-
Λόγω ευνοϊκού καιρού τελευταία κυκλοφορώ με τα τζάμια μισάνοικτα ή τέρμα ανοικτά, τριγμούς δεν εχω ακούσει απο τον μηχανισμό.
Φοράει αντιηλιακές μεμβράνες . -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Λόγω ευνοϊκού καιρού τελευταία κυκλοφορώ με τα τζάμια μισάνοικτα ή τέρμα ανοικτά, τριγμούς δεν εχω ακούσει απο τον μηχανισμό.
Φοράει αντιηλιακές μεμβράνες .Στο 1/4 περίπου ακούς όπως άκουω και στο προηγούμενο γιαρις.
Πάντα με αντιηλιακες και εγώ.
Πάντως επειδή έχω άτομο στην οικογένεια με θέμα ακοής παιδιά μην αφήνετε και αυτό εκτός εξίσωσης.
Δεν πιάνουμε όλοι όλο το ακουστικό φάσμα.
Οποτε ειδικά σε θέμα θορύβων τριγμών κλπ δεν έχουμε όλοι τις ίδιες προσλαμβάνουσες -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Φοράει αντιηλιακές μεμβράνες .Στο 1/4 περίπου ακούς
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Υποψιάζομαι κάτι έχει γίνει λάθος γιατί δε μπορεί να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά απόψεων.
Το YC είχε βγει το καλύτερο Urban car 2022 από 102 δημοσιογράφους τι διαόλο τους λαδώσανε?
Χαρακτηριστικά αναφέρανε: The Toyota Yaris Cross has a smooth ride that eats speedbumps without you feeling any significant road undulations
Η δική μου εξήγηση είναι η διαφορετική έκδοση, ο κ. Παγωμένος προερχόταν από στιβαρό γερμανικό με multi link και έπεσε στον ημιάκαμπτο με τραγικά eco λάστιχα και προφανώς ξενέρωσε
Θα μπορούσε να είχε διαλέξει έκδοση με 2πλά ψαλίδια και με ένα μαλακό λάστιχο τώρα θα ήταν happy.
Προσωπικά αν δε το έβγαζε με 2πλά ψαλίδια θα έπαιρνα corolla ή c-hr με τα ίδια λεφτά.Μα ποτε δεν είπα ότι είναι κακό αμάξι.
Εμένα δεν μου κάνει για πρώτο/μοναδικό δικό μου, γιατί η ποιότητα των υλικών και κάποιες ελλείψεις το βγάζουν εκτός άσκησης.
Και φυσικά οι δημοσιογράφοι σχολιάζουν χωρίς ποτε να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους.
Γιατί το ζήτημα που φωνάζουμε είναι πως το αμαξάκι αυτό κοστίζει πια 26 και 30 χιλιάδες με αυτά τα άθλια πλαστικά.
Και φυσικά δεν θα έπαιρνα ποτε τετρακίνητη έκδοση γιατί θα ήμουν τρελός να χώσω τόσα λεφτά σε τέτοια υλικά ενώ ουδέποτε την έχω χρειαστεί.
Ούτε είναι λύση να έπαιρνα το άβολο chr ή τη σαύρα την κορολλα. Δεν λέω καν για την κορολλα κρος γιατί τα υλικά μέσα φαίνονται εμφανώς ότι είναι κατηγορίας YC παρα chr.Σίγουρα επηρεάζει ότι έχω ως κύριο το Χ1 αλλά δεν είναι θέμα ανάρτησης ή ελαστικών.
Και το κασκαι ημιακαμπτο είχε και δεν παραπονέθηκα για αυτό τότε, αλλά για τα άθλια υλικά και συναρμογή του. Το αν ένας ημιάκαμπτος μεγενθύνει τέτοια θέματα δεν είναι τόσο θέμα γιατί το πρόβλημα είναι αλλου.
Στο yc δεν τολμώ να στηριχτώ μπαίνοντας στον τεμπελη γιατί φαίνεται ετοιμος να σπάσει. Επίσης δεν μπορώ να πιέσω το αριστερό χέρι όπως το στηρίζω στο πλαστικό της πορτας γιατί βουλιάζει το πλαστικό.
