-
B segment είναι όλα !! Οι χώροι είναι εσωτερικά λόγω ύψους. εξωτερικά παρόμοιες διαστάσεις έχουν..
Οι κινητήρες ειναι ίδιοι και ίσως πιο αποδοτικοί στα b λόγω μικρότερου βάρους.
Για ποια ενεργητική άλλωστε ασφάλεια μιλάμε στον αυτοκινητόδρομο ;
Παθητική όλα τους ίδιους αερόσακους έχουν.
Πρακτικα πια άχρηστα ή για ειδικές περιπτώσεις τα c και ποσο μάλλον τα d.Για το χωριό συμφωνούμε απόλυτα. Ευτυχώς δεν έχω οπότε δεν έχω και τέτοιο θέμα.
Το ζήτημα στο χωριό ειναι αυτές οι μετακινήσεις που λες (άλλο χωριό ή παραλία) όπου τον Αύγουστο γίνεται της Πόπης και τρως ταλαιπωρία με τις γκουμουτσες.. -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
B segment είναι όλα !! Οι χώροι είναι εσωτερικά λόγω ύψους. εξωτερικά παρόμοιες διαστάσεις έχουν..
Οι κινητήρες ειναι ίδιοι και ίσως πιο αποδοτικοί στα b λόγω μικρότερου βάρους.
Για ποια ενεργητική άλλωστε ασφάλεια μιλάμε στον αυτοκινητόδρομο ;
Παθητική όλα τους ίδιους αερόσακους έχουν.
Πρακτικα πια άχρηστα ή για ειδικές περιπτώσεις τα c και ποσο μάλλον τα d.Για το χωριό συμφωνούμε απόλυτα. Ευτυχώς δεν έχω οπότε δεν έχω και τέτοιο θέμα.
Το ζήτημα στο χωριό ειναι αυτές οι μετακινήσεις που λες (άλλο χωριό ή παραλία) όπου τον Αύγουστο γίνεται της Πόπης και τρως ταλαιπωρία με τις γκουμουτσες..Ναι άλλα μίλησες για το δικό μου το οποίο δεν είναι το τυπικο B-SUV. Πάρα πολύ σκληρές αναρτήσεις και 200 άλογα, τιμόνι ξυράφι και προσπέρασεις με την σκέψη. Διαλέχθηκε γιατι δεν με έπαιρνε να πάρω μακρύτερο αλλιώς θα είχα τα ίδια με μεγαλύτερο αυτοκίνητο και λιγότερα χρήματα. Πρακτικα δηλαδή πηρα ενα C σπορ με πολύ περισσότερα χρήματα για να μην είναι μακρύ και να βολεύει στο παρκάρισμα
Ενεργητική ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο και στους επαρχιακούς (χωριό είναι θα μπεις και σε επαρχιακούς, έχει χωριά με το που τελιωνει ο αυτοκινητόδρομος?), προσφέρει ενα αμάξι με περισσότερα αλογα και να μπορεί να κανει περισσότερους ελιγμούς αρα συνήθως ένα μεγαλύτερο αμάξι είναι καλύτερο σε αυτό
Η παθητική ασφάλεια ΔΕΝ είναι μόνο οι αερόσακοι και ενα μεγαλύτερο αμάξι σε ίδια χρονολογια έχει πάντα καλύτερη από ένα μικρότερο (έχει μεγαλύτερο μουτρο να παραμορφωθει μπροστά)
θα μείνω 5 μέρες στο χωριό, ζήτημα αν πάω κάπου τις 2 με το αυτοκίνητο. καλά στο δικό μου δεν έχει κίνηση ποτέ αλλά και να είχε για 2 μετακινήσεις σιγά τα αυγά.
-
Ε καλά δεν θες και 200 άλογα για να κυκλοφορείς..
Μεγαλύτερο αμάξι λιγότερο ευέλικτο.
Κανόνας.
Για τις ελληνικές συνθήκες μέχρι b (SUV ή μη) είναι.
Ότι παραπάνω είναι μπελάς.
Δεν είναι τυχαίο που σπάνε ταμεία στις πωλήσεις.
