-
Η ζωή είναι μικρή για να χαλιέσαι για αυτοκίνητα, άμα δε σου κάνει παίρνει το πτηνό και πας για άλλα.
-
Από 20 χιλιάρικα ξεκινάει το κόρσα με τους 75 ημίονους, αυτό κι αν είναι αστείο.
-
Με την έλευση του fl πιστεύω ένα χιλιαρικάκι επιπλέον θα το τσιμπήσει. Είναι κρίμα που όπως φαίνεται δεν θα έχουν φθηνές εκδόσεις στο 130 όπως είχαν για παράδειγμα την δίλιτρη κορόλα στα 25κ
-
@sxetikos13 said in 2020 Toyota Yaris:
@iceman7 said in 2020 Toyota Yaris:
@bill_hsd said in 2020 Toyota Yaris:
@storm said in 2020 Toyota Yaris:
Για του λόγου το αληθές, τσεκάρετε 10 καινούργια yaris στο δρόμο και 10 peugeot 208.
9/10 yaris είναι φαγωμένα στις γωνιές και 1/10 peugeot και αν. Ε δε μπορεί να είναι όλοι οι οδηγοί των yaris ατζαμηδες. Ελαφριά χρώματα σε συνδυασμό με σχεδιαστικές υπερβολές καθιστούν το αμάξι υπερβολικά ευάλωτο σε γρατζουνιές.. Όπως είπε και ένας χρήστης παραπάνω "όπου ακουμπάει γράφει".Εδώ τώρα εύκολα κάποιος από το φόρουμ θα μπορούσε να σου πει το παρακάτω:
"Τα Peugeot δεν είναι φαγωμένα γιατί το περισσότερο χρονικό διάστημα είναι ακινητοποιημένα λόγω βλαβών. Οπότε που να φαγωθούν;".Απορώ που ακόμη κάποιος δεν το ανέφερε.
Πέρα από την πλάκα δεν νομίζω ότι υπάρχουν στατιστικά στοιχεία περί φαγωμάτων, γρατζουνιές κλπ... Σίγουρα όμως υπάρχει διαφορά στις ποιότητες βαφών καθώς και στις λαμαρίνες που πλέον περιέχουν και μπόλικο πλαστικό.
Για την αντιπροσωπεία τα πράγματα είναι ακόμη ποιο απλά. Όλες οι αντιπροσωπείες τα ίδια σκ@τά είναι. Οι εγγυήσεις ποιο πολύ είναι για τα πολύ χοντρά προβλήματα.
Δεν είναι θέμα στατιστικής. Είναι ο σχεδιασμός του αμαξώματος ο οποίος είναι μεν εντυπωσιακός αλλά σε αφήνει εκτεθειμένο στην καθημερινότητα και δη στους δρόμους της Αθήνας. Έπειτα, το χρώμα είναι πολύ soft. Aπό ανέκαθεν για αυτό άλλωστε και ξεθωριάζουν τα toyota μέσα σε λίγα χρόνια ενώ θεωρητικά είναι ακόμα καινούργια.
Φίλε μου, έχουμε οικογενειακό Yaris 2ης γενιάς κόκκινο μη μεταλλικό (κωδικός 3PO) με 16 χρόνια και 230.000 km στην πλάτη του και δεν έχει πάθει τίποτα το χρώμα του, και σου μιλάω ως αρχιψείρας στο detailing.
Όλα είναι θέμα χρήσης και μίας σχετικής περιποίησης.
Κάθε αυτοκίνητο έχει ένα δεδομένο μήκος και πλάτος, η διαμόρφωση του αμαξώματος με "εξογκώματα" ή χωρίς, δεν παίζει κανένα ρόλο στην ευχρηστία του αυτοκινήτου.
Το ότι έχει πάρει η κουτσή Μαρία Yaris (από σχολές οδηγών μέχρι εταιρικά και leasing), που τα ξεσκιζουν καθημερινά, δεν σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεν αντέχει, ίσα-ίσα το αντίθετο.
Δες πόσα Yaris 1ης γενιάς ('99 και μετά) κυκλοφορούν ακμαιότατα γύρω μας. Δεν βλέπω αντίστοιχα Polo/Corsa κλπ.
Οι μέθοδοι παραγωγής/συναρμολόγησης/βαφής κλπ.της Toyota διαχρονικά έχουν αποδειχθεί ότι αντέχουν στον χρόνο. Μακάρι και άλλοι κατασκευαστές να είχαν αντίστοιχη αντοχή.
