-
Εννοείται πως στο Yaris πας 99,9% για το υβριδικό, αλλά το βελτίωσαν αισθητικά (τόσο που είναι το πρώτο yaris,που μου αρέσει κι μένα σχεδιαστικά) κι απ'ότι λένε στα πρώτα review έχει βελτιωθεί πολύ και οδηγικά.
-
Εμένα μου άρεσε πολύ και το 1ης γενιάς (μιλάμε για 1999, θυμηθείτε τι κυκλοφορούσε τότε). Ναι είναι βελτιωμένο οδηγικά (όπως και οτ C-HR & Corolla που δεν είναι Τογιοτα οδηγικά....στρίβουν!). Αλλά και πάλι, σε μη υβριδικό σύνολο ο ανταγωνισμός προσφέρει, πιστεύω, καλύτερα αυτοκίνητα και σε καλύτερες τιμές.
-
Sorry για το offtopic, αλλά δεν μπορώ άλλο!!!
Φτάνει με τα Toyota που δεν στρίβουν λες και οι υπόλοιποι που δεν έχουν Toyota τα στρίβουν!!! Κάθε πρωί στην Κατεχάκη απο Μεσογείων προς Ηλιούπολη με τον κάθενα να πηγαίνει σαν κότα και να πλακώνεται στα φρένα σε καθε καμπή ενώ μπορεί να μπει ΑΝΕΤΑ με +20χλμ/ώρα, με αμαξι που βαζει κατω το αουρις σε ΟΛΟΥΣ τους τομεις και να μην κανει στην ακρη !!!
-
Ε ναι ρε Νικ πες τα.
εχουμε γεμίσει χεραδες και σουμαχερ που πάνε στο σούπερ μάρκετ με παντιλικια και χειρόφρενα.
Στα χέρια του μέσου οδηγού και για καθημερινή χρήση όλα τα αμάξια σχεδόν το ίδιο είναι.
περισσότερο ψυχολογικό είναι για όλους το όριο που σου δίνει ένα αμάξι στρίβοντας.
Στην τελική καλύτερα συντηρητικά παρα στις μπαριέρες και τα χωράφια.και εμένα στρίβει η Χ1 σε σχέση με το κασκαι ή το ραβ αλλά δεν πηγαίνω ταπα συνέχεια ούτε είναι η πεμπτουσία της ζωής να μπαίνω με 20 χλμ παραπάνω στις καμπές της Υλικης φορτωμένος ή με την οικογένεια.
απο κάποια ηλικία και μετά πιο σημαντική είναι η ποιότητα της καμπίνας, η άνεση η κατανάλωση και η αξιοπιστία -
Δεν το λέω από αυτή την σκοπιά Iceman
Έχουν καλύτερα αμάξια από τα toyota και πάνε σαν ζώα ενοχλώντας όποιον θέλει ή πρέπει να πάει με +5, +10, +20, ή ακόμα και με +50 χλμ/ώρα.
Το άουρις στην Κατεχάκη από Μεσογείων εώς Ηλιούπολη πάει ΑΝΕΤΑ (ίσως ζοριστεί την ανηφόρα πριν την Αττική Οδό λόγο μοτέρ) με 140 (στα @@ μου θα κατεβάσω 4η) και έχω καθημερινά μπροστά Χ1 focus και άλλα πολύ καλύτερα αμάξια από το αουρις (και σε μοτέρ και σε στήσιμο) να πηγαίνουν με 80 και να πέφτουν στα φρένα και τα 60 πριν τις καμπές!!! δημιουργώντας πρόβλημα και σε εμένα και σε οποιονδήποτε άλλο.
Αν κάποιος θέλει να πάρει αμάξι να αξιοποιεί τις δυνατότητές του ή αν δεν το κάνει, να μην ενοχλεί αυτούς που αξιοποιούν τις δυνατότητες των δικών τους!!!
ΟΚ καλύτερο σε στήσιμο το φιέστα από το γιαρις, αλλά γιατί να είναι κριτήριο break deal η οδική συμπεριφορά αν δεν αξιοποιηθεί η καλύτερη οδική συμπεριφορά του φιέστα???
-
ΟΚ καλύτερο σε στήσιμο το φιέστα από το γιαρις, αλλά γιατί να είναι κριτήριο break deal η οδική συμπεριφορά αν δεν αξιοποιηθεί η καλύτερη οδική συμπεριφορά του φιέστα???
