-
Με αυτό το σχέδιο μάλλον μοιάζει να βγήκε από εφιάλτη και όχι από παραμύθι.....
-
Έλα ρε συ. Ωραίο αυτοκίνητο είναι. Φυσικά σχεδιαστικά ξεφεύγει εντελώς, αλλά σίγουρα όποιος ή όποια αναζητά αυτοκίνητο που να προκαλεί κεφάλια να γυρνούν για να το κοιτάξουν θα το βάλουν στη λίστα τους. Άλλωστε και εγώ έτσι γύρισα και το κοίταξα.
Τι δεν μου άρεσε πολύ; Τα πολύ μεγάλα και φουσκωμένα πίσω φτερά, που δημιουργούν μεγάλους θόλους και οι ζάντες χάνονται εντελώς.
Πάντως φαίνεται σαν ένα Aygo πρώτης γενιάς που ενηλικιώθηκε...στο γυμναστήριο...
-
Έλα ρε συ. Ωραίο αυτοκίνητο είναι. Φυσικά σχεδιαστικά ξεφεύγει εντελώς, αλλά σίγουρα όποιος ή όποια αναζητά αυτοκίνητο που να προκαλεί κεφάλια να γυρνούν για να το κοιτάξουν θα το βάλουν στη λίστα τους. Άλλωστε και εγώ έτσι γύρισα και το κοίταξα.
Τι δεν μου άρεσε πολύ; Τα πολύ μεγάλα και φουσκωμένα πίσω φτερά, που δημιουργούν μεγάλους θόλους και οι ζάντες χάνονται εντελώς.
Πάντως φαίνεται σαν ένα Aygo πρώτης γενιάς που ενηλικιώθηκε...στο γυμναστήριο...
Το είδα χθες από κοντά και αμέσως έκανα μπλιάχ....εξαιρετικά υπερβολικό σαν σχέδιο,με πολλές τραβηγμένες ακμές και φλύαρο πίσω τμήμα. Το εσωτερικό του το θεωρώ χειρότερο και από το Aygo πρώτης γενιάς. Δεν ξέρω,μου έβγαλε μια σχεδιαστική υπερβολή. Που είναι η αρμονία του πρώτου?
-
Αυτοί οι φουσκωτοί θόλοι γεμιζουν συνήθως με τον λάθος τρόπο (για την Ελλάδα) με 17άρες και χαμηλο προφίλ και επειδή το προμοτάρουν και οι κατασκευαστές σχεδόν όλοι αυτόν προτιμούν .
Υπάρχει και ο τρόπος της formoula 1 (σωστός για ελληνικούς δρόμους) μικρές ζάντες 15άρες το πολύ 16άρες μαυρες γιατί έτσι το εφε είναι πιο πετυχημένο και πολύ προφίλ το 195/65/15 είναι στο +2% στην διάμετρο με το εργοστασιακό 185/65 15 με την κατάλληλη ζάντα θα είναι πολύ χορταστικό και οικονομικό αν απλώς βάψει κάποιος μαύρη την στάνταρ ζάντα της toyota και αν κάποιος παει σε 16άρα βάζει 195/55/16 σχεδόν ίδια διάμετρο (-0,4%) . Επίσης οι πίσω θόλοι γεμίζουν με αποστάτες αν έρθουν οι πίσω τροχοί λιιιιίγο έξω ,με (TUV έγκριση) αποστάτες θα δείχνει ωραίο και θα εχει μια εσανς απο GR.
-
Εμ ...τα έβγαζαν 'αρμονικά' βαρετά και οικιακές συσκευές τα είπαν , τώρα ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟYODA άρχισε τα προχω σχέδια που δεν τολμούν να βγάλουν οι ευρωπαίοι με πρωτοπόρο το CH-R πάλι γκρίνια ,εγω πάντως CH-R /YARIS καινούργιο και προηγούμενο /CIVIC hatchback γουστάρω αφάνταστα ! Αυτα τα γιαπωνέζικα magna σχέδια μου αρέσουν!
-
Από το μοντέλο του 2012 και μετά όλα τα Yaris εμένα μου αρέσουν. Γενικά τα Toyota μου αρέσουν πολύ, έως πάρα πολύ.
Τα πρώτα Yaris που είχαν τα όργανα στο κέντρο του ταμπλό με χάλαγαν πολύ. Μόλις τα έφεραν μπροστά στον οδηγό το 2012, μου άλλαξε αμέσως άποψη.
Όσο για το καινούριο πράγματι είναι υπερβολικό στη σχεδίαση, αλλά σε λίγο καιρό θα το έχουμε συνηθίσει και αυτό όπως συνήθως γίνεται.