Και ας είναι ακριβότερα αναλογικά από τα c.Όντας στο νήμα του Yaris cross οφείλω να γράψω ότι ειναι το καταλληλότερο όχημα για τη χώρα και τη μέση οικογενεια.
Μαζί με το tcross τα πιο σωστά οχήματα για όλους (και με το puma για όσους έχουν οδηγικές ανησυχίες). Για αυτό και πουλάνε σαν τρελά.
Τα υπόλοιπα θηρία είναι άβολα τις 350 μέρες του χρόνου και αγοράζονται λόγω μεγαλύτερου χώρου αποσκευών γιατί οι περισσότεροι δεν ξέρουν πώς να φορτώνουν πράγματα και να ιεραρχουν ανάγκες.
Η περιβόητη ασφάλεια της οικογένειας κλπ χρησιμοποιείται ως αλοθι.
Τα νέα αμάξια έχουν μεγαλύτερη παθητική ασφάλεια ανεξαρτητως κατηγορίας από όλα τα παλιότερα και με τους νέους τούρμπο επαρκεστατη ενεργητική. Επιπλέον η κυρία κινηση στη χώρα πραγματοποιείται πια μέσω αυτοκινητοδρόμων με ελάχιστα χλμ σε επικίνδυνους επαρχιακούς..Η αγορά δείχνει την πραγματικότητα....
-
Ε καλά δεν θες και 200 άλογα για να κυκλοφορείς..
Μεγαλύτερο αμάξι λιγότερο ευέλικτο.
Κανόνας.
Και ας είναι ακριβότερα αναλογικά από τα c.Όντας στο νήμα του Yaris cross οφείλω να γράψω ότι ειναι το καταλληλότερο όχημα για τη χώρα και τη μέση οικογενεια.
Μαζί με το tcross τα πιο σωστά οχήματα για όλους (και με το puma για όσους έχουν οδηγικές ανησυχίες). Για αυτό και πουλάνε σαν τρελά.
Τα υπόλοιπα θηρία είναι άβολα τις 350 μέρες του χρόνου και αγοράζονται λόγω μεγαλύτερου χώρου αποσκευών γιατί οι περισσότεροι δεν ξέρουν πώς να φορτώνουν πράγματα και να ιεραρχουν ανάγκες.
Η περιβόητη ασφάλεια της οικογένειας κλπ χρησιμοποιείται ως αλοθι.
Τα νέα αμάξια έχουν μεγαλύτερη παθητική ασφάλεια ανεξαρτητως κατηγορίας από όλα τα παλιότερα και με τους νέους τούρμπο επαρκεστατη ενεργητική. Επιπλέον η κυρία κινηση στη χώρα πραγματοποιείται πια μέσω αυτοκινητοδρόμων με ελάχιστα χλμ σε επικίνδυνους επαρχιακούς..Η αγορά δείχνει την πραγματικότητα....
