-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Διάβασα αρκετές δικες σου Πήλιου, που να μείνει χώρος για να γράψω εγώ δικες μου.
Ξέρω ότι σε πληγώνει πως υπάρχει τουλάχιστον ένας που αυτό που παρουσιάζεις δεν το χάφτει. Τι να κάνουμε; Όπως εσύ με έχεις βαφτίσει ΝΔ εγώ απεναντίας σε βλέπω ως αριστερο του τάληρου. Αγώνες από το πληκτρολόγιο όμως δεν μπορώ να κάνω. Είσαι ανίκητος. Απλά όσο θα προσπαθείς να μειώνεις τους συνομιλητές σου με φτηνά υπονοούμενα, θα σου υπενθυμίζω πως έχω αντιληφθεί τι δεν είσαι. Πάλι καλά που δεν κρατάς κανένα διακόπτη στα χέρια σου.΄
Με πληγώνει σε πολύ ευαίσθητο σημείο και προκαλεί κνησμό.
Αυτό το "όσο θα προσπαθείς να μειώνεις τους συνομιλητές σου με φτηνά υπονοούμενα" μου άρεσε πολύ να το βλέπω να το γράφεις εσύ ως μομφή για άλλον, όπως και τα μυστηριώδη υπονούμενα για το τί δεν είμαι.Δεν πειράζει που δεν έχεις κάτι να πεις.
Να μπαίνεις συχνότερα να μας βρίζεις μειδιώντας υπό τον φερετζέ, ως αντίποινα που επικρίνουμε τις σερί αποτυχίες της Κυβέρνησης ΝΔ, σε μια στροφή απ' την "Αστική Ευγένεια" στις βρισιές της "Λαϊκής Δεξιάς", και του Σαλονιού και του Αλωνιού ο Ντάστερ, μη σε τρώει η δουλειά και χάνεσαι, και μεις του τάληρου και σεις του εκατομμυρίου δεν θα τα πάρουμε μαζί μας! -
Εγώ ξέρω να πω ότι μέχρι στιγμής με κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει προκύψει κάποιο συγκλονιστικό γεγονός ώστε να ξεσηκωθεί η κοινωνία. Το έχω γράψει πολλές φορές. Το κλίμα στην κοινωνία δεν έχει καμιά σχέση με το κλίμα της εποχής 2009-2019.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις με διαδοχικά γεγονότα και πολιτικές αποφάσεις κατάφερναν να στρέφουν το κόσμο εναντίον τους.
Και από την στιγμή που δοκιμάστηκε η "πρώτη φορά αριστερά" με τα γνωστά αποτελέσματα, θα πρέπει να έρθει ο κόσμος ανάποδα για να πληγεί ανεπανόρθωτα η εικόνα της σημερινής κυβέρνησης.
Μέχρι στιγμής (κατά την άποψή μου) δεν έχει συμβεί κανένα τρομερό γεγονός, σε σύγκριση πάντα με αυτά που συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Μητσοτάκης, είτε αρέσει, είτε όχι, δεν έχει προκαλέσει τόσο την κοινωνία ώστε να αναπτυχθεί ένα αρνητικό κλίμα εναντίον του. Αν και αμφιβάλλω αν η κοινωνία έχει κάποια διάθεση για ξεσηκωμό.
Καλώς ή κακώς η εποχή 2009-2019 έχει αφήσει πλούσια ιστορία αρνητικών γεγονότων για τις επόμενες γενιές και αυτά ακόμη είναι πολύ νωπά.
-
-
Και φυσικά όλα αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να φύγουν από το παιδικό τους δωμάτιο. Είναι τραγικό να μην μπορείς να φύγεις από τις φτερούγες της οικογενειας σου σε μια τόσο παραγωγική ηλικία.
Μετα, τι ζωή και τι συμπλέγματα θα εχεις ως προσωπικότητα; -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και φυσικά όλα αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να φύγουν από το παιδικό τους δωμάτιο. Είναι τραγικό να μην μπορείς να φύγεις από τις φτερούγες της οικογενειας σου σε μια τόσο παραγωγική ηλικία.
