-
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Χρόνια πολλά!
Χαχα Θα σου χω 1ο τραπεζι αν ερθεις.Αν και το κλαρινο νομιζω πεθανε πρινα καποιους μηνες.
-
@dstou said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Το συζήτησα με τη γυναίκα μου, οι απόκριες λέει έχουν αντίκρισμα πλέον μόνο στα παιδιά του δημοτικού. Όπου δεν υπάρχει τοπικό καρναβάλι με πάνδημη συμμετοχή βέβαια. Θυμόσαστε παλιότερα τα μαγαζιά με τα αποκριάτικα και τις στολές που νοίκιαζαν; κάθε προστειο είχε κανα δύο. Έκλεισαν τα περισσότερα. Για να δούμε αύριο, θα πετάξει κανένας χαρταετός.
Εδώ βλέπεις πχ ένα σωρό παιδιά του δημοτικού.
Youtube Video -
"Το κόστος για την κοινωνία είναι σημαντικό λόγω των καταστάσεων υγείας που συνδέονται με το να είναι κανείς υπέρβαρος, τόνισε η ομοσπονδία: πάνω από 4 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως ως το 2035, ή 3% του παγκόσμιου ΑΕΠ."
4 τρις παγκοσμίως ανά ετος επειδή δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε σουβλάκια και γαριδάκια.
Σε βάθος δεκαετίας 40 τρις. Με 40 τρις κάνουμε μετάλλαξη όλης της οικονομίας μας σε πράσινη, και προσφέρουμε δωρεάν στέγαση, περίθαλψη και τροφή σε όλη την Αφρική και γενικότερα σε όσες κοινωνίες υποφέρουν.
Και όλα αυτά χωρίς ένα cent σε έξτρα φορολόγηση. Απλά με μετριασμό της υπερβολής στην διατροφή.
Σε βάζει σε σκέψεις όταν μάλιστα συνδιάσει κανείς τα λεγόμενα για την απόλαυση κτλ κατανάλωσης υπέρμετρης ποσότητας τροφής.
-
Lap υπερβολές γράφουν και αυτοί αλλά η αλήθεια είναι πως ο κόσμος εθίζεται στην γλυκιά και αλμυρή γεύση προπαρασκευασμένων προϊόντων της βιομηχανίας που βρίσκεις εύκολα στα ράφια των supermarket και τους φούρνους. Φταίει ο λίγος χρόνος για το καθημερινό μαγείρεμα, οι ακριβές ποιοτικές πρώτες ύλες, η διαφήμιση και η συνήθεια. Άλλος παράγοντας η πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους εκγύμνασης και η τεχνογνωσία στην άσκηση (μεθοδολογία-τεχνική κλπ). Προσφάτως άκουσα πως σε γήπεδα στίβου όπως στο Ίλιον, Βουλιαγμένη, Αργυρούπολη η είσοδος για τρέξιμο επιτρέπεται μόνο στους δημότες των περιοχών με επίδειξη της ανάλογης κάρτας. Απαράδεκτο. Στην γειτονιά μου έκλεισαν τρία μεγάλα και οικονομικά γυμναστήρια για να γίνουν Boutique Hotel και γκαράζ με μεγαλύτερα έσοδα για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.
-
Συμφωνώ σε όλα.
Διαφωνώ, στο ότι χωρίς να έχεις κανένα άλλο στοιχείο ή να έχεις κάνει κάποια έρευνα απορρίπτεις τα στοιχεία της έρευνας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την Παχυσαρκία. Αν κάποιοι είναι ειδικοί, μεταξύ ημών, είναι αυτοί.Εάν δεν έχεις τα δέχεσαι, εαν εχεις τα καταθέτεις στην κουβέντα.
Το κρέας όπως σας είχα βάλει σύμφωνα με τον ΠΟΥ μετά από κάποιες ποσότητες ο οργανισμός μας το αντιλαμβάνεται σαν τη ζάχαρη. Έχει ακριβώς τις ιδιες επιπτώσεις.
Ο τρόπος ζωής μας δυστυχώς μας οδηγεί σε λανθασμένη διατροφή. Εμείς τρώμε για μεσημεριανό στις 8 το βράδυ!
