-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Ακριβώς, άρα σε ενδιαφέρει το μικρό βάρος. Σε ακούμπισμα όλα το ίδιο αποτέλεσμα έχουν, θέλουν βάψιμο.
Πόσο εύκολα δουλεύεται το PDR σε τόσο ψιλή λαμαρίνα; Έχει δίκιο ο iceman στο θέμα της ψιλής λαμαρίνας.
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
και θα βάλω και τους ανεμοθραύστες που έβαλε ο a65 και τέλος , μάλλον κατά τα Χριστούγεννα .
Άρχισε να μαθαίνεις γιαπωνέζικα γιατί οι οδηγίες τους είναι σε αυτή τη γλώσσα, εγώ έκανα google translate με κάμερα κινητού για να καταλάβω πως μπαίνανε
Αλλά όλα καλά μπήκαν σωστά και έχω περιορίσει τους αεροδυναμικούς θορύβους.
Και ένα tip το xerapol/quixx είναι το καλύτερο για ακρυλικά πλαστικά και με 1 σταγόνα σε πανάκι τους κάνει καινούργιους όπως και τα piano black.Μειώθηκαν ή αυξήθηκαν οι αεροδυναμικοί θόρυβοι με τους ανεμοθραύστες;
Για το xerapoll/quixx συμφωνώ.
Το είχα δοκιμάσει παλιά σε πλαστικό κάλυμμα καντράν και το είχε κάνει καινούριο.
Στα piano black θα φοβόμουν να το χρησιμοποιήσω, απλά τα κερώνω τακτικά για προστασία.Έγραψα έχω περιορίσει δηλαδή μειώσει, ειδικά κάτι σφυρίγματα που έκανε στα 130χλμ/ώρα και ψαχνόμουν αν έχω αφήσει ανοιχτή τη πόρτα.
Μιλάμε πάντα για τους original toyota, αν δεις στο insta με την ιαπωνική ονομασία #ヤリスクロス εκεί τους βάζουν πολλοί.
Το xerapoll/quixx σε περίπτωση μικρών γρατζουνιών (αράχνη) είναι το καταλληλότερο, πωλείται και στο πρακτικερ περίπου 15 ευρώ.Το διάβασα τι έγραψες, αλλά συνήθως αυξάνουν, αντί να περιορίζουν, τους αεροδυναμικούς θορύβους οι ανεμοθραύστες, αφού εξεχουν και παρεμβάλλονται στην αεροδυναμική γραμμή κάθε αυτοκινήτου, γι'αυτο και ρώτησα.
Το φοβάμαι το xerapol για τυχόν τοπικούς αποχρωματισμους των piano black, αλλά αφού το έχεις δοκιμάσει, θα τους κάνω κι εγώ ένα πάτημα όταν ψιλιαραχνιάσουν τα piano black κομμάτια.
Προς το παρόν, με το κερωμα, αντέχουν.
Κι εγώ στο Praktiker το είχα βρει το xerapol. Γενικά η Quixx έχει καλά πραγματάκια για detailing. -
@famas said in Toyota Yaris Cross:
Ακριβώς, άρα σε ενδιαφέρει το μικρό βάρος. Σε ακούμπισμα όλα το ίδιο αποτέλεσμα έχουν, θέλουν βάψιμο.
Πόσο εύκολα δουλεύεται το PDR σε τόσο ψιλή λαμαρίνα; Έχει δίκιο ο iceman στο θέμα της ψιλής λαμαρίνας.
Μια χαρά δουλεύεται το PDR, πιο εύκολα από την αχρείαστα βαριά λαμαρίνα των γερμανικών.
-
και θα βάλω και τους ανεμοθραύστες που έβαλε ο a65 και τέλος , μάλλον κατά τα Χριστούγεννα .
Άρχισε να μαθαίνεις γιαπωνέζικα γιατί οι οδηγίες τους είναι σε αυτή τη γλώσσα, εγώ έκανα google translate με κάμερα κινητού για να καταλάβω πως μπαίνανε
Και ένα tip το xerapol/quixx είναι το καλύτερο για ακρυλικά πλαστικά και με 1 σταγόνα σε πανάκι τους κάνει καινούργιους όπως και τα piano black.Μειώθηκαν ή αυξήθηκαν οι αεροδυναμικοί θόρυβοι με τους ανεμοθραύστες;
Το είχα δοκιμάσει παλιά σε πλαστικό κάλυμμα καντράν και το είχε κάνει καινούριο.
