-
@piliourits said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Για να ονοματισουμε το πρόβλημα, στα φασιστικα καθεστώτα με δημοκρατικό προσωπείο στα οποία ζούμε, έχουν σεξουαλικοποιηθει τα πάντα.
Το απαιτεί και το ορίζει ο Καπιταλιζμός...
Ακραία αλλά συνήθη παραδείγματα: η κατανάλωση γιαουρτιού εξαρτάται απ το πόσο βυζι και κώλο θα δείξουν, με το ανάλογο οικονομικό τίμημα, στα ΜΜΕ.
Οι πωλήσεις κόλλας για μασέλες και για πάνες ακράτειας, εξαρτώνται απ το πόσο σεξυ και λιγότερο γριά θα φαίνεται αυτή που στη διαφήμιση υποδύεται γυναίκα που φοράει μασέλα και της φεύγουν στο βρακι...
Και ούτω καθεξής για όλα τα καταναλωτικά αγαθά.
Τα λεφτά για αυτού του είδους προώθηση σχεδόν ξεπερνούν ή τουλάχιστον συγκρίνονται με το κόστος παραγωγής και διανομής.
Αν αντικαταστησουμε το πρότυπο θηλυκιάς "βιζιτας" καλλιστείων που συνήθως πρωταγωνιστεί στις διαφημίσεις γιαουρτιού, με μια "βίζιτα" με μούσια απ τη Γιουροβιζιον, ή ένα ζευγάρι γκαυλωμένα όμορφα αγόρια ή ξέρω γω μια παρέα με άγαρμπες τραβεστί και λεσβίες αντρογυναίκες, προσφέρουμε κάτι σπουδαίο στη κοινωνία, βελτιώνεται η ανθρώπινη υπόσταση;
Γιατί η γουοκ ατζέντα με την οποία χαλιεται και ο Τραμπικος φίλος Κρουζερ (ο οποίος δεν χαλιεται από νεοναζιστικες επιδείξεις λεφτάδων), αυτό ακριβώς επιχειρεί.
Να μας πείσει ότι κοινωνικός αγώνας είναι να προσλαμβανονται και σεξυ τραβεστί ή χοντρές κοπέλες στις διαφημίσεις, και όχι ότι σκοπός είναι να φάνε γιαούρτι και να μη πεθάνουν παιδιά από πείνα οπουδήποτε στον πλανήτη το 2025.Αυτόν λοιπόν τον τάχα κοινωνικό αγώνα, εμείς που μεγαλώσαμε με πατριαρχικα πρότυπα, ας τον γράψουμε στα @@ μας, είτε είμαστε στρεητ, είτε μερακλήδες ψαριού στη θρακα, είτε φοράμε παντελόνια φαρδια στον καβάλο, είτε κομπινεζον με στρασάκια, κι ας αγωνιστούμε όπως μπορούμε και νομίζουμε, για μια κοινωνία που ολα τα παιδιά, κι όλες οι γριές με μασέλα θα χουν γιαούρτι να φάνε, χωρίς να χρειαζεται να το διαφημίζουν ούτε βιολογικά θηλυκές βίζιτες ούτε διάφορες αυτοπροσδιοριζόμενες "θηλυκότητες".
Εάν σταματήσεις να διαβάζεις μονάχα απόσπασματα του Μαρξ και ανοίξεις και άλλα κοινωνικά βιβλία θα δεις ότι οι κοινωνικές τάξεις χωρίζονται σε πολλαπλά επίπεδα και κατεύθυνσεις. Δεν είναι μονάχα μια δισδιάστατη γραμμή αναφοράς. Αλλά πολυεπίπεδη. Ο λόγος που έπεσε το σύστημα και κρατιόταν μονάχα με την καταστολή ήταν διότι εμπόδισε την αναγνώριση διαφόρων άλλων κοινωνικών τάξεων πέρα από τις αναγνωρισμένες. Ένας πολίτης μπορεί να ανήκει ταυτόχρονα σε πολλές κοινωνικές τάξεις και κάθε μία να διεκδικήσει ως μειονότητα τα δικαιώματα της και δεν μιλώ μονάχα για την σεξουαλικότητα των ανθρώπων.
Όταν εκπληρώσει ο άνθρωπος βασικές βιοποριστικές του ανάγκες τότε ανθίζει η διαφορετικότητα στις κοινωνίες.
Γενικά από τον 19 αιώνα έχουν υπάρξει και άλλα μεγάλα μυαλά που συνέβαλαν στην κοινωνική αντίληψη του ανθρώπου. Δεν σταμάτησε ο χρόνος τότε σε έναν μεσσία.