Τουλάχιστον κάποιες εταιρείες ρισκάρουν και σχεδίαζουν υπερβολικά. Κάποιες άλλες έχουν ένα πατρόν από το 1970 και πάνω σε αυτό κάνουν photoshop.
π.χ.
-
Και καλώς αρέσουν! Προφανώς εγώ είμαι ο περίεργος...απλά η απόσταση από τα 'ψυγεία' ως τα magna έχει και μια μέση...μια χρυσή τομή. Πάντως το CHR μου αρέσει πάρα πολύ!
-
To chr είναι υπέροχο μπροστά.
Αλλά είναι χαμηλό και έχει χαλια πισινό.
κλασσικη γιαπωνεζουλα (κοντή και χωρίς κωλαρα).
Γενικά οι φάτσες τους νου αρέσουν.
Και το νέο κορολα είναι υπέροχο μπροστά (αλλά κοντό επίσης) και το προηγούμενο γιαρις (ειδικά το ενδιαμεσο facelift που έχουμε)Τα μεγάλα οπως το Rav βγαίνουν χαλια
-
Η Τογιοτα εχει φτιαξει πολυ το σχεδιασμο των αυτοκινητων της.....Ολα τα νεα μοντελα ειναι υπεροχα....Φαουλ για εμενα η 'πεταχτη' οθονη πολυμεσων,που ομως σωζεται επειδη εχει φυσικα κουμπια.
.Δυστυχως στο Κλιο ναι μεν εχω χειρηστηριο στο πλαι του τιμονιου αλλα η οθονη δεν εχει κανενα φυσικο πληκτρο με αποτελεσμα ο χειρισμος να χρειαζεται να αποσπασω την προσοχη μου απο το δρομο...
-
Και τα δύο αυτοκίνητα έκαναν ίδια διαδρομή,ταυτόγχρονα,το ένα πίσω απ'το άλλο
Yaris: 3,8lt/100 σε πόλη - 6,5lt/100 σε αυτοκινητόδρομο - μέση 4,8lt/100
Clio: 4,5lt/100 αστική - 5,5lt/100 αυτοκινητόδρομος - μέση 4,5lt/100 (λέει πως είχαν καταγράψει καλύτερη αστική κατανάλωση -νομίζω 4,3- στην 1η δοκιμή του κι ισχυρίζεται πως ίσως τώρα κατέγραψαν ελαφρώς περισσότερη γιατί ξεκίνησαν με πιο ξεφόρτωτιστη μπαταρία).
-
Ισως πιο ολοκληρωμένο το clio;;;
-
Ίσως απλά δεύτερο σε αυτή την κόντρα?
-
Eμένα μου δείχνει ότι για αστική μετακίνηση >50% επιβεβαιώνει το γνωστό πως υπερτερεί το yaris, ενώ για πιο 'μικτές' μετακινήσεις,50-50 βολεύει ίσως το clio.
-
Μήπως ξεχνάτε σε αυτή τη σύγκριση ότι το Clio είναι πολύ πιο δυνατό; Οπότε και η διαφορά της κατανάλωσης είναι απόλυτα λογική, για να μην πω και μικρότερη του αναμενόμενου βάσει των διαφόρων της ιπποδύναμης.
-
Πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρο: Το Clio είναι καλύτερο ως all-arounder, δηλαδή ως μοναδικό αυτοκίνητο αφού τα κάνει όλα καλά και εκτός πόλης μάλλον καλύτερο από το Γιάρις και σίγουρα πιο γρήγορο. Το Γιάρις είναι ο βασιλιάς της πόλης, οπότε ο καθένας επιλέγει ανάλογα με τις ανάγκες του και την χρήση που το θέλει. Προσωπικά το Γιάρις θα προτιμούσα. Να σημειώσω και 2 ακόμα πράγματα για το Κλιό:
-
Είναι πανάκριβο. Στα λεφτά αυτά αγοράζει υβριδική Κορόλα, CH-R ακόμα και την 2λιτρη Κορόλα!
-
Το υβριδικό σύστημα της Ρενώ είναι άνγωστη ποσότητα και ποιότητα σε αντίθεση με της Τογιότα που είναι 20+ ετών και πλέον εξαιρετικά αξιόπιστο και ραφιναρισμένο. Προσωπικά είμαι επιφυλακτικός ως προς την αξιοπιστία του συστήματος των Γάλλων.
-
-
Το Clio είναι σίγουρα πιο γρήγορο και πιο καλό στον δρόμο. Το δε κιβώτιο του είναι κατευθείαν από την F1! Άνετα θα το προτιμούσα.