-
Lap απλώς δεν πιστεύω τις έρευνες που κάνουν τέτοιες μελλοντικές προβλέψεις σε παγκόσμιο επίπεδο (μέγεθος δείγματος). Για την παχυσαρκία την προηγούμενη εβδομάδα άκουσα καθηγητή ιατρικής στο εξωτερικό ν' αναφέρει πως είναι γονιδιακό ζήτημα και δυστυχώς φαίνεται να μην επηρεάζεται ούτε από την άσκηση ούτε από τις διατροφικές επιλογές. WTF ; Για τη σαβούρα κρέας που κυκλοφορεί σε σουβλατζίδικα, ταβέρνες, fast food burger-αδικα είναι γνωστά αλλά άμα δεν ασχολείσαι με κυνήγι - ψάρεμα ή δεν έχεις γονείς στην επαρχία θα χρυσοπληρώνεις την ποιοτική πρωτεΐνη και Β12.
-
Λογικά χρησιμοποίησαν κάποιο στατιστικό μοντέλο πρόβλεψης. Τι απόκλιση να έχει;
Το κόστος για την υγεία λογικά βγαίνει από δεδομένα των αρμόδιων υπουργείων και του ΠΟΥ.
Ναι είναι σε ένα μέρος του πληθυσμού γονιδιακό. Το βλέπουμε γύρω μας. Ο πληθυσμός τους όμως είναι ελάχιστος στην πλατιά μάζα. Τη δεκαετία του 50-60 έβλεπες παγκοσμίως παχύσαρκους; Σπάνια!!!!
-
Ολο μλκιες λένε.
Είναι θέμα γονιδίων και αυτό όσο περνάνε τα χρόνια και οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, αλλά ΩΣ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΓΡΙΕΣ, αυτό το γονιδιακό φαίνεται περισσότερο.
Ελάχιστη σημασία έχει αν τρέχεις στα γυμναστήρια ή όχι.
Αρκεί μία ελάχιστη κίνηση και θα είσαι μια χαρά, αν έχεις καλά γονίδια.
Αλλιώς άσε τα γυμναστήρια και πιάσε τις εξετάσεις.
Για να μην μιλήσω για τα συμπληρώματα που δεν ξέρουμε από που κρατάει η σκούφια τους και τα άλλα που κυκλοφορούν εκεί.
-
Τι να πω και εγώ με αυτά που ακούω . . . σε όλες τις δίαιτες κόβουν πάντα σχεδόν τα 3 άσπρα που σου γ@μ@νε τον μεταβολισμό ( Γαλακτοκομικά / Ζάχαρη / Άλευρα ) και εδώ συζητάμε για κακές ζωικές πρωτεΐνες - ΟΚ υπάρχουν και κακής ποιότητας κρέατα ή και πολύ λιπαρά- οι οποίες όμως δεν φταίνε για την νοσογόνο παχυσαρκία όσο φταίνε τα άλλα που είπα , απλά οι ζωικές πρωτεΐνες προέρχονται απο ζώα και ο lap στεναχωριέται που τα σφάζουμε
-
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ολο μλκιες λένε.
Είναι θέμα γονιδίων και αυτό όσο περνάνε τα χρόνια και οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, αλλά ΩΣ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΓΡΙΕΣ, αυτό το γονιδιακό φαίνεται περισσότερο.
Ελάχιστη σημασία έχει αν τρέχεις στα γυμναστήρια ή όχι.
Αρκεί μία ελάχιστη κίνηση και θα είσαι μια χαρά, αν έχεις καλά γονίδια.
Αλλιώς άσε τα γυμναστήρια και πιάσε τις εξετάσεις.
Για να μην μιλήσω για τα συμπληρώματα που δεν ξέρουμε από που κρατάει η σκούφια τους και τα άλλα που κυκλοφορούν εκεί.
Νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό 'American Journal of Clinical Nutrition' υποδεικνύει ότι τα γονίδια για τον Δείκτη Μάζας Σώματος μπορεί να είναι υπεύθυνα για ποσοστό μικρότερο του 1% για την παχυσαρκία........
Η επιδημία της παχυσαρκίας που αντιμετωπίζουμε σήμερα ξετυλίχτηκε μέσα στις προηγούμενες δεκαετίες και δεν μπορεί να εξηγηθεί ξεκάθαρα από τις αλλαγές στη συχνότητα εμφάνισης των αλληλομόρφων (γονιδίων) που θεωρούνται υπεύθυνα γι’ αυτήν', έγραψε ο Bouchard.