Επίσης οτιδήποτε απλά ακουμπάει τα πλαστικά του γράφει αμέσως ίχνος ή αραχνη/γρατσουνια.
Ακόμα και τα πιάνο μπλακ του είναι η τελευταία ποιότητα γιατί ούτε καν γυαλίζουν αλλά εχουν μια μόνιμη θαμπαδα.
Το γράφω εξαρχης ότι τα υλικά του υβριδικού γιαρις του 2016 ήταν καλύτερα.
Επίσης για τα λαστιχα που γράφεται συνέχεια.
Ναι διάβασα τις κριτικές για το αθλιο conti eco αλλά ας πρόσεχε η Τογιότα που πουλαει 17αρες (πανεμορφες σα ζαντες) αν απλά θες ασύρματο car play (όποτε φυσικά παίζει και αυτό χωρίς restart της μονάδας). Στην τελική δεν ξέρω τέτοια πλαστικά ποιο λάστιχο θα τα κολάκευε. Σίγουρα τα φαλκεν στις μικρες εκδόσεις αποκλείεται γιατί έκανα το λάθος να τα βάλω στο γιαρις και μου χάλασε ολο το αμάξι. Από τότε που τα έβαλα πολλαπλασιάστηκαν οι τριγμοί. Σκληρό ελαστικό που το μόνο που του δίνω υπέρ είναι ότι κρατάει πολύ (ακόμα αυτά φοραω μετά από 50 χιλιάδες χλμ) -
Εγώ που καπνίζω τα έχω μισάνοιχτα βρέξει χιονίσει αλλά έχω περάσει τα λάστιχα με ένα γαλάκτωμα armorall protectant φτηνό από το σούπερ μάρκετ, υπάρχει και το autoglym θα το δοκιμάσω.
-
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
Δεν θα τη χαρακτήριζα πραγματικά premium, ούτε τη νέα Χ1, ούτε τις προηγούμενες.
Έχει ο πατέρας μου X1 F48 LCI 18i, την οποία τυχαίνει να οδηγώ συχνά, συνεπώς κάποια πραγματα τα γνωρίζω από πρώτο χέρι.
Τρικύλινδρο (με κραδασμούς στο ρελαντί και start-stop που, καθε φορά που βάζει μπροστά το μοτέρ, νομίζεις οτι θα το παρεις στο χέρι), προσθιοκίνητο (που αν το κυνηγήσεις λίγο, ψαρεύει και βγάζει μούτρα-υποστροφή συνέχεια) και διπλοσύμπλεκτο (που το πιάνει λόξυγκας στα εμπρός-πίσω), όχι premium, ούτε καν BMW δεν θα το χαρακτήριζα.
Εξάλλου, τριγμούς, υγρασίες στα φανάρια και άλλα ποιοτικά θέματα, είχα και στις προηγούμενες δικές μου BMW (3ρες, σειρές E91 και F31), που δεν είχαν καμία σχέση με το Χ1 γενικά.
Μια χαρά αυτοκίνητο είναι το Yaris Cross για τα λεφτά του, ίσα ίσα που προσφέρει και περισσότερα (πραγματική υβριδικότητα - συστήματα ασφαλείας κλπ), από αυτά που θα έπρεπε για την κατηγορία του.
Προφανώς, κανένα αυτοκίνητο δεν είναι τέλειο και δεν ταιριάζουν όλα τα αυτοκίνητα σε όλους.Κοιτα έχω οδηγήσει λόγω του κλαμπ και ταξιδέψει με πολλές bmw (ix, x3, x4, 530, M3 κλπ).
Σίγουρα η Χ1 είναι εισαγωγικό μοντέλο αλλά η διαφορα της σε ποιότητα υλικών απο τη μάζα είναι εμφανής.
Μπορεί να μην εφάμιλλη των πιο ακριβών υλοποιήσεων τους αλλα υπερέχει του ανταγωνισμού στα ίδια ή κοντινά πλαίσια τιμών. Και εγώ ως αγοραστης αυτό συγκρίνω γιατί προσωπικά αμάξι αγοραζω για την ποιότητα του και όχι για την ταμπέλα του (premium ή μη). Άλλωστε ποτε δεν ψωνίστηκα με το σήμα. Εκεί που θα πούλαγε μούρη ένας κατοχος bmw εμένα δεν ξέρουν καν ότι έχω Χ1.Τριγμούς μπορεί να έχει κάθε μοντέλο (τι να πει και ο dpg) άλλωστε οι Ελληνικοί δρόμοι είναι χαλια.