Μετα, τι ζωή και τι συμπλέγματα θα εχεις ως προσωπικότητα;Να προλάβω τη λαϊκή δεξιά Λαπ:
"Οι γονείς μας πως έζησαν 7 άτομα κι οι παππούδες σε δύο δωμάτια, τρώγοντας μπομπότα; τίποτα δεν έπαθαν και οικογένειες έκαναν και προκοπή!
-
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ ξέρω να πω ότι μέχρι στιγμής με κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει προκύψει κάποιο συγκλονιστικό γεγονός ώστε να ξεσηκωθεί η κοινωνία. Το έχω γράψει πολλές φορές. Το κλίμα στην κοινωνία δεν έχει καμιά σχέση με το κλίμα της εποχής 2009-2019.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις με διαδοχικά γεγονότα και πολιτικές αποφάσεις κατάφερναν να στρέφουν το κόσμο εναντίον τους.
Και από την στιγμή που δοκιμάστηκε η "πρώτη φορά αριστερά" με τα γνωστά αποτελέσματα, θα πρέπει να έρθει ο κόσμος ανάποδα για να πληγεί ανεπανόρθωτα η εικόνα της σημερινής κυβέρνησης.
Μέχρι στιγμής (κατά την άποψή μου) δεν έχει συμβεί κανένα τρομερό γεγονός, σε σύγκριση πάντα με αυτά που συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Μητσοτάκης, είτε αρέσει, είτε όχι, δεν έχει προκαλέσει τόσο την κοινωνία ώστε να αναπτυχθεί ένα αρνητικό κλίμα εναντίον του. Αν και αμφιβάλλω αν η κοινωνία έχει κάποια διάθεση για ξεσηκωμό.
Καλώς ή κακώς η εποχή 2009-2019 έχει αφήσει πλούσια ιστορία αρνητικών γεγονότων για τις επόμενες γενιές και αυτά ακόμη είναι πολύ νωπά.
Σαν τι να προλάβει να συμβεί ? Από τα 3 χρόνια είμαστε στον γύψο τα 2 λόγο καραντίνας ....
Από την άλλη μετά από 10 χρόνια Hard anal sex το συνηθίσαμε , σύνδρομο της Στοκχόλμης αποκτήσαμε , απορώ πώς και δεν πήγαμε στην κηδεία του Άκη να πετάμε γαρδένιες στην πομπή.
-
Η προοπτική είναι το βασικότερο. Ακόμα και όταν δεν έχεις πολλά όταν έχεις προοπτική αντέχεις και καταγράφεις μια ιστορία στερήσεων αλλά και δοξασμένης προκοπής.
Όταν δεν έχεις καμία προοπτική και είσαι στα πρόθυρα της φτώχειας,τότε συναντάς το τέρας της κατάθλιψης. Σου δημιουργούνται συμπλέγματα και επειτα ως 40-50αρης νιώθεις τον τοίχο που έχεις πέσει πάνω. -
Κάπου γράφτηκε ότι όταν κάποιο κόμμα αγωνίζεται επί σειρά ετών για να'ρθεί στην εξουσία,ξέρει τι θα αναλάβει.
Σωστότατα.Ειτε ειναι δεξιό,κεντροδεξιό ειτε αριστερό,κεντροαριστερό κ.ά. Όμως οπως υπήρξαν οι δεξιοί φανφαρόνοι που μετά τα γύριζαν μια χαρά υπήρξαν κι οι "έξω οι βάσεις του θανάτου,έξω από την ΕΟΚ,να γίνει δημοψήφισμα" ,αλλά μετά "δεν μας συμφέρει τώρα σαν χώρα,δεν μπορούμε", οι "λεφτά υπάρχουν",αλλά μετά "παραλάβαμε άδεια ταμεία,καμμένη γη",οι "θα καταργηθούν με ενα νόμο κι ενα άρθρο,Go back κ.Μερκελ",αλλά μετά "δεν μπορούμε να αλλαξουμε τους συσχετισμούς" κ.τ.λ.