-
Πως είναι αυτό που έγραψες Λαπ, απάντηση ή σχολιασμος σε ότι έγραψα;
Κάνεις στο μυαλό σου μια στερεοτυπικη υπόθεση, ότι εγώ "διαβάζω μόνο Μαρξ" και απαντάς στον εαυτό σου, στην υπόθεση που έκανες, γράφοντας μια αόριστη κοινοτυπια "μη διαβάζεις μόνο Μαρξ, υπάρχουν πολλές κοινωνικές τάξεις".
Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί κάνεις παράθεση σε ότι έγραψα, δεν έχουν καμιά σχέση αυτά που λες με ότι έγραψα.
Απλά μια ατυχής "επίθεση σε αχυράνθρωπο" επιχειρησες, ορμώμενος από ...εκδίκηση για ποιος ξέρει ποια παλιά διένεξη...Αν έχεις κάτι να απαντήσεις/σχολιάσεις σχετικό με τη σεξουαλικοποιηση των πάντων στη λειτουργία του ΚαπιταλιΖμού και τους ψευδοκοινωνικούς αγώνες που το καπιταλιστικο σύστημα επιτάσσει (πχ να μπαίνουν και σεξυ χοντρές ή σεξυ ανδρόγυνες μορφές στις διαφημίσεις, αντί να σταματήσει η πολυεξοδη προπαγάνδα με παραπλανητικες διαφημίσεις και να εστιαστουν οι εξοικονομούμενοι ποροι σε ανακούφιση της κοινωνίας Ή να επιχειρηματολογησεις ΓΙΑΤΙ πρέπει μα συνεχίσει το υπάρχον καθεστώς) τότε να μου το παραθέσεις να έχουμε μια συζήτηση που θα καταλήξει κάπου.
Αλλιώς κάνε ό,τι υποθέσεις γουστάρεις και απάντα στον εαυτό σου όπως θες, χωρίς να απευθύνεσαι σε μένα.
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@gatoz said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
της δουλειάς μου είναι να ορίζω εύρη τιμών αναφοράς σε invitro εξετάσεις.
παρατίθονται ανά άρρεν/θήλυ και ανά ηλικία
τα αποδέλοιπα είναι νάχαμε να λέγαμε
...γύρε στο ξαναλέγω, δεν αφορά τις σεξουαλικές επιλογές αλλά τις φυσικές ιδιότητες
τις επιλογές δεν τις κατακρίνουμε, τις αποδεχόμαστε, αλλά κατά την κρίση μας ο λόγος ύπαρξης των περισσοτέρων στις σύχρονες κοινωνίες δεν είναι αποτέλεσμα ελεύθερης επιλογής αλλά βιασμένης από το κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον
και να σου πω το θεωρώ λάθος να διατείνεται κάποιος ότι ανήκει στο αντίθετο κατά την φύση φύλλο, είναι δειλό. εάν έχεις κάποια σεξουαλική επιλογή, μαγκιά σου να την στηρίζεις όπως είναι.Δεν λες αλλά τελικά λες. Εκεί έχω την ένσταση. Καταλήγεις σε μια ερμηνεία που όλως τυχαίως ο μοναδικός που την κοινωνεί είναι το κόμμα σου.
Μέχρι σήμερα η επιστήμη μας λέει πως είναι φυσική τάση των ανθρώπων αυτών. Δεν είναι ο καπιταλισμός, ο κομμουνισμός, ο χριστιανισμός, ο ινδουισμος κτλ!!!!Και πρακτικά να το δούμε, εμείς γιατί δεν αλλάξαμε τα γούστα μας, παρά την εμφάνιση και προώθηση τέτοιων ανθρώπων στον δημόσιο λόγο, ταινίες και τραγούδια; Διότι πολύ απλα ΔΕΝ είναι επίκτητη επιλογή όπως θέλεις να το παρουσιάζεις και εσύ και το κόμμα.
Είναι φυσική τάση και επιλογή των ανθρώπων. Διότι αυτό τους ελκύει. Όπως εμάς μας αρέσουν αυτές που μας αρέσουν και τις επιλέξαμε και μας επέλεξαν και παντρεύτηκαμε, χωρίς να μας νοιάζει τι θα πει ο κάθε ένας. Έτσι και αυτοί κάνουν την κοινωνική τους επανάσταση. Φυσικά και υπάρχουν ψυχικα άρρωστοι ανθρώποι όπως και στους ετεροφυλόφιλους που φαντασιωνονται διάφορα. Αλλά αυτό δεν αναιρεί πως τα τελευταία έτη ως κοινωνική ομάδα προσπαθεί να αποκτήσει κάποια δικαιώματα.Οπότε όντως ο σωστός, επιστημονικά και βιολογικά, διαχωρισμός των ανθρώπων δεν κρύβει μονάχα μια πρακτική κατάταξη των ανθρώπων σύμφωνα με τα χρωμοσώματα τους, αλλά ανοίγει πονηρά την πόρτα στην απαγόρευση των επιλογών τους. Ήδη την εξέφρασες πιο πάνω με το ναι μεν αλλά εμείς έχουμε γνώμη για την φύση κάποιων που δεν είναι εμείς. Δηλαδή ένα άλλο τρόπο τινά ας φάνε παντεσπάνι
ειδες που κανεις λαθος και παρερμηνευεις
λεμε οτι πιστευουμε οτι δεν ειναι αποτελεσμα ελευθερης επιλογης αλλα επιταγων του κοινωνικοπολιτικων δεδομενων και επιδιωκουμε οσοι το επιλεγουν να ειναι ελευθεροι να το κανουν και η ιδια η επιλογη να ειναι προϊον ελευθερης σκεψης και οχι καθοδηγησης απο τις εξουσιες -
@piliourits said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Πως είναι αυτό που έγραψες Λαπ, απάντηση ή σχολιασμος σε ότι έγραψα;
Κάνεις στο μυαλό σου μια στερεοτυπικη υπόθεση, ότι εγώ "διαβάζω μόνο Μαρξ" και απαντάς στον εαυτό σου, στην υπόθεση που έκανες, γράφοντας μια αόριστη κοινοτυπια "μη διαβάζεις μόνο Μαρξ, υπάρχουν πολλές κοινωνικές τάξεις".
Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί κάνεις παράθεση σε ότι έγραψα, δεν έχουν καμιά σχέση αυτά που λες με ότι έγραψα.
Απλά μια ατυχής "επίθεση σε αχυράνθρωπο" επιχειρησες, ορμώμενος από ...εκδίκηση για ποιος ξέρει ποια παλιά διένεξη...Αν έχεις κάτι να απαντήσεις/σχολιάσεις σχετικό με τη σεξουαλικοποιηση των πάντων στη λειτουργία του ΚαπιταλιΖμού και τους ψευδοκοινωνικούς αγώνες που το καπιταλιστικο σύστημα επιτάσσει (πχ να μπαίνουν και σεξυ χοντρές ή σεξυ ανδρόγυνες μορφές στις διαφημίσεις, αντί να σταματήσει η πολυεξοδη προπαγάνδα με παραπλανητικες διαφημίσεις και να εστιαστουν οι εξοικονομούμενοι ποροι σε ανακούφιση της κοινωνίας Ή να επιχειρηματολογησεις ΓΙΑΤΙ πρέπει μα συνεχίσει το υπάρχον καθεστώς) τότε να μου το παραθέσεις να έχουμε μια συζήτηση που θα καταλήξει κάπου.
Αλλιώς κάνε ό,τι υποθέσεις γουστάρεις και απάντα στον εαυτό σου όπως θες, χωρίς να απευθύνεσαι σε μένα.
Ποιος ήρθε;
Αφού αναπαράγεις εκφράσεις του Μαρξ. Τι να υποθέσω. Συγνώμη εάν κάνω λάθος.
Προφανώς δεν είναι του γούστου μου πολλα από αυτά. Αλλά εγώ είμαι εγώ και έχω ένα γούστο. Δεν είμαι η κοινωνία και το πρότυπο.
Όπως ακριβώς κατά την περίοδο κάθε κοινωνικής επανάστασης ο δημόσιος διάλογος πληθωριζεται από διάφορες εκφάνσεις και απόψεις αυτού, έτσι και σήμερα ο καθένας βρίσκει αφορμή με σα στον γενικότερο κοινωνικό επαναστατικό χαμό να προβάλει μια εικόνα των προτύπων του. Πολλές φορές αστείο και άσχημο
Αργά ή γρήγορα το εκκρεμές θα ισορροπήσει σε ένα επίπεδο, διαφορετικό από πριν. Αρκετά πιο συντηρητικό από όσο φανταζόμαστε αλλά αρκετά πιο διαφορετικό από αυτό που μεγαλώσαμε.
So what?
Εγώ συμπαραστέκομαι στον άνθρωπο που μισεί τον εαυτό του και την ύπαρξη του επειδή του είπαν ( το κόμμα, η κοινωνία, η θρησκεία κτλ) ότι ήταν λάθος της φύσης ή θύμα της κοινωνίας. Η φύση ομως τον επέλεξε. Του έδωσε την δυνατότητα και ευκαιρία να γεννηθεί και τον έφτιαξε όπως τον έφτιαξε. Κάθε γέννηση ανθρώπου είναι στατιστικά με βάση τον αριθμό των κυττάρων ένα μικρό θαύμα και μια στατιστική εξαίρεση. Όλοι εμείς είμαστε μαζεμένες εξαιρέσεις. Πως λοιπόν κάποια ανθρώπινα δημιουργήματα θα κρίνουν το θαύμα αυτό;
Εαν μου αρέσει αισθητικά είναι άλλης τάξεως ζήτημα, μαι πολλές φορές όχι δεν μπορώ να βλέπω όλα αυτά τα διαφημιστικά. Τα βρίσκω αισθητικά άσχημα. Όπως δηλαδή και εμένα με έφτιαξε η φύση να μην μου αρέσει έτσι και αυτών η φύση τους έφτιαξε διαφορετικά να τους αρέσουν. Αλλά εγώ όπως είπα είμαι μονάχα....εγώ. Δεν είμαι....εμείς.
