-
Εχω παραγγειλει το YC απο τον Απριλη με κλειδωμενη τιμη.
Γνωριζει κανενας τι γινεται αν θελω να αλλαξω κατι στην παραγγελια; (πχ το χρωμα ή κατι απο εξοπλισμο). Παραμενει κλειδωμενη η τιμη κ δεν χανω τη σειρα μου;
-
@theodore80 said in Toyota Yaris Cross:
Γνωριζει κανενας τι γινεται αν θελω να αλλαξω κατι στην παραγγελια; (πχ το χρωμα ή κατι απο εξοπλισμο). Παραμενει κλειδωμενη η τιμη κ δεν χανω τη σειρα μου;
Εννοείται ότι πας φτου και απ'την αρχή!
-
Ρώτησε τον πωλητή σου.
Δεν χάνεις τη σειρά σου νομίζω -
Κανονικά είναι νέα παραγγελία (για την Τογιότα, για άλλες εταιρείες δεν είναι μπορείς να αλλάξεις εξοπλισμό, χρώμα κλπ. πριν βγει το VIN), οπότε πας με τη νέα τιμή, μη κλειδωμένη και φυσικά αναμονή εκ νέου! Εξοπλισμό ανάλογα με την έκδοση, αφού δεν μπορείς να βάλεις και πολλά, ειδικά στις εκδόσεις εκτός Adventure.
Αλλά για σιγουριά μόνο ο πωλητής σου, ίσως έχει τρόπο να περάσει την αλλαγή χωρίς να κάνει νέα παραγγελία, ειδικά εαν είναι θέμα χρώματος.
-
Ημουν στο ιδιο διλημμα (να αλλαξω χρωμα) ενα διμηνο μετα την παραγγελια, ρωτησα τον πωλητη και μου ειπε οτι λαμβανεται ως νεα παραγγελια και φυσικα φτου κι απο την αρχη αναμονη οποτε μια χαρα ειναι και το περλα
-
Και δεν ειναι η μονη περιπτωση οπως αναφερουν και αλλοι κατοχοι ....
οικονομια στο καυσιμο - φτηνια στην κατασκευη...διαλεξτε -
Με αυτά που ακούμε για τα ΤΟΥΟΤΑ ίσως και να το παρέλαβε έτσι. Και μετά κάνουμε παράπονα για τα VAG....
Μας ανοίγεις τα μάτια, όταν παραλάβω το δικό μου να μη ξεχάσω να το ελέγξω μία και με το drone.
-
Συγνώμη, αλλά ντρέπεσαι να ρωτήσεις στην αντιπροσωπεία;
-
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Με αυτά που ακούμε για τα ΤΟΥΟΤΑ ίσως και να το παρέλαβε έτσι. Και μετά κάνουμε παράπονα για τα VAG....
Μας ανοίγεις τα μάτια, όταν παραλάβω το δικό μου να μη ξεχάσω να το ελέγξω μία και με το drone.
Αφου τα γραφουν μονοι τους οι κατοχοι εμεις περισσεουμε....
Ως φαινεται η στοχευση ειναι η οικονομια μεσω του υβριδικου κινητηρα και οχι η ποιοτητα σε υλικα και συναρμογη , κατι που φαινεται και απ το ακριβοτερο CC...
-
Εγώ σκέφτομαι ότι η τρελή ζήτηση τους πρέπει να έχει ελαχιστοποίηση τον ποιοτικό έλεγχο, δεν προλαβαίνουν να τα φτιάχνουν.
Το στοίχημα της τογιοτα φαντάζομαι θα είναι η μη επένδυση σε νέο εργοστάσιο. Η ζήτηση τους το κάνει απαραίτητο, αλλά βλέπουν ότι ακόμα έχουν περιθώριο με τις πωλήσεις
-
Εντάξει στην παραπάνω φωτογραφία κάνει μπαμ ότι κάποιος το ξάφρισε βγαίνουν εύκολα κουμπωτά είναι δεν χρειάζονται ειδικά εργαλεία ένα πλατύ κατσαβίδι φτάνει .
Συνήθως τα χαλάνε όταν δοκιμάζουν να βάλουν after market μπάρες οροφής οπότε ο θύτης είχε το know how... -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Εντάξει στην παραπάνω φωτογραφία κάνει μπαμ ότι κάποιος το ξάφρισε βγαίνουν εύκολα κουμπωτά είναι δεν χρειάζονται ειδικά εργαλεία ένα πλατύ κατσαβίδι φτάνει .
