-
@jorge_greek said in Toyota Yaris Cross:
Όταν έχεις ενεργοποιημένο το adaptive cruise control δεν πετυχαίνεις την μέγιστη οικονομία. Καθώς ο υπολογιστής κρατάει σταθερά τα χιλιόμετρα και όχι την ροή του γκαζιού θα δεις μεγαλύτερες καταναλώσεις ειδικά σε κομμάτια εθνικής οδού. Ενώ αν το πόδι σου παραμένει στο γκάζι σταθερό, πχ θα πέσουν τα χιλιόμετρα σε μια ανηφόρα και θα αυξηθούν σε μια κατηφόρα.
Ότι είναι πιο ξεκούραστο, αυτό ναι, ισχύει.
Σε συνθήκες αυτοκινητόδρομου με 130-140χλμ/ω, με κλιματιστικό και δύο άτομα φορτίο με ελαφριές αποσκευές έχει μέση κατανάλωση 5-5,5L/100km.
Αν στα 140 καίει 5.5 , τότε έχει διαλύσει τον ανταγωνισμό από b, b suv, c , c suv...
-
@thanospagrati said in Toyota Yaris Cross:
@tgk said in Toyota Yaris Cross:
Καλησπέρα!
Σήμερα έκανα παραγγελία το Toyota Yaris CROSS HDF 116hp Business Active 22! Ποια έκδοση είναι η συγκεκριμένη ; Δεν την βρισκω κάπου! Έγινε μέσο της εταιρίας μου με Leasing! Ευχαριστώ!
Yπάρχει μια εκδοση μονο για εταιρείες leasing που εχει τασια αντι για ζαντες. Ρωτα να σου πουνε
Πόσο ποιο άσχημο να γίνει δηλαδή ρε παιδιά;
Σε σχέση με το Clio = πετρέλαιο που έχω τώρα, θα έχει περισσότερη κατανάλωση σε ταξίδια;
Σε επαρχιακό με στροφές και ανέβα κατέβα θα καίνε περίπου το ίδιο, στον ανοιχτό αυτοκινητοδρομο (μαζεύονται χιλιόμετρα γρήγορα) θα έχει μικρό ή μεγαλύτερο πλεονέκτημα κατανάλωσης το ντίζελ (1-1.5λτ στα 100χλμ), στην πόλη με φανάρια θα χει σημαντικό πλεονέκτημα, ειδικά στις σύντομες διαδρομές το ΤΟΥΟΤΑ (2-3λτ).
Κάνε μια εκτίμηση της συνολικής χρήσης των χιλιομέτρων που κάνεις και της τιμής των καυσίμων όπως διαμορφώνεται, για να αποφασίσεις. -
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Καλησπέρα!
Σήμερα έκανα παραγγελία το Toyota Yaris CROSS HDF 116hp Business Active 22! Ποια έκδοση είναι η συγκεκριμένη ; Δεν την βρισκω κάπου! Έγινε μέσο της εταιρίας μου με Leasing! Ευχαριστώ!
Yπάρχει μια εκδοση μονο για εταιρείες leasing που εχει τασια αντι για ζαντες. Ρωτα να σου πουνε
Σε σχέση με το Clio = πετρέλαιο που έχω τώρα, θα έχει περισσότερη κατανάλωση σε ταξίδια;
Σε επαρχιακό με στροφές και ανέβα κατέβα θα καίνε περίπου το ίδιο, στον ανοιχτό αυτοκινητοδρομο (μαζεύονται χιλιόμετρα γρήγορα) θα έχει μικρό ή μεγαλύτερο πλεονέκτημα κατανάλωσης το ντίζελ (1-1.5λτ στα 100χλμ), στην πόλη με φανάρια θα χει σημαντικό πλεονέκτημα, ειδικά στις σύντομες διαδρομές το ΤΟΥΟΤΑ (2-3λτ).
Κάνε μια εκτίμηση της συνολικής χρήσης των χιλιομέτρων που κάνεις και της τιμής των καυσίμων όπως διαμορφώνεται, για να αποφασίσεις.Πάντως (γενικότερα μιλώντας για καταναλώσεις diesel και συγκρίσεις) θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν και το κόστος του adblue το οποίο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. 22€ τα 10lit, τα οποία αν βγάζουν τα χιλιόμετρα που λέει το manual το κόστος ίσως και να είναι πάνω από 0,5€/100Km
-
Μία ή δύο φορές το χρόνο 10λτ adblue, δεν το βλέπω κι αξιοσημείωτο κόστος. Είναι κόστος συγκρίσιμο με το καθαριστικό του παρμπρίζ ή άλλων αναλωσίμων αξεσουάρ κλπ. ο καλωπισμος του οχήματος κοστίζει πολύ παραπάνω το χρόνο...
