-
δηλαδη καιει τινος ειναι η διαχειρηση?
ουτως ή αλλως οι δεκο υπηρξαν, και οσο υπαρχει ισχυρη μειοψηφια* του κρατους ειναι, κεντρα διαφθορας. οκ και οι δεκοτζηδες μπηκαν στο παιχνιδι και μασησαν τα κατι λιγα που τους πεταξαν.
τις αποφασεις ομως για τις προμηθειες τι παιρνει ή συνεισφερει σε αυτες η κεντρικη κυβερνηση. με το αζημιωτο. και παντα προς οφελος του κεφαλαιου και των μονοπωλιων. μια πληρης ιδιωτικοποιηση απλα θα αλλαζε το παιχνιδι προς ενα συγκεκριμενο διεφθαρμενο μεσαζοντα εκμεταλλευτη και τιποτε αλλο. ο πολιτης παντως θα παραμεινει αμετοχος των εξελιξεων και ο βασικος χρηματοδοτης απο το ελαχιστο εισοδημα του. η γνωστη ροη για την δημιουργια των υπερκερδων των μεσολαβητων εργολαβων καπιταλιστικων μονοπωλιων που καταδυναστευουν την λαικη οικογενεια.
και εσεις τσακωνεστε ποιος θα φαει το χρημα. το μονο σιγουρο ειναι όχι εσείς δεν θα το φατε, εσεις θα πληρωσετε- η ισχυρη μειοψηφια δεν ειναι σχημα λογου, ο κατεχων ανω του 33.3% αποτελει ισχυρη μειοψηφια δηλαδη μπορει να σταματησει αυξησεις μετοχικου κεφαλαιου και να αναβαλει γενικες συνελευσεις.
-
Δεν καταλαβαίνω που ακριβώς είναι το πρόβλημα;
Ο Τσίπρας δεν πέρασε το 17% της ΔΕΗ στον ΤΑΙΠΕΔ και στο υπερταμείο με το 4ο μνημόνιο (τότε μετά τον μεγάλο πανικό που βούλιαξε η χώρα) προς πώληση; Τον Πιτσιόρλα τον θυμάται κανείς;
Αυτά ήταν ήδη συμφωνημένα. Το Δημόσιο έχει ένα 34% και ο ΤΑΙΠΕΔ ένα 17%. Θα πουληθεί το 17% + 1% του Δημοσίου ώστε να υπάρχει η ισχυρή μειοψηφία. Δηλαδή μπαρμπούτσαλα αφού ήδη το κράτος έχει μόλις το 34%.
Ας μην ψήφιζαν Ριζοσπαστική Αριστερά το 2015 οι σανοφάγοι. Απλά τα πράγματα.
2015-2019 μία περίοδος γεμάτη παγίδες για την χώρα.
-
Και οι παλιες συντάξεις ήταν να μειωθούν ξανα στο τέλος του '18 αλλά δεν συνέβη. Ήταν (ξανά) η πρώτη φορά που μνημονιακο μετρο ψηφισμένο δεν υλοποιήθηκε. Ομοίως η συγκεκριμένη αποκρατικοποιηση είχε όλο το χρόνο να τελεστεί αν χρειαζόταν. Δε χρειάστηκε.
Όλα πήγαιναν τόσο καλά, το διάστημα '15-'19 χάλασαν όλα...
-
@lap .. Βαριέμαι.. α και ξαναδιάβασε τι γράφω σωστά ώστε να σου λυθούν όλες οι απορίες. Σίγουρα δε σε θεωρώ οικονομολόγο...
Έτσι και αλλιώς σωστή οικονομολογική ανάλυση δεν μπορεί να γίνει χωρίς τα δεδομένα και τις γνώσεις. Εδώ μιλάμε για την ταμπακιέρα.