-
...γύρε στο ξαναλέγω, δεν αφορά τις σεξουαλικές επιλογές αλλά τις φυσικές ιδιότητες
τις επιλογές δεν τις κατακρίνουμε, τις αποδεχόμαστε, αλλά κατά την κρίση μας ο λόγος ύπαρξης των περισσοτέρων στις σύχρονες κοινωνίες δεν είναι αποτέλεσμα ελεύθερης επιλογής αλλά βιασμένης από το κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον
και να σου πω το θεωρώ λάθος να διατείνεται κάποιος ότι ανήκει στο αντίθετο κατά την φύση φύλλο, είναι δειλό. εάν έχεις κάποια σεξουαλική επιλογή, μαγκιά σου να την στηρίζεις όπως είναι.Δεν λες αλλά τελικά λες. Εκεί έχω την ένσταση. Καταλήγεις σε μια ερμηνεία που όλως τυχαίως ο μοναδικός που την κοινωνεί είναι το κόμμα σου.
Μέχρι σήμερα η επιστήμη μας λέει πως είναι φυσική τάση των ανθρώπων αυτών. Δεν είναι ο καπιταλισμός, ο κομμουνισμός, ο χριστιανισμός, ο ινδουισμος κτλ!!!!Και πρακτικά να το δούμε, εμείς γιατί δεν αλλάξαμε τα γούστα μας, παρά την εμφάνιση και προώθηση τέτοιων ανθρώπων στον δημόσιο λόγο, ταινίες και τραγούδια; Διότι πολύ απλα ΔΕΝ είναι επίκτητη επιλογή όπως θέλεις να το παρουσιάζεις και εσύ και το κόμμα.
Είναι φυσική τάση και επιλογή των ανθρώπων. Διότι αυτό τους ελκύει. Όπως εμάς μας αρέσουν αυτές που μας αρέσουν και τις επιλέξαμε και μας επέλεξαν και παντρεύτηκαμε, χωρίς να μας νοιάζει τι θα πει ο κάθε ένας. Έτσι και αυτοί κάνουν την κοινωνική τους επανάσταση. Φυσικά και υπάρχουν ψυχικα άρρωστοι ανθρώποι όπως και στους ετεροφυλόφιλους που φαντασιωνονται διάφορα. Αλλά αυτό δεν αναιρεί πως τα τελευταία έτη ως κοινωνική ομάδα προσπαθεί να αποκτήσει κάποια δικαιώματα.Οπότε όντως ο σωστός, επιστημονικά και βιολογικά, διαχωρισμός των ανθρώπων δεν κρύβει μονάχα μια πρακτική κατάταξη των ανθρώπων σύμφωνα με τα χρωμοσώματα τους, αλλά ανοίγει πονηρά την πόρτα στην απαγόρευση των επιλογών τους. Ήδη την εξέφρασες πιο πάνω με το ναι μεν αλλά εμείς έχουμε γνώμη για την φύση κάποιων που δεν είναι εμείς. Δηλαδή ένα άλλο τρόπο τινά ας φάνε παντεσπάνι
λεμε οτι πιστευουμε οτι δεν ειναι αποτελεσμα ελευθερης επιλογης αλλα επιταγων του κοινωνικοπολιτικων δεδομενων και επιδιωκουμε οσοι το επιλεγουν να ειναι ελευθεροι να το κανουν και η ιδια η επιλογη να ειναι προϊον ελευθερης σκεψης και οχι καθοδηγησης απο τις εξουσιεςΤο κατανοεις ότι ανοίγετε το κουτί της Πανδώρας ως προς τις κοινωνικοπολιτικές επιταγές; Το κατανοεις ότι γυρίζουμε σε εποχές "το παιδί των κομμουνιστών", " μεγάλωσε με κομμουνιστές γονείς" κτλ;
Πως θα κρίνετε και με ποιον τρόπο την φύση του άλλου;
Να έλεγα δεν τα ζήσατε, να πω, δεν το ξέρατε..... Σύνδρομο Στοκχόλμης ονομάζεται αυτό;
Η πολλή ανάλυση και εσωστρέφεια οδηγεί σε τέτοιες επιλογές;
-
λεμε οτι πιστευουμε οτι δεν ειναι αποτελεσμα ελευθερης επιλογης αλλα επιταγων του κοινωνικοπολιτικων δεδομενων και επιδιωκουμε οσοι το επιλεγουν να ειναι ελευθεροι να το κανουν και η ιδια η επιλογη να ειναι προϊον ελευθερης σκεψης και οχι καθοδηγησης απο τις εξουσιεςΤο κατανοεις ότι ανοίγετε το κουτί της Πανδώρας ως προς τις κοινωνικοπολιτικές επιταγές; Το κατανοεις ότι γυρίζουμε σε εποχές "το παιδί των κομμουνιστών", " μεγάλωσε με κομμουνιστές γονείς" κτλ;
