-
Μια χαρα πανε και εκτός πολης τα υβριδικά!
Εχω κανει ταξίδια με ολη την οικογενεια και μπαγκάζια.. καταναλωση δεν περασε το 6 με κανονική οδηγηση και 7 με κανιβαλλική
-
Εχω κανει ταξίδια με ολη την οικογενεια και μπαγκάζια.. καταναλωση δεν περασε το 6 με κανονική οδηγηση και 7 με κανιβαλλική
Σιγά το κατόρθωμα.. 6 λίτρα καίω και εγώ σε ταξίδι με απλό κινητήρα βενζίνης.. Δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη διαφορά στα ταξίδια ένα υβριδικό με έναν απλό κινητήρα βενζίνης.. Για ταξίδια ξεκάθαρος νικητής είναι τα diesel.. Τόσο δύσκολο είναι να γίνει κατανοητό;; βλέπουμε στη δοκιμή ότι το υβρικο yaris θέλει τα διπλά χρήματα για καύσιμο στο ταξίδι σε σχέση με ένα diesel 208..
-
Εγώ που εχω το octavia 1.6 Diesel του 2012 (2 γενιες πισω απο την τωρινη) και εχω 5l/100 χιλιομετρα με αυτες τις ταχυτητες και σταθερο γκαζι. Το octavia δεν είναι το οικονομικότερο diesel και είναι και βαρυ αμαξωμα σχετικα οπότε τα τωρινα diesel και υβριδικα φανταζομαι θα το ξεπερνανε ευκολα
ταχύτητες σταθερα 60-80 σε ίσιο δρόμο , χωρίς στάσεις ειναι η χαρα της οικονομίας γενικα
-
Το Φ. Αέριο είναι πιο οικονομικό σε ταξιδι αλλά και είναι σπάνιο και δεν έχει πρατήρια
-
**Υπενθυμίζω, το θέμα είναι για το Yaris Cross...υπάρχει άλλο θέμα για την σύγκριση καυσίμων. **
-
Για εκτός πόλης τα υβριδικά δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα.. Για εκτός πόλης ξεκάθαρος νικητής και με μεγάλη διαφορά είναι τα diesel.. Αυτό φαίνεται και από τη δοκιμή του autotriti: Στα ταξίδια (με σταθερή ταχύτητα 100 χλμ./ώρα), όπου το 208 θα σας ταξιδέψει 1.000 χλμ. με 40 ευρώ (3,5 λτ/100 χλμ.), και το Yaris με 74,8 ευρώ... Δηλαδή για εκτός πόλης με το υβριδικό yaris δίνεις σχεδόν τα διπλά σε σχέση με ένα 208 diesel :
To Drive, σαφώς πιο αξιόπιστο έντυπο, έγραψε διαφορετικά νούμερα πάντως:
ΥΓ: Sorry Mod Fanis75, απλά έπρεπε να μπει και ο αντίλογος, για όποιον μπήκε να διαβάσει αυτήν την σελίδα. Τέρμα το off topic, από μένα.
-
Όντως τα νούμερα εδώ είναι διαφορετικά.. Πάντως το drive λέει για την μεικτή τους κατανάλωση (επαρχία, πόλη, αυτοκινητοδρόμος) ότι στη γλωσσα του ευρώ, αν συνυπολογισεις τη διαφορά στην τιμή υπέρ του Diesel η ζυγαριά γέρνει ελαφρώς υπέρ του Peugeot.. Και προτείνει yaris για πόλη κ 208 για ανοιχτό δρόμο.. Και θα προσθέσω και εγώ και σταματάω την συζήτηση ότι αν λάβουμε υπόψη και την δοκιμασμένη αξιοπιστια των diesel που είναι κινητήρες φτιαγμένοι για πολλά χιλιόμετρα σε σχέση με την αξιοπιστία των υβριδικών συστημάτων που αμφιβάλλω για την κατάσταση της πανάκριβης μπαταρίας μετά από 10 χρόνια
-
[...]Και θα προσθέσω και εγώ και σταματάω την συζήτηση ότι αν λάβουμε υπόψη και την δοκιμασμένη αξιοπιστια των diesel που είναι κινητήρες φτιαγμένοι για πολλά χιλιόμετρα σε σχέση με την αξιοπιστία των υβριδικών συστημάτων που αμφιβάλλω για την κατάσταση της πανάκριβης μπαταρίας μετά από 10 χρόνια
Σε μια δεκαετία η μπαταρία του toyota θα έχει ακόμα έναν χρόνο εγγύηση.