Στην τελική, εάν δεν σου ταιριάζει ιδιοσυγκρασιακά το brand της Toyota (δεν είσαι ο μόνος στο forum), το σέβομαι, αλλά μη γράφουμε ό,τι θέλουμε.Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω!
Τοση πόρωση πια με τους κουβαδες της τογιοτα;
Μετά από τοσο σοβαρα αμαξια βρηκες εδω το φως το αληθινο;
Δικιο εχει ο sxetikos13!
Τα τογιοτα εχουν αχρειαστα πεταγματα και ογκο τα οποια σε συνδυασμό με τα παμφθηνα υλικά τους τα καθιστουν προβληματικα για την αθηναική ζουγκλα!
Το γιαρις προηγουμενο και τωρινό είναι τετοια περιπτωση.
Το chr που δεν εχεις επαφή με το πίσω μέρος
Το YC φυσικά που εχει πεταχτά κολομέρια (βασικός λόγος που δεν το δίνω στη γυναίκα)
Το Κορολα του Φάνη που εχει μήκος 4,37 και χώρους σαν να ήταν 4 επειδη πετάει απίστευτα ο κόλος.
Οσοι κυκλοφορουμε κέντρο ξερουμε πως πάνε οι διαολοι με τα μηχανάκια και πόσο εύκολα βρίσκουν στα πεταχτα μέρη των τογιοτα!
Για να μην πω φυσικά για αθλια λεπτά χρώματα και βερνίκια!
25 χρονια από τη ζωή μου εχω σπαταλήσει με αυτα τα μπουρδέλα και ξέρω!
Αν δεν ήταν η υβριδικότητα δεν θα πουλαγαν παρά μόνο στα παπουδια που εχουν μεινει 30-40 χρονα πισω με το "δεν σπάνε - δεν χαλανε"Φίλε @bill_hsd Αναφέρεσαι (ατυχώς) στο yaris 1ης γενιάς το οποίο είναι κοινό μυστικό ότι ήταν ένα αμάξι-θαύμα τέρας αξιοπιστίας. Πρόσφατα, φίλος-γνώστης μου έλεγε ότι ακόμα και το αρχικό yaris (1ης γενιάς) με το αντίστοιχο facelift που κυκλοφόρησε αργότερα έχουν διαφορά στην ποιότητα.
Σε 2ης γενιάς Yaris (2007) αναφέρομαι, το οποίο είναι σκυλί μαύρο από άποψη αντοχής υλικών και αξιοπιστίας.
Το "ατυχώς" δεν το έπιασα...Τέλος, θα συμφωνήσω στο εξής: Πάει ο κάθε απίθανος τύπος που δεν ξέρει ή ξέρει περίπου να οδηγεί να αγοράσει υβριδικό toyota. Ως αποτέλεσμα, το αμάξι υποφέρει στα χέρια τους και η μια εξωτερική ζημιά διαδέχεται την άλλη ενώ η toyota έχει βασιστεί στην πλήρη άγνοια της πλειοψηφίας των πελατών της με αποτέλεσμα η after-sale υπηρεσίες που προσφέρουν να είναι επιεικώς αστείες για όσους σκαμπάζουν έστω και λίγο από αμάξια.
Τι σχέση έχει η υβριδικότητα των αυτοκινήτων της Toyota με τις εξωτερικές ζημιες;
Υπερβατικές το λιγότερο οι περισσότερες σκέψεις σου.
Πληροφοριακά για το after sales της Toyota, πριν 2 χρονια στο πρώτο C-HR που είχα αγοράσει, χωρίς να είμαι ακόμα πιστός πελάτης τους, δέχθηκαν να μου αντικαταστήσουν 3 κρύσταλλα, πού είχαν εμποτιστεί με πλυστικό υγρό στο PDI και είχαν στίγματα, τα οποία τα έβλεπα μόνο εγώ, δωρεάν και εντός εγγύησης, χωρίς πολλά πολλά (πιθανολογώ ζημιά άνω των 1.000 ευρώ).
Μην αναφέρω την υποστήριξη μέσω ανακλήσεων, που έχουν ήδη θίξει αλλά μέλη του forum, σε αυτοκίνητα που δεν συντηρούνται καν στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο.
