-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Καλά κάνουν και δε το φέρνουν, από σχεδίαση δεν έχει κάτι ιδιαίτερο. Από χώρους λίγο καλύτερους γιατί είναι 13 εκ. μεγαλύτερο, θα προτιμούσα κάτι άλλο.
Πραγματικα προτιμας το ευρωπαικο απο αυτο που μας δειχνεις στο βιντεο? Αν ειχες επιλογη ενα απο τα 2?
-
@diriras said in Toyota Yaris Cross:
Καλά κάνουν και δε το φέρνουν, από σχεδίαση δεν έχει κάτι ιδιαίτερο. Από χώρους λίγο καλύτερους γιατί είναι 13 εκ. μεγαλύτερο, θα προτιμούσα κάτι άλλο.
Πραγματικα προτιμας το ευρωπαικο απο αυτο που μας δειχνεις στο βιντεο?
Βάζεις θέμα για μεγάλη κουβέντα, επειδή έχω χρόνο θα το αναλύσω.
1ον Έχω δικό μου πάρκινγκ το οποίο έχω πληρώσει συν φόρους αλλά οι γείτονες εφόσον δεν υπάρχει τροχαία παρκάρουν όπου θέλουν με αποτέλεσμα να θέλω κινήσεις ακριβείας.
2ον Στα στενά υπάρχει νόμος να παρκάρεις κάποια μέτρα από τη γωνία αλλά κανείς δεν το τηρεί οπότε άντε να δεις στη διασταύρωση.
3ον τα αυτοκίνητα πληθαίνουν και μεγαλώνουν άλλα οι χώροι δε φτάνουν.
Συμπερασματικά και προσωπικά θέλω ένα αυτοκίνητο μανιτζέβελο και χρηστικό b-suv ή hatch δηλαδή να κάνω τη δουλειά μου και να μη καίει. -
1ον Έχω δικό μου πάρκινγκ το οποίο έχω πληρώσει συν φόρους αλλά οι γείτονες εφόσον δεν υπάρχει τροχαία παρκάρουν όπου θέλουν με αποτέλεσμα να θέλω κινήσεις ακριβείας.
2ον Στα στενά υπάρχει νόμος να παρκάρεις κάποια μέτρα από τη γωνία αλλά κανείς δεν το τηρεί οπότε άντε να δεις στη διασταύρωση.
Συμπερασματικά και προσωπικά θέλω ένα αυτοκίνητο μανιτζέβελο και χρηστικό b-suv ή hatch δηλαδή να κάνω τη δουλειά μου και να μη καίει.Καταλαβα, θες το μικροτερο δυνατον μεγεθος. Αυτο με το παρκινγκ οταν μετακομισα στην πολυκατοικια μου το εκαναν και εμενα. 1,2,3 . Πηρα λοιπον το παλιο αυτοκινητο του πατερα μου και τους εκλεισα, μια φορα το παρατησα εκει για ολη την ημερα. Μια αλλη φορα βρηκα ενα μηχανακι και του ξεβιδωσα τους καθρεφτες. Ετσι γνωριζεσαι και σε γνωριζουν, κανεις και φιλιες ρε αδερφε
-
Και εμένα με κλείνουν στο πάρκινγκ της πυλωτης μου. Μάλλον θέλουν να γνωριστούμε. Τι ευγενικοί γείτονες!
Το καλύτερο είναι που κλείνουν τους κάδους σκουπιδιών. Και το αφήνουν και δύο τρεις μέρες.
Είναι αξιαγάπητοι οι γείτονες μου.