Δεν θες εννοείται, αλλά εσυ αναφέρθηκες στο δικό μου που δεν είναι τυπικό B-SUV και γιαυτο η επεξήγηση, αλλιώς δεν θα αναφερόμουν στο δικό μου καθόλου
Το καλύτερο είναι σχετικό. Ο καθένας είναι διαφορετικός και οι ανάγκες επίσης τελειως διαφορετικές. Επίσης τα διαθέσιμα χρήματα παίζουν τεράστο ρόλο
Αλλά ιδανικά οσο μεγαλύτερο όχημα για εθνική και επαρχιακό τόσο το καλύτερο. Και όχι η ασφάλεια ΔΕΝ είναι πρόσχημα
Επισης μίλησα για διαφορετικής κατηγορίας ΙΔΙΑΣ χρονιάς όμως για να γίνει σύγκριση
γιατί ένα παλιό C μπορει να είναι όντως χειρότερο από ένα συχρονο B
φίλε δεν έχεις χωριο για αυτό το λες αυτό. Για να πάω χωριό πάω πολλά χιλιόμετρα σε επαρχιακό. Εχει βελτιωθει η κατασταση αλλά οι επικυνδινοι επαρχιακοι που λες ζουν και βασιλεύουν και δεν υπάρχει εναλλακτική
-
Πολύ ταλαιπωρία στην σκέψη και τελικά θα πας στο προφανες yaris cross style (για να γουστάρεις) .... εκει είχα καταλήξει και εγώ αλλά είχε 12μήνο και χρωστούσαμε χάρη στην leasing και τους βοηθησαμε να γράψουν άμεσα νούμερο
Έαν ήμουν εσυ θα έπαιρνα το Kona, θα το έπαιρνα 1-2 φορές την εβδομάδα δικαστήρια , θα το φόρτιζα στον φορτιστή στην Μάντικα έξω από την Ευελπίδων. Ούτε άγχη για φορτίσεις ουτε τίποτα
Τα αυτοκίνητα τα παίρνουμε να μας υπηρετούν. Έαν είναι να μας γεμίζουν άγχη, να μην τα παίρνουμε
-
για την αγορά τώρα και γω προφανώς είμαι θιασωτής της B-SUV κατηγορίας
έχει πολλά πλεονεκτήματα και παρέχει χώρους και πολύ καλή ασφάλεια με καλή οικονομία
οι διαφωνίες μου με τον Iceman αναφέρθηκαν.
ειχαν σχέση με τον φίλο που έχει 2 οχήματα και προφανώς το 6 είναι πολύ καλύτερο σε όλα από το i10 για ταξίδι με ασφάλεια στην εθνική
-
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
έχει πολλά πλεονεκτήματα και παρέχει χώρους και πολύ καλή ασφάλεια με καλή οικονομία
ειχαν σχέση με τον φίλο που έχει 2 οχήματα και προφανώς το 6 είναι πολύ καλύτερο σε όλα από το i10 για ταξίδι με ασφάλεια στην εθνική
Η σύγκριση 6 με i10 ήταν προφανώς προβοκατορικη καθώς η απάντηση ήταν προφανής. Μόνο που το θέμα μας ήταν άλλο και η σύγκριση διαφορετική.
Δικολαβιστικα κόλπα ...λολλλλ -
Η σύγκριση 6 με i10 ήταν προφανώς προβοκατορικη καθώς η απάντηση ήταν προφανής. Μόνο που το θέμα μας ήταν άλλο και η σύγκριση διαφορετική.
Δικολαβιστικα κόλπα ...λολλλλναι αλλά εκει διαφώνησα μονο ότι αν εχεις 2 πας με το μεγαλύτερο και πιο ασφαλές
Γενικά προφανως και πιστεύω ότι η B-SUV κατηγορία και η b αντιστοιχα είναι για τους περισσότερους πάντα γιατι είμαστε διαφορετικοί η χρηση τομή σε χρήματα , οικονομία, επιδόσεις κτλ.
-
@george1977 said in Toyota Yaris Cross:
Πολύ ταλαιπωρία στην σκέψη και τελικά θα πας στο προφανες yaris cross style (για να γουστάρεις) .... εκει είχα καταλήξει και εγώ αλλά είχε 12μήνο και χρωστούσαμε χάρη στην leasing και τους βοηθησαμε να γράψουν άμεσα νούμερο
Έαν ήμουν εσυ θα έπαιρνα το Kona, θα το έπαιρνα 1-2 φορές την εβδομάδα δικαστήρια , θα το φόρτιζα στον φορτιστή στην Μάντικα έξω από την Ευελπίδων. Ούτε άγχη για φορτίσεις ουτε τίποτα
Τα αυτοκίνητα τα παίρνουμε να μας υπηρετούν. Έαν είναι να μας γεμίζουν άγχη, να μην τα παίρνουμε
Ρε συ μπας και παίρνεις προμήθεια από το "κινούμαι ηλεκτρικά"; Λολλλλ
Δεν μπλεκω με ηλεκτρικά..
