-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες με μηδενικά εισοδήματα κτλ έκαναν. Όχι μισθωτοί.
Nομίζεις..
Τι θα πει όχι μισθωτοί; Όλοι οι εν δυνάμει εργαζόμενοι,μπορούν να βγάλουν μαύρα σε διάφορα επαγγέλματα. Εταιρείες,Ε.Ε,ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι,εργάτες γης,οικοδόμοι,τεχνίτες,επιστήμονες,συνταξιούχοι κ.λ.π.Οι πάντες σε όλες τις εποχές λίγο ή πολύ ήταν,είναι και θα είναι φοροφυγάδες. Και μη μου πεις εξαρτάται από το ποσό...
Γιατί έτσι δεν τελειώνουμε ποτέ. -
Λαπ το 1983 ανθυποπλοίαρχος από υπαξιωματικών έπαιρνε καθαρό μισθό 63000 δραχμές. Το κυβικό το μπετόν τότε είχε 2500. Δραχμές. Σήμερα έχει 350.
Κάνε υπολογισμό.
-
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κάπου έχετε χαθεί και οι δυο στη μετάφραση μεταξύ σας...
Το δύσκολο στο πόθεν έσχες που αναφέρεις λαπ είναι το εξής ( το ανέφερε ο criuser)
Μισθωτοί - επαγγελματίες (νόμιμοι και τίμιοι), μετρημένοι και ζορισμένοι καθημερινά, όντως έκαναν 2 σπιτάκια με φοβερές οικονομίες.
Μισθωτοί - επαγγελματίες (λαμόγια), έκαναν κι αυτοί 2 σπίτια αλλά ήταν συνεχώς σε μπουζούκια ,σε γούστα και σε ταξίδια. Αυτοί πως θα βρεθούν?Γι αυτό το επόμενο στάδιο (αφού φορολογεί όλους τους Ε.Ε. με τεκμήριο,θεωρώντας τους άπαντες φοροφυγάδες), θα είναι να δει μέσω καρτών και κινήσεων λογαριασμών ποιοι ξοδεύουν παραπάνω απ'όσο δηλώνουν.
Και αυτοί που πανηγυριζουν τώρα με την φορολόγηση που δήθεν πιάνει τους Ε.Ε, βλέπω να τους κόβετε η χαρά.. Π.χ. κάτι συνταξιούχοι και μισθωτοί που το παίζουν αδικημένες παρθένες... -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λαπ το 1983 ανθυποπλοίαρχος από υπαξιωματικών έπαιρνε καθαρό μισθό 63000 δραχμές. Το κυβικό το μπετόν τότε είχε 2500. Δραχμές. Σήμερα έχει 350.
Κάνε υπολογισμό.
Σου έχω ξανά εξηγήσει πως η αγοραστική δύναμη δεν μετριέται μονάχα από έναν κλάδο, αν και θα ήθελα να μου παραθέσεις στοιχεία. Αλλά από ένα σύνολο αγαθών και υπηρεσιών. Εάν εξετάζεις κάθε φορά έναν κλάδο βγάζεις πλασματικά στοιχεία.
Επίσης γιατί επί μονίμου βάσεως πιάνεις ακραία παραδείγματα;;; Πόσοι είναι ρε συ οι Έλληνες ανθυποπλοίαρχοι στην Ελλάδα των 8-10 εκατομμυρριων; -
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το δύσκολο στο πόθεν έσχες που αναφέρεις λαπ είναι το εξής ( το ανέφερε ο criuser)
Μισθωτοί - επαγγελματίες (νόμιμοι και τίμιοι), μετρημένοι και ζορισμένοι καθημερινά, όντως έκαναν 2 σπιτάκια με φοβερές οικονομίες.
Μισθωτοί - επαγγελματίες (λαμόγια), έκαναν κι αυτοί 2 σπίτια αλλά ήταν συνεχώς σε μπουζούκια ,σε γούστα και σε ταξίδια. Αυτοί πως θα βρεθούν?Γι αυτό το επόμενο στάδιο (αφού φορολογεί όλους τους Ε.Ε. με τεκμήριο,θεωρώντας τους άπαντες φοροφυγάδες), θα είναι να δει μέσω καρτών και κινήσεων λογαριασμών ποιοι ξοδεύουν παραπάνω απ'όσο δηλώνουν.
Και αυτοί που πανηγυριζουν τώρα με την φορολόγηση που δήθεν πιάνει τους Ε.Ε, βλέπω να τους κόβετε η χαρά.. Π.χ. κάτι συνταξιούχοι και μισθωτοί που το παίζουν αδικημένες παρθένες...Βρε όλοι έλεγχο....όλοι!!!
-
Και αυτοί που πανηγυριζουν τώρα με την φορολόγηση που δήθεν πιάνει τους Ε.Ε, βλέπω να τους κόβετε η χαρά.. Π.χ. κάτι συνταξιούχοι και μισθωτοί που το παίζουν αδικημένες παρθένες...Βρε όλοι έλεγχο....όλοι!!!
Να φτιάξει φυλακές για καμιά 3-4.000.000 κόσμο τότε...