@piliourits #mono_koulis https://edromos.gr/μερικά-από-τα-συνθήματα-της-πλατείας/?amp
Τώρα για όσους προτιμούν το παλιό σύστημα(deep dimosio) πρίν την ιδιωτικοποίηση να θυμήσουμε ότι είναι αποδεδειγμένα αποτυχημένο, ανοιχτή οικονομική πληγή, αναξιοκρατικό και προκλητικό για τους υπόλοιπους πολίτες. Χορτάσαμε δικαιολογίες (για όλα)
Σίγουρα και μετά την ιδιωτικοποίηση δε θα είναι όλα ρόδινα, άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε και η διαπλοκή είναι στο αίμα πολλών δημόσιων αλητουργών που θα κοιτάξουν πώς να φάνε και με τα νέα δεδομένα, αλλά είναι ένα βήμα στην σωστή κατεύθυνση. Θα δούμε πως θα πάει αν και μερικοί επιθυμούν διακαώς να αποτύχει..
-
Οχι, ασε τι δεν με θεωρεις, σε ρωτώ το αν με θεωρείς οικωλομονολογο;
Έχεις το θάρρος των απόψεων σου σωστά;
Τρία ποστ σπαταλάμε να μάθουμε αν με θεωρείς οικωλομονολογο και αν με ταυτίζεις με τις δηλώσεις σου -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
σε ρωτώ το αν με θεωρείς οικωλομονολογο;
Τι είναι ο οικωλομονολογος ?
-
Σωστά, τέταρτο ποστ λοιπόν
Με ταυτίζεις με την δήλωση που εκανες.... Θεωρείς ότι πρέπει να ταυτιστώ; -
Με ταυτίζεις με την δήλωση που εκανες.... Θεωρείς ότι πρέπει να ταυτιστώ;Αυτό το έχω αφήσει από την πρώτη φορά που ερώτηξες στην διακριτική σου ευχέρια . Επίσης έγραψα οικωλομολόγους.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και οι παλιες συντάξεις ήταν να μειωθούν ξανα στο τέλος του '18 αλλά δεν συνέβη. Ήταν (ξανά) η πρώτη φορά που μνημονιακο μετρο ψηφισμένο δεν υλοποιήθηκε. Ομοίως η συγκεκριμένη αποκρατικοποιηση είχε όλο το χρόνο να τελεστεί αν χρειαζόταν. Δε χρειάστηκε.
Όλα πήγαιναν τόσο καλά, το διάστημα '15-'19 χάλασαν όλα...
Εγώ δεν αντιλέγω σε αυτά που γράφεις.
Ωστόσο όταν η ίδια η αριστερά (καλώς ή κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι η αριστερά στη χώρα) προετοίμασε το έδαφος για (υποχρεωτικές) αποκρατικοποιήσεις τότε δεν καταλαβαίνω γιατί να μην τις κάνει η ΝΔ;
Και πριν το 2015 τα πράγματα ήταν μαύρο χάλι. Το 2015-2019 όμως θα έπρεπε να ήταν μία διαφορετική περίοδος. Άλλωστε για αυτό έριξαν τον Σαμαρά. Για να έρθουν οι καλύτεροι (της αριστεράς και των ακροδεξιών) που θα άλλαζαν τα πράγματα.
Τα άλλαξαν; Εγώ θεωρώ πως όχι. Ήθελαν να τα αλλάξουν; Δεν ξέρω. Δεν κατάλαβα. Ξέρω όμως ότι υπήρξε μία περίοδος μεγάλης ανακατωσούρας στη χώρα σε πολλούς τομείς και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν θα έχουν αντίκτυπο για πολλά χρόνια στη χώρα.Τώρα για ποιο λόγο η ΝΔ που θεωρητικά είναι φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα θα έπρεπε να πράττει σαν αριστερό κίνημα/κόμμα, αυτό δεν το καταλαβαίνω.
Εγώ αυτά τα περιμένω από τα αριστερά κόμματα/κινήματα. Όχι στα λόγια. Αλλά στις πράξεις.
-
Με ταυτίζεις με την δήλωση που εκανες.... Θεωρείς ότι πρέπει να ταυτιστώ;Βρίζει περιφραστικα εσένα, (με λογοπαίγνια απ το χωριό που βγάζει τους έξυπνους και μάγκες) για να τ' ακούμε εμείς.
Πας μη Νεοδημοκράτης, γάιδαρος της παροιμίας, οπότε βαράει το σαμάρι.
Μη το παίρνεις προσωπικά Λαπ, κάποιες βρισιές είναι έπαινοι, ανάλογα από που προέρχονται.
Μια χαρά τα γράφεις, αλλά εμποδίζουν οι Ιδεολογικες αγκυλώσεις το να πάρεις σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση...