Κι αυτά γιατί γίνονται; Γιατί πολύ απλά όλοι αυτοί οι αντιπολιτευόμενοι που γίνονται μετά πρωθυπουργοί ή υπουργοί δεν έχουν συνέπειες για τα ανυπόστατα "θα" τους.Αν έπρεπε ν'αποκτήσουν ή να επιστρέψουν ότι περιουσία απέκτησαν εξτρά ως κυβερνώντες (όπως στην αρχαία Αθήνα αν θυμάμαι καλά) και να δημευθεί και το 50% της υπόλοιπης περιουσίας,να μην ξαναπολιτευτούν ουτε αυτοί ούτε μεχρι τα δισέγγονα τους,απαγορευση εξόδου από τη χώρα κ.ά.,τότε να βλέπαμε αν θα έταζαν λαγούς με πετραχείλια ή υπολόγιζαν μέχρι τελείας τι θα έλεγαν.
Ομως τώρα καθαρίζουν όλοι με αναλαμβάνω την "πολιτική ευθύνη" ή "βρήκα καμμένη γη" κι όλα ο.κ.
Δεν πρέπει να γίνεται κάποιος πρωθυπουργός για να'χει γκόμενες ή να είναι γκόμενος,ούτε για να χορεύει τσάμικα με τους απέναντι,να πηγαίνει στου Μπαϊρακτάρη,να παίζει PS4 ή να καπνίζει πούρα στα κότερα στις διακοπές του. Αν θες να κυβερνήσεις πρέπει να το λέει η καρδιά σου,να λυγίζουν τα πόδια σου από την ευθύνη κι οταν κερδίσεις αντί για σαμπάνιες,να περισυλογίζεσαι "που έμπλεξα". -
Επίσης οι περισσοτεροι θεωρούν ότι η κρίση ήταν μια δεκαετία μεταξύ 2009-2019 κι οτι πριν 2-3 χρονια βγήκαμε κ.τ.λ.
Η Ελλάδα είναι σε κρίση για πάνω από έναν αιώνα.Βασικά, από το "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χ.Τρικούπη.Το ότι πριν 20-30-40 χρόνια επειδή κυκλοφορούσε ανεξέλεγκτα,δανεικό χρήμα που μπορεί να ικανοποιούσε τη ματαιοδοξία των πολιτών του,δε σήμαινε ότι η χώρα ήταν εύρωστη,παραγωγική με σωστή οικονομική ανάπτυξη και πορεία. Θα μου πεις,οταν καλοπερνώ ατομικά κι οικογενειακά,μου ειναι πλήρως αδιάφορο απο που προέρχεται η "πλαστή" καλοπέραση μου, ποια η προοπτική της χώρας μετά απο 25-35 χρόνια,ποιος ζει ποιος πεθαίνει..
Ο.κ. ,αλλα δε σημαίνει οτι αυτή η χώρα δεν είναι σε κρίση. -
Είναι σαφές πότε μια χώρα, δηλαδή ο λαός της, ζει σε κρίση και πότε όχι.
Δεν πρόσφερει κάτι το "τα πάντα ρει"...
Όταν μεταναστεύει μαζικά, δεν έχει να φάει και να ζεσταθεί, αυτοκτονεί, διαλύονται οικογένειες, εκτοξεύεται η ενδοοικογενειακη βία, βγαίνουν αβέρτα πωλητήρια, όσοι έχουν λίγα λεφτά τα πατσιάζουν στο στρώμα, είναι όλα επιπτώσεις της κρίσης.
Όταν συμβαίνουν τα αντίθετα, είναι δείγμα ευημερίας. Και βέβαια τα μαθηματικά εργαλεία που δείχνουν την ανεργία, τα ποσοστά πληθυσμού κάτω απ τα όρια της φτώχειας κι όλα τα υπόλοιπα στατιστικά, ορίζουν πότε ο λαός μιας χώρας είναι σε κρίση.
Υπάρχουν κι άλλες ενδείξεις, όπως αν διασκεδάζεις με Χατζηχρήστο ή έστω Κωνσταντίνου ή Τριανταφυλλίδη, αντί για Φιλιππίδη, Λαζόπουλο ή Σεφερλη κλπ. αλλά είναι πολύ υποκειμενικά κριτήρια... -
Η από τα γκράφιτι...Γέμισε βρωμιά η Αθήνα και γενικά η Ελλάδα.
Εγώ είμαι συντηρητικός. Μαρέσουν οι γειτονιές με τις λεμονιές τα άσπρα σπίτια,οι ανοιχτές αυλές,τα σακάκια και τα πουκάμισα σε ντύσιμο που βλέπαμε στις παλιές ταινίες.
Να βγαίνουν τα ζευγάρια αγκαζε και να συναντούν άλλα ζευγάρια στις βόλτες τους.
Καθαρες γειτονιές χωρίς γραφιτι και σκουπίδια. Ωραία παρκακια με νορμάλ παγκάκια.Μια τέτοια απλη ζωή θέλω...όχι πολλά. Ένα απλο σπίτι με μια αυλή,ανοιχτή για όλη τη γειτονιά να πίνουμε τα ουζακια μας..
Ούτε η επίδειξη με νοιάζει,ούτε η Μύκονος κτλ
Ανοιχτά παράθυρα και πόρτες στα σπίτια...
Τα κορίτσια να είναι σεμνά και τα αγόρια να παρακαλούν για ένα φιλάκι.
Φυσικά να δίψα ο κόσμος για μόρφωση και να έχει καλοσύνη και φιλότιμο. Να σου λένε ας το πάνω μου και να είναι συμβόλαιο ο λόγος τους.
Αυτήν την Ελλάδα θέλω.Ούτε αυτά δεν έχουμε πλεον..
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η από τα γκράφιτι...Γέμισε βρωμιά η Αθήνα και γενικά η Ελλάδα.
Εγώ είμαι συντηρητικός. Με αρέσουν οι γειτονιές με τις λεμονιές τα άσπρα σπίτια,οι ανοιχτές αυλές,τα σακάκια και τα πουκάμισα σε ντύσιμο που βλέπαμε στις παλιές ταινίες.
Να βγαίνουν τα ζευγάρια αγκαζε και να συναντούν άλλα ζευγάρια στις βόλτες τους.
Καθαρες γειτονιές χωρίς γραφιτι και σκουπίδια. Ωραία παρκακια με νορμάλ παγκάκια.Μια τέτοια απλη ζωή θέλω...όχι πολλά. Ένα απλο σπίτι με μια αυλή,ανοιχτή για όλη τη γειτονιά να πίνουμε τα ουζακια μας..
Ούτε η επίδειξη με νοιάζει,ούτε η Μύκονος κτλ
Ανοιχτά παράθυρα και πόρτες στα σπίτια...
Τα κορίτσια να είναι σεμνά και τα αγόρια να παρακαλούν για ένα φιλάκι.
Φυσικά να δίψα ο κόσμος για μόρφωση και να έχει καλοσύνη και φιλότιμο. Να σου λένε ας το πάνω μου και να είναι συμβόλαιο ο λόγος τους.
Αυτήν την Ελλάδα θέλω.Ούτε αυτά δεν έχουμε πλεον..
Υπαρχουν αυτα, απλά οχι στην Αθηνα, πλην ελαχιστων εξαιρεσεων. -
Τι να πω...Μακάρι να υπάρχουν.
Είναι θετικό να υπάρχουν.
Κάποτε έγινε η καμπή αυτή. Έτσι όπως κοιτάζω τις ταινίες το εντοπίζω τέλος του 70 αρχές 80. Δηλαδή εποχή βιντεοκασέτας κτλ.
Αυτη η γελοιοποίηση του σχολειου,των καθηγητών,των θεσμών της μόρφωσης, τα άσχημα αστεία που διαφημιζουν αυτες οι ταινιες μου δείχνουν από πότε ξεκίνησαν όλα τα σημερινά. Δηλαδή έκαναν μαγκιά το να είσαι κ@λ@παιδο.