-
Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες με μηδενικά εισοδήματα κτλ έκαναν. Όχι μισθωτοί.
Nομίζεις..
Τι θα πει όχι μισθωτοί; Όλοι οι εν δυνάμει εργαζόμενοι,μπορούν να βγάλουν μαύρα σε διάφορα επαγγέλματα. Εταιρείες,Ε.Ε,ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι,εργάτες γης,οικοδόμοι,τεχνίτες,επιστήμονες,συνταξιούχοι κ.λ.π.Όχι, διότι εάν βγάζουν μαύρα πάνω από ένα πες 20-30% τότε υπάρχει θέμα στην ίδια την εταιρία με διπλά βιβλία ή χρηματισμό υπαλλήλων από εξωτερικούς παραγοντες.
Οι πάντες σε όλες τις εποχές λίγο ή πολύ ήταν,είναι και θα είναι φοροφυγάδες. Και μη μου πεις εξαρτάται από το ποσό...
Γιατί έτσι δεν τελειώνουμε ποτέ.Εξαρτάται φυσικά το ποσό. Άλλο το να κλέβει ένας φτωχιδιαβολςο και να αγοράζει μια τηλεόραση και άλλο μια μονοκατοικία.
-
Να φτιάξει φυλακές για καμιά 3-4.000.000 κόσμο τότε...
Εμ!!!! Εδώ είναι το θέμα. Δεν μιλώ για φτωχιδιαβολους. Μιλώ για αυτούς με σπίτια εξοχικά και εισοδήματα των 1000 ευρώ. Ξέρεις πόσους έχω δει τέτοιους..... Θα πάθεις σόκ και πασοκ.
Αυτό κατέστρεψε την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας. το κράτος φορολουγσε ότι κινείται για να καλύψει τις ανάγκες του και τους άσχετους πολλές φορές δ.υ, να τα λέμε όλα και αυτό διότι οι μισοί Έλληνες δεν συνέβαλλαν στις ανάγκες της χώρας.
Και για το πολιτικό του πράγματος, το 70-80% αυτών είναι υπεροατριωτες. Έχεις δει εσύ πατριώτη που όταν τίθεται θέμα να εξοπλιστεί η χώρα να λέει πως αυτός δεν πληρώνει και δεν συμμετέχει στα κοινά βάρη ;;;; Αυτό συνέβη στην ουσία.
-
Οι πάντες σε όλες τις εποχές λίγο ή πολύ ήταν,είναι και θα είναι φοροφυγάδες. Και μη μου πεις εξαρτάται από το ποσό...
Γιατί έτσι δεν τελειώνουμε ποτέ.Εξαρτάται φυσικά το ποσό. Άλλο το να κλέβει ένας φτωχιδιαβολςο και να αγοράζει μια τηλεόραση και άλλο μια μονοκατοικία.
Όπως δεν υπάρχει ολίγον έγκυος,έτσι δεν υπάρχει και ολίγον κλέφτης ή πολύ κλέφτης..
Γιατί όταν θα βάζεις βαρύτατες ποινές -και δικαίως- στους μεγάλους, δεν θα μπορείς να δικαιολογείς κανέναν -ούτε και για 1 ευρώ στο περίπτερο- να βγάζει μαύρα,αδήλωτα.
Όταν λέμε άπαντες,εννοούμε άπαντες. Άμα αρχίζουν οι εξαιρέσεις, δεν θα καταφέρεις τίποτα..
Σ'αυτό παραδέχομαι τους πραγματικούς "κόκκινους". Δεν υπάρχει κανένα έλεος, κανένα "ναι μεν, αλλά..",όταν εφαρμόζουν τους νόμους τους. -
Μα στον ποινικό κώδικα της δύσης υπάρχει διαβάθμιση της παρανομίας. Είναι τελείως άστοχη η αναλογία που κάνεις γιατρέ μου. Άλλο το να φοροδιαφυγει κάποιος για να πάρει μια τσίχλα, άλλο μια τηλεόραση και άλλο κάποια σπίτια.
Για να μην υπάρχει πανικός, ένα 20-30% της φοροδιαφυγής πες το δέχεσαι ως πλημμέλημα να διαγράφει. Μετά ένα ύψος όμως είναι κακούργημα.
-
Κυκλοφορεί εδώ στα τοπικά νέα της Ηπείρου από το πρωί μία έγκριση δαπάνης ( κατοχύρωση αναδόχου δεν έχω δεί , αλλά κάποιοι γράφουν ότι υπάρχει ) , προς ιδιώτη - εξωτερικό συνεργάτη , ο οποίος αναλαμβάνει να ελέγχει αν στο κτίριο της Περιφέρειας οι υπάλληλοι της πρωινής βάρδιας έχουν κλείσει τα φώτα και τα κλιματιστικά !!!! Θα κλείνει και τα παράθυρα, το ξέχασα αυτό . Και όχι δεν κάνω πλάκα τα γράφει αναλυτικά στις απαιτούμενες ενέργειες του Αναδόχου αυτά.