Στα piano black θα φοβόμουν να το χρησιμοποιήσω, απλά τα κερώνω τακτικά για προστασία.Έγραψα έχω περιορίσει δηλαδή μειώσει, ειδικά κάτι σφυρίγματα που έκανε στα 130χλμ/ώρα και ψαχνόμουν αν έχω αφήσει ανοιχτή τη πόρτα.
Μιλάμε πάντα για τους original toyota, αν δεις στο insta με την ιαπωνική ονομασία #ヤリスクロス εκεί τους βάζουν πολλοί.
Το xerapoll/quixx σε περίπτωση μικρών γρατζουνιών (αράχνη) είναι το καταλληλότερο, πωλείται και στο πρακτικερ περίπου 15 ευρώ.Το διάβασα τι έγραψες, αλλά συνήθως αυξάνουν, αντί να περιορίζουν, τους αεροδυναμικούς θορύβους οι ανεμοθραύστες, αφού εξεχουν και παρεμβάλλονται στην αεροδυναμική γραμμή κάθε αυτοκινήτου, γι'αυτο και ρώτησα.
Το φοβάμαι το xerapol για τυχόν τοπικούς αποχρωματισμους των piano black, αλλά αφού το έχεις δοκιμάσει, θα τους κάνω κι εγώ ένα πάτημα όταν ψιλιαραχνιάσουν τα piano black κομμάτια.
Κι εγώ στο Praktiker το είχα βρει xerapol. γΓενικά η Quixx έχει καλά πραγματάκια για detailing.Οι original δεν εξέχουν, τους έχουν σχεδιάσει να δένουν καλά με το σύνολο.
βάζω και πλαϊνή φωτογραφία να καταλάβειςΥπάρχουν και οι TRD ακόμα πιο μελετημένοι αλλά και πιο ακριβοί, λένε ότι βελτιώνουν το steering αλλά δεν τους έχω δοκιμάσει.
-
Κι εγώ στο Praktiker το είχα βρει xerapol. γΓενικά η Quixx έχει καλά πραγματάκια για detailing.Οι original δεν εξέχουν, τους έχουν σχεδιάσει να δένουν καλά με το σύνολο.
βάζω και πλαϊνή φωτογραφία να καταλάβειςΠράγματι, ενσωματώνονται πολύ καλά.
Έχεις μεμβράνες στα μπροστά παράθυρα;
Στο άνοιξε-κλεισε έχουν κανει σημάδια στην άκρη των κρυστάλλων; -
Μια χαρά δουλεύεται το PDR, πιο εύκολα από την αχρείαστα βαριά λαμαρίνα των γερμανικών.
Θεσσαλονίκη άλλα λένε οι τεχνίτες, για την ακρίβεια το ακριβώς αντίθετο.
-
Πόσο εύκολα δουλεύεται το PDR σε τόσο ψιλή λαμαρίνα;
Aπό φίλο που κάνει αυτήν την δουλειά (παλιός φανοπειός στην ΕΚΚΑ), πιο εύκολα δουλεύεται. Αλλά τον κάθε κατασκευαστή τον ενδιαφέρει το χαμηλό βάρος για τοςυ ρύπους. Προτιμώ λοιπόν λεπτή λαμαρίνα εκεί που δεν έχει σημασία παρά "οικονομία" και λεπτή λαμαρίνα σε δομικά σημεία ή σε αναρτήσεις. Πάντα για τα αμάξια που μιλάμε, από μια Χ6 δεν με νοιάζει, άλλα πράγματα θέλω.
-
βάζω και πλαϊνή φωτογραφία να καταλάβειςΠράγματι, ενσωματώνονται πολύ καλά.
Έχεις μεμβράνες στα μπροστά παράθυρα,
Στο άνοιξε-κλεισε έχουν κανει σημάδια στην άκρη των κρυστάλλων;Κανένα πρόβλημα με τις μεμβράνες και τους γρύλλους των παραθύρων εφόσον είναι εξωτερικοί με εσωτερικό στήριγμα μέσα από το λάστιχο, τους έχει σχεδιάσει πολύ καλά η Toyota.