Μπορεί να το πληρώσεις από 10€ σε αντλία adblue μέχρι 40€ σε "μπουτίκ" συνεργείου, λεφτά είναι κι αυτά βέβαια, αλλά δεν αποτελεί κριτήριο αγοράς πιστεύω.
Αλλιώς πρέπει να ψειρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες με όχι και πολύ συγκεκριμένο κόστος, όπως το κόστος λιπαντικών των ΤΟΥΟΤΑ που μπορεί να είναι υπερδιπλάσιο, αντίστοιχα ένα φίλτρο πετρελαίου που κοστίζει υπερδιπλάσια της βενζίνης, αλλά δεν πληρώνεις μπουζί, και κάπου αρχίζει να "χάνεται" η εξίσωση... έτσι κι αλλιώς, η συνολική συντήρηση κάθε οχήματος, υπολογίζεται "με το κεφάλι" και το σήμα κάθε μάρκας...
Παράλληλα, το τι ακριβώς θα γίνει και θα κοστίσουν, ή όχι, οι μπαταρίες των υβριδικων (οπως οι μονάδες inverter κλπ σε ευρεία κλίμακα) στο μέλλον, παραμένει άγνωστος παράγοντας, ή τουλάχιστον πιο άγνωστος απ το κόστος των DPF και δοχείων adblue.Απ την άλλη, σύντομα δεν θα υπάρχει η επιλογή ντίζελ...
-
Καλησπέρα!
Κάνε μια εκτίμηση της συνολικής χρήσης των χιλιομέτρων που κάνεις και της τιμής των καυσίμων όπως διαμορφώνεται, για να αποφασίσεις.Δεν ξερω πόσο καιει το ντιζελ στους επαρχιακους δρόμους αλλα το καλοκαιρι και για 2 εβδομαδες γυρισα ολο το Πηλιο και στις ανηφόρες (σβελτα κιολας) είχα 4.5- 5 λιτρα και στο κατέβα από 0-1 λιτρο.
Στην εθνικη και αυτά που έχω δει στα πρώτα 7500χιλ που έχω γράψει ειναι :
Ταχυτητα 110-130 γυρω στα 4.6 - 4.7
και για κάθε +20 χιλιομετρα ταχύτητα , προσθέστε 1 λίτρο.
Σε ταξιδι μιαμισης ωρας στην εθνικη με 150-170 , εγραψε 6.7 λιτρα. -
Μπορεί να το πληρώσεις από 10€ σε αντλία adblue ...
Στην αντιπροσωπεία πάντως, μου είπαν ότι για να με καλύψουν σε περίπτωση προβλήματος με το δοχείο adblue, θα πρέπει να αποδείξω ότι χρησιμοποιούσα μόνο από το "δικό τους".
-
@pgp737ng said in Toyota Yaris Cross:
@andreas72 said in Toyota Yaris Cross:
Στην αντιπροσωπεία πάντως, μου είπαν ότι για να με καλύψουν σε περίπτωση προβλήματος με το δοχείο adblue, θα πρέπει να αποδείξω ότι χρησιμοποιούσα μόνο από το "δικό τους".
Η απόδειξη είναι πάντα αυτού που αμφισβητεί.
Αυτοί θα πρέπει να το αποδείξουν.Δικαστικώς ο αιτών εχει υποχρεωση να αποδείξει αυτό που ζητά!
-
Σαν να σου λένε τα λάδια πρέπει να είναι από εμάς για να έχεις εγγύηση; Υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για όλα αυτά, τι πάει να πει από εμάς μόνο;
-
Το "δικό τους" να μας πουν πως πιστοποιείται για να ξέρουμε πως θα το αποδείξουμε.
-
Θα κρατούν λογικά ιστορικό, δεν είναι δύσκολο. Υπολογίζοντας τα χιλιόμετρα μπορούν να βρουν κατά μέσο όρο πόσες φορές πρέπει να έχει γεμίσει το ντεπόζιτο adblue
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Θα κρατούν λογικά ιστορικό, δεν είναι δύσκολο. Υπολογίζοντας τα χιλιόμετρα μπορούν να βρουν κατά μέσο όρο πόσες φορές πρέπει να έχει γεμίσει το ντεπόζιτο adblue
Μπορεί να καταγράφει ο εγκέφαλος τίποτα...
Αλλά παίζει και ρόλο το πώς και πού κινείται το αυτοκίνητο.
