-
@gkan-0 said in Toyota Yaris Cross:
Για αρχή, παραγγελία αρχές Νοεμβρίου 2021 Yaris Cross Style Hybrid (χρώματος γκρι) και μόλις ενημερώθηκα από τη Toyota ότι 5 Ιουλίου 2022 είναι Ελλάδα και 15-20 Ιουλίου παραλαμβάνω.
Για αρχή να μας πεις ποιανού παιδί είσαι και παραλαμβάνεις αμάξι Ιούλιο 22 με παραγγελία Νοεμβρίου 21.
Πέρα από την πλάκα. Να παραλάβεις με το καλό και καλοτάξιδο!!
Υποθέτω ότι πήρες ακυρωμένη παραγγελία σωστά? Αλλιώς οι χρόνοι δεν βγαίνουν. Δεν είναι δυνατόν εσύ παραγγελία Νοέμβριο 21 να παραλαμβάνεις Ιούλιο 22 και εγώ Ιανουάριο 22 να έχω εκτιμώμενη Μάιο 2023. Κάτι δεν στέκει. -
γνωρίζει κανείς γιατί, όταν σε κινητό που υποστηρίζει android auto κλείνουν τα δεδομένα στο κινητό ? όταν αυτό συνδέετε με το αυτοκίνητο και παίζει το android auto. Διότι ναι μεν παίζει το AND.. AUTO αλλά δεν μπορείς να κάνεις καμία αναζήτηση η κάτι άλλο που έχει σχέση με το ιντερνετ αφού δεν έχεις δεδομένα ενεργά, αν πας να τα ενεργοποιήσεις τα ξάνα κλείνει αυτόματα.
-
@christos_uoa said in Toyota Yaris Cross:
Για αρχή, παραγγελία αρχές Νοεμβρίου 2021 Yaris Cross Style Hybrid (χρώματος γκρι) και μόλις ενημερώθηκα από τη Toyota ότι 5 Ιουλίου 2022 είναι Ελλάδα και 15-20 Ιουλίου παραλαμβάνω.
Για αρχή να μας πεις ποιανού παιδί είσαι και παραλαμβάνεις αμάξι Ιούλιο 22 με παραγγελία Νοεμβρίου 21.
Υποθέτω ότι πήρες ακυρωμένη παραγγελία σωστά? Αλλιώς οι χρόνοι δεν βγαίνουν. Δεν είναι δυνατόν εσύ παραγγελία Νοέμβριο 21 να παραλαμβάνεις Ιούλιο 22 και εγώ Ιανουάριο 22 να έχω εκτιμώμενη Μάιο 2023. Κάτι δεν στέκει.Δεν ειναι εξωφρενικο, γιατι αφενος οι παραγγελιες του 21' εγιναν με λιγοτερο μπουκωμενο συστημα και τοτε ηταν 12 μηνες η εκτιμωμενη, οχι 18 που ειναι τωρα.
Αφετερου η εκτιμωμενη και τοτε ξαι τωρα ειναι κατα καποιο τροπο ενα απαισιοδοξο worst case scenario, και μετα το 6μηνο συχνα ερχεται πιο νωρις η ημερομηνια. Επισης πιστευω σε Style ειναι λιγο καλυτερη η κατασταση γιατι ειναι μικροτερη η ζητηση.Εγω τελος Οκτωβριου 21' επισης με Style, ειχα αρχικη Νοεμβρη 22', πριν 2 μηνες που ρωτησα ειχε γινει αρχες Σεπτεμβρη 22' και επειδη δε υρλω να τους πρηζω να ρωταω καθε 10 μερες, ελπιζω οτι αρχες Ιουνη που θα ξαναρωτησω να εχει παει Αυγουστο μπας και παω διακοπες με το νεο τουτου...
-
@osfp said in Toyota Yaris Cross:
@christos_uoa said in Toyota Yaris Cross:
Υποθέτω ότι πήρες ακυρωμένη παραγγελία σωστά? Αλλιώς οι χρόνοι δεν βγαίνουν. Δεν είναι δυνατόν εσύ παραγγελία Νοέμβριο 21 να παραλαμβάνεις Ιούλιο 22 και εγώ Ιανουάριο 22 να έχω εκτιμώμενη Μάιο 2023. Κάτι δεν στέκει.Δεν ειναι εξωφρενικο, γιατι αφενος οι παραγγελιες του 21' εγιναν με λιγοτερο μπουκωμενο συστημα και τοτε ηταν 12 μηνες η εκτιμωμενη, οχι 18 που ειναι τωρα.
Αφετερου η εκτιμωμενη και τοτε ξαι τωρα ειναι κατα καποιο τροπο ενα απαισιοδοξο worst case scenario, και μετα το 6μηνο συχνα ερχεται πιο νωρις η ημερομηνια. Επισης πιστευω σε Style ειναι λιγο καλυτερη η κατασταση γιατι ειναι μικροτερη η ζητηση.Εγω τελος Οκτωβριου 21' επισης με Style, ειχα αρχικη Νοεμβρη 22', πριν 2 μηνες που ρωτησα ειχε γινει αρχες Σεπτεμβρη 22' και επειδη δε υρλω να τους πρηζω να ρωταω καθε 10 μερες, ελπιζω οτι αρχες Ιουνη που θα ξαναρωτησω να εχει παει Αυγουστο μπας και παω διακοπες με το νεο τουτου...
Με το καλό να παραλάβουμε όλοι μας και να πάμε διακοπές με το νέο μας τουτου.
Τώρα σχετικά με το χρόνο παράδοσης θυμήθηκα ότι όταν είχα παραγγείλει (11/2021) και ενώ έλεγαν παράδοση σε 12 μήνες κάποια στιγμή γυρνάει ο πωλητής και μου λέει «Έχω προπαραγγελία ένα ίδιο με το δικό σου οπότε μπορεί να παραλάβεις …. καλά άστο και θα δούμε». Δεν έδωσα σημασία γιατί νόμιζα ότι ήταν τέχνασμα του πωλητή για να σε κάνουν να πιστεύεις ότι θα έρθει νωρίτερα και να φύγεις χαρούμενος και να μην τους πρήζεις αλλά τελικά μάλλον έλεγε αλήθεια και η αντιπροσωπία είχε βάλει προπαραγγελία μερικά που ήξερε ότι θα φύγουν έτσι και αλλιώς.
-
Από ότι διάβασα σε ομάδα FB, πλέον η Toyota εκτός του χρόνου παράδοσης, δεν κλειδώνει ούτε την τιμή. (*δεν το επιβεβαίωσα, λέω να πάω για την πλάκα να δω)
-
To myT δειχνει μόνο την τελευταια διαδρομη? Οσο έψαξα δεν βρηκα καπου ιστορικό.
Στα υπολοιπα και σαν πρωτες εντυπώσεις την μια εβδομαδα που το έχουμε....
Κατανάλωση 3.9 λίτρα στα 600χιλ που έχει γράψει , πάντα με κλιματιστικό ανοιχτό και χωρις ιδιαιτερη hybrid οδήγηση.
Η οικογένεια και εγω έχουμε παθει πλακα από το Ζεν του υβριδικου και την ποιότητα κύλισης του.
Έφαγα μιαμιση ώρα κινηση στον Κηφισό και πέρα ότι δεν με ενοιαξε καθόλου , κατέβηκα ασταλάκωτος και φρεσκος.
Επειδή ειναι διαδρομή που την κάνω σχεδον καθημερινά με διάφορα αυτοκίνητα , τωρα καταλαβα πόσο κουραζομουν με τα υπόλοιπα.
Στο pwr πετάει το αμάξι και δεν περίμενα τετοια διαφορά με το eco mode.