Το πολύ πολύ να γραφτεί κάποιο τσιτάτο. -
Όπως τα λες στην διακριτική μου ευχέρεια να θεωρήσω αν ανήκω στην κατηγορία που είπες.
Εγώ εσένα ρωτάω αν ΕΣΥ θεωρεις πως εγώ ανήκω. Δεν έχει δείξει σημάδια να φοβάσαι να απαντας σε απλές ερωτήσεις.Επίσης με δηλωσεις σου έχεις αναφέρει ότι δεν περασες καθόλου από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ουτε ΤΕΙ ουτε ΑΕΙ. Πόσο μάλλον να έχεις κάνει μεταπτυχιακά και διδακτορικά.
Απορια ειλικρινή λοιπον μιας και με δηλώσεις σου είσαι πλεον στα mid 40sΠου εργαζοσουν με προσοντα λυκειου, πες κλάδο δεν θέλω προσωπικες λεπτομερειες, και δευτερον σου εφτανε ο βασικός που αντιστοιχεί σε τέτοιες σπουδες. Πόσα εβγαζες; Πως επιβιωνες; Πως πλήρωνες τους λογαρισμους ενοικίου ρευματος και παγιων;
-
-
Όπως τα λες στην διακριτική μου ευχέρεια να θεωρήσω αν ανήκω στην κατηγορία που είπες.
Εγώ εσένα ρωτάω αν ΕΣΥ θεωρεις πως εγώ ανήκω. Δεν έχει δείξει σημάδια να φοβάσαι να απαντας σε απλές ερωτήσεις.Επίσης με δηλωσεις σου έχεις αναφέρει ότι δεν περασες καθόλου από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ουτε ΤΕΙ ουτε ΑΕΙ. Πόσο μάλλον να έχεις κάνει μεταπτυχιακά και διδακτορικά.
Απορια ειλικρινή λοιπον μιας και με δηλώσεις σου είσαι πλεον στα mid 40sΠου εργαζοσουν με προσοντα λυκειου, πες κλάδο δεν θέλω προσωπικες λεπτομερειες, και δευτερον σου εφτανε ο βασικός που αντιστοιχεί σε τέτοιες σπουδες. Πόσα εβγαζες; Πως επιβιωνες; Πως πλήρωνες τους λογαρισμους ενοικίου ρευματος και παγιων;
ωπ...
λαπη εσυ?
ρωτας λεπτομερειες τετοιες?
ουτε καν το μικρο σου δεν ξερουμε....
επισης εχει γραψει το μαστορι παλαια εις απαντησην του γατου καθως ανεφερε καπου στοιχεια γνωστη παρελθουσας δραστηριοτητος αιλουροειδους, οτι επιχειρουσε απο ηλικια μικρη στον αυτο χωρο.
οποτε θα επιμεινω: ουτε καν το μικρο σου δεν ξευρουμε....ΑρΕς
οπως λεγει και ο πιλιος, ιστοριες....
ταμπακιερα κανεις? ε? σας πειραζει η δεη που εδωρησθει σε φαντ και οχι η δεη που χαριζε γιουρα στη σημενς? -
Μα δεν ρώτησα προσωπικες λεπτομερειες ουτε το όνομα του ουτε τιποτα. Δεν μου πεφτει και λόγος να μαθαίνω προσωπικα δεδομένα. Δεν θέλω να μαθαίνω τα προσωπικα του καθενός. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Πάντα έτσι ήταν.
Ρώτησα αυτά ακριβώς που ξέρετε για εμενα και χρησιμοποιείτε για προσωπικη προσβολή.
Εχω αναφέρει πολλα προσωπικα δεδομένα ακριβώς από σεβασμό προς εσας. Οχι φυσικά στοιχεία ταυτότητας αλλά χοντρικα έχετε καταλάβει τι άνθρωπος είμαι.Δεν με ενδιαφέρει το όνομα επιχείρησης ουτε τιποτα.
