-
@tacos said in Toyota Yaris Cross:
Βλεπω στην οθονη οτι απο τις 8 "μπαρες" στην απεικονιση της υβριδικης μονο 4 γεμιζουν.Απορω γιατι η μεγαλη χωριτικοτητα αν δεν χρησιμευει.Κανω κατι λαθος;
Tι εννοείς? Όλες γεμίζουν, εφόσον οι συνθήκες είναι κατάλληλες.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
To ποσο της % θα φορτισει την υβριδικη πριν σταματησει ο θερμικος, ειναι στανταρ η ρυθμιζεται;Το λεω γιατι πολυ ξεκινα σταματα ο θερμικος,ειναι και τρικυλινδρος ....
Αυτά είναι "μαγείες " της Toyota , inverter των 7500€ battery management system €€€€ κεντρικός εγκέφαλος €€€€ , συμπληρώστε όταν μάθετε ακριβώς και θέλεις να τα ρυθμίζεις εσύ; are you crazy;
Βλεπω στην οθονη οτι απο τις 8 "μπαρες" στην απεικονιση της υβριδικης μονο 4 γεμιζουν.Απορω γιατι η μεγαλη χωριτικοτητα αν δεν χρησιμευει.Κανω κατι λαθος;
Στο δικό μου οταν κατεβαίνω την Κατσιμίδη απο τον περιφερειακό (Θεσσαλονίκη είμαι) στο ύψος της διασταύρωσης με Λαμπράκη έχουν γεμίσει και οι 8 , αποτέλεσμα την διαδρομή στα στενά για να φτάσω σπίτι και τους ελιγμούς μέσα στην πυλωτή τους κάνω ηλεκτρικά .
Ακόμη και την άλλη μερα αν πάω απο κέντρο φτάνω μεχρι την ΔΕΘ και μετα ακούω τον κινητήρα να παίρνει εμπρός . -
Καλά κάνει και δε φορτίζει στο όριο εντός πόλεων γιατί άμα κάνεις κατάβαση από υψόμετρο π.χ. Δελφοί προς Γαλαξίδι, Λ.Πλαστήρα προς τα κάτω τότε πάει 85% φόρτιση και ανεβάζει στροφές ο θερμικός.
Στη πόλη δεν μου έχει συμβεί. -
Νομίζω σταματάει να λειτουργεί ο ηλεκτρικός και η γεννήτρια και αναγκαστικά δουλεύει ο θερμικός για να μην υπερφορτίσει την μπαταριά. Το πόσες στροφές θα ανεβάσει είναι συνάρτηση της ταχύτητας.
Πάντως η ένδειξη της μπαταρίας γεμίζει πλήρως. Και εγώ μόνο σε καταβάσεις από βουνά το βλέπω αυτό. Μέσα στην πόλη είναι συνήθως πάνω κάτω στη μέση.
-
@george-0 said in Toyota Yaris Cross:
Νομίζω σταματάει να λειτουργεί ο ηλεκτρικός και η γεννήτρια και αναγκαστικά δουλεύει ο θερμικός για να μην υπερφορτίσει την μπαταριά.
Βασικά κάνει κάτι πιο έξυπνο! Σβήνει ο θερμικός και γυρνάει με την βοήθεια του ηελκτροκινητήρα (όπως κάνει στο "B" brake) ωστε να αποφορτιστεί η μπαταρία. Οπότε και δεν καίει βενζίνη και δεν υπερφορτίζει την μπαταρία.
-
Ένας άλλος λόγος που το λογισμικό κρατάει την μπαταρία στην ¨μέση" είναι οτι μπορεί εκεί να δώσει δυνατά charge/discharge δηλαδή να φορτίσει ή να αποφορτίσει με ταχύτητα, κάτι που δεν συμβαίνει όταν είναι άδεια ή σχεδόν γεμάτη όπου ακυρώνεται το discharge και το charge αντίστοιχα,
Αν βέβαια η μπαταρία είχε ξέρω γω πενταπλάσιο μέγεθος θα μπορούσε να φτάσει πιο εύκολα στα άκρα της φόρτισης. -
Πως δείχνουν 45 κιλά μόνωσης στο YC .
Ευτυχώς που πήρα την έκδοση με τις 16άρες που δεν κάνει θόρυβο τροχασμού.
Άραγε κάνει αυτού του τύπου η μόνωση δουλειά στους αεροδυναμικούς θορύβους ; -
Κυρίως χρησιμοποιείται για να προσθέσει βάρος στην λαμαρίνα, οπότε κατεβάζει (και καλά..) την ιδιοσυχνότητά της, οπότε εξαλείφεται το κροτάλισμα/τρίξιμο κλπ.