Πως θα κρίνετε και με ποιον τρόπο την φύση του άλλου;
Να έλεγα δεν τα ζήσατε, να πω, δεν το ξέρατε..... Σύνδρομο Στοκχόλμης ονομάζεται αυτό;
Η πολλή ανάλυση και εσωστρέφεια οδηγεί σε τέτοιες επιλογές;
δεν συνεχιζω μια κουβεντα διαστρεβλωσης, απαντας καλο βραδυ κουλουρια με σουσαμι
-
Καλή συνέχεια. Να ξέρεις εαν ανοίξεις την συζήτηση για την κρίση στις ταυτοτικες επιλογές ενός ατόμου λόγω του κοινωνικου περιβάλλοντος, το ίδιο εργαλείο και επιχείρημα μπορεί να γυρίσει προς εσένα, περιγράφοντας την πλάνη σου ως προς τα λαϊκά διεκδικούμενα καθώς βρίσκεσαι και επικοινωνείς σε ένα διαφορετικό κοινωνικοπολιτκο περιβάλλον από αυτό των περισσότερων. Άρα σε επηρέασαν αρνητικά και πρέπει να σε νουθετησουν και να σε διορθώσουν!
Όλοι θα επικαλούνται αυτό το επιχείρημα για οποιοδήποτε θέμα και διεκδίκηση και δη για τις μειονότητες.
-
@otso said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Το υπαρκτο προβλημα ειναι του Κρουζερ στο νεο εμπορικο κεντρο που ανελαβε να φτιαξει , ποσες και τι ειδους τουαλλετες ;
Ανδρων , γυναικων , αμεα και ποσες αλλες να μην χαρακτηριστει (οπισθοδρομικος) ;Υπάρχει νομοθεσία δεν φτιάχνεις ότι θέλεις.
Αλλά έλεγα τώρα στον μεσημεριανό καφέ σε φίλο με τρείς γιούς, ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα σου έχει αυξημένες θηλυκές ορμόνες...
Γελάσαμε πολύ...
-
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Το υπαρκτο προβλημα ειναι του Κρουζερ στο νεο εμπορικο κεντρο που ανελαβε να φτιαξει , ποσες και τι ειδους τουαλλετες ;
Ανδρων , γυναικων , αμεα και ποσες αλλες να μην χαρακτηριστει (οπισθοδρομικος) ;Υπάρχει νομοθεσία δεν φτιάχνεις ότι θέλεις.
Αλλά έλεγα τώρα στον μεσημεριανό καφέ σε φίλο με τρείς γιούς, ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα σου έχει αυξημένες θηλυκές ορμόνες...
Γελάσαμε πολύ...
Σιγά τα κατόρθωμα!Εγω έχω 4 γιους και αισθάνομαι Barbie από την γέννηση του δεύτερου!
-
Γελάσαμε πολύ...
Μαλλον με μπερδευεις με καποιον Lap η αλλως πασοκατσαπλιαπ .
Εγω στο ζητημα αυτο ειμαι με τον γατο που εχει αποδειξει και με αλλο του ποστ οτι στην πληροφορικη αν ζεις στην καλιφορνια πρεπει να αναγνωριζεις απο 10 μιλια εναν κακτο μεσκαλ στην ερημο και στην ελλαδα να εχεις φουμαρει την καλλιεργεια της αμαλιαδας για να εισαι επιτυχημενος και να ανεβαινεις με βιταρα τα βουνα . -
-
Γελάσαμε πολύ...
Μαλλον με μπερδευεις με καποιον Lap η αλλως πασοκατσαπλιαπ .
Περιόρισε τους χαρακτηρισμούς γιατί θα ακολουθήσω το ίδιο τροπάρι και θα στεναχωρηθείς!
Εγω στο ζητημα αυτο ειμαι με τον γατο που εχει αποδειξει και με αλλο του ποστ οτι στην πληροφορικη αν ζεις στην καλιφορνια πρεπει να αναγνωριζεις απο 10 μιλια εναν κακτο μεσκαλ στην ερημο και στην ελλαδα να εχεις φουμαρει την καλλιεργεια της αμαλιαδας για να εισαι επιτυχημενος και να ανεβαινεις με βιταρα τα βουνα .
-
Γελάσαμε πολύ...
Επειδή μαζευτήκατε τρεις τέσσερις ανίδεοι και γελούσατε δεν σημαίνει πως σβήνουμε τις επιστημονικές μελέτες!
Δες το βίντεο πιο πάνω στο σημείο που αναφέρω!
Είναι 5-6 λεπτά!