Όλα είναι θέμα σωστής προσέγγισης και επικοινωνίας. -
Το να μιλάμε για έλλειμμα τεχνικής υποστήριξης στη νο1 αντιπροσωπεία εν Ελλάδι, είναι κάπως...
Σε άλλα νέα τώρα. Ήμουν για μισή ώρα πνιγμένος στον Κηφισό σήμερα, και πήγαινα δίπλα δίπλα με ένα ολοκαίνουργιο κορόλλα σεντάν. Έχουν κάποιο δίκαιο οι ισχυρισμοί ορισμένων. Οι προφυλακτήρες του ήταν βαμένοι στο χρώμα του αυτοκινήτου μέχρι κάτω κάτω, ενώ δεν υπάρχει μαύρο μαλακό πλαστικό για προστασία, το είδα και σε γιάρις, αλλά και σε 208. Πολλά ιχ που παρατηρούσα είχαν τουλάχιστον ένα τελείωμα μαύρο στον μπροστινό προφυλακτήρα, 2-3 εκατοστά, σαν νύχι. Ρεκόρ το σιτροέν Κάκτος με φουλ μαύρα πλαστικά τελειώματα μπρος πίσω, αλλά και στο πλάι όλο το μαρσπιέ μέχρι κάτω. Θυμήθηκα και το πρώτο μου ιχ, ένα νισσάν τσέρι κόκκινο, με ολόκληρους μαύρους προφυλακτήρες μπρος πίσω και μαύρο νύχι κάτω κάτω μπροστά. Ακούμπαγες όπου ήθελες και δε νοιαζόσουν, το ντάστερ είναι έτσι. Επίσης κάποια ιχ είχανε μαύρα ημικύκλιο τελειώματα στα φτερά των τροχών, χρήσιμο κι αυτό. -
@lap said in 2020 Toyota Yaris:
Πάντως στα suzuki η βαφή είναι αέρινη. Την κοιτάς και αφήνεις με το βλέμμα γρατζουνιά.
και στα FORD η βαφή είναι χαλια. πολύ επιφανειακη
βεβαια στα περισσότερα αυτοκίνητα πλέον έτσι είναι.
με ενα πετραδάκι στην εθνική που πεφτει στο καπό με ταχύτητα βγαινει σιγουρα χρώμα
δεν είναι κακό να λέμε τα προβλήματα των αυτοκινήτων μας.
κανένα δεν είναι τέλειο
-
Προχώρησα και στη παραγγελία του chic yaris εγω σε μπλέ χρώμα , εκτιμώμενη ημερομηνία στις 08/03 αν και απο τι κατάλαβα δεν...
Εγκρίθηκε και το δανειο μπαμ απο εθνικη οποτε μια χαρα...
Σας ευχαριστώ ολους για τη βοήθεια. -
@sxetikos13
Μόλις πριν 10 μέρες πήγα στην κεντρική αντιπροσωπεία να δουν τη πλαστική ποδιά του yaris που είχε ξεφλουδίσει τελείως. Αμάξι με 1500 χλμ, αγορασμένο το Δεκεμβριο μέσα στην εγγύηση και αρνήθηκαν την αντικατάσταση αποδίδοντας το πρόβλημα σε "εξωτερικό παράγοντα". Έτσι ακριβώς όπως στο λέω.
Αν θέλεις ανέβασε μια φωτογραφία από την ποδιά σου να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί!
-
@gtsartsal said in 2020 Toyota Yaris:
@sxetikos13
Μόλις πριν 10 μέρες πήγα στην κεντρική αντιπροσωπεία να δουν τη πλαστική ποδιά του yaris που είχε ξεφλουδίσει τελείως. Αμάξι με 1500 χλμ, αγορασμένο το Δεκεμβριο μέσα στην εγγύηση και αρνήθηκαν την αντικατάσταση αποδίδοντας το πρόβλημα σε "εξωτερικό παράγοντα". Έτσι ακριβώς όπως στο λέω.
Αν θέλεις ανέβασε μια φωτογραφία από την ποδιά σου να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί!
https://i.postimg.cc/XvPh0hYS/IMG-20230730-201609.jpg[/img][/url]
https://i.postimg.cc/7Lr9MkhL/IMG-20230730-201622.jpg[/img][/url]
https://i.postimg.cc/c4qcNW7B/IMG-20230719-194604.jpg[/img][/url]
https://i.postimg.cc/pXdDDdBC/IMG-20230719-194608.jpg[/img][/url]
ουτε οι γαλλοι δεν τα κανουν αυτα...
