-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μάστορα, δηλαδή με την τελευταία δήλωση σου "είναι ξεκάθαρο " με εντάσεις στους οικωλομολογους που ανέφερες πιο πριν;;;;
Δεν ευχομαι ουτε φαντάζομαι, αναφέρω απλα τις δηλώσεις σου πως δεν σπουδασες μετά το Λυκειο. Αν σπουδασες και έλεγες ψέματα τότε οκ πασο, σε ποιον τομέα λοιπον σπουδασες, ευρύτερα δεν χρειάζεται να πεις ακριβώς το όνομα της σχολής.
Είναι ιδιωτική σχολή; ΙΕΚ;Όπως είπε και ο γάτος (με άλλη διατύπωση) υπάρχει κάτι οξύμωρο στο να ζητάς στοιχεία για οποιονδήποτε, εσύ προσωπικά. Δεν ξέρουμε για σένα ούτε καν το μικρό σου όνομα. Και βεβαίως πιθανολογούμε μια ηλικία που πλησιάζει στα 40, κάποιες σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (άνευ οποιασδήποτε ιδέας για την κατεύθυνση και το επίπεδο), σε μια πόλη εκτός Αθηνών (μάλλον), άγνωστο επάγγελμα και οικογενειακή κατάσταση μάλλον με γυναίκα (σύζυγος ή γκόμενα) άνευ παιδιών.
Ρε μπαγάσα, ανοιχτό βιβλίο είσαι!
Επειδή όμως τίποτα από όλα αυτά δεν έχεις πει και ξεκάθαρα, θα μπορούσες κάλιστα και να είσαι εβδομηντάρης συνταξιούχος ταξιτζής ή 50χρονη νοικοκυρά, με πολύ χρόνο στη διάθεση σου.
-
Εχω πει ρε συ
-
Ώπα, χτίζουμε προφίλ: Mid thirties, σπουδές οικονομικών, άγαμος.
Πες και το όνομα σου. Η αλήθεια θα σε απελευθερώσει!
-
Δεν έχω κάνει τέτοια δήλωση όπως είπα και πρίν. Είναι απορίας άξιο που επιμένεις και στο τέλος να ψεύδεσαι εσύ ο ίδιος.. που θές να καταλήξεις ?
Η σχολή που φοίτησα δεν έχει σημασία. Σημασία έχουν αυτά που έμαθα. Θα στα πώ μήπως σε βοηθήσουν... βασικά να μη ζηλεύεις και να μη σου φτάινε οι άλλοι και ο ανάδρομος Ερμής για αυτά που σου συμβαίνουν. Όποιος και να κυβερνά εσύ πάνω κάτω τα ίδια θα παίρνεις. Εκτός αν είσαι από αυτούς που ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη φιλώντας κατουρημένες ποδιές(μπλιάχ) για κανα ξεροκόματο. Όταν σταματήσεις να ασχολείσαι με το τι κάνουν οι άλλοι και γίνεις κύριος του εαυτού σου λοιπόν δεν υπάρχει ταβάνι στο τι μπορείς να καταφέρεις. Επίσης όσο πιο πολλά μαθαίνεις αντιλαμβάνεσαι ότι γνωρίζεις ελάχιστα. Οι κολλημένοι που σκούζουν ότι κατέχουν τη γνώση να τους αποφεύγεις στη ζωή σου, ξεκάθαρα άσχετοι-τοξικοί και δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα. Το καλάθι τη οικοκυράς το ξέρω αλλά δεν έχω κάνει διατριβή, ασχολούμαι περισσότερο με το δικό μου το καλάθι.
Μιας και έχεις διάθεση να μάθεις, το επιχειρίν πρό του 2000 ήταν πολύ πιο εύκολο κυρίως λόγο του χαμηλότερου και υγιέστερου ανταγωνισμού. Επίσης ο τραπεζικός δανεισμός ήταν βατός, οι επιταγές δίνανε και παίρνανε και φαινόμενα όπως τα επιτόκια των repos βοηθούσαν τους επαγγελματίες. Δεν ήταν ασυνήθιστο να ξεκίναγες και να έκανες απόσβεση αρχικού κεφαλαίου στα πρώτα ένα δύο έτη της δραστηριότητάς σου αν ήσουν νοικοκύρης και δε τα έτρωγες στην παραλιακή της εποχής.
Τέλος δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή σου στον προσωπικό και οικονομικό μου βίο και μάλιστα σε θέμα παντελώς άσχετο.. θα έχεις τους λόγους σου φαντάζομαι..
-
Καλά περνάτε σήμερα...κους -κουσάκι , κους-κουσάκι?
-
Πες τα βρε γιε μου. Ολη μερα αγωνιζομαι για την δουλεια μου και δεν ειχα χρονο οσο οι αγωνιστες, διανοουμενοι που τα πληκτρολογια τους πηραν φωτιά.
-
Χάρη, Είπαμε πολυ κάτω από 40.
-
Ιστοριες καθημερινης τρελας απο λογιστη...
Εταιρεια δικαιουται επιστροφη ΦΠΑ 700 χιλιαρικα. Αιτηση στην Φ. Α. Ε και μετα απο 2 μηνες χαρτι απο υπαλληλο ΔΟΥ για ελεγχο εγγραφων στην εδρα. Τηλεφωνικη συνεννοηση και ΦΥΣΙΚΑ ο υπαλληλος ζηταει ραντεβου στον γραφειο του λογιστη...ετσι γινεται συνηθως...
Μετα απο 5 λεΦτα, ολα μπηκαν στον δρομο τους. Φυσικα η εταιρεια ηταν καθολα νομιμη αλλα αντι να διεκπεραιωθει το ζητημα σε 20 ημερες θα εκανε 5 μηνες.
Οσο υπαρχει προσωπικη επαφη πολιτη κ Δ.Υ, αυτα θα συμβαινουν. -
Εγω θα πω ότι από όλους σχεδόν έχω διαβάσει κάτι ενδιαφέρον έστω και αν δεν συμφωνώ.
Το χάνετε ομως πολλοί με προσωπικές επιθέσεις , υβρεις (εστω και light) και κοροιδίες.
Ξεχνάτε ότι απλά συζητάτε και ότι ακομα και αν η άποψη του αλλου είναι εκ διαμετρου αντιθετη, (πραγμα που είναι φυσιολογικό) θα έπρεπε να την σέβεστε περισσότερο εξαλλου το καλο της χώρας που ζείτε θέλετε όλοι απλά εχετε διαφορετική άποψη πως θα φτάσουμε σε αυτό.
Μαρέσει να διαβάζω κάποιες φορές γιατι γράφετε και πράγματα που δεν γνωρίζω ή που δεν έχω σκεφτεί ή που ακόμα βλέπω μια οπτική που δεν γνωριζα ότι υπάρχει. Αλλά κυρίως αναλώνεστε σε κοκορομαχίες και αυτό κύριοι είναι και λάθος και ασχημο για τους υπόλοιπους που διαβάζουμε. Το μόνο καλό είναι ότι βαζετε και χιούμορ μερικές φορες.
-
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ιστοριες καθημερινης τρελας απο λογιστη...
Εταιρεια δικαιουται επιστροφη ΦΠΑ 700 χιλιαρικα. Αιτηση στην Φ. Α. Ε και μετα απο 2 μηνες χαρτι απο υπαλληλο ΔΟΥ για ελεγχο εγγραφων στην εδρα. Τηλεφωνικη συνεννοηση και ΦΥΣΙΚΑ ο υπαλληλος ζηταει ραντεβου στον γραφειο του λογιστη...ετσι γινεται συνηθως...
Μετα απο 5 λεΦτα, ολα μπηκαν στον δρομο τους. Φυσικα η εταιρεια ηταν καθολα νομιμη αλλα αντι να διεκπεραιωθει το ζητημα σε 20 ημερες θα εκανε 5 μηνες.
Οσο υπαρχει προσωπικη επαφη πολιτη κ Δ.Υ, αυτα θα συμβαινουν.Ο λογιστής φαντάζομαι καλαματιανός. Να ξέρει από καλό λάδι...
-
Ειπαμε, 5 λεΦτα χρειαστηκαν.
Δλδ ο υπαλληλος 50 υποθεσεις το χρονο να εχει, παιρνει διαμερισμα με 3 Υ. Δ στο Παγκρατι.
Κατσε Γατε και δουλευε... -
Προσωπικά δεδομένα τελος
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οπότε ταξιδευτή η λύση του να μην απαντάνε στα τηλέφωνα δεν θα ήταν να γίνουν παρεμβάσεις στο να απαντάνε τα τηλέφωνα;
Να υπερψηφισουμε αυτόν που θα τους κόψει τον κ@λο αν δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους;Δηλαδή αν τρυπήσει μια σωλήνα σε μια από τις οικοδομες που χτίζεις και περάσει υγρασία στην επιφάνεια ενός τοίχου ,για να κάνω τις δικές σας απλές αναγωγές όπως τα μαγαζάκια της γειτονιάς χωρίς να εξετάζω τίποτα άλλο, γκρεμίζεις τον τοίχο που βρίσκεται η σωλήνα, όλους τους υπόλοιπους τοίχους του σπιτιού, πετάς το σαλόνι, σπας το δάπεδο των δωματίων, τις ντουλάπες, σκιζεις τις τέντες γιατί......όντως τρύπησε ενας σωλήνας και επειδή αυτός που πέρασε τους σωλήνες δεν τον γουστάρεις;
Ή διορθώνεις την σωλήνα σπάζοντας εκείνο μόνο το κομμάτι του τοίχου;
Εσύ θα μου πεις για δύο τρεις σωλήνες.....τις αλλάζεις σπάζοντας τον κάθε τοίχο ή πουλάς όλο το σπίτι και πας σε ενοίκιο επειδή κάποιες σωλήνες τρύπησαν;
Ποιο από τα δύο σενάρια φαίνεται λογικό;
Lap, το σενάριο επισκευή σωλήνα το περιμένω 30 χρόνια τώρα. Νιος ήμουν και γέρασα. Πέρασαν σοσιαλιστες, νεοφιλελεύθεροι, λαϊκοί δεξιοί, αριστεροί... Νισαφι. Δεν φτιαχνει αυτό το δοβλετι. Εσύ μπορείς ακόμη να ελπίζεις.
Και δεν μιλάω για την ΔΕΗ αλλά για πολλά άλλα. Αληθεια υπάρχει κάτι που έχει φύγει από το κράτος και δουλεύει χειρότερα;Γιατί δεν ιδιωτικοποιουν την Πολεοδομία
πρώτα και ξεκινούν απ την παραγωγή και διανομή ενέργειας;Ιδιωτικοποιήθηκε η απονομή συντάξεων αλλά πάλι φταίει ο Κωθτηθ, δεν μας αρέσει, αν δεν βγάλει την σύνταξη ο ΔΥ μετά από παρέλευση 4ετιας δεν λέει.
-
@lap Δεν είναι θέμα προσβολής. Η οικονομική ανάλυση σε ένα τόσο περίπλοκο ζήτημα όπως η ΔΕΗ είναι ανέφικτη και δεν συμφωνώ ότι θα μπορούσε να εξυγιανθεί-αγιοποιηθεί με αλλαγή οικονομικού μοντέλου. Αυτό που μπορούμε να αξιολογήσουμε ως αποτέλεσμα είναι το πρίν και να κρίνουμε κάποια στιγμή το μετά. Καλές είναι οι θεωρίες και το πως θα έπρεπε να λειτουργήσει μια δημόσια υπηρεσία χωρίς να ιδιωτικοποιηθεί, αλλά η εμπειρία μας έχει διδάξει ότι στην πράξη θα πάνε όλα όπως και πρίν. Δλδ κατά διαόλου, αφού είναι αυτοί που είναι...
Δεν είχα σκοπό να μειώσω τον λόγο σου αλλά ήμουν καυστικός γιατί είδα μια απόπειρα αγιοποίησης της σαπίλας των ΔΕΚΟ όχι απαραίτητα από εσένα. Τριτοβάθμιες σπουδές έχω αλλά είναι πολλά χρόνια πρίν και τόσο ανεφάρμοστες στην πραγματική εργασιακή μου ζωή που δεν έχουν αξία όυτε να τις αναφέρω.
Συμπόνοια έχω για αυτούς που την έχουν πραγματικά ανάγκη και δεν βρίσκονται εδώ να διαβάζουν, ούτε να γράφουν. Δε προλαβαίνουν,δουλεύουν. Είναι κάτι τύποι συμβασιούχοι λέγονται που κάνουν τη δουλειά στα αποδεπάνω αλλά πληρώνονται ψίχουλα, κάτι μητέρες στα καφέ που δουλεύουν σπαστό για τον ελάχιστο μισθό και γενικά ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που εργάζονται σκληρά για λίγα χωρίς να παρακαλάνε να τους βολέψουν κάπου. Βλέπεις αυτό είναι το κόστος της αξιοπρέπειας.. να ανέχεσαι και να κλείνεις τα μάτια στην αδικία.
Δεν θυμάμαι να έχω κάνει κακεντρεχή σχόλια για οποιονδήποτε ζορίζεται στη ζωή όπως λές, το αντίθετο θα έλεγα. Εκτός και αν είναι κάποιος που δε προσπαθεί και έχει απαιτήσεις..
Τέλος πάντων μη το παίρνεις προσωπικά γιατί δεν είναι.
Τώρα είδα ότι έκανες edit και όσα έγραψες πρίν...
Δίκιο έχει και cirus
-
Προσωπικά δεδομένα τελος
Φτου ρε γμτ! Και δεν προλάβαμε να μάθουμε όνομα...
-
Wow Σαν να διαβάζω άλλον άνθρωπο. Καμία σχέση με την περσόνα που έχεις φτι;αξει με τα ποσταρισματα σου.
Αυτός ο τρόπος γραφής δείχνει πολύ υψηλό επίπεδο, ο άλλος μοιάζει με εφηβικά ξεσπάσματα. Οπότε καταλήγω ότι μπορείς να έχεις τέτοιο υψηλο επίπεδο απλά για κάποιον λόγο δικό σου δεν θες να το έχεις στις συζητήσεις μας.Διαφωνω στο ότι δεν χρειάζεται να αναφέρονται οι σπουδές, οποίες και αν είναι. Το ότι καθήσεις και έχασες 4-5-6 έτη από την ζωή σου αναλύοντας και σπουδάζοντας κάτι σημαίνει πολλά για την ανάπτυξη της προσωπικότητας ενός ατόμου! Ότι και αν σπούδασε, και ιχθυοκαλλιέργειες και οτιδήποτε άλλο. Είμαι υπέρ των γνώσεων οποίες και αν είναι, όπως και αν τις σπουδάζει κάνεις. Είτε ιδιωτικά, είτε δημόσια. Για αυτό έχω και αυτήν την άποψη για την ανώτατη δωρεάν παιδεία που προσφέρεται σε όλους ανεξαιρέτως.
Όπως είδες αναφέρω το γεγονός πως δεν έχει ενημερωθεί κάνεις από εμάς για το σκεπτικό και τα οφέλη ή ζημίες πριν το ξεπούλημα. Την άποψη μου για τις στρατηγικές ΔΕΚΟ την έχω αναφέρει και δικαιολογήσει. Είναι η άποψη μου όχι μόνο λόγω πολιτικών απόψεων αλλά λόγω και άλλων εμπειριών. Για παράδειγμα θυμάμαι τα case study στην μακροοικονομία που κάναμε στο μεταπτυχιακό με την υπόθεση ιδιωτικών ΔΕΚΟ ενέργειας σε άλλες χώρες. Μάλιστα οι καθηγητές ήταν δεξιόστροφοι και αναλύαμε με κάποια στοιχεία που μας έδιναν κάποια φαινόμενα ντόμινο στην οικονομία και !ας ζητούσαν να αναλύσουμε και με γραπτό και με μαθηματικά την κατάσταση. Καλά πάτωσε το τμήμα αλλά τουλάχιστον προσπαθήσαμε. Έχουν περάσει χρόνια από τότε, το ξέχασα τελείως και τώρα το ξαναείδα με την ΔΕΗ. Οπότε αμέσως εξέφρασα κάποιες βασικές φοβίες μου που αναλύαμε τότε στο μάθημα. Φυσικά δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτα άλλο γιατί όπως είπα δεν έχουμε κανένα στοιχείο. Όπως βλέπεις δεν τα βγάζω από το μυαλό μου, κάτι μου χτυπάει τις χορδές της μνήμης μου.
Εξαιρετική η αναφορά σου στους ανθρώπους της ζωής. Όλοι μας έχουμε κενό από τις εργασίες μας και γράφουμε από κινητό. Προσωπικά γράφω πολλές φορές στα μποτιλιαρίσματα.
