@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
Δεν θα τη χαρακτήριζα πραγματικά premium, ούτε τη νέα Χ1, ούτε τις προηγούμενες.
Έχει ο πατέρας μου X1 F48 LCI 18i, την οποία τυχαίνει να οδηγώ συχνά, συνεπώς κάποια πραγματα τα γνωρίζω από πρώτο χέρι.
Τρικύλινδρο (με κραδασμούς στο ρελαντί και start-stop που, καθε φορά που βάζει μπροστά το μοτέρ, νομίζεις οτι θα το παρεις στο χέρι), προσθιοκίνητο (που αν το κυνηγήσεις λίγο, ψαρεύει και βγάζει μούτρα-υποστροφή συνέχεια) και διπλοσύμπλεκτο (που το πιάνει λόξυγκας στα εμπρός-πίσω), όχι premium, ούτε καν BMW δεν θα το χαρακτήριζα.
Εξάλλου, τριγμούς, υγρασίες στα φανάρια και άλλα ποιοτικά θέματα, είχα και στις προηγούμενες δικές μου BMW (3ρες, σειρές E91 και F31), που δεν είχαν καμία σχέση με το Χ1 γενικά.
Μια χαρά αυτοκίνητο είναι το Yaris Cross για τα λεφτά του, ίσα ίσα που προσφέρει και περισσότερα (πραγματική υβριδικότητα - συστήματα ασφαλείας κλπ), από αυτά που θα έπρεπε για την κατηγορία του.
Προφανώς, κανένα αυτοκίνητο δεν είναι τέλειο και δεν ταιριάζουν όλα τα αυτοκίνητα σε όλους.
Κοιτα έχω οδηγήσει λόγω του κλαμπ και ταξιδέψει με πολλές bmw (ix, x3, x4, 530, M3 κλπ).
Σίγουρα η Χ1 είναι εισαγωγικό μοντέλο αλλά η διαφορα της σε ποιότητα υλικών απο τη μάζα είναι εμφανής.
Μπορεί να μην εφάμιλλη των πιο ακριβών υλοποιήσεων τους αλλα υπερέχει του ανταγωνισμού στα ίδια ή κοντινά πλαίσια τιμών. Και εγώ ως αγοραστης αυτό συγκρίνω γιατί προσωπικά αμάξι αγοραζω για την ποιότητα του και όχι για την ταμπέλα του (premium ή μη). Άλλωστε ποτε δεν ψωνίστηκα με το σήμα. Εκεί που θα πούλαγε μούρη ένας κατοχος bmw εμένα δεν ξέρουν καν ότι έχω Χ1.
Τριγμούς μπορεί να έχει κάθε μοντέλο (τι να πει και ο dpg) άλλωστε οι Ελληνικοί δρόμοι είναι χαλια.
Υγρασιες σε φανάρια έχω δει σε όλα τα αμάξια. Και στο κασκαι παλιότερα στο σχετικό forum και σε Τογιότα κλπ
Είναι θέμα λειτουργίας τους πια. Αλλά η bmw θα σου αλλάξει εντός εγγύησης φανάρι.
Τώρα όσον αφορά την κριτική σου για τη Χ1.
Αν έχετε έντονο κραδασμό στο ρελαντί να δείτε για βάση μηχανής
Τρικυλινδροι είναι όλοι πια. Θες να ακούσεις ποσο σαν τρακτέρ κάνει στο ρελαντί το YC;
Μπροστά του το γιαρις του 16 ακούγεται 6κιλυνδρο.
Το dct έχει τέτοια θέματα στις χαμηλες ταχύτητες αλλά είναι βούτυρο στο δρόμο. Το ecvt είναι ανάποδο.
Ανάλογα τη χρήση κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις.