-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Να μην πάθουμε εμείς κάνα έμφραγμα από λογαριασμό θέλουμε βασικά. Πάντως την πολεοδομία που την έχεις (δικαίως) άχτι, δε την βλέπω να καίγεται απο ορδές πολ μηχ που θα εισβάλλουν και θα αποδώσουν δικαιοσύνη. Ίσως δε βολεύει όπως βλέπουμε πχ από τα ακίνητα που έχουν ξεπροβαλλει στα καμμένα.
Η μόνη περίπτωση να έγιναν με άδεια και όχι αυθαίρετα τα σπίτια στα καμένα είναι να έβγαλαν την άδεια οι ξύστες και μετά ο φάκελος να χάθηκε...
Οσο για τον ΔΕΔΗΕ 1 δις για εκείνο το ποσοστό που πήραν, δεν ξέρω πόσο ακριβώς, δεν το λες και λίγο.
-
Γιατί κάνετε σαν να τα συζητάμε αυτά τα θέματα ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ; Πόσες φορές έχουμε πει ότι υπάρχει έκπτωση στο ρεύμα 30% σε μια παροχή στους εργαζόμενους ΟΛΩΝ των εταιρειών ρεύματος;
Μάλιστα επειδή υπήρχε έκπτωση μόνο στη ΔΕΗ και στις μη ανταγωνιστικές χρεώσεις έχει ζητηθεί πίσω αναδρομικά από το προσωπικό.
Στο θέμα των μισθών. Η...εξίσωση έχει γίνει σε "νέους" εργαζόμενους. Τα εισαγωγικά επειδή ο τωρινός 40αρης στο δημόσιο είναι πέριξ του χιλιαρικου. Ειτε εκπαιδευτικός, είτε νοσηλευτής, είτε στα ΜΜΜ (στον ΗΣΑΠ κάπου 1100). Αν υπάρχουν διευθυντές 50αρηδες-60αρηδες ναι παίρνουν τα 2-2,5.
Θοδωρή, όπως ξέρεις τα σώματα ασφαλείας έχουν τις ειδικές κατηγορίες όπου παίζει μοριοδοτηση.
Criu πώς ακριβώς προστατεύω τον 70αχρονο πια πατέρα μου; Είμαι περίεργος. Εσάς θέλω να προστατεύσω και τον εαυτό μου ως καταναλωτες. Εκτός αν το παίξω και εγώ (το μόνο εύκολο) από "σταλεγακιας" μέχρι "καλαναπαθετακιας".Όσον αφορά το τελευταίο, γιατί το θέτεις σε δυνητικό επίπεδο; Αφού το κάνεις συνεχώς! Έχεις γράψει τουλάχιστον 4-5 φορές (με μια "χαρά" που δεν κρύβεται) ότι με την πώληση του 49% θα φάμε γερές αυξήσεις στους λογαριασμούς.
Κατά τ' άλλα η έκπτωση του ρεύματος που έχουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου και θεωρώ ότι απλώς αποπροσανατολίζει τη συζήτηση για τα προνομια των ΔΕΚΟτζήδων. Γλιτώνουν π.χ. ένα πενηντάρικο το μήνα; Και τι τρέχει; Θα μπορούσε να μην υπάρχει η έκπτωση και αυτό το πενηντάρικο να είναι ενσωματωμένο στο μισθό τους, Και πάλι από το ταμείο της ΔΕΗ θα πληρωνόταν.
Αυτό που ενοχλεί στους ΔΕΗτζήδες είναι τα τρελά λεφτά που έπαιρναν (με παραγωγικότητα δημοσίου βέβαια) και συνεχίζουν να παίρνουν (έστω και μειωμένα) οι "παλιοί" σε σχέση με τους υπολοίπους ΔΥ. Με την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο να είναι για τα μάτια του κόσμου (αλλιώς θα είχαν τις ίδιες απολαβές με τους υπόλοιπους ΔΥ) και την αναφορά στους μειωμένους μισθούς των "νέων" ΔΕΗτζήδων να προσπαθεί να λειτουργήσει ως άλλοθι και αποπροσανατολιστικό επιχείρημα.
Και βέβαια κι εμείς που είμαστε "παλαιοί" πελάτες και καταναλωτές δεν ξεχνάμε ούτε τα κατεβάσματα του γενικού διακόπτη όποτε γούσταρε ο Φωτόπουλος και η παρέα του, βυθίζοντας όλη τη χώρα στο σκοτάδι, ούτε το πάρτυ που είχαν στήσει στο ταμείο των υπαλλήλων με τρελές παροχές κάτω από το τραπέζι.
Έχει ακόμη πολύ δρόμο η ΔΕΗ και οι παλαιοί εργαζόμενοι της μέχρι να αναβαπτιστούν και να τους συγχωρεθούν οι παρασπονδίες του παρελθόντος...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ναι οι πολιτικοί φταίνε , αλλά όχι μόνο αυτοί που κυβέρνησαν , αλλά και αυτοί που ελέγχουν δήμους , σωματεία κλπ.
Ο Φωτόπουλος και οι άλλοι που ήταν μαζί του δεν ήταν μόνο πασοκ ή νδ που κυβερνούσε , αλλά και ΚΚΕ και υπόλοιπη αριστερά.
Και όποιος πάει να βάλει χέρι στο μπάχαλο του δημοσίου , έλεγχο , αξιολόγηση , όλοι μαζί πάνε .
Στην πράξη την καλύτερη εξυπηρέτηση στο δημόσιο την είχαμε την περίοδο 2012-2014.
Οχι γιατί ήταν ο πιτσαδόρος.
Αλλά γιατί από το 2010-2012 , πολλοί αγανακτισμένοι πολίτες , είχαν πηδήξει τους πάγκους και είχαν δώσει κάτι μαθήματα στους ξύστες.Μόλις βγήκε ο Αλεξάκος χαλάρωσαν.
Εγώ ψάχνω από την περασμένη Πέμπτη υπάλληλο πολεοδομίας να την ρωτήσω τι θέλει να της προσκομίσω επιπλέον από αυτά που λέει το σύστημα αδειών , γιατί εκείνη λέει έχει άλλη άποψη.
Αποψη έχει παρουσία δεν έχει.Αύριο θα κατέβω πάλι 15 χλμ μακριά από το γραφείο , γιατί δεν σηκώνει κανένας τηλέφωνο από την Παρασκευή.
Την περασμένη Πέμπτη που είχα πάει έλλειπε , στο υπουργείο είπαν ...
Τα δικά μου μεροκάματα, που χάνονται, βέβαια δεν βλέπω να απασχολούν κανένα . Μόνο μην πάθουν τίποτα οι ξύστες .
Σε αυτά τα επιχειρήματα υπάρχει ο συνήθης αντίλογος.
Το κόστος, συν τους μισθούς, συν το μπόνους, συν το ποσοστό % κέρδους, συν τις οποίες πιθανές καθυστερήσεις πόσες εργατωρες τα κοστολογείς; Πόσα μεροκάματα σου κοστίζουν για να τα πληρώσεις και να βγάλει κέρδος ένας μεγαλομέτοχος σε κάθε περίοδο μερίσματος;
Βλέπεις ότι αυτά τα επιχειρήματα είναι όπως έχω ξαναπεί επιχειρήματα του πεζοδρόμιου. Δεν έχουν ουσιαστική βάση και ρεαλισμό παρά είναι μόνο τσιτατες δηλώσεις. Αντιατοιχα δηλαδή, ο αντίλογος μπορεί να πει τα ίδια αλλά με διαφορετικό πρόσημο.
Το πρόβλημα όπως βλέπουμε όλοι είναι η διαχείριση πόρων, η διοίκηση και η σωστή λειτουργία. Αυτό το πρόβλημα το κάνεις ένα πακέτο και το μετατοπίζεις σε ενα διαφορετικό καθεστώς λειτουργίας χωρίς ομως να εξετάζεις απολύτως τίποτα άλλο που ίσως σε ζημιώνει επιχειρηματικά
-
Για στρατιωτικούς θα πούμε τίποτα ή δεν κάνει;
Δεν κάνει. Αυτοί σκοτώνονται στην δουλειά...
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
παροχες ειναι ολα. αφου πουλαει εκπαιδευση, υπηρεσια, ας παρει και εξτραδακι. οχι, τζαμπα ρευμα ουτε τζαμπα ανωτατη, μια επιδοτησουλα σε καθε περιπτωση.
οταν λεμε δεκο εγω αντιλαμβανομαι δημοσια υπηρεσια. και πρεπει να ειναι καποιος συγκεκριμενες υπηρεσιες δημοσιες. οπως η ενεργεια. και οχι ιδιωτικες. ειδικα οταν εχω αναλαβει ΕΓΩ να πληρωνω τις ζημιες. και εργαζομενους με εκπληκτικες παροχες, περα απο καθε λογικη. τωρα ο ιδιωτης ειναι μονο στα κερδη, η μπαντ μπανκ ειναι για τον γατο και τους αποδελοιπους. οταν ομως ειναι δημοσια απαιτω ολοι οι δημοσιοι λειτουργοι να αμοιβωνται αναλογα με οτι παραγουν. τουλαχιστον οσο εχουμε καπιταλιστικη οργανωση οικονομιας. και οχι με αδικα εξτραδακια.Αν θεωρείς ότι οι ΔΕΚΟ "καταστράφηκαν" ή "καταστρέφονται" ή θα "καταστραφούν" από κάποια προνόμια (τύπου έκπτωσης στο ρεύμα) που μπορεί να έχουν οι εργαζόμενοι τους, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.
-
Όχι, δεν χαίρομαι harisma. Λέω τι θα συμβει. Ότι θα δικαιωθώ ναι, ότι θα χαρώ όχι.
Aπο εκεί και πέρα η αναφορά για τους "φυσιολογικούς" μισθούς των νέων εργαζομένων γίνεται ακριβως για να μην αποπροσανατολίζεται η συζήτηση. Το μισθολογικό κόστος έχει εκλογικευθει πια, οι παλιοι εργαζόμενοι κάποτε θα φύγουν με συντάξεις επισης "φυσιολογικες" και δεν μπορεί να είναι επιχείρημα το "την δίνω γιατί δεν βγαίνω". Άλλο είναι το θέμα: Σε τέτοια συγκυρία και με τέτοιο μουλωχτο τρόπο μόνο αυτοί... -
Εγω χθες το βράδυ άνοιξα το κλίμα στο σπίτι στο φουλ ζεστό, 32.000 btu, έχει φρικαρει η λαπαινα, αλλά ως παλικάρι σαν τα κρύα νερά που ειμαι.... κρυώνω. Αρχίζω όμως και φοβάμαι τον εκκαθαριστικό περιόδου.
Και για να προλάβω σχόλια δεν το αναφέρω ως πρόβληματισμο λόγω κάποιας κυβέρνησης, γενικά το αναφέρω για το κοστος ενέργειας. Γνωρίζω πως οι τιμές της πρώτης ύλης έχουν πάει πολύ ψηλα.
-
Όχι, δεν χαίρομαι harisma. Λέω τι θα συμβει. Ότι θα δικαιωθώ ναι, ότι θα χαρώ όχι.
Aπο εκεί και πέρα η αναφορά για τους "φυσιολογικούς" μισθούς των νέων εργαζομένων γίνεται ακριβως για να μην αποπροσανατολίζεται η συζήτηση. Το μισθολογικό κόστος έχει εκλογικευθει πια, οι παλιοι εργαζόμενοι κάποτε θα φύγουν με συντάξεις επισης "φυσιολογικες" και δεν μπορεί να είναι επιχείρημα το "την δίνω γιατί δεν βγαίνω". Άλλο είναι το θέμα: Σε τέτοια συγκυρία και με τέτοιο μουλωχτο τρόπο μόνο αυτοί...Ενώ κάτι παλληκάρια που έτρεχαν σε κάτι Βενεζουέλες για να φέρουν φθηνές μπανάνες στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, το διαλαλούσαν κάθε τρεις και λίγο....
-
Η Αντωνελλα γιατί δεν την πούλησε; Τι φοβόταν; Η δικαιολογία έτοιμη (μνημόνιο).
