-
Λέω εν συντομία πως όποιος είναι αριστερός, είναι και ηθικός άνθρωπος, αλλιώς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αριστερός, απλά βάζει μια αριστερή ταμπέλα στον εαυτό του π.χ. Τσίπρας. (Ηθικός, όχι ο πουριτανός, αυτός που δεν αδικεί και είναι τίμιος).
Αντίθετα ο δεξιός αρκεί να ΦΑΙΝΕΤΑΙ ηθικός, ΔΕΝ χρειάζεται και να ΕΙΝΑΙ.
@nasos δεν έχουμε ανταλλάξει άποψη και γνώμη ποτέ για τίποτε, πως θα προκύψουν χαρακτηρισμοι θετικοί ή αρνητικοί;
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λέω εν συντομία πως όποιος είναι αριστερός, είναι και ηθικός άνθρωπος, αλλιώς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αριστερός, απλά βάζει μια αριστερή ταμπέλα στον εαυτό του π.χ. Τσίπρας. (Ηθικός, όχι ο πουριτανός, αυτός που δεν αδικεί και είναι τίμιος).
Αντίθετα ο δεξιός αρκεί να ΦΑΙΝΕΤΑΙ ηθικός, ΔΕΝ χρειάζεται και να ΕΙΝΑΙ.
Τρομακτική υπεραπλούστευση, η οποία τελικά βασίζεται στο ότι παρακάμπτεις την πραγματικότητα, ορίζοντας ότι όποιος αριστερός δεν επιβεβαιώνει τον κανόνα του φύσει ηθικού αριστερού, απλώς δεν είναι.
-
Piliou έλεος! Ο αριστερός πιστεύει σε ένα άλλο οικονομικό σύστημα, σε τι τον κάνει αυτό ηθικό η μη; Το ίδιο και ο δεξιός. Τι κολλημα είναι αυτό; Άντε να τα έλεγε αυτά κάποιος πριν 80 χρόνια. Ακόμη τα ίδια;
-
Προσωπικά δε μπορω να σκεφτώ ενα μερος στον πλανητη που ενας ηθικος ανθρωπος δεν θα ειχε προβλημα. Μαρτιν Λουθερ κινγκ, Ουλοφ Παλμε, Γκαντι, Λαμπρακης, Σωκρατης, Μανταμ Κιουρι, Παπανικολαου , Ιπποκρατης, εγιναν γνωστοι για το ηθος τους. Καμια σχεση με διαθεση να βγαλουν το ματι του αλλου και επουδενι ταγμενοι ως αριστεροι ή αντιαριστεροι δεξιοι ή αντιδεξιοι.
Ευκολες πασες διδετε μερικοι και τα γκολ ερχονται απο τα αποδυτηρια. -
Ο ηθικός είναι πάνω απ' όλα άνθρωπος και προσπαθεί να είναι σωστός και δίκαιος (χωρίς επιτυχία πάντα αλλά προσπαθεί) γνωρίζοντας ότι η ελευθερία του τελειώνει εκεί που ξεκινάει του συνανθρώπου του. Ο δεξιός και ο αριστερός είναι απλά κομματόσκυλα...
-
Πάντως (το ξαναλέω) μαζευτηκατε ουκ ολίγοι να την πείτε στον Πήλιο επί προσωπικου όταν αυτός ΚΑΙ δεν ξεκινά αντιπαράθεση με κανένα αλλά τα χώνει στη ΝΔουλα ΚΑΙ βέβαια έχει ξεκαθαρίσει ότι ΔΕΝ είναι Ζαιος άρα μια ωραία παρέα θα είστε άμα ξανασπασει ο διάολος το ποδάρι του.
Τελικά κύριε νέε εκπροσωπε τύπου άλλοι έχουν γυρίσει στο '14... -
Νομίζω πως δεν είναι χώρος εδώ, ούτε οι κατάλληλοι συνομιλητές για να πάμε σε φιλοσοφική συζήτηση.
Για να συζητήσουμε τι σημαίνει "ηθικό"...
Δεν είναι η διαφορά ένα διαφορετικό οικονομικό σύστημα απλά. -
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πάντως (το ξαναλέω) μαζευτηκατε ουκ ολίγοι να την πείτε στον Πήλιο επί προσωπικου
Ενδιαφέρουσα η ανάγνωση σου... και τελείως άστοχη.
