-
Ο λόγος που ο απλός πολίτης έχει ''άχτι'' τους ΔΕΚΟτζηδες είναι επειδή δεν ξεχνά τον τρόπο που λειτουργούσαν, που θεωρούσαν μαγαζί τους την ΔΕΚΟ, τον τσαμπουκά με τον οποίο έριχναν τον διακόπτη και γενικά επέβαλαν τα θέλω τους.
Μπορεί ΕΥΤΥΧΩΣ αυτές οι εποχές να έχουν περάσει, όμως συμβολίζουν μια ολόκληρη εποχή η οποία σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες έφτασε την χώρα εκεί που όλοι γνωρίζουμε. -
Ήδη οι πολίτες όμως ζουν την εξαπάτηση της δράκας "της Ελλάδας που αντιστέκεται" η οποία επέβαλλε γελοίες αμοιβές και μηδενικά δικαιώματα στην εργασία. Να μην αμφιβάλλουν όλοι αυτοί ότι θα ξαναχασουν την κουτάλα ακριβώς λόγω αυτής τους της απληστίας.
Ειδικά στην ενεργεια η διαδοχη κατάσταση άρχισε να δείχνει τα δόντια της. Περαστικά στον τελικό χρήστη (εκ του αποτελέσματος πάντα)._ -
Να θυμίσω βέβαια ότι ο ΔΕΔΔΗΕ , είναι το πλέον κερδοφόρο κομμάτι της επιχείρησής , αλλά αυτό για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο έχει χαθεί στον υπέρτατο σκοπό να τελειώνουμε με τις φατρίες της ΔΕΗ. Επίσης ο ΔΕΔΔΗΕ έχει τεράστιες εκτάσεις γης και άλλες τόσες δουλείες διόδου σε όλη τη χώρα, χώρια τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα του.
Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι το δίκτυο είναι εκ των πραγμάτων μονοπώλιο, ποια λογική λοιπόν μας διασφαλίζει ότι ο ιδιώτης θα δείξει την οποιαδήποτε μέριμνα προς τους καταναλωτές όταν θα διαχειρίζεται ένα μονοπώλιο; Πως θα λειτουργήσει ο περιβόητος νόμος της αγοράς σε ένα μονοπώλιο; Εντάξει σύμφωνοι σήμερα είναι το 49% ,αλλά έχει ο καιρός ας περιμένουμε.
Κοινώς για άλλη μια φορά το Ελ.Δημόσιο ξεφορτώνεται το υγιές κομμάτι ( θα μου πείς τι θα αγοράσει ο επενδυτής ; τη χασούρα;) και του μένει στα χέρια το "προβληματικό" τμήμα.
Ταυτόχρονα βέβαια νομοθετείς ότι η ΔΕΗ δεν είναι πλέον υποχρεωμένη να προσλαμβάνει μέσω ΑΣΕΠ, οι διαγωνισμοί προμηθειών της να μη γίνονται με το νομικό πλαίσιο των λοιπών διαγωνισμών και ούτε τα μεγάλο στελέχη της να περιορίζονται μισθολογικά από την υπόλοιπη πλέμπα του Δημοσίου.Βγαίνεις και καμία φωτογραφία αγκαλιά με τους ανταγωνιστές της ενώ ταυτόχρονα ως ο επικεφαλής της εταιρίας (υπουργός είσαι...) ,τους διαφημίζεις όσο περισσότερο μπορείς και καλείς τους πελάτες να επιλέξουν άλλον πάροχο. Εδώ έχεις δείγμα και φιλελευθεροποίησης και καταπολέμησης του ρουσφετολογικού κράτους!!
Ενδιαφέρον, κυρίως για την εξάρτηση της χώρας , έχει το παρακάτω άρθρο ,
https://www.kathimerini.gr/economy/561503764/oi-lignitikes-monades-einai-aparaitites/?fbclid=IwAR3kKlgWwoOughEVArRih13OvO0CX0o0aXWGre083Ngu2VP7AgNH9VS9Tz4
Θα μου πείς βέβαια μπορεί να έχει μείνει έξω από το γλέντι η εταιρία του και να γράφει ότι γράφει , αλλά δεν παύει να αναφέρει ενδιαφέροντα στοιχεία. -
Εγώ πάντως προτιμώ να βλέπω το δάσος παρά το δέντρο...