Το απλό Active εχω με τις 16αρες. -
@kpaiss said in Toyota Yaris Cross:
Κατανάλωση 3.9 λίτρα στα 600χιλ που έχει γράψει , πάντα με κλιματιστικό ανοιχτό και χωρις ιδιαιτερη hybrid οδήγηση.
Η οικογένεια και εγω έχουμε παθει πλακα από το Ζεν του υβριδικου και την ποιότητα κύλισης του.
Έφαγα μιαμιση ώρα κινηση στον Κηφισό και πέρα ότι δεν με ενοιαξε καθόλου , κατέβηκα ασταλάκωτος και φρεσκος.
Επειδή ειναι διαδρομή που την κάνω σχεδον καθημερινά με διάφορα αυτοκίνητα , τωρα καταλαβα πόσο κουραζομουν με τα υπόλοιπα.
Το απλό Active εχω με τις 16αρες.Το βασικο ζεν που νοιώθεις οφείλεται κατα κύριο λόγο στο αυτόματο κιβώτιο.
Μετά σιγουρα βοηθάει και η κίνηση με τη μπαταρια σε χαμηλές ταχύτητες αλλά το ΠΑΝ για Αθήνα είναι το αυτόματο!
Η μεγαλύτερη συμβολή της ΤΟΥΟΤΑ με τα υβριδικά ειναι οτι εβαλε το αυτόματο κιβώτιο στην καθημερινότητα του Ελληνα που το έκραζε χωρις να ξέρει -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Το απλό Active εχω με τις 16αρες.Το βασικο ζεν που νοιώθεις οφείλεται κατα κύριο λόγο στο αυτόματο κιβώτιο.
Μετά σιγουρα βοηθάει και η κίνηση με τη μπαταρια σε χαμηλές ταχύτητες αλλά το ΠΑΝ για Αθήνα είναι το αυτόματο!
Η μεγαλύτερη συμβολή της ΤΟΥΟΤΑ με τα υβριδικά ειναι οτι εβαλε το αυτόματο κιβώτιο στην καθημερινότητα του Ελληνα που το έκραζε χωρις να ξέρειΣυμφωνώ.
Αυτόματο και μπαταρία το κάνουν απόλαυση στην κίνηση.
Αυτό που δεν περίμενα και ήταν μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη , ήταν ότι είναι στιβαρό και δεμένο αμάξι.
Φοβόμουν μην είναι "άδειο" σε αίσθηση και "κατσαρολικό" και διαψευστηκα πλήρως. -
Βασίζεται σε ολοκαίνουργια πλατφόρμα. Που μάλιστα έδωσε σημασία στον δείκτη nvh
-
@jimcts said in Toyota Yaris Cross:
γνωρίζει κανείς γιατί, όταν σε κινητό που υποστηρίζει android auto κλείνουν τα δεδομένα στο κινητό ? όταν αυτό συνδέετε με το αυτοκίνητο και παίζει το android auto. Διότι ναι μεν παίζει το AND.. AUTO αλλά δεν μπορείς να κάνεις καμία αναζήτηση η κάτι άλλο που έχει σχέση με το ιντερνετ αφού δεν έχεις δεδομένα ενεργά, αν πας να τα ενεργοποιήσεις τα ξάνα κλείνει αυτόματα.
Να σε ρωτήσω, πρόκειται για Xiaomi, Huawei ή τέτοιο κινέζικο κινητό;
Σε ένα φίλο με καινούριο hyundai και xiaomi, εχει αντίστοιχο πρόβλημα στο ασύρματο Android Auto, ενώ το Samsung Note και Motorola τηλέφωνο, συνδέονται τα πάντα όλα κανονικά χωρίς πρόβλημα... ακόμη και developer options μπήκαμε και κάναμε προτεινόμενες σε φόρουμ αλλαγές, χωρίς αποτέλσμα...