-
Δεν χρειάζεται επιστημονική απόδειξη ότι κάποιοι άνθρωποι είναι ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα αλλά όχι απόλυτα ένα από τα δύο. Το βλέπεις συχνά και πολλοί άνθρωποι το κρύβουν γιατί νιώθουν διαφορετικοί και είναι.
Ένα το κράτος απαντήσει θα σας δώσουμε το δικαίωμα να ανήκετε στο τρίτο φύλο για να τελειώνουμε ή υπάρχουν μόνο δύο φύλλα είναι ένα ζήτημα και ο καθένας έχει τις απόψεις του για το αρχειακό σύστημα και εάν θα πρέπει να αναθεωρηθεί.
Για εμένα εφόσον αποδεδειγμένα υπάρχουν gay και λεσβίες εαν δεν είναι trans δεν υπάρχει αλλαγή φύλου και δεν χρειάζεται καμμία ετικέτα να τους χαρακτηρίζει σαν LG. Για του trans υπάρχουν ζητήματα γιατί εκεί έχουμε μετάβαση φύλλου και εκεί θα μπορούσε να υπάρξει ένα τρίτο φύλλο. Για τους λοιπούς Bi και queer νομίζω ότι περιττεύει η όποια διάκριση όπως και για ότι άλλο + μπορεί να υπάρχει.
-
Δεν μένω στο πως θα λέγονται! Δεν γνωρίζω σε βάθος πως λέγεται ο καθένας! Δεν τα έχω ψάξει! Η αλήθεια είναι πως τα έχουμε χαμένα με τις διάφορες εκδοχές
Εγω λέω το εξής απλό! Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν αγώνες που τους κρίνουν ή καπελώνουν διάφοροι επιτήδειοι, με απώτερο σκοπό να τους αποδεχτούν στην κοινωνία μιας και το μοναδικό τους έγκλημα είναι ότι γεννήθηκαν!
Ενώ η κοινωνία μας ανέχεται κλέφτες, φοροφυγάδες, κακοποιητές, απατεώνες και κάθε είδους μπουμπούκια που δεν ντρέπονται για τις πράξεις τους αλλά και καμαρώνουν από πάνω!
Κάποτε στο μέλλον θα μας διαβάζουν και θα λένε το πόσο πρωτόγονοι ειμαστε!
-
Δεν μένω στο πως θα λέγονται! Δεν γνωρίζω σε βάθος πως λέγεται ο καθένας! Δεν τα έχω ψάξει! Η αλήθεια είναι πως τα έχουμε χαμένα με τις διάφορες εκδοχές
Εγω λέω το εξής απλό! Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν αγώνες που τους κρίνουν ή καπελώνουν διάφοροι επιτήδειοι, με απώτερο σκοπό να τους αποδεχτούν στην κοινωνία μιας και το μοναδικό τους έγκλημα είναι ότι γεννήθηκαν!
Ενώ η κοινωνία μας ανέχεται κλέφτες, φοροφυγάδες, κακοποιητές, απατεώνες και κάθε είδους μπουμπούκια που δεν ντρέπονται για τις πράξεις τους αλλά και καμαρώνουν από πάνω!
Κάποτε στο μέλλον θα μας διαβάζουν και θα λένε το πόσο πρωτόγονοι ειμαστε!
Νομίζω ότι πρέπει να έρθεις στη πραγματικότητα των αποφοίτων του Χάρβαρντ και του Κολάμπια, όπως ο πρωθυπουργός της χώρας που ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν τρέφει αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες οι οποίες είναι εμφυτες στην ανθρώπινη φύση, γιατί όσοι το προσπάθησαν ήταν ολοκληρωτικοι.
Οπότε εσύ που πας ρε Καραμήτρο χωρίς Άηβι Λίγκ;...
-
Γελάσαμε πολύ...
Επειδή μαζευτήκατε τρεις τέσσερις ανίδεοι και γελούσατε δεν σημαίνει πως σβήνουμε τις επιστημονικές μελέτες!
Είναι 5-6 λεπτά!
Ανίδεοι. Μηχανικός, Γιατρός που είναι και ο πατέρας των 3 αγοριών που σύμφωνα με την ανοησία σου θα έπρεπε να έχει θηλυκές ορμόνες περισσότερες και πρώην Τσέος τράπεζας...
Πάρε το κουβαδάκι σου να πας Ατα και μετά να κάνεις Μαμ και να πεις να σου αλλάξουν πάνα...