Το "μαζευτήκατε" υπονοεί συντονισμένη δράση. Μάλλον κάτι άλλο πρέπει να σου θυμίζει και μπερδεύτηκες. Η θέση του ήταν τόσο "αιχμηρή" (το λέω κομψά) που προκάλεσε αντιδράσεις απο πολλούς. Απλά πράγματα...
Επίσης το "επί προσωπικού" (που τόνισες κιόλας), είναι άνευ νοήματος. Εγώ σχολίασα τα γραπτά του. Τι είναι τα γραπτά του, αν όχι η καταγραφή προσωπικών θεσεων και απόψεων; Οπότε με τη "λογική" σου όλοι σχολιάζουμε επί προσωπικού τα ποστ των άλλων!
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Νομίζω πως δεν είναι χώρος εδώ, ούτε οι κατάλληλοι συνομιλητές για να πάμε σε φιλοσοφική συζήτηση.
Έχεις δίκιο. Αφού αρκετοί δεν είναι ηθικά ανώτεροι εκ της πολιτικής τους τοποθέτησης...
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πάντως (το ξαναλέω) μαζευτηκατε ουκ ολίγοι να την πείτε στον Πήλιο επί προσωπικου όταν αυτός ΚΑΙ δεν ξεκινά αντιπαράθεση με κανένα αλλά τα χώνει στη ΝΔουλα ΚΑΙ βέβαια έχει ξεκαθαρίσει ότι ΔΕΝ είναι Ζαιος άρα μια ωραία παρέα θα είστε άμα ξανασπασει ο διάολος το ποδάρι του.
Τελικά κύριε νέε εκπροσωπε τύπου άλλοι έχουν γυρίσει στο '14...Για ηθικη συζητα ο ανθρωπος και αυτοματως αποκλειει τους ζαιους. Αυτο λεγεται βελτιωση. Απο την αλλη αν κατηγορει ως ανηθικους εν τω γεννασθαι τους ΝΔ ας του απαντησει οποιος ΝΔ νιωθει προσβεβλημενος. Προσωπικα του ανεφερα ηθικους ανθρωπους που απειχαν πολυ απο το να θεωρουνται αντιπροσωπευτικοι κομμουνιστες. Αυτο δε το θεωρω επιθεση στον φιλο Πηλιου. Ποσο μαλλον οτι μετεχω συντονισμενα σε επιθεση εις βαρος του.
Απολαμβανει μαλιστα της συμπαθειας μου. Αυτα για μενα που νιωθω πως με πηραν τα σκαγια σου. -
Εντάξει τώρα harisma παίξτε με τις λέξεις...
Του είπες ότι ΟΛΑ του τα ποσταρισματα βγάζουν διχασμό. Εντάξει, το ό,τι δεν τον λες φόρα παρτίδα εμφυλιολαγνο δε σημαινει ότι δεν το υπονοεις κιόλας. Άλλος τα κάνει εδώ μέσα ευκαιρίας δοθεισης, το χαίρεται κιόλας αλλά δεν έτυχε να "κινητοποιήσει" κανέναν ισαποστακια.
Πάρε εμένα. Προσωπικά είμαι ένας από εσάς, του ΙΤ (άτυχος βέβαια στο σκέλος άνοιγμα δουλειάς ελάχιστα πριν την κρίση και τίποτα έτοιμο σε επίπεδο πελατείας) αλλά...γιος ΔΕΗτζη. Όσες φορές και αν έχω δείξει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα βλέπετε συντονισμενα άμεσα και έμμεσα σχόλια αλλά...εγώ το προσωποποιω. Βέβαια ακόμα περιμένω το ίδιο μενος που δειχνετε στους υπαλλήλους και τους απογόνους τους για τα μπλε αγόρια της αγοράς που καθαρίζουν τρελό χρημα, "δικο τους και δικό μας".Α, και όσο η ηθική είναι ξένη προς τον ΣΥΡΙΖΑ άλλο τόσο είναι στη ΝΔ και πολύ περισσότερο απλώς και μόνο λόγω παλαιότητας, χωρίς καν να βάλουμε κάτω τα γεγονότα και ανθρώπους.