Εμένα που κάνει ανοιχτό δρόμο με 10 λίτρα adblue βγάζω 25-30 χιλιάδες χιλιόμετρα... αλλά που κινούνται πολύ σε πόλη θέλουν 10 λίτρα κάθε 10-15 χιλιάδες χιλιόμετρα. -
@georgekn said in Toyota Yaris Cross:
Εμένα που κάνει ανοιχτό δρόμο με 10 λίτρα adblue βγάζω 25-30 χιλιάδες χιλιόμετρα... αλλά που κινούνται πολύ σε πόλη θέλουν 10 λίτρα κάθε 10-15 χιλιάδες χιλιόμετρα.Προσωπικά δεν έχω εμπειρία. Στο manual του c4 αναφέρει χωρητικότητά δοχείου 15 λίτρα που "του επιτρέπει αυτονομία οδήγησης περίπου 3.900 μιλίων (6.500 km), η οποία μπορεί να κυμαίνεται σημαντικά, ανάλογα με το στιλ οδήγησης".
Μακάρι να ισχύουν οι καταναλώσεις που αναφέρεις γιατί η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. -
@georgekn said in Toyota Yaris Cross:
Εμένα που κάνει ανοιχτό δρόμο με 10 λίτρα adblue βγάζω 25-30 χιλιάδες χιλιόμετρα... αλλά που κινούνται πολύ σε πόλη θέλουν 10 λίτρα κάθε 10-15 χιλιάδες χιλιόμετρα.Προσωπικά δεν έχω εμπειρία. Στο manual του c4 αναφέρει χωρητικότητά δοχείου 15 λίτρα που "του επιτρέπει αυτονομία οδήγησης περίπου 3.900 μιλίων (6.500 km), η οποία μπορεί να κυμαίνεται σημαντικά, ανάλογα με το στιλ οδήγησης".
Μακάρι να ισχύουν οι καταναλώσεις που αναφέρεις γιατί η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.Ισχύουν σε εμένα σίγουρα σε Hyundai Kona φαντάσου δεν έχω βάλει ποτέ adblue πουθενά εκτός από την αντιπροσωπεία, στο προηγούμενο σέρβις το γέμισε στα 75000χλμ προχθές έκανα το σέρβις των 90000χλμ και είχε 52% απομείνει, οπότε το αφήσαμε έτσι... όταν ανάψει λαμπάκι θα το πάω να το γεμίσει έτσι και αλλιώς κάθε μέρα από εκεί περνάω.
Σίγουρα άλλες 10000χλμ τις έχει μέχρι να τελειώσει. -
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. 3 άτομα πίσω και δεν εννοώ παιδιά, ταξιδεύουν; Η θα τους βγει η ψυχή; Η όλοι οι καλοί χωράνε;
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. 3 άτομα πίσω και δεν εννοώ παιδιά, ταξιδεύουν; Η θα τους βγει η ψυχή; Η όλοι οι καλοί χωράνε;
Ανάλογα το ύψος τους για άνω 1,80 χλωμό το βλέπω. Αλλά δε γίνεται να τα θέλουμε όλα και αμάξι μανιτζέβελο στη πόλη και στο παρκάρισμα και να χωράει όλο το σόι
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Ανάλογα το ύψος τους για άνω 1,80 χλωμό το βλέπω. Αλλά δε γίνεται να τα θέλουμε όλα και αμάξι μανιτζέβελο στη πόλη και στο παρκάρισμα και να χωράει όλο το σόι
Απλά με το Clio που έχω τώρα, οριακά χωράνε. Στριμωχτα βέβαια, αλλά την δουλειά σου την κάνεις.
Ο σκοπός είναι να γίνεται αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση στον κάθε υποψήφιο οδηγό.
-
Από χώρους δεν το λες κι αναβάθμιση ένα γιαρις, κι ας είναι ψηλωμένο.
Είναι το αδύνατο σημείο όλων των νέων ΤΟΥΟΤΑ. -
Απλά με το Clio που έχω τώρα, οριακά χωράνε. Στριμωχτα βέβαια, αλλά την δουλειά σου την κάνεις.
-
Όχι. Για δύο είναι άνετα. Οι τρεις μόνο για κοντινές αποστάσεις.
-
@jorge_greek said in Toyota Yaris Cross:
Όχι. Για δύο είναι άνετα. Οι τρεις μόνο για κοντινές αποστάσεις.
Ακόμη κι αν στριμωξουν τα γόνατα, 3 "ενήλικες" δεν νομίζω να χωράνε στο πλάτος, εκτός κι αν είναι 70κ ο καθένας.
Το αυτοκίνητο δεν είναι "σαν" το γιαρις, είναι το γιαρις με μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ.
Toyota Yaris Cross