'Είναι πιο πιθανό να είναι υπεύθυνη μια αλλαγή στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον που ενθαρρύνει την πρόσληψη και αποθαρρύνει την κατανάλωση ενέργειας, συμπεριφορά που δεν συμβαδίζει με το γονιδίωμα που έχουμε κληρονομήσει'.
Δε υπήρχαν παχύσαρκοι όπως σήμερα. Ούτε σε εμάς ουτε σε καμία χώρα παγκοσμίως. Ρωτήστε κανένα παλιό. Στο άμεσο μέλλον οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι θα πλησιάσουν το 50% του πληθυσμού!!!!!!
-
Να πω και εγώ την εμπειρία μου. Από 1/1/2022 κάνω για πρώτη φορά στη ζωή μου μια σχετικά ήπια και ψιλο-οργανωμένη δίαιτα, μέχρι τότε αδιαφορούσα. Έχω χάσει 12 κιλά, από 98 πήγα 86. Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 5-6 κιλά που έφυγαν εύκολα κόβοντας σε πρώτο στάδιο απλώς τα καθημερινά δεκατιανά σκατολοίδια από τους φούρνους μέσα σε σκάρτα 2 μήνες, τα υπόλοιπα κιλά τα έχασα με πολυυυυυυυύ αργό ρυθμό. Εδώ και κανά δίμηνο μάλιστα έχω κολήσσει στα 85,5-86. Θέλω να πάω μακροπρόθεσμα στα 80 και μου φαίνεται αδύνατο. Κάνω κυρίως καθιστική ζωή, με πολλές ώρες στο γραφείο μπροστά από μία οθόνη. Επίσης οι χοληστερίνες και το ουρικό οξύ παραμένουν εκτός ορίων, απλώς με ελαχιστότατη βελτίωση από τα υψηλά τους, παρά τα 12 κιλά απώλειας. Αυτό ήταν έκπληξη, δεν φανταζόμουν (ούτε ο γιατρός μου) ότι θα χάσω 12 κιλά και πχ η χοληστερίνη από 270 θα πάει τελικά μόνο 262.
Τα καλά νέα: λόγω της ηπιότατης δίαιτας, αφενός δεν έχω πεινάσει ούτε μια μέρα όλο αυτό το διάστημα, αφεδύο δεν είχα καμία παλινδρόμηση βάρους. Επίσης έχει βελτιωθεί η εμφάνισή μου, οι αντοχές μου, και η ικανότητα κίνησης. Φόρεσα ξανά ρούχα που τα είχα αποσύρει για χρόνια. Να σημειωθεί ότι το πάχος μου είναι κυρίως στην κοιλιακή χώρα. Ευτυχώς έχω καλό ζαχαροδιαβητικό προφίλ, είχα πάντα άλλωστε τέτοιο. Το πρόβλημά μου νομίζω εστιάζεται κυρίως στην ποσότητα φαγητού και λιγότερο στην ποιότητά του. Με εξαίρεση τα σκατολοίδια των φούρνων που έχω μειώσει κατά 95%, τρώω σπίτι και γενικά προσέχουμε οικογενειακώς τι μπαίνει στο τραπέζι μας (ντελίβερι γιοκ, βιολογικά όπου μπορούμε, ψάρι 1 μέρα τη βδομάδα, αναψυκτικά γιοκ, γλυκά μειωμένα,κοκ). -
Καλά με ένα χρόνο δίαιτα δεν προλαβαίνεις να κάνεις πισωγύρισμα, πάντως μπράβο για την προσπάθεια.
Τα βιολογικά δεν νομίζω να σε βοηθάνε να χάσεις κάτι άλλο εκτός από τα λεφτά σου .
Και να είσαι καλά που ποσταρες και επιβεβαίωσες αυτό που θα συμπληρώνα για τα πιο πάνω ότι χάνοντας κιλά και κόβοντας τα άσπρα οι "δείκτες υγείας " δεν θα γίνουν πολύ καλύτεροι, αυτό μπερδεύει ο γύρος, το "κακό" που σου κάνει η υπερκαταναλωση κρέατος με την παχυσαρκία.