Έτσι όταν βλέπω τις ΔΕΚΟ δεν εστιάζω σε μικρά ποσοστά υπαλλήλων που πιθανά είναι "ξύστες". Βλέπω όλο τον οργανισμό και πως αυτός εξελίσσεται όσο παιρνούν τα χρόνια. Η εξέλιξη αυτή άμεσα σχετίζεται με την εκάστοτε εξουσία, την (διορισμένη) διοίκιση, τα συνδικαλιστικά όργανα και τα αλισβερίσια (κυρίως κομματικά) στο οργανόγραμμα.
Και αυτό αφορά όλες τις ΔΕΚΟ.
Ο απλός εργαζόμενος έχει λίγα όπλα στην διάθεσή του για να τα βάλει με τους παραπάνω καρχαρίες.
Από και πέρα τα προνόμια στις ΔΕΚΟ είναι αστεία να τα αναφέρουμε. Σιγά τα προνόμια. Μία έκπτωση π.χ. στο ρεύμα και κάτι έτρεξε στα γύφτικα. Αλλού είναι το φαγοπότι στις ΔΕΚΟ.
Όποιος έχει όρεξη ας δει (μάθει) πως βγαίνει μία διαδικασία διαγωνισμού π.χ. για κάποιο μεγάλο έργο ή προμήθεια. Ποιοι συντάσσουν τους όρους του διαγωνισμού με ποιο τρόπο και ποιοι και γιατί τελικά "βοηθούν" στην σύνταξη των όρων και ποιοι δίνουν εντολές για το πως θα βγει ο εκάστοτε διαγωνισμός.
-
Εχμμμμ, πολύ σωστό αυτό με τα ΔΣ, αλλά μέχρι πρότινος(;) είχαμε και εκπρόσωπους των εργαζόμενων στο ΔΣ. Τους οποίους δεν άκουσα να καταγγέλλουν κάτι περί των υπολοίπων καρχαριών. Οπότε;
Κι εγώ βλέπω το δάσος και το δάσος δεν έχει να κάνει με το αν έχουμε κρατική ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ ή όχι και με το αν παίρνουν πλέον τσάμπα ρεύμα οι εργαζόμενοι. Έχει να κάνει με το αν θα φύγουμε από τον λιγνίτη ή όχι όποιος και αν είναι ο παραγωγός. Επ αυτού για να πω την αλήθεια απάντηση δεν βλέπω ούτε στους νυν ούτε στους πρώην. Οι πρώην υπερήφανα έκαιγαν λιγνίτη από τις υφιστάμενες μονάδες αλλά με τα δικαιωματα των ρύπων η κιλοβατώρα κόστιζε στην ΔΕΗ πολύ παραπάνω απ όσο την χρέωνε και πήγε να τινάξει τα πέταλα. Οι νυν τρέχουν προς τις πρασινάδες. Αλλά μέχρι να τσαλαβουτήσουμε στα πράσινα οικολογικά λειβάδια, πληρώνουμε πανάκριβο εισαγόμενο ΦΑ.
Και ο περιούσιος λαός θέλει οικολογία αλλά και φτηνή ενέργεια από λιγνίτη και "βουνά καθαρά από αιολικά" και να μην βγάλουμε δικό μας ΦΑ, σιγά μην κάνουμε το Αιγαίο mexiko gulf... Ε λογικό είναι μέσα σε αυτό τον παραλογισμό να φτάσουμε να πληρώνουμε το ρεύμα πανάκριβα, δεν θέλει και πολύ σκέψη...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εδώ δεν διαμαρτύρονται που ζουν σε τζάμπα σπίτια περιφραγμένα, και οι γιοί τους, τους φυλάνε αμισθί 3 η ώρα το πρωί στους -5 ⁰C στις υπερυψωμένες σκοπιές πέριξ του οικοπέδου, όπως εγώ φαντάρος στη Λάρισα...
θα μου πεις οι γιοί τους δεν κάνουν σκοπιές, το πολύ πολύ να μπαίνουν στο στρατόπεδο με πολιτικά κατά τις 8μιση να πάνε τη σύζυγο του Ταξίαρχου για ψώνια με το παλιό μερσεντες ΕΣ.Αυτό το μένος που έχεις, τσουβαλιάζοντας όλους όσους δεν είναι "μαζί μας" (κατά την άποψη σου), το έχεις συζητήσει με κανέναν; Δηλαδή όλοι οι "απέναντι" ήταν οι βολεμένοι και τα αρχιβύσματα στο στρατό, ενώ όλοι "οι δικοί μας" ήταν τα παιδιά που υπηρέτησαν στα χειρότερα πόστα, κρατώντας ψηλά τη σημαία της ιδεολογίας τους και αρνούμενοι οποιαδήποτε ευνοιοκρατία;
Πραγματικά η λογική σου σε όλα τα ποσταρίσματα δείχνει απίστευτα διχαστική και σε δεύτερη ανάγνωση απλώς ολοκληρωτική. 'Η μαζί μας ή απέναντι μας. Οι μαζί μας τα έχουν όλα καλώς καμωμένα και οι απέναντι μας είναι είναι σάπιοι ή αλλοτριωμένοι ή πουλητάρια ή φασισταριά κτλ. Θλιβερό να βλέπει και να ερμηνεύει έτσι τον κόσμο ένας νέος άνθρωπος...
-
«Η τέχνη δεν πρέπει ν' αντανακλά σαν τον καθρέφτη, μα σαν φακός να μεγεθύνει»
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εχμμμμ, πολύ σωστό αυτό με τα ΔΣ, αλλά μέχρι πρότινος(;) είχαμε και εκπρόσωπους των εργαζόμενων στο ΔΣ. Τους οποίους δεν άκουσα να καταγγέλλουν κάτι περί των υπολοίπων καρχαριών. Οπότε;
Κι εγώ βλέπω το δάσος και το δάσος δεν έχει να κάνει με το αν έχουμε κρατική ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ ή όχι και με το αν παίρνουν πλέον τσάμπα ρεύμα οι εργαζόμενοι. Έχει να κάνει με το αν θα φύγουμε από τον λιγνίτη ή όχι όποιος και αν είναι ο παραγωγός. Επ αυτού για να πω την αλήθεια απάντηση δεν βλέπω ούτε στους νυν ούτε στους πρώην. Οι πρώην υπερήφανα έκαιγαν λιγνίτη από τις υφιστάμενες μονάδες αλλά με τα δικαιωματα των ρύπων η κιλοβατώρα κόστιζε στην ΔΕΗ πολύ παραπάνω απ όσο την χρέωνε και πήγε να τινάξει τα πέταλα. Οι νυν τρέχουν προς τις πρασινάδες. Αλλά μέχρι να τσαλαβουτήσουμε στα πράσινα οικολογικά λειβάδια, πληρώνουμε πανάκριβο εισαγόμενο ΦΑ.
Και ο περιούσιος λαός θέλει οικολογία αλλά και φτηνή ενέργεια από λιγνίτη και "βουνά καθαρά από αιολικά" και να μην βγάλουμε δικό μας ΦΑ, σιγά μην κάνουμε το Αιγαίο mexiko gulf... Ε λογικό είναι μέσα σε αυτό τον παραλογισμό να φτάσουμε να πληρώνουμε το ρεύμα πανάκριβα, δεν θέλει και πολύ σκέψη...
Οι εκπρόσωποι εργαζομένων; Ποιων εργαζομένων;
Έχω φίλους/γνωστούς στην ΔΕΗ στον ΟΤΕ κλπ... Και ο γαμπρός μου μέχρι πριν δύο χρόνια με 8μηνες ήταν στην ΔΕΗ σε νησί και μου λέει διάφορες ιστορίες. Ελάχιστοι εργαζόμενοι ασχολούνται με συλλόγους/συνδικαλιστικά/σωματεία κλπ... Οι θεσμοί αυτοί έχουν απαξιωθεί εντελώς. Όχι από τους εργαζομένους, αλλά από τα ίδια τα κόμματα, τους πολιτικούς κλπ...Στον όμιλο που εργάζομαι που έχουμε και συλλόγους και σωματεία κλπ...κλπ... με αυτά ασχολούνται μόνο όσοι έχουν πάρε/δώσε με κόμματα, αλισβερίσια κλπ... Είναι ένας τρόπος και αυτός καλής επαγγελματικής αποκατάστασης.
π.χ. ρωτάω συναδέλφισσα τι δουλειά κάνει και μου απαντά: "Είμαι αποσπασμένη στο σύλλογο, βοηθός γραμματέα του συλλόγου εργαζομένων."Φυσικά η κοπελιά είναι μέλος κόμματος.
Όσο αφορά την ΔΕΗ, ενεργειακά κλπ... έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμη. Αμφισβητώ ότι θα γίνει με γοργούς ρυθμούς κάποια αλλαγή. Σε άλλες χώρες ΝΑΙ. Στην δική μας όχι.
-
Είναι δύσκολο θέμα η ενέργεια και μάλιστα τώρα στη μετάβαση εποχής.
-
Βρε τι γίνεται στη χώρα του Ρίγκαν...Λοιπόν για να τα ξεκαθαρίζουμε: Αν έχουμε κάποιο συμφέρον είναι αυτοί οι άνθρωποι και οι αντίστοιχοι τους εδώ να αμοίβονται αξιοπρεπώς και να μην τους απειλούν ότι είναι αναλώσιμο κρεατακι.
Αυτοί οι άνθρωποι με τη σειρά τους τροφοδοτουν πολλούς μικρούς ΕΕ και όλοι μαζι γενικά αποτελούν την κοινωνική πλειοψηφία. Και είναι συμφέρον όλων να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση οι πολλοί.
Όταν αυτό δε συμβαίνει, νομοτελειακά θα υπάρξει αντίδραση. Αυτό έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει. -
Έβλεπα πάντως τον Αλ6, έχει παχύνει(πασοκοκοιλιά), έχει κάνει μαγουλάκια, έχει βγάλει πανάδες στο ένα μάγουλο. Γενικά δεν έχει την φρεσκάδα εξωτερικά όπως την πρώτη φορά και δεν μπορεί να πείσει ως κάτι φρέσκο. Για αυτό προσπαθεί να αλλάξει το αφήγημα και να ''κανιβαλίσει'' το ΠΑΣΟΚ. Σχετικά με αυτό, θα δείξει τι θα συμβεί μετά και από το αποτέλεσμα εκλογής νέου αρχηγού.
και φυσικά όπως πάντα https://www.youtube.com/watch?v=zEdP89ojmPE
Έτσι όπως βλέπω την κατάσταση τώρα, θέλει προσπάθεια αν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό ώστε ο Κούλης να χάσει τις εκλογές όταν αυτές γίνουν. Έχει χρήμα να μοιράσει-μασήσει με φίλους και γνωστούς, η ανάπτυξη φαίνεται να επιστρέφει δυναμικά και πράγματι όποιος δεν βλέπει ότι προχωράνε άπειρα project στην χώρα, η Ελλάδα φαίνεται ότι παγιώνεται ως ένα δυνατό brand στον τουρισμό κτλπ κτλπ, στοιχεία που βελτιώνουν τους δείκτες της οικονομίας, εθελοτυφλεί.
Θα μου πεις ποτέ δεν ξέρεις πως πάνε τα πράγματα. Και αν σου κάνει κανένα μπραφ ο γείτονας και γίνει χοντρό επεισόδιο, όλα αυτά πάνε στον βρόντο. -
-
@harisma23 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εδώ δεν διαμαρτύρονται που ζουν σε τζάμπα σπίτια περιφραγμένα, και οι γιοί τους, τους φυλάνε αμισθί 3 η ώρα το πρωί στους -5 ⁰C στις υπερυψωμένες σκοπιές πέριξ του οικοπέδου, όπως εγώ φαντάρος στη Λάρισα...
θα μου πεις οι γιοί τους δεν κάνουν σκοπιές, το πολύ πολύ να μπαίνουν στο στρατόπεδο με πολιτικά κατά τις 8μιση να πάνε τη σύζυγο του Ταξίαρχου για ψώνια με το παλιό μερσεντες ΕΣ.Αυτό το μένος που έχεις, τσουβαλιάζοντας όλους όσους δεν είναι "μαζί μας" (κατά την άποψη σου), το έχεις συζητήσει με κανέναν; Δηλαδή όλοι οι "απέναντι" ήταν οι βολεμένοι και τα αρχιβύσματα στο στρατό, ενώ όλοι "οι δικοί μας" ήταν τα παιδιά που υπηρέτησαν στα χειρότερα πόστα, κρατώντας ψηλά τη σημαία της ιδεολογίας τους και αρνούμενοι οποιαδήποτε ευνοιοκρατία;
Πραγματικά η λογική σου σε όλα τα ποσταρίσματα δείχνει απίστευτα διχαστική και σε δεύτερη ανάγνωση απλώς ολοκληρωτική. 'Η μαζί μας ή απέναντι μας. Οι μαζί μας τα έχουν όλα καλώς καμωμένα και οι απέναντι μας είναι είναι σάπιοι ή αλλοτριωμένοι ή πουλητάρια ή φασισταριά κτλ. Θλιβερό να βλέπει και να ερμηνεύει έτσι τον κόσμο ένας νέος άνθρωπος...