-
Συμπερασματικά και προσωπικά θέλω ένα αυτοκίνητο μανιτζέβελο και χρηστικό b-suv ή hatch δηλαδή να κάνω τη δουλειά μου και να μη καίει.Καταλαβα, θες το μικροτερο δυνατον μεγεθος. Αυτο με το παρκινγκ οταν μετακομισα στην πολυκατοικια μου το εκαναν και εμενα. 1,2,3 . Πηρα λοιπον το παλιο αυτοκινητο του πατερα μου και τους εκλεισα, μια φορα το παρατησα εκει για ολη την ημερα. Μια αλλη φορα βρηκα ενα μηχανακι και του ξεβιδωσα τους καθρεφτες. Ετσι γνωριζεσαι και σε γνωριζουν, κανεις και φιλιες ρε αδερφε
Χαίρομαι που συμφωνούμαι
Εντάξει ο καθένας βάζει τα δικά του κριτήρια όταν βάζει το χέρι στη τσέπη και είναι σεβαστό εφόσον είναι δικά του τα λεφτά.
Άλλος θέλει ποιότητα, άλλος ευκινησία, άλλος να βγάλει γκόμενα.
Εγώ είχα βάλει σαν κριτήριο αγοράς 4,2 μέτρα max και κατανάλωση γύρω στα 5 λίτρα νομίζω τα πέτυχα. -
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Και εμένα με κλείνουν στο πάρκινγκ της πυλωτης μου. Μάλλον θέλουν να γνωριστούμε. Τι ευγενικοί γείτονες!
Το καλύτερο είναι που κλείνουν τους κάδους σκουπιδιών. Και το αφήνουν και δύο τρεις μέρες.
Είναι αξιαγάπητοι οι γείτονες μου.
Βαλτους μια κλειδαρια στη ζαντα και θα ψαχνουν αυτοι να σε γνωρίσουν. Και η πλακα σε εμενα ηταν οτι μου ειπαν οτι ετσι εκαναν και με τον προηγουμενο. Δηλ αν ο προηγουμενος ηταν πισ@γλ3ντης να το κανουμε και μαζι τοτες
-
Δεν ακουμπάω ξένη περιουσία. Άσε που τα έχουν και βρόμικα, θα πάω να πιάσω την κωλοζαντα την κατουρημενη;;;; Νο νο νο.
Εμένα με εκνευρίζει αυτό με τα σκουπίδια. Απίστευτη απάθεια. Μια φορά ένας είχε αφήσει μια εβδομάδα το αυτοκίνητο του και πήγε διακοπές και τα σκουπίδια είχαν κάνει αποικία στον κάδο.
Μιλάμε για εκπληκτικούς γείτονες.
-
Υπάρχουν νόμοι αλλά δεν τηρούνται
https://drivingschool.gr/nomothesia/kok/kok034.htm
το 3γ.
Αλλά εδώ δε τα βρίσκουν με τις πετσέτες και τις ξαπλώστρες στο παρκάρισμα θα τα βρουν ? -
Δεν ακουμπάω ξένη περιουσία. Άσε που τα έχουν και βρόμικα, θα πάω να πιάσω την κωλοζαντα την κατουρημενη;;;; Νο νο νο.
Εμένα με εκνευρίζει αυτό με τα σκουπίδια. Απίστευτη απάθεια. Μια φορά ένας είχε αφήσει μια εβδομάδα το αυτοκίνητο του και πήγε διακοπές και τα σκουπίδια είχαν κάνει αποικία στον κάδο.
Μας δουλεύεις μάλλον ,στην δική μου γειτονιά θα είχαν σπάσει το τζάμι και θα είχαν ρίξει όλα τα σκουπίδια του κάδου μέσα στο αυτοκίνητο άκου μια εβδομάδα !
και για να είμαστε ον τοπικ το τιμόνι κόβει παρα πολύ τουλάχιστον στο δικό μου με τις 16αρες σε βαθμό που δεν με νοιάζει που θα παρκάρουν οι κακοί γείτονες γιατί πάντα χωράω να στρίψω.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Μας δουλεύεις μάλλον ,στην δική μου γειτονιά θα είχαν σπάσει το τζάμι και θα είχαν ρίξει όλα τα σκουπίδια του κάδου μέσα στο αυτοκίνητο άκου μια εβδομάδα !
και για να είμαστε ον τοπικ το τιμόνι κόβει παρα πολύ τουλάχιστον στο δικό μου με τις 16αρες σε βαθμό που δεν με νοιάζει που θα παρκάρουν οι κακοί γείτονες γιατί πάντα χωράω να στρίψω.