Αυτά τα σκατα από τους φούρνους.... Έγκλημα πραγματικό, μιξ από ακατάλληλα έλαια/βούτυρα με κατακάθια γαλακτοκομικων υποπροιοντων, Αλλαντικά χαμηλής περιεκτικότητας σε κρέας με πλάσμα αίματος και άγνωστης σύστασης ζύμη. Τίγκα στους υδατάνθρακες τα κακά λιπαρά και καρκινοειδη κτλ αλλά αυτά δεν τα έχει κάνει ταινία ο γέρο Ντισνει για να τα λυπούμαστε και να μην τα τρώμε όπως μερικά ζωάκια. -
Καλά νέα και για μας τις γκαστρωμένες... και μπράβο.
Το κοιλιακό λίπος στα σπλάχνα φταίει για τους κακούς δείκτες, πέρα απ' την κληρονομικότητα.
Συμβουλέψου το γιατρό σου, μήπως αν για ένα σύντομο διάστημα κάνεις μια δίαιτα πολύ χαμηλών υδατανθράκων και υψηλής πρωτεΐνης, βοηθήσει στη κατανάλωση του λίπους των σπλάχνων, κι ας φαίνεται αντίθετο με τις μετρήσεις χοληστερίνης κλπ.Θα βοηθήσει πολύ και η άσκηση, περπάτημα ναι αλλά όχι υπερβολή στην αεροβική, θέλει μυϊκή αντίσταση, αν όχι γυμναστήριο και βάρη με κίνδυνο τραυματισμών, στο σπίτι σετ κάμψεις και καθίσματα κλπ.
Στα λέω εγώ που έχω αντίστροφη πορεία κιλών από σένα και ξέρω!
-
@piliourits said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Το κοιλιακό λίπος στα σπλάχνα φταίει για τους κακούς δείκτες, πέρα απ' την κληρονομικότητα.
Συμβουλέψου το γιατρό σου, μήπως αν για ένα σύντομο διάστημα κάνεις μια δίαιτα πολύ χαμηλών υδατανθράκων και υψηλής πρωτεΐνης, βοηθήσει στη κατανάλωση του λίπους των σπλάχνων, κι ας φαίνεται αντίθετο με τις μετρήσεις χοληστερίνης κλπ.Θα βοηθήσει πολύ και η άσκηση, περπάτημα ναι αλλά όχι υπερβολή στην αεροβική, θέλει μυϊκή αντίσταση, αν όχι γυμναστήριο και βάρη με κίνδυνο τραυματισμών, στο σπίτι σετ κάμψεις και καθίσματα κλπ.
Αν τρως κυριως πρωτεινη και λιγους υδατανθρακες, βοηθαει στο σπλαχνικο λιπος?
-
@alexandros-k said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Από μόνο του όχι απαραίτητα, αλλά βοηθάει πχ να μη συνδυάζεις κρεάς με πατάτες/ρύζια αλλά με σαλάτα/λαχανικά. Προσωπική αγάπη το "ρύζι" κουνουπιδιού.
-
Πρεπει κι εγω να χασω σπλαχνικο λιπος . Ειμαι υπερβαρος , και κυριως ολο στην κοιλια. Και εχω και λιπωδη διήθηση στο συκωτι
-
@alexandros-k said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@piliourits said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Βαζω κάνα δυο παραπομπές, θέλει λίγη ενασχόληση το θέμα και όχι να κάνει κανείς τέτοια δίαιτα σαν μόδα και μεγάλη αλλαγή στις συνήθειες, και δεν είναι μόνιμη διατροφή, όπως αυτή που κάνει τώρα ο φίλος, αλλά κάτι σαν «θεραπεία»
https://diaitologos-iatros.com/κετογονική-δίαιτα/κέτωση-κετογονική-θεραπεία/
τυχαία βρήκα τους δυο συνδέσμους
-
Είχα και γω στο συκώτι από νέος @alexandros-k ... το είχα παρατήσει για χρόνια, μέχρι που άρχισα να τρέχω μαραθώνιους, οπότε το τρέξιμο σιγά σιγά έφερε καλή διατροφή και όλα έφτιαξαν εκεί γύρω στα 35-40... ποτέ δεν είναι αργά.
-
Λιπώδη διήθηση έχουν σχεδόν όλοι στην Ελλάδα, από ότι ακούω και είναι θέμα γενικής διατροφής.
Από την άλλη κοιτάξτε λίγο και τον θυροειδή σας, πηγαίνετε σε ενδοκρινολόγο, γιατί συμβαίνουν πράγματα που θα σας τα κάνουν πιο εύκολα.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]