Τί νέος, μεσήλικας πλέον, πλησιάζουμε τα -ήντα με γοργούς ρυθμούς, αφού λέμε ήμουν φαντάρος στα Ίμια.
Γι αυτό τα μοιράζομαι και συζητώ μαζί σας, με ποιον άλλο να συζητήσω;
Γιατί βλέπεις "μένος" όμως όπως λες; απλή εξιστόρηση γεγονότων κάνω. Έτσι είναι η ζωή στην Ελλάδα, δεν φταίω εγώ γι αυτό. Και δεν λέω "ιστορίες από το στρατό" όπως θέλει να τις θυμάται ο καθένας, αναφέρομαι σε Γεγονότα.
Βρέθηκα ας πουμε, 2 χρόνια μετά το στρατό, συνάδελφος με άνθρωπο που ήξερα το όνομα του, είχα χρεωμενο το κρεβάτι του, ιματισμό του κλπ. για μήνες, αλλά δεν είχαμε συναντηθεί ΠΟΤΕ για όλο το διάστημα που υπηρετούσαμε μαζί στον ίδιο Λόχο (όλος ο κάτω όροφος του Τάγματος Στρατηγειου στη 1η Στρατιά ήταν άδεια κρεβάτια των Οδηγών των Ταξιάρχων κι απάνω. 3 οδηγούς ο καθένας για 1 αυτοκίνητο, μπαιναν με τα πολιτικά εναλλάξ 1-2 φορές τη βδομάδα, ώρες γραφείου). Γνωριστήκαμε μετά ως συνάδελφοι, ακόμη πίνουμε καφέ αν τύχει και βρεθούμε, οπότε που είναι το μένος;Τέλος πάντων, Δόκιμος να υποθέσω;
-
Τί νέος, μεσήλικας πλέον, πλησιάζουμε τα -ήντα με γοργούς ρυθμούς, αφού λέμε ήμουν φαντάρος στα Ίμια.
Γιατί βλέπεις "μένος" όμως όπως λες; απλή εξιστόρηση γεγονότων κάνω. Έτσι είναι η ζωή στην Ελλάδα, δεν φταίω εγώ γι αυτό. Και δεν λέω "ιστορίες από το στρατό" όπως θέλει να τις θυμάται ο καθένας, αναφέρομαι σε Γεγονότα.
Βρέθηκα ας πουμε, 2 χρόνια μετά το στρατό, συνάδελφος με άνθρωπο που ήξερα το όνομα του, είχα χρεωμενο το κρεβάτι του, ιματισμό του κλπ. για μήνες, αλλά δεν είχαμε συναντηθεί ΠΟΤΕ για όλο το διάστημα που υπηρετούσαμε μαζί στον ίδιο Λόχο (όλος ο κάτω όροφος του Τάγματος Στρατηγειου στη 1η Στρατιά ήταν άδεια κρεβάτια των Οδηγών των Ταξιάρχων κι απάνω. 3 οδηγούς ο καθένας για 1 αυτοκίνητο, μπαιναν με τα πολιτικά εναλλάξ 1-2 φορές τη βδομάδα, ώρες γραφείου). Γνωριστήκαμε μετά ως συνάδελφοι, ακόμη πίνουμε καφέ αν τύχει και βρεθούμε, οπότε που είναι το μένος;Τέλος πάντων, Δόκιμος να υποθέσω;
Όχι ρε συ, δεν μιλάω μόνο για τα ποστ σου για το στρατό. Μιλάω ότι γενικά βλέπεις τα πράγματα με διχαστική ως και ολοκληρωτική προοπτική. Ή μαζί μας ή απέναντι μας. Ή έντιμος ιδεολόγος αριστερός ή πουλητάρι φασισταριό δεξιός. Εντωμεταξύ ο εμφύλιος έχει τελειώσει 72 χρόνια και ακόμη και η μεταπολίτευση (αν την προτιμάς ως ορόσημο δημοκρατίας) έχει συντελεστεί πριν 47 χρόνια.
Αυτό είναι το μένος για το οποίο γράφω. Και σε θεωρώ νέο γιατί εισαι αρκετά νεώτερος μου.