-
ειναι προφανες οτι οι ουμανιστικες θεωρειες απευθυνονται στον ανθρωπο. και οι πραγματι αριστερες ειναι ακριβως αυτου του ειδους, δειτε το αλλωστε και στην ιδεολογικη παλη οπου η αριστερα πολεμα για τον ανθρωπο και οχι για τον πλουτο. οπως κατα βαση και οι Θρησκειες, οι οποιες επισης αντιμετωπιζουν προβληματα καταχραστων. αυτο εξ'ορισμου κανει τον πραγματι αριστερο ηθικο, ειναι η φυση του στοχου.
οποιος δηλωνει με σηματακι πισω δεξια type-r βεβαια, οπως δηλωνει αριστερος, πρεπει να το υποστηριζει και κατω απο το καπω και οχι με 1.4 ivtec ψωφιμι. ζαιοι, πασοκοι και λοιπες δυναμεις ειναι οχι αριστερα αλλα αντιδραστικοι που ανθιζουν κατω απο την καπιταλιστικη εξουσια ωστε να διασπουν τις λαικες δυναμεις και τα τορπιλιζουν ψευδεπιγραφα το λαικο κινημα.
αντιθετα στις καπιταλιστικες κοινωνιες, οι εξουσιαστες κεφαλαιοκρατες ειναι προφανες οτι στοχευουν στον κερδος και ειναι ταγμενοι απεναντι στην ουμανιστικη ηθικη, ειναι ολοι ανηθικοι με κριτηριο τον ανθρωπο, αν θελετε να βρειτε καποια ηθικη σε αυτους, αυτη εχει να κανει μονο στις μεταξυ τους συμφωνιες για την συντονισμενη εκμεταλλευση του λαου και το κατευνασμο της λαικης αντιδρασης στο κεφαλαιοκρατικο και αδικο κατεστημενο. ημεις που πιστευετε οτι εισαστε ή ειμαστε, μια και το ισχυριζεσθε λογω κατοχης φεβ, καπιταλιστες και παρολα αυτα ηθικοι, οχι, θα σας χαλασω το παραμυθακι. θυματα εισαστε, ισως λιγοτερο εγω που εχω το φεβ οπως θα βγειτε να διατρανωσετε, υποταγμενοι σε κανονες που απλα οριζουν τη διαδικασια παραγωγης και καταναλωσης για τα αφεντικα σας.
και οχι, ηθικη δεν ειναι να μην πηδατε τη μιλφ απεναντι, αυτο δεν μπορειτε να το κανετε ουτως ή αλλως, αλλιως δεν θα γραφατε σε φορουμ 4τροχων βραδιατικα. -
-
Οι ζωντανοί με τους ζωντανούς και οι παντρεμένοι με τους παντρεμένους Θοδωρή...
-
Α μάλιστα. Ο ιδρυτής τούτων εδώ των περιοδικών και παππούς τούτων εδώ των ιστοτόπων τι ήταν άραγε με βάση τα γραπτά του, τον βίο του, τις συνεντεύξεις του, τον λόγο του κλπ; Ηθικός η ανήθικος; Ανήθικος φαντάζομαι μέχρι το κόκκαλο. Δεν έφτασε σε ψηλές στροφές το αριστερόμετρο όταν τον μέτρησε... Ενώ κείνος ο συμφοιτητής μου που χοροπηδαγε πάνω στις έδρες στις συνελεύσεις του τμήματος μαχόμενος για τα δίκια της αριστεράς και του λαού; Ηθικό στοιχείο από τα λίγα, τεφαρικι πράμα, από μικρός στο κόμμα και τον λαϊκό αγώνα, δεν υπάρχει αμφιβολία, αν γράψω βέβαια περί του βίου του...
Ηθικός η ανήθικος δεν γίνεσαι με μια κομματική ταμπέλα. Το αποδεικνυεις κάθε μέρα με τον βίο σου. Όλο κάτι τέτοιες αγιογραφίες κάνουν οι "αριστεροί" και μετά ψάχνουν να βρουν σύννεφα να πέσουν. -
Είναι γνωστό , ότι ο καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση του ανθρώπου , από τον άνθρωπο...