-
Σίγουρα είναι καλύτερο αυτοκίνητο το Κλιό...αλλά εαν κάποιος ψάχνει αποκλειστικά για μέσα στην πόλη, τότε το Γιάρις είναι καλύτερη επιλογή (οικονομία, τιμή αγοράς, αξιοπιστία, εγγύηση). Για all around, σαφώς καλύτερο το Κλιό.
-
Το Clio είναι σίγουρα πιο γρήγορο και πιο καλό στον δρόμο. Το δε κιβώτιο του είναι κατευθείαν από την F1! Άνετα θα το προτιμούσα.
Λεπτομέρειες που θα τις εκτιμήσουν εσύ , εγώ και καν δυο άλλοι και αυτό είναι το νόημα ,καλλίτερο αυτοκίνητο αλλά πόσοι πραγματικά θα πάνε να το αγοράσουν; Λίγοι και αυτοί με λίζινγκ.
Θα έδινα τις οικονομίες μου (πραγματικό χρήμα όχι δανεικά) να αγοράσω ένα υβριδικό yaris γιατί είναι toyota , το clio ότι σασμάν και να έχει είναι άγνωστη ποιότητα , τα € θα τα πόνταρα στην εταιρεία αυτοκινήτου με την μεγαλύτερη αξία .
Να το χοντρύνω λίγο ,άραγε έκανε κάποια έρευνα αγοράς η εταιρεία και είδε ότι οι πελάτες έχουν σαν πρώτη προτεραιότητα τις επιδόσεις , τα κρατήματα και το σασμάν F1 ;
-
Καλημέρα Τάσο μου.
Νόμιζα εδώ μέσα ότι είμαστε petrolheads.Δεν με νοιάζει τι αγοράζει ο πολύ κόσμος. Στο τελευταίο που λες όμως όμως έχεις άδικο. Η Renault (όπως και η Ford και η Mazda, δεν μιλάω και για τις κορυφαίες Alfa και BMW) βγάζουν οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα εδώ και δεκαετίες. Δεν είναι κατά τύχη, κάτι ξέρουν. Προς τιμήν της Toyota πάντως και με διαταγή του Προέδρου Akio Toyoda, βγάζει κι αυτή πλέον ωραία αυτοκίνητα στον δρόμo. Τα νέα Toyota πλησιάζουν κάπως τα Honda και τα Mazda, ενώ πριν ήταν έτη φωτός μακριά. Έχουν δρόμο ακόμα, αλλά είναι σε σωστή πορεία.
-
Καλημέρα Τάσο μου.
Νόμιζα εδώ μέσα ότι είμαστε petrolheads...
Καλησπέρα
Γκούχου Γκούχου για δύο λόγους ο ένας γκουχου γκούχου ....
Ο άλλος ,τα πιο πολλά θέματα εδω μέσα είναι για SUV κατανάλωση και χώρους θέματα για petrolheads δεν βλέπω πολλά .
Για τον Akio Toyoda τώρα , είναι εξαίρεση στους ceo της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας είναι τυχερός γιατί η toyota είναι Νο1 εξαργυρώνοντας την απο 20ετίας επένδυση στα υβριδικά , απο εργοστάσια για μπαταρίες είναι τακτοποιημένη οπότε υπάρχουν κεφάλαια για 'εργαλεία' τύπου Yaris GR αλλα να ξέρεις οτι και παλιά είχαν celica, MR-2 ,GT-86 ,Supra .
Όποτε ήθελαν μπορούσαν να φτιάξουν οτι ήθελαν αλλα στις σχολές marketing που πάνε τα στελέχη εκει στην Ιαπωνία εχουν τον πελάτη και τις ανάγκες του σαν φάρο. Απο ότι φαίνεται οι ερευνες αγοράς που έκαναν και κάνουν δείχνουν ότι οι πελάτες θέλουν τα αυτοκίνητα της Toyota ακριβώς όπως τα φτιάχνει , φαίνεται δηλ οτι εκαναν σωστές έρευνες αγοράς + ανέλυσαν όρθά τα δεδομένα + εφάρμοσαν τα συμπεράσματα στο προιόν = Νο1
Ενα παράδειγμα , ψάχνεις να βρείς σύχρονο Toyota με τελική πάνω απο 180 χλμ /ώρα , όλα τα chr yaris corolla μέχρι εκει πάνε μόνο το Rav 4 περνάει τα 190 αλλα και αυτό στα 200 κόφτη , μάλλον στις έρευνες αγοράς η τελική ταχύτητα δεν ενδιέφερε ουτε το 5% και έπραξαν αναλόγως... εγω και εσυ θα είχαμε κοπει στο πρώτο εξάμηνο της ιαπωνικής ΑΣΟΕΕ, θα βλέπαμε την ερευνα και θα κάναμε πως δεν την βλέπαμε ...γιατί είμαστε petrolheads !
2020 Toyota Yaris