Υ.Γ.: Όχι δόκιμος. Απλός σμηνίτης. Αρκετά άνετο στρατιωτικό, αλλά όχι αυτό που θα έλεγες και βυσματικό. Αεροπορία 12μηνο ως προστάτης οικογενείας: 3 μήνες εκπαίδευση (βασική και ειδικότητα), 6 μήνες Πτέρυγα Μάχης και 3 μήνες υποχρεωτικά επιστροφή στην Αθήνα.
-
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έβλεπα πάντως τον Αλ6, έχει παχύνει(πασοκοκοιλιά), έχει κάνει μαγουλάκια, έχει βγάλει πανάδες στο ένα μάγουλο. Γενικά δεν έχει την φρεσκάδα εξωτερικά όπως την πρώτη φορά και δεν μπορεί να πείσει ως κάτι φρέσκο. Για αυτό προσπαθεί να αλλάξει το αφήγημα και να ''κανιβαλίσει'' το ΠΑΣΟΚ. Σχετικά με αυτό, θα δείξει τι θα συμβεί μετά και από το αποτέλεσμα εκλογής νέου αρχηγού.
και φυσικά όπως πάντα https://www.youtube.com/watch?v=zEdP89ojmPE
Έτσι όπως βλέπω την κατάσταση τώρα, θέλει προσπάθεια αν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό ώστε ο Κούλης να χάσει τις εκλογές όταν αυτές γίνουν. Έχει χρήμα να μοιράσει-μασήσει με φίλους και γνωστούς, η ανάπτυξη φαίνεται να επιστρέφει δυναμικά και πράγματι όποιος δεν βλέπει ότι προχωράνε άπειρα project στην χώρα, η Ελλάδα φαίνεται ότι παγιώνεται ως ένα δυνατό brand στον τουρισμό κτλπ κτλπ, στοιχεία που βελτιώνουν τους δείκτες της οικονομίας, εθελοτυφλεί.
Θα μου πεις ποτέ δεν ξέρεις πως πάνε τα πράγματα. Και αν σου κάνει κανένα μπραφ ο γείτονας και γίνει χοντρό επεισόδιο, όλα αυτά πάνε στον βρόντο.Σε μία άλλη χώρα ο Τσίπρας θα ήταν πολιτικό παρελθόν. Στην Ελλάδα μάλλον θα πρέπει να χάσει δυο-τρεις ακόμη εκλογικές μάχες για να αποτελέσει παρελθόν.
Και αν κρίνω από την ποιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δύσκολα τα πράγματα για το πολιτικό μέλλον του Τσίπρα.
Δυστυχώς την πάτησε. Όπως την πάτησε και με τις καταλήψεις τότε το '90, την πάτησε και στην διακυβέρνηση 2015-2019 και την πατά και ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Δεν έχει κάτι καινούριο να πει, δεν έχει κανένα όραμα, έχει στην πλάτη του και την "πρώτη και δεύτερη φορά αριστερά", δεν έκανε τίποτα στο κόμμα του, ούτε καν μία ανανέωση ανθρώπων.
Το ΚΙΝΑΛ και συγνώμη που θα το πω, είναι περισσότερο ανανεωμένο και πολύ πιθανά να αποκτήσει και νέο πρόεδρο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως όλα τα κομουνιστικά κόμματα, έχουν μία σχέση αγάπης με την ναφθαλίνη. Εύκολα ο Τσίπρας θα μπορούσε να είναι Γενικός Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εφ' όρου ζωής.
-
Όχι ρε συ, δεν μιλάω μόνο για τα ποστ σου για το στρατό. Μιλάω ότι γενικά βλέπεις τα πράγματα με διχαστική ως και ολοκληρωτική προοπτική. Ή μαζί μας ή απέναντι μας. Ή έντιμος ιδεολόγος αριστερός ή πουλητάρι φασισταριό δεξιός. Εντωμεταξύ ο εμφύλιος έχει τελειώσει 72 χρόνια και ακόμη και η μεταπολίτευση (αν την προτιμάς ως ορόσημο δημοκρατίας) έχει συντελεστεί πριν 47 χρόνια.
Αυτό είναι το μένος για το οποίο γράφω. Και σε θεωρώ νέο γιατί εισαι αρκετά νεώτερος μου.
Υ.Γ.: Όχι δόκιμος. Απλός σμηνίτης. Αρκετά άνετο στρατιωτικό, αλλά όχι αυτό που θα έλεγες και βυσματικό. Αεροπορία 12μηνο ως προστάτης οικογενείας: 3 μήνες εκπαίδευση (βασική και ειδικότητα), 6 μήνες Πτέρυγα Μάχης και 3 μήνες υποχρεωτικά επιστροφή στην Αθήνα.