Έχω βάλει και στα μπροστινά παράθυρα μεμβράνες και το συζητήσαμε με τον Αλέξανδρο (tint town) δεν υπάρχει θέμα. -
Λέμε πέφτουν πρόστιμα για τους ρύπους και θέλουν να μειώσουν το βάρος να πιάσουν τα 95 γραμμάρια CO2 το χιλιόμετρο
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Δεν ακουμπάω ξένη περιουσία. Άσε που τα έχουν και βρόμικα, θα πάω να πιάσω την κωλοζαντα την κατουρημενη;;;; Νο νο νο.
Εμένα με εκνευρίζει αυτό με τα σκουπίδια. Απίστευτη απάθεια. Μια φορά ένας είχε αφήσει μια εβδομάδα το αυτοκίνητο του και πήγε διακοπές και τα σκουπίδια είχαν κάνει αποικία στον κάδο.
Μιλάμε για εκπληκτικούς γείτονες.
Μας δουλεύεις μάλλον ,στην δική μου γειτονιά θα είχαν σπάσει το τζάμι και θα είχαν ρίξει όλα τα σκουπίδια του κάδου μέσα στο αυτοκίνητο άκου μια εβδομάδα !
και για να είμαστε ον τοπικ το τιμόνι κόβει παρα πολύ τουλάχιστον στο δικό μου με τις 16αρες σε βαθμό που δεν με νοιάζει που θα παρκάρουν οι κακοί γείτονες γιατί πάντα χωράω να στρίψω.
Τα σκουπίδια μας τα πηγαίναμε στην διπλανή οικοδομή στον κάδο της.Η αλήθεια είναι πως ένας του έβαλε και κάτι σκουπίδια πάνω στο καπό. Αλλά γενικά δεν έγινε μεγαλύτερη ζημιά.
Στην αρχή νόμιζα ότι το είχε κάποιος που έπαθε κάτι και έτσι δεν ήμουν και πολύ αυστηρός. Μετά μάθαμε ότι ήταν διακοπές. Πήγε στο εξοχικό του με το άλλο αυτοκίνητο του.
-
Τώρα σοβαρά, ο υπολογισμός του προστίμου που τρώει κάθε εταιρεία για κατάχρηση του ορίου είναι 95 γραμμάρια CO2 + 0,0475 x (μέσο βάρος του αριθμού των πωληθέντων αυτοκινήτων της μάρκας – 1.372 κιλά), αυτό επιβαρύνει τα κέρδη της εταιρείας και στο τέλος τον αγοραστή.
Το YC είναι κοντά στα όρια CO2 EMISSIONS (G/KM) HYBRID (FF / 4WD)
WLTP COMBINED CYCLE 100-114 / 106-116Διαβάστε το άρθρο και θα καταλάβετε
https://www.cnn.gr/style/aytokinito/story/205904/oi-aytokinitoviomixanies-tha-plirosoyn-terastia-prostima-gia-tin-ypervasi-ton-orion-ekpompis-rypon -
Το έχουν ξεφτιλίσει οι αθλιοι! Αντι να κοιτάξουν να αποσυρουν ολα τα ντουμανια, επιβαρυνουν τα νεα οχήματα!
-
Υποτίθεται έχουμε μηχανισμούς ελέγχου (κάρτες καυσαερίων, ΚΤΕΟ), τώρα πως κυκλοφορούν κάτι τρίκυκλα και κάτι χρέπια είναι ένα θέμα.
Μάλλον αυτοί που βγάζουν τα φιρμάνια δεν έχουν βγει στο δρόμο να δουν τι γίνεται. -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Σκούπιζα λίγο το πίσω φτερό χθες να βγάλω κάποια νερά που έπεσαν στο δρόμο και περα ότι κάνει σκουικ σκουικ για πλάκα το πάχος του είναι αλουμινόχαρτου.
Αυτό θετικό ειναι, γιατί το λές για αρνητικό. Το αμάξι σε ενδιαφέρει να είναι ελαφρύ και ασφαλές. Εαν έχεις τις σωστές ενισχύσεις (που φαίνεται να έχει από τα Crash Test), το πάχος λαμαρίνας είναι αδιάφορο, ίσα ίσα όσο πιο λεπτή τόσο το καλύτερο για το βάρος και άρα επιδόσεις, συμπεριφορά και οικονομία.
