-
Δλδ, αν ενας συνταξιούχος με εισόδημα 8000 και συνολικά τεκμήρεια 12000, δεν θα φορολογηθεί για τα επιπλέον 4 χιλιάρικα να χρησιμοποιήσει ανάλωση;
Εχεις δίκιο απόλυτο τελικά.
Στο παράδειγμα σου: Έστω ότι τα προηγούμενα έτη είχε είτε εισοδήματα μεγαλύτερα από τα τεκμήρια είτε έσοδα από πώληση περιουσιακών στοιχείων (π.χ. ακίνητο ή αυτοκίνητο). Τότε μπορεί να επικαλεστεί ανάλωση 4.000 Ευρώ για να καλύψει τη διαφορά από τα τεκμήρια (υπάρχει ο σχετικός κωδικός στη φορολογική δήλωση) και να φορολογηθεί για τα 8.000 Ευρώ του πραγματικού εισοδήματος του.
-
Καλη χρονια στο φορουμ....
Επεστρεψα και οντας πλεον πατερας μπαινω στην τελικη ευθεια γισ την αγορα του νεου αυτοκινητου.....Ευρισκομενος στην Αθηνα τις ημερες της γεννας ειχα την ευκαιρια να ξεκλεψω καποιες ωρες και να επισκεφθω την Φιρντ για το Φιεστα,την Ρενο για το Κλιο και την Σεατ για το Ιμπιζα.Δεν καταφερα ωστοσο να παω για το Κορσα γιατι τοτε δεν ειχαν φθασει ακομη στις εκθεσεις των νοτιων προαστιων οπου και εμενα.
Τα συμπερασματα ηταν θετικα απο ολα τα αυτοκινητα καθως με καλυπτουν απο αυτα που ζηταω.Αλλα επειδη πρεπει να παρω μονο ενα,εχω διαγραψει το Φιεστα λογω της οθονης που δεν μου καθεται εκει που ειναι ,αν και ομολογω οτι τα 8 χρονια εγγυησης ειναι ακρως δελεαστικα.Επισης απεριψα και το Κορσα,αν και δεν το ειδα απο κοντα,λογω των πισω θυρων οι οποιες δεν εχουν μεγαλο ανοιγμα.Αυτο το εχω διαβασει σε αρκετα σαιτ.Ενω δεν μου ακουγεται ωρσιο οτι πισω του βρισκεται η Πεζο,που δεν εχω και την καλυτερη γνωμη.
Οποτε οι δυο τελικες μου επιλογες ειναι το Ιμπιζα και το Κλιο,το καθενα εχει τη δικη του χαρη και η επιλογη δυσκολη και οποιο αποριφθει θα ειναι με βαρια καρδια.
Το Ιμπιζα υπερτερει στο οτι ειναι δυο χρονια στην αγορα και εχει δωσει δειγματα γραφης σπο πλευρας αξιας και αξιοπιστιας και θεωριτικα εχουν εξαλειφθει οι παιδικες ασθενειες ενω ειναι και λιγο πιο ευρυχωρο απο το Κλιο.Τελος εχει και λιγοτερα συστηματα υποβοηθησης οδηγου που για μενα και την Συρο ειναι συν.
Το Κλιο απ την αλλη ειναι πιο φρεσκο,με οτι αυτο συνεπαγεται,εχει 5 χρονια εγγυηση και ειναι πιο ομορφο απ το Ιμπιζα.
Μηχανικα δεν το συζητω γιατι και τα δυο εχουν σχεδον παρομοια τεχνικα χαρακτηριστικα με το Κλιο να ειναι 50 κιλα βαρυτερο.
Και εδω τωρα ρωταω εσας τις γνωμες σας.Τι αποψη εχετε για τσ δυο αυτοκινητσ.Σιγουρα δεν εχετε αποψη για τους κινητηρες τους οποιους διαλεγω αλλα ενα σχολιο ειναι δεκτο.Προτασεις ενναλακτικες ειναι περττες καθως η αποφαση εχει παρθει με την συμφωνη γνωμη του ετερον ημισυ.Η συζυγος εχει διαλεξει και το χρωνα για οπιο απο τα δυο αγοραστει!!!!!!