Πίστωση 37.200 € για δύο χρόνια ( 1.550 το μήνα) ,δύσκολης όσο να πεις υπηρεσίας ! . Γατάκια Αθηναίοι στα Υπουργεία που ασχολείστε με χαλάκια και λοιπές βλακείες.
-
Κάνε υπολογισμό.
Σου έχω ξανά εξηγήσει πως η αγοραστική δύναμη δεν μετριέται μονάχα από έναν κλάδο, αν και θα ήθελα να μου παραθέσεις στοιχεία. Αλλά από ένα σύνολο αγαθών και υπηρεσιών. Εάν εξετάζεις κάθε φορά έναν κλάδο βγάζεις πλασματικά στοιχεία.
Επίσης γιατί επί μονίμου βάσεως πιάνεις ακραία παραδείγματα;;; Πόσοι είναι ρε συ οι Έλληνες ανθυποπλοίαρχοι στην Ελλάδα των 8-10 εκατομμυρριων;Γιατί παριστάνεις τον χαζό ;
Ο ανθυποπλοίαρχος αυτός δείχνει πόσα έπαιρναν οι ένστολοι.
Η τιμή του μπετόν είναι χαρακτηριστικό για τα 150 επαγγέλματα της οικοδομής.
Και είναι πραγματικά νούμερα όχι στατιστικές ηλίθιων.
-
Είπαμε δεν μετριούνται έτσι οι οικονομίες μονάχα με έναν κλάδο.
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κυκλοφορεί εδώ στα τοπικά νέα της Ηπείρου από το πρωί μία έγκριση δαπάνης ( κατοχύρωση αναδόχου δεν έχω δεί , αλλά κάποιοι γράφουν ότι υπάρχει ) , προς ιδιώτη - εξωτερικό συνεργάτη , ο οποίος αναλαμβάνει να ελέγχει αν στο κτίριο της Περιφέρειας οι υπάλληλοι της πρωινής βάρδιας έχουν κλείσει τα φώτα και τα κλιματιστικά !!!! Θα κλείνει και τα παράθυρα, το ξέχασα αυτό . Και όχι δεν κάνω πλάκα τα γράφει αναλυτικά στις απαιτούμενες ενέργειες του Αναδόχου αυτά.
Πίστωση 37.200 € για δύο χρόνια ( 1.550 το μήνα) ,δύσκολης όσο να πεις υπηρεσίας ! . Γατάκια Αθηναίοι στα Υπουργεία που ασχολείστε με χαλάκια και λοιπές βλακείες.
Πλιάτσικο σε δημόσιο χρήμα
-
Να μπουν να μας πάρουν και τα χαλιά να έχουμε άλλα...
-
Η αριστερά στην Ελλάδα είναι νεκρή εδώ και χρόνια.
Απλά δεν έχουν βγεί ακόμα τα αποτελέσματα της νεκροψίας.Ο κόσμος δεν ζητάει κάτι αριστερό. Ζητάει κάτι πιο κοινωνικό, από το νεοφιλελεύθερο που θεωρητικά δίνει ο Κούλης, γιατί στα λόγια είναι σημιτικό πασοκ.
Ζητάει να είναι ευρωπαϊκό και αμερικανόφιλο, λογικά μία τοπική βερσιόν του δημοκρατικού κόμματος της αμερικής.
Αυτά που ζητάει δεν έχουν σχέση με αυτά που έχουν μεγαλώσει και γαλουχηθεί τα παλιά στελέχη του 3 %.
-
Λάθος ανθρώπους στείλαμε τότε να διαπραγματευτουν με τρόικες και λοιπούς...
-
-
Μαλακς ήταν ο Έλληνας. Απλά είσαι μικρότερος για να θυμάσαι, έχω ακούσει κοινωνικές εξιστορήσεις για εποχες του 60-70 που θα καταλάβεις τον βαλκανιο χαρακτήρα του.
Ευτυχώς που έχουμε εσένα που έχεις ακούσει κοινωνικές εξιστορήσεις, ώστε να διδάξεις όλους τους υπόλοιπους που τα έχουν ζήσει.
Ίσως δεν έχετε γνωρίσει σοβαρούς ανθρώπους.
Έχουμε εσένα, κάνεις για 10 νομίζω.
-
@nasos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μαλακς ήταν ο Έλληνας. Απλά είσαι μικρότερος για να θυμάσαι, έχω ακούσει κοινωνικές εξιστορήσεις για εποχες του 60-70 που θα καταλάβεις τον βαλκανιο χαρακτήρα του.
Ευτυχώς που έχουμε εσένα που έχεις ακούσει κοινωνικές εξιστορήσεις, ώστε να διδάξεις όλους τους υπόλοιπους που τα έχουν ζήσει.
Ίσως δεν έχετε γνωρίσει σοβαρούς ανθρώπους.
Έχουμε εσένα, κάνεις για 10 νομίζω.
Τι έχεις ζήσει ;;;; Για πες μας;;;;;
Υπάλληλος;;;; Κληρονόμος;;;;;;; Ή αυτοδημιουργητος;;;;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2