Η αυτοδικία και η φθορά ξένης περιουσιας είναι αδικήματα.
Ρε συ Τάσο ειλικρινά δεν έχω καταλάβει πως μπορείς και δεν βρίσκεις κάτι κακό σε ένα συνολικά άθλιο ποιοτικα αμάξι.
Ούτε μέτοχος της Τογιότα να ήσουν ! -
Νεωτερο update.
Το αμάξι οδηγείται μόνο με δυνατή μουσική που είναι λίγο κατόρθωμα να αντέξεις γιατί τα ηχεία του είναι ΓΤΠΚ ή ορθάνοιχτα παράθυρα με αποτέλεσμα το μαύρο εσωτερικό να γίνεται άσπρο από την σκόνη μετά από λίγο. Τόσο κακά πλαστικά που και η σκόνη κολλάει πάνω τους αλλαζοντας τους χρωμα.Επίσης τα ηλεκτρονικά του απαράδεκτα.
Αυτή η ενεργή διατήρηση λωρίδας σουοερ παρεμβατική οποτε πιάνει. Χρειάζεται να την απενεργοποιω κάθε φορα γιατί μου σπάει τα νεύρα.
Επίσης ο αισθητήρες φώτων είναι ότι χειρότερο έχω δρο σε αμάξι.
Τα φώτα αναβουν σε συνθήκες σούπερ ηλιοφάνειας είτε το πρωί είτε το απόγευμα.
Εκνευριστικό και φυσικά επιβαρύνονται τα led που είναι τρύπια από κάτω. Σε κάθε βροχη ή πλύσιμο μπαίνουν νερά στα φανάρια.
Από άποψη λαμαρίνας τραγικό επίσης.
Σκούπιζα λίγο το πίσω φτερό χθες να βγάλω κάποια νερά που έπεσαν στο δρόμο και περα ότι κάνει σκουικ σκουικ για πλάκα το πάχος του είναι αλουμινόχαρτου.
Τι σκατα πουλάνε οι καναγιες με 27 χιλιάρικα πλέον ; -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Ρε συ Τάσο ειλικρινά δεν έχω καταλάβει πως μπορείς και δεν βρίσκεις κάτι κακό σε ένα συνολικά άθλιο ποιοτικα αμάξι.
Ούτε μέτοχος της Τογιότα να ήσουν !Αφού δεν βρίσκω κάτι κακό πέραν του αεροδυναμικού θορύβου με το ζόρι ...
οικονομία κάνει όση υποσχέθηκαν και πέφτει και παρακάτω τσεκ
επιδόσεις καλές εχει τσεκ
το τιμόνι κόβει περισσότερο απο το προηγούμενο yaris τσεκ
περνάει όμορφα απο τις τάφρους λακκούβες κλπ ανωμαλίες των δρόμων τσεκ
καλή οδική συμπεριφορά εχει τσεκ
καλά φρένα εχει τσεκ ,αλήθεια δεν βλέπω πολλούς να τα λέτεΣυνολικά είναι ενα ποιοτικά καλό αυτοκίνητο με τεχνολογικό υπόβαθρο ουσίας χρόνια μπροστά απο τον ανταγωνισμό .
Οι λεπτομέρειες που σε απασχολούν εμένα δεν με ενοχλούν ισα ισα τις βλέπω σαν ευκαιρία για να ασχολούμαι μαζί του και να το βελτιώνω όπως άλλωστε κάνεις και εσύ -
Hello, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, οι τιμές αυξάνονται και πέφτει οι ποιότητα γιατί πρέπει να πέσουν οι ρύποι και να ισορροπήσουν τις τιμές με τα ηλεκτρικά. Τα έχουν πει οι πρόεδροι των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Βάζω και ένα άρθρο που βρήκα στα γρήγορα https://www.tanea.gr/2023/03/07/autonea/agora/poso-tha-ayksithoun-oi-times-ton-neon-aytokiniton/
Για να μείνω ontοpic μια χαρά κάνω τη δουλειά μου με το crossaki, άμα ζούσα ΗΠΑ θα έπαιρνα Tundra. -
Σκούπιζα λίγο το πίσω φτερό χθες να βγάλω κάποια νερά που έπεσαν στο δρόμο και περα ότι κάνει σκουικ σκουικ για πλάκα το πάχος του είναι αλουμινόχαρτου.