Δεν νομίζω πως ισχύει αυτό που λες για μένα, στη χειρότερη περίπτωση να τα λέω λίγο τσεκουράτα κι ας μην είμαι καραβανέας. Στις παρέες μου, ίσως να είναι περισσότεροι οι ένστολοι από πολίτες.
Πολλοί συνομιλητές εδώ είναι καραδεξιοί αλλά δεν κατέδειξα ή κατηγόρησα ποτέ κανέναν ως "φασίστα", ίσως να στάθηκα περιστασιακά σε συμπεριφορά τους ως προς κάποια γεγονότα. Αντίθετα, τα περί "αριστερού φασισμού" κι άλλα τέτοιες κενές νοήματος εκφράσεις παίρνουν και δίνουν, αν χαλάσω το αφήγημα σε κάποιον δεξιό, μου απευθύνεται λες και ποστάρω από κάποια κομμούνα φορώντας μπαλακλάβα και ζωσμένος φυσεκλίκια, δες και τον δικό σου τόνο παραπάνω ως παράδειγμα...
Δυστυχώς για μένα, ευτυχώς για κάποιους, υπάρχει μια Ελλάδα "νοικοκυρεμένη" με παιδά από σπίτι, όχι απαραίτητα λεφτάδες, που μεγαλώνοντας, όλα τα κουτάκια πέφτουν εύκολα ή με λίγο σπρώξιμο στην κατάλληλη υποδοχή και μπαίνουν από νωρίς σε τάξη και πάει η ζωή τους τρένο, κι υπάρχουν κι όλοι οι υπόλοιποι... γι αυτό τους ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, όταν βλέπουν μέσα απ το ωραίο άνετο βαγόνι τους τους Ινδιάνους να προσπαθούν να τους φτάσουν καλπαζοντας στα ψωράλογα...Αν υπάρχει λοιπόν κάποιο μένος, κόμπλεξ, φόβος, απωθημένο ή οτιδήποτε άλλο, είναι in the eye of the beholder που λέγαμε μικροί, κι όχι στο περίεργο υποκείμενο προς εξέταση.
-
Αν υπάρχει λοιπόν κάποιο μένος, κόμπλεξ, φόβος, απωθημένο ή οτιδήποτε άλλο, είναι in the eye of the beholder που λέγαμε μικροί, κι όχι στο περίεργο υποκείμενο προς εξέταση.
Κοίταξε τώρα, δεν είναι η ηλικία μας για να παίζουμε καθρεφτάκι...
Αλλά όταν στο ποστ που μου έδωσε αφορμή να γράψω τα παραπάνω, τσουβαλιάζεις όλους τους "απέναντι" ως βύσματα στο στρατό, μένος και διχασμό δείχνεις. Και όχι μόνο σε αυτό το ποστ... Σου το γράφω αυτό όχι επειδή αισθανομαι ότι με "φωτογραφίζεις" στους προνομιούχους ούτε επειδή θεωρώ ότι με εντάσσεις στους απέναντι, αλλά γιατί με τον τρόπο που γράφεις, τελικά μειώνεις τη δύναμη των επιχειρημάτων σου και αναπαράγεις αρνητικά συναισθήματα.
-
Αν υπάρχει λοιπόν κάποιο μένος, κόμπλεξ, φόβος, απωθημένο ή οτιδήποτε άλλο, είναι in the eye of the beholder που λέγαμε μικροί, κι όχι στο περίεργο υποκείμενο προς εξέταση.
Κοίταξε τώρα, δεν είναι η ηλικία μας για να παίζουμε καθρεφτάκι...
Αλλά όταν στο ποστ που μου έδωσε αφορμή να γράψω τα παραπάνω, τσουβαλιάζεις όλους τους "απέναντι" ως βύσματα στο στρατό, μένος και διχασμό δείχνεις. Και όχι μόνο σε αυτό το ποστ... Σου το γράφω αυτό όχι επειδή αισθανομαι ότι με "φωτογραφίζεις" στους προνομιούχους ούτε επειδή θεωρώ ότι με εντάσσεις στους απέναντι, αλλά γιατί με τον τρόπο που γράφεις, τελικά μειώνεις τη δύναμη των επιχειρημάτων σου και αναπαράγεις αρνητικά συναισθήματα.
