-
@dimitriscsd said in 2020 Toyota Yaris:
Έχοντας οδηγήσει το Yaris πρόσφατα, είναι πάρα πολύ καλό και άνετο στην οδήγηση. Ακόμα και το στήσιμό του είναι πολύ καλύτερο απ' ότι περίμενα.
Είχα κάνει κατά καιρούς test drive διαφορά hybrid, Prius, Yaris, GS 450h, CHR, δεν είχα μπορέσει να αντιληφθώ τι σου προσφέρει το σύστημα, καταλαβαίνεις τι γίνεται όταν οδηγήσεις καμία βδομάδα σε δύσκολες συνθήκες και εκεί το εκτιμας, και μετά τα συμβατικά σου φαίνονται κάρα.
Ειδικά για το yaris έχει το μειονέκτημα των χαμηλής ποιότητας πλαστικών, υπάρχουν μικρά με καλύτερα σαλόνια. -
Η αληθεια ειναι οτι το δερματινο τιμονι δινει πολυ ωραια αισθηση. Σε σημειο που πιανεις μετα το πλαστικο και ξενερωνεις.
Σαφως ειναι πιο επιφοβα σε φθορα (τα δερματινα) ειδικα τωρα που χρησιμοποιουμε ολοι λιγο πολυ τα αντισηπτικα διαλυματα λογω Covid στα χερια μας, που σιγουρα εχουν διαλυτικες ουσιες
-
Απλά αρνούμαι να οδηγήσω αυτοκίνητο με πλαστικό (ουρεθάνης) τιμόνι. Ας έχει δερματίνη (δεν νομίζω να είναι δέρμα), αλλά να είναι μαλακό. Ειδικά από τα "φτηνά" αυτοκίνητα της Ford είναι κορυφαία η αίσθηση στο τιμόνι.
Φυσικά δεν το έχω ως κριτήριο, πας σε ένα ταπετσέρη και με €50-100 στο ντύνει. -
@christosvvs said in 2020 Toyota Yaris:
@pkaramol said in 2020 Toyota Yaris:
Με το καλό φίλε μου!! Μια ερώτηση, γιατί ενώ στο site η style λέει από 17700, εσένα σου βγήκε 20500? Προσθεσες εξτρά ή έχει τόση μεγάλη απόκλιση ο κατάλογος στο site?Νομίζω μάλλον κοίταγες βενζίνη σκέτη.
Κάπου στα 19300 είναι η δεύτερη έκδοση (active plus - χωρίς πινακίδες νομίζω) οπότε κάνα χιλιάρικο παραπάνω η Style.
Επίσης αν ήθελα active plus πήγαινα στην καλύτερη Μάρτιο - Απρίλιο και αν.
Και αυτό που βρήκα κατά τύχη το βρήκα (και δεν είμαι και καθόλου σίγουρος ότι θα το πάρω on time).
Eπίσης χωρίς να είμαι σίγουρος παίζει να έχουν προλάβει να τσιμπήσουν κάνα κατοστάρικο οι τιμές από πριν δέκα μέρες που έκανα την παραγγελία (μου είχαν πει ότι θα συμβεί δεν το πολυπίστεψα)
Nα αναφέρω επίσης ότι το οδήγησα και όντως είναι πολύ ωραία η αίσθηση. Νομίζω αν συνδυάσεις την περίπου 3.0-3.5 που δίνουν πολλά πραγματικά tests είναι ψιλομονόδρομος για κύρια χρήση πόλης. (π.χ. μπορεί και το Swift να είναι τόσο ευέλικτο αλλά μου φάνηκε πολύ πιο μικρό - δεν το έλεγξα με numbers, αλλά μιλάμε για μέση κατανάλωση εντός πόλης γύρω στο 5.0 αν δεν κάνω λάθος).
Είναι τρομερή η δουλειά που έχει κάνει η Toyota με το να εκμεταλλέυεται κινητική + δυναμική ενέργεια (φρενάρισμα, βαρύτητα στις κατηφόρες και πολλά άλλα) και να την κάνει ηλεκτρική που αποδίδεται στον κινητήρα.
Τώρα οκ για ποιότητα εντός κλπ εμένα δεν είναι θέμα είχα άλλες προτεραιότητες (και προφανώς δεν μπορείς να τα έχεις ΟΛΑ ειδικά σε τέτοια budget).
Προσέξτε αν προχωρήσει κανείς το θέμα με τις 17άρες.
- Κοπανάνε πολύ (το διαπίστωσα γιατί αυτό οδήγησα) και χάνεται μερικώς το πλεονέκτημα της άνεσης στην πόλη.