Εάν έγραφες έτσι και σεβοσουν τον συνομιλητή δεν θα σου έκανα μπλοκ διότι θα ήθελα να μάθω απο τις απόψεις σου, παρά να διαβάζω όπως είπα εφηβικά ξεσπάσματα και ειρωνίες.
Τεσπα αυτά. Δεν γίνεται να κάνω και ξεμπλοκ είναι δύσκολο...δεν Μ αφήνει....χαχαχα -
Δωρεά 10 εκ. ευρώ προς την Ελλάδα κατατέθηκε σε ιδιωτικό λογαριασμό
Όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο σκάνδαλο, καθώς επιστολή τού επί τιμή πρέσβη Ν. Βαμβουνάκη αποκαλύπτει ότι 10.000.000 δολάρια που δόθηκαν από τη Σαουδική Αραβία στην Ελλάδα για την καταπολέμηση του κορονοϊού δεν κατατέθηκαν σε λογαριασμό του Δημοσίου αλλά στην εταιρεία Price Waterhouse and Coopers. Ακόμα, να τονιστεί πως καμιά αναφορά για τη δωρεά δεν υπάρχει στη «Διαύγεια» ούτε από τα υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας.
https://thepressproject.gr/dorea-10-ek-evro-pros-tin-ellada-katatethike-se-idiotiko-logariasmo/
-
Όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο σκάνδαλο, καθώς επιστολή τού επί τιμή πρέσβη Ν. Βαμβουνάκη αποκαλύπτει ότι 10.000.000 δολάρια που δόθηκαν από τη Σαουδική Αραβία στην Ελλάδα για την καταπολέμηση του κορονοϊού δεν κατατέθηκαν σε λογαριασμό του Δημοσίου αλλά στην εταιρεία Price Waterhouse and Coopers. Ακόμα, να τονιστεί πως καμιά αναφορά για τη δωρεά δεν υπάρχει στη «Διαύγεια» ούτε από τα υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας.
https://thepressproject.gr/dorea-10-ek-evro-pros-tin-ellada-katatethike-se-idiotiko-logariasmo/
Μας τα εδωσαν γιατι μας αγαπάνε, μην πάει ο νους σου στο κακό αμέσως. Είναι φίλοι μας
Δηλαδή εσενα αν φίλος σου περνούσε δύσκολα δεν θα του έδινες 1 εκατομυριάκι αν είχες πολλά?
-
@lap Προφανώς δε με έχεις κάνει "πλόκ" αλλιώς δε θα μπορούσες να διαβάσεις όσα γράφω. Μήπως με μπερδεύεις με άλλον ? Στο λέω γιατί και σε άλλα που ανέφερες πρίν έπεσες έξω. Η γραφή μου είναι πάντα η ίδια προσαρμοσμένη ανάλογα με ποιόν έχω να κάνω και σε τι τόνο γράφει. Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει.. Τέλος πάντων
Την κοινωνική αδικία που συναντώ καθημερινά τη θεωρώ τόσο αυτονόητη και συνηθισμένη(δυστυχώς) πχιά που σπάνια κάνω αναφορές. Όποιος δε τη βλέπει και επιμένει να ασχολείται μόνο με τον κομματικό μικρόκοσμο του εις βάρος των παραπάνω ανθρώπων είναι δεδομένο ότι θα δεχτεί ανάλογη "κριτική"
-
παντως οταν παιρνω δουλεια στο κινγκντομ, αυτοι ερχονται και μου κανουν ντιου ντιλιτζενς. ειτε ιδιωτικα, ειτε σε κρατικο φορεα. αν δεν κανω λαθος τους εχουν κατι σαν μονιμους συμβουλους και προφανως περνανε ολα μεσα απο το καναλι τους.
δεν θα τα αρπαξει καποιος εκει, φαινεται η διαδρομη του χρηματος. ειναι αφελεια να πιστευει καποιος οτι ετσι γινονται οι λαμογιες.
οταν αρπαχτουν, που αυτο θα γινει κυριοι-κυριοι αστοι, θα ειναι εντελως νομοτυπο το χουφτωμα. και η πορσε μετα με κανονικες πινακιδες και μικτη ασφαλεια.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2