Επίσης, αποκτά και πιο μπάσο ήχο η πόρτα στο κλείσιμο.
Δεν είναι η κλασική μόνωση στουντίου, με τις αυγοθήκες, που ούτως ή άλλως δεν προτείνεται στις πόρτες λόγω όγκου και υγρασίας.
Είναι ακριβούτσικα τα φύλλα, βέβαια. -
Οι φώτο από το Yaris Cross του πεθερού.
-
@katafractos17 said in Toyota Yaris Cross:
Πες του να μην το βάζει κάτω απο τα δέντρα , η κόλλα που βγάζουν τα φύλλα μόνο με πίεση και ζεστό νερό φεύγει...
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
@katafractos17 said in Toyota Yaris Cross:
Πες του να μην το βάζει κάτω απο τα δέντρα , η κόλλα που βγάζουν τα φύλλα μόνο με πίεση και ζεστό νερό φεύγει...
Θα του το πω.
Ήταν μόνο για 12 ημέρες στις διακοπές.
Στην Αθήνα έχει κλειστό πάρκινγκ και όταν κατεβαίνει στο χωριό νομίζω το αποφεύγει γενικά. -
Έχεις κανείς το πρόβλημα που έχω με την αναγνώριση κλήσεων? Έχω την 8αρα οθόνη σε active και όταν είναι συνδεδεμένο το τηλέφωνο με Bluetooth, εμφανίζει τα κινητά χωρίς διεθνές πρόθεμα. Αποτέλεσμα να μην γίνεται αναγνώριση επαφών και κλήσεων.
Οι επαφές φαίνονται και είναι περασμένες κανονικά στο μενού τηλέφωνο. Επίσης εάν ξέρει κανείς εάν μπορεί να αλλάξει γλώσσα στην αναζήτηση επαφών γιατί ενώ έχω επιλέξει γλώσσα συστήματος Ελληνικά στην αναζήτηση επαφών μου δίνει μόνο Αγγλικά.
Το τηλέφωνο είναι iPhone. Όταν βάλω το Car play δεν έχω πρόβλημα.
-
@george-0 said in Toyota Yaris Cross:
Το τηλέφωνο είναι iPhone.
Γι' αυτό.
Πλάκα κάνω. Πραγματικά δεν ξέρω.Ο πεθερός μου αντιμετώπιζε πρόβλημα με το τηλέφωνο Huawei 4ετίας που είχε.
Ενώ όλες οι κλήσεις γίνονταν κανονικά (απάντηση, αναγνώριση, επαφές, κτλ) δεν πέρναγε η φωνή.
Μούγκα στη στρούγκα.
Πήγε και πήρε το τελευταίο Poco και όλα έφτιαξαν. -
Τελικα ποιο λαδι να ζητησω; 0-8 η 0-16;Λεω να κανω την πρωτη αλλαγη στις 5.000.
-
Γιατι; εχεις λεφτα για πεταμα;
Τα καλυτερα ειναι τα μαμα λαδια και σιγα το ζορι του κινητήρα σε υβριδικό!
Στο χρόνο ή στα 15.000 που λεει η μαμα!
Δεν ειναι bmw εδω! -
Γνώμη μου, να κάνεις την αλλαγή κανονικά στα 15.000 km ή στον 1ο χρόνο (οποίο έρθει πρώτο) και να βάλεις γνήσιο λάδι με το ιξώδες που προτείνει το εγχειρίδιο.
Απλά φρόντισε να υπάρχει ετοιμοπαραδοτο το λάδι όταν πας για service ή παράγγειλέ το λίγες ημέρες πριν πας για το service. -
Δεν εχετε και αδικο μαλλον ειναι πολυ νωρις.
-
Ή μήπως λίγο αργά;;;;
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Ή μήπως λίγο αργά;;;;
Εχεις δικιο.Αν το ειχα παρει δυο χρονια πριν θα ειχα γλυτωσει κανα δυο χιλιαρικα απο καυσιμα.!!
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Ή μήπως λίγο αργά;;;;
Εχεις δικιο.Αν το ειχα παρει δυο χρονια πριν θα ειχα γλυτωσει κανα δυο χιλιαρικα απο καυσιμα.!!
Και κλειστή τιμη και 3500 χιλιάδες ευρώ πιο φθηνά.
Όπως έχω πει στα 26 κλαίω. Στα 23 θα έλεγα ότι τους έκλεψα κιολας.
Toyota Yaris Cross