-
Ακρίβεια και μαλακίες
-
-
@piliourits said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Άμα τα βρείτε ποιος έχει τα πιο καλά πτυχία και ποια περγαμηνή το μεγαλύτερο πάχος, πείτε εσεις οι επιστήμονες και που θα βρούμε φέτα με 6τοσο;
να κοψεις την φετα γιατι ανεβαζει την χοληστερινη. με ευχαριστεις μετα το τεστ αιματος.
-
Ευτυχως λογω καυσωνα θα προστατεψουμε το σπανιο ειδος δημοσιους υπαλληλισκους , πρακτικα το δημοσιο βαζει λουκετο δηλαδη .
Τους αλλους δεν τους γεννησε μανα. -
@otso said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ευτυχως λογω καυσωνα θα προστατεψουμε το σπανιο ειδος δημοσιους υπαλληλισκους , πρακτικα το δημοσιο βαζει λουκετο δηλαδη .
Τους αλλους δεν τους γεννησε μανα.Δηλαδή επειδή κι οι ιδιωτικοί υπαλλήλοι έχουν μανάδες, θα τους βάλουμε ίσα κι όμοια με του Δημοσίου;
Θα σηκωθούν τα πόδια, να χτυπήσουν το κεφάλι; -
Tι έγινε ρε σεις? Που είναι ο καύσωνας? Από 4... έπρεπε να ξεκινάει η θερμοκρασία σήμερα το μεσημέρι, με το ζόρι πήγε 37 και αυτό για πολύ λίγη ώρα.
Τι γίνεται? Τέτοιες προβλέψεις κάνει και ο σκύλος μου.
Μήπως δεν είναι προβλέψεις αυτές, αλλά απλά τρομοκρατία προς άγραν κλικς και τηλεθέασης? Λέω εγώ τώρα.
Εν τω μεταξύ, η σχετική υγρασία κατέβηκε στο ...11%, που σημαίνει πως, η αγαπημένη μπαρούφα που λέγεται σχετική θερμοκρασία ήταν ακόμη χαμηλότερη κατά 3 βαθμούς περίπου, ήτοι 34 Κελσίου.
Και επειδή το 34 δεν είναι πιασάρικο, τα άλλοτε λαλίστατα μύδια δεν το αναφέρουν καν, σε αντιδιαστολή με κάτι περιπτώσεις το χειμώνα όπου έχει π.χ. 5 Κελσίου, αλλά λόγω υψηλής υγραασίας σου λένε την (μπαρούφα) 'είναι σαν να έχει 2 Κελσίου' για να τρομοκρατήσουν ακόμη περισσότερο.
Για αύριο λένε για 41-42 σε ανατολική Στερεά, βόρεια Πελοπόνησσο και Αττική, να θυμίσω ότι έλεγαν για 44άρια μέχρι πριν 2-3 μέρες.
Εγώ αμφιβάλλω αν θα σαραντίσει καν. Και με πολύ χαμηλή σχετική υγρασία βέβαια, είναι πολύ ευνοικό αυτό. -
Εγώ έσκασα από τη ζέστη, έβγαλα υπολογιστή στο μπαλκόνι να δουλέψω με τα σώβρακα του απέναντι για θέα και δεν αντεξα.... ήταν και τρύπια μερικά.
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Εγώ έσκασα από τη ζέστη, έβγαλα υπολογιστή στο μπαλκόνι να δουλέψω με τα σώβρακα του απέναντι για θέα και δεν αντεξα.... ήταν και τρύπια μερικά.
Τον άντρα τον σωστό δεν τον νοιάζουν και δυο τρύπες στη σωβρακοφανέλα.
-
@dstou said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Tι έγινε ρε σεις? Που είναι ο καύσωνας? Από 4... έπρεπε να ξεκινάει η θερμοκρασία σήμερα το μεσημέρι, με το ζόρι πήγε 37 και αυτό για πολύ λίγη ώρα.
Τι γίνεται? Τέτοιες προβλέψεις κάνει και ο σκύλος μου.
Μήπως δεν είναι προβλέψεις αυτές, αλλά απλά τρομοκρατία προς άγραν κλικς και τηλεθέασης? Λέω εγώ τώρα.
Εν τω μεταξύ, η σχετική υγρασία κατέβηκε στο ...11%, που σημαίνει πως, η αγαπημένη μπαρούφα που λέγεται σχετική θερμοκρασία ήταν ακόμη χαμηλότερη κατά 3 βαθμούς περίπου, ήτοι 34 Κελσίου.