- Μεγαλύτερη κατανάλωση (ενδεικτικά για μοντέλα με 16ρες η Toyota δίνει μέση WLTP 4.0, για μοντέλα με 17ρες 4.3)
- Μεγαλύτερο κόστος αλλαγής ελαστικών
-
@lap said in 2020 Toyota Yaris:
Η active plus μια χαρά είναι.
Μάλιστα εκπληρώνει απόλυτα το οικονομικό του ρόλο με τις 15αρες..για αυτό έβαλα και το άνωθεν βίντεοΗ Active Plus έχει 16'
-
Προσέξτε αν προχωρήσει κανείς το θέμα με τις 17άρες.
- Κοπανάνε πολύ (το διαπίστωσα γιατί αυτό οδήγησα) και χάνεται μερικώς το πλεονέκτημα της άνεσης στην πόλη.
- Μεγαλύτερη κατανάλωση (ενδεικτικά για μοντέλα με 16ρες η Toyota δίνει μέση WLTP 4.0, για μοντέλα με 17ρες 4.3)
- Μεγαλύτερο κόστος αλλαγής ελαστικών
είναι πιο ωραίες λέμε!
-
Συμφωνώ ότι είναι πιο ωραίες.
Από εκεί και πέρα είναι θέμα προτεραιοτήτων για τον καθένα.
-
Αναμονή μέχρι Μάρτη για Yaris Hybrid ή Clio LPG τώρα; Απο ότι εχω διαβάσει στις αναλύσεις είναι περίπου ίδιο το κόστος μετακίνησης (με ελαφρά υπεροχή του Clio στις εκτός πόλης διαδρομές). Στα θετικά του Cliο και η καλύτερη ποιότητα εσωτερικού. Τί λετε;
Επίσης τί συμβαίνει με το forum? Μου βγαίνουν στην πρώτη σελίδα θέματα απο την εποχη του Καποδίστρια, και καποια δημοφιλή threads εχουν εξαφανιστεί εντελως
-
Έγινε ιστορικό πλέον το forum,.
Παρά πολύ δύσκολη επιλογή. Εφόσον φτανετε σε αυτό το επίπεδο χρημάτων....yaris.
Ποια έκδοση σκέφτεστε; -
@azmo said in 2020 Toyota Yaris:
Αναμονή μέχρι Μάρτη για Yaris Hybrid ή Clio LPG τώρα; Απο ότι εχω διαβάσει στις αναλύσεις είναι περίπου ίδιο το κόστος μετακίνησης (με ελαφρά υπεροχή του Clio στις εκτός πόλης διαδρομές). Στα θετικά του Cliο και η καλύτερη ποιότητα εσωτερικού. Τί λετε;
Επίσης τί συμβαίνει με το forum? Μου βγαίνουν στην πρώτη σελίδα θέματα απο την εποχη του Καποδίστρια, και καποια δημοφιλή threads εχουν εξαφανιστεί εντελως
είχα ακριβώς το ίδιο δίλημμα. πήγα με το yaris επειδή (και καλά) βρήκα ένα για τέλη Νοέμβρη (θα δείξει βέβαια)
my 2 cents:
Renault Clio
- πιο φτηνό στην αγορά (αναλογικά με τα επίπεδα εξοπλισμου): Η κορυφαία (εκτός κάτι ψαγμένων Paris Initiale και Paris Stg Germain και φρανσουά μιτεράν ξέρωγω) έκδοση του Clio (Dynamic) έχει περίπου 18200 ενώ το Yaris Hybrid ΞΕΚΙΝΑΕΙ γύρω στα 17500 νομίζω (Active)
- 2 επιλογές καυσίμου
- πιο όμορφο (αν και όσον αφορά το εξωτερικό είναι υποκειμενικό, το εσωτερικό του είναι πιο premium) - εμένα και εξωτερικά και εσωτερικά μου άρεσε πιο πολύ το Clio πάντως)
- καλύτερη οδική συμπεριφορά, κρατήματα κλπ (να σημειωθεί ότι έχει μειωθεί η απόσταση στον τομέα αυτό με την Toyota, το Yaris τουλάχιστον)
- ετοιμοπαράδοτο
Toyota Yaris Hybrid
- ΠΟΛΥ πιο οικονομικό στο σταμάτα ξεκίνα
- δεν νομίζω ότι και εκτός πόλης υπερτερεί το clio. δες εδώ διαδρομή ως σκάλα Ορωπού με 3.0 (!!!) - τι να πω εκτός αν το οδήγαγε με 10km/h
- 6 έτη εγγύησης αντί για 5 (κάτι είναι και αυτό)
- Aξιοπιστία Τοyota (εδώ πάλι η Renault φαίνεται να έχει κλείσει την ψαλίδα)
- πιο μικρό και πιο ευέλικτο για κίνηση σε κέντρο και δύσκολες συνθήκες με παρκάρισμα κλπ
- 9.5 (Yaris) vs 11.9 (Clio LPG) 0-100km/h
Να πω εδώ κάποιες παρατηρήσεις επειδή οδήγησα και τα 2
- το renault σε μια διαδρομή με σταμάτα / ξεκίνα των 10-15 λεπτών έγραψε περίπου μέση τιμή 11-12lt/100km LPG (δεν το λες και λίγο) - η επίσημη LPG για καθαρά urban cycle έιναι 8.8-10lt/100km άρα τα νούμερα που είδα είναι αναμενόμενα
- το yaris δίνει 207Νm ροπής (πολύ παραπάνω από τα 170 του turbo κινητήρα του Renault) κάτι που εμένα μου άρεσε και το φχαριστιέσαι όταν πατάς γκάζι.