Συνήθως τα χαλάνε όταν δοκιμάζουν να βάλουν after market μπάρες οροφής οπότε ο θύτης είχε το know how...Διίστανται οι απόψεις στους κατοχους παντως....
Αρκετοι δεν δειχνουν ικανοποιημενοι απο την εν γενη ποιοτητα ..... -
Εκτιμώ ότι με την πάροδο του χρόνου θα αρχίσουν τα όργανα και σε μηχανικά μέρη. Αν με το καλημέρα σκορπά,θεωρώ απίθανο να είναι άρτιο σε μέρη που δεν βλέπουμε.
-
@ggab said in Toyota Yaris Cross:
Εκτιμώ ότι με την πάροδο του χρόνου θα αρχίσουν τα όργανα και σε μηχανικά μέρη. Αν με το καλημέρα σκορπά,θεωρώ απίθανο να είναι άρτιο σε μέρη που δεν βλέπουμε.
Σκορπάνε τα απλά yaris και το chr; ίδια μηχανικά μέρη το YC με αυτά τα δυο έχει , στην Ευρώπη δεν έχει ακουστεί κάτι κακό και ιδίως στην VWπληκτη Αγγλία θα είχαν βουίξει τα φόρουμ.
Στην Ασία το YC σχεδόν δυο χρόνια πουλιέται , ιδίως Αυστραλία που παρακολουθώ κλασικό Toyota δεν σπάει δεν χαλάει ...https://www.chasingcars.com.au/reviews/small-suvs/toyota-yaris-cross-hybrid-long-term-review/
Αν διαβάσεις την παραπάνω δοκιμή μεγάλης διαρκείας το συμπέρασμα είναι ότι δεν χρειαζόταν να είναι τόσο καλό
σε κάποια σημεία λέει για ταξίδια σε καταρρακτώδη τροπική βροχήConsidering its reasonably light 1.2-tonne kerb weight and unsporting 205/65R16 tyres, the Yaris Cross feels reasonably planted on the highway – its informative steering helping me accurately skate through some deeper-than-expected puddles. To its external credit, even in pounding rain the Yaris Cross never feels like it’s going to come unstuck.
για αξιοπρεπείς εκτός δρόμου ικανότητες για το 2WD
The road consists of deeply rutted hard sand that sees many sedans bottom out or get stuck if they aren’t careful but with an acceptable ground clearance of 170mm, the little Toyota powered on without much fuss.
το γνωστόν τοις πάσι
Despite needing to be belted along, the Yaris Cross Hybrid drank an astonishing 3.8L/100km of regular unleaded during my trip
αλλά και το πολύ ωραίο
On one occasion, the little Toyota reduced its cabin temp to 21 degrees in around 40-50 seconds, despite the external temperature reading 37 degrees.
-
Από πού προκύπτει ότι "σκορπά" το YC;
Επειδή του κλέψανε το πλαστικό κάλυμμα της υδρορροής;
Θεωρώ δεδομένο ότι αν του έφευγε εν κινήσει, θα το καταλάβαινε...οπότε μάλλον περί κλοπής πρόκειται.
Στο δικό μας οικογενειακό Yaris πάντως, μια χαρά είναι στη θέση του εδώ και 15 χρόνια το συγκεκριμενο πλαστικο και μάλιστα το έχω ξεκουμπώσει και 2-3 φορές να το καθαρίσω από τις λάσπες που πιάνει εκεί μέσα.
Μια χαρά αξιόπιστα και ποιοτικά ήταν και παραμένουν τα Toyota, μην αγχώνεστε.
Εξαλλου δεν θα τη συνέφερε ουτε την ιδια την Toyota, με τις μεγάλες εγγυήσεις που δίνει, να παράγει μη ποιοτικά και μη αξιόπιστα αυτοκίνητα. -
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
Θεωρώ δεδομένο ότι αν του έφευγε εν κινήσει, θα το καταλάβαινε...οπότε μάλλον περί κλοπής πρόκειται.
Στο δικό μας οικογενειακό Yaris πάντως, μια χαρά είναι στη θέση του εδώ και 15 χρόνια το συγκεκριμενο πλαστικο και μάλιστα το έχω ξεκουμπώσει και 2-3 φορές να το καθαρίσω από τις λάσπες που πιάνει εκεί μέσα.