Πλακα κανεις!
Αμαξι οδηγώ όχι τενεκε...
Τι αντοχή εχουν αυτά ακόμα και σε απλό ακούμπισμα;
Ψευτικό και φθηνιάρικο τελειως!Τελικά 50αριζοντας, κατέληξα οτι προτιμώ τα βαριά ακουσματα στο κλεισιμο πορτών και τις βαριές λαμαρίνες...οπως και τα πολλά κυβικά ή επειδή δεν ειμαι μαλακας να πληρώνω τους κηφήνες, τα τουρμπο!
Υβριδικές μαλακίες αδυναμες και θορυβώδεις και η καταρα της αυτοκίνησης οι ηλεκτρικές τοστίερες ψόφο!Χθες εκανα μια ανηφορική διαδρομή μέχρι το τελεφερικ με την οικογένεια (23 βαθμούς πανω) και το YC ζορίστηκε.. θόρυβος, κατανάλωση και αναγκαστική πίεση στο πεντάλ για να κουνηθει!
Τελικά όσο και να το βελτιώσουν παραμένει ενα ακατάλληλο για κινηση εκτός πόλης σύστημα!
Στην επιστροφή βεβαια σβηστός κατέβηκα αλλα την ταλαιπωρία την φαγαμε ανεβαίνοντας!Θα φαει παρκάρισμα στο γκαραζ από αυριο μεχρι τελος του μηνα να ισιάξει!
Εννοείς τη βάση του τελεφερίκ ή την κορυφή.
Εμένα δεν με άφησαν τις προάλλες να ανέβω -
Το έχουν ξεφτιλίσει οι αθλιοι! Αντι να κοιτάξουν να αποσυρουν ολα τα ντουμανια, επιβαρυνουν τα νεα οχήματα!
Έρχεται η Ούρσουλα να δει αν δουλεύουν σωστά τα ΚΤΕΟ.
-
Μέχρι βάση τελεφερίκ εννοείται.
Λογικό να μην σου επιτρέψουν λόγω κινδύνου πυρκαγιάς -
Ισιάδι είναι μέχρι εκει.
Πού ζορίστηκες; -
Μέχρι βάση τελεφερίκ εννοείται.
Λογικό να μην σου επιτρέψουν λόγω κινδύνου πυρκαγιάςΚαι μέχρι τη βάση του τελεφερίκ, το YC "ζορίστηκε";
ΟΚ... -
6,9 έκαψε και για να πάει σβέλτα με 4 άτομα μούγκρισε.
Το περίμενα καλύτερο από την προηγούμενη γενια αλλά δεν με ενθουσίασε.
Από την αρχή της ανηφόρας με τις ταβέρνες είναι καλη ανηφόρα.
Για παραπάνω δεν θα το επιχειρούσα με υβριδικό.
Θα φτάναμε στα 10 κατανάλωση.
Θυμάμαι στο πηλιο με το γιαρις πριν 4-5 χρονια που πήγαινα μουγκρίζοντας στις ανηφόρες σαν χελώνα.
Αν δεν έχει τούρμπο το αμάξι δεν την παλεύει σε βουνά.
Είπαμε για να σέρνεσαι στη ροη της κίνησης στην πόλη σούπερ είναι. Απλά κανεις τη δουλειά σου ναι με χαμηλό απλο γιαρις.
Δεν χρειάζονται και 27 χιλιάρικα πεταμένα ανάμεσα στα μηχανακια. -
6,9 έκαψε και για να πάει σβέλτα με 4 άτομα μούγκρισε.
Για παραπάνω δεν θα το επιχειρούσα.
Θα φτάναμε στα 10 κατανάλωση.Κάτι μπερδεύεις Στέφανε. Το να "μουγκρίσει" ειναι λογικό, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πάει. Ανέβηκα πολύ πιο δύσκολες και παρατεταμένες ανηφόρες στο νησί άνετα με 5 άτομα μέσα. Επίσης το ότι θα κάψει λογικό ειναι, δεν καταλαβαίνω γιατί το αναφέρεις ως αρνητικό....και πάλι θα κάψει τα μισά από ένα άλλο. Με το Κούγκα π.χ. στο νησί είχα 20αρια στην ανάβαση.
Toyota Yaris Cross