-
Υπάρχει κάπου κάποια πηγή που να αναφέρει ότι οι απλοί μισθωτοί εργαζόμενοι στην ΔΕΗ είναι υψηλά αμειβόμενοι; Από που προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ είναι λεφτάδες;
Από γρήγορη έρευνα που έκανα στο net μάλλον χαμηλά αμειβόμενοι είναι. Όχι ότι περίμενα να βρω κάτι διαφορετικό.
Εκτός αν ένας μέσος μισθός 1200euro (καθαρά) το μήνα είναι ένας υψηλός μισθός.
-
-
Εδώ πάντως που τα έχει ποιο αναλυτικά διαβάζω για μισθούς από 400euro καθαρά μέχρι 2800euro το πολύ (έτος 2012).
https://www.iefimerida.gr/news/79181/αυτοί-είναι-οι-μισθοί-που-παίρνουν-οι-εργαζόμενοι-στη-δεη
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υπάρχει κάπου κάποια πηγή που να αναφέρει ότι οι απλοί μισθωτοί εργαζόμενοι στην ΔΕΗ είναι υψηλά αμειβόμενοι; Από που προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ είναι λεφτάδες;
Από γρήγορη έρευνα που έκανα στο net μάλλον χαμηλά αμειβόμενοι είναι. Όχι ότι περίμενα να βρω κάτι διαφορετικό.
Εκτός αν ένας μέσος μισθός 1200euro (καθαρά) το μήνα είναι ένας υψηλός μισθός.
υπαρχουν 2 ταχυτητες.
οι 'παλιοι' και οι καινουργιοι. οπου καινουργιοι κατω απο 20 χρονια. οι παλιοι εχουν αλλο τροπο αμοιβης. μπορει 2 υπαλληλοι να καθονται στο ιδιο γραφειο, ο ενας να εχει προσληφθει 1 χρονο νωριτερα απο τον αλλο και να παιρνει υπερδιπλασια χρηματα που ο νεωτερος δεν θα δει ποτε στη ζωη του. παραδειγμα κλασσικο ειναι οι κλητηρες των ηλπαπ. πληρωνονται περισσοτερο απο τον διοικητη. -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εδώ πάντως που τα έχει ποιο αναλυτικά διαβάζω για μισθούς από 400euro καθαρά μέχρι 2800euro το πολύ (έτος 2012).
https://www.iefimerida.gr/news/79181/αυτοί-είναι-οι-μισθοί-που-παίρνουν-οι-εργαζόμενοι-στη-δεη
...που και αυτο ειναι η μιση αληθεια καθως δεν αναφερονται τα επιδοματα.... παντα ομως των παλαιων, οι νεωτεροι παιρνουν το μακρυτερο
https://www.thebest.gr/article/44109-
https://www.liberal.gr/news/enochoi-fotopoulos-kai-6-sundikalistes-gia-to-fagopoti-me-tis-chorigies-tis-dei/206526 -
Και που να δείτε μισθούς σε τράπεζες... Ο ένας είναι με 780euro το μήνα και στο παραδίπλα γραφείο, στην ίδια θέση εργασίας ο άλλος είναι με 3000euro το μήνα.
Για ψάξτε λίγο κάποιους οργανισμούς εποπτευόμενους από την Τράπεζα της Ελλάδας τι μισθούς παίρνουν εκεί μέσα. Να πω παραδείγματα; Τειρεσίας ΑΕ. ΔΙΑΣ ΑΕ. Για να μην αναφερθώ σε θυγατρικές διαφόρων τραπεζών.
Και για προνόμια, επιτόκια στεγαστικών δανείων, διευκολύνσεις; Ας μην γράψω κάτι παραπάνω.