Υγρασιες σε φανάρια έχω δει σε όλα τα αμάξια. Και στο κασκαι παλιότερα στο σχετικό forum και σε Τογιότα κλπ
Είναι θέμα λειτουργίας τους πια. Αλλά η bmw θα σου αλλάξει εντός εγγύησης φανάρι.Τώρα όσον αφορά την κριτική σου για τη Χ1.
Αν έχετε έντονο κραδασμό στο ρελαντί να δείτε για βάση μηχανής
Τρικυλινδροι είναι όλοι πια. Θες να ακούσεις ποσο σαν τρακτέρ κάνει στο ρελαντί το YC;
Μπροστά του το γιαρις του 16 ακούγεται 6κιλυνδρο.
Το dct έχει τέτοια θέματα στις χαμηλες ταχύτητες αλλά είναι βούτυρο στο δρόμο. Το ecvt είναι ανάποδο.
Ανάλογα τη χρήση κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις. -
Υποψιάζομαι κάτι έχει γίνει λάθος γιατί δε μπορεί να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά απόψεων.
Το YC είχε βγει το καλύτερο Urban car 2022 από 102 δημοσιογράφους τι διαόλο τους λαδώσανε?
Χαρακτηριστικά αναφέρανε: The Toyota Yaris Cross has a smooth ride that eats speedbumps without you feeling any significant road undulations
Η δική μου εξήγηση είναι η διαφορετική έκδοση, ο κ. Παγωμένος προερχόταν από στιβαρό γερμανικό με multi link και έπεσε στον ημιάκαμπτο με τραγικά eco λάστιχα και προφανώς ξενέρωσε
Θα μπορούσε να είχε διαλέξει έκδοση με 2πλά ψαλίδια και με ένα μαλακό λάστιχο τώρα θα ήταν happy.
Προσωπικά αν δε το έβγαζε με 2πλά ψαλίδια θα έπαιρνα corolla ή c-hr με τα ίδια λεφτά.Μα ποτε δεν είπα ότι είναι κακό αμάξι.
Εμένα δεν μου κάνει για πρώτο/μοναδικό δικό μου, γιατί η ποιότητα των υλικών και κάποιες ελλείψεις το βγάζουν εκτός άσκησης.
Και φυσικά οι δημοσιογράφοι σχολιάζουν χωρίς ποτε να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους.
Γιατί το ζήτημα που φωνάζουμε είναι πως το αμαξάκι αυτό κοστίζει πια 26 και 30 χιλιάδες με αυτά τα άθλια πλαστικά.
Και φυσικά δεν θα έπαιρνα ποτε τετρακίνητη έκδοση γιατί θα ήμουν τρελός να χώσω τόσα λεφτά σε τέτοια υλικά ενώ ουδέποτε την έχω χρειαστεί.
Ούτε είναι λύση να έπαιρνα το άβολο chr ή τη σαύρα την κορολλα. Δεν λέω καν για την κορολλα κρος γιατί τα υλικά μέσα φαίνονται εμφανώς ότι είναι κατηγορίας YC παρα chr.Σίγουρα επηρεάζει ότι έχω ως κύριο το Χ1 αλλά δεν είναι θέμα ανάρτησης ή ελαστικών.
Και το κασκαι ημιακαμπτο είχε και δεν παραπονέθηκα για αυτό τότε, αλλά για τα άθλια υλικά και συναρμογή του. Το αν ένας ημιάκαμπτος μεγενθύνει τέτοια θέματα δεν είναι τόσο θέμα γιατί το πρόβλημα είναι αλλου.
Στο yc δεν τολμώ να στηριχτώ μπαίνοντας στον τεμπελη γιατί φαίνεται ετοιμος να σπάσει. Επίσης δεν μπορώ να πιέσω το αριστερό χέρι όπως το στηρίζω στο πλαστικό της πορτας γιατί βουλιάζει το πλαστικό.