Και επειδή το 34 δεν είναι πιασάρικο, τα άλλοτε λαλίστατα μύδια δεν το αναφέρουν καν, σε αντιδιαστολή με κάτι περιπτώσεις το χειμώνα όπου έχει π.χ. 5 Κελσίου, αλλά λόγω υψηλής υγραασίας σου λένε την (μπαρούφα) 'είναι σαν να έχει 2 Κελσίου' για να τρομοκρατήσουν ακόμη περισσότερο.
Για αύριο λένε για 41-42 σε ανατολική Στερεά, βόρεια Πελοπόνησσο και Αττική, να θυμίσω ότι έλεγαν για 44άρια μέχρι πριν 2-3 μέρες.
Εγώ αμφιβάλλω αν θα σαραντίσει καν. Και με πολύ χαμηλή σχετική υγρασία βέβαια, είναι πολύ ευνοικό αυτό.ειχα κατεβει Αθηνα μεσημερι ηταν πολυ δυνατος ο ηλιος και εκανε ζεστη παραπανω απο 34 ενοιωθα. 37-38
-
Ναι, αλλά μίλαγαν για 40-41. Και Τετάρτη-Πέμπτη 44άρια.
Έπεσαν μόνο 4 βαθμούς έξω, σιγά το πράγμα δηλαδή.
Τώρα π.χ. έχει ένα ωραίο αεράκι και γενικά μια ωραία ατμόσφαιρα.
Μάντεψε τι. Ναι, σωστά μαντεύεις. ΔΕΝ το είχαν πει. Ρε κάτι συμπτώσεις... -
@wantone said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@piliourits said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Άμα τα βρείτε ποιος έχει τα πιο καλά πτυχία και ποια περγαμηνή το μεγαλύτερο πάχος, πείτε εσεις οι επιστήμονες και που θα βρούμε φέτα με 6τοσο;
να κοψεις την φετα γιατι ανεβαζει την χοληστερινη. με ευχαριστεις μετα το τεστ αιματος.
και το αλάτι δεν κάνει καλό στην καρδιά...
-
Εγώ έσκασα από τη ζέστη, έβγαλα υπολογιστή στο μπαλκόνι να
δουλέψωνα ξεσκιστώ στα ποστ στο φόρουμ με τα σώβρακα του απέναντι για θέα και δεν αντεξα.... ήταν και τρύπια μερικά. -
Θυμάσαστε ωρέ κοπέλια, επί εποχής Σφατσανάτση στην δίωξη ηλεκτρικού εγκλήματος, όπου κάθε λίγο και λιγάκι, ανακοίνωναν πως απέτρεψαν και μια αυτοχειρία από μηνύματα στο διαδίκτυο;
ε;
ε; -
Είχαμε τόσο πολύ καύσωνα σήμερα στην Αθήνα, 38 κελσίου δηλαδή, από 41-42 που είχαν προβλέψει, που όλα τα ξεφτιλισμένα μύδια δεν έχουν πλέον καμία αναφορά για τον καιρό στην ιστοσελίδα τους! Σου λέει δεν πουλάει, θα μας πάρουν με τις πέτρες.
Ενδεικτικό του πόσο ξεφτιλίστηκαν για άλλη μία φορά είναι ότι ενώ αύριο υποτίθεται ο καύσωνας θα κορυφωθεί, άρα έχουν προσδοκίες για να ξαναγράψουν τρομοκρατικές πίπες, όλοι πλέον κάνουν μώκο.
IN, TANEA, CAPITAL, PROTOTHEMA, KATHIMERINI γράφουν για ένα σωρό άλλα πράγματα όπως τη φωτιά στην Κηφισιά, για τον Τομ Χανκς που πήγε στην Σίφνο, τις ευρωεκλογές, την 11χρονη στην Ηλεία, τον Αταμάν, τους δασμούς στα ηλεκτρικά, αλλά δεν γράφουν τίποτα για τον υποτιθέμενο καύσωνα με τα ''44άρια'' που έγραφαν μέχρι προχθές.