Δεν ζούσα τότε αλλά εκείνη την εποχή βλέπω την αρχή της σημερινής κατάστασης. Πάντα μέσα από τον κινηματογράφο όπου φυσικά τα θέματα διογκώνονται καταλλήλως.Αλλωστε τέχνη χωρίς διόγκωση της πραγματικότητας είναι ντοκυμαντέρ και όχι τέχνη -
Σταμάτα να μαθαίνεις ιστορία από τις ταινίες του Όμηρου Ευστρατιάδη ρε Λαπ. Επειδή είμαι περίπου εκείνης της γενιάς (ΟΚ μερικά χρόνια μετά), θα σου πω ότι το Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα καυτηρίαζε τα ιδιωτικά σχολεία της εποχής. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιήθηκε μέχρι και το όνομα του Μαμιδάκη, για το κωλόπαιδο που πλήρωνε ο μπαμπάς και τον έφερνε ο σοφέρ (ο Σουγκλακος) στο σχολείο!!! Προσωπικά το έχω δει αυτό σε ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και ο σοφέρ να παίρνει τηλέφωνο για να ετοιμαστεί το φαγητό του γόνου. Αυτό που έδειχνε είναι η κατάντια των ιδιωτικών και των νεόπλουτων! Στην Αγγλία, που επίσης φοίτησα, δεν τολμούσε κανείς να πει κάτι τέτοιο και ας ήταν Πρίγκηπας ο πατέρας του. Βέβαια μετά τον περίμεναν όλα με ανοικτές πόρτες, αλλά είχα Βρετανό φίλο που ο μπαμπάς του ήταν του Cambridge, ο παππούς του του Oxford και πίναμε μαζί μπύρες στο Student Union του Bournemouth University, σαν commoners, πριν από περίπου 25 χρόνια... Ο Rory (έτσι τον έλεγαν) μου έλεγε ότι του τα έχουν όλα κανονισμένα στην ζωή, αλλά θα τα φέρει ανάποδα. Δεν έμαθα τι έγινε ποτέ. Πρέπει να ψάξω τους φίλους εκείνους μου φαίνεται...
-
Ωραία αυτά, και γω τα θέλω, αλλά σιγά σιγά μεγαλώνουμε και εξαφανίζονται... έκανα προχτες το βραδάκι μια βόλτα στο πηλιορείτικο χωριό μου όπου το σκηνικό είναι σαν αυτό που περιγράφει ο Λαπ και βλέπεις στις ταινίες. Πολλά πωλητήρια όμως, η πρώτη παραφωνία είναι οι ταμπέλες των real estate στις παλιές καγκελόπορτες των αυλών με τα δέντρα και τα αναρριχητικά.
Δεύτερη, πως ούτε ζευγάρια πιασμένα αγκαζέ βλέπεις πλέον, ούτε κανέναν, ούτε καν γάτες να κόβουν βόλτες! Εκτός απ' τις ταβέρνες στη πλατεία που έχουν ξεμείνει ακόμη κάποιοι τουρίστες και τα γεροντοπαλίκαρα του χωριού, απορείς πως και γιατί όλο το υπόλοιπο είναι "χωριό φάντασμα".Ας αφήσουμε όμως στην άκρη τα ρομαντικά κι ας περάσουμε στη πεζή πραγματικότητα:
Δεύτερος γύρος αποζημιώσεων στους αυτοκινητοδρόμους για μη είσπραξη διοδίων την περίοδο του lockdown
Η αξίωση αποζημίωσης προβλέπεται στις συμβάσεις παραχώρησης
Τα 26 εκατομμύρια ευρώ ξεπερνούν τα ποσά των αποζημιώσεων που καλείται να πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο σε τρεις παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων για τα απωλεσθέντα έσοδα από τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που ίσχυσαν κατά το β΄ εξάμηνο του 2020, όπως προκύπτει από ισάριθμες αποφάσεις που έχει υπογράψει ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής και έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.Να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη περίοδο του lockdown, το α΄ εξάμηνο του 2020 με αντίστοιχες αποφάσεις είχε καθοριστεί αποζημίωση ύψους περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ στους διαχειριστές πέντε αυτοκινητοδρόμων, όπως είχε γράψει το «ethnos.gr».
Επιπλέον, νέα αιτήματα αποζημιώσεων θα προκύψουν πιθανότατα και για το 2021 καθώς και στην τρέχουσα χρονιά ίσχυσε lockdown, το οποίο μάλιστα διήρκεσε έως τον Μάιο.