Δεν είπε κανείς ότι πρέπει να είναι κριτήριο και όπως φαίνεται και από την αγορά, ΔΕΝ είναι! Το Γιάρις πουλάει 4-5 φορές πάνω από το Φιέστα, οπότε ξεκάθαρα δεν είναι κριτήριο η οδική συμπεριφορά και κανείς δεν λέει ότι πρέπει να είναι. Προσωπικά για 2ο αυτοκίνητο πόλης, μόνο Γιάρις Υβριδικό θα αγόραζα εαν μου έφταναν τα χρήματα. Το Φιέστα θα το είχα 1η επιλογή εαν ήθελα ένα αυτοκίνητο για όλα.
Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι για χρόνια τα Τογιότα ήταν αδιάφορα οδηγικά (με κάποιες εξαιρέσεις φυσικά), δεν είναι ούτε καλό ούτε αρνητικό, είναι ένα γεγονός, όπως γεγονός είναι ότι πλέον και σε αυτό τον τομέα ξεχωρίζουν. Αυτό λέω και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.
Δεν μίλησα για χεράδες και το πως χρησιμοποιεί ο καθένας το αυτοκίνητό του, αυτό είναι άλλη συζήτηση.
-
Sorry για το offtopic, αλλά δεν μπορώ άλλο!!!
Φτάνει με τα Toyota που δεν στρίβουν λες και οι υπόλοιποι που δεν έχουν Toyota τα στρίβουν!!! Κάθε πρωί στην Κατεχάκη απο Μεσογείων προς Ηλιούπολη με τον κάθενα να πηγαίνει σαν κότα και να πλακώνεται στα φρένα σε καθε καμπή ενώ μπορεί να μπει ΑΝΕΤΑ με +20χλμ/ώρα, με αμαξι που βαζει κατω το αουρις σε ΟΛΟΥΣ τους τομεις και να μην κανει στην ακρη !!!
-
Δεν πιστεύω να αφορά κανέναν το κιβώτιο του Γιάρις...ποιος θα αγοράσει Γιάρις και δεν θα είναι υβριδικό? Δεν υπάρχει λόγος, υπάρχουν καλύτερα και φτηνότερα αυτοκίνητα. Τογιότα παίρνεις για τα υβριδικά, αλλιώς δεν έχει κάποιο νόημα.
20% των πωλησεων ειναι μη υβριδικα, υπαρχει αγορα και για αυτα γιαυτο τα φτιαχνει ακομα η τογιοτα. το υβριδικο ειναι μονο για πολη για επαρχια δεν χρειαζεται.
-
To Αuis που είχαμε εμείς για να φτάσει 140 κατεβαίναμε και σπρώχναμε! ποιο Auris...
-
Εγώ πάντως ότι έγραψα πιο πάνω, το έγραψα από την πλευρά του κρατήματος, χωρίς να εξετάσω τον κινητήρα, ο οποίος μπορεί τελικά να είναι και ο 1.6, με επάρκεια δύναμης.
-
Το άουρις στην Κατεχάκη από Μεσογείων εώς Ηλιούπολη πάει ΑΝΕΤΑ (ίσως ζοριστεί την ανηφόρα πριν την Αττική Οδό λόγο μοτέρ) με 140
Εγώ θα το πω: η δήλωση σου είναι τουλάχιστον υπερβολική! Κατά την άποψη μου υπάρχουν αρκετές στροφές στην Κατεχάκη που δεν βγαίνουν με 140 Km/h, εκτός αν είσαι οδηγάρα ΚΑΙ η Κατεχάκη είναι άδεια, ώστε να μπορείς να κόβεις τις λωρίδες μειώνοντας την ακτίνα των στροφών ΚΑΙ δαγκώσεις γερά την ταυτότητα στο στόμα ΚΑΙ δεν έχεις Auris, αλλά κάτι αρκετά καλύτερο σε οδική συμεριφορά.
Χωρίς να πέσεις κάτω από τα 140, είπαμε...