Σε ρωτάω γιατί εικάζω πως τα κινέζικα, έχουν κάποια πειραγμένη έκδοση των Google Services και συμβαίνει αυτό.Δοκίμασε με κάποιο άλλο π.χ. απείραχτο Samsung σύγχρονο κινητό, και πες να δούμε μήπως ανακαλύψουμε τί φταίει.
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Να σε ρωτήσω, πρόκειται για Xiaomi, Huawei ή τέτοιο κινέζικο κινητό;
Σε ένα φίλο με καινούριο hyundai και xiaomi, εχει αντίστοιχο πρόβλημα στο ασύρματο Android Auto, ενώ το Samsung Note και Motorola τηλέφωνο, συνδέονται τα πάντα όλα κανονικά χωρίς πρόβλημα... ακόμη και developer options μπήκαμε και κάναμε προτεινόμενες σε φόρουμ αλλαγές, χωρίς αποτέλσμα...
Σε ρωτάω γιατί εικάζω πως τα κινέζικα, έχουν κάποια πειραγμένη έκδοση των Google Services και συμβαίνει αυτό.Δοκίμασε με κάποιο άλλο π.χ. απείραχτο Samsung σύγχρονο κινητό, και πες να δούμε μήπως ανακαλύψουμε τί φταίει.
Να συμπληρώσω, ότι και στο suzuki scross είχα θέμα με το Huawei κινητό μου, μέχρι που κατέβασα το android auto από άλλο site και άλλαξα καλώδιο. Και το κινητό είναι 3 ετών.
Να προσέξει ο φίλος που έχει πρόβλημα, να κατεβάσει την έκδοση που είναι για τον δικό του επεξεργαστή κινητού, δεν κάνουν όλες οι εκδόσεις. Και μεγάλο ρόλο παίζει το καλώδιο. -
Το απλό Active εχω με τις 16αρες.Πω πω εσένα περίμενα !...οτι εχω κάνει test drive φορούσε 18άρες! Στους σπασμένους δρόμους ανάμεσα στο Καλοχώρι Χαλάστρα στην Θεσσαλονίκη τα ελαστικά έβγαζαν θόρυβο κύλισης.
Περιμένω και εγω ενα active ,για πες απο άνεση τι λένε οι 16άρες γιατί απο οικονομία τα είπες όλα! -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Το απλό Active εχω με τις 16αρες.Πω πω εσένα περίμενα !...οτι εχω κάνει test drive φορούσε 18άρες! Στους σπασμένους δρόμους ανάμεσα στο Καλοχώρι Χαλάστρα στην Θεσσαλονίκη τα ελαστικά έβγαζαν θόρυβο κύλισης.
Περιμένω και εγω ενα active ,για πες απο άνεση τι λένε οι 16άρες γιατί απο οικονομία τα είπες όλα!Κάνενα θόρυβο δεν ακούω απο τους τροχούς και μου εχει κάνει εντύπωση.
Το καταλαβαίνεις εύκολα οταν παιζει μόνο απο μπαταρία όπου εκτιμάς την ησυχια.
Ταξίδι δεν έχω κάνει ακόμη.
Από άνεση , μου φαίνεται υπεράνετο αλλα δεν εχω μέτρο συγκρισης με κάποιο άλλο με 17 ή 18άρες , οποτε δεν μπορω να πώ.
Απο θόρυβο μονο στις ανηφορες ακουγεται το cvt μαζί με τον κινητήρα αλλα και αυτό το παρακάμπτεις εύκολα πηγαίνοντας απο Eco σε Normal. -
Να πω και δυο πράγματα για το Android Auto αφου πρωτα εφαγα το ιντερνετ.
Σε εμένα δεν δουλευει καν με το OnePlus κινητο μου. Στην συζυγου με Samsung S21 Ultra παιζει μια χαρα.
Αντιθετα το καινουργιο Samsung S22 Ultra δεν παιζει.
