-
@rocker said in Toyota Yaris Cross:
Ερώτηση πολύ σημαντική για μένα αν θα επιλέξω υβριδικό η όχι....με βάση τα σημερινά δεδομένα το κόστος αντικατάστασης της μπαταρίας ξέρουμε ποιο είναι?? Γιατί κάτι διαβάζω για 2500 χιλιάρικα αυτή τη στιγμή...ισχύει αυτό????και δεν μπορεί κάποιος να εγγυηθεί ότι σε 11 χρονιαπου με βαση τη toyota θα χρειαστει αλλαγη θα εχουν πέσουν οι τιμές...
Σήμερα είναι περί τις €2-2.500, σε 11 χρόνια κανείς δεν ξέρει. Αλλά, πουθενά δεν λέει η Τογιότα ότι θέλει αλλαγή στα 11 χρόνια. Η εγγύηση είναι 11 χρόνια (για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο), η μπαταρία κρατάει άνετα 15 χρόνια ίσως και περισσότερο, αρκεί να την προσέχεις, δηλαδή να φορντίζει να αερίζεται (ψύχεται) σωστά που σημαίνει να αλλάζε/καθαρίζεται το φίλτρο στην εισαγωγή αέρα για την ψύξη της και να μην μπλοκάρεις με πράγματα τον αεραγωγό.
@nickthetrib said in Toyota Yaris Cross:
Αποκλείεται να είναι μόνο τόσα!!!
Αυτή τη στιγμή σίγουρα κοντά στα 10Κ πρέπει να είναι.Κάπου τόσο είναι Νίκο, €10.000 έχουν για τα phev οι μπαταρίες.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Ερώτηση πολύ σημαντική για μένα αν θα επιλέξω υβριδικό η όχι....με βάση τα σημερινά δεδομένα το κόστος αντικατάστασης της μπαταρίας ξέρουμε ποιο είναι?? Γιατί κάτι διαβάζω για 2500 χιλιάρικα αυτή τη στιγμή...ισχύει αυτό????και δεν μπορεί κάποιος να εγγυηθεί ότι σε 11 χρονιαπου με βαση τη toyota θα χρειαστει αλλαγη θα εχουν πέσουν οι τιμές...
Σήμερα είναι περί τις €2-2.500, σε 11 χρόνια κανείς δεν ξέρει. Αλλά, πουθενά δεν λέει η Τογιότα ότι θέλει αλλαγή στα 11 χρόνια. Η εγγύηση είναι 11 χρόνια (για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο), η μπαταρία κρατάει άνετα 15 χρόνια ίσως και περισσότερο, αρκεί να την προσέχεις, δηλαδή να φορντίζει να αερίζεται (ψύχεται) σωστά που σημαίνει να αλλάζε/καθαρίζεται το φίλτρο στην εισαγωγή αέρα για την ψύξη της και να μην μπλοκάρεις με πράγματα τον αεραγωγό.
Αυτή τη στιγμή σίγουρα κοντά στα 10Κ πρέπει να είναι.Κάπου τόσο είναι Νίκο, €10.000 έχουν για τα phev οι μπαταρίες.
Επίσης εκτός δικτύου μπορείς να αλλάξεις μόνο τα κατεστραμμένα στοιχεία και όχι ολόκληρη τη μπαταρία και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία στο όλο εγχείρημα φίλος με Prius 2ης γενιάς (mod 2005) έχει 4 χρόνια που το έκανε και δουλεύει ακόμα σαν καινούργιο (πλησιάζει τις 400k χλμ) με αμελητέο κόστος συγκριτικά με την αλλαγή ολόκληρης..(κάτω από 500€)
-
@izz said in Toyota Yaris Cross:
Επίσης εκτός δικτύου μπορείς να αλλάξεις μόνο τα κατεστραμμένα στοιχεία και όχι ολόκληρη τη μπαταρία και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία στο όλο εγχείρημα φίλος με Prius 2ης γενιάς έχει 4 χρόνια που το έκανε και δουλεύει ακόμα σαν καινούργιο με αμελητέο κόστος συγκριτικά με την αλλαγή ολόκληρης..(κάτω από 500€)
Σε ενα βίντεο παραπάνω (απο την Καραϊβική το γαλάζιο) ο ειδικός στα υβριδικά λεει οτι αυτό δεν θα γίνεται στα YC λόγω μπαταριών λιθίου και ενός συστήματος που "εξισορροπεί " τα στοιχεία της.