Δεν πάω Ευελπίδων
Δεν μου αρέσει σαν σουλουπι το κονα οπότε και να μου το χάριζαν δεν θα το επαιρνα, παρότι φαίνεται καλό για ηλεκτρικό με μεγαλη αυτονομία.Δεν θα με πειράξει να παραγγείλω και το γιαρις και το VW (το δεύτερο με leasing μάλλον) και οποτε έρθουν. Όπως λέει και ο Φάνης κακως που δεν είχα κάνει παραγγελία τόσο καιρό αλλά ας οψεται η γυναίκα που της κακοφαινεται κιόλας το 12μηνο.
Όμως η άρνηση της να αλλάξουμε νωρίτερα το γιαρις μας έχει κοστίσει ήδη 2000 ευρώ και χρόνο. Μόνο κέρδος ότι ξαναείδαμε το VW που αρέσει σε όλους ενώ το γιαρις είναι η προφανής επιλογή λόγω υβριδικοτητας.
Βέβαια σαν ποιότητα και χώροι είναι καλύτερο το VW πλην κινητήρα. Για αυτό θα τα παραγγείλουμε πιθανότατα και τα 2 και θα επιλέξουμε ο καθένας ανάλογα με το χρόνο που θα έρθουν.
Ιδανικά θα τα μοιραζόμαστε που είναι και το πιο σωστό.
Τα υφιστάμενα φεύγουν εύκολα....Και ναι όπως λέει και ο Φάνης όταν δεν τρολαρει όπως πριν με τα αμερικανικά αμάξια η style δείχνει η καλύτερη επιλογή. Θα ρωτήσω αν μπορούν να μπουν αναδιπλουμενοι.
Θυμάται κανείς πως το λένε το σχετικό πακέτο ;
-
Δεν πάω Ευελπίδων
Δεν μου αρέσει σαν σουλουπι το κονα οπότε και να μου το χάριζαν δεν θα το επαιρνα, παρότι φαίνεται καλό για ηλεκτρικό με μεγαλη αυτονομία.Δεν θα με πειράξει να παραγγείλω και το γιαρις και το VW (το δεύτερο με leasing μάλλον) και οποτε έρθουν. Όπως λέει και ο Φάνης κακως που δεν είχα κάνει παραγγελία τόσο καιρό αλλά ας οψεται η γυναίκα που της κακοφαινεται κιόλας το 12μηνο.
Όμως η άρνηση της να αλλάξουμε νωρίτερα το γιαρις μας έχει κοστίσει ήδη 2000 ευρώ και χρόνο. Μόνο κέρδος ότι ξαναείδαμε το VW που αρέσει σε όλους ενώ το γιαρις είναι η προφανής επιλογή λόγω υβριδικοτητας.
Βέβαια σαν ποιότητα και χώροι είναι καλύτερο το VW πλην κινητήρα. Για αυτό θα τα παραγγείλουμε πιθανότατα και τα 2 και θα επιλέξουμε ο καθένας ανάλογα με το χρόνο που θα έρθουν.
Τα υφιστάμενα φεύγουν εύκολα....Και ναι όπως λέει και ο Φάνης όταν δεν τρολαρει όπως πριν με τα αμερικανικά αμάξια η style δείχνει η καλύτερη επιλογή. Θα ρωτήσω αν μπορούν να μπουν αναδιπλουμενοι.
Για οικονομια το Yaris Cross
σαν αυτοκινητο γενικά αν είναι με τον 1,5 το VW είναι πολύ καλυτερο για μενα και τις δικες μου ανάγκες ανάμεσα στα 2. Αν και δεν θα το έπαιρνα λόγω απέχθειας στην μάρκα και τις ταχτικές της (VAG group)
-
Και ναι όπως λέει και ο Φάνης όταν δεν τρολαρει όπως πριν με τα αμερικανικά αμάξια η style δείχνει η καλύτερη επιλογή. Θα ρωτήσω αν μπορούν να μπουν αναδιπλουμενοι.
Δεν τρολάρω, τα αγαπάω τα Αμερικάνικα αυτοκίνητα...με πολλά κυβικά, αργόστροφοι κινητήρες που καίνε βενζίνη έτσι γιατί μπορούν...από άποψη. Και μου αρέσουν τα τεράστια καπώ, το μισό αυτοκίνητο να είναι μούρη...για αυτό μου άρεσε και η Ζ4. Γενικά να είναι μπόλικο το αυτοκίνητο....όχι τσουρούτικο!!