Επίσης οτιδήποτε απλά ακουμπάει τα πλαστικά του γράφει αμέσως ίχνος ή αραχνη/γρατσουνια.
Ακόμα και τα πιάνο μπλακ του είναι η τελευταία ποιότητα γιατί ούτε καν γυαλίζουν αλλά εχουν μια μόνιμη θαμπαδα.
Ναι διάβασα τις κριτικές για το αθλιο conti eco αλλά ας πρόσεχε η Τογιότα που πουλαει 17αρες (πανεμορφες σα ζαντες) αν απλά θες ασύρματο car play (όποτε φυσικά παίζει και αυτό χωρίς restart της μονάδας). Στην τελική δεν ξέρω τέτοια πλαστικά ποιο λάστιχο θα τα κολάκευε. Σίγουρα τα φαλκεν στις μικρες εκδόσεις αποκλείεται γιατί έκανα το λάθος να τα βάλω στο γιαρις και μου χάλασε ολο το αμάξι. Από τότε που τα έβαλα πολλαπλασιάστηκαν οι τριγμοί. Σκληρό ελαστικό που το μόνο που του δίνω υπέρ είναι ότι κρατάει πολύ (ακόμα αυτά φοραω μετά από 50 χιλιάδες χλμ)Το επικουρικό μοτέρ δεν είναι για να πάρεις τα βουνά και τα λαγκάδια, βοηθάει πολύ και εντός πόλης εμπλέκεται και μέσα σε στροφή, ανηφόρα, ξεκίνημα και όπου χρειάζεται καλύτερη πρόσφυση.
Για ημιάκαμπτο vs multi link vs double wishbone μόνο στο δρόμο μπορείς να καταλάβεις διαφορά εδώ να έχουμε να λέμε.
Πριν 10 χρόνια ήμουνα μεταξύ honda civic και a3, πουλ μουρ το civic με κουμπάκι start engine, πετάλ αλουμινίου και πολλά αλλά ημιάκαμπτο, το a3 στιβαρό, σταθερό multi link, έλα όμως που το είχε ένας συγγενής και διαπίστωσα μόνος μου τις διαφορές, οπότε ότι και να μου πούνε δε ξαναγυρνάω.
Το ecocontact λίγο ακούμπησε στο πεζοδρόμιο σκίστηκε, λέω θα τα αλλάξω όλα ήμουνα μεταξύ turanza T005, goodyear eg2 και michelin primacy 4+
Τελικά με το michelin είμαι πολύ ευχαριστημένος από θέμα ποιότητας κύλισης. -
Ναι διάβασα τις κριτικές για το αθλιο conti eco αλλά ας πρόσεχε η Τογιότα που πουλαει 17αρες (πανεμορφες σα ζαντες) αν απλά θες ασύρματο car play (όποτε φυσικά παίζει και αυτό χωρίς restart της μονάδας). Στην τελική δεν ξέρω τέτοια πλαστικά ποιο λάστιχο θα τα κολάκευε. Σίγουρα τα φαλκεν στις μικρες εκδόσεις αποκλείεται γιατί έκανα το λάθος να τα βάλω στο γιαρις και μου χάλασε ολο το αμάξι. Από τότε που τα έβαλα πολλαπλασιάστηκαν οι τριγμοί. Σκληρό ελαστικό που το μόνο που του δίνω υπέρ είναι ότι κρατάει πολύ (ακόμα αυτά φοραω μετά από 50 χιλιάδες χλμ)Το επικουρικό μοτέρ δεν είναι για να πάρεις τα βουνά και τα λαγκάδια, βοηθάει πολύ και εντός πόλης εμπλέκεται και μέσα σε στροφή, ανηφόρα, ξεκίνημα και όπου χρειάζεται καλύτερη πρόσφυση.
Για ημιάκαμπτο vs multi link vs double wishbone μόνο στο δρόμο μπορείς να καταλάβεις διαφορά εδώ να έχουμε να λέμε.