Αυτό που κατάλαβα είναι οτι δεν θα χαλάσει στοιχείο μόνο του αλλα όλη η μπαταρία μετα απο παρα πολλά χρόνια. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!70 τις εκατό πηγαίνω προς το υβριδικο
-
Το που κινείσαι και η χρήση που θα του κάνεις θα σε οδηγήσει στο ποιο να επιλέξεις. Εαν κινείσαι κυρίως στην πόλη, το υβριδικό ειναι μονόδρομος.
-
Το που κινείσαι και η χρήση που θα του κάνεις θα σε οδηγήσει στο ποιο να επιλέξεις. Εαν κινείσαι κυρίως στην πόλη, το υβριδικό ειναι μονόδρομος.
Το χειμώνα πόλη και περιφερειακό Θεσσαλονίκης αλλά δεν τρέχω ιδιαίτερα..από Απρίλη μέχρι τέλος καλοκαιριού πηγαίνω έρχομαι αρκετά Χαλκιδική Θεσσαλονίκη 100 Χλμ πάνε έλα διαδρομη..
-
Το χειμώνα πόλη και περιφερειακό Θεσσαλονίκης αλλά δεν τρέχω ιδιαίτερα..από Απρίλη μέχρι τέλος καλοκαιριού πηγαίνω έρχομαι αρκετά Χαλκιδική Θεσσαλονίκη 100 Χλμ πάνε έλα διαδρομη..
Με την κίνηση και τους ελέγχους ταχύτητας μια χαρά οικονομία θα σου κάνει το υβριδικό και στον δρόμο προς Χαλκιδική
στα μποτιλιαρίσματα της επιστροφής θα δεις και τα πλεονεκτήματα του full range ACC και ασε στους άλλους την ευχαρίστηση να ανακατεύουν επι δίωρο τον μοχλό και να ακούνε τους ντίζελ να κροταλίζουν
Μόνο υβριδικό απο μένα
-
Καλά, με όλα αυτά που γίνονται θα βάλετε μάστορα να σας "πειράξει" τις μπαταρίες;! Ούτε μία στο 1.000.000 δεν έμπαινα σε τέτοιο ρίσκο, και ας μην είχα να φάω..
-
1600-2000 ευρώ είναι η μπαταρία και κάνα 500 αρι τα περαστικά.
Η μπαταρία όμως όπως βλέπουμε σε διάφορα blogs κρατάει πάνω από 11 έτη.
Φέτος ανακοινώθηκε ο διπλασιασμός του λιθίου. Οπότε οι τιμές του ως πρώτη ύλη της μπαταρίας θα πέσουν κατακόρυφα.
Μπορεί δηλαδή να πέσει και κάτω από 1000 ευρώ η μπαταρία.
Από την άλλη θα υπάρχει και μεγαλύτερη ζήτηση λόγω ev. Θα δείξει το μέλλον.
0,6-0,7kwh είναι άλλωστε.
-
Τις ίδιες διαδρομές κάνουμε περίπου απλά εγώ το τσιμπάω το γκαζακι 4λ/100 είμαι το καλοκαίρι και 4,5 τώρα το χειμώνα κυρίως λόγο καλοριφέρ με χρήση 90% περιφερειακό..
-
Απο οτι φαινεται οι χρονοι αναμονης μειωνονται, βλεπω πολυ κοσμο να λεει οτι παραλαμβανει πιο νωρις, οποτε ειπα να παρω ενα τηλ στην αντιπροσωπεια. Παραγγελια 4/22, αρχικη προβλεψη 7/23, αρχες Γεναρη μου ειπαν 6/23 κ αυτη τη βδομαδα σε νεα ερωτηση μου ειπαν πως ειναι σε παραγωγη και η εκτιμηση ειναι πως 31/3 θα ειναι Ελλαδα...
