-
@xenos said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
PIRELLI P1 cint Verde για αμαξάκι πόλης που κάνει λίγα χλμ κάνει;
Θέλω ένα τίμιο λαστιχάκι, αξιόπιστο, να ζεσταίνεται από παρκαρισμένο αν γίνεται.Όπως τα λες. Τίμιο αξιόπιστο με πολύ καλή αίσθηση στο τιμόνι ανθεκτικό σε σκληρή χρηση. Θέλει λίγο ζεσταμα.
-
Το p1 verde είναι πολύ αξιόπιστο το είχα σε 175/65/14 κ 185/60/15 ,αλλά δε ζεσταίνεται τόσο γρήγορα...για ποια διάσταση ενδιαφέρεσαι?
-
Θέλω ένα τίμιο λαστιχάκι, αξιόπιστο, να ζεσταίνεται από παρκαρισμένο αν γίνεται.Παλίο λάστιχο. Μου είχε αφήσει μέτριες εντυπώσεις. Το FALKEN SICNERA SN832 (πλέον υπάρχει το 110) που έχω τώρα (165/65/14) αρκετά τίμιο, αλλά μάλλον υποδυέστερο από το GOODYEAR efficientgrip compact. Και τα δυό, καλύτερες εντυπώσεις από τα PIRELLI
-
195/55/16 σε corsa 1.4 που κάνει λίγα χλμ.
Τα efficient grip performance ήταν πολύ καλά, αλλά ακρίβυναν πολύ απ ότι βλέπω. Πιο πολύ με νοιάζει η διάρκεια στο χρόνο, γι αυτό θέλω να αποφύγ 2ο-3ες εταιρίες. -
@ss_76 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Θέλω ένα τίμιο λαστιχάκι, αξιόπιστο, να ζεσταίνεται από παρκαρισμένο αν γίνεται.Παλίο λάστιχο. Μου είχε αφήσει μέτριες εντυπώσεις. Το FALKEN SICNERA SN832 (πλέον υπάρχει το 110) που έχω τώρα (165/65/14) αρκετά τίμιο, αλλά μάλλον υποδυέστερο από το GOODYEAR efficientgrip compact. Και τα δυό, καλύτερες εντυπώσεις από τα PIRELLI
Αυτο το GOODYEAR efficientgrip compact σε 185/65/14 το εβαλα στου πατερα μου , και δεν μου αρεσαν και πολυ. Πολυ μαλακα πλαινα , τιμονι ζελες . Τα φουσκωσα πιο πολυ και καπως βελτιωθηκε
-
Τα efficient grip performance ήταν πολύ καλά, αλλά ακρίβυναν πολύ απ ότι βλέπω. Πιο πολύ με νοιάζει η διάρκεια στο χρόνο, γι αυτό θέλω να αποφύγ 2ο-3ες εταιρίες.Τα efficient grip performance 2 τα φοράω σε 205/55/16 κι είναι πολύ ανώτερα από τα p1... hankook ventus prime 3? Δοκιμασμένη επιλογή κι αρκετά οικονομικότερη...έχει βγει και το 4 σε κάποιες διαστάσεις
-
Καλησπέρα στους συμφορουμίτες. Ζητώ γνώμη:
Ένας φίλος ζήτησε βοήθεια για επιλογή ελαστικών. Οι διαστάσεις είναι 18άρα ζάντα το πλάτος είναι κυμαινόμενο από 215 ως 255, (ο κατασκευαστής είχε 235) και το προφίλ είναι 55άρι. Λόγω οικονομικών δυσκολιών έχει αναβάλλει πολύ την αλλαγή ελαστικών.Του σύστησα την διάσταση 225/40/18 γιατί αν και με χαμηλότερο προφίλ, νομίζω ότι είναι πιο δημοφιλής και πιο φθηνή.
Από μοντέλο του πρότεινα το Uniroyal RainSport 5 που είναι και σχετικά φθηνό και έχει και μια αξιοπιστία.Συμφωνείτε;
-
@alexandros-s said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ένας φίλος ζήτησε βοήθεια για επιλογή ελαστικών. Οι διαστάσεις είναι 18άρα ζάντα το πλάτος είναι κυμαινόμενο από 215 ως 255, (ο κατασκευαστής είχε 235) και το προφίλ είναι 55άρι. Λόγω οικονομικών δυσκολιών έχει αναβάλλει πολύ την αλλαγή ελαστικών.Του σύστησα την διάσταση 225/40/18 γιατί αν και με χαμηλότερο προφίλ, νομίζω ότι είναι πιο δημοφιλής και πιο φθηνή.
Από μοντέλο του πρότεινα το Uniroyal RainSport 5 που είναι και σχετικά φθηνό και έχει και μια αξιοπιστία.Συμφωνείτε;
Δλδ ο κατασκευαστης δινει 235/55/18 και του προτεινεις να παει σε 225/40/18 .Δεν γινεται , ειναι μεγαλη η διαφορα ειδικα στο προφιλ .