-
Απέρριψες το καλύτερο συνολικά αυτοκίνητο όλων, λόγω του ότι δεν σου αρέσει η θέση της οθόνης;
Περίεργες προτεραιότητες έχεις μάλλον. Παρ' όλα αυτά, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Εσύ θα το οδηγείς
Θα έλεγα να τα βάλεις κάτω, να κρίνεις τι είναι πιο σημαντικό από κάθε μοντέλο και να βγάλεις την σοφότερη για εσένα επιλογή με βάση ποιο καλύπτει τα περισσότερα από αυτά που θέλεις. Δε νομίζω να καλύπτει κάποιο τα πάντα.
-
Απέρριψες το καλύτερο συνολικά αυτοκίνητο όλων, λόγω του ότι δεν σου αρέσει η θέση της οθόνης;
Περίεργες προτεραιότητες έχεις μάλλον. Παρ' όλα αυτά, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Εσύ θα το οδηγείς
Θα έλεγα να τα βάλεις κάτω, να κρίνεις τι είναι πιο σημαντικό από κάθε μοντέλο και να βγάλεις την σοφότερη για εσένα επιλογή με βάση ποιο καλύπτει τα περισσότερα από αυτά που θέλεις. Δε νομίζω να καλύπτει κάποιο τα πάντα.
Ανάμεσα στα 2 θα επέλεγα το clio ,αποκλειστικά λόγω εμφάνισης και εγγύησης .
-
Να ποσο λειπει η Αχ κουλα.....
Μονοδρομος θα ταν στη περιπτωση του φιλου....
-
Δεν έχεις άδικο στη συγκεκριμένη περίπτωση.
-
Στο πορτ-μπαγκάζ είναι συγκρίσιμα το Clio με το Ibiza, όμως οι χώροι στο πίσω κάθισμα δεν έχουν επαφή. Το πίσω κάθισμα του Ibiza έχει χώρους συγκρίσιμους με αρκετά hatches προηγούμενης γενιάς της αμέσως μεγαλύτερης κατηγορίας όπως το Golf VI, το Megane ΜK3 αλλά και τρέχοντα, όπως η Giulietta και το 308. Θα βολέψει πολύ περισσότερο και στην τοποθέτηση παιδικού καθίσματος, και στη γενικότερη άνεση των επιβαινόντων αλλά και στη μεγαλύτερη μεταφορική του ικανότητα (αν χρειαστεί) με πεσμένα τα πίσω καθίσματα. Βέβαια μη διαβάζοντας τίποτα για τους μικρούς χώρους πίσω και στο Fiesta (αλλά για την οθόνη) δεν ξέρω αν αποτελούν ανασταλτικό κριτήριο αγοράς.
-
εχω διαγραψει το Φιεστα λογω της οθονης που δεν μου καθεται εκει που ειναι ,
Καταρχάς ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το χαρμόσυνο γεγονός....να σας ζήσει με ΥΓΕΙΑ!!! Μπράβο!
Στη συνέχεια, συγνώμη αλλά απέρριψες αυτοκίνητο μόνο και μόνο για την οθόνη? Αυτοκίνητο αγοράζεις (τιμόνι, ανάρτηση, κινητήρα, μηχανικά μέρη, άνεση, ποιότητα κλπ.) όχι ηλεκτρονικό παιχνίδι. Σαφώς το Φιέστα είναι το καλύτερο συνολικά αυτοκίνητο, εαν σε καλύπτουν οι χώροι του.
Από τα 2 που έχεις καταλήξει, το Clio παίρνει την δικιά μου ψήφο.
-
@dimitriscsd ναι ειναι το πιο ενδιαφερων οδηγικα,ισως και συνολικα αλλα δυστυχως η οθονη ειναι κατι που θα την βλεπω συνεχως μπροστα μου καθημερινα και μ αυτο τον τροπο εχει χαντακωθει ενα υπεροχο αυτοκινητο.Βεβαια στην απορριψη ειχε λογο και η συζυγος γιατι το μπροστινο μερος εμοιαζε λεει με ολιγον απο βατραχο!!!!!!
Και το Κλιο εχει 'φυτευτη' οθονη αλλα οπως το ειδα ειναι πιο χαμηλα απ οτι στο Φιεστα.
Εννοειται οτι δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα σε αυτο που θελουμε,απλα προσπαθω να παω κοντα σε αυτα.
-
Σαν χωρους το Κλιο και το Φιεστα εγω τα ειδα σχεδον ιδια αλλα το Ιμπιζα εχει μεγαλυτερους.Το τσεκαρισα γιατι εκατσα ακριβως πισω μου με βαση τα δικα μου μετρα (υψος 1,77 και νορμαλ θεση οδηγησης οχι ξαπλωτη)
-
Fanis75 ευχαριστω για τις ευχες φιλε μου.......:)
Επισης δεν ανεφερα οτι το Κλιο βγαινει πιο ακριβα απ το Ιμπιζα αλλα αυτο θα το δουμε μολις παρω προσφορες απ τις αντιπροσωπειες.