Υπαρχει θέμα με αρκετά κινητα που έχουν Android 11 και δεν ειναι τόσο θέμα μάρκας. -
Χαιρετώ την παρέα. Μετά από 6 μήνες που διαβάζω το forum και ενημερώνομαι για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με το Yaris Cross είπα να γίνω πιο ενεργός.
Επίσης υπάρχει στο forum ένα φίλος που είναι από τα Καλάβρυτα και πάει με το Yaris Cross. Είμαι και εγώ από εκεί και περιμένω να παραλάβω να το πάω πρώτο ταξίδι στα Καλάβρυτα. Οπότε φίλε από τέλη Ιουλίου θα είμαστε 2 με το Cross στη περιοχή μακάρι και παραπάνω.
Καλορίζικα και να τα χαρούν όσοι έχετε παραλάβει και υπομονή με το καλό να παραλάβουμε οι υπόλοιποι.
Καλώς να έρθει και πιο γρήγορα... Απ'ότι έγραψες ο χρόνος παράδοσης θα πάει στους 9 μήνες. Τι χρόνο παράδοσης σου είχαν δώσει όταν έκανες την παραγγελία; Το λέω γιατί νομίζω όσοι έκαναν παραγγελία το 2021 πρέπει να έχουν καλύτερους χρόνους. Παρεπιπτωντος έχω παραγγείλει ίδια έκδοση , ίδιο χρώμα...τον Φεβρουάριο με παράδοση Μάιο του 2023.
-
@nikos2675 said in Toyota Yaris Cross:
Χαιρετώ την παρέα. Μετά από 6 μήνες που διαβάζω το forum και ενημερώνομαι για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με το Yaris Cross είπα να γίνω πιο ενεργός.
Επίσης υπάρχει στο forum ένα φίλος που είναι από τα Καλάβρυτα και πάει με το Yaris Cross. Είμαι και εγώ από εκεί και περιμένω να παραλάβω να το πάω πρώτο ταξίδι στα Καλάβρυτα. Οπότε φίλε από τέλη Ιουλίου θα είμαστε 2 με το Cross στη περιοχή μακάρι και παραπάνω.
Καλορίζικα και να τα χαρούν όσοι έχετε παραλάβει και υπομονή με το καλό να παραλάβουμε οι υπόλοιποι.
Καλώς να έρθει και πιο γρήγορα... Απ'ότι έγραψες ο χρόνος παράδοσης θα πάει στους 9 μήνες. Τι χρόνο παράδοσης σου είχαν δώσει όταν έκανες την παραγγελία; Το λέω γιατί νομίζω όσοι έκαναν παραγγελία το 2021 πρέπει να έχουν καλύτερους χρόνους. Παρεπιπτωντος έχω παραγγείλει ίδια έκδοση , ίδιο χρώμα...τον Φεβρουάριο με παράδοση Μάιο του 2023.
Σε ευχαριστώ για τις ευχές, με το καλό να παραλάβεις και εσύ.
Αρχικά μου είχαν πει 12 μήνες παράδοση και να μην περιμένω νωρίτερα. Πιστεύω ότι ανά περίοδο δίνουν σε όλους έναν αρχικό μεγάλο χρόνο παράδοσης και μετά του 6 μήνες αρχίζει και δείχνει το πράγμα που πάει.
Επίσης όπως ανέφερα σε post λίγο πιο πάνω υπάρχει πιθανότητα στη περίπτωσή μου να είχε βάλει ο αντιπρόσωπος προπαραγγελία ένα ίδιο με το δικό μου να μου δίνει αυτό τώρα που θα έρθει ή μπορεί να πάρω κάποιο από ακύρωση. -
Ναι νομίζω καταργήθηκε από το android 11 το android auto. Κάπου το έπιασε το μάτι κάποιος το έγραφε.
Έλεος.
Κατά τα άλλα 16 άρα είναι η τέλεια διάσταση για το αυτοκίνητο στην Ελλάδα
Edot, δεν καταργήθηκε τελικά, αλλά έγινε αυτό..