-
Πάντως το έχω απορία για την εγγύηση της Toyota που λέει εγγύηση μπαταρίας έως 11 χρόνια.. Γιατί έως;; έχει κάποιο περιορισμό στα χιλιόμετρα; έχει κάποια παραθυράκια; γιατί γενικώς οι εγγυήσεις της Toyota όπως και σε άλλες μάρκες έχουν κάποια παραθυράκια.. Το Yaris cross πάντως έχει πολύ καλή τιμή βασικής έκδοσης αλλά μετά κλασσικά ως Toyota χρυσοπληρώνεις τις επόμενες εκδόσεις.. Για παράδειγμα έχει τη βασική 17.300 και για να πας στην επόμενη έκδοση θες 18,500. Δηλαδή 1200 ευρώ παραπάνω και σου προσθέτει μόνο πίσω φώτα Led, μεγαλωνει μα ινστα την οθόνη, προσθέτει ακόμα 2 ηχεια και αισθητηρες βροχές.. Αυτά κανονικά οι άλλες μάρκες ούτε καν 400ευρω δεν θα τα κοστολογουσαν.. Κ η Toyota σου ζητάει 1200.. Αυτό το κάνει σε όλες τις εκδόσεις των μοντέλων τις.. Επίσης η Toyota ούτε καλές εκπτώσεις κάνει, υψηλό επιτόκιο έχει , χρεώνει μέχρι και το απλό λευκό χρώμα 170 ευρώ.. Λέμε δηλαδή ακριβά τα Peugeot και το 2008 αλλά τουλάχιστον η Peugeot σου κάνει έκπτωση περίπου από 1500ευρω έως 2000 ευρώ, σου κάνει δώρο το μεταλλικό χρώμα και τα τριπλής επιστρωσης χρώματα που είναι πανάκριβα κανονικά, έχει πολύ χαμηλά έξοδα προετοιμασίας σε αντίθεση με άλλες μάρκες που στα χρεώνουν τουλάχιστον πάνω από 500 ευρώ.. Θέλω να καταλήξω δηλαδή ότι αν έχει τιμή καταλόγου η βασική του yaris cross 17300 τότε με μεταλλικό και κλειδη στο χέρι θα βγαίνει 18,300 περίπου.. Ενώ το 2008 με αρχική 20.400 θα βγαίνει με μεταλλικό και κλειδί στο χέρι στης 19 χιλιάδες περίπου.. Δηλαδή 700 ευρώ διαφορά.. Και σίγουρα το 2008 έχει καλύτερη ποιότητα και καλύτερους χώρους αφού θα μπορούσε να παίζει και στην κατηγορία c suv.. Οπότε μην μένουμε στις τιμές καταλόγου μόνο.. Δεν λέω καλό value for money το Toyota αλλα όχι και τόσο όσο πιστεύουν κάποιοι.. Και σίγουρα για να το πάρεις με καλό εξοπλισμό εκεί η Toyota βαράει στις τιμές.. Μόνο στις βασικές εκδόσεις έχει καλές τιμές. Πάντως προσωπικά το Yaris cross από μπροστά και από μέσα δεν μου αρέσει καθόλου.. Από πίσω είναι σχετικά ενδιαφέρον
-
iceman7 wrote:
Σιγά το κατόρθωμα.. 6 λίτρα καίω και εγώ σε ταξίδι με απλό κινητήρα βενζίνης.. Δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη διαφορά στα ταξίδια ένα υβριδικό με έναν απλό κινητήρα βενζίνης.. Για ταξίδια ξεκάθαρος νικητής είναι τα diesel.. Τόσο δύσκολο είναι να γίνει κατανοητό;; βλέπουμε στη δοκιμή ότι το υβρικο yaris θέλει τα διπλά χρήματα για καύσιμο στο ταξίδι σε σχέση με ένα diesel 208..
Εξαρτάται από τον κινητήρα.
6,8 είχα με το κασκαι 1,5 πετρέλαιο και 7,5-8 με τη Χ1 βενζίνη.