Με ενδιαφέρει να μάθω πως ένας άνθρωπος με απολυτήριο λυκειου όπως δηλώνει επιβίωνε στην Ελλάδα και πως βλέπει την κατάσταση με τα παγια έξοδα ενός νοικοκυριού όπως το ρευμα και το ενοίκιο. Αφήνω απ εξω το ρευμα της παραγωγης. Λες επιχειρούσε, πως κατάφερε όντας παιδι να ανοίξει επιχείρηση, με τιν κεφάλαια με δανεισμό;;;; και πως κατάφερε να τον εμπιστευτουν πελατες; φαντάζομαι ξέρεις ποσο δυσκολο ειναι να γυρίσει πελατης και να σε εμπιστευτει προσφεροντας κάτι. Εσυ μάλλον το ξέρεις καλυτερα απο ολους.
Είναι αξιέπαινος για αυτο, δεν το λέω με ειρωνία.@γατε, ουτε τα δικά σου θυμάμαι που τα αναφέρεις συχνά και όταν το κάνεις τα προσπερνω γιατί δεν μ αρεσει, και σου εχω πει δημόσια να είσαι πιο χαλαρός με τα προσωπικα σου. Οκ τα πικαντικα μας αρέσουν αλλά γενικά πολλα λες.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βρίζει περιφραστικα εσένα, (με λογοπαίγνια απ το χωριό που βγάζει τους έξυπνους και μάγκες) για να τ' ακούμε εμείς.
Πας μη Νεοδημοκράτης, γάιδαρος της παροιμίας, οπότε βαράει το σαμάρι.
Μη το παίρνεις προσωπικά Λαπ, κάποιες βρισιές είναι έπαινοι, ανάλογα από που προέρχονται.
Μια χαρά τα γράφεις, αλλά εμποδίζουν οι Ιδεολογικες αγκυλώσεις το να πάρεις σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση...
Το πολύ πολύ να γραφτεί κάποιο τσιτάτο.,Πρόσεχε λίγο τι λές για να μη γίνεσαι γελοίος. Σε περίπτωση που δε το έχεις καταλάβει σε αυτά που μου προσάπτεις περί έμμεσων προσβολών, ιδεολογικών κολλημάτων και τσιτάτων κάνεις πρωταθλητισμό εδώ στο forum. Οπότε αν δε θές να σου απαντάνε στο ίδιο ύφος, πάρτο αλλιώς.
@lap δεν έχω κάνει αναφορές στην Ακαδημαική μου μόρφωση και απέχει αρκετά από αυτό που έχεις συμπεράνει-φαντάζεσαι-εύχεσαι. Συνεπώς τα λοιπά περί επιβίωσης, λογαριασμών και βασικού μισθού που αναφέρεσαι είναι του επιπέδου των οικονομικών "αναλύσεων" που κάνεις κατα καιρούς... Το τι θεωρώ λοιπόν είναι ξεκάθαρο
Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά είναι προφανές για όσους(θέλω) να με ξέρουν ότι δεν έχω παράπονο, όλα καλά πάνε, first world problems με απασχολούν δόξα τον Καπιταλισμό..
Lap πώς σε λένε?
-
ΔΕΗ , μαγαζί γωνία , μονοπώλιο , ιλιγγιώδη μεγέθη εσόδων , υπερτεράστια αποθεματικά , με πλάτη τους συνδικαλιστές που βολεύονται και βολεύουν τους εργαζόμενους με την σειρά τους σε αυξήσεις και μπόνους και κορυφαίες υπηρεσίες περίθαλψης, βάζουν χέρι σε αυτά όλες οι κυβερνήσεις ασφαλιστικά ταμεία , πρώτο άνοιγμα αγορά και αιμορραγία πελατών - 2 γνωστά τυπακια της αγοράς γίνονται πλουσιότερα κατά μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και πάνε και έρχονται μέχρι προχθές μεταξυ Μυκόνου και Κορυδαλλού ανάλογα το πώς φυσάει ο άνεμος της δικαιοσύνης , - η μπίζνα όμως δεν σταματά είμαστε σε συγκεκριμένη πορεία , έρχεται η κρίση ανεβαίνουν τα χρέη των πελατών , της ρίχνει και τον ΕΤΗΔΕΕ ο Μπένι στους λογαριασμούς , η δυσφήμιση συνεχίζεται , χρεοκωπουμε να πουλήσουμε!!! την κάνουμε κομμάτια , και παραδίδουμε αυτά που θέλουμε έτοιμα για φιλεταρισμα, η αγορά της ενέργειας - δηλαδή της ενοικίασης του δικτύου της ΔΕΗ - παίρνει φωτιά , όλα τέλεια , αλλά μας έμεινε το κουφάρι το οποίο έχει πολύ ψαχνό ακόμη , πάει και το κουφάρι πλέον .