-
Το απλό Active εχω με τις 16αρες.να πω ότι έχω hybrid αυτόματο, λοιπόν κάτι παίζει με την ένδειξη της κατανάλωσης στο ταμπλό, έχω φτάσει μετά από 950 χλμ να δείχνει μέση κατανάλωση 3,5λ, αλλά αυτό δεν ταιριάζει με τα λίτρα που έβαλα ξανά στο ρεζερβουάρ μετά το πρώτο γέμισμα. Έκανα 640 χλμ και πήρε γύρω στα 27 λ που πάει να πει μια κατανάλωση 4,2λ/100χλμ. Επίσης αν το 3,6-3,5λ που μου δείχνει τώρα είναι σωστό θα έπρεπε με γεμάτο το τεπόζιτο να λέει ότι θα διανύσω γύρω στα 900χλμ και όχι 700 χοντρικά ,( υπολογίζω με τα 33λ/3,6 ). Αν έχει ιδέα κάποιος για το θέμα ας μας πει την άποψη του. Υποθέτω πως κάτι πρέπει να κάνω για να δείχνει την σωστή κατανάλωση ή έστω να πλησιάζει αρκετά.
-
Το απλό Active εχω με τις 16αρες.να πω ότι έχω hybrid αυτόματο, λοιπόν κάτι παίζει με την ένδειξη της κατανάλωσης στο ταμπλό, έχω φτάσει μετά από 950 χλμ να δείχνει μέση κατανάλωση 3,5λ, αλλά αυτό δεν ταιριάζει με τα λίτρα που έβαλα ξανά στο ρεζερβουάρ μετά το πρώτο γέμισμα. Έκανα 640 χλμ και πήρε γύρω στα 27 λ που πάει να πει μια κατανάλωση 4,2λ/100χλμ. Επίσης αν το 3,6-3,5λ που μου δείχνει τώρα είναι σωστό θα έπρεπε με γεμάτο το τεπόζιτο να λέει ότι θα διανύσω γύρω στα 900χλμ και όχι 700 χοντρικά ,( υπολογίζω με τα 33λ/3,6 ). Αν έχει ιδέα κάποιος για το θέμα ας μας πει την άποψη του. Υποθέτω πως κάτι πρέπει να κάνω για να δείχνει την σωστή κατανάλωση ή έστω να πλησιάζει αρκετά.
Δεν μπορεί να βγάλεις συμπέρασμα με εναν ανεφοδιασμό γιατί απλά η αντλία μπορεί την πρώτη φορά να εβαλε φουλ μεν αλλα να το σταμάτησε στο πρώτο κλάκ ενω την δεύτερη να του έβαλε παραπάνω για στρογγύλεμα.
36 λίτρα ντεπόζιτο εχουν τα υβριδικά οπότε 1000 χλμ έπρεπε να σου βγάλει εμβέλεια ... μήπως έβαλες σε κανα φθηνό
Συμπέρασμα θα βγεί μετα απο 5000 χλμ και 4-5 ανεφοδιασμούς
αν πάλι δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα πούλα το θα βγάλεις και κέρδος -
Στο κάτω μέρος της οθόνης πατάς την δεύτερη επιλογή από αριστερά - υπηρεσίες - μετά επιλέγεις το hybrid coaching, μετά επιλέγεις όλες οι διαδρομές και σου βγάζει στατιστικά για όσες διαδρομές έχει καταγράψει.
Στην πόλη με κίνηση δίνει από 3,3-3,7 και στον αυτοκινητόδρομο με μωτ στα όρια γύρω στα 5,5 λίτρα.
Μια μέση κατανάλωση γύρω στα 4,6Λ/100χλμ είναι ρεαλιστική και εύκολα επιτεύξιμη. Πρακτικά μέσα στην πόλη έχει την ίδια κατανάλωση με ένα 300άρι σκούτερ.
Toyota Yaris Cross