Αυτό θετικό ειναι, γιατί το λές για αρνητικό. Το αμάξι σε ενδιαφέρει να είναι ελαφρύ και ασφαλές. Εαν έχεις τις σωστές ενισχύσεις (που φαίνεται να έχει από τα Crash Test), το πάχος λαμαρίνας είναι αδιάφορο, ίσα ίσα όσο πιο λεπτή τόσο το καλύτερο για το βάρος και άρα επιδόσεις, συμπεριφορά και οικονομία.
-
Νεωτερο update
τα ηχεία του είναι ΓΤΠΚ
κακά πλαστικά
η ενεργή διατήρηση λωρίδας σουοερ παρεμβατική οποτε πιάνει.
Επίσης ο αισθητήρες φώτων είναι ότι χειρότερο
Σε κάθε βροχη ή πλύσιμο μπαίνουν νερά στα φανάρια.
Από άποψη λαμαρίνας τραγικό επίσης.
Τι σκατα πουλάνε οι καναγιες με 27 χιλιάρικα πλέον ;
Απο όλα τα παραπάνω μόνο με το πρώτο συμφωνώ - τα αλλα δεν τα εχω δει στο δικό μου - κάποια στιγμή θα τα αλλάξω όπως και θα βάλω και τους ανεμοθραύστες που έβαλε ο a65 και τέλος , μάλλον κατά τα Χριστούγεννα .
Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικά , παράδειγμα εγω δεν εχω κλείσει ποτε την ειδοποίηση λωρίδας μου αρέσει η υπενθύμιση όταν πατάω τις γραμμές χωρίς φλάς με βελτιώνει ως οδηγό .
Δεν θυμάμαι αν το έγραψα αλλα οδήγησα ενα ηλεκτρικό Audi γύρω απο τους σπασμένους δρόμους του Διαβαλκανικού εντάξει κοπάναγε παραπάνω απο το YC (20άρες) και κάτι μικροτριγμούς τους έκανε αλλα δεν με πείραζε ξέρεις γιατί ; Γιατί οταν υπάρχει απόλυτη ησυχία ακούς τα πάντα και αν ήθελες να μην ακούς τίποτα η τιμή του Q4 etron θα ανέβαινε πολύ παραπάνω απο τα 60000 € που είχε το test drive οπότε καλλίτερα ενα Lexus !
-
και θα βάλω και τους ανεμοθραύστες που έβαλε ο a65 και τέλος , μάλλον κατά τα Χριστούγεννα .
Άρχισε να μαθαίνεις γιαπωνέζικα γιατί οι οδηγίες τους είναι σε αυτή τη γλώσσα, εγώ έκανα google translate με κάμερα κινητού για να καταλάβω πως μπαίνανε
Αλλά όλα καλά μπήκαν σωστά και έχω περιορίσει τους αεροδυναμικούς θορύβους.
Και ένα tip το xerapol/quixx είναι το καλύτερο για ακρυλικά πλαστικά και με 1 σταγόνα σε πανάκι τους κάνει καινούργιους όπως και τα piano black. -
και θα βάλω και τους ανεμοθραύστες που έβαλε ο a65 και τέλος , μάλλον κατά τα Χριστούγεννα .
Άρχισε να μαθαίνεις γιαπωνέζικα γιατί οι οδηγίες τους είναι σε αυτή τη γλώσσα, εγώ έκανα google translate με κάμερα κινητού για να καταλάβω πως μπαίνανε
Και ένα tip το xerapol/quixx είναι το καλύτερο για ακρυλικά πλαστικά και με 1 σταγόνα σε πανάκι τους κάνει καινούργιους όπως και τα piano black.Μειώθηκαν ή αυξήθηκαν οι αεροδυναμικοί θόρυβοι με τους ανεμοθραύστες;
Για το xerapol/quixx συμφωνώ.