Αλλά εγώ δεν συγκρίνω απλά αναφέρω ενδεικτικές καταναλώσεις προκειμένου να δείξω ότι είναι μύθος ότι τα υβριδικά δεν λένε για εκτός πόλης. -
Το καινούργιο υβριδικό σύστημα του Yaris και Yaris Cross μπορεί να κινήσει το αυτοκίνητο με την μπαταρία και σε ταχύτητες έως 100χλμ/ω με το πάτα - άσε (φτάνεις την επιθυμητή ταχύτητα και μετά αφήνεις στιγμιαία το γκάζι και ρολλάρει με την μπαταρία). Γι αυτό και το drive πολύ σωστά έγραψε τέτοια νούμερα σε επαρχιακό δρόμο. Μπορεί τα πετρέλαια να έχουν νόημα για ταχύτητες αυτοκινητόδρομου ακόμα όμως δεν ξέρουμε τί μπορεί να προσφέρει μια νέα διάταξη μπαταριών με θερμικό μοτέρ στην επόμενη γενιά.
-
Πάντως το έχω απορία για την εγγύηση της Toyota που λέει εγγύηση μπαταρίας έως 11 χρόνια.. Γιατί έως;; έχει κάποιο περιορισμό στα χιλιόμετρα; έχει κάποια παραθυράκια;
Είναι πολύ απλό: έως 11 χρόνια, εφόσον κάθε χρόνο γίνεται ο ετήσιος έλεγχος σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Αυτό είναι το παραθυράκι, που πρακτικά σημαίνει ότι για όσο διάστημα το πάς στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο, τότε έχεις εγγύηση για την μπαταρία.
Όσο για τις τιμές είναι μεγάλη συζήτηση και εξαρτάται από το μοντέλο, π.χ. η Corolla έχει πάρα πολύ καλό εξοπλισμό σε χαμηλή τιμή, το Γιάρις όχι και τόσο.
-
giocitroen91 wrote:
Πάντως το έχω απορία για την εγγύηση της Toyota που λέει εγγύηση μπαταρίας έως 11 χρόνια.. Γιατί έως;; έχει κάποιο περιορισμό στα χιλιόμετρα; έχει κάποια παραθυράκια;
Είναι πολύ απλό: έως 11 χρόνια, εφόσον κάθε χρόνο γίνεται ο ετήσιος έλεγχος σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Αυτό είναι το παραθυράκι, που πρακτικά σημαίνει ότι για όσο διάστημα το πάς στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο, τότε έχεις εγγύηση για την μπαταρία.
Όσο για τις τιμές είναι μεγάλη συζήτηση και εξαρτάται από το μοντέλο, π.χ. η Corolla έχει πάρα πολύ καλό εξοπλισμό σε χαμηλή τιμή, το Γιάρις όχι και τόσο.
Αυτό που λέει ο Φανης είναι, εγώ που το χα ψάξει πριν λίγο καιρό αυτό μου είπαν, πας κάθε χρόνο γίνεται έλεγχος και ισχύει μέχρι τον επόμενο που θα κάνεις μέχρι 11 χρόνια, υπήρχε και μια προσφορά δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα δεν το ρώτησα με 250 ευρώ πήγαινε στα 16 ή 17 χρόνια, μηχανικά έχει 6 χρόνια αλλά 180χιλ χλμ η peugeot έχει 60χιλ χλμ για 5 χρονια(δεν μου το είχαν πει ακόμα και στο site γράφει μόνο 5χρονια χωρίς χλμ) και αν θες να πας στα 100χιλ χλμ πληρώνεις 250 ευρώ(εγώ είπα να μου την βάλουν δώρο και έτσι και έγινε)
-
Ένα θετικό των Hybrid toyota είναι ο χρόνος λειτουργιας του κινητηρα. Για παράδειγμα αν λειτουργεί στο 50% του χρόνου χρήσης τότε αν έχεις 100.000 χλμ στο οδομερο, εχεις 50.000 χλμ χρησης στον κινητηρα!!!!
-
Επισης η πεποιθηση οτι τα hybrid δεν κανουν για αυτοκινητοδρομο ειναι λαθος. Λαθος με την εννοια οτι καποιοι νομιζουν πως οτι κερδιζεις στην πολη το χανεις στον αυτοκινητοδρομο.