- δε μου άρεσε η αίσθηση του λεβιέ ταχυτήτων του Clio καθόλου (υποκειμενικό και αυτό)
- το Yaris έχει τις πιο ηλίθιες επιλογές στο πώς εξοπλίσαν τις εκδόσεις στην ιστορία της αυτοκίνησης
Δυστυχώς οι χρόνοι παράδοσης για το Yaris είναι απελπιστικοί.
Αυτά, ελπίζω να βοήθησα.
Α ναι και αυτό φυσικά που είπε ο @fanis75
@fanis75 said in 2020 Toyota Yaris:
Η μεγαλύτερη διαφορά που δεν έχει ειπωθεί. Το Γιάρις ειναι αυτόματο (με εξαιρετικό κιβώτιο) και το Clio είναι με "κουτάλα" με ένα μέτριο κιβώτιο. Οπότε, ειδικά για κίνηση στην πόλη η διαφορά είναι χαοτική!!
-
Ποια έκδοση σκέφτεστε;Το ψάχνουμε. Προορίζεται για δεύτερο, θα το οδηγάει η γυναίκα μου κυρίως. Το Clio στην πιο πλούσια έκδοση (DYNAMIC) φτάνει στα 19.200 που μου φαίνονται πολλά, αλλά και το Yaris στην active plus, στα ίδια λεφτά παίζει. Ισως πρεπει να συγκρινω τις φτωχοτερες εκδόσεις. Βασικά εγω το ελάχιστο που ζητάω είναι ζαντες αλουμινιου, γιατί δεν αντέχω να βλέπω τάσια σε αυτοκινητο. Μπορω να ζήσω και με λιγότερα ηλεκτρονικά μπιχλιμπίδια.
-
Η μεγαλύτερη διαφορά που δεν έχει ειπωθεί. Το Γιάρις ειναι αυτόματο (με εξαιρετικό κιβώτιο) και το Clio είναι με "κουτάλα" με ένα μέτριο κιβώτιο. Οπότε, ειδικά για κίνηση στην πόλη η διαφορά είναι χαοτική!!
-
Ποια έκδοση σκέφτεστε;Το ψάχνουμε. Προορίζεται για δεύτερο, θα το οδηγάει η γυναίκα μου κυρίως. Το Clio στην πιο πλούσια έκδοση (DYNAMIC) φτάνει στα 19.200 που μου φαίνονται πολλά, αλλά και το Yaris στην active plus, στα ίδια λεφτά παίζει. Ισως πρεπει να συγκρινω τις φτωχοτερες εκδόσεις. Βασικά εγω το ελάχιστο που ζητάω είναι ζαντες αλουμινιου, γιατί δεν αντέχω να βλέπω τάσια σε αυτοκινητο. Μπορω να ζήσω και με λιγότερα ηλεκτρονικά μπιχλιμπίδια.
Πάντως εγώ μέχρι και πριν 3 βδομάδες έπαιρνα προσφορές για την Dynamic έκδοση (ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν έχει "τεμπέλη" - αίσχος) ήταν 18200 - 18400 (ανάλογα το χρώμα).
-
Το "εξαιρετικό" παίζεται. Το οδήγησα και εντάξει, καλό είναι, αλλά καμία σχέση με τα καλά διπλοσύμπλεκτα.
-
Το "εξαιρετικό" παίζεται. Το οδήγησα και εντάξει, καλό είναι, αλλά καμία σχέση με τα καλά διπλοσύμπλεκτα.
Τα διπλοσύμπλεκτα για πόλη είναι ό,τι χειρότερο... Τρομερή φθορά και άτσαλα.