Το είχα δοκιμάσει παλιά σε πλαστικό κάλυμμα καντράν και το είχε κάνει καινούριο.
Στα piano black θα φοβόμουν να το χρησιμοποιήσω, απλά τα κερώνω τακτικά για προστασία. -
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Αυτό θετικό ειναι, γιατί το λές για αρνητικό. Το αμάξι σε ενδιαφέρει να είναι ελαφρύ και ασφαλές. Εαν έχεις τις σωστές ενισχύσεις (που φαίνεται να έχει από τα Crash Test), το πάχος λαμαρίνας είναι αδιάφορο, ίσα ίσα όσο πιο λεπτή τόσο το καλύτερο για το βάρος και άρα επιδόσεις, συμπεριφορά και οικονομία.
Πλακα κανεις!
Αμαξι οδηγώ όχι τενεκε...
Τι αντοχή εχουν αυτά ακόμα και σε απλό ακούμπισμα;
Ψευτικό και φθηνιάρικο τελειως!Τελικά 50αριζοντας, κατέληξα οτι προτιμώ τα βαριά ακουσματα στο κλεισιμο πορτών και τις βαριές λαμαρίνες...οπως και τα πολλά κυβικά ή επειδή δεν ειμαι μαλακας να πληρώνω τους κηφήνες, τα τουρμπο!
Υβριδικές μαλακίες αδυναμες και θορυβώδεις και η καταρα της αυτοκίνησης οι ηλεκτρικές τοστίερες ψόφο!Χθες εκανα μια ανηφορική διαδρομή μέχρι το τελεφερικ με την οικογένεια (23 βαθμούς πανω) και το YC ζορίστηκε.. θόρυβος, κατανάλωση και αναγκαστική πίεση στο πεντάλ για να κουνηθει!
Τελικά όσο και να το βελτιώσουν παραμένει ενα ακατάλληλο για κινηση εκτός πόλης σύστημα!
Στην επιστροφή βεβαια σβηστός κατέβηκα αλλα την ταλαιπωρία την φαγαμε ανεβαίνοντας!Θα φαει παρκάρισμα στο γκαραζ από αυριο μεχρι τελος του μηνα να ισιάξει!
-
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
Και ένα tip το xerapol/quixx είναι το καλύτερο για ακρυλικά πλαστικά και με 1 σταγόνα σε πανάκι τους κάνει καινούργιους όπως και τα piano black.Μειώθηκαν ή αυξήθηκαν οι αεροδυναμικοί θόρυβοι με τους ανεμοθραύστες;
Για το xerapoll/quixx συμφωνώ.
Το είχα δοκιμάσει παλιά σε πλαστικό κάλυμμα καντράν και το είχε κάνει καινούριο.
Στα piano black θα φοβόμουν να το χρησιμοποιήσω, απλά τα κερώνω τακτικά για προστασία.Έγραψα έχω περιορίσει δηλαδή μειώσει, ειδικά κάτι σφυρίγματα που έκανε στα 130χλμ/ώρα και ψαχνόμουν αν έχω αφήσει ανοιχτή τη πόρτα.
Μιλάμε πάντα για τους original toyota, αν δεις στο insta με την ιαπωνική ονομασία #ヤリスクロス εκεί τους βάζουν πολλοί.
Το xerapoll/quixx σε περίπτωση μικρών γρατζουνιών (αράχνη) σε πλαστικά είναι το καταλληλότερο, πωλείται και στο πρακτικερ περίπου 15 ευρώ. -
Πλακα κανεις!
Αμαξι οδηγώ όχι τενεκε...
Τι αντοχή εχουν αυτά ακόμα και σε απλό ακούμπισμα;Ακριβώς, άρα σε ενδιαφέρει το μικρό βάρος. Σε ακούμπισμα όλα το ίδιο αποτέλεσμα έχουν, θέλουν βάψιμο.
Toyota Yaris Cross