-
Εχοντας αποφασισει να κινηθω κατω απο τα 100γρ CO2 και (μαλλον) υβριδικα, απεκλεισα το Honda Jazz αναμεσα στα αλλα για την τιμη και το CO2. Οποτε περιμενω να δω το Clio σε τι τιμη θα ερθει. Το Yaris μου αρεσε πολυ, αλλα το υψος στο πισω καθισμα δεν ταιριαζει με τις αναγκες μου. Το Clio που το δοκιμασα στο απλο μοντελο εχει καλυτερους χωρους πισω. Γενικα η Toyota κατι εχει παθει με τα πισω καθισματα σε σχεση με ανταγωνιστικα μοντελα ανα κατηγορια. Στην Corolla πρεπει να παρεις το Wagon, στο C-HR πρεπει να πας στο RAV. Στο Yaris φαινεται οτι θα πρεπει να περιμενεις το Cross. Επισης απο τα περιοδικα και τις κρισεις τους δεν βγαζω παντα ακρη για αυτα τα θεματα. Για το μονο που συμφωνω ειναι οτι εαν στην κατηγορια αυτη θελεις χωρους επιλεγεις Ibiza ή Polo. Απο οτι καταλαβαινω το Clio Hybrid θα ειναι περιπου 1000€+ ακριβοτερo του Yaris και δεν ειναι μια υποκατηγορια που μπορουν να σε επιρεασουν τα περισσοτερα αλογα, αλλα μονο η πραγματικη καταναλωση καυσιμου, το κοστος συντηρησης, οι εγγυησεις και η τιμη μεταπωλησης. Διαφορετικα Fiesta ST-LINE mild hybrid 155PS.
-
Auris 1,4 vvt-i του 2007 με 2ετίας αμορτισερ kayaba excel-g και hanhook ventus prime 3 με 30000χλμ περίπου, ανεβαίνοντας χωρίς να φοβηθείς να γεμίσεις την 3ή στην ευθεία μετά την Κοκκινοπούλου (αν σε έχει πιάσει το φανάρι στην πολυτεχνιούπολη) πριν βάλεις την 4η (με 5η πχ δεν θα κρατήσει αν ξεκινήσεις με 140 θα βγεις με 110) και ναι με σχετικά άδεια Κατεχάκη, και ναι με 140 (οκ δεν κοιτάω κοντέρ συνέχεια όταν πηγαίνω έτσι, κοιτάω το δρόμο, οπότε κάπου μπορεί να πέφτω στα 120) χωρίς πλήρως ιδανικές γραμμές (2 από τις 3 λωρίδες). Δεν μου έχει δώσει την αίσθηση ότι θα ξεκολλήσει και δεν έχει ξεκολλήσει ποτέ όποτε κάνω αυτή τη διαδρομή με αυτούς τους ρυθμούς. Έχω ζήσει στιγμές που μου δίνει την αίσθηση ότι θα με βγάλει εκτός επιθυμητής πορείας και με έχει βγάλει εκτός πορείας (ευτυχώς όχι εκτός δρόμου ή με δυσάρεστες συνέπειες εντός δρόμου), αλλά όποτε κάνω κάτι τέτοιο σε αυτή τη διαδρομή δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο.
Σημείωση ότι αυτό γίνεται ΜΟΝΟ σε φάση θα αργήσω στη δουλειά ή έχω αργήσει να φύγω από τη δουλειά και έχω άλλη δουλειά στα καπάκια.Το ανέλυσα παραπάνω γιατί το έγραψα αυτό. Πρέπει να οδηγείς πολύ επικίνδυνα για να είναι το κράτημα του toyota αυτό που θα βάλει το όριο.
Δεν ζητάω από κανέναν να πηγαίνει έτσι (ούτε εγώ πάω συνέχεια, δεν είμαι μ@λακας ξέρω ότι είναι επικίνδυνο), αλλά όταν πάω με 110 και πάει με 80 να κάνει στην άκρη ή καλύτερα να μην κάθεται αριστερά με 80.
-
Τα kyb τι λενε;
Ο γνωστος σε επεισε;
-
Τα kyb τι λενε;
Ο γνωστος σε επεισε;
Στα 2 toyota που τα έχω βάλει (το αουρις τώρα και το πρώτο μου μια κορολλα λιφτμπακ 1,3 του 1997 στρογγυλοφάναρη που πήρα το 2004), είναι τζετ.
Μου τα είχε προτείνει αμορτισεράς όταν ψαχνόμουν να τα αλλάξω στην κορολλα και απο τότε και σε συνδυασμό με ψάξιμο έμεινα εκεί και στο αουρις.