-
Σχετικά με την ταυτότητα του φύλου, είμαι στην μέση του διαλόγου. Εγώ μπορεί να νιώθω μέσα μου ότι είμαι αυτοκίνητο, αλλά η βιολογία λέει ότι ανήκω στο ανθρώπινο είδος με χρωμοσώματα ΧΥ και αρσενικά αναπαραγωγικά όργανα, άρα θεωρούμαι αρσενικός στο γένος. Νομίζω συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Τυχαίνει να έχω σεξουαλική επιθυμία για το αντίθετο φίλο, όπως οι περισσότεροι αρσενικοί άνθρωποι, οπότε κατηγοριοποιώ τον εαυτόν μου ως ετεροφυλόφιλο άντρα. Άρα όλα καλά ως την ταυτότητα του γένους μου. Το αντίστοιχο φυσικά ισχύει και για τα θηλυκά του ανθρωπίνου είδους που νιώθουν το ίδιο, ως ετεροφυλόφιλες γυναίκες.
Μετά περνάμε σε όσους έχουν τα χρωμοσώματα που τους ορίζουν ως αρσενικά και θηλυκά άτομα του ανθρωπίνου είδους, αλλά οι ίδιοι νιώθουν έλξη προς το ίδιο φύλο, ή ακόμα νιώθουν ότι ανήκουν σε αυτό. Όσο όμως είναι βιολογικά αρσενικοί και θηλυκές (έχουν δηλαδή τα αντίστοιχα αναπαραγωγικά όργανα και χαρακτηριστικά), νομίζω ότι θα πρέπει επισήμως (στην ταυτότητα π,χ.) να ορίζονται ως φορείς αυτού του φύλου.
Όσοι περάσουν στην αλλαγή φύλου (εγχείρηση και ορμονική θεραπεία), θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα νομικής αλλαγής του φύλου τους. Το αν θα μπορούν να λάβουν μέρος σε αθλητικούς διαγωνισμούς ίσως θα μπορούσε να οριστεί από το ποσοστό τεστοστερόνης (ορμόνη που δίνει δύναμη) στο αίμα τους. Αλλά δεν είμαι σχετικός με το θέμα, οπότε το αφήνω εδώ αυτό.
Όμως, το πως θα αποκαλείται ένας άνθρωπος στην προσωπική του ζωή, είναι δικό του δικαίωμα. Αν ο Γιάννης που ήμασταν μαζί στο σχολείο, έρθει ξαφνικά στην συνάντηση παλιών συμμαθητών και μας πει ότι πλέον λέγεται Ιωάννα, είναι υποχρέωσή μας να την αποκαλούμε έτσι. Το τι θα γράφει η ταυτότητά του/της, δεν μας αφορά. Αν η Ιωάννα, πρώην Γιάννης, νιώθει πια γυναίκα και γουστάρει άντρες, είναι δικαίωμά της, και εδώ διαφωνώ με το Κόμμα που στηρίζω σε όλη μου τη ζωή, δεν είναι κοινωνικό το θέμα, αλλά εσωτερικό-βιολογικό-ψυχολογικό.
-
@realzeus said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Σχετικά με την ταυτότητα του φύλου, είμαι στην μέση του διαλόγου. Εγώ μπορεί να νιώθω μέσα μου ότι είμαι αυτοκίνητο, αλλά η βιολογία λέει ότι ανήκω στο ανθρώπινο είδος με χρωμοσώματα ΧΥ και αρσενικά αναπαραγωγικά όργανα, άρα θεωρούμαι αρσενικός στο γένος. Νομίζω συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Τυχαίνει να έχω σεξουαλική επιθυμία για το αντίθετο φίλο, όπως οι περισσότεροι αρσενικοί άνθρωποι, οπότε κατηγοριοποιώ τον εαυτόν μου ως ετεροφυλόφιλο άντρα. Άρα όλα καλά ως την ταυτότητα του γένους μου. Το αντίστοιχο φυσικά ισχύει και για τα θηλυκά του ανθρωπίνου είδους που νιώθουν το ίδιο, ως ετεροφυλόφιλες γυναίκες.
Μετά περνάμε σε όσους έχουν τα χρωμοσώματα που τους ορίζουν ως αρσενικά και θηλυκά άτομα του ανθρωπίνου είδους, αλλά οι ίδιοι νιώθουν έλξη προς το ίδιο φύλο, ή ακόμα νιώθουν ότι ανήκουν σε αυτό. Όσο όμως είναι βιολογικά αρσενικοί και θηλυκές (έχουν δηλαδή τα αντίστοιχα αναπαραγωγικά όργανα και χαρακτηριστικά), νομίζω ότι θα πρέπει επισήμως (στην ταυτότητα π,χ.) να ορίζονται ως φορείς αυτού του φύλου.
Όσοι περάσουν στην αλλαγή φύλου (εγχείρηση και ορμονική θεραπεία), θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα νομικής αλλαγής του φύλου τους. Το αν θα μπορούν να λάβουν μέρος σε αθλητικούς διαγωνισμούς ίσως θα μπορούσε να οριστεί από το ποσοστό τεστοστερόνης (ορμόνη που δίνει δύναμη) στο αίμα τους. Αλλά δεν είμαι σχετικός με το θέμα, οπότε το αφήνω εδώ αυτό.