ντροπη -
@sxetikos13
Τώρα κατάλαβα τι εννοείς όταν λες ξεφλούδισε.
Βέβαια δεν είναι στην ποδιά αλλά στο πάνω μέρος του πίσω προφυλακτήρα. Σωστά?Μήπως πέρασες τίποτα προϊόντα περιποίησης - συντήρησης?
Αν όχι, δοκίμασε να πας και σε καμία άλλη αντιπροσωπεία. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα στο αλλάξουν!
-
@gtsartsal said in 2020 Toyota Yaris:
@sxetikos13
https://i.postimg.cc/XvPh0hYS/IMG-20230730-201609.jpg[/img][/url]
https://i.postimg.cc/7Lr9MkhL/IMG-20230730-201622.jpg[/img][/url]
https://i.postimg.cc/c4qcNW7B/IMG-20230719-194604.jpg[/img][/url]
https://i.postimg.cc/pXdDDdBC/IMG-20230719-194608.jpg[/img][/url]
δεν το λέω γιατι δεν χωνεύω την toyota (θα έλεγα το ίδιο για οποιαδήποτε μάρκα ειλικρινα) αλλά μιλάμε ξεκάθαρα για κάτι που θα έπρεπε να καλύπτει η εγγυηση
τωρα κατάλαβα τι εννοούσες ξεφλούδιζε
-
Δεν έχω καταλάβει πού είναι η αστοχία, μήπως έχει τρέξει κάποιο απορρυπαντικό; Πολλές φορές μένουν και σε μένα ίχνη από τα προϊόντα των βενζινάδικων, μια εκ νέου πλύση το διορθώνει.
Αν έχει γίνει το χρώμα έτσι από μόνο του, ριγέ, είναι υποχρεωμένοι να το δουν.
-
@sxetikos13 πες σε ποιο βενζινάδικο ή αυτόματο πλυντήριο έγινε έτσι να ξέρουμε γιατί 100% είναι ο ενεργός αφρός ... πολύ ενεργός ρε φίλε
-
Θα πας το yc; λες να δημιουργηθεί μόδα;
νομίζω εννοεί την μαύρη ποδιά, η οποία έχει εμφανώς ξεβάψει. πολύ περίεργο εμένα είναι σαν καινούρια με εξαίρεση βέβαια τα μικροχτυπήματα που έχει δεχθεί από αυτούς που ξεπαρκάρουν.
-
Ωπ επιτέλους βρήκα το σωστό νήμα.
Κάποιος αμπαλος στη νέα γραμμή παραγωγής δεν έχει βάλει ασταρι στο πλαστικό.
-
@lap said in 2020 Toyota Yaris:
Ωπ επιτέλους βρήκα το σωστό νήμα.
Κάποιος αμπαλος στη νέα γραμμή παραγωγής δεν έχει βάλει ασταρι στο πλαστικό.
νεοπροσληφθεν ρομποτ?
ή αριστοροκομμουνοπλακετάρισμα σε κάποιο να τα βγάζει ελαττωματικά?
μπορει και τουρκομουσουλμανικοαριστεροκομμουνιστικο ρομποτ που θελει το κακό των χριστιανών
-
Γαλλία είναι η γραμμή παραγωγής; ή όχι πια;
-
@ataim said in 2020 Toyota Yaris:
Εχεις δίκιο άλλα μοντέλα φτιαχνονται τουρκια
εδώ τα ρομποτ κάνουν απεργια και πάνε για κρουασαν lol
-
Και ο ίδιος αναρωτιόταν τι είδους λεκέδες είναι αυτοί και δεν βγαίνουν με τίποτα..
Αν το παρέλαβες και δεν είχε πρόβλημα οπότε εξαιρούμαι κάποιο λάθος στο PDI και όπως λες δεν έκανες κάποιο λάθος στο πλύσιμο να σε ψυλλιάσει το παραπάνω.
Κακούβουλη πράξη ή έπλεναν τα μάρμαρα στο μπαλκόνι που ήσουν απο κάτω παρκαρισμένος με κεζαπ ή χλωρίνη -
@ataim said in 2020 Toyota Yaris:
Έχουν φτιάξει εργοστάσιο στη Τσεχία https://www.toyota-europe.com/news/2021/toyota-starts-yaris-production-in-czech-republic
2020 Toyota Yaris