Αν η έμφαση είναι βόλτες και εκτός κίνησης διαδρομές, μάλλον κακώς κοιτάς το Yaris.
-
Γούστα είναι αυτά και είναι υποκειμενικό. Για παράδειγμα εμένα τα διπλοσύμπλεκτα καθόλου δεν μου αρέσουν. Είναι βασικός λόγος απόρριψης ενός αυτοκινήτου για εμένα.
Αντικειμενικά τώρα, είναι σαφώς ανώτερο για αυτοκίνητο πόλης και κίνηση μέσα στην πόλη (όπου το διπλοσύμπλεκτο υποφέρει και φθείρεται). -
Μαλιστα. Αρα πιο λογικη επιλογή απο όλες τις απόψεις ειναι το Yaris. Ε, δεν ειναι τυχαιο που ειναι πρωτο στις πωλησεις εδω και 10 χρονια.
-
Έχει και μεσαίο αερόσακο στα μπροστά καθίσματα.
Ξεκάθαρα για φοιτητή που παει στην αχολή του καθημερινά μέσα από κίνηση κτλ είναι το καλύτερο.
Άσχετο με αυτοκίνητο θα μπορεί να νοικιάσει και πιο έξω από τις περιοχές κοντά στην σχολή οπότε θα βρει φθηνότερο σπίτι όπου θα μενει μόνος του για να διαβάζει σωστά.Ένα θα σου πω. Ο φοιτητής που είναι προσγειωμένος και μένει μόνος του πάει πολύ μπροστά.
Οι συγκάτοικοι είναι ωραίο πράγμα για χαβαλε αλλά μετά προς το τέλος της σχολής είναι βασανο.
Άσε που αν θέλει να συγκατοικήσει θα το κάνει με το ταίρι του και θα πάρει και πρώτη γεύση τι εστί .... συμβίωση -
Από θέμα άνεσης οδήγησης σε συνθήκες κίνησης και σε "στενά" είναι μάλλον το καλύτερο. Επίσης έχει ταυτόχρονα και πολύ χαμηλή κατανάλωση.
Το μόνο θέμα είναι αν σε καλύπτουν οι μικροί έως ανύπαρκτοι πίσω χώροι...
-
Έχει και μεσαίο αερόσακο στα μπροστά καθίσματα.
Ξεκάθαρα για φοιτητή που παει στην αχολή του καθημερινά μέσα από κίνηση κτλ είναι το καλύτερο.
Άσχετο με αυτοκίνητο θα μπορεί να νοικιάσει και πιο έξω από τις περιοχές κοντά στην σχολή οπότε θα βρει φθηνότερο σπίτι όπου θα μενει μόνος του για να διαβάζει σωστά.Ένα θα σου πω. Ο φοιτητής που είναι προσγειωμένος και μένει μόνος του πάει πολύ μπροστά.
Οι συγκάτοικοι είναι ωραίο πράγμα για χαβαλε αλλά μετά προς το τέλος της σχολής είναι βασανο.
Άσε που αν θέλει να συγκατοικήσει θα το κάνει με το ταίρι του και θα πάρει και πρώτη γεύση τι εστί .... συμβίωσηΟ φοιτητής το έλυσε το θέμα αυτοκίνητο. Του πηρα 208 diesel με leasing. Μου ειπε και το κορυφαίο "θα βρώ δουλειά να το πληρωνω εγω γιατι θελω να ειμαι ανεξαρτητος" και εβαλα τα γελια . Που να του εξηγω τωρα τι μισθο θα παίρνει στα 18 του αν βρει δουλειά, και οτι εγω δεν πληρωνω μόνο το αυτοκίνητο, αλλά και το νοικι του διαμερισματος που μενει στη Θεσσαλονίκη, και ολα τα αλλα εξοδα του. Δεν θελω να του χαλασω την φαντασίωση.. καλό παιδί είναι, θα καταλάβει κάποτε.
Το θέμα ειναι τώρα με τη συζυγο, που βρηκε δουλειά γιατι βαριέται να κάθεται σπίτι (700 μισθό αυτή, 750 η γυναίκα που πρέπει να πάρουμε σπίτι γιατι θα λείπει ολη μερα, αλλά δεν λέω τιποτα...) και θέλει αυτοκίνητο αμεσα. Ισως νοικιάσω κανενα μεχρι το Μαρτη που ερχεται το Yaris. Βασικά σκεφτηκα και το Aygo γιατι εντος πολης θα μετακινείται, και γλιτώνω και κάποια χρήματα, αλλά δεν ξέρω ποσο ασφαλές είναι με τοσο αδύναμο κινητήρα και εχει μόνο τρία αστερια στο Euroncap
2020 Toyota Yaris