Από όλα τα παραπάνω όμως δεν με ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο από τους σανοφαγους που ακόμη και τώρα μιλάνε για ...εξυγίανση .
Δηλαδή μπορώ να συγχωρέσω και να κατανοήσω, και ναι ζηλεύω πλήρως τους μάγκες που έκαναν τις δουλειές τους μια χαρά ως τώρα και κλείνουν με τον Κούλη στο τιμόνι το deal και τις business τους επίσημα και ανοιχτά , αλλά όχι τους ηλίθιους που δεν βλέπουν την συνολική εικόνα και συνεχίζουν να χειροκροτούν. -
Σήμενς, Σήμενς...
κάτι μου λέει αλλά δεν θυμάμαι τι ακριβώς.Εγώ για τον Λαπ δεν καίγομαι, αλλά για μιλφ θέλω να μάθω κι άλλα, θα είμαι τάφος. Όχι και σαν των μαρτύρων του Noor1, αλλά πάντως κατά το ανθρωπινως δυνατόν εχέμυθος.
-
Θοδωρή το να ξέρουμε τι δουλειά κάνει ο καθένας δεν είναι κακο. Ούτε μπάτσοι είμαστε, ούτε έφοροι. Η δουλειά δείχνει από πού προκύπτει η ταξική συνείδηση του καθενός μας.
-
Η δουλειά είναι για τα ρολόγια και τα κορόιδα.
-
Μάστορα, δηλαδή με την τελευταία δήλωση σου "είναι ξεκάθαρο " με εντάσεις στους οικωλομολογους που ανέφερες πιο πριν;;;;
Δεν ευχομαι ουτε φαντάζομαι, αναφέρω απλα τις δηλώσεις σου πως δεν σπουδασες μετά το Λυκειο. Αν σπουδασες και έλεγες ψέματα τότε οκ πασο, σε ποιον τομέα λοιπον σπουδασες, ευρύτερα δεν χρειάζεται να πεις ακριβώς το όνομα της σχολής.
Είναι ιδιωτική σχολή; ΙΕΚ;
Οι εμπειρικές ανάλυσης μου στηρίζονται στον σχολιασμό του καλαθιού της νοικοκυράς. Σου είναι γνώριμος αυτός ο όρος;Μπορουσες να τα βγάλεις πέρα ως νέος επιχειρηματίας με τα παγια έξοδα διαβίωσης της επιχειρησης και τα δικά σου; ο δανεισμός αρχικών κεφαλαίων ήταν ευκολος τότε στην εποχή σου. Γενικά τα κεφάλαια κίνησης ήταν αρκετά στα πρωτα χρόνια έναρξης της επιχείρησης σου;
Ατομικά έξοδα όπως Βενζινες, ρευμα, ενοίκιο, κοινόχρησταπροσωπικο, θέρμανση τον χειμώνα κτλ εβγαιναν ευκολα στην εποχή σου;
Γιόχαν όχι δεν αναφέρομαι για το παρον. Δεν είναι σωστό να πιεζεις καποιον να σου πει πραγματα για το παρον. Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει και ας βγάζει τα λεφτακια του.
Αναφέρομαι για το παρελθον για όταν ήταν νέος και όχι πριν τα 50, όπως τώρα είναι νέοι πολλοι από εμάς. Να μας δώσει παραδειγμα και να αναφέρει θυσίες που κάνει κάποιος καθώς ανεβαίνει τα σκαλιά της αξιοσυνης ενός επιχειρηματία. Θέλω να γίνω επιχειρηματιας, εχω επενδύσει κιόλας σε κάποιους κλάδους. Ελάχιστα χρήματα βέβαια, εσπασα το πορτφολιο μου σε διάφορους κλάδους και σε εππροσωπικοιχειρησεις φίλων. Ορίστε ανέφερα κάτι προσωπικο. Μηδέν κέρδη παρα μόνο σε μια κάτι παει να γίνει
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2