Πριν 10 χρόνια ήμουνα μεταξύ honda civic και a3, πουλ μουρ το civic με κουμπάκι start engine, πετάλ αλουμινίου και πολλά αλλά ημιάκαμπτο, το a3 στιβαρό, σταθερό multi link, έλα όμως που το είχε ένας συγγενής και διαπίστωσα μόνος μου τις διαφορές, οπότε ότι και να μου πούνε δε ξαναγυρνάω.
Το ecocontact λίγο ακούμπησε στο πεζοδρόμιο σκίστηκε, λέω θα τα αλλάξω όλα ήμουνα μεταξύ turanza T005, goodyear eg2 και michelin primacy 4+
Τελικά με το michelin είμαι πολύ ευχαριστημένος από θέμα ποιότητας κύλισης.Τραγικό να σκιστεί το λάστιχο σε επαφή με πεζοδρόμιο.
Βέβαια έφαγες και ζαντουλα.
Μισελεν εγγγυηση. Ποσο κόστισαν; Θα μου έκοβε τίποτα πίσω ο λαστιχας;
Είναι μια ακόμα καλη δικαιολογία να μην το δώσω στη σύζυγο.
Κοιτα δίκιο έχεις για το θέμα ημιακαμπτου vs πολλαπλών ή όπως τα λένε.
Και εγώ για κύριο αμάξι τέτοια θα ήθελα.
Απλά δεν θα εδινα τόσα λεφτά για να έχω τα ίδια πλαστικά.
Το ίδιο ισχύει και για όσους αγοράζουν adventure/premiere. Το υλικό είναι το ίδιο. Αλλάζει το γαρνίρισμα. -
Νομίζω οτι το υπερ- αναλύουμε ξεχνώντας το βασικό , το αυτοκίνητο δουλεύει σε EV to 50-60 % μιας διαδρομής πανεύκολα, επαναλαμβανόμενα και τότε οι διάφοροι ήχοι ακούγονται αλλιώς σε σχέση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.
Τις προάλλες ενα παπί χωρίς εξάτμιση δούλευε ρελαντί 2-3 αυτοκίνητα μπροστά μου και ένοιωθα σαν να είχε πάρει μπροστά ο τρικύλινδρος ! Ένοιωθα τις πολύ χαμηλές συχνότητες του παπιού και το κακό είναι πως αυτές απομονώνονται με μάζα -βάρος δηλ που είναι λάθος αν κυνηγάς την οικονομία .
Mια BMW σε EV λειτουργία πάλι θα ενοχλεί του ιδιοκτήτες και θα λένε 50-60 χιλιάρικα και δεν μπορούν να κάνουν μια μόνωση της προκοπής ... μόνο καλό ηχοσύστημα και ενεργή καταστολή θορύβου λύνει το πρόβλημα .
-
@iceman Είναι λίγο τσιμπημένα αλλά made in germany,
6 κατοστάρικα και μου έδωσαν εγγύηση αν χαλάσει κάποιο για ένα χρόνο και 1 δωροεπιταγή 40 ευρώ στο πλαίσιο (πήρα κινητό στη γυναίκα)
Ναι μου έξυσε λίγο τη ζάντα αλλά το μισελεν προστατεύει περισσότερο και πιστεύω στο μέλλον δεν θα ξανασυμβεί.
Για τα πλαστικά δοκίμασε AutoGlym Υγρό Προστασίας για Εσωτερικά Πλαστικά - Ταμπλό Vinyl & Rubber Care
Φιλικά -
Και φυσικά δεν θα έπαιρνα ποτε τετρακίνητη έκδοση γιατί θα ήμουν τρελός να χώσω τόσα λεφτά σε τέτοια υλικά ενώ ουδέποτε την έχω χρειαστεί.Παρολα αυτα ουτε το πουλας, ουτε στην συζυγο το δινεις αν και γι' αυτην το πηρες
Μαλλον καλυτερο απο αυτο που νομιζες σου βγηκε και δεν της το δινεις -
Φοράει αντιηλιακές μεμβράνες .θα μου έκανε τρελή εντύπωση αν έλεγες κάποιο αρνητικό.