-
Κατ' αρχάς να σας ζήσει το νέο μέλος της οικογένειας και να έχετε πάντα τέτοιες χαρές!
Ως οικογενειακό αυτοκίνητο νέας οικογένειας, εγώ θα προτιμούσα το πολύ πιο ευρύχωρο (από τα άλλα δύο) Ibiza.
Ως αυτοκίνητο για όλα τα γούστα, εφόσον οι χώροι δεν θα μου ήταν το βασικό κριτήριο (που για τον ad276 θα έπρεπε να είναι, παρόλο που αυτή τη στιγμή δεν το έχει ακόμη συνειδητοποιήσει), θα προτιμούσα το ανώτερο στο δρόμο Fiesta.
Ως αυτοκίνητο που δείχνει και είναι πιο in και πιο όμορφο, θα επέλεγα το Clio.
-
Όταν αρχίσεις να οδηγείς ένα από τα άλλα που έχουν την οθόνη χαμηλότερα, θα καταλάβεις γιατί του Fiesta και όλων των Ford είναι εκεί ψηλά. Μπορεί να μη σου αρέσει στο μάτι, αλλά είναι η πιο ασφαλής και εργονομική θέση.
Τώρα σχετικά με την εμφάνιση, εκεί τον μόνο λόγο τον έχεις εσύ καθώς είναι υποκειμενικό. Για εμένα είναι πανέμορφο!
-
Το ibiza έχει μόνο τους χώρους σαν πλεονέκτημα...κατά τα λοιπά υπολείπεται σημαντικά των άλλων δύο σε όλους ίσως τους τομείς....
Γερό και καλότυχο να είναι το νέο μέλος!!
-
Να σου ζησει η νεα ψυχουλα....να ειναι παντα υγιες, χαρουμενο και τυχερο
-
Εύχομαι και εγώ να σας ζήσει το νέο μέλος, να είναι πάντα γερό και καλότυχο!!
Όσο αφορά το αυτοκίνητο στην συγκεκριμένη κατηγορία των μικρών οι επιλογές είναι πολλές. Όλα εξαρτώνται από το στυλ αυτοκινήτου που ζητάει ο υποψήφιος αγοραστής. Ακόμη και τα Ibiza και Clio εγώ τα βλέπω σαν εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα. Και κάποια άλλα ακόμη ποιο διαφορετικά π.χ. το Fabia ή το Fiesta.
Εγώ θα πρότεινα εκείνο το αυτοκίνητο που ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία σας και το στυλ σας. Όχι τίποτα άλλο, απλά για να μην το βαρεθείτε σύντομα.
-
Σας ευχαριστω ολους για τις ευχες.Οπως βλεπω οι αποψεις ειναι μοιρασμενες που σημαινει οτι οποιο και να διαλεξουμε θα ειναι μια πολυ καλη επιλογη.Απο κει και περα εντος λιγων ημερων θα παρω τις προσφορες απο τις τοπικες αντιπρισωπειες και θα αποφασισουμε για την τελικη επιλογη μας.....
-
-
Σε παρακαλώ να ακούσεις σοβαρά αυτό που θα σου πω: Πάρε το Ibiza!
Δεν είναι η προσωπική προτίμηση μου, αλλά πίστεψε με (έχοντας υπάρξει κι εγώ νέος μπαμπάς) οι χώροι είναι το βασικότερο προσόν ενός αυτοκινήτου για τα πρώτα 2-3 χρόνια της ζωής ενός παιδιού! Αν μάλιστα κάνετε κι ένα δεύτερο σε 2-3 χρόνια, θα έχεις μια πενταετία τουλάχιστον που θα σου είναι απαραίτητοι οι απολύτως μεγαλύτεροι χώροι στην οποιαδήποτε κατηγορία αυτοκινήτων ψάχνεσαι.
Μην κάνεις το λάθος και κινηθείς με το συναίσθημα! Τώρα είναι η ώρα της λογικής και της σύνεσης. Θα έχεις χρονο στο μέλλον να κάνεις και αγορές για το κέφι σου. Αν όμως τις κάνεις τώρα, απλώς θα το μετανιώσεις...
-
Σωστός ο Χάρης
Ατμοσφαιρικο σουπερμινι.