Έως τώρα, πάντως, εντός του καλοκαιριού με έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια εγκρίθηκε η καταβολή αποζημιώσεων:
-
Στον παραχωρησιούχο «Νέα Οδός» με ποσό 14.550.000 ευρώ για την απώλεια Εσόδων του λόγω συνδρομής Παρέμβασης του Δημοσίου και Γεγονότων Ευθύνης Δημοσίου, για τη χρονική περίοδο από 01.07.2020 έως 31.12.2020 (2ο εξάμηνο 2020), που συνίστανται στους περιορισμούς και απαγορεύσεις που επέβαλε το Ελληνικό Δημόσιο στις μετακινήσεις, προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά της πανδημίας (Covid-19),» όπως αναφέρεται στην απόφαση.
-
Στον παραχωρησιούχο «Ολυμπία Οδός» με ποσό 10.190.000 ευρώ για το ίδιο χρονικό διάστημα και για τους ίδιους λόγους και
-
Στον παραχωρησιούχο «Οδός Κεντρικής Ελλάδας» με ποσό 1.740.000 ευρώ.
Η δυνατότητα αξίωσης αποζημίωσης προβλέπεται στις συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων ώστε να υπάρχει κάλυψη διαφυγόντων εσόδων σε περιπτώσεις που υφίσταται «ανωτέρα βία» ή περιορισμός της κυκλοφορίας, για τον οποίο δεν ευθύνεται ο παραχωρησιούχος, αλλά η ευθύνη βαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο.
Όπως αναφέρεται στις σχετικές αποφάσεις η έγκριση των αποζημιώσεων αποδίδεται στο γεγονός ότι η «Ελληνική Κυβέρνηση από το Φεβρουάριο του 2020 και ειδικότερα, για το εξάμηνο αναφοράς, κυρίως από 07.11.2020 έως 31.12.2020 (επιβολή γενικευμένων απαγορεύσεων)εξέδωσε πλήθος Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) καθώς και Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) με έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας Covid-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας, επιβάλλοντας μεταξύ άλλων με κανονιστικές πράξεις σειρά περιοριστικών και απαγορευτικών μέτρων στη λειτουργία επιχειρήσεων, στην προσέλευση των εργαζομένων στην εργασία τους, στις συναθροίσεις, στην κυκλοφορία των πολιτών, στις διανομαρχιακές μετακινήσεις, στις οδικές συνδέσεις με όμορες χώρες. Κατά το διάστημα των περιοριστικών και απαγορευτικών μέτρων στις μετακινήσεις η κυκλοφορία στο Έργο Παραχώρησης σημείωσε μεγάλη πτώση συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους».
Κι αυτό καθώς δεν προκύπτει υποχρέωση των παραχωρησιούχων για ασφάλιση έναντι του συγκεκριμένου κινδύνου, καθώς όπως ξεκάθαρα επισημαίνεται «η απώλεια εσόδων και οι συνέπειες στη λειτουργία του Παραχωρησιούχου που προκαλούνται από τα μέτρα πρόληψης και μετριασμού της πανδημίας είναι κίνδυνος τον οποίο δεν όφειλε να ασφαλίσει και για τον οποίο δεν είναι ασφαλισμένος ο Παραχωρησιούχος».
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του χρόνου είχαν αναρτηθεί οι αποφάσεις για τις αποζημιώσεις που αφορούσαν το πρώτο εξάμηνο του 2020 και αντιστοιχούσαν σε 13.500.000 ευρώ στον Παραχωρησιούχο «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», 6.370.000 στον Παραχωρησιούχο «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», 13.360.000 στον Παραχωρησιούχο «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», 1.740.000 στον Παραχωρησιούχο «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ» και 5.300.000 στον Παραχωρησιούχο «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.».
Τα ποσά που είχαν αιτηθεί τότε οι παραχωρησιούχοι ήταν μεγαλύτερα απ΄ αυτά που όρισαν τελικά οι υπουργικές αποφάσεις.