Άλλωστε λεφτά υπάρχουν...
https://www.sofokleousin.gr/sto-elliniko-tha-metakomisei-i-tr-peiraios-agorazei-grafeia-40000
https://www.sofokleousin.gr/pos-i-tr-peiraios-tha-aksiopoiisei-akinita-1-dis -
Γατε το προβλημα με τις ΔΕΚΟ ειναι πως το ελληνικο δαιμονιο βρηκε τροπο να τις μαμησει. Απο τους εκαστοτε πολιτικους προϊσταμενους μεχρι τον χαμηλοτερο φεροντα υπογραφή βρηκαν τροπους να τα μασανε στην υγεια των κορόιδων. Δε συζηταμε για το ποσα χρηματα σχεδον χαρισθηκαν με υπογραφη ως να ταν η ΔΕΗ ΜΚΟ. Ολα αυτα γιατι κανεις δε τη σεβασθηκε πραγμτικα. Απο φορεας κοινωνικου αγαθου κατεστη εφορας. Γιατι μονο μεσω ΔΕΗ βρηκαν τον ευκολο τροπο οι παντες να κοτσαρουν φορους, τελη και πρασινα αλογα. Εξου και το... Για την ΔΕΗ πληρωνετε... Μετα αρχιζουν τα ερτ νδ πσκ σρζ καπελα και οι κοινωνικες πολιτικες. Παρτην κατω...Το κερασακι στην υουρτα οι καθε λογης Φωτοπουλοι, υπαλληλοι του λαου που εγιναν κομμισαριοι για να επιτρεψουν με τη συνενοχη τους να σφαχτει η γελαδα που τους ταιζε. Αντι να υπερασπιζονται τα δικαια του φορεα, το πηγαιναν μονόπατα ανάλογα ποιος τους κυβερνουσε. Σημερα απουσιασα εκ της εργασιας μου. Πρεπει να βαλω ειτε κανονική ή γιατρου. Με ειδαν κατι δημοσιοι γειτονες, που γυρνουν σπιτιαπο τις 2 και με ρωτησαν αν ολα καλα στη δουλεια... Βλεπεις στις 2 ή σε αδεια ή απολυμενος εισαι στον ΙΤ. Στο Δημοσιο ο μηνας εχει 9....
-
Αυτό που λέει ο storm. Ο όρος ΔΕΚΟτζης στο δεξιό newspeak ουσιαστικά είναι αυτός που παίρνει παραπάνω για την ίδια δουλειά, την ίδια στιγμή που δουλεύει πιο λίγο από τον συνάδελφο του νέο. Ο "νέος" εν τω μεταξύ όχι ηλικιακά, αλλά από σύμβαση.
Έτσι έχουμε ταχύτητες σε εταιρείες, τράπεζες κτλ και προκύπτουν ΔΕΚΟτζηδες και στον ΙΤ. Αλλά έχουμε τα κολλήματα μας εμείς και μας ενοχλανε μόνο οι της ΔΕΗ.
Δε βλέπουμε το μίσος του άλλου που μπορεί να παίρνει σχεδον τα μισά από μας αλλά απολύθηκε και ήρθε σαν νέος για δουλειά (τ@ν@ μετενεργεια)
ή είναι μικροτερος σε ηλικία οπότε φρέσκο κρεατακι για ξεπατωμα. Κάπως έτσι έχει κατρακυλήσει η χώρα στο περιβόητο για μένα τουλάχιστον gdp ppp per capita και τρώμε ξύλο αβερτα. Οι πολλοί ψίχουλα αλλά κάποιοι καλύτερα και εντός ΙΤ. Πάντα στην εργασιακή πυραμίδα θα βρίσκονται "ΔΕΚΟτζηδες" λοιπον με μισθολογικές ανισοτητες... -
Οχι δεν ειναι ετσι. Στην εργασιακη μισθολογικη πυραμιδα βρισκονται οι ΙΥ. Για να τους φτασουν οι ΔΕΚΟτζιδες ζητουν τα δωρακια τους.
-
Κάτι καλό έκανα με τους δείκτες που πετούσα σε παλαιότερες συζητήσεις μας. Αξιος ο Γιόχαν.
Χωρίς δείκτες και μια βάση συζήτησης ο καθένας θα λέει τα δικά του. Αυτό γίνεται και τώρα στις συζητήσεις μας. -
Δε μου φαίνεται αλλά είμαι φιλομαθής Γυρε. Φιλόλογος άνθρωπος και μόνο μοτέρ δεν ανοίγω...
Εν τω μεταξύ παίζω με τον δείκτη αυτό στο worldbank.org συγκρίνοντας μας με διάφορες άλλες χώρες και νευριάζω χειρότερα απ'οταν φλαντζαριζε ο Άγγλος. (Out queer from the hut)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2