Κατά 99% δεν μπορείς να βάλεις αναδιπλώμενους στην Style. Απο ότι βλέπω ούτε σε Αγγλία και Γερμανία δίνει τέτοια δυνατότητα.
Δεν χάνεις όμως κάτι να ρωτήσεις, αλλά πρέπει να ρωτήσεις είτε την Τογιότα Ελλάς ή κανένα σοβαρό πωλητή που να μην βαριέται να ασχοληθεί.....= ελάχιστοι τέτοιο στο δίκτυο της Τογιότα. -
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Και ναι όπως λέει και ο Φάνης όταν δεν τρολαρει όπως πριν με τα αμερικανικά αμάξια η style δείχνει η καλύτερη επιλογή. Θα ρωτήσω αν μπορούν να μπουν αναδιπλουμενοι.
Δεν τρολάρω, τα αγαπάω τα Αμερικάνικα αυτοκίνητα...με πολλά κυβικά, αργόστροφοι κινητήρες που καίνε βενζίνη έτσι γιατί μπορούν...από άποψη. Και μου αρέσουν τα τεράστια καπώ, το μισό αυτοκίνητο να είναι μούρη...για αυτό μου άρεσε και η Ζ4. Γενικά να είναι μπόλικο το αυτοκίνητο....όχι τσουρούτικο!!
Κατά 99% δεν μπορείς να βάλεις αναδιπλώμενους στην Style. Απο ότι βλέπω ούτε σε Αγγλία και Γερμανία δίνει τέτοια δυνατότητα.
Δεν χάνεις όμως κάτι να ρωτήσεις, αλλά πρέπει να ρωτήσεις είτε την Τογιότα Ελλάς ή κανένα σοβαρό πωλητή που να μην βαριέται να ασχοληθεί.....= ελάχιστοι τέτοιο στο δίκτυο της Τογιότα.Αν είχαμε τιμές βενζίνης αναλογια με μισθούς όπως το αμέρικα και αντιστοιχα παρκινγκ με τεράστιους δρόμους και γω τέτοιο θα γούσταρα
σιγα μην ασχοληθει κανένας από toyota ελλαδας σοβαρά με αυτό. Θα πουν απλά ΟΧΙ δεν γίνεται
-
σιγα μην ασχοληθει κανένας από toyota ελλαδας σοβαρά με αυτό. Θα πουν απλά ΟΧΙ δεν γίνεται
Και όμως ασχολούνται!! Εμένα μου ειχε απαντήσει η εισαγωγική τόσο για τα πακέτα εξοπλισμού του Γιάρις όσο και για την ηλιοροφή στην Κορόλα και μάλιστα πολύ αναλυτικά και με τιμές. Και επιπλέον με ρώτησε ποιος έμπορος δεν ήξερε να μου απαντήσει, ώστε να τον ενημερώσουν υπηρεσιακά....τους έδωσα κανονικά, αχαχαχα!!!
-
Δεν πάω Ευελπίδων
σαν αυτοκινητο γενικά αν είναι με τον 1,5 το VW είναι πολύ καλυτερο για μενα και τις δικες μου ανάγκες ανάμεσα στα 2. Αν και δεν θα το έπαιρνα λόγω απέχθειας στην μάρκα και τις ταχτικές της (VAG group)
Overkill o 1,5 βρε συ για το tcross .... Αλλιώς ναι του δίνει επιδόσεις πολύ ενδιαφέρουσες.
Και φυσικά ξεπερνάει τα 30...
Ήδη το αμάξι είναι ακριβό..... -
Άσχετο ο ggab πως και δεν απαντάει ;
Ξεκίνησε το ταξίδι με το i10???? Λολλλλλ -
Δεν πάω Ευελπίδων
Overkill o 1,5 βρε συ για το tcross .... Αλλιώς ναι του δίνει επιδόσεις πολύ ενδιαφέρουσες.