-
Ευχάριστο αυτό καθώς μαζεύτηκαν πολλοί πονηροί μεταπωλητές
-
πάρε το ΚΤΕΛ, είναι μονόδρομος
-
86 χλμ σύνολο με τα σημερινά. Μόνο άσφαλτο και κάτω από 80 χλμ την ώρα πάντα.
Μόλις βγήκα από το αμάξι και παρατηρώ το μαύρο πλαστικό στην οροφή από την πλευρά του συνοδηγού και πίσω (για 5-10 πόντους) φουσκωμένο (ξεκούμπωτο ή ξεκολλημένο δεν ξέρω)
Να τα λέμε όλα...
Μάλλον το σκαμνάκι θα το έχω μόνιμα στο πορτ μπαγκάζ για post-drive inspection -
@theodore80 said in Toyota Yaris Cross:
Απο οτι φαινεται οι χρονοι αναμονης μειωνονται, βλεπω πολυ κοσμο να λεει οτι παραλαμβανει πιο νωρις, οποτε ειπα να παρω ενα τηλ στην αντιπροσωπεια. Παραγγελια 4/22, αρχικη προβλεψη 7/23, αρχες Γεναρη μου ειπαν 6/23 κ αυτη τη βδομαδα σε νεα ερωτηση μου ειπαν πως ειναι σε παραγωγη και η εκτιμηση ειναι πως 31/3 θα ειναι Ελλαδα...
Και σε μένα αρχικά είχαν πει Δεκέμβριο 23 εκτιμώμενη παράδοση και σε σημερινό μου τηλέφωνο μου έδωσαν νέα ημερομηνία Ιούλιο 23. Η παραγγελία έγινε 8/22, εκδοση active plus
-
@johnnypap said in Toyota Yaris Cross:
@theodore80 said in Toyota Yaris Cross:
Και σε μένα αρχικά είχαν πει Δεκέμβριο 23 εκτιμώμενη παράδοση και σε σημερινό μου τηλέφωνο μου έδωσαν νέα ημερομηνία Ιούλιο 23. Η παραγγελία έγινε 8/22, εκδοση active plus
O χρονος παραδοσης εχει σχεση με την εκδοση και το χρωμα?
-
@tacos said in Toyota Yaris Cross:
Για να είμαι σύντομος, ναι.
-
@antonakis said in Toyota Yaris Cross:
@tacos said in Toyota Yaris Cross:
Για να είμαι σύντομος, ναι.
Φαντάζομαι τα λευκά χαμηλού εξοπλισμού έρχονται πιο γρήγορα?
-
Φυσικά και όχι. Μεγαλύτερο κέρδος έχει στις υψηλότερες εκδόσεις.
Εκτός αν υπάρχει προ παραγγελία από την αντιπροσωπεία. -
Καλό απόγευμα. Μια ερώτηση γιατί έχω προβληματιστεί.
Όπως το παρέλαβα, δεν έχω αλλάξει καθόλου τα "settings" που σημαίνει αυτόματα φώτα αυτόματοι γυαλοκαθαριστήρες κτλ.
Πάνω στο καντράν δεξιά είναι αναμμένο με κίτρινο το σήμα με τους δύο αντικρυστούς φανούς, όπως ακριβώς στην εικόνα
.
Δεν του έδωσα καμία σημασία κατάλαβα ότι έχει να κάνει με τα φώτα πχ ότι είναι στο αυτόματο και ότι έχω αναμμένα φώτα. Να σημειώσω ότι είτε την ημέρα είτε το βράδυ που υποθέτω ανάβουν (και) άλλα φώτα δεν ανάβει κάποια άλλη λυχνία στο καντράν.
Σερφάροντας στο MyT βλέπω τυχαία ότι η συγκεκριμένη ένδειξη είναι warning light του Rear light system και να επικοινωνήσω με τεχνικό. Ψάχνοντας στο δίκτυο βρίσκω εικόνες όπως η παραπάνω που έχουν το φωτάκι αναμμένο και άλλες που δεν το έχουν πχ.
Τι είναι τελικά αυτή η ένδειξη?
Toyota Yaris Cross