-
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σταμάτα να μαθαίνεις ιστορία από τις ταινίες του Όμηρου Ευστρατιάδη ρε Λαπ. Επειδή είμαι περίπου εκείνης της γενιάς (ΟΚ μερικά χρόνια μετά), θα σου πω ότι το Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα καυτηρίαζε τα ιδιωτικά σχολεία της εποχής. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιήθηκε μέχρι και το όνομα του Μαμιδάκη, για το κωλόπαιδο που πλήρωνε ο μπαμπάς και τον έφερνε ο σοφέρ (ο Σουγκλακος) στο σχολείο!!! Προσωπικά το έχω δει αυτό σε ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και ο σοφέρ να παίρνει τηλέφωνο για να ετοιμαστεί το φαγητό του γόνου. Αυτό που έδειχνε είναι η κατάντια των ιδιωτικών και των νεόπλουτων! Στην Αγγλία, που επίσης φοίτησα, δεν τολμούσε κανείς να πει κάτι τέτοιο και ας ήταν Πρίγκηπας ο πατέρας του. Βέβαια μετά τον περίμεναν όλα με ανοικτές πόρτες, αλλά είχα Βρετανό φίλο που ο μπαμπάς του ήταν του Cambridge, ο παππούς του του Oxford και πίναμε μαζί μπύρες στο Student Union του Bournemouth University, σαν commoners, πριν από περίπου 25 χρόνια... Ο Rory (έτσι τον έλεγαν) μου έλεγε ότι του τα έχουν όλα κανονισμένα στην ζωή, αλλά θα τα φέρει ανάποδα. Δεν έμαθα τι έγινε ποτέ. Πρέπει να ψάξω τους φίλους εκείνους μου φαίνεται...
Ήταν περίπτωση τύπου...
-
Πιο πολύ τύπος "έχω να κληρονομήσω έναν πύργο αλλά εμένα στα @@ μου" μου έκανε πάντως ο Rory. Ίσως βέβαια για αυτό ήταν στα @@ του, επειδή ήξερε ότι δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα στην ζωή. Αυτό όμως που δεν θα ξεχάσω είναι ότι είχε ένα κόμπλεξ, γιατί έλεγε ότι η οικογένεια του ήταν λίγο στραβωμένη που δεν πήγε Cambridge/Oxford/UCL για το μεταπτυχιακό του, αλλά ήρθε σε ένα πανεπιστήμιο δεύτερης διαλογής σε σχέση με αυτά. Κατά τα άλλα όμως πολύ ωραίος τυπάκος. Είχαμε πάει για μπύρες σε παραλία στο Solent (https://i2-prod.hampshirelive.news/incoming/article5665356.ece/ALTERNATES/s1200/0_Lee-sunshine.jpg) κι έλεγε ότι η ζωή είναι ωραία με μια μπύρα (καλά 10 μπύρες ο καθένας) και 2-3 φίλους, σαν τον Ζορμπά.
-
Δηλ. τα λεφτά που έχεις παίζουν ρόλο για αν θα κακοποιείς τα παιδιά σου ή τη γυναίκα σου,αν θα αυτοκτονήσεις ή όχι,αν θα χωρίσεις.Οπότε άσχετα με την παιδεία που πήρες,άσχετα αν ζεις σε διεφθαρμένο περιβάλλον,χρήμα να δώσεις και λύνονται κι η κακοποίηση κι αυτοκτονίες και τα υπόλοιπα..
Επίσης,χρήμα να υπάρχει και τι σχέση έχει με ποιον τρόπο προέρχεται.Από διαφθορά,δανεικό κι αγύριστο,λίγη σημασία έχει.Μου φέρνει σαν παράδειγμα,κάποιον απατεώνα,λαθρέμπορο ,προαγωγό που ζει αυτός κι η οικογένειά του μες στη χλιδή,οι γείτονες τον σέβονται και θεωρούν υπόδειγμα και κάποια μέρα τον πιστολιάζουν δύο μπράβοι και τελειώνει η "όμορφη" ζωή του.Ή το χειρότερο,αυτός τη γλιτώνει και καθαρίζουν τα παιδιά του και τη γυναίκα του.Ρίσκα είναι αυτά κι αποδέχεσαι τις συνέπειες,σε τεντωμένο σχοινί κρέμεται η ζωή σου,μπορεί να σου βγουν μπορεί κι όχι ή και να τη γλιτώσεις εσύ και να πληρώσουν οι επόμενοι.. -
Μπορεί να είναι καρικατούρα οι ταινίες αυτές αλλά αυτά που έζησα εγώ δεκαετίες αργότερα σε δημόσια σχολεία δεν έχουν καμία σχέση με τις παλιές εποχές. Και η γνώση της παλιάς εποχής προέρχεται απο περιλήψεις ανθρώπων που τα έζησαν.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2