Μάλιστα η Καθημερινή έχει ένα άρθρο για το πως αντιμετωπίζουν τον καύσωνα στις πόλεις τους οι Δυτικοευρωπαίοι (οι οποίοι συνήθως ΔΕΝ έχουν ερκοντίσια)!*Διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις πειραματίζονται με γρήγορους και φιλόδοξους τρόπους, σε μια προσπάθειά τους να κάνουν πιο υποφερτή τη ζωή των κατοίκων τους· η Αθήνα έχει να αντιγράψει από καλές πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται. Ποιες είναι κάποιες από αυτές;
Οι ταράτσες του Ρότερνταμ
Η αξιοποίηση των ταρατσών στο Ρότερνταμ ξεκίνησε από το 2008. Αρχικά, το περιβαλλοντικό πείραμα έθεσε ως στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου πράσινων ταρατσών οι οποίες θα βοηθήσουν την πόλη των 650.000 κατοίκων να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της αστικής θερμής νησίδας το καλοκαίρι, να αυξήσει την βιοποικιλότητα, να μειώσει τους ρύπους της ατμόσφαιρας και να συλλέξει το νερό από τις καταιγίδες. Ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι στρέφονται προς την φύτευση των ταρατσών, με τον στόχο που έχει τεθεί εξαρχής να είναι η κάλυψη 900.000 τ.μ με πράσινο. Τα θετικά αποτελέσματα θα φανούν τα επόμενα χρόνια.Περσική τεχνολογία
Τα «κανάτ» (qanat), κατακόρυφες σήραγγες, σαν πηγάδια, αναπτύχθηκαν στην Περσία πριν από μια χιλιετία. Αυτές συνδέονταν με ένα υπόγειο κανάλι που είχε μικρή κλίση. Τα κανάλια ξεκινούσαν από έναν υδροφόρο ορίζοντα και επέτρεπαν στο νερό να φτάσει σε μεγάλες αποστάσεις, χωρίς να εξατμιστεί. Αυτό το σύστημα αξιοποίησαν οι δημοτικές αρχές της Σεβίλλης, δημιουργώντας το πρόγραμμα CartujaQanat. Σκοπός είναι η μεταφορά νερού για την ψύξη μεγάλου μέρους του κέντρου της πόλης με φυσικό τρόπο. Έτσι, αυτά τα κατακόρυφα ανοίγματα στο κέντρο της πόλης επιτρέπουν στον δροσερό αέρα να φτάσει στην επιφάνεια και να μειώσει τη θερμοκρασία της.Δροσεροί δρόμοι στη Βιέννη
Η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με την καλύτερη ποιότητα ζωής, σύμφωνα με τους δείκτες του Economist, είναι και από τις πιο περιβαλλοντικά ενεργές, καθώς έχει θεσπίσει στρατηγικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης ήδη από το 1999. Για την ώρα, η Βιέννη έχει εγκαταστήσει στον αστικό της ιστό «ψεκαστήρια» που δροσίζουν τους περίοικους με ψιχάλες νερού. Παράλληλα, κάθε χρόνο οι αρχές φυτεύουν πάνω από 4.500 δέντρα, ενώ συνεχίζει να επενδύει σε δημόσιες βρύσες και πισίνες αναψυχής.Διάδρομοι Φρανκφούρτης
Παρά τα 200.000 φυτευμένα δέντρα, το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της Γερμανίας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τους καλοκαιρινούς μήνες με τον καύσωνα, καθώς οι ουρανοξύστες αποτελούν εμπόδιο στη διοχέτευση δροσερού αέρα από τα προάστια προς την πόλη. Γι’ αυτό, σε τοποθεσίες όπου δεν υπάρχουν ψηλά κτίρια ή μεγάλες εκτάσεις με δέντρα, οι αρχές έχουν δημιουργήσει διαδρόμους εξαέρισμού, προκειμένου να εισέρχεται δροσερότερος αέρας από τις γύρω περιοχές. Τις καλοκαιρινές νύχτες, 40.000 κυβικά μέτρα ψυχρού αέρα ανά δευτερόλεπτο εισρέουν στην πόλη.* -
-
Σούζυ τρως, και ψεύδεσαι και τρως.
Ήξεραν για την αφρικανική σκόνη από το σαββατοκύριακο. Παρόλα αυτά έλεγαν ότι έρχονται 44άρια! -
@dstou said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Σούζυ τρως, και ψεύδεσαι και τρως.
Ήξεραν για την αφρικανική σκόνη από το σαββατοκύριακο. Παρόλα αυτά έλεγαν ότι έρχονται 44άρια!Μαζι σου φιλε,τρομοκρατουν τον κοσμο γιατι πλεον πουλαει.Εγω εχω 1 εφαρμογη αρκετα αξιοπιστη μου την προτειναν φορτηγατζηδες.
-
Τι δείχνει;;;; Τα πάρκινγκ στις εθνικές οδούς;
-
Τι δείχνει;;;; Τα πάρκινγκ στις εθνικές οδούς;
Χαχα ..οχι φιλαρακι γενικα καλη εφαρμογη δειχνει τα παντα .Το εχουν γενικα για οταν ειναι να ταξιδεψουν με πλοια για καταιγιδες μποφορ ,μεχρι στιγμης καλα δειχνει.
-
Ο Καλλιάνος έγραφε για 44άρια, αλλά δεν θυμάμαι που.
Περπάτησα γύρω στο 1km στι 17:00 και οριακά την άκουσα.
Αύριο δεν ξέρω τι θα κάνω, μάλλον ταξί..
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]