Η σωστη οπτικη ειναι οτι αν στην πολη εχεις μεγαλο ωφελος, στον αυτοκινητοδρομο εχεις πολυ μικρο, αλλα οχι οτι εχεις και ζημια. Ακομα και καθολου να μη λειτουργει ο ηλεκτροκινητηρας (επειδη αδειασε η μπαταρια και δεν μπορει να φορτισει χωρις φρεναρισμα) δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ο βενζινοκινητηρας των υβριδικων toyota ειναι tuned για τον καλυτερο δυνατο βαθμο αποδοσης (εις βαρος της ιπποδυναμης). Δηλαδη ο 1800αρης των corolla/CHR βγαζει μολις 98 αλογα για να βρισκεται στο υψηλοτερο σημειο της καμπυλης αποδοσης. Ο 1500αρης των yaris ειναι στα 91 αλογα αντιστοιχως...ενω ο 1500αρης στο κανονικο ατμοσφαιρικο στα 125...
Αυτη ειναι και η αιτια που δεν εχεις καλη τελικη στα υβριδικα, ομως σιγουρα ειναι οικονομικοτερα απο ενα κοινο κινητηρα βενζινης και οχι το αντιστροφο οπως νομιζουν καποιοι. Το πετρελαιο φυσικα ειναι στο γηπεδο του στον αυτοκινητοδρομο και ειναι ακομα πιο οικονομικο, αλλα αυτο δεν αποτελει το θεμα αυτου του post.
-
Τα full hybrids δεν φορτιζουν μόνο με φρενάρισμα. Αυτή είναι η διαφορά τους από τα mild hybrids, που όντως φορτιζουν μόνο από ρολαρισμα και φρενάρισμα. Τα full hybrids φορτιζουν και κατά την κίνηση.
-
Σωστός ο Lap έτσι είναι και στα υβριδικά όταν είσαι σε ισιάδι και αφήσεις ελάχιστα το πόδι σου από το γκάζι σβήνει ο κινητήρας και πας με τις μπαταρίες χωρίς να χάσεις ταχύτητα αν και εγώ θα τα άφηνα όλα στο ACC να γίνεται αυτόματα η εναλλαγή των κινητήρων . Κάπου γράφουν ότι ακόμα και με 120-130 έχει δύναμη το ηλεκτρομοτερ να κρατάει σταθερή ταχύτητα.
-
Ένα θετικό των Hybrid toyota είναι ο χρόνος λειτουργιας του κινητηρα. Για παράδειγμα αν λειτουργεί στο 50% του χρόνου χρήσης τότε αν έχεις 100.000 χλμ στο οδομερο, εχεις 50.000 χλμ χρησης στον κινητηρα!!!!
αυτο δεν το ειχα σκεφτει. Αλλαζει εντελως το πλαισιο μεσα στο οποιο μπορεις να αξιολογησεις ενα υβριδικο
Και φανταζομαι αυτο το 50% μπορει να ανεβει και παραπανω?
Εγω κανω καθε μερα απο και προς την δουλεια 18-20χλμ σε συνθηκες κινησης δλδ μεση ταχυτητα 40-50
Θεωρητικα θα χρησιμοποιω περισσοτερο τον ηλεκτροκινητηρα (αλλαζει ο λογος, πχ 70-30?) απο οτι την βενζινη?
-
Το 50% χρησης που λεει ο λαπ εννοεί 50% απόστασης. Αν κάνεις 100χλμ μεσα στην πολη τα 50 τα κανεις ηλεκτρικά.
Ο χρόνος λειτουργίας του κινητήρα είναι ακόμα πιο χαμηλά και σε συνθήκες κίνησης περίπου στο 20% δηλαδή σε μια διαδρομή μίας ώρας (πάντα εντός πόλης) ο ice θα δουλέψει για 12 λεπτά.
@tutuyo οποιοσδήποτε κινείται στις συνθήκες που περιγράφεις πρέπει απαραίτητα να δοκιμάσει μια ηλεκτροποιημένη μετάδοση, απλά αλλού.
-
Εγω κανω καθε μερα απο και προς την δουλεια 18-20χλμ σε συνθηκες κινησης δλδ μεση ταχυτητα 40-50
Σε αυτές τις συνθήκες, μετά το ηλεκτρικό, ένα υβριδικό Τογιότα είναι το ιδανικότερο αυτοκίνητο τόσο από άνεση και αγχολυτική οδήγηση όσο και από οικονομία.
Toyota Yaris Cross