Και φυσικά ξεπερνάει τα 30...
Ήδη το αμάξι είναι ακριβό.....είπα για τις δικές μου ανάγκες.
αν ηταν να πάρω το πιο μικρό με τον 1000ρι τρικύλινδρο (μια χαρά είναι) αλλά......... ΜΟΝΟ YARIS CROSS και ας το βρίσκω άσχημο γιατι παρόμοιες επιδόσεις με μεγαλη διαφορά στην οικονομία
το ροκ μονο αν ήθελα επιδόσεις και έπρεπε σωνει και ντε να διαλέξω από τα 2
ΥΓ στο εσωτερικό είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ το ροκ αλλά είναι δευτερευων γενικα η ποιοτητα των πλαστικών και το εσωτερικο για μένα. To cross είναι απλά αποδεκτό
-
Και ας είναι ακριβότερα αναλογικά από τα c.Νομίζω ότι υπερβάλεις. Ελλάδα δεν είναι μόνο το κέντρο της Αθήνας.
Η διαφορά ενός b suv των 4.20 με ενα c hatch των 4.30 - 4.40 στη δυσκολία κίνησης και παρκαρίσματος είναι ασήμαντη ακόμα και μέσα στην πόλη.
Τα b suv πουλάνε λόγω μόδας. -
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Και ας είναι ακριβότερα αναλογικά από τα c.Νομίζω ότι υπερβάλεις. Ελλάδα δεν είναι μόνο το κέντρο της Αθήνας.
Η διαφορά ενός b suv των 4.20 με ενα c hatch των 4.30 - 4.40 στη δυσκολία κίνησης και παρκαρίσματος είναι ασήμαντη ακόμα και μέσα στην πόλη.
Τα b suv πουλάνε λόγω μόδας.Διαφωνω καθετα σε αυτό.
Μοδα δεν είναι τα SUV, ήρθαν για να μείνουν.
εκμεταλεύονται χώρους σε μικρότερες διαστάσεις και είναι πιο ψηλα για να βολεύουν σε βατούς χωματόδρομους και να ανεβαίνουν πεζοδρόμια.
Αυτά με μικρή χειροτερευση σε οδηγική συμπεριφορά αλλά τιποτα ανασφαλές ειδικά με τα σύχρονα ηλεκτρονικά.
10-20 πόντοι διαφορά είναι παρα πολλοί και κάνουν τεράστια διαφορα και στην ευρεση πάρκινγ και στην ευελιξία και στο γκαραζ σου αν είναι περιορισμενων διαστασεων. Δεν είναι καθόλου αμελητέα διαφορά
Ασε που και στα ακτοπλοικά πληρώνω το μικρό εισητήριο χαχαχαχαχα. Ανω των 4,20 πληρώνεις παραπάνω και εμένα είναι 4,18. Αυτο δεν σοβαρός λόγος επιλογής απλά το αναφέρω
Τα SUV είναι πιο ακριβά οπότε αν δεν βόλευαν δεν θα πουλούσαν τόσο όσο και μοδάτα να είναι (υπάρχει οικονομική στενότητα γενικά). Απλά βολεύουν πάρα πολύ και προτιμά ο άλλος να πάρει πχ B-SUV με μικρότερο μήκος και να χάσει σε οδηγική συμπεριφορά από το να πάρει C κατηγορία (καλύτερη δηλαδή) στα ίδια χρήματα
-
Ασε που και στα ακτοπλοικά πληρώνω το μικρό εισητήριο χαχαχαχαχα. Ανω των 4,20 πληρώνεις παραπάνω και εμένα είναι 4,18.
Και εγώ πάντα παίρνω το εισητήριο για κάτω από 4.25, ακόμα και με το Κούγκα....κανείς δεν ελέγχει...αχαχα!!
-
15 χρόνια τώρα τα SUV είναι μόδα και θα περάσει και έχουμε φτάσει οι εταιρίες να κόβουν άλλα μοντέλα γιατί δεν πουλάνε τίποτα μπροστά στα SUV, αλλά μόδα είναι θα περάσει μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.
Toyota Yaris Cross