Όμως, το πως θα αποκαλείται ένας άνθρωπος στην προσωπική του ζωή, είναι δικό του δικαίωμα. Αν ο Γιάννης που ήμασταν μαζί στο σχολείο, έρθει ξαφνικά στην συνάντηση παλιών συμμαθητών και μας πει ότι πλέον λέγεται Ιωάννα, είναι υποχρέωσή μας να την αποκαλούμε έτσι. Το τι θα γράφει η ταυτότητά του/της, δεν μας αφορά. Αν η Ιωάννα, πρώην Γιάννης, νιώθει πια γυναίκα και γουστάρει άντρες, είναι δικαίωμά της, και εδώ διαφωνώ με το Κόμμα που στηρίζω σε όλη μου τη ζωή, δεν είναι κοινωνικό το θέμα, αλλά εσωτερικό-βιολογικό-ψυχολογικό.
αρα που διαφωνεις με την επισημη θεση?
που το ξαναλεω, προσθετει οτι οι σημερινες επιλογες σεξουαλικοτητας επηρεαζονται με κατευθυνσεις που δινονται απο το συστημα εξουσιας και οχι απο ελευθερη επιλογη του ατομου και αυτο ειναι που πρεπει να δουμε, να μπορει να αποφασισει καποιος για την σεξουαλικοτητα του ελευθερα και οχι απο βιασμενες επιλογες τυπου 'καπουτζιδης παντου' επειδη εξυπηρετει συγκεκριμενα οικονομικοπολιτικα συμφεροντα αποσπωντας την προσοχη απο τα βασικα ζητηματα της εργατικης οικογενειας.
οσο περι 'αλλαγης φυλλου', οχι, δεν γινεται (δεν μιλαω για εγχειρησεις για να νοιωσει ο αλλος πλησιεστερα σε οτι νομιζει αλλα σε ιατρικονομικο επιπεδο) ,ειναι προβληματικο στη λειτουργια καθως μιλαμε απλα για προσδιορισμο στο φυσικο επιπεδο και εχει να κανει με βιολογικες παραμετρους που δεν αλλαζουν στο ιατρικο περιεχομενο και για το καλο του ιδιου ατομου εχουν ουσια να προσδιοριζονται με βαση την πραγματικοτητα.
δηλαδη εισαι γκέι, οκ, και? δεν πρεπει να υπαρχει διαφοροποιηση ηθικα και κοινωνικα, πρεπει να ειναι ιδιας διαφοροποιησης οσο με το 'εισαι εμπορος', 'ταξιτζης', ΄απο το διπλα χωριο' αλλα και επισης δεν προσθετει καποιο ηρωισμο/αντισταση σε οποιον το φωναζει.
σε προσωπικο επιπεδο, θεωρω οτι εξαπατουν οσοι προσδιοριζονται ως αντιθετου φυλλου, ή και ουδετερου(!!!), εχεις μια συγκεκριμενη σεξουαλικη ταυτοτητα και ετυχε να γεννηθεις με καποιο φυλλο, και τι εγινε δηλαδη? εαν πραγματι εχεις αντιληψη της καταστασης ακολουθεις την σεξουλικοτητα που γουσταρεις και ασε τα φυσικοιατρικονομικα αντικειμενα αζ ιζ -
Γελάσαμε πολύ...
Είναι 5-6 λεπτά!
Ανίδεοι. Μηχανικός, Γιατρός που είναι και ο πατέρας των 3 αγοριών που σύμφωνα με την ανοησία σου θα έπρεπε να έχει θηλυκές ορμόνες περισσότερες και πρώην Τσέος τράπεζας...
Πάρε το κουβαδάκι σου να πας Ατα και μετά να κάνεις Μαμ και να πεις να σου αλλάξουν πάνα...
Άκου να σου πω! Ο γιατρός είναι γενετιστής; Εαν δεν είναι και είναι τόσο σίγουρος πες μας ποιος είναι να μην πατήσουμε το πόδι μας στο ιατρείο τιυ!
Γιατρός που είναι σίγουρος για θέματα εκτός της ειδικότητας του, είναι επικίνδυνος!
Τι γενιά είστε ρε παιδί μου ! Έχετε καταστρέψει κόσμο σε κάθε επίπεδο! Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τη γνώση! Παραδώσατε έναν άθλιο κόσμο!
Εάν δεις το βίντεο θα δεις πως ο τρόπος που επηρεάζεται η σεξουαλικότητα κατά την κύηση τους δίνει 70% ακρίβεια πρόβλεψης της σεξουαλικότητας! Δηλαδή έχουν βρει τον φυσικό παράγοντα που την επηρεάζει στο έμβρυο κατά κύηση ! Χωρίς να υπάρχουν διαφορές στα χρωμοσώματα των ανθρώπων! Δεν είναι αυτά που καθορίζουν αποκλειστικά την επιλογή τους!
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]