Επίσης είναι γνωστό , ότι ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός , είναι ακριβώς το αντίθετο.
-
Τελικά ένας παλαιοημερολογίτης καλόγερος είναι ηθικότερος ενός νεοημερολογίτη ?
-
Στο πρωϊνό μου σχόλιο για τις ιδιωτικές εταιρείες που δεν πληρώνουμε τις παροχές τους , δεν ανέφερα πουθενά τις τράπεζες.
Γιατί οι τράπεζες στην Ελλάδα , ούτε ιδιωτικές είναι , ούτε εταιρείες .
-
Οι δεξιοί στην Ελλάδα νομίζουν πως συντασσόμενοι με τους πραγματικούς καπιταλιστες, βρίσκονται απ' την πλευρά των συνουσιαζόντων κι όχι των συνουσιαζομένων.
Όπως ο γάτος νομίζει πως θα πηδάει αυτός τη μιλφ, κι όχι η μιλφ αυτόν... -
Ο ΔΕΔΔΗΕ παίρνει τις αιτήσεις με μέιλ , σου στέλνει και απάντηση ότι τα έλαβε.
Την επόμενη μέρα σε παίρνει τηλέφωνο ότι τα έλαβε και θα προχωρήσει το αίτημα σου.Μετά δεν ξέρουν που είναι το αίτημα σου. Αλλά τηλέφωνο να μιλήσεις με αρμόδιο δεν υπάρχει. Μόνο το κεντρικό που καταγράφει την κλήση σου.
3 μήνες μετά ένας μη δεδδηετζής υπάλληλος , σου λέει ένα κρυφό τηλέφωνο και ω του θαύματος 2-3 μέρες μετά ένας υπάλληλος απαντάει.
Του λες το πρόβλημα σου και σου λέει θα σε πάρει να σου πει .
Σε παίρνει σε δύο ώρες και σου λέει ότι οι αιτήσεις σου που έστειλες με μέιλ έχουν χαθεί.
Τελικά τις ξαναστέλνεις , λες ευτυχώς βρήκα έντιμο υπάλληλο, να παίξω και τίποτα στο τζόκερ και ω του θαύματος σου λέει θα έρθει μελετητής.
Ερχεται ο μελετητής λέει εντάξει θα το φτιάξω.
Σου στέλνουν τον λογαριασμό , τον πληρώνεις αμέσως .2 μήνες μετά , έχουμε φτάσει τους 5-6 έρχεται ο εργολάβος να φέρει το νέο καλώδιο από την κολώνα .
Βλέπει το αέριο , λέει εδώ δεν περνάει το καλώδιο , είναι το αέριο. Μα το αέριο εκεί ήταν από την αρχή . Δεν το έγραψε ο μελετητής και εγώ φεύγω, Η ξηλώνεις το αέριο.
Το ξήλωσα , έτσι και αλλιώς άχρηστο ήταν . Αέριο δεν υπάρχει εκεί και ούτε προβλέπεται στο κοντινό μέλλον.
Μπήκε το καλώδιο.
Ωραία λέμε τελειώσαμε . Παλιότερα μετά το καλώδιο και τα καβούκια , ο μετρητής έμπαινε σε λίγες μέρες.
Αλλαξε αυτό τώρα . Με πολλά τηλέφωνα κλπ , μπήκε σε 2 μήνες , φτάσαμε τους 8 συνολικά.
Μετά ήρθε να βάλει μετρητή και ένας άλλος . Πλησίασε όμως το καλοκαίρι . Τελικά είχε άκρη σε υψηλής ιδιότητας δημόσιο λειτουργό και μπήκε και εκεί στο δίμηνο από την αίτηση.
Α ταυτόχρονα ,εγώ που παραμένω στην ΔΕΗ , η οποία είναι πλέον ιδιωτική , μου στέλνει μέιλ και μηνύματα σαν ερωτευμένη γκόμενα. Μου δίνει το τηλέφωνο της να την παίρνω , όποτε θέλω . Βάζει και ώρες εξυπηρέτησης , πέραν αυτών των ξυστών.
Ιδιωτική βλέπεις.
Λέτε να με στενοχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του δεδδηε?
Οταν μας έδωσαν και 1,5 δισ για το χρέπι ?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2