-
Auris 1,4 vvt-i του 2007 με 2ετίας αμορτισερ kayaba excel-g και hanhook ventus prime 3 με 30000χλμ περίπου, ανεβαίνοντας χωρίς να φοβηθείς να γεμίσεις την 3ή στην ευθεία μετά την Κοκκινοπούλου (αν σε έχει πιάσει το φανάρι στην πολυτεχνιούπολη) πριν βάλεις την 4η (με 5η πχ δεν θα κρατήσει αν ξεκινήσεις με 140 θα βγεις με 110) και ναι με σχετικά άδεια Κατεχάκη, και ναι με 140 (οκ δεν κοιτάω κοντέρ συνέχεια όταν πηγαίνω έτσι, κοιτάω το δρόμο, οπότε κάπου μπορεί να πέφτω στα 120) χωρίς πλήρως ιδανικές γραμμές (2 από τις 3 λωρίδες). Δεν μου έχει δώσει την αίσθηση ότι θα ξεκολλήσει και δεν έχει ξεκολλήσει ποτέ όποτε κάνω αυτή τη διαδρομή με αυτούς τους ρυθμούς. Έχω ζήσει στιγμές που μου δίνει την αίσθηση ότι θα με βγάλει εκτός επιθυμητής πορείας και με έχει βγάλει εκτός πορείας (ευτυχώς όχι εκτός δρόμου ή με δυσάρεστες συνέπειες εντός δρόμου), αλλά όποτε κάνω κάτι τέτοιο σε αυτή τη διαδρομή δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο.
Σημείωση ότι αυτό γίνεται ΜΟΝΟ σε φάση θα αργήσω στη δουλειά ή έχω αργήσει να φύγω από τη δουλειά και έχω άλλη δουλειά στα καπάκια.Το ανέλυσα παραπάνω γιατί το έγραψα αυτό. Πρέπει να οδηγείς πολύ επικίνδυνα για να είναι το κράτημα του toyota αυτό που θα βάλει το όριο.
Δεν ζητάω από κανέναν να πηγαίνει έτσι (ούτε εγώ πάω συνέχεια, δεν είμαι μ@λακας ξέρω ότι είναι επικίνδυνο), αλλά όταν πάω με 110 και πάει με 80 να κάνει στην άκρη ή καλύτερα να μην κάθεται αριστερά με 80.
Όλες οι ταχύτητες που αναφέρεις είναι παράνομες! Επίτευγμα; Χμμμμμμμ
-
και το να πηγαίνεις με 80 αριστερά, ενώ η δεξιά είναι άδεια επίσης.
Όπως δεν γράφουν εσένα που πηγαίνεις με 80 αριστερά, ενώ η δεξιά είναι άδεια, δεν γράφουν και εμένα που πηγαίνω με 110.
-
@nicktherib: Χαίρομαι που συμφωνούμε ότι δεν γίνεται να βγάλεις όλη την Κατεχάκη χωρίς να πέσεις 140Km/h, με φυσιολογικές οδηγικές δυνατότητες, κρατώντας τη λωρίδα σου και με Auris. Εξ ου και ο χαρακτηρισμός της αρχικής σου δήλωσης ως υπερβολική. Γιατί άλλο το τουλάχιστον 140 της δήλωσης σου και άλλο το μπορεί να πέφτω και στα 120 (γιατί όχι και στα 100, αφού δεν κοτάς συνεχώς το κοντέρ) κόβοντας τις λωρίδες και 'ανοίγοντας' τις στροφές...
-
γεια σου ρε χαρη... οταν θες να παρεις δικαιο δεν στεκεσαι στη λεπτομερεια, αλλα αμα ειναι να δωσεις.... χαχαχ σφαζεις με qwerty
-
@nicktherib: Χαίρομαι που συμφωνούμε ότι δεν γίνεται να βγάλεις όλη την Κατεχάκη χωρίς να πέσεις 140Km/h, με φυσιολογικές οδηγικές δυνατότητες, κρατώντας τη λωρίδα σου και με Auris. Εξ ου και ο χαρακτηρισμός της αρχικής σου δήλωσης ως υπερβολική. Γιατί άλλο το τουλάχιστον 140 της δήλωσης σου και άλλο το μπορεί να πέφτω και στα 120 (γιατί όχι και στα 100, αφού δεν κοτάς συνεχώς το κοντέρ) κόβοντας τις λωρίδες και 'ανοίγοντας' τις στροφές...
Τώρα γίνεσαι υπερβολικός εσύ. Λες να μην μπορώ να καταλάβω αν πέφτω 40χλμ/ωρα μείον σε ταχύτητα? Επίσης στις ευθείες (αυτές τις μικρές) γιατί τα 140 να μην είναι 150???
Το άουρις στην Κατεχάκη από Μεσογείων εώς Ηλιούπολη πάει ΑΝΕΤΑ (ίσως ζοριστεί την ανηφόρα πριν την Αττική Οδό λόγο μοτέρ) με 140
Δεν έγραψα πουθενά για min 140, ένα μ.ο. χοντρικά έβαλα. Επίσης που ξέρεις οτι μιλάμε για 'φυσιολογικές οδηγικές δυνατότητες' ???(πλακα κανω)
2020 Toyota Yaris