Το Uniroyal RainSport 5 καλο ειναι , αν και με αρκετα μαλακα πλαινα . -
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δλδ ο κατασκευαστης δινει 235/55/18 και του προτεινεις να παει σε 225/40/18 .Δεν γινεται , ειναι μεγαλη η διαφορα ειδικα στο προφιλ .
Το Uniroyal RainSport 5 καλο ειναι , αν και με αρκετα μαλακα πλαινα .Όντως τεράστια διαφορά και μάλιστα προς μικρότερη διάσταση.Το Uniroyal φοβερό αλλά θέλει να του βάζεις αρκετή πίεση,για τιμόνι δεν ξέρω αν το καλύπτει η αύξηση πίεσης.
-
Δεν υπήρχε περίπτωση να του προτείνω μικρότερο πέλμα αν ο ίδιος δε μου έλεγε ότι αυτήν την στιγμή χρησιμοποιεί 215, και το έχει μάλιστα εδώ και 7 χρόνια.
-
Δεν υπήρχε περίπτωση να του προτείνω μικρότερο πέλμα αν ο ίδιος δε μου έλεγε ότι αυτήν την στιγμή χρησιμοποιεί 215, και το έχει μάλιστα εδώ και 7 χρόνια.
Το προβλημα δεν ειναι τοσο το 215, οσο το 40αρι προφιλ. Πχ 215 ή 225/55/18 θα μπορουσε να βαλει . Ή 235/50/18 .
-
7 χρόνια το ίδιο λάστιχο?
-
https://www.gocar.gr/calculators/lastixa.html
Έλεγξε πρώτα τις διαστάσεις για να μπουν σωστά λάστιχα και μετά υπάρχουν πολλά αξιόλογα.
-
215/60/18 πρέπει να βάλει που θα είναι και η οικονομικότερη από άποψη κατανάλωσης.
-
Αν παραμείνει στο 235, ποιο πρόβλημα υπάρχει με την μείωση του προφίλ;
-
Μικραινει πολυ η διαμετρος του τροχου , σε σχεση με την διαμετρο που εχει βαλει ο κατασκευαστης
Αν χρησιμοποιουσες το λινκ που εβαλε φιλος παραπανω , θα το εβλεπες https://www.gocar.gr/calculators/lastixa.html
το 235/55/18 εχει συνολικη διαμετρο τροχου 71,5 εκατοστα
το 225/40/18 εχει 63,7 εκατοστα
Διαφορα δλδ 7,8 εκατοστα . Σαν πολυ δεν ειναι ? 11% μικροτερος τροχος . Το οριο ειναι 3% -
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Μικραινει πολυ η διαμετρος του τροχου , σε σχεση με την διαμετρο που εχει βαλει ο κατασκευαστης
Αν χρησιμοποιουσες το λινκ που εβαλε φιλος παραπανω , θα το εβλεπες https://www.gocar.gr/calculators/lastixa.html
το 235/55/18 εχει συνολικη διαμετρο τροχου 71,5 εκατοστα
το 225/40/18 εχει 63,7 εκατοστα
Διαφορα δλδ 7,8 εκατοστα . Σαν πολυ δεν ειναι ? 11% μικροτερος τροχος . Το οριο ειναι 3%Έχεις δίκιο. Δεν το είχα υπολογίσει. 8 εκατοστά είναι πολύ.
-
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα efficient grip performance ήταν πολύ καλά, αλλά ακρίβυναν πολύ απ ότι βλέπω. Πιο πολύ με νοιάζει η διάρκεια στο χρόνο, γι αυτό θέλω να αποφύγ 2ο-3ες εταιρίες.Τα efficient grip performance 2 τα φοράω σε 205/55/16 κι είναι πολύ ανώτερα από τα p1... hankook ventus prime 3? Δοκιμασμένη επιλογή κι αρκετά οικονομικότερη...έχει βγει και το 4 σε κάποιες διαστάσεις
Μαλακό το efficienct grip 2, αλλά και το αμάξι δεν κάνει και πολλά οπότε δεν με νοιάζει.
Τα ventus prime 2 τα είχα βάλει παλιότερα αλλά ξεκίνησαν πολύ νωρίς να γλιστρούν. -
Τα ventus prime 2 τα είχα βάλει παλιότερα αλλά ξεκίνησαν πολύ νωρίς να γλιστρούν.
Τα 3 είναι μια χαρά πάντως.
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα ventus prime 2 τα είχα βάλει παλιότερα αλλά ξεκίνησαν πολύ νωρίς να γλιστρούν.
Τα 3 είναι μια χαρά πάντως.
Συμφωνώ απόλυτα!!!
Και μιλάμε για απόψεις - εμπειρίες από 2 διαφορετικά αυτοκίνητα
Saab 9-3 200hp και
Toyota Auris 97hp
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]