Ούτε σε θεωρώ "απέναντι" ούτε σε θεωρώ προνομιούχο, αν και προφανώς διαφέρουν οι πολιτικές μας απόψεις, γιατί δεν παίρνεις ακραίες ή παράλογες θέσεις, ακόμη κι αν έχουμε κάποτε διαφωνήσει δεν κρατάω μανιάτικο, ειδικά με ανθρώπους που είναι γενικώς αξιοπρεπείς. Το σχόλιό μου για το μένος/φόβο δεν στοχεύει σε σένα, ακριβώς επειδή γράφεις με αξιοπρέπεια κι όχι ακραία, αλλά σε αυτούς που με βλέπουν ως μέγιστο εχθρό και το δείχνουν...
Δεν είναι όλοι οι δεξιοί βύσματα στο στρατό, όπως και στην κοινωνία ή την εργασιακή αγορά, οι περισσότεροι είναι θύματα, αλλά δεν το συνειδητοποιουν ή το απωθούν, και συντάσσονται με τον θύτη.
Μπορώ να πω όμως το αντίστροφο, πως δεν θα δεις κομμουνιστές ή αναρχικούς να βάζουν βύσματα και να κάνουν θητεία γλύφοντας, οπότε τα βύσματα στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι δεξιοί. (Όπως κι αυτοί που βρίσκουν τρόπους να μην υπηρετήσουν στην ουσία ποτέ).Κι έχουμε δει σκηνές απείρου κάλους ως φαντάροι, όπως τον ημιαγραμματο (όχι της σχολής Ευελπίδων) Λοχαγό μου, να προσπαθεί να προσβάλει τον πιο μορφωμένο και κύριο απ όλους τους στρατιώτες του, δηλωμένο άθεο, πιέζοντας τον στην αναφορά να πει την προσευχή υπό απειλή μη υπακοης σε διαταγή, αναγκάζοντας με να επέμβω.
Αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν σε δεξιούς στην κοινωνία γενικότερα, και τους είναι δεύτερη φύσις η προσαρμογή και προσεταιρισμος ανθρωπων και καταστάσεων κι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι οι ηθικοί φραγμοι ή άλλου είδους αναστολές.
Όχι πως δεν υπάρχουν και κύριοι δεξιοί, ή τσουτσέκια που το παίζουν αριστεροί, αλλά γενικολογουμε... -
Τέλος πάντων, Δόκιμος να υποθέσω;
Εγώ που ήμουν 15.5 μήνες Τ/Φ στην ΕΛΔΥΚ επί Ιμίων, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, δικαιούμαι να συμφωνήσω με τον @harisma23 ή θα με χαρακτηρίσεις κι εμένα δεξιό, κρυφοκαραβανέα, βασσιλικό, θύμα που γουστάρω θύτη, κρυφοφασίστα ή whatever για να με "αποστομώσεις";
-
Μπορώ να πω όμως το αντίστροφο, πως δεν θα δεις κομμουνιστές ή αναρχικούς να βάζουν βύσματα και να κάνουν θητεία γλύφοντας, οπότε τα βύσματα στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι δεξιοί. (Όπως κι αυτοί που βρίσκουν τρόπους να μην υπηρετήσουν στην ουσία ποτέ).
Αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν σε δεξιούς στην κοινωνία γενικότερα, και τους είναι δεύτερη φύσις η προσαρμογή και προσεταιρισμος ανθρωπων και καταστάσεων κι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι οι ηθικοί φραγμοι ή άλλου είδους αναστολές.
Πες μου οτι στην πραγματικότητα δεν τα πιστεύεις αυτά. Δεν μπορεί να τα πιστεύεις αυτά! Γιατί αν τα πιστεύεις, πιστεύεις σε μια ηθική ανωτερότητα των αριστερών και μια ηθική κατωτερότητα των δεξιών που είναι παραμύθι. Δεν υπάρχουν αυτά εκεί έξω!
Ελάχιστοι πορεύονται στη ζωή τους με αποκλειστικά ιδεολογικά κριτήρια. Αντιθέτως είμαστε μια αλλοτριωμένη κοινωνία με ένα σωρό λαμόγια, τεμπελόσκυλα και τσανακογλύφτες, οι οποίοι δευτερευόντως ενίοτε αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί και αριστεροί (με ή χωρίς εισαγωγικά και οι δύο).
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2