Εξαλλου δεν θα τη συνέφερε ουτε την ιδια την Toyota, με τις μεγάλες εγγυήσεις που δίνει, να παράγει μη ποιοτικά και μη αξιόπιστα αυτοκίνητα.Ναι το ζήσαμε αυτό με τη φριτεζα 1.3cc και την περίφημη αφτερ σειλς μούγκα στη στρούγκα.........
-
Βρήκατε ένα μοτέρ που καίει λάδια μετά από 10 χρόνια με λάθος λιπαντικά και αραιές αλλαγές και το αναφέρετε συνέχεια για παράδειγμα.
Τώρα άμα είσαι τελείως μα τελείως άσχετος το αφήνεις να καίει ,να λήξει η εγγύηση και να κάνει οβάλ τον κύλινδρο ... Ο Κ φριτέζα.
Εντω μεταξύ με 100 € διορθώνεται...
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Βρήκατε ένα μοτέρ που καίει λάδια μετά από 10 χρόνια με λάθος λιπαντικά και αραιές αλλαγές και το αναφέρετε συνέχεια για παράδειγμα.
Τώρα άμα είσαι τελείως μα τελείως άσχετος το αφήνεις να καίει ,να λήξει η εγγύηση και να κάνει οβάλ τον κύλινδρο ... Ο Κ φριτέζα.
Εντω μεταξύ με 100 € διορθώνεται...
Και εγώ τους λέω ότι είναι γερμανικό το δοχείο αντ μπλού, αλλά δεν με ακούνε...
-
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
Εξαλλου δεν θα τη συνέφερε ουτε την ιδια την Toyota, με τις μεγάλες εγγυήσεις που δίνει, να παράγει μη ποιοτικά και μη αξιόπιστα αυτοκίνητα.Ναι το ζήσαμε αυτό με τη φριτεζα 1.3cc και την περίφημη αφτερ σειλς μούγκα στη στρούγκα.........
Εμενα πάντως σε Corolla VVT-i του 2000 μοντέλο, με ληγμενη την 6ετή εγγύησή του (αλλά με πλήρως ενημερωμένο book service μόνο σε εξουσιοδοτημενα Toyota, το οποίο νομίζω ότι τηρούν ελάχιστοι από όσους παραπονούνται για "φριτεζες" και λοιπά ευφάνταστα, αφού για να γλιτώσουν ένα 50ρικο στο service προτιμούν μετά τα 2-3 χρόνια να πάνε στο συνεργείο της γειτονιάς τους και όχι στην αντιπροσωπεία), από μόνοι τους προθυμοποιηθηκαν και μου άλλαξαν ελατήρια βαλβίδων.
Επίσης, όποτε χρειαστήκαμε για το παραμικρό εγγύηση σε διάφορα άλλα Toyota που είχαμε οικογενειακώς κατά καιρούς, μια χαρά μας κάλυψαν (αλλαγή εντός εγγυησης πλαστικών φαναριών σε RAV4 2ης γενιάς επειδή ειχαν κιτρινισει λογω πολυμερισμού, αλλαγή φιμέ κρυστάλλων στο προηγούμενο C-HR μου επειδή είχαν στίγματα από το εργοστάσιο κλπ. κλπ.), αλλά είχαμε πάντα book service σε εξουσιοδοτημενα Toyota.
Κι επειδή έχουμε ζησει και το after sales ευρωπαϊκών "premium" αντιπροσωπειών σε αυτοκινητα 80+ χιλιάδων ευρώ, είναι η μέρα με τη νύχτα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο... -
Εμείς με το Auris όχι πολύ ευχαριστημένοι, πανάκριβα service σε σχέση με Omega και δεν μας εξυπηρέτησαν σε τίποτα ποτέ.. Ακόμη και για το πατάκι που κολλαγε το πόδι σου και σκοτώθηκαν άνθρωποι (από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις στην ιστορία πλήρωσε γι' αυτά) αβαβα το έκαναν και αλλάξαμε μόνοι μας πατάκια custom.
Εν το μεταξύ στα 150.000 (το δώσαμε λίγο πριν) μας είχαν σημειώσει ένα απίστευτο ποσό (δεν θυμάμαι, ήθελε πολλά πράγματα) οπότε.. δρόμο..
Toyota Yaris Cross