-
@panick-0 said in Toyota Yaris Cross:
Παρολα αυτα ουτε το πουλας, ουτε στην συζυγο το δινεις αν και γι' αυτην το πηρες
Μαλλον καλυτερο απο αυτο που νομιζες σου βγηκε και δεν της το δινειςΣιγά σιγά όλα θα γίνουν.
Προς το παρόν ακόμα φτιάχνω πραγματάκια και πηγαίνω γραφείο οικονομικά.
Αλλά δεν βαυκαλίζομαι ότι πήρα το τέλειο -
@iceman Είναι λίγο τσιμπημένα αλλά made in germany,
6 κατοστάρικα και μου έδωσαν εγγύηση αν χαλάσει κάποιο για ένα χρόνο και 1 δωροεπιταγή 40 ευρώ στο πλαίσιο (πήρα κινητό στη γυναίκα)
Ναι μου έξυσε λίγο τη ζάντα αλλά το μισελεν προστατεύει περισσότερο και πιστεύω στο μέλλον δεν θα ξανασυμβεί.
Για τα πλαστικά δοκίμασε AutoGlym Υγρό Προστασίας για Εσωτερικά Πλαστικά - Ταμπλό Vinyl & Rubber Care
ΦιλικάΈχω το Perl της car pro και αυτό που λες.
-
O iceman7 δεν λεει πως δεν ειναι ενα καλο αυτοκινητο μηχανικα απλα τονιζει καποιες αστοχιες που ο ιδιος εχει διαπιστωσει και δεν τις ειχε καταλαβει πριν(διορθωσε με αν κανω λαθος) και πως θα μπορουσαν να εχουν καλυτερη ποιοτητα εσωτερικου για τα χρημματα που εχει.Αυτο βεβαια το κρινει ο καθενας με τα δικα του ματια.
-
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
O iceman7 δεν λεει πως δεν ειναι ενα καλο αυτοκινητο μηχανικα απλα τονιζει καποιες αστοχιες που ο ιδιος εχει διαπιστωσει και δεν τις ειχε καταλαβει πριν(διορθωσε με αν κανω λαθος) και πως θα μπορουσαν να εχουν καλυτερη ποιοτητα εσωτερικου για τα χρημματα που εχει.Αυτο βεβαια το κρινει ο καθενας με τα δικα του ματια.
αυτό καταλαβαίνω και εγώ και αναπολώ τις αναρτήσεις περί μηδαμινής κατανάλωσης και soundproof επενδύσεων...
-
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
ο άις πηρε καποτες κασκάι, μετα πηρε αυτοκινητο και τωρα γιαρι
ε, θα κανει ενα φορουμ με 1341 τοπικ 'πως διορθωνουμε τη μαλακια' οπως με το κιουκιου, θα καταλαβει οτι δεν διορθωνεται κιαυτο, θα το πεταξει και θα παρει παλι αμαξι -
Καλά εντάξει πάτε δείτε το νέο qq και μετά μιλάτε. ΑΜΑΞΑΡΑ
Είδα ένα προχθές γυαλισμένο, ήταν εξαιρετικο. Και είπα να κάνω σήμα στον οδηγό του ότι είναι πολύ ωραίο. Να χαρεί και αυτός για την αγορά του κτλ.
Τελικά το οδηγούσε γυναίκα και με κοίταζε του στυλ τι αισχρός, πως μου την πέφτει έτσι;
Ρε άντε στα διαλα όλοι σας!!
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Καλά εντάξει πάτε δείτε το νέο qq και μετά μιλάτε. ΑΜΑΞΑΡΑ
Είδα ένα προχθές γυαλισμένο, ήταν εξαιρετικο. Και είπα να κάνω σήμα στον οδηγό του ότι είναι πολύ ωραίο. Να χαρεί και αυτός για την αγορά του κτλ.
Τελικά το οδηγούσε γυναίκα και με κοίταζε του στυλ τι αισχρός, πως μου την πέφτει έτσι;
Ρε άντε στα διαλα όλοι σας!!
Εκείνη την εποχή που πανηγύρισε ο άις την αγορά της μπεμπας χ1, μίλαγες για την Κούλα και την χαρακτήριζες αμαξάρα, γύρε!!!
-
Η Κούλα είναι αμαξαρα. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
Toyota Yaris Cross