστιχα.ναι.
τα λαστιχα ειναι εξαιρετικα.
τα λαστιχα. -
Για τα Falken WildPeak All Terrain 3 αναφέρεστε ; Δεν φαγώνονται γρήγορα σε χρόνο/χιλιόμετρα ειδικά σε πιο βαριά 4χ4 και pick up ;
-
@ss_76 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εξαιρετικα λαστιχα.Τα 832 ecorun έχουν μέτριο φρενάρισμα και ελκτική. Δεν θα τα επιλέξω στην επόμενη αλλαγή κι ας έχουν αντικατασταθεί από τα 810 ecorun.
Σκέφτομαι hankook kinergy 4S2 ή continental allseason contact ή θερινά Continental Ultracontact ή Bridgestone T005165/65/14
Εγώ θα έλεγα να πας στα sincera 110 σε αυτή τη διάσταση. Εγώ τα φοράω σε 175/65/14 και είναι κορυφαία.
-
@gatoz said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εξαιρετικα λαστιχα.ναι.
τα λαστιχα ειναι εξαιρετικα.
τα λαστιχα.Χαχαχα. Ναι τα λαστιχα!
-
Εγω φορεσα στο ντουστ τα
Falken Landair LA/AT T110 215/65 R16 98H
απο τα ziex της φιρμας που ειχα πριν. Εχω ανεβει τη ραμπα στο γκαραζ μου (αποτομη)ξεκινωντας απο την μεση και νομιζα πως εχω τζιμνι. Τετοιο γατζωμα εκαναν στο τσιμεντο. -
Ψαροκοκαλο η ραμπα
-
Καλησπέρα στην παρέα!!! Φίλος από Φλώρινα ενδιαφέρεται για χειμερινα ελαστικα...σκέφτεται τα bridgestone blizzak LM005...έχει κάποιος εμπειρία-άποψη για τα συγκεκριμένα ελαστικα?
-
@giggs said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα στην παρέα!!! Φίλος από Φλώρινα ενδιαφέρεται για χειμερινα ελαστικα...σκέφτεται τα bridgestone blizzak LM005...έχει κάποιος εμπειρία-άποψη για τα συγκεκριμένα ελαστικα?
Conti ts 870 το κορυφαίο αυτή τη στιγμή
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]